|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pochwalmy się swoimi włosami - część V
Cytat:
, a zwłaszcza na moich włosach . Na filmiku widać sypkość, kolor(na zdjęciu bywają niebieskie, brązowe albo zupełnie czarne, co bym nie chciała). I sama lubię oglądać filmiki. Próżność?- to szybsze od zrobienia zdjęcia. I sama lubię oglądać filmiki innych blogerek. Nieważne w jakim są stanie. Na filmiku przeważnie wyglądają inaczej.
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, dużo też zależy od aparatu. Ostatni gdy padał robił z moich włosów jasny, złoty brąz . Już wole filmiki. Żałuje, że nie mam jakiegoś starszego, dla własnego porównania.To jest delikatne u ale podcięte ostatni raz zaraz na początku września . Trochę już minęło. Końce nadal są zdrowe ale myślę nad ich odświeżeniem(u zamiast się pogłębiać, równa mi się). Może za miesiąc. V to nie dla mnie. To U mnie denerwuje podczas robienia fryzurek. Widziałaś warkoczyki z kłosów?. Pod koniec wypadały(zużyłam 2 gumki przez to). Teraz jest lepiej bo podrosły.
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- http://4.bp.blogspot.com/-AjpKJ5bF4N...IMG_5003bl.jpg (następne podcięcie było troszkę większe).Jak się przyjrzysz to zobaczysz, że one nadal nie są zupełnie proste-patrz stopklatki(1,2,3 zdjęcie)- http://3.bp.blogspot.com/-nxkitIlrjt...l.jpg(porównaj sobie do zdjęć z zupełnie prostym podcięciem- http://3.bp.blogspot.com/-riSyrdOCUQ...PICT2354bl.jpg). Z tym, że faktycznie się lekko podrównały i to u ginie gdy przechylam głowę do przodu(zwłaszcza, że mam gęste końce i widać je tylko gdy stoję prosto a robię tak tylko na początku. ).
Edytowane przez evelineau Czas edycji: 2014-01-04 o 12:10 |
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ile rozumiem i bardzo lubie cykanie fotek wlosow, lubie ogladac przede wszystkim czyjes, bo sama wciaz nie mam zbytnio sie czym pochwalic, ale nagrywania tego na filmy nie rozumiem, nawet pomimo Twoich argumentow, ze aparat przeklamuje itp. Jesli nawet, a wierze, ze tak jest, to ja bym nie wpadla na nagrywanie ich, by pokazac sypkosc czy co tam moich wlosow. Moja uwaga nie byla zbyt moze uprzejma ale tak uwazam. A i nie pisze tego z zawisci, bo 1) juz napisalam, ze naprawde masz piekne wlosy i na pewno bym chciala takie miec ale 2) moje tez lubie i wierze ze kiedys bede miala podobnie zadbane i dlugie. pzdr
|
|
|
|
|
|
#1057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Twoje wlosy to jest moj ideal i marzenia ![]() nieosiągalne bo jestem falka ale naprawde sa niesamowicie piekne - kojarza mi sie z wlosami hindusek z tych wszystkich reklam henn serio przepiekne
|
|
|
|
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie widzę w tym nic złego dziwnego a już na pewno nie czegoś co można nazwać próżnością(to samo można napisać o wszystkim co się kojarzy z urodą- malowanie paznokci itd- bez sensu). Ba coraz więcej blogerek potem nagrywało takie filmiki(choć ja nie byłam pierwsza a BHC i pamiętam, że też tak wtedy chciałam, czyli zupełnie sama na to nie wpadłam a zostałam zainspirowana, również chciałam zobaczyć swoje włosy w taki dla mnie nietypowy sposób)i podoba mi się to . I wiesz co to nagrywanie mi dużo daje, choć bardzo dziwnie mi było na początku widzieć swoje włosy z takiej perspektywy(co jak co ale nie widzę siebie od tyłu i sama byłam lekko