Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE! cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 11:53   #931
nadiaaa171
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
Napisane przez Dusska_ Pokaż wiadomość
odwazylam sie, ale po jedzeniu i nie zalatwianiu sie
+3kg
to ile masz ? bo nie pamietam

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:59   #932
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
Tak, ale tylko 0- to uniwersalny dawca. Ja też podejrzewam, że jeżeli La'Mbria nie dostała zastrzyku po porodzie, to pewnie ma 0+
niee...na pewno mam tą najbardziej uniwersalną, czyli 0 rh-, pewnie zastrzyk dostałam po cesarce, wiec mogę nawet nie wiedzieć o tym. Grupy krwi jestem pewna, po prostu nigdy nie pamietam na 100% czy rh- czy + jest tą najbardziej uniwersalną.
Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
hi hi bardzo rezoluty Twoj synek La'Mbria. mnie ostatnio Lena pyta co to za pan na tym obrazie, a tam Jezus no ale skąd miała wiedzieć
a daj spokój....ja miałam kiedyś przeboj z nianią- synek miał ciut ponad roczek, chcielismy do niego nianię zatrudnić tak na 2-3 dni w tygodniu. Przyszła taka "kościołowa" kobitka, mi by ona pasowała, bo spokojna i wiesz coby sie nie działo, to by na dzieciaka ręki nie podniosła-taki typ "oazowy"
ale jak się rozejrzała po naszym mieszkaniu- zapytała a gdzie mamy krzyżyk, potem czy dziecko umie się przeżegnać i takie tam...ja jej na to z grubej rury, ze to nie ten wiek jeszcze, a ona- "w takim razie ja muszę podziękować za tą ofertę pracy" i poszła sobie ...kurka wodna, uczyć roczne dziecko "żegnania się" ???
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
To Paula ostatnio sobie taśmą z Monster High na ścianach krzyże wykleiła Bozia byla z nią
a te krzyże to aby na pewno w odpowiednią stronę mialy ramiona?!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:28   #933
HaGie
Zadomowienie

Dusska +3kg i to jeszcze po śniadaniu i bez posiedzenia, to nie jest źle

La'Mbria to Wam się "moherowa" niania trafiła hehe

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Mam pytanie... Mam mega ogromną ochotę dziś na kalafior ale takie różyczki obtoczone w jajku i bułce tartej. Czy to jest wielkie złoooooooo?

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:33   #934
Ashya_
Zakorzenienie

Dusska no to nie tak źle jak na takie święta i sylwester to w tym miesiącu ile zamierzasz zrzucić?
La`mbria no to ładną obsesje babka miała, gdzie takie małe dziecko ma umieć się modlić

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Mam pytanie... Mam mega ogromną ochotę dziś na kalafior ale takie różyczki obtoczone w jajku i bułce tartej. Czy to jest wielkie złoooooooo?
mmm kalafior mam wrażenie że taki smażony na maśle w bułce tartej to bomba kaloryczna ale samego takiego kalafiora bym zjadła
Stary 2014-01-05, 12:38   #935
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
bułka tarta baaaaardzo wsiąka masło, więc trzeba dużo masła dać. To niestety JEST bomba kaloryczna

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:44   #936
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
bułka tarta baaaaardzo wsiąka masło, więc trzeba dużo masła dać. To niestety JEST bomba kaloryczna
właśnie tego się obawiałam
A gdybym tak bez bułki, czyli kalafior w samym jajku i na patelni na oleju zamiast masła? Ile to może mieć kalorii???

99-->96
-->66
Stary 2014-01-05, 13:01   #937
creature666
Zakorzenienie

Hej Duska... !+3kg w tej sytuacji nie tak źle
Nadia ja kolacji nie jadłam,tylko zieloną herbatę wypiłam
HaGie ciut masła i bułki i nie będzie tak źle

Zrobiłam dzisiaj chłopakom english breakfast, dla mnie jajka i fasolka,no i tost (z ciemnego pieczywa).
Gdybyście widziały tego małego potworka jak to wszystko wcinał
Zakwasów nie mam więc trza dzisiaj Tomka pocisnąć albo "docisnąć" z Mateuszem
Jakiś humor mam dobry jeszcze mnie ta joga na matę trzyma

