|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzień dobry, cześć i czołem...
Nie udało mi się już do was zajrzeć wieczorkiem, ale po tych spotkaniach towarzyskich byłam wyczerpana... A poza tym chcieliśmy z mężem wykorzystać ostatnie dni bycia samym w domku więc hulaj dusza ![]() Dziś natomiast pospaliśmy znów do 10 potem pyszne śniadanko kawusia, troszkę ogarneliśmy domek ( bo rodzice wracają) no a teraz odpoczywam... No i zastanawiam się co na obiad - bo mam tylko pomidorówkę z wczoraj... Planujemy jeszcze na msze pójść o 16... Pogoda zachecająca ![]() Lolitka pytałaś o magnez - ja biorę 2 razy dziennie po 1 tabletce. Podwójną dawkę dla dorosłego. Magdi z tego co wiem to znajomy ubepzieczył swoją żone 2 mc przed porodem no i dostała normalnie kaskę za pobyt w szpitalu podczas porodu. Nic nie mówił oi karencji. Ale napewno dopytam zanim się ubezpiecze w grupówkach jest karencja na bank - bo z mężem też jesteśmy ubezpieczeni. kasian moim zdaniem facetom się wydaje że jest jeszcze masa czasu... a tu się zdziwią jak to szybko zleci... princi moje upławy to raczej taka woda, ewentualnie niewiele białego śluzu... madziula i znów mnie dolujesz tymi swoimi ćwiczeniami... Ja dziś zostaje sama mąż jedzie po rodziców na lotnisko więc może ruszę tyłek i też coś uskutecznie ![]() Faktycznie ciężka noc mialaś. Tż pewnie myślał o siostrze ![]() A kimże jest ta Violetta????? ja to jestem nieogranięta nooo...---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Ktoś pytał o jajka na miękko - ja jem od początku ciąży a toxo nigdy nie miałam. Chciałam się pochwalić - dziś zaczynamy 25 tc Poza tym właśnie mąż mi zniósł 2 worki ciuszków ze strychu po chrześniaku a jeszcze jedna jest w drodze do mnie... Zabieram się zaraz za ich przeglądanie ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- kasian niezłą prędkość ma twój mąż jeszcze drugie się nie urodziło a już myśli o trzecim pewnie o synku marzy Mojego się wczoraj zapytałam, czy jedno nam wystarczy- a mąż nie bo jedynaki są nie dobre, a poza tym zobaczymy jak sobie poradzimy z jednym - bardzo wymijająca odpowiedź ![]() Zmykam przeglądać ciuszki
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzień dobry
Ja dziś wyjątkowo u TŻta wczoraj byliśmy w kinie na Wilku z Wall Street w pewnym momencie brzuch bolał mnie ze śmiechu a na sam koniec ze złości na głównego bohatera, ja to za bardzo przeżywam niektóre filmy tak mnie krzyż rozbolał, że po wyjściu z kina marzyłam tylko o łóżku Agaaga gratuluję już potwierdzonej córeczki dbaj o Was i mam nadzieję, że taka sytuacja się już nie powtórzy ![]() Tak piszecie o tym twardniejącym brzuchu, że aż zaczęłam się zastanawiać, ja bardzo często mam twardy brzuch, na ostatniej wizycie u ginekolog też był taki, powiedziałam jej co i jak, ale zbadała mnie i powiedziała, że macica jest miękka. teraz to już czuje kiedy twardnieje mi macica bo to takie dziwne uczucie, na szczęście często się to nie dzieje, więc chyba w moim przypadku przyczyną często twardego brzucha są wzdęcia... mam nadzieję..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
My też ostatnio rozmawialiśmy o trzecim dziecku. Ja tam mogłabym mieć za jakieś 5 lat. Mężul mówi że za dużo ryzyko na trzecią córę, a tego chybaby nie zniósł
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Kaorlak jak to mówią do trzech razy sztuka
chociaż jeden kuzyn mojej mamy poprzestał bo ma już 7 córek, a jeszcze innemu udało się dopiero za piątym razem ![]() Ja to Wam zazdroszczę, że Wasi małżonkowie tacy chętni na kolejne dzieci ja bym chciała drugie za dwa lata ale tż nie chce tak szybko ale chce mieć dwójkę, chociaż tyle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvunia ja miałam Nivea szampon i płyn do kąpieli 2 w jednym , po kąpaniu na zmianę oliwka i balsam z Nivei, Na odparzenia miałam i krem z Nivei, Sudocrem i zasypkę w razie czego.
Jeżeli to jednorazowe to raczej nie ma się czym martwić , ale obserwuj i na następnej wizycie powiedz lekarzowi o tym. Martuszka super że już takie ruchy ![]() Iemand za to że TŻ też poczuł ruchy ![]() Ale mamy dziś piękną słoneczną pogodę |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi - jak lepiej jechac na IP to tam gdzie jest oddział ginekologiczny, czy wystarczy zwykłe pogotowie
(cos mnie brzuch boli, i nospa nie pomaga, i tak sie zastanawiam, ze jak do wieczora nie przejdzie to moze pojade, ale nie wiem gdzie...)
|
|
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym pojechała od razu na IP oddziału ginekologicznego. Leż kochana, wypij ciepłą herbatkę i trzymam żeby Ci przeszło, dawaj znać jak się masz
|
|
#3398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nam śniegi w kwietniu przyjda ![]() ![]() Zdrówka dla Kubuli I gratulacje 22 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój za to teraz sie zarzeka że trzeciego nie chce ![]() Co do tych jajek to na miękko w ciąży i przy karmieniu i dzieciom nie, ale nie w związku z toxo tylko ewentualną salmonellą. Paulka gorzej jak Ci się będą ruszały na zmianę, jeden lulu a drugie zaczyna harce Impreza brzusiowa 24h na dobę ![]() Tżta siostra urodziła Ale wiem tylko, że dziewczynka i 3,5kg, no i dużo krwi straciła, ale zdrowe to najważniejsze ![]() Jej my jeszcze troszkę
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale u nas słońce! light widze ze u nas na dzis byly podobne plany. wlasnie sie objadam lentilkami! ![]()
|
#3400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może bardzo mu się podoba jak siedzisz w domku z brzuchem i ma Ciebie i swoje maleństwa przy sobie? Tak bardzo, że chciałby żeby to trwało jak najdłużej? A skoro i tak chciał chłopca, to czemu nie spróbować 3 raz... ![]() Cytat:
Pooszłabym sobie do kina, ale boję się, że nie wysiedzę bo będę latała ciągle siku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Grunt, że Mała zdrowa, a Mamusia niech teraz dochodzi do siebie
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Dzwonilam na IP i jak juz sie pojedzie to od razu zostawiają w szpitalu....
Wiec czekam jeszcze,plamienia na razie brak,brzuch nie boli.Ale to poranne plamienie mnie wystraszyło i teraz co chwila zaglądam na wkładkę. Nie chciała bym iść do szpitala,córa do szkoły chodzi,pies w domu i chomik :p a jestem sama TZ za granica...Nawet mu nic nie mówiłam bo by sie stresował nie potrzebnie a dopiero co dzis rano zajechał... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja!
![]() tak na szybko bo zaraz mamy gosci ![]() Wlasnie jestem w tracie robienia listy zakupow chemiczno - pielegnacyjnych dla Smerfa jak skoncze to Wam pokaze co wypisalam i moze mi cos jeszcze doradzicie Ide nadrabiac
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Raz na początku w 7 tyg jednorazowe plamienie było to pojechałam na wizytę i powiedział ze czasem tak sie zdarza i mam nie panikować.Biore luteine od początku i dzis bedzie ostatnia dawka juz...
W poprzedniej ciazy 11 lat temu w 5mc miałam szew założony.Ale to wiedziałam od początku bo niby młoda byłam i szyjkowa nie wydolność. Teraz powiedział mi lekarz ze jak szew bedzie konieczny to mi o tym powie jak stwierdzi ze trzeba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie, ciężka sytuacja... Może dziś się oszczędzaj i obserwuj, a jutro umów się na wizytę do jakiegoś gina? Będziesz wiedziała na czym stoisz, czy faktycznie musisz się położyć w szpitalu czy nie ma potrzeby?
|
#3406 | ||
|
Zadomowienie
|
Pogoda rzeczywiście dzisiaj cudna. Właśnie wróciłyśmy z Misią ze spaceru, pijemy herbatkę i jemy drożdżówkę z malinami. Pychaaaa!
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
Jutro przyjmuje mój gin wiec jak sie nic nie bedzie działo wiecej to poczekam i jutro zadzwonie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Sylvunia, Gosius trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś byłam w kościółku i było mnóstwo ludzi, duchota, stałam sobie z boczku, oparłam się o ścianę i nikomu nie przeszkadzałam, nagle jakiś facet wepchał się przede mnie (nie wiem jak, bo tam już miejsca nie było ) i tak zaczęło śmierdzieć od niego jakąś cebulą i niedomyciem poza tym dostałam dziś nieco ciuszków po tż bratankach, przeglądnęłam z grubsza, niektóre już się nie nadają na dalszą eksploatację, ale większość jest w dobrym stanie - szczególnie te słodkie małe skarpeteczki
|
|
#3410 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla młodego śpioszki- 5 szt. za 113 Kc (przecena 70 procent). Więc po równo cenowo dla mamy i synka tatuś dostał czeskie piwo...Kupiliśmy jeszcze suszone owoce bo uwielbiam: morele i truskawki. Przyznam się, że nigdy nie jadłam suszonych truskawek ![]() Potem na obiad do szybkiego jelenia i spacer nad Olza. Co innego można tu robić... sylvunia dobry pomysł. Lepiej dziś nie przemęczać się i odpoczywać, a jutro do lekarza. Pewnie luteinę będziesz musiała kontynuować. A dziś święto, więc pewnie mało lekarzy i tylko byś leżała trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Też nic nie mówię do brzucha, ale jak czytam książkę to puszczam mu kołyskanki z youtuba ![]() Ja nie jem jajek na miękko, chociaż uwielniam. Wolę nie ryzykować. A toxo się chyba powtarza, jak ujemny wynik, w dalszych tygodniach ciąży. Ja właśnie miałam ujemny więc będę powtarzać. O ile ujemny wynik to taki, że się nie porzechodziło ![]() Cytat:
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chyba czuję lekkie puknięcia... tak od wczoraj poniżej pępka możliwe że tak nisko by było ??
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
light ja ciuchów nie kupuje w czechach.... zwykle tez idziemy tam tylko na spacer wzdłuż granicy. ja mam czesto wrazenie że tam czas zatrzymał się jakies 15 lat temu.... nie dziwie sie że takie tabuny czechów są u nas w sklepach... ale zostało nam troche koron z podrozy poslubnej, więc musielismy spozytkować. a widzialam tam na rynku jakaś większą drogerie... chetnie bym zerknela co tam mają, może jakies marki u nas niedostepne
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- nooo.. mnie glownie puka sporo ponizej pepka. wczoraj czy przedwczoraj dopiero poczułam cos przy pepku
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pewnie to bo takie coś czuję pierwszy raz od wczoraj, cudne ![]()
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. my tam też nie chodzimy po mieście na zakupy. Chyba więcej tam sprzedających Wietnamcow niż normalnych sklepów ale np. jest Tesco i tam na prawdę można upolować z ciuchów coś fajnego. Jak np ja sweter za 16 zł, czy spiochy. Naprzeciwko jest dracik- ogromny sklep z zabawkami dla dzieci, gdzie też mają przeceny, a obok KiK- niemiecki sklep. Czasem jedziemy do Deichmana. Tż kupił tam buty o 50 zł taniej niż takie same w Polsce. Obok Deichmana Taako.Tż zarabia w koronach dlatego tam często jeździmy. Bliżej niż do Tesco w Ustroniu
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
light ja ledwo tam na rynek umiem dotrzec, nie wiem gdzie tam jest tesco. pewnie tż bedzie zorientowany, bo zwykle spełnia funkcje gpsa
lucynka no to super!
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok, już doczytałam, że Interrisk a jak wypada porównanie składki miesięcznej do kasy za dzień pobytu w szpitalu?
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-06 o 17:40 |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak smakują suszone truskawki??? też nigdy nie jadłam... A Pytałam się o jajka na miękko, bo akurat dziś mi się tak ugotowało, ja ogólnie wolę na twardo, ale zrezygnowałam z tego na miękko, mąż zjadł w sobotę właśnie powtarzałam badania na toxo,, a jutro idę po wyniki toxo i glukozy... Cytat:
a mnie gardło nadal boli zaraz robię syrop z cebuli bleee.... i płukanie gardła mam nadzieję, że nic mnie nie złapie poważnego, jutro do pracy muszę iść a w środe wizyta....
|
||
|
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Syropek i do łóżka wygrzać porządnie, ja zawsze tak robie jak coś mnie dopada i przechodzi i Zdrówka!!!
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
asia w Czechach tak jak w Niemczech sa drogerie DM ze swoja msrka kosmetyków Alverde. Sa super- tanie, naturalne, podobne do Alterry Rossmanowskiej. Polecam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

tak mnie krzyż rozbolał, że po wyjściu z kina marzyłam tylko o łóżku
dbaj o Was i mam nadzieję, że taka sytuacja się już nie powtórzy
ale chce mieć dwójkę, chociaż tyle 
za to że TŻ też poczuł ruchy 
(cos mnie brzuch boli, i nospa nie pomaga, i tak sie zastanawiam, ze jak do wieczora nie przejdzie to moze pojade, ale nie wiem gdzie...)

żeby Ci przeszło, dawaj znać jak się masz

Jeszcze nam śniegi w kwietniu przyjda 

) i tak zaczęło śmierdzieć od niego jakąś cebulą i niedomyciem