zdziwiona ich wyglądem, długością- nie ma porównania ze zdjęciami). Pierwszy filmik był mało udany a to trzepanie nimi to sugestia czytelniczek i mają rację bo na obecnym podsumowaniu widać różnicę na filmikach, nie zdjęciach(na pierwszych są suche, na ostatnim idealnie nawilżone). Widać, że wewnętrzne warstwy włosów są zbite, na wierzchu wyglądają ok. O tej porze roku muszę się nieźle postarać by na zdjęciu nie wyszły matowe, a takie nie są. Aparatem zdjęcia wychodzą nieprzekłamane w naturalnym świetle. I cały czas mówię o swoich włosach. I własnie oglądając takie filmiki czuje tą realność, na nich nie da się oszukać, nie ma flesha. I nie mówię, że nie masz prawa tak myśleć, czy jesteś zazdrosna(ba mogłabyś nawet napisać, że Ci się nie podobają bo są specyficzne moim zdaniem i rozumiem, że nie każdemu muszą się podobać)tylko, że dla mnie to dziwne(ta argumentacja).Cytat:
Pewnie wraz ze zmianą koloru przestaną się trochę tak kojarzyć - wracam do naturalnego koloru, mam już ponad 8cm odrostu. "Trochę" mi to zajmie i ciekawa jestem jak to będzie wyglądać gdy odrost się powiększy .
Edytowane przez evelineau Czas edycji: 2014-01-05 o 21:15 |
||
|
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
na pierwszym załączniku robione przy świetle dziennym, na drugim przy sztucznym + flesz. Końce są w słabym stanie ale tak mi szkoda obcinać
|
|
|
|
|
#1060 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam w porownaniu do Twoich wlosow dwa wiechcie na krzyz i tez licze sie z tym, ze ktos moze mi z kolei napisac z czym ty dziewczyno do ludzi:p ale wrzucanie tutaj fot motywuje mnie do dbania o nie dalej, bo w np. w moim otoczeniu nikt nie dba o wlosy.Po prostu nagrywanie filmikow z wlosami, gdzie nie ma slowa o pielegnacji, nie sa to tutiorale, to dla mnie swego rodzaju proznosc, no bo po co to wrzucasz, chyba po to zeby inni je podziwiali czy cos, no bo swoje wlosy znasz to chyba filmikow nie potrzebowalabys, by ocenic ich stan. Ale to moja opinia z ktora nie musisz sie zgadzac. ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
i pewnie takie moga byc nadal
|
|||
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Jakie przepiękne włosy tu widzę
Oby tak dalej.Eve F a n t a s t y c z n e ! Twoje włosy - moje marzenie
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą wyglądają na grube. Jest tak w istocie czy też udało Ci się ten efekt osiągnąć pielęgnacją?
|
|
|
#1063 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gdy tutaj jest wątek pochwalmy się swoimi włosami , tak pochwalmy(i tutaj chyba mogę to robić bo jestem z nich dumna-z tego, że udało mi się je tak zmienić, opanuj się więc bo to nie miejsce na to) . Zawsze pielęgnacja jest opisana w następnej notce i tak samo było gdy robiłam swoje zdjęcia . Aktualizacja to aktualizacja- dla mnie pokazanie stanu włosów, długości, podsumowanie miesiąca a później czas na pielęgnację. Zresztą co nieco było w tej notce, bo napisałam czym je odratowałam(wygląda na to, że oceniasz coś czego nie czytałaś) i nie wszystkie filmiki są z ładnymi włosami(tak, chwale się obciążonymi, suchymi włosami) . One się ciągle zmieniają, bo kiedyś były zniszczone. Jeszcze kilka miesięcy temu nie były tak gładkie jak teraz. Tak z pewnością chodzi mi tylko pochwalenie(mam wrażenie, ze gdyby były inne to nic byś o tym nie wspominała- tak to wygląda) dlatego wstawiam filmiki z bhd, zdjęcia z włosowym kryzysów, zdjęcia prześwitów(hormony) i w każdej sytuacji, wiesz lepiej. Nie znasz mnie a tak oceniasz, to świadczy o Tobie. Wystarczyło napisać, że wolisz zdjęcia a nie wyzywać mnie od próżnych dziewczyn liczących na komplementy(bo to samo co napisałaś) i oceniać. Z mojej strony tyle. ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez evelineau Czas edycji: 2014-01-06 o 18:42 |
|||
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, mimo wszystko kocham ciemne wlosy i takie mnie zwykle zachwycaja -planuej wytrwac do lata i zobaczyc jak wtedy beda wygladaly(mam taki jakby sredniociemny braz ale z wieloma zlotymi refleksami) - ale jednak denerwuja mnie odrosty a tez mam dlugie wlosy-73cm wiec musiaalbym zapuszczac jeszcze z 2 lata...ale jakbym miala takie wlosy jak Ty to byloby mi szkoda-piekniejsze juz byc nie moga ![]() Cytat:
![]() i co za roznica czy filmik czy zdjecie chodzi o to samo
|
||
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a reszta zarzutów dotyczy bloga(bez czytania, i w zasadzie to powinno być tam) i chwalenia się włosami w wątku pochwalmy się swoimi włosami .No własnie również kocham/uwielbiam ciemne włosy. Zwłaszcza ciemne brązy mi się podobają, do takich wzdycham ale chce zobaczyć jak będę wyglądać w naturalkach(mamy z opisu chyba identyczne naturalki). Farbowanie indygo zaczynało mnie męczyć, coraz częściej mnie podrażniało . 25 cm w rok to ładnie . Mój mąż próbuje mnie motywować mówiąc np.(dzisiaj)że naturalki cudnie błyszczą się w słońcu i pasują do mnie bardziej. Ja sama jeszcze nie wiem co myśleć. Czekam aż podrosną.Mogą, mogą bo przez hormony trochę ich wypadło i wiem, że gdyby nie to wyglądałyby lepiej(gęściej). Przynajmniej nie rosną mi już kręcone włosy .
Edytowane przez evelineau Czas edycji: 2014-01-06 o 19:28 |
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do watku, owszem jest - pochwalmy sie swoimi wlosami, ale powtorze sie poraz enty - dla mnie to dziwne i zabawne![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Wrzucilas link do bloga i filmikow co za tym idzie tutaj, wiec tu sie wypowiedzialam, ciezko to zrozumiec? Po drugie idee watku jak najbardziej rozumiem i lubie, to temat do ktorego zagladam codziennie w nadziei, ze zobacze znow jakies piekne wlosinki, ale nie oczekuje filmikow na ich temat, chyba ze z poradami nt. pielegnacji. Ty nagrywasz, jak wlosy Ci sie ukladaja i jaki maja blask und kolor i to co na ten temat powiedzialam to moja subiektywna opinia, wrzucajac to na forum trzeba sie liczyc z roznymi opiniami. Nt. wlosow sie wypowiedzialam juz wczesniej. Pozdro! |
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zdjęć parę jest i w tym wątku i w paru innych. Parę zdjęć w porządku chronologicznym, choć najbardziej aktualnego nie mam. Ostatnie bodajże z października. Naturalnie mam proste, a te fale /loki to z reguły po koku. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2767 - tu post nawet https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1381604448 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1381776003
Matematyk to maszyna do zmieniana kawy w twierdzenia. ![]() Edytowane przez Drakan Czas edycji: 2014-01-06 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po palmie odrosły i oby tak zostało.
|
|
|
#1070 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-chociaz nie mialam takeigo pieknego koloru jak Ty, zwykle na poczatku byl sliczny cieply czarny ale dosc szybko wyplukiwal mi sie do takiej zimnej czerni z niebieskim polyskiem a tego polysku nie chcialam.Wiesz 25cm to i duzo i malo , niestety dla mnie za malo choc ostatnio nic nie robie zeby przyspieszyc porost- w wakacje jak szalalam to raz nawet 4cm mi wyszlyno i grzywka z jakiegos powodu rosnie duzo wolniej , ubolewam nad tempem rosniecia bo schodze z nieudanego ombre(ktore staram sie tuszowac henna ale sie wyplukuje i tak)i musze podcinac a chcialabym dojsc z wlosami do 90cm(ktore mialam zanim fryzjerka sie do mnie dobrala )A ile Twoje wlosy maja dlugosci ? Moje niby sa dlugie ale jestem wysoka wiec siegaja tylko lokci ![]() mialas krecone wloski? nie wiem ile stracilas z gestosci ale wygladaja i tak swietnie |
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też grzywka rośnie mi dużo wolniej . Odrost grzywki to już nie 8 cm a 4-5.Taki przyrost miałam tylko po wcierce cebulowej. Moje włosy teraz mogą nawet nic nie podrosnąć(a to problem przy schodzeniu z farbowanych włosów), źle to wszystko znoszą. Najważniejsze, że odrost się pojawił i zagęszczają się. Mam nadzieje, że szybko się tego pozbędziesz Indygo mieszałam z ecliptą, to sprawiało, że wychodziło jaśniej, cieplej. Im więcej dodatków tym własnie kolor był inny. Co do długości to nie mierzę ich od kilku miesięcy (od czubka głowy). Swego czasu rosło mi pełno kręconych baby hair(typu włosy spłaszczone, obrączkowate) http://2.bp.blogspot.com/-1dj8oOlIid...IMG_1147bl.jpg - pojedynczy włosek było mocno, regularnie poskręcany, gdzieś miałam zdjęcie ale teraz nie mogę znaleźć. Pozbawiony co kawałek koloru lub spłaszczony. Bez nich włosy zyskały na gładkości i blasku(tak mnie denerwowały, że miałam ochotę je obciąć ) Jest ich trochę mniej w kucyku ale najgorsze, że wypadały z jednego obszaru(czubek głowy, przedziałek). Tył był nadal gęsty. No ale odrosły, oby na długo. Edit- znalazłam- http://3.bp.blogspot.com/-1t1g9vMn6R...0820125252.jpg
Edytowane przez evelineau Czas edycji: 2014-01-07 o 00:17 |
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Przyczajenie
|
śledze i śledzę.. też się pochwalę ! ;D
dzień po farbowaniu henną naturalną. zdjęcie nie jest typowo "włosowe", ale mam nadzieję, że coś widać ;D |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1074 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
mowisz,ze mieszalas z eclipta i wychodzilo tak aldnie? oj kusisz ![]() ja niby mieszalam z henna ale po kilku myciach juz jej jakby nie bylo ![]() ehh a teraz sie troszke motam i nie wiem czy trwac w naturalkach czy wrocic do ziolek ![]() a to ciekawe, ze takie pojedyncze kreciolki masz przy takich prostych i gladziutkich wlosach
|
||
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1077 |
|
Przyczajenie
|
Chciała się pochwalić moimi włoskami al nie mogę dodać zdjęcia
![]()
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
ja jak nie moglam, to sie domyslilam, ze za duzy rozmiar maja, zawsze przzed wrzuceniem tutaj wrzucam na zmniejszacz.pl albo cos innego i dopiero jak mi zmniejszy rozmiar wrzucam tutaj, byc moze to jest przyczyna.
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Blondyna zdradz prosze czym farbujesz wlosy
Chyba ze to naturalne?
Edytowane przez agatka222 Czas edycji: 2014-01-08 o 21:13 |
|
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

i trzepanie nimi
, a zwłaszcza na moich włosach 

Dokładnie, dużo też zależy od aparatu. Ostatni gdy padał robił z moich włosów jasny, złoty brąz 

- wracam do naturalnego koloru, mam już ponad 8cm odrostu. "Trochę" mi to zajmie i ciekawa jestem jak to będzie wyglądać gdy odrost się powiększy
.

. Gdy tutaj jest wątek pochwalmy się swoimi włosami , tak pochwalmy(i tutaj chyba mogę to robić bo jestem z nich dumna-z tego, że udało mi się je tak zmienić, opanuj się więc bo to nie miejsce na to)