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 13:06   #938
Ashya_
Zakorzenienie

no ja poćwiczyłam i stwierdzam że do końca stycznie nie ruszam żadnych słodyczy, chipsów itp musze sie w końcu uprzeć a wiem że sie da bo jakoś przez kilka miesięcy dałam rade to teraz nie dam?
Stary 2014-01-05, 13:06   #939
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
A gdybym tak bez bułki, czyli kalafior w samym jajku i na patelni na oleju zamiast masła? Ile to może mieć kalorii???
http://www.ilewazy.pl/porcja-kalafiora
Taka porcja samego kalafiora ma tylko 44 kcal Do tego dodaj jajko, jakieś 80 kcal i łyżkę oleju, niecałe 90 kcal.

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2014-01-05, 13:15   #940
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
Hej Duska... !+3kg w tej sytuacji nie tak źle
Nadia ja kolacji nie jadłam,tylko zieloną herbatę wypiłam
HaGie ciut masła i bułki i nie będzie tak źle

Zrobiłam dzisiaj chłopakom english breakfast, dla mnie jajka i fasolka,no i tost (z ciemnego pieczywa).
Gdybyście widziały tego małego potworka jak to wszystko wcinał
Zakwasów nie mam więc trza dzisiaj Tomka pocisnąć albo "docisnąć" z Mateuszem
Jakiś humor mam dobry jeszcze mnie ta joga na matę trzyma

Ja nie lubię english breakfast, jedynie tylko tosty mogłabym z tego zjeść Zawsze jak samochodem jeździliśmy do Polski (zanim urodziłam dziecko), to na promie miałam problem, bo tam właśnie serwowali english breakfast i ja musiałam jedynie tosty z masłem wcinać, bo reszty nie lubię
Zazdroszczę Ci, że Twój synek wszystko wciąga. Ja to się muszę nieźle nakombinować i nagimnastykować, żeby moje dziecko coś zjadło, ale też pamiętam czasy, kiedy ona wciągała po 3 kotlety mielone na obiad, do tego ziemniaki i góra fasolki szparagowej, aż miło było na to popatrzeć. A teraz z wielką łaską ugryzie kotleta i po obiedzie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
no ja poćwiczyłam i stwierdzam że do końca stycznie nie ruszam żadnych słodyczy, chipsów itp musze sie w końcu uprzeć a wiem że sie da bo jakoś przez kilka miesięcy dałam rade to teraz nie dam?
trzeba się spiąć i wszystko się da (tak łatwo powiedzieć, no nie?)

Cytat:
http://www.ilewazy.pl/porcja-kalafiora
Taka porcja samego kalafiora ma tylko 44 kcal Do tego dodaj jajko, jakieś 80 kcal i łyżkę oleju, niecałe 90 kcal.
Dzięki

99-->96
-->66
Stary 2014-01-05, 13:17   #941
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
myślałam żeby kupić jakąś lepszą gatunkowo czekoladę i zjadać po 1-2 kostki raz na kilka dni, ale chyba nie jestem jeszcze na to gotowa. zjadłabym całą za jednym zamachem, więc poczekam aż trochę przyzwyczaję się do owoców zamiast słodyczy. a właśnie co do czekolady laM'bria pisałaś też o tym magnezie i coś mi się przypomniało. wyczytałam gdzieś, że owszem czeko ma magnez, szczególnie gorzka ma dużo ale on nie jest przyswajany przez obecność jakiegoś innego składnika słyszałaś coś na ten temat?

Ja też idę spać bo budzik na 7 (!!) Dobranoc.
lepsza gatunkowo to będzie np. Lindt 70% albo więcej- jest pyyycha szukaj takich czekolad które NIE mają w składzie:
-emulgatora E 476- wedle wszystkie mają
-tłuszczu palmowego, albo każdego innego procz tłuszcz kakaowy
- waniliny zamiast wanilii- też niestety w wiekszości czekolad jest dodawany ten sztuczny aromat. Lindt ma prawdziwą wanilię w składzie
-mleko w proszku, serwatkę w proszku...no wsyzstko "w proszku", bo skoro można zrobić z normalnego mleka czy tłuszczu, to po co robić ze sproszkowanego?!
ja staram się omiajać lecytynę sojową, bo soja niestety jest kiepskiej jakości w takich produktach (praktycznie nie ma naturalnej soi w żywności produkowanej na skalę przemysłową-wszystko GMO).

