|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Faktycznie, lepiej chyba za dużo nie czytac na necie złych rzeczy. Wczoraj sama naczytałam się o poronieniach po 30 tyg ciąży albo o urodzeniu martwych dzieci mimo, że w badaniach cały czas było ok. W ogole jak to mozliwe?? Dosyc dużo było takich historii. Myslalam że najgorsze są 3 pierwsze miesiące a tu okazuje się że nie. Aż się wystraszyła, bo znajoma w 6 miesiacu bóli dostala i urodzila dziecko które po chwili zmarło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Samarita ja się z Tobą zgadzam bo też ostatnio czytam i słyszę za dużo a potem mam różne myśl :/ Wczoraj kupilam magnez i wzielam na noc i mały jest jakiś dziwnie za spokojny hmm albo ja sobie coś wymyślam... Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Znacznie czesciej rodza sie zdrowe dzieci, a ze zlych rzeczy najgorszy jest I trymestr - takze MUSIMY byc dobrej mysli. Poza tym prawda jest taka ze zadreczaniem sie i tak niczego nie zmienimy, wiec cieszmy sie tym ze jestesmy juz w zaawansowanych ciazach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dla pewności nie dotykałam chorej osoby ![]() Cytat:
Ja kupiłam wczoraj w lumpie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
To jeszcze raz witam
![]() Chciałam jakaś książkę przeczytać, ale widzę, że po dołączeniu do wątku, już nie będę musiała tutaj jest zawsze tyle do nadrobienia ![]() ![]() ![]() Ciąża teraz mi przebiega bardzo spokojnie, gdbyby nie brzuch to nawet czasem mi sie zdarza zapomnieć, że jestem. Na początku miałam straszne mdłości, poranne mega bóle głowy, i zawroty głowy najczęściej gdzieś w miejscach publicznych. Teraz jest ok,choć zaczyna mi być cieżko ![]() Będzie Tymek (od Tomona) Miał być Leon, ale TŻ za bardzo kręci nosem... Ogólnie to marzyłam o Blance, ale siusiak sie pojawił. Nie to, że nie chciałam chłopaka, ciesze się przeogromnie, ale wiedziałam, że przy chłopaku będzie problem z imieniem ![]() ![]() ![]() ![]() Nie chciałam dawać Jasiek, Stasiek czy Kuba, bo teraz to bardzo popularne i jak pójdzie do szkoły, nie chciałabym, żeby Pani zawołała "JAŚ"i się 4 odwróci ![]() ![]() Takie jest moje zdanie. Wiecie jakie rozstępy mi się zrobiły na prawym cycku, ale tylko na prawy. Czerrrrrrwone takie. Smarowałam cały czas oliwką,naprawde sumiennie. Przed świętami kupiłam sobie balsam z Palmersa, zobaczymy. TŻ mówi do mnie, ale przecież to jest na piersiach a komu pokazujesz piersi, przeciez nie będzie widać.... "Tobie Baranie pokazuje piersi"- pomyślałam. To, że je widziałeś 1000razy to mam je olać i przestać o nie dbać??? Ahhh te TŻty Oprócz ciuszków (jeszcze nie wszytskich)nic nie mam do wyprawki. Łóżeczko TŻ znalazł u siebie na strychu, takie 30letnie, gdzie całe jego rodzeństwo razem z nim spało. Jest naprawde w świetnym stanie, więć wyszlifujemy odmalujemy i będzie cacy ![]() ![]() Najwiekszy problem mam z wózkiem. Ma być 3w1. Prosty, lekki, z jak najprostszą lekką gondolą, łatwo składany, z kołami...mogą być piankowe, bo są lżejsze(zawsze można dokupić pompowane), rozmiar kół nie duży i rozstaw możliwie jak najmniejszy, ale żeby wózej był stabilny, bo nie chce idąc do marketu miedzy półkami8 zgarniać wszytskiego po drodze, bo wózek będzie za szeroki. Chce łatwo go złożyć wrzucić do auta i sie nie pieprzyć za dużo. Tak bardzo misię podobają te nowoczesne w sensie np Mutsy Igo Comfort, ale Boziuuu nie dam tyle za wózek ![]() ![]() Czy naprawdę mam duże wymagania???? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Rozeznanie
|
Powiem wam że ta ciążą to tylko stres i strach. A jedna dziewczyna z mojego otoczenia ukrywała przed wszystkimi ciążę, piła i paliła i w ogóle sie nie oszczędzała. Wszyscy wprost jej mowili-ty jestes w ciąży a ona ze nie i koniec. Brzuch miala niewielki to fakt. Mało tego jak odeszły jej wody i dostala boli to wmawiala wspolokatorce ze okres po prostu dostala i ze zaraz idzie do pracy. A jak juz cudem zawiezli ja do szpitala to darla sie zeby jej wyjac tego potwora i ze ona nie jest w zadnej ciazy.
