|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Bhutana przez pół świata... czyli wizażowe postcrosserki cz. VI!
Ja zrobię losowanie w poniedziałek, bo we wtorek będę na poczcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was robiła zamówienie w sklepie filatelistycznym? Jestem ciekawa, czy wysyłacie jakieś ciekawe znaczki, czy może standardowego koziorożca i to, co dostępne na poczcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 |
Raczkowanie
|
Kurcze, ja na razie też przyklejam co dają, ale jak patrzę na te piękne znaczki z innych krajów, to mi się smutno robi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Rozeznanie
|
Podobno teraz już przenieśli siedzibę z Bydgoszczy do Lublina i zamówienia są realizowane trochę szybciej. Ja jeszcze nie zamawiałam, ale czekam na potwierdzenie tej śmiałej tezy to też się skuszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Zadomowienie
|
Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam przewagę 3 wysłanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 |
Raczkowanie
|
Oh ła, ile wątków narobiłyście
![]() Co do znaczków to ze sklepu filatelistycznego można zamówić cuda i tak właśnie robię. Jak mam mało miejsca na kartce, to wtedy biorę koziorożca ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
To zapraszamy do klubu wymiankowego
![]() https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1505 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Rozeznanie
|
To ja zapytam inaczej. Czy znacie dobre i tanie zagraniczne internetowe sklepy z pocztówkami?
Chciałam wczoraj zamówić z favoritepostcard.com - mają dużo ładnych wzorów i darmową wysyłkę powyżej 15 kartek, a dobrze wiemy że taka ilość nie jest problemem. Problem zaczął się przy zapełnieniu koszyka i wybieraniu formy płatności - mamy do dyspozycji tylko PayPal. Ceny na stronie podane są w litach i w euro. W moim przypadku wychodziło mi 1.25 LTL / 0.49 euro za kartkę - w zależności od waluty, na polskie odpowiednio 1.5 i 2.20 zł. Przy moim zamówieniu przekładało się to odpowiednio na 42 i 68 zł - nie muszę mówić w jakiej walucie bardziej opłacało się zamawiać. Problem w tym, że PayPal nie obsługuje płatności w litach. Nie będę przepłacać, dlatego poszukuję innego sklepiku. Niestety patrząc na większość z nich okazuje się, że nawet postallove i obecne kartki Aquarupella są śmiesznie tanie w porównaniu z ofertą zagranicznych sklepów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Azra Czas edycji: 2014-01-04 o 21:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrzyłam kiedyś za podforum zamówieniowe na forum, ale tempo tych zamówień jest straszne, pół roku czekać na przesyłkę to lekka przesada ![]() Dostałam dzisiaj kolejną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Konto usunięte
|
Paypal nie jest niczym zlym, tutaj wada to wlasnie roznica w cenie. Bo jak niby chcecie placic sklepom zza granicy? Przelewem bankowym? Naliczy wtedy taka prowizje ze sie nie pozbieracie.
Obczajalam te sklepy zagraniczne ale 0.5-1 euro za kartke to naprawde duzo. Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Rozeznanie
|
Do samego paypala nic nie mam, chodziło mi tylko o to, że w PP są waluty takie jak bat tajlandzki, forint węgierski czy peso filipińskie, a nie ma litów, przez co musimy płacić w euro co jest dość niekorzystne z racji przelicznika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
Nie jestem w temacie PayPala, ale zerknęłam z ciekawości i natknęłam się na wzmiankę o opłacie za przewalutowanie. Dużo wynosi? Jeśli dochodzi jeszcze taka kwestia, to faktycznie zupełnie się nie opłaca...
U mnie w mieście jest straszna posucha kartkowa. Szczerze mówiąc chętnie powiększyłabym swój zbiór, ale z polskich stron kupiłam już chyba wszystko, co mi się ewentualnie podobało i nie było w zawrotnej cenie (1,50zł to dla mnie maksimum). Skąd bierzecie takie cuda? ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Czy ktoś zechciałby kartkę z Torunia? Bardzo bym chciała zacząć zbierać kartki z różnych miast Polski, co prawda na postcrossingu zaznaczyłam opcję, by mi losowało Polskę, ale chyba za szybko się to nie zdarzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli transakcja obejmuje przeliczenie walut, zostanie ona zrealizowana z zastosowaniem ustalonego przez nas detalicznego kursu wymiany, regularnie aktualizowanego na podstawie warunków rynkowych. Kurs ten może się różnić od kursów podawanych w gazetach lub portalach internetowych i zawiera opłatę w wysokości 4%. (...) W przypadku wymiany waluty za pomocą konwertera walut w ramach salda konta PayPal (jak w instrukcji powyżej) dodatkowa opłata za przewalutowanie wyniesie 2,5%. Jak kiedyś płaciłam przez PP to najpierw przelewałam sobie złotówki na konto, zamieniałam je np. na dolary i przelew szedł już w takiej walucie jak powinien. O, może ja się skuszę na Toruń, mam sentyment do tego miasta ![]() ![]() Też mam zaznaczoną tę opcję i póki co to Polska wylosowała mnie dwa razy, a nie na odwrót. Jeśli chcesz widokówki z kraju to zapraszam na niebieskie forum do działu z wymianami -> tagi ![]() Edytowane przez naroa Czas edycji: 2014-01-06 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko muszę sprawdzić, bo już mam jedną kartkę z Torunia to, żeby się nie powtórzyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o tag na forum, to widziałam, że nie ma wątku takiego typowo miasto zamieszkania = miasto wysłania kartki, a nie chciałabym robić zamieszania. A czy tagi dotyczą tylko czystych kartek, czy tylko wypisanych? Jestem zielona w temacie ![]() Edytowane przez Azra Czas edycji: 2014-01-06 o 12:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z reguły przesyła się wypisane kartki ze znaczkami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Naroa piszesz się na zamówienie?? http://postcrossing.com.pl/viewtopic...303943#p303943 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na forum jest tag "widok na miasto", możesz zaznaczyć że chcesz z miasta zamieszkania ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A na taga chyba się skuszę w takim razie ![]() Link do moich toruńskich kartek, mam nadzieję że działa: https://plus.google.com/photos/11470...81656659076977 Czekam na odzew ![]() ![]() Edytowane przez Azra Czas edycji: 2014-01-06 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak można to zaklepuję tę https://plus.google.com/photos/11470...64836569151243 mimo że to nie panoramka ![]() Edytowane przez naroa Czas edycji: 2014-01-06 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
ee tam
![]() ![]() Bo do Pocztówki na życzenie trzeba mieć bardziej różnorodne kartki ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Ja poproszę tę https://plus.google.com/photos/11470...64836569151243 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Azra, a masz możliwość znalezienia tej kartki: https://plus.google.com/u/0/photos/1...04072981182389?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Proszę o adres na PW ![]() Cytat:
![]() Również pięknie proszę o adres ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 |
potworkowa
|
u mnie poświątecznie Niemcy, Białoruś, Finlandia, Chiny i Ukraina, zaraz idę na pocztę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.