Według mnie najlpiej wypadają czekolady Lindt,ale są drogie, mimo to my (ja i syn) jemy tylko te.
Drugie pod względem jakości sa milki z całymi orzechami (mleczne)-tą je mój TŻ, dla mnie koszmarnie zamuliste i za słodkie, ale jak któraś z Was woli mleczną czeko od gorzkiej to zdecydowanie Milka z całymi orzechami (taka 300g) jest najlepszym wyborem.

O magnezie słyszałam, doczytam co i jak i wtedy się wypowiem, bo na razie nie mam opinii...ale kiedyś dawno temu pewna pani pediatra przekonywała moją matkę (ja miałam z 10 lat), że "czekoladę dziecim dawać trzeba, bo (gorzka oczywiście) to produkt spożywczy tak samo wartościowy jak mięso, jaja czy mleko, a nie słodycze" i ja podobnie do tematu podchodzę- tak jak jajek nie jem na kilogramy codziennie, czy mleka na litry nie piję, tak samo z czekoladą- zjadam 2 kostki dziennie, czyli coś ok.12g gorzkiej. CZasem zjem pół czeko w jeden dzień, czasem tydzień nie jem wcale, ale na pewno sobie nie odmawiam- to według mnie bez sensu.

Ja do słodyczy zaliczam np. lizaki, cukierki i wszystko co ma syrop glukozowo-fruktozowy w składzie czyli np. serki homogenizowane, albo jogurty słodzone, ale czekoladę uważam za normalne jedzenie (w umiarkowanych ilościach)
Cytat:
Tamlinku, masz już idealny poziom tłuszczyku brawo!
znalazłam kiedyś coś takiego, wizualizacja poziomu tłuszczu:

Ja mam 37%

patrząc na te obrazki- chcę mieć poniżej 20% a teraz mam pewnie w okolicach 25%
A mój TŻ wypada miedzy 15% a 12% przed przejściem na bezgluten pewnie miał coś pomiędzy 15 a 20% i narzekał na 'bebzolek"
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tego szukałam:
a patrząc na te zdjęcia- 15-17% to mój ideał tzn. ja bym się najlepiej ze sobą czuła tak wyglądając. No ale gdybać to sobie można....
Cytat:
Napisane przez Dusska_ Pokaż wiadomość
wczoraj nie udalo mi sie przebic:d wiec jeszcze raz Witam
no ja jeszcze sniadania nie jadlam, ale tez planuje jajecznice
a co do tego tluszczu to tez mam chyba 40%
no siemano!
ja wczoraj odpadłam....nawet nie dałam rady odpisac na wszytko więc witam cię z pełnymi honorami dziś

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2014-01-05, 13:20   #942
tamlin111
Zakorzenienie

Mój dziadu właśnie dziś ma dzień niejadka.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
a daj spokój....ja miałam kiedyś przeboj z nianią- synek miał ciut ponad roczek, chcielismy do niego nianię zatrudnić tak na 2-3 dni w tygodniu. Przyszła taka "kościołowa" kobitka, mi by ona pasowała, bo spokojna i wiesz coby sie nie działo, to by na dzieciaka ręki nie podniosła-taki typ "oazowy"
ale jak się rozejrzała po naszym mieszkaniu- zapytała a gdzie mamy krzyżyk, potem czy dziecko umie się przeżegnać i takie tam...ja jej na to z grubej rury, ze to nie ten wiek jeszcze, a ona- "w takim razie ja muszę podziękować za tą ofertę pracy" i poszła sobie ...kurka wodna, uczyć roczne dziecko "żegnania się" ???
Ale egzemplarz Powiem Ci z tym żegnaniem się, że jak na mamusiowym wątku gdzie jestem też wyraziłam swoje zdziwienie, że roczne dziecko wykonuje znak krzyża to wyszło na to, że chyba tylko ja nie uczę tego moich bezbożników
a te krzyże to aby na pewno w odpowiednią stronę mialy ramiona?!
W dobrą były
Stary 2014-01-05, 13:23   #943
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:

najśmieszniejsze,że to dość młoda osoba była- obstawiam z wyglądu jakieś 25-28 lat ale wiecie taka w stylu "nie maluję się, nie farbuję włosów, noszę luźne bluzki i spódnice do kostek- bo nóg nie golę"

taki posiłek to ZUOOOO....ale...piekarnik masz? Można to zrobić w pikarniku i dużo mniej masła wsiąknie w bułę
albo zamiast bułki tartek dać otręby/migdały mielione/siemię lniane i do piekarnika
Cytat:
sporo, spróbuj w piekarniku- ja ostatnio zrobiłam frytki z RZEPY w piekarniku- moje chłopy się nie połapaly więc może i z tym kalafiorem z piekarnika wyjdzie dobrze

Stary 2014-01-05, 13:28   #944
HaGie
Zadomowienie

Tamlin moje dziecko jak miało jakoś 1,5 roku to teściowa się strasznie oburzyła, że dziecko się przeżegnać nie umie i ją nauczyła. Wcześniej ja ja nauczyłam tylko "amen do bozi" zrobic i wg mnie to wystarczało.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

La'Mbria widzisz o piekarniku nie pomyślałam, dzięki za podpowiedź, chyba tak spróbuję

99-->96
-->66
Stary 2014-01-05, 13:32   #945
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cześć

Nadalka
27.12 ważyłam 62,9 a w nowym roku 61,9 i taka też waga była wczoraj

Jak tam patrze na te fotki z % tłuszczu to mam wrażenie, że mam ponad 40 %

Ale pospałam..wstałam po 12.00 Musze ogarnąć jakieś zakupy, bo jutro pozamykane a mamy dosłownie pustą lodówkę I zrobić obiad Wpadnę do Was później.

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 13:34   #946
Ashya_
Zakorzenienie

Ja na obiad mam kaszę gryczaną i gulasz zjem z niego sos i kawałki schabu innych kawałków nie tykam i tak juz pewnie bd kaloryczny no ale co innego mam zjeść
Stary 2014-01-05, 13:42   #947
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
na bank tyle nie masz! Ani tak nie myśl

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2014-01-05, 13:53   #948
nadalka
Zakorzenienie

Ja mam ok 40 pewnie.. choć ciężko mi stwierdzić przez tą skórę.
Stary 2014-01-05, 14:06   #949
nadiaaa171
Zakorzenienie

ja tez mam koło 40 %

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 14:08   #950
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Cześć

Nadalka
27.12 ważyłam 62,9 a w nowym roku 61,9 i taka też waga była wczoraj

Ale pospałam..wstałam po 12.00 Musze ogarnąć jakieś zakupy, bo jutro pozamykane a mamy dosłownie pustą lodówkę I zrobić obiad Wpadnę do Was później.

Ej Ewelinaa no coś Ty Ty i 40% hehe, żartujesz? To ja sobie dałam około 40%, a przecież ja od Ciebie jestem 25kg grubsza ( matko, jak to brzmi)

99-->96
-->66
Stary 2014-01-05, 14:21   #951
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadiaaa171 Pokaż wiadomość
ja tez mam koło 40 %
Cytat:
Ej Ewelinaa no coś Ty Ty i 40% hehe, żartujesz? To ja sobie dałam około 40%, a przecież ja od Ciebie jestem 25kg grubsza ( matko, jak to brzmi)
dziewczyny, zmierzcie się, a nie :P ja mam 37%, a ważę 87 kg! Więc jak Ewelinko - 62 kg i 40%? Nadia, 80 kg i 40%? Ja wiem, że kobiecy umysł zawsze inaczej postrzega, ale nie strzelajcie tak, tylko na wagę z pomiarem

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2014-01-05, 14:24   #952
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, zmierzcie się, a nie :P ja mam 37%, a ważę 87 kg! Więc jak Ewelinko - 62 kg i 40%? Nadia, 80 kg i 40%? Ja wiem, że kobiecy umysł zawsze inaczej postrzega, ale nie strzelajcie tak, tylko na wagę z pomiarem
A tak w ogóle, to mam pytanie, w jaki sposób taka domowa waga łazienkowa mierzy ten poziom tłuszczu, albo poziom wody w organizmie? Bo ja nigdy na takiej wadze się nie ważyłam, więc nie wiem skąd ona "wie", że ja jestem po prostu tłusta, a nie np. umięśniona jak pudzian i dlatego ciężka

99-->96
-->66
Stary 2014-01-05, 14:25   #953
martolina1982
Zakorzenienie

hej, od 1,5 godziny doczytuję

ja dziś miałam tartę z brokułami. sod wyszedł jak tektura wiec lepiej dla mnie.

wiecie, że też wpadłam na to by pkazać J. te zdjecia? spytałam jaka mu sie najbardziej podoba. powiedział, że ta z 30% czyli nie jakiś szczupak wcale.

o moj boże świnko, twój brat to mnie by nie smieszyły takie odzywki u moich dzieci.

cratuture też bym popatrzyła jak sie kolorek udał. ja to teraz lubię u kogoś podpatrywać jak ma w domu znacie takas tronkę deccoria.pl. jezu, moja ulubiona!!! prawdziwe galerie z mieszkań/domów ludzie wstawiają. swietna inspiracja.

ja nie wiem jak można do sniaania jesć fasolę. jak pierwszy raz zobaczyłam to albo jajka na bekonie plus tost z dżemem to zrobiłam oczy.

tamlin nie jesteś sama. ja naprawde z miesiac temu pacieża je nauczyłąm. dłużej mamy Biblię w obrazkach, ale jak wytłumaczyc małym dzieciom, że na obrazku Abraham zarzyna baranka jak wyjaśnic masę innych faktów, szczegolnie ze starego testamentu, gdzie okrocieństwo na kazdym kroku.

dziewczesta idę po instukcję mej wagi i zacytuję wam skąd ona wie

"analiza oporu bioelektrycznego BIA. przy pomocy tej metody można zbadać procentową zawartość tłuszczu, wody i miśni oraz masę kości. dzieje sie to w ten sposob, że poczynając od elektrod pod stopami przez całe ciało płynie prąd o słabym naterzeniu i mierzy opór bioelektryczny poszczególnych mas ciała. prad ten nie jest wyczuwalny dla człowieka. wraz z dodatkowymi danymi jak wiek, wzrost i płec czlowieka urzadzenia oblicza procentową zawartość..."

"na pomiary wpływ mają:
po wzieciu prysznica lub po kąpieli wartości sa zazwyczaj niższe
po jedzeniu i piciu wartosci są zazwyczaj wyższe
podczas miesiaczki wartosci są nieregulrne
tak samo podcas choroby, streu, nadmiernego pcenia się"

"procentowa zawartośc wody i tłuszczu słuzy wyłącznie do celów orientacyjnych. wyglad zewnętrzny ciała nie koniecznie musi sie zgadzac ze wskazaniami procentowej zawartos ci tłuszczu. dodatkowo osoby o podobnym wyglądzie, w tym samym wieku i tej samej płci mogą uzyskac calkowicie rozne wyniki"

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2014-01-05 o 14:35
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 14:29   #954
nadalka
Zakorzenienie

Ja nie umiem tego u siebie zmierzyć na wadze bo nietety ulotka wagi z rosmana nie przewidziła instrukcji po polsku.
Stary 2014-01-05, 14:31   #955
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle, to mam pytanie, w jaki sposób taka domowa waga łazienkowa mierzy ten poziom tłuszczu, albo poziom wody w organizmie? Bo ja nigdy na takiej wadze się nie ważyłam, więc nie wiem skąd ona "wie", że ja jestem po prostu tłusta, a nie np. umięśniona jak pudzian i dlatego ciężka
szczerze mówiąc, też się zastanawiam ale miałam kiedyś konsultację u dietetyka na takiej profesjonalnej wadze i wyszły mi bardzo podobne wyniki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja nie umiem tego u siebie zmierzyć na wadze bo nietety ulotka wagi z rosmana nie przewidziła instrukcji po polsku.
Nadalka, jak masz tę za 55 zł, to tam SETem ustawiasz swoją płeć, wiek i wzrost (żeby zmienić klikasz SET) i potem wchodzisz i voila, pokazuje Ci wagę i 4 wartości: tłuszcz, mięśnie, wodę i kości. W takiej kolejności.

-13,0 kg
18,4 kg to go.

Edytowane przez insane_p
Czas edycji: 2014-01-05 o 14:32
Stary 2014-01-05, 14:34   #956
nadalka
Zakorzenienie

A co to jest te a i coś tam jeszcze q chyba, po co to?

