|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Olać doktora Google- może po prostu za mało piłaś, a swoją droga Urosept tez może Ci przyciemnić mocz. Dopóki nie są baaaardzo ciemne i nie smierdzą inaczej niż dopuszczalnie to sie nie martw. + litr do picia dzisiaj i zobacz jak będzie.
![]() |
#2762 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Raczkowanie
|
ile bierzecie koszul do szpitala?
Takie rozpinane, żeby łatwo cycka wyjąć nie? ![]() Najbardziej boje się, że czegoś nie kupie, albo kupie niepotrzebnie!!! A ciuszki macie na 50? 56cm? ja tam walnęłam od razu na 62cm body i takie tam. Myślicie, że dokupić te mniejsze? Bardziej mnie stresuje kompletowanie wyprawki niż myśl o porodzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poslucham i będę piła dzisiaj dużo najlepsze nie czułam żeby śmierdziało ale zwrócę na to uwagę ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za rady ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciuszki biorę na 56 2 zestawy i chyba jeden na 62. Ciuszków 50 nie mam w ogóle ![]() ![]() Mnie niestety już zaczyna przerażać poród bo za 2 tygodnie będzie ciąża donoszona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A koszul do szpitala wlasnie nie wiem kurcze. Może 2-3. Z oczywiście łatwo dostępnym dojściem do cycka. Ostatnio nawet byłam kupić laczuszki (takie kapcie) do szpitala :p Kate o rany.....2 tygodnie! !!! Jak to brzmi. Ale masz w sumie fajnie. Ja sie boję żeby donosić jak najdłużej i na twoim miejscu byłabym już przeszczesliwa:thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-01-06 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem już 11,5 kg na plusie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. To się cieszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Ja mam prześcieradła nieprzemakalne i chyba na początek pod prześcieradło położę też podkład, bo nie do końca im ufam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam ciuszki w różnych rozmiarach. Na 50 chyba tylko dwa body, reszta jest większa. Cytat:
A ten wymaz pobiera gin?? A ja myślałam, że to w laboratorium ![]() Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super łóżeczko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciuszki mam głównie 56 i 62, ale te mniejsze z tego powodu, że sa po mojej siostrzenicy, która urodziła się w 37 tygodniu i była dość malutka, więc wszyscy dokupowali mniejsze rozmiary. Moje zakupy zaczna sie od rozmiaru 68 w górę, bo na razie wszystko mam ![]() W sumie to zostawiam niektóre rzeczy na ostatnią chwile- potrzebuje jeszcze prześcieradeł do łóżeczka, kosmetyków (bez przesady też, bo DM mam pod domem) i pampersiaków. I czas naprawdę szybko ucieka.
![]() |
#2770 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. na pewno coś kupię ![]() ![]() Cytat:
![]() Ci ![]() Ja mam cały czas pełno wiary, że będzie OK ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2771 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ciuszkow najwiecej mam 62 i doslownie kilka 56 - na razie musi wystarczyc... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zadomowienie
|
Zakładki to zło mam ich jaki 1000500100900 i w kółko dodaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | ||
Zakorzenienie
|
tak też mężowi powiedziałam
![]() też o nich myślę Cytat:
![]() Cytat:
Ubranek na 56 ostatnio trochę dokupiłam bo miałam tylko 3 zestawy. Na 50 mam chyba body jedno i koszulkę ładnie się prezentuje i szuflada nie sprawia wrażenia zbyt płytkiej tak jak na tych fotach z all. My w tym tyg zamówimy łóżeczko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciuszki mam przygotowane na roz. 56 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |||
Zakorzenienie
|
też się nad tym zastanawiałam rano
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja obie nowe wezme - licze na to ze sie ta porodowa dopierze... Mam w domu stare rozpinane koszule, ale chyba psychicznie lepiej bede sie czula w nowej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zadomowienie
|
teQiba Ola, 35 lat
pola_m ślicznie wygladasz, promiennie, i za dużo chyba nie przytyłaś |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||||
Wtajemniczenie
|
bardzo dziękuję za miłe słowa o mnie i moim brzuszku
![]() Cytat:
Cytat:
Warto podczas karmienia zadbać o to, żeby dzieciak dobrze się przysysał (na karpika ![]() ![]() ![]() Cytat:
2. Ja nie kupuję. Sama nie znoszę mieć nie oddychającyh rzeczy przy ciele, nie chcę fundować dziecku tego nieprzyjemnego uczucia. Nam się raz zdarzyło, żeby Antek zasikał prześcieradło - i to była tylko i wyłącznie nasza wina, bo falbanki pampersa były nie wyciągnięte do końca. No i rozmiar pieluszki musi być prawidłowy. A w przypadku wielorazowych dobrze schowana warstwa chłonna pod otulacz (czyli warstwę nieprzemakającą) Cytat:
![]() ![]() Ciuszków na 50 ni mam. 56 się pewnie parę przyda. Chyba że Ci na ostatnim usg wyjdzie, że się szykuje duże dziecko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zadomowienie
|
Virginia też będę samotną matką i strasznie mnie to przeraża :/ może nie sam fakt że opiekować się będę sama ale wszystkie te sprawy sądowe :/
Teqiba no właśnie może być ciężko z dopraniem, wiesz jednak krew itp. Ola dzięki za odpowiedź ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. bede nosic gorset na haftki, ale dopiero wolno ileśtam po porodzie, mam jeszcze z poprzedniej ciaży - w kappAhlu kupiłam, rozmiar S, a na codzien nosze 40; ledwo sie dopinałam 2. do łóżeczka mam podgumowane prześcieradła, wiec nie potrzebuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
Tak co pamiętam:
ochraniacz na materac zamierzam zamówic chyba ten: http://www.arus.pl/darymex-ochraniac...ac-60x120.html Mysle zamawiac u trgo sprzedawcy lozeczko jeszcze i posiel dodatkowa wiec jedna przesylka ![]() No i co tu duzo mowic przerazaja mnie te zakupy wyprwakowe i poruszam sie w tym temacie jak dziecko we mgle.. Co do tych majtek poporodowych. Kupilam 10szt jednorazowych (stweierdzilam ze wygodniej bo nie bedzie mi sie chciec prac tylko wyrzuce i nastepe) teraz czytam że te siateczkowe wielorazowe lepsze i nie wiem.. zamawiac jeszcze czy tamte wystarcza?? A mam gdzies... jak cos to niech mi zabiora wyrzuca bede bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem na etapie szukania łóżeczka jakie nam się podoba w dobrej cenie i jakości ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2785 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ciuszki i 56 kilka sztuk i 62, ale nie wiem ile dokładnie czego mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- ------------ A no i co do majtek. Ja mam siateczkowe wielorazowe, ale będę ich używała jako jednorazowe, bo nie będzie mi się chciało ich prać ![]()
![]() |
#2787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No u mnie też, ale jakoś taki intensywny kolor nigdy nie był ![]() Dziewczyny na dobry humor, Ja się popłakałam ze śmiechu że tak powiem ten filmik made my day ![]() GDY PRÓBUJE ŚPIEWAĆ ULUBIONĄ PIOSENKĘ: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dziś postanowiłam-nie chcę męża przy porodzie. Jeśli nie bedzie go w domu jak sie zacznie to dostanie zdjęcie córki mmsem. Tak mi dziś przykro.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio jak byłam w CH to tam babka wywaliła cyca, ale robiła to totalnie niedyskretnie, bo nawet brodawkę z daleka widziałam ![]() Nie mam nic przeciwko kobietom karmiącym w miejscach publicznych, ale żeby chociaz przykryć pieluszką czy coś. Dlaczego tak postanowiłaś? Coś się stało?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.