|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
I oddzielnie poszewki, bo przecież jeden komplet i tak nie wystarczy ![]() Cytat:
Ja jeszcze rozstrzygam czy kupić wersję z kołderką czy bez, ale i tak b trzeba było kupić ochraniacz, prześcieradło bo małe więc chyba bardziej się opłaca cały komplet...:P Cytat:
![]() Ja mam kotleciki w kokosie i zastanawiam sie czy do tego fryty czy ryż ![]() Tata usypiał Olafa tak że sam zasnłą pół godziny przed nim To w sumie przez Ciebie Ilkas robię już listę powoli razem z cennikiem, coby Tż się przygotował Przynajniej tych droższych rzeczy, regał trzeba jeszcze dokupić na ciuszki... :p
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
My już wróciliśmy z kościółka, ale mi niewygodnie się siedziało w tej kurtce, musiałam odpiąć pas, bo klamra centralnie w żołądek mi się wbijała
![]() a na kolędzie, jak śpiewałam, to tak mnie w brzuchu łaskotało, myślałam, że nie wyrobię |
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo pamiętam miałam dla córy taka szeroka a wąską plaską chyba z kompletu i to był nie wypał ...
|
|
#3275 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zastanów się co Ci będzie potrzebne. Ja właściwie na początku potrzebowałam tylko ochraniacz na szczebelki i prześcieradło i tyle. Bo Mila spała w rożku więc u nas kołdra to poszła w ruch dopiero niedawno. A poduszkę miałam taką http://www.kajahurt.pl/PORTAL%202013..._klin2kaja.jpgtylko, że wkładałam ją pod materac Emilce. Dzięki temu miała wyżej i nie bałam się, że się zachłyśnie przy ulewaniu Cytat:
I mam ten sam dylemat co Ty. Wiem, że kołderka mi nie potrzebna póki co. Z Milą zaczęłam używać bardzo późno. Tylko, że właśnie ochraniacz i prześcieradło obowiązkowo Muszę przejrzeć jeszcze aukcje czy jakoś osobno się opłaca kupić czy nie ![]() Ja miałam się Wam właśnie żalić kilka dni temu, że jakoś nie mam weny jeszcze na zakupy, na szukanie dla Leosia itd..ale do czasu aż zobaczyłam, że potrzebuję dla Mili fotelik samochodowy Wtedy do mnie dotarło, że jednak trochę kosztów jeszcze przed nami..i chcę to rozłożyć na kilka wypłat
|
||
|
|
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
Na tvn style zaczął się program "o matko"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo fajna ta podusia która pokazałaś,chyba zaczne sobie zapisywać i kupować po woli ![]() a materacyk do łóżeczka mamusie doświadczone jaki polecacie? bo te piankowe chyba sa nie najlepsze hym? takie płaskie sie wydaja..
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane... Ja wpadam tylko na chwilę po pełnym napięcia przedpołudniu. Od wczoraj wieczór twardniał mi brzuch, niby bezboleśnie, ale ciągle się spinał. Przestałam też wyczuwać ruchy, a kopniaki były już mocno wyczuwalne i dosyć regularne szczególnie wieczorem... Nocka niby spokojna, ale dziś rano dalej twardnienia i zero ruchów. Więc pojechaliśmy na IP. W wielkim skrócie - maleństwo jest całe i zdrowe, co do jego rozwoju doktor nie miał żadnych zastrzeżeń, natomiast obawiał się, że regularne twardnienia zamienią się w skurcze i chciał mnie zostawić
Ostatecznie na własne życzenie wyszłam, w razie czego mam wrócić. Dostałam końską dawkę magnezu i nospy do końca dnia, więc liczę, że jak będę grzecznie leżała to wszystko się uspokoi, jestem dobrej myśli ![]() Poza tym jeszcze co do dobrych wieści, to na 100 % będzie dziewczynka!!! ![]() Dbajcie o siebie Kochane
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
A czy te piankowe sa dobrymi materacami? posiadacie takie?
Kurcze teraz buszuje po allegro i jak patrze na te cany wszystkiego to jestem przerazona... I chyba powoli zaczne juz kupować wszystko bo nie damy rady na raz ;/
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
My juz po obiadku.
Ja poszlam zmywac a tzet sie przetransportowal do sypialni i spi a mielismy isc na spacer.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie.
Miałam dziś w planach mszę na 9 ale jak wstałam zobaczyłam że za oknem ciemno i szaro nakryłam się kołderką i dalej smacznie spałam. Małż wstał po 10 zrobił śniadanko, potem kawka... No i skonczyłam gotować pomidorówkę.. Wyszła przepyszna... Teraz czekam na znajomych i próbuje was nadrobić. Cytat:
martuszkao, madziulaa ja tak po cichu liczyłam na te ciuszki... Ale z moją bratową nigdy nic nie wiadomo więc nic nie mówiłam głośno Ja też czekam niecierpliwie na środową wizytę... Poza tym nie będzie dziś fotek bo małż nie wybrał sie po pudełka z ciuszkami na strych... więc obiecał mi że jutro... ![]() Gosius udanego pobytu u teściów..Uważajcie na drodze bo faktycznie pogoda kiepska. Moja mama i ciocie też są zaboboniary - ale ja nie słucham mam ochotę to kupuję santom u mnie tak właśnie było po 3 dniach szlaeństw 2 dni ciszy wczoraj już zaczęłam delikatnie panikowac, ale dziś już jest znów ruch w apartamencie Franka Ramonka ja mam to samo ostatnio ciągle przez święta gdzieś wędrowaliśmy albo ktoś do nas przychodził. odsapnęłam troche przez 3 dnia jak się przeziębiłam ![]() A dziś znów zaraz będą jedni znajomi a po 18 idziemy do drugich i tak w kółko. Ale jutro się zamykam i nikogo nie wpuszczam kasian dla Hani, super że z jej zdrówkiem coraz lepiej. Mam takiego samego męża jak ty... Mamy na wszystko jeszcze czas... Jak mówię o komodzie na rzeczy dzidzi - po co już przecież dziecko będzie w maju Niki ja czuje pod prawym cycem... najczęściej... No i czasem w dole brzucha... agagaTo dbaj o siebie i swoją dziewczynkę... Odpoczywaj Zmykam bo zaraz będą znajomi... Może uda mi sie do was zajrzeć wieczorkiem. Miłego wypoczynku
|
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meble na cale szczescie mam juz wybrane , tylko trzeba zamowic jakos niedlugo bo czeka sie okolo 4 tygodni. Ale wózek to juz masakra zastanawiam sie nad graco symbio a Mutsy ( sama jeszcze ie wiem , który model ) Za duzo ich jest po prostu
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry witam sie w ten pochumrny dzionek
![]() [QUOTE=santom;44437617] a ja sie do konca zgodze co do slusznosci wczesniejszych usg w zwiazku z zapobieganiem i leczeniem chorob. usg w 12tc wykrywa tylko prawdopodobienstwo wad genetycznych typu zespol downa itp, niestety tego sie nie leczy, wiec to usg po prostu daje tylko mozliwosc wyboru rodzicom czy chca wychowywac takie dzieciatko. organy nie sa jeszcze wyksztalcone w pelni, zeby moc ocenic czy sa prawidlowo zbudowane. usg polowkowe daje juz duzo wieksze szanse na wykrycie wad serduszka np, ale same pisalyscie tutaj jakis czas temu, ze tak naprawde najlepiej bedzie serduszko ogladac nawet po 25tc, wiec tak naprawde to te badania przed 20tc sa tylko i wylacznie dla spokoju rodzica. mysle, ze nie bez powodu w duzej ilosci panstw w ogole odchodzi sie od uktrasonografii przed 20tc, w duzej ilosci przypadkow to badanie jest niewiarygodne po prostu.[/QUOTE no moze i masz troche racji, ja poprostu bym tak nie potrafila, ale to wlasnie ten zalezy od charakteru kobiety, ja jestem panikara... ilkas my mamy taki malusi ten pokoik dla synkow, ze planuje zakup takiego lozka, wysuwane jedno spod drugiego http://www.notteidea.com/schedaprodo...omparsa-35.php
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wybor kolorow marniutki i bede brala jasny. czarny jeszcze by uszedl, ale czerwonego nie lubie jakos wiec bedzie ten bezowy |
|
|
|
|
#3286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wypróbujesz sprawdzonego sposobu Ilkas ![]() Cytat:
), przecena z 24,99zł na 14,99zł Cytat:
|
|
#3287 |
|
Rozeznanie
|
My planujemy kupić lozeczko biale w ikei, ochraniacz na lozeczko tez i kosztuje on 40zl, materac i kilka prześcieradel. Planuje klasc bbibasaw otulaczu, bedzie cieplo a pozniej w spiworku. Koldre jak najpozniej
zobaczymy jak to będzie, wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wróciłam niedawno z tesco, jaki tłum ludzi jest.... masakra
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
w końcu sie ubrałam
obiadek zjedzony więc może na jakiś spacerek się wybiore z córą i yorkowym mopem
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1388933375.395616.jpg
Po farbowaniu po platynce nie ma śladu i juz mi z tym zle...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
a jak znioslas smrodek farby ?
||
|
|
|
#3292 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam ze głowa bolała
Wytrzymałam 3 miesiące z odrostami dla tego pomalowalam ciniejszym aby jak najrzadziej farbowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie co robicie jutro na obiad??
Bo ja w ogóle nie mam pomysłu
|
#3294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja będę miała kotlety z fileta z dzisiaj. Mam już dość tych Świąt
|
|
|
#3295 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, będę leżała krzyżem, mam zamiar wstać dopiero w piątek na wizytę, do tej pory jak w szpitalu - plackiem i się nie ruszam
|
#3297 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja czytałam,że najlepsze ale też najdroższe są lateksowe. Póżniej sprężynowe polecane są i piankowe no i dalej gryka,kokos i coś tam
![]() My kupimy chyba taki lateksowo-kokosowo-sprężynowy. Cytat:
![]() ![]() Ja się też martwie tym twardnieniem brzuszka mimo,że w necie pisze,że to normalne bo macica ćwiczy. Teraz mi się zrobi tak że raz na cały dzień na pare dni,więc luz,ale jak zacznie się częściej to włącze luteine bo teraz biore tylko codziennie jedną tabletke magnezu. A Wy Kobitki bierzecie luteine? Jaką dawke magnezu macie? Cytat:
![]() Vampirko bo nie nadgoniłam a chciałam się zapytać jak przekonywania? Nie odbyły się wczoraj tak i przeniosłaś je na dzisiaj z wersją Milenki? Milcia przez Ilkaska bardzo mi się podoba ![]() hihi w ogóle Ilkas jak piszesz Leoś to myślę przez pół sekundy,że o Moim Leosiu piszesz Takie to słodkie,że nosimy w brzuszkach syneczków co tak samo na imie będą mieli![]() My dziś idziemy do mojej siostry na urodziny,także będzie jeeedzzoonkooo
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-05 o 17:26 |
||
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nastraszył, że przy większej częstotliwości twardnienia mogą zacząć zamieniać się w skurcze a to już jest bardzo groźne dla dziecka na tym etapie...Dzisiaj mam brać 4xmagnez co 2 godziny, a od jutra 2xmagnez co 2 h. Potem zmniejszać jeżeli twardnienia ustąpią..
|
|
#3299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
to tylko mnie mój Maluch kopie z lewej strony? tak na wysokości ok.5cm od pępka, ale prawie zawsze z lewej, czasami na środku, z prawej może raz no a brzuch to tak mi skacze, że masakra, uwielbiam na to patrzeć w przeciwieństwie do męża, bo ten to się boi patrzeć, a co dopiero dotknąć nie to, co Wasi mężczyźni..---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ja nie biorę ani luteiny, ani magnezu.. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
same piankowe nie sa zbyt dobre, jesli juz to w parze z czymś, np. z kokosem, gryką lub lateksem
![]() u nas jest mega wilgoć, jak wspominałam wczesniej, dlatego te naturalne odpadają, bo tylko lateks odprowadza wilgoć, no i porównywałam twardość w sklepie, to te gryczane są za twarde, a te lateksowe takie fajne, sprężyste, super się na nich leży |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

I oddzielnie poszewki, bo przecież jeden komplet i tak nie wystarczy 
Pochodź teraz trochę z tą Amelką i sama ocenisz
my akurat lubimy połączenia mięsa z owocami, mam nadzieję, że im też zasmakuje 

Ostatecznie na własne życzenie wyszłam, w razie czego mam wrócić. Dostałam końską dawkę magnezu i nospy do końca dnia, więc liczę, że jak będę grzecznie leżała to wszystko się uspokoi, jestem dobrej myśli
a mielismy isc na spacer.

dla Hani, super że z jej zdrówkiem coraz lepiej. Mam takiego samego męża jak ty... Mamy na wszystko jeszcze czas... Jak mówię o komodzie na rzeczy dzidzi - po co już przecież dziecko będzie w maju
wiec bedzie ten bezowy 
Wraca dziś po 20-tej, to zobaczymy...