Wychodzi 37%tłuszxzu
Stary 2014-01-05, 14:35   #957
Ashya_
Zakorzenienie

Też mnie to zastanawiało ona chyba ogólnie liczy procentowo czy coś
Mam plan na kolacje twarożek z ogórkiem, pomidorem i kulkami rybnymi mojej cioci w końcu może jeden dzień mi się uda
Stary 2014-01-05, 14:38   #958
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
hej, od 1,5 godziny doczytuję

ja dziś miałam tartę z brokułami. sod wyszedł jak tektura wiec lepiej dla mnie.

Fajny obiad

wiecie, że też wpadłam na to by pkazać J. te zdjecia? spytałam jaka mu sie najbardziej podoba. powiedział, że ta z 30% czyli nie jakiś szczupak wcale.

Muszę też mojego tż podpytać, ciekawe, co powie
o moj boże świnko, twój brat to mnie by nie smieszyły takie odzywki u moich dzieci.

cratuture też bym popatrzyła jak sie kolorek udał. ja to teraz lubię u kogoś podpatrywać jak ma w domu znacie takas tronkę deccoria.pl. jezu, moja ulubiona!!! prawdziwe galerie z mieszkań/domów ludzie wstawiają. swietna inspiracja.

Zaraz podpatrzę, ja też lubię np katalogi ze stylizacjami mieszkań oglądać, u mnie zaczęło się to, kiedy kilka lat temu kupiłam kawalerkę, no i okazało się, że to wielki problem umeblować i zagospodarować takie malutkie mieszkanie.

ja nie wiem jak można do sniaania jesć fasolę. jak pierwszy raz zobaczyłam to albo jajka na bekonie plus tost z dżemem to zrobiłam oczy.

Dlatego ja nie lubię

tamlin nie jesteś sama. ja naprawde z miesiac temu pacieża je nauczyłąm. dłużej mamy Biblię w obrazkach, ale jak wytłumaczyc małym dzieciom, że na obrazku Abraham zarzyna baranka jak wyjaśnic masę innych faktów, szczegolnie ze starego testamentu, gdzie okrocieństwo na kazdym kroku.

Moja teraz do tego katolickiego przedszkola chodzi, no i tam cały czas wałkuja taką Biblię dla dzieci, plus modlitwa przed jedzeniem itp., ale to wszystko jest w bardzo fajny sposób zrobione, takie wiecie nic na siłe - tańczenie, śpiewanie itp. Np. jeszcze ani razu dzieci się nie musiały tam przeżegnać, tylko czasami są takie piosenki, gdzie trzeba złożyc ręcę do "amen".

No skąd ona wie

99-->96
-->66
Stary 2014-01-05, 14:38   #959
nadalka
Zakorzenienie

Mięśnie to mus? Wychodzi 3 następnie woda tbw to woda? 48 % prawie 10% kości. Tyle że w ubraniach no i nie rano,

Insane tam trzeba ustawić jakieś a i p co to?
Stary 2014-01-05, 14:41   #960
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
A co to jest te a i coś tam jeszcze q chyba, po co to?

Wychodzi 37%tłuszxzu
Tam jest P i to jest chyba oznaczenie osoby (bo możesz ustawić dla kilku osób), a A to chyba kolejne pomiary. Ale tego nie rozkminiłam, mi się w ogóle kasuje od razu, więc po prostu za każdym razem będę nastawiać. A mierzyć będę tylko raz w miesiącu, więc nie będzie to aż tak uciążliwe
To Nadalka, taki sam poziom tłuszczu nam wyszedł, a Ty ważysz sporo mniej dziwne... Chyba, że ja to mam mięśnie pochowane, po tych sterydach bo mimo, że sterydy, jako leki, to jednak mają pełno skutków ubocznych... Zwiększają masę ciała, tylko nie wiem czy tłuszczowo czy mięśniowo też:P

Cytat:
Mięśnie to mus? Wychodzi 3 następnie woda tbw to woda? 48 % prawie 10% kości. Tyle że w ubraniach no i nie rano,

Insane tam trzeba ustawić jakieś a i p co to?
Tak, woda to zwykle koło 50% Mi też kości wyszły, niecałe 10%. I mięśnie to MUS(cle) Także wszystko rozkminiłaś A i P wyjaśniłam wyżej Ale sama tego niezbyt ogarniam. Nie jest to niezbędne

-13,0 kg
18,4 kg to go.

Edytowane przez insane_p
Czas edycji: 2014-01-05 o 14:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości