Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 18:53   #2941
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ale jeśli to jest patologia a nie norma, to wydaje mi się że jednak wpływ jakiś ma. Skoro w normalnym zapłodnieniu mamy 20% szans i kobieta ma normalną macicę a facet zdrowe plemniki, to przy patologicznym ułożeniu macicy musi to byc utrudnione. No przynajmniej ja to tak na chłopski rozum biorę
Przepraszam mi napisali w przodozgięciu pomyliłam się
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:54   #2942
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No tak co racja to racja nam też kazali rozbudować górę i mieszkać ale my mówiliśmy, że nie ma takiej opcji nawet. Tacy niby pomocni mają duży plac, jakaś para kiedyś chciała odkupić od nich połowe to się nie zgodzili bo nie... a nam się kazali budować, a tak to nie będą mieszkać dom w dom z innymi ludźmi. Przecież teraz tak wszyscy mieszkają i jest dobrze.
Teściowa nic nie robi na tym placu, nic nie mają... no ale cóż. Ja się budować na wsi nie będę gdzie nie ma perspektyw żadnych na pracę i trzeba 30km dojeżdżać do miasta.
Masakra normalnie jakbym czytała naszą sytuacje hahaha

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:57   #2943
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Taki tu zastój z testami ciążowymi, że muszę coś z tym zrobić

Idę się wypachnić i TŻ atakować

Vioris ja mam tyłozgięcie a czemu?
Ta znowu zmienia, nie ogarnę
Pamiętasz jak się przyzxwyczajałam do poprzedniego?

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Dlatego nie znoszę tej kobiety mimo że to mama mojego Tż, a jeszcze jak przed świętami mi sypnęła tekstem jakie ciasto jej upiekę i przywiozę to myślałam że padne
Przywiozłaś?

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
a właśnie moje drogie dziewczynki, jak to u Was jest z sexikiem? wolicie długie maratony czy szybkie numerki?

ajjj bo widzisz ona z rodzaju kobiet co leżą i pachną, nic innego jak tylko własne ego i do tego dwulicowa strasznie. Ile mi przypałów przed rodziną narobiła a jak jeszcze była pod wpływem %% to już w ogóle. W połączeniu z innymi sytuacjami życiowymi wpakowałam się w półroczną depresje... ale wylazłam z tego i stałam się silniejsza i mądrzejsza o pewne doświadczenia. Teraz to i o.piep.rzyć ją umiem i sprowadzić do pionu, już nie daję się wyprowadzić z równowagi jak kiedyś. Ot tyle o "mamusi"

to tak jak ja, dawno już żadna nie testowała i testy owulacyjne Leine dają trochę dreszczyku emocji którego ostatnio na wątku brakuje

Witaj Królewno zgarniam porcyjkę fluidków dla siebie

Ja rozumiem że strach po takiej stracie jest wszechogarniający, ale żeby aż tak paraliżujący że decydują się nie zachodzić w ciążę... eehhh ja bym do psychologa poszła

Boooszzz jaka kobita przebiegła Jakie kontakty ma z nią Twój Tż teraz??

zapomniałaś???? hahahahahahaha
Ojj to przykre ze na własną mamę nie można liczyć
Dobrze ze na tacie mozesz polegać

Cytat:

Naszczałaś już
Padlam no

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
naszczałam! i krycia nie będzie
Wczorajsza mocniejsza moim zdanie na tyle ile widzę
Stary 2014-01-06, 19:00   #2944
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
A bo ja mam właśnie tyłozgięcie i nie raz słyszałam, że to też może powodować problemy z zajściem w ciążę. Konkretnie, że przy wytrysku plemniki mają utrudniony dostęp do szyjki i lepiej przy tyłozgięciu kończyć od tyłu a w przodozgięciu klasycznie. Ale ile w tym prawdy to nie wiem My kończymy różnie, więc nie próbowałam na razie.