A teraz jest mamusia pelna gębą. A mnie sie chce zygac jak sobie przypomne co wyprawiala. To cud ze ma zdrowiutenkie sliczne dziecko. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||
Zakorzenienie
|
no brawo! Teraz już zleci ekspresowo. Coś mi sie wydaje że od połowy lutego zaczniemy sie rozpakowywac.. Cytat:
nie czytaj już nic w necię! Pozytywne nastawienie dużo daje a jak będziesz ciągle myślała o chorobie to jeszcze wywołasz wilka z lasu. To zmartwienie to jeszcze dodatkowy niepotrzebny stres ktory na pewno nie pomaga Jak w aptece tt odradzaja to nic dziwnego że nie schodzą. Co prawda porównania z innymi nie mam bo od półtora roku tylko na tt jedziemy - zuzi podpasowały a mi wyglądem bardzo sie podobają. Cytat:
W nocy tak Kornelka szalała -też bokiem chciała wyjść ![]() Miłego dnia! Pewnie wieczorem zajrze dopiero i trudno mi bedzie nadrobić Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Witam się z samego rana
![]() Ale tematy poruszacie ![]() TeQiba dobrze gada, takich złych przypadków jest malutko, tylko nam się wydaje, że więcej. Prezciez w rodzinie jak jest dobrze, to nikt nie dzwoni z tą informacją, dzwonią dopiero jak dzieje się coś złego ![]() Dodam tylko, że stres podnosi cukier i jestem tego przykładem. Ostatnio się bardzo zdenerwowałam wieczorem, a rano na czczo miałam 120 a w ciągu dnia skakało mi do 170, także ja muszę być oazą spokoju. Jak się wkurzyłam na sklep Smyk, to nawet nie mierzyłam cukru. ![]() ![]() Ktoś wspomniał o różnicy wieku u dzieci, więc przypomnę raz jeszcze jak to jest u mnie. Mam siostrę która urodziła się w tym samym roku co ja (mama dała radę z dwoma niemowlakami :brzydal) i mam też siostrę o 7 lat starszą i obydwóch nie lubię ![]() ![]() ![]() ![]() grassini zazdroszczę takiej łagodnej ciąży. Mi rozstępy na cyckach też dopadły, ale na dwóch i to całych, a na dokładke uda, ale już przywykłam, że będę brzydką mamą. ![]() ![]() ![]() Co do wózka niestety nie pomoge. ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() Moja Ola nie śpi w ogóle. Przynajmniej wczoraj CAŁY dzień nie spała ![]()
![]() |
#2589 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Litości opuściłam was wczoraj o 13:30 a jest 11 rano i 8 stron nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Wczoraj nareszcie poprzestawialiśmy wszystko tak w sypialni że zrobiło się baaardzo dużo miejsca jak na blokowe warunki i wymyśliliśmy super kącik. Tzn jeszcze nic w nim nie ma, ale znowu kreda poszła w ruch i mamy miejsce zbrodni w sypialni ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do twojego stanu po poprzednim maleństwie to faktycznie hormony chyba potem grają wielką rolę zarówno w życiu kobiety jak i mężczyzny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak ja mam zły humor to myślę sobie nieraz o tym jaki będzie Piotruś i łatwiej mi go zwizualizować jak myślę sobie o twoim Marcelku bo jakoś tak już utożsamiłam ich ze sobą jako małe dwa diabełki co na dupce usiedzieć nie mogą ![]() ![]() Uwielbiam jak mały wywala mi jakąś kończynkę ![]() Cytat:
A my wczoraj wpadliśmy do Tesco i oczywiście Piotrek dostał najwięcej bo i kurteczkę rozkoszną i czapeczkę ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-05 o 10:21 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnego masz proboszcza z powołania ![]() O wyprzedażach prosze mi tutaj już nie pisać. Bo po 1 nie potrzebuję już ciuchów, a po 2 nie mam kasy, bo w tym miesiącu kupuję reszte wyprawki, bo w przyszłym mam ubezpieczenie samochodu i też nie będe miała kasy ![]()
![]() |
#2591 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I na szczęście nie ładuje się w remonty. Na widok pędzla czy szpachli wręcz ucieka. Robi milion innych rzeczy, zrobi wszystko wokół domu ale do budowlanki i remontów się nie zabiera ![]() ![]() Dziewczyny nie czytajcie takich historii!!!!! Ja w lutym ubiegłego roku miałam zabieg (puste jajo płodowe) i w czasie diagnozy (ładnych parę tygodni) naczytałam się tyle rzeczy w internecie że jeszcze bardziej się załamałam. Teraz wiem, że nie warto. Wtedy uważałam, że lepiej wiedzieć co może mnie czekać. To był błąd. Lepiej spać spokojnie. grissini witaj! Cytat:
![]() Pisałyście o różnicy wieku. Mam 3 lata młodszą siostrę. Całe życie walczyłyśmy. Rodzice potrafili dzwonić co godzinę do domu (jak zostawałyśmy same) i pytać czy żyjemy i czy dom nie jest rozniesiony. Ustało to dopiero parę lat temu. Mąż ma 6 lat starszego brata i niby się dogadują ale mają tak różne charaktery że raczej się unikają. My chyba będziemy mieć szybko 2 dzieciaczka. Mąż to najchętniej wziąłby się do roboty zaraz po porodzie ![]() Ja dzisiaj biorę się za papiery. Po przeprowadzce nie miałam na to czasu czego efektem jest wiele stert papierów do ułożenia. A że akurat koniec roku trzeba rozliczać więc muszę się w końcu za to wziąć.Podejrzewam, że w połowie zacznę oglądać wózki dla Szymona i sterty pozostaną stertami...
![]() |
#2592 |
Moderator
|
Dokladnie to samo pomyslalam
![]() Ja odkad mieszkam z TZem jeszcze ksiedza nie przyjmowalam - chyba w tym roku bedzie moj pierwszy raz. Stresuje sie. Znajac zycie to TZ wtedy bedzie w pracy i bede sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam problem bo jedni mi mówią kup to a potem słysze nie nie kupuj to nie bedzie potrzebne i sama już momentami nie wiem. Nie wiemczy już się pojawiało pytanie: Chcecie karmić piersią?? JA marze o tym żeby jak najdłużej, minumum do 6 miesiąca dawać cyca. Od czego to tak naprawde zależy? Czytam i czytam, że pokarm jest i dziecko powinno pić jak sie je odpowiednio przystawi. Ale jedna moja koleżanka, mówiła ze zdenerwowała się w szpitalu i dupa dziecko nie chciało czy nie chciało jej lecieć, 2ga że tylko 2 dni karmiła bo potem młody nie chciał w ogole, a 3cia karmiła chyba do 8 miesiąca, mała tak ładnie ciągneła... Już sama nie wiemco mamo tym myśleć. Macie jakieś wieksze doświadczenie? ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Nie mamy ślubu i jakoś ta instytucja nas nie kręci i dla mnie osobiście i chyba dlaTŻta zresztą też jest to niepotrzebne. Ogólnie jesteśmy wyluzowani w tym temacie. A wracając do księdza to mam baaaardzo złe doświadczenie. Jak chciałam zostać chrzestną to ksiądz mnie wyzwał, pytał ile razy seks w tyg uprawiami żedla dobra dziecka mam sie rozstać z chłopakiem... W Boga wierze, niestety nie w kościół i nie w "Panów którzy tam pracuja". Oczywiście syna wychowam należycie,o chrzest się postaram, komunia bierzmnowanie, będe z nim chodzić do kościoła, ale gdy dorośnie będzie miał wybór tak jak ja mialam. Rodzice też chodzili ze mną do kościoła itp itd a to, że ja mam teraz taki stusunek do tego wszytskiego to mój wybór. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Moderator
|
U mnie w szpitalu jest artykul o KP i tam jest napisane ze kazda kobieta moze karmic piersia.
Wydaje mi sie ze jak wszystkiego - trzeba sie nauczyc. Tylko czesto jest tak ze kobieta (lub polozna) za szybko sie poddaje - wciska butle i potem juz dziecko faktycznie nie ma ochoty sie uczyc... W tym szpitalu co chce rodzic jest duzy nacisk na KP co mnie bardzo cieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nastawiam się na kp, wiem, że łatwo może nie być, jednak chyba czasem warto się pomęczyć i zawalczyć o laktacje. O ile trafią się dobre położne, które choć trochę pomogą to ja obiecuje sobie, że będę otwarta i chętna do nauki i zrobię wszystko aby kp. Jak długo- nie mam pojęcia, ale te pół roku bym chciała na pewno, może dłużej jak się da. Odstawić bym na pewno chciała na jakiś czas przed powrotem do pracy, czyli przed roczkiem syna |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie z serii głupie ale niepokojące. Miałyście kał w kolorze pomarańczowym? o.O wczoraj wzięłam pierwszy raz magnez może to jest przyczyna?
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratulacje ![]() Ale naskrobalyscie przez noc ![]() Dzisiaj trochę pokursujemy z mężem po sklepach ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak będzie, to życie pokaże.
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o różnicę wieku między dziećmi to u mnie bedzie 11 lat różnicy
![]() Synka urodziłam w wieku 22 lat-na 3 roku studiów (studia skończone, dzieć odchowany)-ale teraz w wieku 33 lat inne jest podejście do ciąży i macierzystwa-bardzie świadome, dojrzałe ![]()
#2601 | ||
Zakorzenienie
|
Ela masz naprawdę fajnego proboszcza. Większość życia należelismy do parafii kapucynów i tam ofiarą co łaska była zawsze. Z kolędy zawsze mówili ile zebrali i na co te pieniądze będą przeznaczone. A teraz to tragedia-tylko daji daj i daj. Proboszcz na tyle jest hipokryta. Że do parafii przejeżdża starym oplem a po mieście wozi sie wypasionym bmw.
Cytat:
u nas zawsze wizyta w sobote więc jesteśmy w komplecie Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2602 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Fajnie ze w sobote ![]() U mnie nie wiem kiedy - musze sie wsluchac w ogloszenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Samarita, nie słuchaj ani nie czytaj o takich przypadkach... To są tylko "przypadki", których nie sposób uniknąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Jest tak miła, że gdy moja siostra nie mogła siedzieć po porodzie powiedziała do niej, że dziecko (i w domyśle karmienie piersią) "jest ważniejsze niż jej tyłek" ![]() ![]() Co do różnicy wieku między rodzeństwem... Mam trzy młodsze siostry: - o 11miesięcy - 0 5 lat - o 20 lat ![]() I najlepiej dogadywałam się z tą młodszą o 5 lat ![]() ![]() Myślę, że mała różnica wieku jest najwygodniejsza (paradoksalnie najwygodniejsza ![]() Wracając do KP - bardzo chciałabym karmić piersią i dlatego zmieniłam zdanie, co do kupna laktatora. Zrobię to jednak jeszcze przed porodem. I chyba zamówię taki: http://www.aptekagemini.pl/tommee-ti...oczatkowy.html Co sądzicie o takim zestawie Tommee-Tippe? grissini, witaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Rozeznanie
|
dziewczyny doradzcie którą zabawkę kupić
![]() http://allegro.pl/owieczka-z-bijacym...835284732.html czy misia http://allegro.pl/mis-z-bijacym-serd...835383913.html ależ jestem niezdecydowana w tej ciąży ![]()
#2605 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tymek bardzo ładne imię ![]() Mnie rozstępy zrobiły się na udach... I to pierwszy raz mam jeden rozstęp z przodu nogi a nie od środka - dziwy. A wózek polecam swój - Navington Cadet, spełnia większość Twoich wymogów. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja podczytuję wątek "karmienie piersią - wątek wsparcia" i tam dziewczyny duuużo świetnych rad piszą. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() No bo ponoć jest szansa, że akurat smoczki z TT nie podejdą i co wtedy? A laktator i butlę zamawiam też w gemini |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś ma sokowirówkę? Jaką ona musi mieć moc, żeby sobie radzić bez problemu np. z marchewką? Bo w tesco jest na promocji za 115 złotych i nas kusi, ale chyba ma za małą moc. http://www.ceneo.pl/13508792
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I chętnie poczytam te dobre rady na wątku "karmienie piersią - wątek wsparcia", dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaż zdjęcie kącika dla Piotrusia jak skończysz, przed i po czyli to z miejscem zbrodni też ![]() Życzę Ci takiego synka jak mój Marcel, każdej mamie bym życzyła. Moja opinia jest (oczywiście) subiektywna, ale to najfajniejszy chłopak na świecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po mojej cesarce nie miałam pokarmu, Mały chorował i nie mogłam go przystawiać więc stymulowałam i ściągałam laktatorem. Wiecie jaki to ból ciągnąć pustego cycka? ale na szczęście jakoś się udało. Mam nadzieję, że i teraz się uda po co się martwić na zapas ![]() Cytat:
Moja koleżanka z kolei miała małego uczuleniowca, umęczyła się strasznie, dietę miała restrykcyjną, ale przez ta nagonkę na kobiety karmiące mm zaparła się. Wyschła na wiór i wpadła w deprechę. Dopiero po 3 miesiącach jakoś udało się ją przekonac, że to nie ma sensu i dopiero odżyła. A uśmiechnięta szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Tak więc myślę, ze bywają takie przypadki, kiedy nie warto za wszelką cenę walczyć o kp ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam taki zestaw ale bez laktatora bo moja koleżanka używa tych butelek i jest bardzo zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.