Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 13:24   #3391
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzień dobry, cześć i czołem...
Nie udało mi się już do was zajrzeć wieczorkiem, ale po tych spotkaniach towarzyskich byłam wyczerpana... A poza tym chcieliśmy z mężem wykorzystać ostatnie dni bycia samym w domku więc hulaj dusza

Dziś natomiast pospaliśmy znów do 10 potem pyszne śniadanko kawusia, troszkę ogarneliśmy domek ( bo rodzice wracają) no a teraz odpoczywam...

No i zastanawiam się co na obiad - bo mam tylko pomidorówkę z wczoraj...

Planujemy jeszcze na msze pójść o 16... Pogoda zachecająca

Lolitka pytałaś o magnez - ja biorę 2 razy dziennie po 1 tabletce. Podwójną dawkę dla dorosłego.

Magdi z tego co wiem to znajomy ubepzieczył swoją żone 2 mc przed porodem no i dostała normalnie kaskę za pobyt w szpitalu podczas porodu. Nic nie mówił oi karencji. Ale napewno dopytam zanim się ubezpiecze
w grupówkach jest karencja na bank - bo z mężem też jesteśmy ubezpieczeni.

kasian
moim zdaniem facetom się wydaje że jest jeszcze masa czasu... a tu się zdziwią jak to szybko zleci...

princi moje upławy to raczej taka woda, ewentualnie niewiele białego śluzu...

madziula i znów mnie dolujesz tymi swoimi ćwiczeniami...
Ja dziś zostaje sama mąż jedzie po rodziców na lotnisko więc może ruszę tyłek i też coś uskutecznie
Faktycznie ciężka noc mialaś. Tż pewnie myślał o siostrze

A kimże jest ta Violetta????? ja to jestem nieogranięta nooo...

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Ktoś pytał o jajka na miękko - ja jem od początku ciąży a toxo nigdy nie miałam.

Chciałam się pochwalić - dziś zaczynamy 25 tc a w środę wizyta

Poza tym właśnie mąż mi zniósł 2 worki ciuszków ze strychu po chrześniaku a jeszcze jedna jest w drodze do mnie... Zabieram się zaraz za ich przeglądanie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

kasian niezłą prędkość ma twój mąż jeszcze drugie się nie urodziło a już myśli o trzecim pewnie o synku marzy

Mojego się wczoraj zapytałam, czy jedno nam wystarczy- a mąż nie bo jedynaki są nie dobre, a poza tym zobaczymy jak sobie poradzimy z jednym - bardzo wymijająca odpowiedź

Zmykam przeglądać ciuszki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 13:26   #3392
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzień dobry

Ja dziś wyjątkowo u TŻta wczoraj byliśmy w kinie na Wilku z Wall Street w pewnym momencie brzuch bolał mnie ze śmiechu a na sam koniec ze złości na głównego bohatera, ja to za bardzo przeżywam niektóre filmy nie spojrzałam ile film trwa a siedzieliśmy bite 3 godziny tak mnie krzyż rozbolał, że po wyjściu z kina marzyłam tylko o łóżku

Agaaga gratuluję już potwierdzonej córeczki dbaj o Was i mam nadzieję, że taka sytuacja się już nie powtórzy

Tak piszecie o tym twardniejącym brzuchu, że aż zaczęłam się zastanawiać, ja bardzo często mam twardy brzuch, na ostatniej wizycie u ginekolog też był taki, powiedziałam jej co i jak, ale zbadała mnie i powiedziała, że macica jest miękka. teraz to już czuje kiedy twardnieje mi macica bo to takie dziwne uczucie, na szczęście często się to nie dzieje, więc chyba w moim przypadku przyczyną często twardego brzucha są wzdęcia... mam nadzieję..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 13:43   #3393
kaorlak
Zadomowienie

My też ostatnio rozmawialiśmy o trzecim dziecku. Ja tam mogłabym mieć za jakieś 5 lat. Mężul mówi że za dużo ryzyko na trzecią córę, a tego chybaby nie zniósł Chociaż bardzo chce mieć syna, więc zobaczymy.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 13:52   #3394
Seleniti
Zadomowienie

Kaorlak jak to mówią do trzech razy sztuka chociaż jeden kuzyn mojej mamy poprzestał bo ma już 7 córek, a jeszcze innemu udało się dopiero za piątym razem

Ja to Wam zazdroszczę, że Wasi małżonkowie tacy chętni na kolejne dzieci ja bym chciała drugie za dwa lata ale tż nie chce tak szybko ale chce mieć dwójkę, chociaż tyle

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 13:56   #3395
Nikii89
Zakorzenienie

Sylvunia ja miałam Nivea szampon i płyn do kąpieli 2 w jednym , po kąpaniu na zmianę oliwka i balsam z Nivei, Na odparzenia miałam i krem z Nivei, Sudocrem i zasypkę w razie czego.
Jeżeli to jednorazowe to raczej nie ma się czym martwić , ale obserwuj i na następnej wizycie powiedz lekarzowi o tym.

Martuszka super że już takie ruchy

Iemand za to że TŻ też poczuł ruchy

Ale mamy dziś piękną słoneczną pogodę aż sie wierzyć nie chce , że to kalendarzowa zima
Stary 2014-01-06, 14:01   #3396
gosius91
Zakorzenienie

Powiedzcie mi - jak lepiej jechac na IP to tam gdzie jest oddział ginekologiczny, czy wystarczy zwykłe pogotowie (cos mnie brzuch boli, i nospa nie pomaga, i tak sie zastanawiam, ze jak do wieczora nie przejdzie to moze pojade, ale nie wiem gdzie...)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:25   #3397
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi - jak lepiej jechac na IP to tam gdzie jest oddział ginekologiczny, czy wystarczy zwykłe pogotowie (cos mnie brzuch boli, i nospa nie pomaga, i tak sie zastanawiam, ze jak do wieczora nie przejdzie to moze pojade, ale nie wiem gdzie...)

Ja bym pojechała od razu na IP oddziału ginekologicznego.
Leż kochana, wypij ciepłą herbatkę i trzymam żeby Ci przeszło, dawaj znać jak się masz

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:36   #3398
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Najgorsze te wszystkie grzyby i pleśń - przyszedłby mróz i przemroził w cholerę to wszystko, to i choroby by się skończyły!

Zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 22 tydzień!
O tak pogoda najgorsza dla choróbsk Jeszcze nam śniegi w kwietniu przyjda
Zdrówka dla Kubuli
I gratulacje 22

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym twardniejącym brzuchu, że aż zaczęłam się zastanawiać, ja bardzo często mam twardy brzuch, na ostatniej wizycie u ginekolog też był taki, powiedziałam jej co i jak, ale zbadała mnie i powiedziała, że macica jest miękka. teraz to już czuje kiedy twardnieje mi macica bo to takie dziwne uczucie, na szczęście często się to nie dzieje, więc chyba w moim przypadku przyczyną często twardego brzucha są wzdęcia... mam nadzieję..

To pewnie nic złego się nie dzieje, mi kiedyś też stwardniał w gabinecie i ginka od razu zauwazyła

Cytat:
Kaorlak jak to mówią do trzech razy sztuka chociaż jeden kuzyn mojej mamy poprzestał bo ma już 7 córek, a jeszcze innemu udało się dopiero za piątym razem
O matko

Cytat:
Lepiej tam gdzie ginekologiczny oddział, bo pewno i tak Cie odeślą...

Mój za to teraz sie zarzeka że trzeciego nie chce I to jak zacięcie

Co do tych jajek to na miękko w ciąży i przy karmieniu i dzieciom nie, ale nie w związku z toxo tylko ewentualną salmonellą.