Taki artukuł i u mnie się to sprawdza niestety od zawsze http://www.benc.pl/czytelnia/527/tyl...ciaze_i_porod/

No i martwi mnie to:

Dosłownie sekundę wcześniej oglądałam to zdjęcie, zamknęłam i przeczytałam Twojego posta Masakraaa
zaraz czytam artykuł
My wczoraj i dziś zasosowaliśmy się nieświadomie i TŻ skończył od tyłu
Cytat:
Ale jeśli to jest patologia a nie norma, to wydaje mi się że jednak wpływ jakiś ma. Skoro w normalnym zapłodnieniu mamy 20% szans i kobieta ma normalną macicę a facet zdrowe plemniki, to przy patologicznym ułożeniu macicy musi to byc utrudnione. No przynajmniej ja to tak na chłopski rozum biorę
Mi gin powiedział, że na tą przypadłość cierpi baaardzo dużo kobiet i nie kwalifikowałby tego do żadnej patologii
Cytat:
Mi się wydaje, że jaśniejsza
mi też

I już TŻ wykorzystany Teraz oglądamy Dirty Dancing 2
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 19:01   #2945
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Jestem na sekunde, bo wpadła moja siostra z narzeczonym do nas

Jakoś mnie takie postępowanie nie dziwi :/ ale pałe ładnie przegieła, syn po wypadku, a ta firanki ehhhhh...
Jak jeszcze mieszkaliśmy z teściami , mój pracował wtedy jeszcze w delegacji i zjechał z choróbskiem, a że było to przed 11 listopada, to pieniądze miał dostać dopiero 12. I brakło nam na leki dla niego i poprosiliśmy, żeby nam pożyczyła z 30 zł, to nam zrobiła taka awanturę, że co my z pieniędzmi robimy, że nie mamy, a ona nam nie pożyczy, bo musi mieć, czy że była u fryzjera :/
A jak potem przez tydzień Tż nie pojechał na delegacje,bo go tak rozłożyło( gorączka powyzej 38 stopni itp), to robiła cały czas nam wyrzutu i z tekstami do nas " przeciez nic Ci nie jest, powinieneś jechać, bo ja nie będę wam dawać jeść "no paranoja po prostu. Chłopak ledwo żył, a ta jeszcze wielkie fochy :/

Na prawdę w pełni Cie rozumiem i współczuje
U nas też są z teściową takie jazdy, że dajcie spokój, poza powyższym co pisałam to znalazłaby się masa innych przykładów : ]
Np jak się przeprowadzaliśmy, moi rodzice i babcia dali nam praktycznie cała wyprawkę np. naczynia kuchenne, szklanki, obrusy, firanki, ręczniki itp itd. A ona tylko zadowolona, że nie będziemy u niej, na wyprawkę dla synka dała starą patelnie, a to tylko dlatego, że ona cholernie przypala i już nie miała co z nią zrobić :/
Albo potrzebowaliśmy kogoś, żeby wziął nam na raty pralkę i Tż się jej zapytał czy mogłaby. To powiedziała, że nie bo ona nic na raty nie dostanie, bo ma za niski dochód czy coś. A z 2 tygodnie póżniej wzieła sobie nowy telewizorek na RATY właśnie :/ No ręce opadają : ]

A, żeby było śmieszniej ja nowe mieszkanie kupiła nam jedną rzecz UWAGA - kosz na pranie!!!!

Aż się jej wtedy zapytałam wrednie: po co nam Pani (bo nigdy do niej mamo nie powiedzialam, co to to nie!!!) kupiła kosz na pranie, skoro pralki nie mamy

Mówie wam o takich sytuacjach mogłabym opowiadać godzinami, ale nie chce was nudzić

Więc w pełni rozumiem Cię kotka34

U nas było i czasami jest to samo 90% to z jej winy.. ehhh..
Mamy z tymi teściowymi wszystkie...

