|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przez Was i ja zaczęlam szukac butów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Jak u Was przygotowania? Zarezerwowaliście już salę na wesele? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam namiar do fryzjerki, jutro będę dzwonić.
![]() W ogóle wychodzi, że chyba cały dzień będzie czesać tylko osoby z naszego wesela, bo moje koleżanki (jedną czesała na jej ślub - bosko ![]() ![]()
![]() |
#1174 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze, dobrze, niech się świadkowa szkoli, dla mojej ma być na przymiarkach w maju szkolenie z podpinania welonu bo na ceremonię chcę długi, a potem na imprezę go skrócimy, żeby nie kupować dwóch ![]() Cytat:
a co się tam w ogóle w tym klubie wyprawia? ![]() ![]() to jak ktoś chce wyrazić opinię i wesprzeć w wyborze moich butów to bardzo proszę, moje wahania: http://www.akces2.com/victoria-buty-damskie-slubne.html http://www.akces2.com/amanda-obuwie-damskie-slubne.html i który kolor czerwieni spośród skór naturalnych? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
![]() anka1987, piękna suknia! Trochę nawet podobna do mojej ![]() Przymierzam się do zarezerwowania samochodu na ślub. Marzyła mi się Warszwa, której wynajem kosztuje 600zł- facet chyba dodatkowo dolicza sobie za km poza granicami Lublina (moja sala jest parę km poza). Widziałam wczoraj też BMW 5 E60 za 350zł. W cenie nie ma jedynie dekoracji, facet jest dostępny w naszym terminie. Nie wiem, co zrobić. Chyba nie ma sensu przepłacać... To tylko samochód.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
My tez mamy do wyboru Warszawe za 400zl, jednak myslismy czy nie jechac naszym, bo tak czy siak chcemy go sprzedac wiec pranie tapicerki, czysczenia itp trzeba zrobic, a tak zrobi sie wszystko za jednym zamachem i zaoszczedzi sie te 400zl, jednak do maja jest czas i pomyslimy dokladnie
![]()
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym pewnie szukała po kosztach, szkoda wydać na auto ileś set złotych. My chcemy poprosić kolegę. TŻ twierdzi, że na milion procent się zgodzi no ale oficjalnie jeszcze nie spytaliśmy. Chcemy to zrobić na dniach. Jechalibyśmy wtedy taką czarną hondą (sami do swojego ślubu nią jechali). Planuję do tego wtedy tylko tablice Młoda Para (przyjaciółka mi pożyczy ![]() Myślę, całkiem ładnie i elegancko by się to do czerni prezentowało. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Chyba robimy poczęstunek dla całej rodziny
![]()
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Że co? Zmiana planów? ![]() Aaaaa, zakochałam się w tej stylizacji ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-01-06 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
TŻ zaczął wymyślać, jego wujek nas niezbyt miło skomentował (nie będę go cytować jeśli pozwolicie) no i pojawił się problem
![]() ![]()
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zadomowienie
|
Kuli w sprawie tego koła. u mnie też tak było, że wszyscy mi wmawiali, że suknia powinna mieć koło (rybka). No i sobie kupiłam taką halkę. Nie miałam jej jednak długo, tylko 1 przymiarka była i stwierdziłam, że suknia wygląda FATALNIE! Jak lejek czy dzwonek, więc zamówiłam inną halkę z bardzo sztywnego tiulu, a fiszbinę wyjęłam...... Wygląd sukni o niebo lepszy, halka bardzo fajnie podbija dół i fiszbina nie jest potrzebna. Jednak nie wiem co to będzie w tańcu, więc na salę biorę profilaktycznie to koło.
#1187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, gratuluję ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, przepraszam ale nie nadrobię. Weekend spędziłam na uczelni a Wy tyle napisałyście że szok ![]() Z nowości ślubnych to właśnie kupiłam ten welon ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
wiem
![]() a na te buty z Gino też będę polować, może je przecenią ![]()
#1189 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może pokaż im zdjęcie słodkich stołów, powiedz, że dziewczyny na wizażu sobie chwalą i były na weselach gdzie to się sprawdziło rewelacyjnie. Mojego przekonał kucharz. Jeżeli Twój jest łasuchem jak mój to może przekonają go te wszystkie pyszności? ![]() dokładnie ![]() Chociaż prawda jest taka, że on po prostu jest bardzo przywiązany do tradycji i jestem w stanie to zrozumieć ![]() ![]() ![]() Ostatnio mam ciężki czas, a on jest dla mnie ogromnym wsparciem, także myślę, że mogę mu wybaczyć małe foszki ![]() Ostatnio było mi na prawdę ciężko, a on był moim aniołem, wspierał mnie na każdym kroku. Przez to wszystko uświadomiłam sobie, że będzie wspaniałym mężem. Aż się wzruszam jak o tym myślę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj i rozgość się ![]() Cytat:
Cytat:
Co do koloru to strasznie podobają mi się wszystkie brokatowe i sama się na nimi zastanawiam ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy mogłybyście mi pomóc z ustaleniem wysokości obcasa w butach na zdjęciu poniżej? Będę szukała czegoś takiego bo wiem, że je później wykorzystam. Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-01-06 o 14:33 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Wtajemniczenie
|
W Gino są teraz ekstra takie malinowe i niebiesko-zielone, za każdym razem jak przechodzę ślinię się na ich widok, ale nie będą mi za bardzo pasowały, bo mam pomarańczowe do kościoła
http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...7-0600-1500-0/ http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...7-0600-1900-0/ Są też takie z otwartymi palcami i na platformie tak z centymetr ![]()
#1191 |
Rozeznanie
|
anka piękna sukienka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie Gino Rossi to kiepska firma. Kilkoro moich znajomych narzekało że buty szybko się niszczą, rozklejają, sa problemy z reklamacjami bo długo się czeka, często jest negatywna odpowiedź że but był źle użytkowany. Poza tym jak na polską firmę to strasznie się cenią
![]()
#1193 |
Zadomowienie
|
lupinka ja mam bardzo podobne do Amandy, a dokładniej model Diana
![]() ![]()
#1194 |
Zakorzenienie
|
Chyba w końcu cos sie nam zaczyna klarowac z salą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mielismy na oku juz jakis czas temu sale w Piano i chyba sie na nia zdecydujemy. Super menu to koszt 279zl ale w tygodniu obejmuje 10% rabatu wiec wychodzi ok 250zł, ale jest juz w tym doslownie wszystko, ewentualnie dokupimy jeszcze trochę win, ale to juz nie wychodzi jakas spora kwota ![]() Tu menu: MENU NA WESELE 279,00 ZŁ/ OSOBA Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką wina musującego na toast. OBIAD : Zupy ( do wyboru ) : - rosół z makaronem - zupa tajska z mleczkiem kokosowym, kurczakiem i krewetkami - krem ze świeżych pomidorów z kaparami, bazylią i białą czapą - krem z borowików z grzankami Dania główne : - rolada śląska - pieczeń wieprzowa duszona w ziołach - udko z kurczaka macerowane w zalewie czosnkowej - schab faszerowany śliwką - kaczka pieczona w jabłkach - kluski białe - kluski ciemne - ziemniaki z wody z koperkiem ( w sezonie młode ) - kapusta czerwona zasmażana z boczkiem - kapusta biała zasmażana z grzybami - surówka z marchewki z mandarynką - surówka z selera z orzechami i rodzynkami - surówka z czerwonej kapusty z śmietaną i octem winnym DESER ( do wyboru ) : - puchar lodowy z owocami, ze świeżą bitą śmietaną i polewą czekoladową - panna cotta waniliowo-czekoladowa z sosem malinowym - świeżość kiwi – mascarpone z kiwi, świeżą bitą śmietaną i gorzką czekoladą ZIMNA PŁYTA : - deska serów ( gouda, rolada wędzona, salami, camembert, sery pleśniowe, radamer, morski, edamski ) - deska wędlin ( baleron, sopocka parzona, salami, sopla wiśniowa, konserwowa, cygańska, mozaikowa z goudą, tyrolska, sucha, indyk z ziołami, kabanosy) - szynka parmeńska zawijana z melonem - karczek szpikowany czosnkiem - schab ze śliwką i morelą - indyk faszerowany szpinakiem - pasztet z dziczyzny z sosem kaparowym - śliwka suszona zawijana w boczku - tymbaliki z golonka - roladki szynkowe faszerowane pastą jajeczną - terrina z wędzonego łososia - śledziki marynowane w sosie musztardowym z ziarenkami gorczycy - śledzie na sałatce cebulowo-paprykowej - sałatka z krewetkami i sosem pikantnym / - sałatka z gruszkami i serem pleśniowym - sałatka z kurczakiem, grzankami i sosem czosnkowym / sałatka z tuńczykiem - sałatka z brokułami, z wędzonym kurczakiem i migdałami / sałatka grecka - ogórki pikantnym, pomidory - pieczywo, masło KOLACJA I : ( do wyboru) - pierś z kurczaka na grillowanych warzywach z sosem pieprzowym i brandy - ziemniaki pieczone z rozmarynem lub - filet z kurczaka na ratatouille podawany z puree ziemniaczanym lub -- grill (w sezonie) : - szaszłyki drobiowo-wieprzowe, karczek macerowany w ziołach, pikantne skrzydełka z kurczaka, kiełbasa, krupniok - ziemniaki pieczone z rozmarynem - frytki - mix sałat z sosem ogrodowym - sos czosnkowy, sos pikantny, musztarda, chrzan, ketchup - pieczywo lub - udziec staropolski ( dopłata 15 zł/ osoba) - ziemniaki pieczone / kasza z boczkiem i śliwką - kapusta zasmażana z grzybami - chrzan , musztarda lub - struś pieczony nadziewany ryżem , pieczarkami i papryką ( dopłata 35 zł / osoba, opcja za każde 100 osób) lub - dzik nadziewany kaszą lub kapustą z grzybami ( dopłata 30 zł / osoba, opcja za każde 50 osób ) lub - wieprz staropolski nadziewany kaszą lub kapustą z grzybami ( dopłata 25 zł / osoba, opcja za każde 100 osób ) KOLACJA II : (do wyboru) - żurek śląski / bogracz / strogonoff /flaczki wołowe - pieczywo KOLACJA III : - barszcz z pasztecikiem Gratisy : 1. nielimitowana ilość napojów typu : kawa i herbata podawanych w termosach. 2. nielimitowana ilość napojów typu :woda nie gazowana z cytryną i soki owocowe do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 3. słodycze na stole, 4. apartament dla nowożeńców z możliwością wymeldowania późniejszego 5. śniadanie dla nowożeńców z możliwością serwowania do apartamentu 6. nielimitowana ilość butelek wódki czystej Sobieskiej do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 7. nielimitowana ilość piwa Tyskiego lanego z beczki do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 8. lampka wina wytrawnego czerwonego i białego podawana do obiadu, 9. ciasto weselne w trzech rodzajach 10. tort weselny Tel. Mistrz Cukierni Pan Andrzej 602 758 628 11. zdobienie stołów w kwiatach 12. fontanna czekoladowa z owocami 13. limuzyna do ślubu Mercedes S Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-01-06 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Winter is coming
|
Pysiu, ta oferta świetnie wygląda
![]() ![]()
#1197 |
Zakorzenienie
|
Pysia w tej cenie jest i wódka, i ciasta, tort, samochód - więc chyba spoko cena
![]()
#1198 |
Rozeznanie
|
anka1897
Super ta sukienka! ![]() pysia1987 Wygląda fajnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
aneczka25057 dziękuję
![]() moniczka90 ja na Twoim miejscu teraz bym robiła to ![]() ![]() dotka90 gratuluje awansu! ![]() ![]() alucior to nieźle.. z tej strony się nie znam ;P tylko mniej więcej się orientowałam co tam TŻ załatwia z tymi skarbówkami i zaiksami. Kiedyś chyba mówił, że w takiej sytuacji zespół też chyba dostaje kopa w tyłek za to właśnie, że nie opłaca, a sam czerpie korzyści bez dzielenia się . Chyba tak to zrozumiałam. ![]() netty witaj ![]() rabbitka śliczne kolczyki ![]() cikulada podobny do mojego. daj znac jak na żywo się prezentuje ![]() pysia niezła oferta za niezłą cenę ![]() co do koła Dziewczyny bo ja chyba nie rozróżniam pojęć koło i halka? Czym one się różnią? Jak słyszę koło to mam przed oczami suknie ślubne sprzed 15 lat jak PM siadając podnosiłą się cała suknia z tym właśnie kołem. Jak ja przymierzałam to założyłam najpierw właśnie taką halkę jak któraś z Was wstawiłą wyżej tylko bez tylu fałd - mam dwie. I na to kiecka. Ma ona dużo warstw tiulu a jak się szło to tak dziwnie bo tak luźno między nogami. ![]() ![]() ![]() u nas cisza ślubna, nic się nie dzieje ![]()
![]() Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-01-06 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
az tak zle bylo ? chodzilas moze po RZ ?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.