|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
to chyba zdecyduję się na tego yorka 210 i do tego kupię stepper
![]() ![]()
![]() |
#1412 |
Konto usunięte
|
JA mam rower Kettler i jestem zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Ja melduje 45 min (28.1 km). Oby mi nie zabrakło motywacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() generalnie kiedys jezdzilam ale teraz wracam, nie szaleje bo 1.01 zrobilam 10km, wczoraj 12km, dzisiaj z 10km zrobie. Jezdze zazwyczaj o 22. Od przyszlego tygodnia zaczynam biegac dodatkowo 4 razy w tygodniu; jak zrobi sie cieplo to jazda konna. Czuuuuje ze zyje w koncu - w wieku 34 lat zaczynam w koncu normalnie funkcjonowac - w koooncu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jezdze bo chce znowu poczuc sie dobrze ze soba, mam 34 lata, waze 55 kilo i mam 1'70 ogolnie ok ale z racji trybu zycia przez 7-8 lat cialo stracilo na jedrnosci i jest takie sobie - moje jedyne cwiczenia to okazjonalnie byly brzuszki (na kolysce) i zawsze jak mylam zeby to robilam przysiady (wiec tylek chociaz jako tako wyglada- ogolnie najwazniejsze jest to ze ta jazda swietnie mi robi, czuje sie cudownie, pozytywnie - reszta przyjdzie sama [ale polecialam ![]() pytanie - czy was tez boli pupa od jezdzenia? ja skladam sobie recznik na siedzonko, chyba jakas przewrazliwiona jestem
![]() |
![]() |
#1417 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też ma taki rower, nie jakiś z górnej półki i już parę lat mi służy Cytat:
![]() na początku pupa boli, ale po tygodniu się przyzwyczai i jest ok. Ja wczoraj pedałowałam godzinkę, dziś niiic, bo mi się nie chciało, jutro też pewnie nie popedałuję, bo w niedzielę robie imprezę na 20 osób, więc jutro czeka mnie pracowity dzień. Dziewczyny, a ile km robicie w godzinę, ja pedałuję ze średnią prędkością 36-38 km/h, Tż się śmieje ze mnie jak mówię że przejechałam w godzinę 38km, ale ja tez wiem, że realnie nie jest możliwe tyle przejechać w takim czasie, więc te stacjonarne rowerki chyba jakoś inaczej mierzą tą prędkość ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj też nie pedałowałam
![]() ![]() Jak ja bym chciała jeździć godzinę na raz ! Niestety moja kondycja tak spadła, że jak narazie daję rade ok poł godziny ok 28km/h.. Ale myślę ,że jak na początek to nie jest źle, mega się męczę także myślę,że i taka jazda jak narazie daje więcej niż nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Konto usunięte
|
Też mi się wydaje, że te rowerki jakoś dziwnie liczą km. I na pewno każdy ma inaczej, ja przejeżdżałam na początku 30km/h, teraz jestem w stanie szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny melduję wypedałowane 40 min !
![]() ![]() Ale nie jest źle bo padam ze zmęczenia , za to jaka satysfakcja ! ![]() Zdrowe odżywianie chyba też mi idzie całkiem nieźle ![]() Na śniadanko dwie małe kanapki ciemnego pieczywa z szynką, pomidorem, ogórkiem , rzodkiewką , cebulką i szczypiorkiem ![]() Oczywiście na bok odstawiłam słodycze i piję tylko wodę ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mirassh Czas edycji: 2014-01-04 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny możecie się jeszcze podzielić Waszymi osiągnięciami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero dziś zaczęłam, 32km w godzinę. Mam teraz sporo motywacji - niestety, czasu mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mialam jeszcze biegac z mezem ale przemyslalam sprawe - on mial uraz kolana i pomimo tego ze sie zapalil do teog pomyslu to nie wydaje mi sie to rozsadne (szczegolnie ze kolano go pobolewa - na przyklad dzisiaj po grze w kregle); jutro jedziemy do decathlonu poogladac rowery eliptyczne - poczytalam i podobno nie obciazaja stawow a TZ sie podobaly wiec zobaczymy vanessa1781 ja tam waga sie nie przejmuje (ktos powie, ze latwo mi mowic ![]() pozdrawiam wszystkich, ja dzisiaj juz nie jezdze bo czuje zmeczenie w nogach i nie chce przesadzic, jutro zrobie 10km na dobry poczatek dnia pytanie do dziewczyn, ktore jezdza godzine - z jakim obciazeniem jezdzicie ze dajecie rade cale 60min pojechac? u mnie po 10km to pot leje sie po plecach - pytam bo zastanawiam sie czy te moje 10km to nie za malo???
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeżdzę na jednym z niższych obciążeń ponieważ nie chcę żeby mi się rozrosły mięśnie, na niższych spala się tłuszcz. Ja nie mam cyferek na obciążeniu , mam + i -, ale powiedzmy, że ustawiam sobie tak na "3". Dlatego też dłużej wytrzymuje bo to obciążenie nie jest takie ciężkie i dłużej można wytrzymać, ale męczę się tak samo mocno ![]() Jeśli Ty nie chcesz schudnąć a ujędrnić ciało to myślę,że cięższe obciążenie jest jak najbardziej dobre ![]() Z czasem kondycja się poprawi i dasz radę więcej ![]() Ja moje pierwsze razy ledwo dawałam 10 km na lekkim obciążeniu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
I jak Dziewczyny idzie kręcenie dziś? U mnie dziś 45minut zaliczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Ja również wczoraj zaliczyłam rowerek
![]() ![]() ![]() u mnie nie tyle jakaś specjalna dieta co racjonalne zdrowe odzywianie, jedzenie mniej a częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 |
Konto usunięte
|
U mnie wczoraj było 60 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
U mnie pierwszy dzień z rowerkiem 45 min, ale tylko 6,10 km
![]() ![]() Czy na rowerku można ćwiczyć codziennie, czy lepiej dodawać inne ćwiczenia aby schudnąć?? Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2014-01-06 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
Mój York 220 po 3 naprawie wygląda obiecująco. Jeszcze kilka miesięcy gwarancji więc jak chce się zepsuć to niech zepsuje się szybko.
![]() Ja jak zapewne sporo osób zaczynam odchudzać się od 2 stycznia. Postanowiłam jeździć na rowerku 60 minut 3-5 razy w tygodniu. Jednak pokonuję dystans około 27 km w godzinę sumując dwie jazdy po 30 minut. Chyba lepiej byłoby gdybym jeździła 60 minut za jednym razem? Jeszcze jest opcja 3 x 30 minut ale nie wiem czy warto przeciążać się ^^
![]() |
#1433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale każdy ruch jest lepszy niż żaden ![]() ja sama jezdze raz dziennie po 40 min bo więcej nie mam sił i synalek mi na więcej nie pozwala :P ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Poprawi poprawi ! Ja na początku dawałam rade tylko po 5 max 6 km.. a już jezdzę 40 min z prędkością 30 km/h ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Konto usunięte
|
Melduję dzisiejsze 40 min
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeżdżę na najniższym obciążeniu (nie chcę rozbudować mięśni), zmęczenie i pot na plecach zaczynam czuć po ok.20 minutach kręcenia, a jak widzę na liczniku 50 minut, to tak mi się czas ciągnie, że płakać mi się chce, ale staram się dociągnąć do 60min. czasem robię sobie taki "mój trening interwałowy" - 20 sekund jadę z maksymalną prędkością jaką dam radę (ok42-43 km/h) i 20 sekund pomalutku - jakieś 15-20 km/h-byle tylko kręcić i tak na zmianę jakieś 8-10 minut, ufff, jak wtedy czuć zmęczenie, ale kobitka od fitnessu mówiła, że im wyższe tętno, tym bardziej tłuszcz się spala ![]() aha, jeśli chodzi o cellulit, to czytałam gdzieś że 80% panów nie wie co to ![]() ![]() ![]() Cytat:
no ja tak samo Cytat:
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;44458523]Melduję dzisiejsze 40 min ![]() a ja od czwartku niiic, w piątek się mi nie chciało, sobotę miałam zapracowaną wczoraj cały dzień gości, a dziś mi się nie chce, od jutra wracam
![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zaliczyłam prawie 2 godzinny spacer z dzieckiem bo pogoda piękna u nas była jak wiosną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Zaliczone 60 minutek jednym tchem. Wolę w sumie 30 minut - 5 minut odpoczynku - 30 minut na innym programie no ale jak schudnę szybciej bez przerwy to można i 60 minutek na jednym programie.
![]() |
#1438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to myślałam, ze chodzi Ci o np 30 min rano a drugie 30 min wieczorem :P a te 5 min pomiędzy to chyba tak jak by ich nie było także chyba luzik ![]() Ja jak się zmacham to czasem w trakcie z 2 minutki przerwy na wodę się pojawi ![]() Zaliczone 40 min ![]() Dziewczyny ! Zmotywowałam męża i się przyłączył ![]() ![]() Własnie śmiga na rowerku ![]() Edytowane przez mirassh Czas edycji: 2014-01-06 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Spoksik. Rano to ja nie mam nastroju do ćwiczeń. Chociaż w sumie jak efekt będzie mizerny to mogę od lutego jeszcze godzinkę poświęcić /rano 60 minut po pierwszym posiłku/ no i 60 minut tak jak do tej pory około 17. Czyli 2h pedałowania
![]()
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
dzis 50 min wieczorkiem i jutro z rana ustawiam budzik pół godziny wczesniej na rowerek... jest nowa motywacja
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.