Dziekuję kochane
To moja teściowa na wyprawkę do mieszkania nie dała nam nic gdzie moja mama dała nam od talerzy po same ręczniki, pralke nam moja chrzestna kupiła w prezencie ślubnym a jak kiedyś do nas przyjechali to ja akurat pranie robiłam to teść do mnie z tekstem nie za dużo tego prania robisz przecież to tyle wody i światła no ku$$a myślałam że źle usłyszałam
Stary 2014-01-06, 19:02   #2946
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
W zasadzie bez załatwionej pracy to nie ma tu po co przyjeżdżać Mój mąż wraz z mężem mojej niedoszłej świadkowej (dłuuuga historia) a moim przyjacielem ze szkolnych lat założyli tu firmę. Po miesiącu przyjechałam ja i też w zasadzie po dwóch tygodniach wskoczyłam na załatwioną wcześniej posadkę
Miesiąc mieszkaliśmy u tych znajomych... i mimo ogromnej wdzięczności... nigdy więcej!!!!
Klimat jest w porzo... trochę bardziej deszczowy niż w PL... a temperatury w zasadzie takie same... tylko my mieszkamy 300m od morza, więc wieje u nas niemiłosiernie... Ja pracuję jakby na 1/4 etatu a moja wypłata spokojnie starcza na pokrycie wszystkich zobowiązań i opłatę mieszkania (a wynajmujemy duże, 140metrowe, dwupoziomowe mieszkanie z ogródkiem).. Ah... ważna sprawa - zwykle Dunole życzą sobie kaucję w wysokości 6 m-c czynszu... nam udało się trafić na 3 miesięczny czynsz (kaucja) + 2 miesiące z góry.. ale jest też druga strona medalu.. podatki! Podatki są tu najwyższe w Europie i to trochę zarzyna TŻ... nie jest tak różowo, jak miało być ale nie narzekamy.
Socjale w Danii są za☠☠☠iaszcze, można starać się o dofinansowanie do mieszkania (chyba zacznę coś działać w tym kierunku), państwo stara się jak najszybciej wciągnąć Cię w swoje trybiki.. ot choćby ten kurs języka duńskiego.. Po otrzymaniu pozwolenia na pobyt
Dziękuję za odpowiedź My mamy rodzinkę w Norwegii i Londynie ale do Norwegii nie bardzo chcemy bo i język ciężki i zimno a my ciepłolubni jesteśmy. A do Londynu już nie bardzo też, to nie to samo co kiedyś. Moja kuzynka odradza, więc myślimy nad innym krajem Tylko u nas ciężko wyjechać ze względu na córkę. Co innego jak jedzie dwoje dorosłych a co innego jak mamy dziecko 7-letnie które by musiało iść tam do szkoły nie znając języka a do tego nawet nie wiem, czy by się ojciec córki zgodził na wyprowadzkę. Znając życie pewnie by robił problemy

Ciężko tak się wynieść, ale nam tu ciężko się żyje więc może tam byłoby chociaż trochę łatwiej. Sama nie wiem. Ale u nas to chyba ostatni dzwonek na takie decyzje, bo się przecież na starość nie będziemy przenosić
Stary 2014-01-06, 19:02   #2947
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

pamiętam, ale myślę, że szybko zapamiętasz moje nowe nóżki
Stary 2014-01-06, 19:03   #2948
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
No powiem Ci, że dokładnie jak w kawałach chociaż mnie czasami nie jest niestety do śmiechu, bo już mi nerwy puszczają. A mówią, żeby się w ciąży nie denerwować

U biedna Ale główka do góry *
rozumiem Cię kochana doskonale co przeżywasz
Stary 2014-01-06, 19:05   #2949
wik_and_ola
Zadomowienie

O matko!!! cztery strony zapisały wariatki
Carmena witaj!
Leine robiła już ten test? Idę oblukać szybko, bo muszę zaraz dziecko kąpać
Stary 2014-01-06, 19:06   #2950
Jagatka_N
Zakorzenienie

Wiecie co...jak czytam o waszych teściach/teściowych...to ja zacznę od dziś codziennie Bogu dziękować za takich rodziców i teściów jakich mam
Zawsze można na nich liczyć, finansowo bardzo nam pomogli, choć nie było takiej potrzeby, ale chcieli żebyśmy szybciej remonty pokończyli chociaż sami tez dobrze by ta kase wykorzystać mogli. Teść wziął urlop w pracy zeby nam gładzie i płytki położyć, zanim kupiliśmy swoje auto pożyczył swoje żebysmy mogli zakupy remontowe latwiej zrobić. Za każdym razem jak wracamy od moich czy Tżta rodziców to dostajemy kurczaki/wieprzowinę, ziemniaki, jajka, konfitury-surówki w słoiczkach, z własnej hodowli żebyśmy kupować w mieście nie musieli, często odmawiamy bo nam się już w zamrazalniku nie mieści no dosłownie mnóstwo rzeczy, jakby mogli to by nam nieba uchylili (aż się wzruszyłam ) a nie jestesmy jedynakami ani ja ani Tż, traktują wszystkie dzieci sprawiedliwie. Mam nadzieję, ze tak zostanie...
Stary 2014-01-06, 19:08   #2951
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę teraz wiem, że zawsze mogło być gorzej

Ale co mi nerwów teściowa napsuła przed ślubem to moje oczywiście zachowywała się jakby to jej ślub był i do wszystkiego musiała się wtrącić
Moi chcieli rządzić ale że nic nie dołożyli pieniędzy ani nie pomogli przygotować więc nie mieli prawa głosu
Stary 2014-01-06, 19:11   #2952
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam, ale myślę, że szybko zapamiętasz moje nowe nóżki
Ale na ovuf to nie zmieniłaś
Stary 2014-01-06, 19:12   #2953
Leine
Zakorzenienie

Macie racje, że jest jaśniejsza, ona ciemnieje z czasem... A pierwsze foto było robione 4-5 min po teście.
Teraz wygląda tak:
Na żywo jest ciemniejsza niż wczorajsza
ojj... szykuje się późna owulacja, stawiam na 26-28dc

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-06 o 19:16
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 19:17   #2954
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co...jak czytam o waszych teściach/teściowych...to ja zacznę od dziś codziennie Bogu dziękować za takich rodziców i teściów jakich mam
Zawsze można na nich liczyć, finansowo bardzo nam pomogli, choć nie było takiej potrzeby, ale chcieli żebyśmy szybciej remonty pokończyli chociaż sami tez dobrze by ta kase wykorzystać mogli. Teść wziął urlop w pracy zeby nam gładzie i płytki położyć, zanim kupiliśmy swoje auto pożyczył swoje żebysmy mogli zakupy remontowe latwiej zrobić. Za każdym razem jak wracamy od moich czy Tżta rodziców to dostajemy kurczaki/wieprzowinę, ziemniaki, jajka, konfitury-surówki w słoiczkach, z własnej hodowli żebyśmy kupować w mieście nie musieli, często odmawiamy bo nam się już w zamrazalniku nie mieści no dosłownie mnóstwo rzeczy, jakby mogli to by nam nieba uchylili (aż się wzruszyłam ) a nie jestesmy jedynakami ani ja ani Tż, traktują wszystkie dzieci sprawiedliwie. Mam nadzieję, ze tak zostanie...
To faktycznie fajnie macie

Ja na moich nie narzekam jako tako choć mają swoje "widzi mi się".
Stary 2014-01-06, 19:18   #2955
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź My mamy rodzinkę w Norwegii i Londynie ale do Norwegii nie bardzo chcemy bo i język ciężki i zimno a my ciepłolubni jesteśmy. A do Londynu już nie bardzo też, to nie to samo co kiedyś. Moja kuzynka odradza, więc myślimy nad innym krajem Tylko u nas ciężko wyjechać ze względu na córkę. Co innego jak jedzie dwoje dorosłych a co innego jak mamy dziecko 7-letnie które by musiało iść tam do szkoły nie znając języka a do tego nawet nie wiem, czy by się ojciec córki zgodził na wyprowadzkę. Znając życie pewnie by robił problemy

Ciężko tak się wynieść, ale nam tu ciężko się żyje więc może tam byłoby chociaż trochę łatwiej. Sama nie wiem. Ale u nas to chyba ostatni dzwonek na takie decyzje, bo się przecież na starość nie będziemy przenosić
O dziecko w Dk to się nie ma co martwić... one szybciorem łapią język Poza szkołą są jeszcze takie świetlice, na których przebywają z duńskimi dziećmi i uczą się migiem.
Nasi znajomi do spraw urzędowych zawsze zabierają ze sobą swoją 10letnią córkę Mówi po duńsku najlepiej z całej trójki

Cytat:
Jakbym o swoich czytała A może mamy wspólnych teściów? A co najlepsze... jak zwykle mówiłam "mamo, przestań, nie mam gdzie tego wsadzić, cały zamrażalnik jest zawalony...." to co zrobili? Kupili nam zamrażarkę skrzyniową
Stary 2014-01-06, 19:18   #2956
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na ovuf to nie zmieniłaś
zmieniłam
Stary 2014-01-06, 19:18   #2957
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Macie racje, że jest jaśniejsza, ona ciemnieje z czasem... A pierwsze foto było robione 4-5 min po teście.
Teraz wygląda tak:
Na żywo jest ciemniejsza niż wczorajsza
ojj... szykuje się późna owulacja, stawiam na 26-28dc
No może i jest ciemniejsza ciut niż wczorajsza...

Bidulko.. aż tyle będziecie trzymać arsenał?
Stary 2014-01-06, 19:20   #2958
kotka34
Zadomowienie

Cytat:

Przywiozłaś?

Ojj to przykre ze na własną mamę nie można liczyć
Dobrze ze na tacie mozesz polegać

Padlam no

Wczorajsza mocniejsza moim zdanie na tyle ile widzę
Oczywiśćie tak się najadła moim ciastem że aż jej bokiem wyszło
Stary 2014-01-06, 19:21   #2959
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
A więc zaczne tak mielisśmy się przeprowadzić w remoncie mieszkania nie pomogli a jak Tż ją poprosił zeby go spakowała to spakowała go w worki na śmieci 120l, i powiedziała że chciał to ma. Przyszło nasze wesele przy nim też nie pomogła, ani kasy nie dołożyli, a zadzwoniła do mnie któregoś dnia i przez tel. się mnie pyta gdzie my mamy pieniądze z wesela, pytam się jej a co ją to obchodzi co my z nimi zrobiliśmy to nasze pieniądze, a bo komornicy nas nachodzą i chcą spłaty długów co prawdą nie było. Jeszcze przed ślubem Tż wymeldowała, a że ja jestem człowiekiem ogólnie spokojnym i ciężko mnie z równowagi wyprowadzić a jej się tym tel. udało więc usłyszała odemnie aż się popłakała ja też, aż z nerwów nie mogłam się uspokoić. Jak Tż wrócił z pracy to się mnie pyta co się stało i on do niej zadzwonił też jej remprymende dał. Nie odzywali się do nas rok, a jak teść zachorował to się odezwała, miała godz. do autobusu to bała się przyjść do nas. Oczywieście gadanie na nas się nie uspokoiło,aż Tż szwagier na nich naskoczył żeby przy nim ani do niego na nas nie gadała i przestała. Potem nadażyła się okazja ponownego wyciągnięcia od nas pieniędzy bo ja wróciłam z włoch, i podobno tyle zarobiłam że powinnam się z nimi podzielić, a ona pracuje i kasy wiecznie niema,a firanki kupuje . Jak Tż leżał w szpitalu to oczywiście chciała rządzić nami ale jej się nie udało bo ja jej nie pozwoliłam a jak zobaczyła że tż kupuje owoce,serki to oczami by jadła. Sama sobie nie kupi.Ja jestem nie dobra bo jak kiedyś do nas przyjechali to teściowi nie upiekłam ciasta żeby się podlizać jak druga synowa.
Masakra... Skąd się biorą tacy ludzie? I żeby tak traktować własną rodzinę? Współczuję Tobie i Twojemu mężowi przede wszystkim, bo to jego matka, a teściowa to nie rodzina

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Za godzinę z małżem będę gadać na skypie na szczęście mają internet całodobowo i nie mieszka znowu w zagrzybiałym, zimnym kempingu tylko w jakimś ala hotelu
Bidulek wczoraj jechał prawie całą dobę (był tuż przed północą), a dziś do pracy tak ich GPS zaprowadził

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

o kur##wa kolęda : cojest:
Będzie sekskamerka
Kolęda chodzi u Was w święto? Ogłupieli czy co?

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
a właśnie moje drogie dziewczynki, jak to u Was jest z sexikiem? wolicie długie maratony czy szybkie numerki?

ajjj bo widzisz ona z rodzaju kobiet co leżą i pachną, nic innego jak tylko własne ego i do tego dwulicowa strasznie. Ile mi przypałów przed rodziną narobiła a jak jeszcze była pod wpływem %% to już w ogóle. W połączeniu z innymi sytuacjami życiowymi wpakowałam się w półroczną depresje... ale wylazłam z tego i stałam się silniejsza i mądrzejsza o pewne doświadczenia. Teraz to i o.piep.rzyć ją umiem i sprowadzić do pionu, już nie daję się wyprowadzić z równowagi jak kiedyś. Ot tyle o "mamusi"
Ja wolę dłuższe igraszki Potrzebuję czasu na rozgrzewkę a potem to mogę i mogę, na wszelkie sposoby Tzn mogłam, bo teraz póki co jestem ograniczona w tym temacie...
Współczuję mamusi...

Cytat:

Dziewczyny któraś z Was ma przodozgięcie/tyłozgięcie macicy?
Ja mam tyłozgięcie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Stary 2014-01-06, 19:23   #2960
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
rozumiem Cię kochana doskonale co przeżywasz
Widzę, że mam towarzyszkę w tej ciężkiej przeprawie, która mnie rozumie

Stary 2014-01-06, 19:23   #2961
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No może i jest ciemniejsza ciut niż wczorajsza...

Bidulko.. aż tyle będziecie trzymać arsenał?
No właśnie teraz nie wiem co zrobić... czy dziś i dalej testować i czekać, trzymać na 'ten' dzień czy jak...
Stary 2014-01-06, 19:25   #2962
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie teraz nie wiem co zrobić... czy dziś i dalej testować i czekać, trzymać na 'ten' dzień czy jak...
ale takie za długo trzymane też chyba nie są dobre, nie?
Stary 2014-01-06, 19:25   #2963
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Moi rodzicen nam bardzo pomogli więc na rodziców nie narzekam a że mam ich blisko to jak chce dżemik czy ogórki lub grzybki idę i mówię do mamy lub taty że chcę to i to
Stary 2014-01-06, 19:26   #2964
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiśćie tak się najadła moim ciastem że aż jej bokiem wyszło
hahahaha dobre

Cytat:
Moi rodzicen nam bardzo pomogli więc na rodziców nie narzekam a że mam ich blisko to jak chce dżemik czy ogórki lub grzybki idę i mówię do mamy lub taty że chcę to i to
To z moimi rodzicami mam tak samo I cieszę się, że mieszkają koło nas
Ja nie wiem a takich teści jak mamy, to skąd oni się biorą? :O to aż się w głowie nie mieści :O

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-01-06 o 19:27
Stary 2014-01-06, 19:26   #2965
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniłam

Cytat:
O dziecko w Dk to się nie ma co martwić... one szybciorem łapią język Poza szkołą są jeszcze takie świetlice, na których przebywają z duńskimi dziećmi i uczą się migiem.
Nasi znajomi do spraw urzędowych zawsze zabierają ze sobą swoją 10letnią córkę Mówi po duńsku najlepiej z całej trójki

Jakbym o swoich czytała A może mamy wspólnych teściów? A co najlepsze... jak zwykle mówiłam "mamo, przestań, nie mam gdzie tego wsadzić, cały zamrażalnik jest zawalony...." to co zrobili? Kupili nam zamrażarkę skrzyniową
Heh no nie mamy niestety rodzinki w Danii
Wiem, ze często jest tak, że np dla synowej rodzice nie są tak dobrzy jak dla własnej córki, dlatego tym bardziej się cieszę że tacy są. No i w związku z tym, że mój Tż jest najstarszy z rodzeństwa, a moja siostra nie jest mężatką, to chcielibyśmy dać rodzicom i tesciom pierwszego wnuka
Stary 2014-01-06, 19:27   #2966
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie gin mówił 3-4 dni żeby się wstrzymać, dziś jest 5 dzień więc pewnie dużo ich musi być, ale nie wiem czy by wytrwały do owu
Stary 2014-01-06, 19:28   #2967
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
A ile masz jeszcze tych testów ? bo może lepiej by było jeszcze dziś się wstrzymać rano zrobić test i zobaczyć co wyjdzie...chyba, że rano nie będziesz miała jak zgwałcić męża to wtedy test wieczorem.

U nas była przerwa 3 dniowa i przytulanki intensywne dzień przed owu.

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-01-06 o 19:30
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 19:29   #2968
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie...
Stary 2014-01-06, 19:29   #2969
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:

Heh no nie mamy niestety rodzinki w Danii
Wiem, ze często jest tak, że np dla synowej rodzice nie są tak dobrzy jak dla własnej córki, dlatego tym bardziej się cieszę że tacy są. No i w związku z tym, że mój Tż jest najstarszy z rodzeństwa, a moja siostra nie jest mężatką, to chcielibyśmy dać rodzicom i tesciom pierwszego wnuka
Kochanieńka... ależ my w Danii jesteśmy od... września...
U nas zarówno moja mama, jak i teściowie mają już wnuki... i to po parce.. ale z niecierpliwością czekają na małe Zbyszki

A se też zmieniłam avatarka a co!?!
Stary 2014-01-06, 19:31   #2970
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanieńka... ależ my w Danii jesteśmy od... września...
U nas zarówno moja mama, jak i teściowie mają już wnuki... i to po parce.. ale z niecierpliwością czekają na małe Zbyszki

A se też zmieniłam avatarka a co!?!
a czy Ty go już czasem nie miałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości