|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
fioluś- jak się czujesz? coś Cię ostatnio mniej na forum...
![]()
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44431489] A jeszcze Wam opiszę mój hit ostatni. Wczoraj wyszłam z Arturkiem na spacer i jeszcze go przed blokiem zawijałam w kocyki i podeszła do nas taka babcia (naprawdę dość stara, po 70-tce raczej). Oj jaki ładny, jakie oczka, itd. A inne to usuwają. Chyba by pani nie usunęła, co? A wie pani, co to jest in vitro? In vitro to robią, jak nie mogą zajść w ciążę, bo odkładają to, wcześniej biorą tabletki antykoncepcyjne, a potem muszą in vitro. Ja tam nie wierzę w in vitro, ja wierzę w naprotchnologię. No, to kiedy rodzeństwo?.... [/QUOTE] PERSE! dobrze ze Artusiowi przeszło.a co do sytuacji to bezszczelnosc się tak w życe wtryniać ale tez mi zaimponowała wiedza o naprotechnologii swoją drogą oni mają duże sukcesy tez w trudnych przypadkach. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skok? nie wiem. mam wrażenie, że J. ma jeden długi skok od urodzenia do tej pory. w dodatku to histeryk i furiat, więc ciężko sprostać jego wymaganiom (zwłaszcza, że nawet on często ich nie zna ![]() Cytat:
![]() pomaga mi mama, ale jak widać mimo wszystko mnie to przerasta ![]() na karuzelę możesz coś szyć, wtedy kolory dominujące: czarny, biały, czerwony, na początek takie najlepsze, bo do buzi nie dawałabym raczej filcu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44432192]Oj to macie ciężkie ząbkowanie... Nie smarowałam nigdy niczym. Tylko przemywałam przegotowaną wodą. Ale miałam zamiar stosować krem na zimę oczywiście, ale zanim się zima rozkręciła, my dostaliśmy wysypki. Obecnie smaruję emolientem (A-derma, Exomega, jedyne 70 zł za 200 ml ![]() Dziś dostał jabłko ze słoiczka jabłko, banan, morela (pozostałe składniki wypróbowane wielokrotnie). Zobaczymy...[/QUOTE] ciężkie ząbkowanie to jedno, charakter - drugie. połączenie to mieszanka wybuchowa. ja na zimę kupiłam z nivea chyba, jedyny jaki znalazłam bez wody. bd ma wodę i jest polecany do temp +5 stopni, poniżej już nie, tak gdzieś wyczytałam. trzymam kciuki za brak alergii po jabłku. Cytat:
śmietanę, serek i biszkopty, kupuję z lidlu, bo mam już sprawdzone. kiedyś miałam jakąś inną śmietankę i nie chciała mi się wcale ubić :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() tu masz tabelę jakie produkty są dozwolone na jaki wiek, ale po roku to już chyba wszystko? http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html barszcz to ulubiona zupa J. zjadłby każdą ilość. zawsze przelewam do słoiczków, żeby wiedzieć ile mu daję i kiedyś miałam na ponad słoiczek, więc dałam wszystko. akurat moja mama karmiła, dziwiąc się że tyle mu dałam, że jak małe dziecko może tyle zjeść, że ona sama by się najadła. J. zjadł wszystko i rozpłakał się jak się skończyła zupa.. coś mi się wydaje, że jego ulubionym zestawem będzie: ziemniaki + mięso + buraki. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-01-04 o 21:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Monia ja też właśnie wcześniej chciałam żeby Olek spał w domu, ja wtedy ogarnę wszystko a później spacer. Ale on marudzil, był ogromny problem z zasypianiem więc zrezygnowalam. I się przestałam przejmować że nie posprzatane, brak obiadu, nie poprane. Na dodatek wieczorem olek się budzi co chwilę więc też nic nie zrobię. Teraz już jest lepiej bo sam się przemieszcza ale znowu muszę go bardziej pilnować. Więc robię wszystko na raty
![]()
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podpatrzyłam- i zrobiłam to samo ![]()
![]() |
#4267 |
Rozeznanie
|
burak po 9 miesiącu? o-oł I Julek i Uśka wciągają od 5 miesiąca
![]() kurde boję się robić te tiramisu bo mi ostatnio po zmieszaniu ubitej śmietany z serkiem zrobiła się woda ![]() cukier się dodaje do śmietany???
#4268 |
Konto usunięte
|
miałam przepis na serek mascarpone z bitą śmietana (śnieżką) i nie robiła się woda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Zeberko
![]() Ja nigdy nie założyłam czerwonej kokardki, a jakoś nikt uroku nie rzucił na nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Konto usunięte
|
Agatko kochana co u Ciebie?
Fiol jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() eseska, zeberko dziękuję za rady ![]()
![]() |
#4272 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Kubek: a ja mam wrażenie, że ciąża trwała z 5 lat
![]() Kacperek teraz śpi, o 7.30 sobie pojadł i pewnie zaraz obudzi się na jedzenie i znowu bedzie spał 2-2,5 godz. Od wczoraj ma fioletową buźkę, bo już w szpitalu zrobiła mu się pleśniawka i przez to trudniej było mu cycać pierś i dużo zwracał. W szpitalu przy wypisie poradzili pędzlowanie gotowaną wodą. Robiłam mu przed każdym jedzeniem, ale ulga była na krótko no i nie byłam w stanie usunąć mu wszystkiego (mimo, że dzielnie to znosił). Znajoma położona poradziła fiolet i wygląda teraz jak kosmita ![]() Na dzisiaj planujemy pierwszą kąpiel.
#4274 |
Zakorzenienie
|
Hosenko super że Kacperek taki spokojny
Ja dziś też wyspana jestem. Olek tylko 4 razy się obudził. Zaraz na spacer idziemy ![]()
#4275 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwile. mam bol glowy po wczorajszej imprezie, a duzo nie wypilam. Tz jeszcze dogorywa, goscia jednego malo za drzwi nie wystawilam, ale tak ogolnie to fajnie bylo.
a co do mojego wyzalania. nie miala baba klopotow to postanowila pomoc rodakowi i udostepnila pokoj na krotki okres, zeby szybko znalezc inne lokum ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
obrazek krzyżykami mama już tworzy ![]() z tymi koszyczkami to dobry pomysł ![]() co można fajnego zrobić na szydełku?
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas piecze zawsze mąż... Hosenka ![]() ![]() ![]() Maga Olek się budzi na jedzenie czy na przytulanki? Measia rozumiem, że nie mieszka się dobrze razem...a czemu znajomy ma zakaz brania Marysi na ręce??? Fiol dla mnie chyba najgorszy był początek ciąży bo byłam cały czas zmęczona i mogłabym spać 24/24 ( na szczęście Julek dawał mi odpocząć - bawił się grzecznie w łóżeczku jak mama drzemała ![]() a masz blisko rodziców/teściów lub kogoś aby ktoś czasem przyszedł do Stasia? (mi brakowało tego jak już Usia była z nami ![]() Wiecie co? zrobiłam ostatnio ostre cięcie na głowie i sama nie mogę się do siebie przyzwyczaić ![]() ![]() dzieci na szczęście mnie poznały, Julek tylko zapytany "co mama ma na głowie?" odpowiedział "kask"... ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Jana jak dziś u Was??? ![]()
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
Hemo troche spadła, na razie nikt nie mowi o zakonczeniu ciąży, sterydy dostalam, jakby byl8 zle beda dalej robic transfuzje, szyjka twarda. Ale od rana becze do poduchy
![]()
#4281 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.[/QUOTE] robię tak samo tylko już bez cukru pudru a do kawy daję jeszcze likier kawowy lub amaretto. Jeśli śmietana nie chce się ubijać, to pół torebki śmietan-fixu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup w lidlu, mi zawsze wychodzi ![]() ja nie dodaję cukru. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Wtajemniczenie
|
bo ciagloe to robi i Mala sie dopomina rak
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Wieka Czuję się nawet ok, mdłości mam, ale staram się pić dużo wody i jakoś przechodzą. Słyszałaś coś na temat Montowni Fryzur w Lublinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Kubek - jak miło się czyta takie posty
![]() Jana kochaniutka spokojnie - będzie dobrze ![]() Wieka pokaż ![]() Fioluś odpoczywaj ile się da ![]() Monia może powinnaś jakoś weekend dla siebie wykorzystać bardziej? odpocząć, zrobić coś dla siebie - niech tż zajmie się dzieckiem... Perse - rzeczywiście niezła babcia, ale jak zorientowana ![]() ========================= ================= a propos in vitro dziś mi się śniło, że mój doktorek mi je robił ![]() ![]() coś mnie chyba "bierze", bo dziś gardło mnie boli i jakoś taka wypluta jestem ![]()
#4286 |
Rozeznanie
|
Fiol nie słyszałam o tej Montowni Fryzur...byłaś może tam?
zrobiłam tiramisu...chyba(odpukać )wyszło kiedyś ubitą śmietanę chciałam wymieszać mikserem z maskarpone i wyszła wodnista masa...myślałam, że to śmietana się rozwodniła przez to. ale dziś postanowiłam serek wymieszać z cukrem pudrem osobno i też zeby było szybciej i dokładniej zaczęłam mikserem...i zaczęło się robić wodniste...więc to chyba maskarpone...szybko przestałam i dokończyłam łyżka i chyba wyjdzie... Wika w ogóle nie dajesz cukru do tiramisu? kurcze ale ma ta Twoja koleżanka...kiedy jej wyszło te uczulenie?jak była dzieckiem czy później? Jana ![]() takie nastawienie dużo daje ![]() Measia rozpuści Ci Marysię ![]() ![]() a zdjęcie wstawię do klubu ![]()
#4287 |
Raczkowanie
|
Raz dziennie przyjezdza M daleko ma ok 50 km. Koleżanki na sali, hmm jedna z dzieckiem, bo brak miejsc na innych oddziałach a druga, w zaawansowanej z wadą serduszka.
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Hej, hej.
Jabłka (szczegolnie z zielona skórka) dają alergie krzyżowa z pyłkami brzozy. Kolezanka pewnie ma alergie na pyłki? Dzisiaj od rana karmienie, ciagle sie Tymek rozprasza czymś albo śmieje i robi 'aghuuuu' ![]() ![]() Uśmiecha sie juz od jakis 3 tyg ale dzisiaj non stop. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-05 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
Ciężko myśleć pozytywnie, patologia ciąży to nie jest dobre miejsce, cieszę się że tu jestem bo opieka dobra ale emocje puszczają
![]()
#4290 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.