|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Szalony Kapelusznik
|
Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kreatywni ludzie mają ten problem, że często zbierają rzeczy, w których widzą potencjał do zrobienia czegoś fajnego. Ja się już z tym pogodziłam i stworzyłam sobie małą pracownię z posegregowanymi zbiorami. Nie ma sensu z tym walczyć.
|
|
|
|
|
#2073 |
|
...po prostu być.
|
Zaczęłam tak robić na początku z pracami syna z przedszkola i szkoły, jak już swoje odleżały.
Potem poszło dalej. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44445337] Kreatywni ludzie mają ten problem, że często zbierają rzeczy, w których widzą potencjał do zrobienia czegoś fajnego. Ja się już z tym pogodziłam i stworzyłam sobie małą pracownię z posegregowanymi zbiorami. Nie ma sensu z tym walczyć. [/QUOTE]Posegregowałam jako tako i trzymam w jednym wiekszym kartonie, wstążki mam w mniejszym, na więcej sobie nie pozwolę
|
|
|
|
#2074 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44445337]
Kreatywni ludzie mają ten problem, że często zbierają rzeczy, w których widzą potencjał do zrobienia czegoś fajnego. Ja się już z tym pogodziłam i stworzyłam sobie małą pracownię z posegregowanymi zbiorami. Nie ma sensu z tym walczyć. [/QUOTE]Tez tak mam, jestem na etapie segregowania tych zbiorów..... Ciężko to idzie, ale się nie poddaje...
|
#2076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też bym chciała swoje posegregować, ale jakoś nie potrafię znaleźć dobrego systemu. Nie wiem, czy lepiej markami, czy okazjami (Boże Narodzenie, Walentynki, wiosna etc.), czy lepiej motywami (kwiaty, paski, podróż etc.), czy lepiej typem (tasiemki, sznurki, kryształki, naklejki etc.). Pogubiłam się w tym już trochę i wiecznie czegoś szukam albo zapominam, że coś miałam. |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44447963]
Też bym chciała swoje posegregować, ale jakoś nie potrafię znaleźć dobrego systemu. Nie wiem, czy lepiej markami, czy okazjami (Boże Narodzenie, Walentynki, wiosna etc.), czy lepiej motywami (kwiaty, paski, podróż etc.), czy lepiej typem (tasiemki, sznurki, kryształki, naklejki etc.). Pogubiłam się w tym już trochę i wiecznie czegoś szukam albo zapominam, że coś miałam.[/QUOTE] Ja postawiłam na typ, ale gdybym miała wszystkiego jakąś ogromna ilość pewnie myslalabym nad okazjami. Choć pewnie trochę rzeczy jest uniwersalnych....
|
#2078 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mamy remont i trzymamy w kartonach najważniejsze rzeczy, czasem coś zbednego się znajdzie do wyrzucenia. Pomimo,że użytkujemy wszystkie posiadane rzeczy to i tak jest ich po prostu dużo. Człowiek w tych czasach używa tyle przedmiotów, do nich są inne przedmioty potrzebne i to kumuluje stan posiadania. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak można funkcjonować posiadając 100 rzeczy jak niektórzy skrajni minimaliści
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
Z dymem poszły też wszystkie zdjęcia i rzeczy osobiste. Rodzina nie miała potem żadnych pamiątek. Smutne. |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest smutne. Zdjęcia czy jakieś inne bliskie sercu przedmioty mogła zostawić. |
|
|
|
|
#2081 | |||||
|
Paul's girl
|
Cytat:
![]() Ja również jestem w trakcie podobnego eksperymentu kosmetycznego - stosuję balsam na zmianę z olejkami a do strefy "problematycznej" specjalny krem. Z zakupami mam tak samo - bardzo męczy mnie przebywanie w galeriach handlowych i wychodzę po zerknięciu do 2 -3 sklepów. Cytat:
![]() Ostatnio wygrzebałam w necie zdjęcia zabawek i słodyczy z czasów mojego dzieciństwa Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Ci za recenzję książki Thomasa - będę na nią polować ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
u mnie minimalizm kosmetyczny się sprawdził więc polecam. niestety aby mieć piękną skórę trzeba się też dobrze odżywiać, a z tym u mnie gorzej
|
|
|
|
#2083 | |
|
...po prostu być.
|
Cytat:
Ja znów przeglądam rzeczy i oddaję, poza tym wykańczam kosmetyki. Postanowiłam nic więcej nie kupić póki 3/4 z nich nie zużyje jeśli chodzi o żele pod prysznic i balsamy. Masę ich mam i tak leżą. |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo lubię przeglądać rzeczy i zbędnych się pozbywać. Przemyślana zawartość szafy i kosmetyczka,w której są sami ulubieńcy - coś pięknego Edytowane przez 201604280909 Czas edycji: 2014-01-07 o 08:50 |
|
|
|
|
#2086 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2087 |
|
...po prostu być.
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44471696]
Może to też kwestia upływu czasu, a nie samej wody?[/QUOTE] Chyba jednak nie, ja w przez ostatnie 1,5 roku dużo piłam i miałam mniejszy cellulit, teraz a zwłaszcza zimą mniej piję tej wody i widzę że znów mnie dopada. Tzn. czas (jego upływ) też robi swoje ale to chyba już jak starsze jesteśmy. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Znów dziś coś odłożyłam do oddania, mamo ile człowiek tych rzeczy zbiera zuełnie niepotrzebnie. Udało mi się nawet 3 pary butów oddać ![]() Ale i tak mam ich dużo i zawsze tego żal tego szkoda. |
|
|
|
#2088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No dokładnie, mam dzwadzieściapare lat i wątpię aby to był "upływ czasu" Bardziej jestem skłonna powiedzieć,że brak motywacji do jakiegokolwiek wysiłku fizycznegoPowyrzucałam tyle ubrań, przedmiotów najróżniejszych,że jestem w szoku,że w małym mieszkaniu aż tyle sie zmieściło. Teraz jak mam coś kupić zastanawiam się 10 razy. Ile pieniedzy "zamroziło się" w nieudanych zakupach kosmetyczno-ubraniowych to strach pomyśleć
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak się idzie z koleżanką to jeszcze kupa śmiechu!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2090 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to super,podziwiam, maraton to jest coś! Sama pamietam czasy kiedy z Chodakowska ćwiczyłam, inne życie Co do tego cellulitu nie to,że go wogóle nie miałam tylko jak ścisłam w ręce to było widać go a teraz wystarczy że z tyłka ściągne portki
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do klubu minimalistek. Zrobiłam rewolucje w szafie (3 worki poszły), w książkach (dwa kartony do biblioteki/na allegro) i w kosmetykach. Dobrze mi, lepiej mi, lżej mi.
I nie wylądowałam na koniec ze 100 rzeczami. Jest ich dużo więcej, ale są tylko te, których naprawdę potrzebuje i z nich korzystam. Teraz czeka mnie większe zadanie, o wiele trudniejsze: powywalać niepotrzebne aktywności, poukładać życiowo... |
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się, najtrudniejszy jest minimalizm "w głowie", zmiana nawyków myślowych. Ja się często łapię na "chcę to miec ! ". Całe szczęście zazwyczaj później przychodzi opamiętanie.
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...l#TRNajCzytSST Znalazłam przez przypadek, dla mnie artykuł ku przestrodze.
|
|
#2093 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
W tym roku czeka mnie remont mieszkania i przeprowadzka i jestem szczęśliwa, że dwa lata temu zainteresowałam się minimalizmem
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie chcę myślec co by było gdybym nie trafiła na "minimalizm". Pewnie utonęłabym w stosie brzydkich, tandetnych, niepotrzebnych przedmiotów ... I wcale nie byłabym dzięki nim szczęśliwsza ...
|
|
#2095 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Do tej pory wypominam Jej moją lalkę, piłkarzyki z Białorusi i różowo-fioletową sukienkę po Babci .Ja z kolei powinnam zabrać się za porządki w ozdobach do włosów i biżuterii wszelakiej , ale jakoś nie mam mocy .
|
|
|
#2096 |
|
Konto usunięte
|
u mnie minimalizm przechodzi właśnie cieżką próbę - wróciłam dziś ze swojego ślubu i nasze miniaturowe mieszkanie tonie w kwiatach i prezentach, nie zawsze trafionych. hmm
|
|
|
|
#2097 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaOpowiadaj jak było Minimalistycznie?
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Szalony Kapelusznik
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
skromnie, ale elegancko. wszyscy zadowoleni, a my zachwyceni nawet. bez wesela, tylko obiad ![]() jaki miesiąc miodowy, w poniedziałek do pracy
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Lux Mundi
|
Rise, gratuluję
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

.
.