|
|
#1441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Cytat:
![]() Na ich stronie też istnieje galeria pomalowanych pazurków
|
|
#1442 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 |
|
z pazurem
|
Uzywam pojemności 5ml z indigo i po dwóch setach malo co ubyło z buteleczki a jest dość gesty wiec stwierdzenie ze wystarczy na 5 razy to przesada ale wiadomo co kto lubi-ja tam wole mieć dużo kolorów małych pojemności niż parę dużych których potem nie zuzyje i wyrzuce
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny odwołuję to co napisałam wcześniej o topie Eco Star Nails
malowałam wczoraj pazurki pierwszy raz tym topem i powiem szczerze, że jestem nim zachwycona !! przyjemnie się go używa, jest też bardzo wydajny, jedno namoczenie pędzelka i otarcie o brzeg buteleczki wystarcza na przemalowanie 4 pazurków... mani błyszczy niesamowicie jestem MEGA zadowolona !! mam nadzieję, że ten błysk na paznokciach utrzyma się do następnego zmycia ![]() a teraz fotki ![]() :brzyda l: szkoda, że na zdjęciach pazurki wychodzą zawsze gorzej :/
|
|
|
|
#1448 |
|
z pazurem
|
ja jako topu używam base/top z Charbonne i też pięknie błyszczy, nie rysuje się i pięknie utwardza
|
|
|
|
#1449 | |
|
Raczkowanie
|
jaki to kolorek?
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Jaki to kolorek? |
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to srebrne to naklejka czy stepelek ?cudnie wygląda i widać ze pięknie błyszczą na pewno go kupię
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie zdobień czytałam, że robicie je farbkami, stemplami przy użyciu zwykłych lakierów. Czy przy użyciu zwykłych lakierów do zdobienia nie dzieje się nic z hybrydą? Przepraszam za takie pytania ale kiedyś w kilku miejscach czytałam, że połączenie zwykłych z hybrydą może powodować pękanie i rozwarstwianie manicure ?
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2014-01-05 o 20:02 |
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Czytam Was już od jakiegoś czasu, ponieważ zastanawiam się nad zakupem zestawu lakierów hybrydowych. Chciałam zamówić od Cosmetic Zone, ale piszecie, że baza i top nie są zbyt dobre a szkoda, bo cena przystępna. Gelish - trochę drogo jak na pierwszy raz. Doradzicie coś ? Na jakie firmy warto jeszcze popatrzeć?
|
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Tifton na bazie gelish na prawdę trzyma sie rewelacyjnie
![]() Co do pojemności to 5ml wystarczy na pewno na więcej niż 5 setów,ale jak wiadomo nakładanie z takiej butelki będzie mniej komfortowe niz z 15ml. Dodatkowo butelka nie jest napełniona lakierem po brzegi wiec obowiązkowo trzeba nią pokręcić na lewo i prawo zeby jakoś ten lakier wygodnie nabrać na pędzelek. Do użytku domowego polecam 5ml,a jak polubicie się szczególnie z jakims kolorom to przecież zawsze można zakupic większy. Ostatnio patrzyłam na ich aukcje i widzę,że niektórych kolorów już nie ma... Czyżby wycofali je na amen?Wiecie coś o tym? Bazę też kupiłam jak zamawiałam kolory i jak dla mnie szału nie ma. Nie błyszczy tak jak lubię.Innych problemów z nią nie miałam. Na fb na ich profilu kilka moich prac ich hybrydami https://www.facebook.com/pages/Tifto...145224?fref=ts Nie pamiętam czy wklejałam paletkę kolorów Tifton ![]() od lewej 10,11,29,30,31,32,22,25,4 ,8,9,6 Edytowane przez asik G Czas edycji: 2014-01-05 o 21:24 |
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
malowałam paznokcie lakierem Bluesky 518 kruczo czarny
ten wzorek na kciuku i serdecznym to stempelek zdobienie robiłam zwykłymi lakierami z Golden Rose przeznaczonymi do zdobień (poniżej na zdjęciu), mam też lakiery z Konada jednak z tych polecam tylko biały i czarny, srebrny nie nadaje się do stempli, kiepska pigmentacja za to te lakiery z Golden Rose są świetne, zapłaciłam za jeden 5,90 więc nie tak dużo jak w przypadku Konada, a pigmentacja jest rewelacyjna przynajmniej srebrnego na razie testowałam tylko ten, złoty jeszcze czeka na swoją kolej... wydaje mi się, że można zdobić zwykłymi lakierami i pokryć to topem do hybryd, mi tam nic się nie kruszy a malowałam już kilka razy, tylko lakier musi być całkiem suchy i zdobienie nie na całą płytkę bo wtedy może się top nie trzymać za dobrze..Enia pazurki błyszczą niesamowicie, non stop na nie zerkam ![]() nie ma nawet co porównywać topu Eco z topem z Cosmetics Zone.
Edytowane przez yashe Czas edycji: 2014-01-05 o 22:25 |
|
|
|
#1456 |
|
Rozeznanie
|
asik G wydaje mi się, że nie wycofali tylko wyprzedali na daną chwilę, jakiś czas temu miałam w planach zakupić kilka kolorków i zawsze było tak, że jak jeden był to drugiego nie było:/ a za jakiś czas gdy znowu przymierzałam się do zakupu to brakowało tych co wcześniej były dostępne, a można było zamówić te kolory których wtedy nie było i tak w kółko
![]() także chyba szybko im schodzą niektóre odcienie i stąd te braki może i zamówiłabym jeden na próbę ale mają wysoki koszt dostawy, w sumie to nie wiem dlaczego... ile taki lakier 5ml + koperta mogą ważyć? na pewno nie tyle żeby płacić 12 zł :/
|
|
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
na tym zdjęciu widać ten błysk
asik G dzięki za rade co do topu z Eco |
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak robicie stempelki na hybrydach? w którym momencie nakładacie ozdobę i jakim lakierem?
|
|
|
|
#1459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wzorek trzyma się, aż do ściągnięcia hybryd, nic się nie kruszy i nie rozwarstwia w tym miejscu polecam fajna sprawa, szybkie zdobienie nie wymagające żadnych umiejętności ważne aby lakiery, którymi robimy wzorki były dobrze napigmentowane, żeby wzorek był wyraźny i widoczny.
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chce zakupić kilka płytek do zdobień i nie wiem skąd, z jakiej aukcji czy to ma jakieś znaczenie ? Kiedyś miłam 3 konad z dwoma lakierami i wywaliłam a teraz znów będe kupowała skąd ty je masz? z all ?
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zdobień ja na hybrydach robie zdobienia tylko farbkami akrylowymi
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przemyślę sprawę, ale pewnie jednak zdecyduję się na Gelish. Tyle pozytywnych opinii więc musi coś w tym być. Pytanie do dziewczyn które kupowały bazę i top gelish. Leobert na allegro sprzedaje oryginały?
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoje kupiłam na allegro w zestawie z taką maszynką do wzorków, maszynka leży nie używana (do niczego się nie nadaje) zaś płytki spisują się rewelacyjnie mam też parę z Konada też z allegro, ale kupiłam je po promocyjnej cenie chyba 4,5 za sztukę warto poszukać czegoś na allegro, niekoniecznie muszą być te Konad, np. znalazłam taką http://allegro.pl/blaszki-stempelki-...845829029.html prawie wszystkie wzorki które tu są mam na blaszkach właśnie tych z zestawu z maszynką taka jedna większa płytka wychodzi taniej niż 5 mniejszych 40 wzorków to inaczej 5 płytek akurat na tej, która jest w linku jest ten wzorek, którym zdobiłam te czarne pazurki (dokładnie druga kolumna od lewej pierwszy z góry)
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
tyle że mi sie nic nie rozwarstwia, a po prostu złazi płatem z wolnego brzegu :/ Wydaje mi się że może mieć z tym wspólnego właśnie to, że baza po utwardzeniu w lampie ma puste "dziury". Pisały juz o tym dziewczyny. Mało tego, zauważyłam też że baza podkurcza się już po utwardzeniu. Przemywam cleanerem a tam psikus. Próbowałam tez bez przemywania, ale dalej ten brzeg schodzi:/ jak będe robic kolejne mani to wrzuce dokładne zdjęcia jak to wygląda :P
|
|
|
|
#1467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
po 2 dniach przyjechał kurier więc dość szybko
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2014-01-06 o 17:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

baza posrebrzana + kryształki Swarovskiego Crystal AB 30 szt. 

a szkoda, bo cena przystępna. Gelish - trochę drogo jak na pierwszy raz. Doradzicie coś ? Na jakie firmy warto jeszcze popatrzeć?

asik G dzięki za rade co do topu z Eco