|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------------------- ja miałam pracowity weekend po pierwsze byliśmy w ikei i kupiliśmy z mężem przewijak, dodatkowo wyciągnęliśmy łóżeczko ze składzika i je złożyliśmy. Już wszystko jest na swoim miejscu, torba spakowana. Mogę rodzić. W sumie to już 37tc, w środę do lekarza zobaczymy co nam powie. No i od czasu jak pojawiło sie łóżeczko non stop je macam;p przechodzę i dotykam i zatrzymuję się koło niego i wygładzam prześcieradełko i nie moge uwierzyć że za najdalej kilka tygodni mała z nami będzie. Myślałam że zlożenie tego wszystkiego wywoła u mnie jakąś euforię a tu złapało mnie takie otępienie że wszystko sie zmieni (swoją drogą to szybko na przemyślenia mnie wzięło;p) w ogóle mój mąż jest cudowny ![]() A wczoraj to sobie zapunktował już w ogóle bo bardzo bolały mi plecy i jak mi masaż zrobił tak usnęłam o 22 a wstałam o 10 i byłam tylko 2 razy w ubikacji i nic mnie w nocy nie bolało nic nie strzykało ![]() ----- a druga z mniej przyjemnych spraw która wytrąciła mnie z równowagi dziś rano to rozmowa telefoniczna z moją babcią. Dzwonie do niej od czasu do czasu żeby spytać się jak się czuje no i tak ogólnie żeby wiedziała że o niej myślę to miała być zwykła przyjemna rozmowa a przerodziła się w przegadywanie. Otóż babcia wywaliła z tekstem który mnie wkurzył na całego. Stwierdziła że"radzi mi żebym zjechała do Polski teraz i tam urodziła i żeby została z małą przynajmniej w Polsce pół roku zostawiając mojego męża w Norwegii' bo mi ona z mamą pomogą przy małej i będzie mi lepiej bo sami sobie nie poradzimy." Niby nic ale ciśnienie to mi skoczyło chyba do 200. Powiedziałam jej że wiecznie słyszę tylko nie poradzisz sobie z dzieckiem, jak wyjechaliśmy do NO to też słyszałam Ty sobie nie poradzisz za granicą nie wiesz jak tam jest będziesz tęsknic płakać a co się okazało, w ogóle nie tęsknię jest mi tu dobrze, mieszkamy tu już lata i ciągle powtarzamy że to nie pobyt tymczasowy tylko na stałe. Ale do rodziny nie dociera. Zamiast wesprzeć słowem, że fajnie że się nam układa to z każdej strony slysze nie dasz rady. Nosz kurde. Powiedziałam babci że uważają że jako rodzina znają mnie najlepiej a tak naprawdę znają dziewczynkę którą byłam, a nie mają pojęcia o charakterze kobiety która się stałam... I nie mają prawa mi mówić że nie dam sobie rady bo moje miejsce jest przy mężu to z nim tworzę rodzinę i to on jest dla mnie na pierwszym miejscu razem z małą. I nie zostawię go w Norwegii samego i nie ogranicze mu kontaktów z własnym dzieckiem tylko dlatego że babcia z mamą uważają że one się mną zaopiekują. Powiedziałam też że dom przestał być dla mnie domem już dawno i że to osttanie miejsce na ziemi do którego bym wróciła (trochę mnie poniosło) ale w sumie nie kłamałam.. Powiedziałam że moje życie zaczęło się w momencie gdy opuściłam rodzinę i wtedy moje problemy zdrowotne (mam na myśli psychikę) wystopowały i że teraz wiem że żyję. Babcia się chyba obraziła na mnie niby później zmieniłam temat i starałam się złagodzić całą sytuację bo nie chcę mieć jakiegoś jej zawału na sumieniu, zdaję sobie sprawę że hormony zwielokrotniły moje wypowiedzi, myśli i odczucia ale poczułam się znowu jak dawniej gdy obie z mamą sterowały moim życiem i wmawiały mi że jestem zakochana w B. i że to chwilowe i kiedyś mu przejdzie będzie mnie bił i będzie pił i będę żałować swojej decyzji o ślubie i żebym pamiętała że w życiu nie ma miłości, nie ma małżeństw wszystko jest na papierze, nie ma przyjaźni w dzisiejszych czasach sie nie ufa nikomu. I całe życie powinnam poświęcić mojej mamie i babci bo tylko ta miłość mnie nie zawiedzie... Przepraszam ze się tak rozpisałam ale potrzebowałam się dogadać bo do tej pory mam nerwy
![]() |
#3782 |
Wtajemniczenie
|
#3783 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas trzymam kciuki!!
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to lekarze zaproponowali już jakieś leczenie, rehabilitację czy czekają na komplet badań?
![]() |
#3785 |
Wtajemniczenie
|
Shepp, Shiloh, ślicznych macie synków
![]() Lejdi_aga13, musi być dobrze. Trzymam za Was kciuki. Perfuzja, ![]() Le La, podjedź na IP, bo to niepokojące. Evi, jestem myślami przy Was i życzę Kubusiowi dużo zdrówka. Nie obwiniaj się proszę, bo to zupełnie absurdalne. Pilotka, może jednak pomyślisz o blogu ![]() ![]() I w ogóle to pełno rzeczy chciałam napisać, ale już nie pamiętam, a cytaty znikły ![]() Martwię się o Mezagę i Antosia, bo dawno nie dawała znaku, co u nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co ile go karmisz? Może jemu nie chodzi za każdym razem o głód. Hmmmm.... Według tego poradnika "Język Niemowląt" jeżeli niemowlęcy płacz zdarza się częściej niż co 3 godz, to jest spowodowany po drodze czymś innym (zmęczenie, chęć przytulenia, chęć zmiany otoczenia, nadmiar jakiegoś bodźca, może ból czegoś, za gorąco, za chłodno itd.) hmm.... p.s. A rozróżniacie jego różne rodzaje/tony płaczu? Bo każdy rodzaj co innego sygnalizuje - ale to pewnie wiecie ![]()
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-06 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk to wszystko lubi. Słodycze też czasem jada i też wyrzutów nie mam z tego powodu. Najpierw pokazywał mi na szafkę ze słodyczami,a ja wyjęłam paprykę i mówię: "zobacz,mam coś lepszego",a Eryk na to" taaak!" no i wcinał ![]() Co do babci,wiem że to wkurzające,ale chyba najlepiej jednym uchem wpuścić,drugim wypuścic...
![]() |
#3788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholera takie terminy gdzie wiadomo, że liczy się każdy dzień aby podjąć leczenie i rehabilitacje!
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
Lekarze czekają na komplet badań, na razie nie mówią nic nowego...
#3791 |
Zakorzenienie
|
w każdym razie trzymamy kciuki za Krzysia i za Was przez cały czas ![]()
![]() |
#3792 |
Wtajemniczenie
|
Czekamy na dobre wieści i cały czas trzymamy mocno kciuki!
#3793 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Nattalli, wszystko co powiedziałaś babci o sobie i rodzinie to prawda. Przecież rodzina to mężczyzna, kobieta i dzieci. A jeszcze jak czytam jak Twój TŻ czeka na maleństwo to już w ogóle nie wiem skąd u Twojej babci takie obawy, że sobie nie poradzisz. Staraj się nie przejmować takim gadaniem. Babcia to chyba zaborcza osoba jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
U mnie nadal nic
![]() Bylismy na spacerze, teraz pije druga butelke wody, a jak nakarmie Alka to ide posiedziec w goracej wodzie, moze cos ruszy. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez szpitala ![]() lejdi_aga daj znac jak po wizycie selena ez czytalam "jezyk niemowlat" i powoem Ci, ze w praktyce, to troszke sie mija z tym, co tam jest napisane, szczegolnie przy 2tyg.maluchu. Jest sporo fajnych i przydatnych porad, ale niektore sa dla mnie z kosmosu, no bo np.ona radzi, zeby karmic co 3h, nie czesciej, ale jak Alek mi sie budzi 1,5 od ostatniego karmienia i widze, ze jest glodny, to dla mnie oczywiste, ze musze go nakarmic, a nie czekac kolejne 1,5h, zeby bylo 3h, bo mi sie zaryczy na smierc, a ja wyskocze przez balkon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Rozeznanie
|
nattalli - wspolczuje przeprawy z babcia, ale dobrze zrobilas!! i tak jak mowisz, Twoje miejsce jest przy mezu, zwlaszcza, ze wszystko jest miedzy Wami dobrze, wiec niby czemu mialabys wracac do Pl?!?! To dziecko Twoje i Twojego meza, a nie babci, mamy i na koncu Twoje - co za bzdura!! i nie denerwuj sie, nie ma sensu. Ciesz sie ostatnimi chwilami ciazy razem z Tz, zwlaszcza, ze z tego co piszesz, to naprawde jest kochany i czeka na to malenstwo
![]()
#3796 |
Zakorzenienie
|
Tak,już myślę
![]() Bo w tym temacie to nic nie wiem ![]() Marudo Femibion Natan jest dla kobiet w ciąży i mam karmiących ![]() Albo Femibion Natan classic jest dla lepszego samopoczucia dla kobiet w ciązy i mam karmiących ![]()
#3797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3798 |
Zadomowienie
|
Aaaa no i faktycznie, placz z glodu, a np.placz z bolu brzuszka vzy marudzenia jest inny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za jak najlepszą diagnozę ![]()
![]() |
#3800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Kupiliśmy wanienkę z fotelikiem i świetnie się tak myje. Wcześniej, w trakcie dnia zaniosłam Kacperka do łazienki i powiedziałam, że wieczorem będzie się tu kąpał itp, rozglądał się ciekawie. Potem w trakcie kąpieli jedną ręką cały czas go lekko dotykałam po rączce żeby czuł bliskość i mówiłam co będę z nim robiła i jaka fajna jest ciepła woda. TŻ go delikatnie chlapał, żeby nie było zimno.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-06 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W tych wszystkich poradnikach,jest część rzeczy które znajdą zastosowanie,a które nie. To zależy od dziecka. I nie ma jednej,gotowej recepty.
![]() |
#3802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3803 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
witam się ze szpitala. Zgłosiłam się rano, wyszły lekkie skurcze na ktg. Jestem na sali 3 os. Panie mają już swoje skarby przy sobie. Ją nam liczyć ruchy. Przepraszam za błędy. Pisze z telefonu, dodatkowo nie ze swojego. Bo mój rozsypał się w nocy...
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam gotować i piec w nocy ![]() Dooobra biorę się za porządne sprzątanie, bo za 2 godz będą tutaj moi rodzice ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() marieee ![]() ![]() ![]() marieee ![]() ![]() ![]() marieee ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3807 | |
Gang Iren
|
Nooo... z instrukcją obsługi byłoby lepiej ![]() Cytat:
Trzymaj się i powiedz Małej niech już wychodzi ![]()
![]() |
#3808 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Za mną chyba najgorsza noc w trakcie całej ciąży. Samo wstawanie na siku to co najmniej 10 razy- doslownie. Do tego jest mi nie dobrze, brzuch ćmi od wczoraj.
Kilka dni wysypiałam się wzorowo, a teraz znowu się zaczyna ![]() Ale za to śniło mi się, że miałyśmy forumowy piknik. Był kurczak z grila i ziemniaczki z ogniska, których pilnowali nasi TŻ ![]() ![]() I bawiłam się z psem Sunshine ![]() No i wiem, że byłam bardzo przejęta tym, że Isia i Magnusia mają iść rodzić na drugi dzień ![]() Jednak kobiety w ciąży to mają dziwne sny. Perfuzja wspolczuje przepraw z Małym. Widać, że macierzyństwo wymaga cierpliwości i to jej ogromnych pokładów. LeLa na Twoim miejscu na prawdę zachaczyłabym o lekarza. Jak nie ip to może chociaż dyżur lekarza rodzinnego - a nuż bedzie w stanie coś pomóc, doradzić. Maruda - to czekanie jest chyba najgorsze ![]() ![]() Gosia podoba mi się opcja z warzywem zamiast słodkiego. Chyba też coś takiego jak tylko zajdzie potrzeba zacznę wprowadzać. Warzywka i owoce na talerzyk jak ciasteczka, pokrojone w jakieś przyjemne/wygodne wzory. Może uda się zaszczepić chęć zjedzenia "papryki" zamiast połowy czekolady (prawie jak tatuś z tym, że on wciągnął by całą ![]()
#3809 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk ostatnio nawet surową cebulę jadł. Kroiłam do czegoś,a on wołał "am" to mu dałam. Zrobił najpierw dziwną minę,ale jadł ![]() Ale ja już jednego niejadka miałam,wiec teraz w nagrodę chyba dostałam "jadka" ![]()
![]() |
#3810 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.