Paulka gorzej jak Ci się będą ruszały na zmianę, jeden lulu a drugie zaczyna harce Impreza brzusiowa 24h na dobę

Tżta siostra urodziła Ale wiem tylko, że dziewczynka i 3,5kg, no i dużo krwi straciła, ale zdrowe to najważniejsze

Jej my jeszcze troszkę

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:48   #3399
asia27100
Zakorzenienie

hej
ale u nas słońce!

light widze ze u nas na dzis byly podobne plany. wlasnie sie objadam lentilkami!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:49   #3400
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
działaś jej groźnej miny?

A tak poważnie to się wzięło od tego, że mój siostrzeniec miał taką koleżankę Klarę, na którą mówił Klarciuch Bobas, musiała mu nieźle wejsć za skórę, bo nie widział się z nią już 2 lata a nadal wspomina raz go pocałowała na wycieczce - wiadomo o co chodzi no i kiedyś mówię do Hani, że jak będzie taka niegrzeczna to potem też ktoś będzie na nią mówił Hancior Bobas i się przyjeło ale siostrzeniec mówi, że na Hanię tak na pewno nikt nigdy nie powie

A mąż pewnie chce wcelować w synka, ale nie wiem co mu się wzięło, bo wcześniej było, ze absolutnie, że specjalnie teraz drugie tak szybko, żebyśmy potem mieli święty spokój, że nie chce wracac do pieluch itp itd

mój też tak mówi, że idzie sobie podwiązać co tam trzeba a ja mówię, że gorzej jak sobie podwiąże, nic mi nie powie, a ja i tak zajde w ciążę
Te chłopy to od małego takie pamiętliwe, ja nie wiem
Może bardzo mu się podoba jak siedzisz w domku z brzuchem i ma Ciebie i swoje maleństwa przy sobie? Tak bardzo, że chciałby żeby to trwało jak najdłużej? A skoro i tak chciał chłopca, to czemu nie spróbować 3 raz...

Cytat:
Dzień dobry

Ja dziś wyjątkowo u TŻta wczoraj byliśmy w kinie na Wilku z Wall Street w pewnym momencie brzuch bolał mnie ze śmiechu a na sam koniec ze złości na głównego bohatera, ja to za bardzo przeżywam niektóre filmy nie spojrzałam ile film trwa a siedzieliśmy bite 3 godziny tak mnie krzyż rozbolał, że po wyjściu z kina marzyłam tylko o łóżku

Agaaga gratuluję już potwierdzonej córeczki dbaj o Was i mam nadzieję, że taka sytuacja się już nie powtórzy

Nawet jeżeli od wzdęć to i tak czy siak, uważaj na Was czasem wydaje nam się, że się oszczędzamy, a okazuje się, że dla organizmu to i tak za dużo.
Pooszłabym sobie do kina, ale boję się, że nie wysiedzę bo będę latała ciągle siku

Cytat:
O szalony

Cytat:
Najlepiej od razu na IP ginekologiczno-położniczą. A w razie wątpliwości można zadzwonić na 112 i spytać się gdzie najlepiej się kierować z takimi dolegliwościami

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Tżta siostra urodziła Ale wiem tylko, że dziewczynka i 3,5kg, no i dużo krwi straciła, ale zdrowe to najważniejsze

Jej my jeszcze troszkę
Gratulacje!!! Grunt, że Mała zdrowa, a Mamusia niech teraz dochodzi do siebie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:51   #3401
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dzwonilam na IP i jak juz sie pojedzie to od razu zostawiają w szpitalu....
Wiec czekam jeszcze,plamienia na razie brak,brzuch nie boli.Ale to poranne plamienie mnie wystraszyło i teraz co chwila zaglądam na wkładkę.
Nie chciała bym iść do szpitala,córa do szkoły chodzi,pies w domu i chomik :p a jestem sama TZ za granica...Nawet mu nic nie mówiłam bo by sie stresował nie potrzebnie a dopiero co dzis rano zajechał...

Stary 2014-01-06, 14:54   #3402
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dzwonilam na IP i jak juz sie pojedzie to od razu zostawiają w szpitalu....
Wiec czekam jeszcze,plamienia na razie brak,brzuch nie boli.Ale to poranne plamienie mnie wystraszyło i teraz co chwila zaglądam na wkładkę.
Nie chciała bym iść do szpitala,córa do szkoły chodzi,pies w domu i chomik :p a jestem sama TZ za granica...Nawet mu nic nie mówiłam bo by sie stresował nie potrzebnie a dopiero co dzis rano zajechał...

A miałaś już wcześniej jakieś problemy w ciąży?

Stary 2014-01-06, 14:56   #3403
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie i ja!
tak na szybko bo zaraz mamy gosci

Wlasnie jestem w tracie robienia listy zakupow chemiczno - pielegnacyjnych dla Smerfa jak skoncze to Wam pokaze co wypisalam i moze mi cos jeszcze doradzicie

Ide nadrabiac

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:58   #3404
sylvuniaa84
Zadomowienie

Raz na początku w 7 tyg jednorazowe plamienie było to pojechałam na wizytę i powiedział ze czasem tak sie zdarza i mam nie panikować.Biore luteine od początku i dzis bedzie ostatnia dawka juz...

W poprzedniej ciazy 11 lat temu w 5mc miałam szew założony.Ale to wiedziałam od początku bo niby młoda byłam i szyjkowa nie wydolność.

Teraz powiedział mi lekarz ze jak szew bedzie konieczny to mi o tym powie jak stwierdzi ze trzeba.

Stary 2014-01-06, 15:13   #3405
agaaga89
Zakorzenienie

To faktycznie, ciężka sytuacja... Może dziś się oszczędzaj i obserwuj, a jutro umów się na wizytę do jakiegoś gina? Będziesz wiedziała na czym stoisz, czy faktycznie musisz się położyć w szpitalu czy nie ma potrzeby?

Stary 2014-01-06, 15:13   #3406
kaorlak
Zadomowienie

Pogoda rzeczywiście dzisiaj cudna. Właśnie wróciłyśmy z Misią ze spaceru, pijemy herbatkę i jemy drożdżówkę z malinami. Pychaaaa!

Cytat:
Łooooo matko! Twarde babki Jeśli się zdecydujemy na trzecie to na pewno na tym kończymy, niezależnie czy chłopiec czy dziewczynka

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
O tak pogoda najgorsza dla choróbsk Jeszcze nam śniegi w kwietniu przyjda
Zdrówka dla Kubuli
I gratulacje 22

Gratulacje dla Mamusi! Szybko zapomni o mękach
Stary 2014-01-06, 15:20   #3407
sylvuniaa84
Zadomowienie

Jutro przyjmuje mój gin wiec jak sie nic nie bedzie działo wiecej to poczekam i jutro zadzwonie

Stary 2014-01-06, 15:21   #3408
kaorlak
Zadomowienie

Sylvunia, Gosius trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.
Stary 2014-01-06, 15:40   #3409
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jutro przyjmuje mój gin wiec jak sie nic nie bedzie działo wiecej to poczekam i jutro zadzwonie
o tak, tak, koniecznie skonsultuj sie ze swoim ginem

ja dziś byłam w kościółku i było mnóstwo ludzi, duchota, stałam sobie z boczku, oparłam się o ścianę i nikomu nie przeszkadzałam, nagle jakiś facet wepchał się przede mnie (nie wiem jak, bo tam już miejsca nie było) i tak zaczęło śmierdzieć od niego jakąś cebulą i niedomyciem dałam znać tż i wyszliśmy...

poza tym dostałam dziś nieco ciuszków po tż bratankach, przeglądnęłam z grubsza, niektóre już się nie nadają na dalszą eksploatację, ale większość jest w dobrym stanie - szczególnie te słodkie małe skarpeteczki

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 16:44   #3410
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hej
ale u nas słońce!

light widze ze u nas na dzis byly podobne plany. wlasnie sie objadam lentilkami!
W Tesco kupiłam sobie sweter za 113 KC tj. około 16 zł.
A dla młodego śpioszki- 5 szt. za 113 Kc (przecena 70 procent). Więc po równo cenowo dla mamy i synka tatuś dostał czeskie piwo...
Kupiliśmy jeszcze suszone owoce bo uwielbiam: morele i truskawki. Przyznam się, że nigdy nie jadłam suszonych truskawek

Potem na obiad do szybkiego jelenia i spacer nad Olza. Co innego można tu robić...

sylvunia dobry pomysł. Lepiej dziś nie przemęczać się i odpoczywać, a jutro do lekarza. Pewnie luteinę będziesz musiała kontynuować. A dziś święto, więc pewnie mało lekarzy i tylko byś leżała trzymam kciuki

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
może młody chce jeszcze spać i dlatego kopie :P czy kopie i dlatego się budzisz?? no to rzeczywiście może coś dziś kupisz mój podobnie wczoraj gadłl haha "cześć, tu tata" za to ja nic nie mówię do brzucha jakoś nie mogę się przełamać :/

no to zeka nas dziś płukanka

dziewczyny czy można jeść jajka na miękko? Nie miałam toxo
Właśnie chyba jego kopniaki mnie budzą
Też nic nie mówię do brzucha, ale jak czytam książkę to puszczam mu kołyskanki z youtuba
Ja nie jem jajek na miękko, chociaż uwielniam. Wolę nie ryzykować. A toxo się chyba powtarza, jak ujemny wynik, w dalszych tygodniach ciąży. Ja właśnie miałam ujemny więc będę powtarzać. O ile ujemny wynik to taki, że się nie porzechodziło

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Light Limara to kup mi w tych Czechach czekoladę studentka

Miłego dnia
Akurat była po przecenie, ale w barku mamy jedną. Mnie na słodycze nie bierze, więc mogę posłać
Stary 2014-01-06, 16:49   #3411
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dziewczyny chyba czuję lekkie puknięcia... tak od wczoraj poniżej pępka możliwe że tak nisko by było ??

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 16:59   #3412
asia27100
Zakorzenienie

light ja ciuchów nie kupuje w czechach.... zwykle tez idziemy tam tylko na spacer wzdłuż granicy. ja mam czesto wrazenie że tam czas zatrzymał się jakies 15 lat temu.... nie dziwie sie że takie tabuny czechów są u nas w sklepach... ale zostało nam troche koron z podrozy poslubnej, więc musielismy spozytkować. a widzialam tam na rynku jakaś większą drogerie... chetnie bym zerknela co tam mają, może jakies marki u nas niedostepne

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba czuję lekkie puknięcia... tak od wczoraj poniżej pępka możliwe że tak nisko by było ??
nooo.. mnie glownie puka sporo ponizej pepka. wczoraj czy przedwczoraj dopiero poczułam cos przy pepku

Stary 2014-01-06, 17:00   #3413
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

-
nooo.. mnie glownie puka sporo ponizej pepka. wczoraj czy przedwczoraj dopiero poczułam cos przy pepku

to pewnie to bo takie coś czuję pierwszy raz od wczoraj, cudne

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-01-06, 17:02   #3414
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
light ja ciuchów nie kupuje w czechach.... zwykle tez idziemy tam tylko na spacer wzdłuż granicy. ja mam czesto wrazenie że tam czas zatrzymał się jakies 15 lat temu.... nie dziwie sie że takie tabuny czechów są u nas w sklepach... ale zostało nam troche koron z podrozy poslubnej, więc musielismy spozytkować. a widzialam tam na rynku jakaś większą drogerie... chetnie bym zerknela co tam mają, może jakies marki u nas niedostepne

Tzn. my tam też nie chodzimy po mieście na zakupy. Chyba więcej tam sprzedających Wietnamcow niż normalnych sklepów ale np. jest Tesco i tam na prawdę można upolować z ciuchów coś fajnego. Jak np ja sweter za 16 zł, czy spiochy. Naprzeciwko jest dracik- ogromny sklep z zabawkami dla dzieci, gdzie też mają przeceny, a obok KiK- niemiecki sklep. Czasem jedziemy do Deichmana. Tż kupił tam buty o 50 zł taniej niż takie same w Polsce. Obok Deichmana Taako.
Tż zarabia w koronach dlatego tam często jeździmy. Bliżej niż do Tesco w Ustroniu
Stary 2014-01-06, 17:35   #3415
asia27100
Zakorzenienie

light ja ledwo tam na rynek umiem dotrzec, nie wiem gdzie tam jest tesco. pewnie tż bedzie zorientowany, bo zwykle spełnia funkcje gpsa

lucynka no to super!

Stary 2014-01-06, 17:35   #3416
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Co do ubezpieczenia , ja ubezpieczam się indywidualnie i miałam na początku jakąś kadencję. Ale nie pamiętam ile ona trwała. Co do płącenia za pobyt w szpitalu , to mam płacone od 2 dnia pobytu. Za urodzenie dziecka 1000zł . Ale jak np trafiłam do szpitala z powodu braku ruchów i zostawili mnie na obserwacji 4 dni , to nie miałam płacone bo ubezpieczenia nie pokrywa pobytu z powodu ciąży . Ale poród i pobyt po porodzie już się liczy :P
a w jakiej firmie?
ok, już doczytałam, że Interrisk a jak wypada porównanie składki miesięcznej do kasy za dzień pobytu w szpitalu?

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-01-06 o 17:40
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 17:56   #3417
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
jak najbardziej

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:10   #3418
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
W Tesco kupiłam sobie sweter za 113 KC tj. około 16 zł.
A dla młodego śpioszki- 5 szt. za 113 Kc (przecena 70 procent). Więc po równo cenowo dla mamy i synka tatuś dostał czeskie piwo...
Kupiliśmy jeszcze suszone owoce bo uwielbiam: morele i truskawki. Przyznam się, że nigdy nie jadłam suszonych truskawek

Potem na obiad do szybkiego jelenia i spacer nad Olza. Co innego można tu robić...

sylvunia dobry pomysł. Lepiej dziś nie przemęczać się i odpoczywać, a jutro do lekarza. Pewnie luteinę będziesz musiała kontynuować. A dziś święto, więc pewnie mało lekarzy i tylko byś leżała trzymam kciuki

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Właśnie chyba jego kopniaki mnie budzą
Też nic nie mówię do brzucha, ale jak czytam książkę to puszczam mu kołyskanki z youtuba
Ja nie jem jajek na miękko, chociaż uwielniam. Wolę nie ryzykować. A toxo się chyba powtarza, jak ujemny wynik, w dalszych tygodniach ciąży. Ja właśnie miałam ujemny więc będę powtarzać. O ile ujemny wynik to taki, że się nie porzechodziło

Akurat była po przecenie, ale w barku mamy jedną. Mnie na słodycze nie bierze, więc mogę posłać
To widzę, że zakupy udane
i jak smakują suszone truskawki??? też nigdy nie jadłam... A Pytałam się o jajka na miękko, bo akurat dziś mi się tak ugotowało, ja ogólnie wolę na twardo, ale zrezygnowałam z tego na miękko, mąż zjadł
w sobotę właśnie powtarzałam badania na toxo,, a jutro idę po wyniki toxo i glukozy...
Cytat:
to ruchy

a mnie gardło nadal boli zaraz robię syrop z cebuli bleee.... i płukanie gardła mam nadzieję, że nic mnie nie złapie poważnego, jutro do pracy muszę iść a w środe wizyta....
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:36   #3419
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
to ruchy
a mnie gardło nadal boli zaraz robię syrop z cebuli bleee.... i płukanie gardła mam nadzieję, że nic mnie nie złapie poważnego, jutro do pracy muszę iść a w środe wizyta....

Syropek i do łóżka wygrzać porządnie, ja zawsze tak robie jak coś mnie dopada i przechodzi i Zdrówka!!!

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-01-06, 19:10   #3420
Seksta
Rozeznanie

asia w Czechach tak jak w Niemczech sa drogerie DM ze swoja msrka kosmetyków Alverde. Sa super- tanie, naturalne, podobne do Alterry Rossmanowskiej. Polecam

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości