Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 18:23   #2911
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Powodzenia kochana a nie chciałabyś jechać z Tż albo mamą żeby mieć wsparcie?

kotka34 teściowa jak się patrzy małpa jedna wredna, tylko myśli o sobie, zamiast pomóc dzieciom to jeszcze patrzy na nich żerować

Leine tylko go dziś nie zalej (oczywiście żartuje )
No niestety bo powiedziała że mój Tż wszedł do bogatej rodziny

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Wiem że nie ode mnie, jaja sobie robiłam datę testowania ustalę jak będę po owulce chociaż nie wiem w ogóle co się ze mną dziś dzieje, temperatura podskoczyła o 0,2 i wodnisty śluz mam a to dopiero 9dc i ovuf już mi zmieniło na zielone światło że płodne mam hahaha

a wstawiaj, trochę urozmaicenia się przyda

Ale dobrze że potrafisz z nią odpowiednio "zagrać" żeby wyszło na Twoje

mmmmmhhhh jakie nóżki zgrabne
Żebym tak pozwoliła sobie wejść na głowę to niemiałabym dziś nic bo już dawno byśmy zostali bez pieniędzy, jak teść do nas powiedział że po weselu możemy mieszkać u nich przez rok. To by wychodziło na tyle ile by nam starczyło pieniędzy z wesela jakbyśmy za wszystko płacili. A on jeszcze po cichu by nam ukradł to ja odrazu powiedziałam że nigdy w życiu tam nie pójdę mieszkać

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
a właśnie moje drogie dziewczynki, jak to u Was jest z sexikiem? wolicie długie maratony czy szybkie numerki?

ajjj bo widzisz ona z rodzaju kobiet co leżą i pachną, nic innego jak tylko własne ego i do tego dwulicowa strasznie. Ile mi przypałów przed rodziną narobiła a jak jeszcze była pod wpływem %% to już w ogóle. W połączeniu z innymi sytuacjami życiowymi wpakowałam się w półroczną depresje... ale wylazłam z tego i stałam się silniejsza i mądrzejsza o pewne doświadczenia. Teraz to i o.piep.rzyć ją umiem i sprowadzić do pionu, już nie daję się wyprowadzić z równowagi jak kiedyś. Ot tyle o "mamusi"

to tak jak ja, dawno już żadna nie testowała i testy owulacyjne Leine dają trochę dreszczyku emocji którego ostatnio na wątku brakuje

Witaj Królewno zgarniam porcyjkę fluidków dla siebie

Ja rozumiem że strach po takiej stracie jest wszechogarniający, ale żeby aż tak paraliżujący że decydują się nie zachodzić w ciążę... eehhh ja bym do psychologa poszła

Boooszzz jaka kobita przebiegła Jakie kontakty ma z nią Twój Tż teraz??

zapomniałaś???? hahahahahahaha
Co do kontaktów Tż z teściową so oschłe i bardzo rzadkie jak dzwoni nieraz to tylko jak coś chce. Mnie nie poprosi o nic bo wie że odemnie się niczym nie pożywi
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:23   #2912
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Żebym tak pozwoliła sobie wejść na głowę to niemiałabym dziś nic bo już dawno byśmy zostali bez pieniędzy, jak teść do nas powiedział że po weselu możemy mieszkać u nich przez rok. To by wychodziło na tyle ile by nam starczyło pieniędzy z wesela jakbyśmy za wszystko płacili. A on jeszcze po cichu by nam ukradł to ja odrazu powiedziałam że nigdy w życiu tam nie pójdę mieszkać

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Co do kontaktów Tż z teściową so oschłe i bardzo rzadkie jak dzwoni nieraz to tylko jak coś chce. Mnie nie poprosi o nic bo wie że odemnie się niczym nie pożywi
Współczuje teściów moi są wspaniali jednakże tak czy siak nie poszłabym do nich mieszkać
Stary 2014-01-06, 18:24   #2913
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
vioris ja mam przodopochylenie a czemu pytasz?
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Vioris ja mam tyłozgięcie a czemu?
A bo ja mam właśnie tyłozgięcie i nie raz słyszałam, że to też może powodować problemy z zajściem w ciążę. Konkretnie, że przy wytrysku plemniki mają utrudniony dostęp do szyjki i lepiej przy tyłozgięciu kończyć od tyłu a w przodozgięciu klasycznie. Ale ile w tym prawdy to nie wiem My kończymy różnie, więc nie próbowałam na razie.

Taki artukuł i u mnie się to sprawdza niestety od zawsze http://www.benc.pl/czytelnia/527/tyl...ciaze_i_porod/

No i martwi mnie to:

Cytat:
Lekarze doradzają konkretne pozycje seksualne, dzięki którym samo zapłodnienie jest łatwiejsze poprzez głębszą penetrację, gdyż tyłozgięcie jako wada mechaniczna może nieco utrudnić zadanie plemnikom w dotarciu do jajeczka, a później do jego odpowiedniego zagnieżdżenia w macicy. Powszechne również u kobiet z tyłozgięciem są poronienia nawykowe, czyli samoistne poronienia przed 22 tc, co najmniej trzy razy z rzędu lub więcej.
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Dosłownie sekundę wcześniej oglądałam to zdjęcie, zamknęłam i przeczytałam Twojego posta Masakraaa

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-01-06 o 18:30
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:25   #2914
malinOla1
Wtajemniczenie

kotka34 dobrze, że twój Tż jest mądrzejszy niż Ci jego rodzice. Niestety rodziny się nie wybiera, ja z chęcią bym szwagierkę wymieniła.
Za to moja teściowa wyjątkowo rozpieszcza swoją córcie i jej dzieci

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:26   #2915
Leine
Zakorzenienie

coooraz bliżej święta... jesteś ☠☠☠☠☠☠☠nięta
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:27   #2916
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
A bo ja mam właśnie tyłozgięcie i nie raz słyszałam, że to też może powodować problemy z zajściem w ciążę. Konkretnie, że przy wytrysku plemniki mają utrudniony dostęp do szyjki i lepiej przy tyłozgięciu kończyć od tyłu a w przodozgięciu klasycznie. Ale ile w tym prawdy to nie wiem My kończymy różnie, więc nie próbowałam na razie.

Dosłownie sekundę wcześniej oglądałam to zdjęcie, zamknęłam i przeczytałam Twojego posta Masakraaa
A ja czytałam, że to mit, że utrudnia zajście w ciąże w rzeczywistości doszukałby się milion powodów, które utrudniają

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Naszczałaś już
Stary 2014-01-06, 18:27   #2917
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
nie pitol tylko dawaj teścior !!

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:32   #2918
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

Naszczałaś już
naszczałam! i krycia nie będzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09158.jpg (103,4 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-06 o 18:33
Stary 2014-01-06, 18:33   #2919
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czytałam, że to mit, że utrudnia zajście w ciąże w rzeczywistości doszukałby się milion powodów, które utrudniają

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Naszczałaś już
Ale jeśli to jest patologia a nie norma, to wydaje mi się że jednak wpływ jakiś ma. Skoro w normalnym zapłodnieniu mamy 20% szans i kobieta ma normalną macicę a facet zdrowe plemniki, to przy patologicznym ułożeniu macicy musi to byc utrudnione. No przynajmniej ja to tak na chłopski rozum biorę
Stary 2014-01-06, 18:34   #2920
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

brałabyś co nie ?

a co do tyłozgięcia to nie słyszałam nic o tym

Cytat:
chybaś trochę do tyłu dawaj teściora, a nie pierdziel

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:34   #2921
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Jestem na sekunde, bo wpadła moja siostra z narzeczonym do nas

Cytat:
No widzisz nie jesteś, a jak mój Tż miał wypadek i leżał w szpitalu to ona zamiast martwić się o syna to mi marudziła że musi sobie nową firankę kupić do pokoju myślałam że jej przywalę
Jakoś mnie takie postępowanie nie dziwi :/ ale pałe ładnie przegieła, syn po wypadku, a ta firanki ehhhhh...
Jak jeszcze mieszkaliśmy z teściami , mój pracował wtedy jeszcze w delegacji i zjechał z choróbskiem, a że było to przed 11 listopada, to pieniądze miał dostać dopiero 12. I brakło nam na leki dla niego i poprosiliśmy, żeby nam pożyczyła z 30 zł, to nam zrobiła taka awanturę, że co my z pieniędzmi robimy, że nie mamy, a ona nam nie pożyczy, bo musi mieć, czy że była u fryzjera :/
A jak potem przez tydzień Tż nie pojechał na delegacje,bo go tak rozłożyło( gorączka powyzej 38 stopni itp), to robiła cały czas nam wyrzutu i z tekstami do nas " przeciez nic Ci nie jest, powinieneś jechać, bo ja nie będę wam dawać jeść "no paranoja po prostu. Chłopak ledwo żył, a ta jeszcze wielkie fochy :/

Cytat:
A więc zaczne tak mielisśmy się przeprowadzić w remoncie mieszkania nie pomogli a jak Tż ją poprosił zeby go spakowała to spakowała go w worki na śmieci 120l, i powiedziała że chciał to ma. Przyszło nasze wesele przy nim też nie pomogła, ani kasy nie dołożyli, a zadzwoniła do mnie któregoś dnia i przez tel. się mnie pyta gdzie my mamy pieniądze z wesela, pytam się jej a co ją to obchodzi co my z nimi zrobiliśmy to nasze pieniądze, a bo komornicy nas nachodzą i chcą spłaty długów co prawdą nie było. Jeszcze przed ślubem Tż wymeldowała, a że ja jestem człowiekiem ogólnie spokojnym i ciężko mnie z równowagi wyprowadzić a jej się tym tel. udało więc usłyszała odemnie aż się popłakała ja też, aż z nerwów nie mogłam się uspokoić. Jak Tż wrócił z pracy to się mnie pyta co się stało i on do niej zadzwonił też jej remprymende dał. Nie odzywali się do nas rok, a jak teść zachorował to się odezwała, miała godz. do autobusu to bała się przyjść do nas. Oczywieście gadanie na nas się nie uspokoiło,aż Tż szwagier na nich naskoczył żeby przy nim ani do niego na nas nie gadała i przestała. Potem nadażyła się okazja ponownego wyciągnięcia od nas pieniędzy bo ja wróciłam z włoch, i podobno tyle zarobiłam że powinnam się z nimi podzielić, a ona pracuje i kasy wiecznie niema,a firanki kupuje . Jak Tż leżał w szpitalu to oczywiście chciała rządzić nami ale jej się nie udało bo ja jej nie pozwoliłam a jak zobaczyła że tż kupuje owoce,serki to oczami by jadła. Sama sobie nie kupi.Ja jestem nie dobra bo jak kiedyś do nas przyjechali to teściowi nie upiekłam ciasta żeby się podlizać jak druga synowa.
Cytat:
Na prawdę w pełni Cie rozumiem i współczuje
U nas też są z teściową takie jazdy, że dajcie spokój, poza powyższym co pisałam to znalazłaby się masa innych przykładów : ]
Np jak się przeprowadzaliśmy, moi rodzice i babcia dali nam praktycznie cała wyprawkę np. naczynia kuchenne, szklanki, obrusy, firanki, ręczniki itp itd. A ona tylko zadowolona, że nie będziemy u niej, na wyprawkę dla synka dała starą patelnie, a to tylko dlatego, że ona cholernie przypala i już nie miała co z nią zrobić :/
Albo potrzebowaliśmy kogoś, żeby wziął nam na raty pralkę i Tż się jej zapytał czy mogłaby. To powiedziała, że nie bo ona nic na raty nie dostanie, bo ma za niski dochód czy coś. A z 2 tygodnie póżniej wzieła sobie nowy telewizorek na RATY właśnie :/ No ręce opadają : ]

A, żeby było śmieszniej ja nowe mieszkanie kupiła nam jedną rzecz UWAGA - kosz na pranie!!!!

Aż się jej wtedy zapytałam wrednie: po co nam Pani (bo nigdy do niej mamo nie powiedzialam, co to to nie!!!) kupiła kosz na pranie, skoro pralki nie mamy

Mówie wam o takich sytuacjach mogłabym opowiadać godzinami, ale nie chce was nudzić

Więc w pełni rozumiem Cię kotka34

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość

Ja swojej nie cierpię strasznie. Praktycznie 90% kłótni mojej z tż było spowodowane jej osobą.
U nas było i czasami jest to samo 90% to z jej winy.. ehhh..
Mamy z tymi teściowymi wszystkie...

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Załamana - super dzieciaczek
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Ale zarąbiste to zdjęcie
Dziekuję kochane

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:34   #2922
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
kotka gdyby nie Twój wiek i że moja babka nie ma więcej synów to pomyślałabym, że jesteśmy rodziną.
Twoja teściowa to 100 % moja babka.. a może to siostry
Wszystko jst możliwe
Stary 2014-01-06, 18:38   #2923
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Leine jeszcze nie czas wstrzymajcie naboje

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Ale jeśli to jest patologia a nie norma, to wydaje mi się że jednak wpływ jakiś ma. Skoro w normalnym zapłodnieniu mamy 20% szans i kobieta ma normalną macicę a facet zdrowe plemniki, to przy patologicznym ułożeniu macicy musi to byc utrudnione. No przynajmniej ja to tak na chłopski rozum biorę
Nie wiem, najlepiej zapytać gina co o tym myśli bo opinie są zawsze podzielone

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

załamana to też masz niezłą teściową haha, jak w tych kawałach
Szczerze Wam współczuję takich teściów.
Stary 2014-01-06, 18:38   #2924
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
No ile to jeszcze biedna musisz czekać
Jak trzymać naboje, jak taki post się miało

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:39   #2925
God Of War 20
Zakorzenienie

Leine tylko żeby nie było tak, że testy owu Cię oszukają-owulka będzie a testy nie będą pokazywać?
Stary 2014-01-06, 18:40   #2926
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]załamana to też masz niezłą teściową haha, jak w tych kawałach
Szczerze Wam współczuję takich teściów.
No powiem Ci, że dokładnie jak w kawałach chociaż mnie czasami nie jest niestety do śmiechu, bo już mi nerwy puszczają. A mówią, żeby się w ciąży nie denerwować

Cytat:

U biedna Ale główka do góry *

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-01-06 o 18:41
Stary 2014-01-06, 18:40   #2927
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No ile to jeszcze biedna musisz czekać
Jak trzymać naboje, jak taki post się miało
Już się wyszalała wcześniej teraz mogą przypościć
Stary 2014-01-06, 18:41   #2928
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
No powiem Ci, że dokładnie jak w kawałach chociaż mnie czasami nie jest niestety do śmiechu, bo już mi nerwy puszczają. A mówią, żeby się w ciąży nie denerwować
No od takich teściów to z dala
Stary 2014-01-06, 18:42   #2929
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Współczuje teściów moi są wspaniali jednakże tak czy siak nie poszłabym do nich mieszkać
To nic tylko się cieszyć z takich teściów
Stary 2014-01-06, 18:42   #2930
Leine
Zakorzenienie

kreska jest ciemniejsza od wczorajszej ale nie tak jak testowa
Stary 2014-01-06, 18:43   #2931
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
To nic tylko się cieszyć z takich teściów
Cieszę teraz wiem, że zawsze mogło być gorzej

Ale co mi nerwów teściowa napsuła przed ślubem to moje oczywiście zachowywała się jakby to jej ślub był i do wszystkiego musiała się wtrącić
Stary 2014-01-06, 18:44   #2932
kotka34
Zadomowienie

Cytat:

Taki artukuł i u mnie się to sprawdza niestety od zawsze http://www.benc.pl/czytelnia/527/tyl...ciaze_i_porod/

No i martwi mnie to:

Najlepiej pogadaj ze swoim ginem on Ci powinien wytłumaczyć
Stary 2014-01-06, 18:44   #2933
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
kreska jest ciemniejsza od wczorajszej ale nie tak jak testowa
Mi się wydaje, że jaśniejsza
Stary 2014-01-06, 18:44   #2934
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
No od takich teściów to z dala
No dlatego, powiedziałam Tż, że wole całe życie mieszkanie wynajmować, niż rozbudowywać dom teściów i z nimi praktycznie mieszkać bo by codziennie wojna była, a ja nie dam sobie wejść na głowę

Już na naszych zaręczynach zaczeła nam ustalać co i jak, bo ona wie lepiej i tak musi być. Ewidetnie nam swoje zdanie narzucała, że aż ją opierdzieliła i wkurzona wyszłam z pokoju. A mój tata do niej podniesionym głosem (co spokojny z niego człowiek ): Widzi pani co teraz narobiła! po co się im wtrącać.

Cytat:
Ale co mi nerwów teściowa napsuła przed ślubem to moje oczywiście zachowywała się jakby to jej ślub był i do wszystkiego musiała się wtrącić
Właśnie o to mi chodzi

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-01-06 o 18:46
Stary 2014-01-06, 18:46   #2935
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
brałabyś co nie ?

a co do tyłozgięcia to nie słyszałam nic o tym

chybaś trochę do tyłu dawaj teściora, a nie pierdziel
Tiaaa mmmmm a te futerko na dupce

Cytat:
Nie wiem, najlepiej zapytać gina co o tym myśli bo opinie są zawsze podzielone
No ja się tylko tak zastanawiam, jakoś specjalnie nie myślę o tym, ale mi wpadł artykuł taki w oczy i dlatego

Tak jak pisałam na ovuf dopiero dziś doszło do mnie, że poprzednie cykle to takie dziurawe były, jak mi napisałaś, że regularne serducha są. No bo w sumie to prawda Wcześniej jak się przyjrzeć, to małe szanse były trafić w owu, bo dziury po 3-4 dni były a nigdy nie wiadomo kiedy owulka. Chyba jednak serducha co drugi dzień są najbardziej optymalne

Ja stąd dziś nie pójdę Przecież jak się stracę na godzinę to nie nadrobię. A sobie wzięłam do nadrabiania jeszcze wątek mamusiowy i normalnie nie daję rady
Stary 2014-01-06, 18:48   #2936
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
kotka34 dobrze, że twój Tż jest mądrzejszy niż Ci jego rodzice. Niestety rodziny się nie wybiera, ja z chęcią bym szwagierkę wymieniła.
Za to moja teściowa wyjątkowo rozpieszcza swoją córcie i jej dzieci
Wiesz powiem Ci tak żebyś postawiła mojego Tż i jego brata i siostrę to byś powiedziała że cała trójka jest z innej matki lub ojca. Mój Tż jest wogóle inny, jego siostra też jest inna bardzo ją lubię, a brat jeszcze inny. Dlatego mój Tż ma bardzo dobry kontakt z siostrą niż z bratem
Stary 2014-01-06, 18:49   #2937
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
A mieliście coś tam załatwioen wcześniej? Pracę? Czy bardziej w ciemno? Pytam, bo nas to bardzo interesuje zwłaszcza opinie osób które niedawno wyjechały. Jak tam jest z pogodą? Klimatem? Mieszkaniem? Zarobkami i pracą? Dlaczego decyzja padła akurat na Danię? Przepraszam, ze tak pytam i jak Ci się nie chce to nie musisz odpowiadać

Dziewczyny któraś z Was ma przodozgięcie/tyłozgięcie macicy?
W zasadzie bez załatwionej pracy to nie ma tu po co przyjeżdżać Mój mąż wraz z mężem mojej niedoszłej świadkowej (dłuuuga historia) a moim przyjacielem ze szkolnych lat założyli tu firmę. Po miesiącu przyjechałam ja i też w zasadzie po dwóch tygodniach wskoczyłam na załatwioną wcześniej posadkę
Miesiąc mieszkaliśmy u tych znajomych... i mimo ogromnej wdzięczności... nigdy więcej!!!!
Klimat jest w porzo... trochę bardziej deszczowy niż w PL... a temperatury w zasadzie takie same... tylko my mieszkamy 300m od morza, więc wieje u nas niemiłosiernie... Ja pracuję jakby na 1/4 etatu a moja wypłata spokojnie starcza na pokrycie wszystkich zobowiązań i opłatę mieszkania (a wynajmujemy duże, 140metrowe, dwupoziomowe mieszkanie z ogródkiem).. Ah... ważna sprawa - zwykle Dunole życzą sobie kaucję w wysokości 6 m-c czynszu... nam udało się trafić na 3 miesięczny czynsz (kaucja) + 2 miesiące z góry.. ale jest też druga strona medalu.. podatki! Podatki są tu najwyższe w Europie i to trochę zarzyna TŻ... nie jest tak różowo, jak miało być ale nie narzekamy.
Socjale w Danii są za☠☠☠iaszcze, można starać się o dofinansowanie do mieszkania (chyba zacznę coś działać w tym kierunku), państwo stara się jak najszybciej wciągnąć Cię w swoje trybiki.. ot choćby ten kurs języka duńskiego.. Po otrzymaniu pozwolenia na pobyt
Cytat:
o losie
Stary 2014-01-06, 18:50   #2938
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Leine tylko żeby nie było tak, że testy owu Cię oszukają-owulka będzie a testy nie będą pokazywać?
No właśnie to też możliwe jest, bo np LH wzrośnie nad ranem a wieczorkiem spadnie znowu i już błąd. No chyba, że tak nie może być

Cytat:
Mi się wydaje, że jaśniejsza
Mi się wydaje że taka sama od 3 dni jest
Stary 2014-01-06, 18:50   #2939
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Jutro pewnie
Stary 2014-01-06, 18:53   #2940
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
No dlatego, powiedziałam Tż, że wole całe życie mieszkanie wynajmować, niż rozbudowywać dom teściów i z nimi praktycznie mieszkać bo by codziennie wojna była, a ja nie dam sobie wejść na głowę

Już na naszych zaręczynach zaczeła nam ustalać co i jak, bo ona wie lepiej i tak musi być. Ewidetnie nam swoje zdanie narzucała, że aż ją opierdzieliła i wkurzona wyszłam z pokoju. A mój tata do niej podniesionym głosem (co spokojny z niego człowiek ): Widzi pani co teraz narobiła! po co się im wtrącać.

Właśnie o to mi chodzi
No tak co racja to racja nam też kazali rozbudować górę i mieszkać ale my mówiliśmy, że nie ma takiej opcji nawet. Tacy niby pomocni mają duży plac, jakaś para kiedyś chciała odkupić od nich połowe to się nie zgodzili bo nie... a nam się kazali budować, a tak to nie będą mieszkać dom w dom z innymi ludźmi. Przecież teraz tak wszyscy mieszkają i jest dobrze.
Teściowa nic nie robi na tym placu, nic nie mają... no ale cóż. Ja się budować na wsi nie będę gdzie nie ma perspektyw żadnych na pracę i trzeba 30km dojeżdżać do miasta.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
No właśnie to też możliwe jest, bo np LH wzrośnie nad ranem a wieczorkiem spadnie znowu i już błąd. No chyba, że tak nie może być

Mi się wydaje że taka sama od 3 dni jest
No właśnie... dlatego zawsze bałam się tych testów...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości