Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 18:46   #2071
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Dot.: Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Poczytałam sobie Wasz wątek po trochu i chętnie tu zagoszczę na dłużej
Od jakiegoś czasu podążam myślą "być a nie mieć".
Wyrzucam a dokładnie oddaję część rzeczy, niestety zdarzają mi się wpadki jeśli chodzi o zakup kosmetyków.
I wciąż lubię ładne rzeczy i jestem sentymentalna, ale i tak sporo zrobiłam w kierunku "być a nie mieć".
Co jakiś czas jednak przeglądam rzeczy i się pozbywam.
Jeśli chodzi o pamiątki nieprzydatne to robię fotografię i się pozbywam.

Niestety lubię też prace ręczne typu kartki i zakładki i tu wszystko zbieram jeśli chodzi o materiały.
Trzymam to w jednym pudle. Ale może też powinnam to przejrzeć
Bardzo fajny sposób, stosowałam przy pamiątkach z dzieciństwa
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:55   #2072
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Niestety lubię też prace ręczne typu kartki i zakładki i tu wszystko zbieram jeśli chodzi o materiały.
Trzymam to w jednym pudle. Ale może też powinnam to przejrzeć

Kreatywni ludzie mają ten problem, że często zbierają rzeczy, w których widzą potencjał do zrobienia czegoś fajnego. Ja się już z tym pogodziłam i stworzyłam sobie małą pracownię z posegregowanymi zbiorami. Nie ma sensu z tym walczyć.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:06   #2073
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Bardzo fajny sposób, stosowałam przy pamiątkach z dzieciństwa
Zaczęłam tak robić na początku z pracami syna z przedszkola i szkoły, jak już swoje odleżały.
Potem poszło dalej.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44445337]
Kreatywni ludzie mają ten problem, że często zbierają rzeczy, w których widzą potencjał do zrobienia czegoś fajnego. Ja się już z tym pogodziłam i stworzyłam sobie małą pracownię z posegregowanymi zbiorami. Nie ma sensu z tym walczyć.
[/QUOTE]

Posegregowałam jako tako i trzymam w jednym wiekszym kartonie, wstążki mam w mniejszym, na więcej sobie nie pozwolę
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:14   #2074
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez Charlotta11 Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam " Luksus - dlaczego stracił blask" Dany Thomas i "O elegancji i obciachu Polek i Polaków" Tomasza Jacykowa.
Ta pierwsza trochę ciężkostrawna, przeładowana informacjami moim zdaniem, ale treśc ogólnie bardzo ciekawa. Nie miałam dotąd pojęcia jak to marketingowcy i sławne domy mody robią nas w bambuko. W każdym razie nie marzę już o torebkach od Prady czy Chanel.
Druga książka zupełnie inna, świetnie się czyta, napisana z humorem. Jak nie przepadałam wcześniej za autorem, to muszę przyznac, że ma sporą wiedzę na temat mody, wizerunku itp. Bardzo dużo pisze o klasycznej elegancji. Jedna z lepszych książek dla osób takich jak ja, które nie mają dobrego gustu z natury i muszą się go dopiero uczyc. Po tej lekturze odechciało mi się kupowac w sieciówkach. (Chociaż ze względu na finanse nadal to robię.)
Czaję się jeszcze na "Lekcje madame Chic", na razie oglądam kanał autorki na YouTube http://www.youtube.com/user/TheDailyConnoisseur
Dziękuję bardzo za tego posta właśnie interesowały mnie obie książki i teraz narobiłaś mi niezłego smaczka, chyba zakupię po wypłacie.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:40   #2075
scarlett26
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44445337]
[/QUOTE]

Tez tak mam, jestem na etapie segregowania tych zbiorów..... Ciężko to idzie, ale się nie poddaje...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:01   #2076
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Tez tak mam, jestem na etapie segregowania tych zbiorów..... Ciężko to idzie, ale się nie poddaje...

Też bym chciała swoje posegregować, ale jakoś nie potrafię znaleźć dobrego systemu. Nie wiem, czy lepiej markami, czy okazjami (Boże Narodzenie, Walentynki, wiosna etc.), czy lepiej motywami (kwiaty, paski, podróż etc.), czy lepiej typem (tasiemki, sznurki, kryształki, naklejki etc.). Pogubiłam się w tym już trochę i wiecznie czegoś szukam albo zapominam, że coś miałam.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:52   #2077
scarlett26
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44447963]
Też bym chciała swoje posegregować, ale jakoś nie potrafię znaleźć dobrego systemu. Nie wiem, czy lepiej markami, czy okazjami (Boże Narodzenie, Walentynki, wiosna etc.), czy lepiej motywami (kwiaty, paski, podróż etc.), czy lepiej typem (tasiemki, sznurki, kryształki, naklejki etc.). Pogubiłam się w tym już trochę i wiecznie czegoś szukam albo zapominam, że coś miałam.
[/QUOTE]

Ja postawiłam na typ, ale gdybym miała wszystkiego jakąś ogromna ilość pewnie myslalabym nad okazjami. Choć pewnie trochę rzeczy jest uniwersalnych....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:03   #2078
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selva Pokaż wiadomość
Na zeszłoroczną zmianę sposobu myślenia złożyło się kilka kwestii: odejście mamy, która była największym chomikiem w naszym domu, zmiana stylu życia, zmęczenie nadmiarem wszystkiego połączony z chronicznym brakiem satysfakcji ze stanu posiadania.
Zaczęłam wyrzucać. Najpierw nieśmiało, porządkowałam rzeczy po mamie, potem wzięłam się za siebie. Przez ten rok mój „majątek” przeszedł kilka poważnych tur uszczuplania. I jak najbardziej zgadzam się ze stwierdzeniem, że wyrzucanie jest uzależniające.
Już prawie całym mieszkaniu nie ma rzeczy niepotrzebnych. Wszystko co pozostało jest w użyciu.
Efektem ubocznym tego są w połowie puste meble których na razie niestety nie mogę się pozbyć (co nieco mnie frustruje). Ale muszę przyznać, ze teraz sprzątanie ogranicza się do ścielenia łóżka i mycia podłogi.
Chociaż pewnie za jakieś 3 miesiące znów zrobię generalny kipisz i okaże się jak wiele jeszcze zostało do wyrzucenia
U nas również trzeba było ogarnąć przestrzeń po chomiku. Pół roku ogarniałyśmy. Dalej zdarzają się jeszcze paczuszki z pier.du.łeczkami czy coś innego zupełnie nieprzydatnego. Najbardziej zagrożoną chomikowaniem grupą ludzi są osoby w podeszłym wieku. Chodzą po śmietnikach i biorą jakiś zepsuty sprzęt lub nakupią szmat z lumpa w dzień 1zł/kg. Oczywiście nie wszyscy,ale większość których znam. Przypomniał mi się cytat z książki, najprawdopodobniej autorki "Sztuki Prostoty",że powinniśmy mieć jak najmniej rzeczy, bo kiedy nas zabraknie ważne jest by bliscy mieli jak najmniej kłopotu z naszymi rzeczami.Istotne dokumenty posegregowane, ważne sprawy były pozamykane jeszcze za naszego życia.
Mamy remont i trzymamy w kartonach najważniejsze rzeczy, czasem coś zbednego się znajdzie do wyrzucenia. Pomimo,że użytkujemy wszystkie posiadane rzeczy to i tak jest ich po prostu dużo. Człowiek w tych czasach używa tyle przedmiotów, do nich są inne przedmioty potrzebne i to kumuluje stan posiadania.
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak można funkcjonować posiadając 100 rzeczy jak niektórzy skrajni minimaliści
201604280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:27   #2079
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
Napisane przez Baby_Spice Pokaż wiadomość
U nas również trzeba było ogarnąć przestrzeń po chomiku. Pół roku ogarniałyśmy. Dalej zdarzają się jeszcze paczuszki z pier.du.łeczkami czy coś innego zupełnie nieprzydatnego. Najbardziej zagrożoną chomikowaniem grupą ludzi są osoby w podeszłym wieku. Chodzą po śmietnikach i biorą jakiś zepsuty sprzęt lub nakupią szmat z lumpa w dzień 1zł/kg. Oczywiście nie wszyscy,ale większość których znam. Przypomniał mi się cytat z książki, najprawdopodobniej autorki "Sztuki Prostoty",że powinniśmy mieć jak najmniej rzeczy, bo kiedy nas zabraknie ważne jest by bliscy mieli jak najmniej kłopotu z naszymi rzeczami.Istotne dokumenty posegregowane, ważne sprawy były pozamykane jeszcze za naszego życia.
Mamy remont i trzymamy w kartonach najważniejsze rzeczy, czasem coś zbednego się znajdzie do wyrzucenia. Pomimo,że użytkujemy wszystkie posiadane rzeczy to i tak jest ich po prostu dużo. Człowiek w tych czasach używa tyle przedmiotów, do nich są inne przedmioty potrzebne i to kumuluje stan posiadania.
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak można funkcjonować posiadając 100 rzeczy jak niektórzy skrajni minimaliści
Znam przypadek,gdzie kobieta chorująca spaliła wszystkie swoje rzeczy oprócz tych, które używała do końca swojego życia - garstka ubrań itp.
Z dymem poszły też wszystkie zdjęcia i rzeczy osobiste. Rodzina nie miała potem żadnych pamiątek. Smutne.
Stary 2014-01-06, 11:56   #2080
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Znam przypadek,gdzie kobieta chorująca spaliła wszystkie swoje rzeczy oprócz tych, które używała do końca swojego życia - garstka ubrań itp.
Z dymem poszły też wszystkie zdjęcia i rzeczy osobiste. Rodzina nie miała potem żadnych pamiątek. Smutne.

To jest smutne. Zdjęcia czy jakieś inne bliskie sercu przedmioty mogła zostawić.
Stary 2014-01-06, 15:42   #2081
istari
Paul's girl

Cytat:
Napisane przez Selva Pokaż wiadomość
Witajcie Minimalistki.

W kwestii pielęgnacji robię teraz eksperyment: Staram się sprawdzić jaką minimalną ilość produktów mogę używać wciąż czując się zadbana. (do tej pory kupowałam tony balsamów kremów każda do innej części ciała, a potem to stało miesiącami i musiałam się zmuszać żeby to zużyć). Chcę sprawdzić jakie są moje realne potrzeby. (A nie te kreowane przez przemysł kosmetyczny). I dać odpocząć trochę skórze od zbędnej chemii.
Ale zakupy mnie teraz odstraszają. Gdy wchodzę do galerii czuję się po prostu ogłupiona, otumaniona, i czym prędzej chcę z tamtą wyjść, najczęściej nie znajdując nic co by mi odpowiadało.
Witaj
Ja również jestem w trakcie podobnego eksperymentu kosmetycznego - stosuję balsam na zmianę z olejkami a do strefy "problematycznej" specjalny krem.
Z zakupami mam tak samo - bardzo męczy mnie przebywanie w galeriach handlowych i wychodzę po zerknięciu do 2 -3 sklepów.

Cytat:
Co jakiś czas jednak przeglądam rzeczy i się pozbywam.
Jeśli chodzi o pamiątki nieprzydatne to robię fotografię i się pozbywam.
Hej
Ostatnio wygrzebałam w necie zdjęcia zabawek i słodyczy z czasów mojego dzieciństwa - zdjęcia to świetny sposób na zachowanie w pamięci przedmiotów bez fizycznego ich przechowywania.

Cytat:
Ja rozumiem tę kobietę. Być może zdjęcia i rzeczy osobiste w obliczu zbliżającej się śmierci stały się dla niej mało ważne i wolała je zniszczyć niż się nimi otaczać.

Cytat:
Ja bardzo polecam " Luksus - dlaczego stracił blask" Dany Thomas i "O elegancji i obciachu Polek i Polaków" Tomasza Jacykowa.
Ta pierwsza trochę ciężkostrawna, przeładowana informacjami moim zdaniem, ale treśc ogólnie bardzo ciekawa. Nie miałam dotąd pojęcia jak to marketingowcy i sławne domy mody robią nas w bambuko. W każdym razie nie marzę już o torebkach od Prady czy Chanel.
Druga książka zupełnie inna, świetnie się czyta, napisana z humorem. Jak nie przepadałam wcześniej za autorem, to muszę przyznac, że ma sporą wiedzę na temat mody, wizerunku itp. Bardzo dużo pisze o klasycznej elegancji. Jedna z lepszych książek dla osób takich jak ja, które nie mają dobrego gustu z natury i muszą się go dopiero uczyc. Po tej lekturze odechciało mi się kupowac w sieciówkach. (Chociaż ze względu na finanse nadal to robię.)
Czaję się jeszcze na "Lekcje madame Chic", na razie oglądam kanał autorki na YouTube http://www.youtube.com/user/TheDailyConnoisseur
Przeczytałam "Lekcje Madame Chic" i dla mnie jest to "jednorazówka", tzn. książka, do której nie wrócę. Jednak jest ciekawa, polecam ją
Dziękuję Ci za recenzję książki Thomasa - będę na nią polować

Cytat:
Napisane przez Sniezna Dama Pokaż wiadomość
Zakupilam kolejna ksiazke Dominique Loreau .. mam juz Sztuke prostoty, sztuke umiaru, sztuke planowania oraz sztuke sprzatania...
Nie czytałam jeszcze "Sztuki umiaru", ale resztę z wymienionych mam i zamierzam puścić je w świat, bo raczej do nich nie wrócę
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 19:50   #2082
softgrey
Zadomowienie

u mnie minimalizm kosmetyczny się sprawdził więc polecam. niestety aby mieć piękną skórę trzeba się też dobrze odżywiać, a z tym u mnie gorzej
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 23:03   #2083
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
u mnie minimalizm kosmetyczny się sprawdził więc polecam. niestety aby mieć piękną skórę trzeba się też dobrze odżywiać, a z tym u mnie gorzej
Zwłaszcza dużo pić sama to zauważyłam, że woda dużo robi.
Ja znów przeglądam rzeczy i oddaję, poza tym wykańczam kosmetyki.
Postanowiłam nic więcej nie kupić póki 3/4 z nich nie zużyje jeśli chodzi o żele pod prysznic i balsamy.
Masę ich mam i tak leżą.
Stary 2014-01-07, 08:48   #2084
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Postanowiłam nic więcej nie kupić póki 3/4 z nich nie zużyje jeśli chodzi o żele pod prysznic i balsamy.
Masę ich mam i tak leżą.
ja od jakiegoś czasu zaczynam dzień od szklanki wody ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny + odrobina miodu, bardzo polecam TŻ taki zadowolony, że się sam domaga porannej porcji zdrowia hehe, a jak zaśpię to sam robi
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:49   #2085
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Masę ich mam i tak leżą.
Kiedyś dużo piłam wody i nie miałam problemu z celulitem. Od kilku lat zapominam o regularnym piciu wody i są efekty

Bardzo lubię przeglądać rzeczy i zbędnych się pozbywać. Przemyślana zawartość szafy i kosmetyczka,w której są sami ulubieńcy - coś pięknego

Edytowane przez 201604280909
Czas edycji: 2014-01-07 o 08:50
Stary 2014-01-07, 09:21   #2086
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś dużo piłam wody i nie miałam problemu z celulitem. Od kilku lat zapominam o regularnym piciu wody i są efekty

Może to też kwestia upływu czasu, a nie samej wody?
Stary 2014-01-07, 10:22   #2087
minka-80
...po prostu być.

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;44471696]
Może to też kwestia upływu czasu, a nie samej wody?
[/QUOTE]
Chyba jednak nie, ja w przez ostatnie 1,5 roku dużo piłam i miałam mniejszy cellulit, teraz a zwłaszcza zimą mniej piję tej wody i widzę że znów mnie dopada.
Tzn. czas (jego upływ) też robi swoje ale to chyba już jak starsze jesteśmy.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Znów dziś coś odłożyłam do oddania, mamo ile człowiek tych rzeczy zbiera zuełnie niepotrzebnie.
Udało mi się nawet 3 pary butów oddać

Ale i tak mam ich dużo i zawsze tego żal tego szkoda.
Stary 2014-01-07, 11:06   #2088
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Chyba jednak nie, ja w przez ostatnie 1,5 roku dużo piłam i miałam mniejszy cellulit, teraz a zwłaszcza zimą mniej piję tej wody i widzę że znów mnie dopada.
Tzn. czas (jego upływ) też robi swoje ale to chyba już jak starsze jesteśmy.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Znów dziś coś odłożyłam do oddania, mamo ile człowiek tych rzeczy zbiera zuełnie niepotrzebnie.
Udało mi się nawet 3 pary butów oddać

Ale i tak mam ich dużo i zawsze tego żal tego szkoda.

No dokładnie, mam dzwadzieściapare lat i wątpię aby to był "upływ czasu" Bardziej jestem skłonna powiedzieć,że brak motywacji do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego oraz pice wody w małych ilościach.

Powyrzucałam tyle ubrań, przedmiotów najróżniejszych,że jestem w szoku,że w małym mieszkaniu aż tyle sie zmieściło. Teraz jak mam coś kupić zastanawiam się 10 razy. Ile pieniedzy "zamroziło się" w nieudanych zakupach kosmetyczno-ubraniowych to strach pomyśleć
Stary 2014-01-07, 13:22   #2089
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
No dokładnie, mam dzwadzieściapare lat i wątpię aby to był "upływ czasu" Bardziej jestem skłonna powiedzieć,że brak motywacji do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego oraz pice wody w małych ilościach.

Powyrzucałam tyle ubrań, przedmiotów najróżniejszych,że jestem w szoku,że w małym mieszkaniu aż tyle sie zmieściło. Teraz jak mam coś kupić zastanawiam się 10 razy. Ile pieniedzy "zamroziło się" w nieudanych zakupach kosmetyczno-ubraniowych to strach pomyśleć
Co do wysiłku ja staram się chodzić na fitness kilka razy w tygodniu i jakoś ciągle nie wyglądam jak te wszystkie wyfotoshopowane panie. Celluit mam. Ale Ty efekty ogólnie są! Poprawa wyglądu, samopoczucia, kondycji. Byłam nawet na maratonie fitness 2, 5 godziny. Świetna zabawa i milion spalonych kalorii a jak się idzie z koleżanką to jeszcze kupa śmiechu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-07, 15:11   #2090
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Co do wysiłku ja staram się chodzić na fitness kilka razy w tygodniu i jakoś ciągle nie wyglądam jak te wszystkie wyfotoshopowane panie. Celluit mam. Ale Ty efekty ogólnie są! Poprawa wyglądu, samopoczucia, kondycji. Byłam nawet na maratonie fitness 2, 5 godziny. Świetna zabawa i milion spalonych kalorii a jak się idzie z koleżanką to jeszcze kupa śmiechu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

No to super,podziwiam, maraton to jest coś!
Sama pamietam czasy kiedy z Chodakowska ćwiczyłam, inne życie Może kaloryfera nie mialam i całkiem płaskiego brzucha, ale tyłek jak ziarnko kawy Co do tego cellulitu nie to,że go wogóle nie miałam tylko jak ścisłam w ręce to było widać go a teraz wystarczy że z tyłka ściągne portkiI widać wszystko
Stary 2014-01-17, 00:05   #2091
Opulka
Raczkowanie

Dołączam się do klubu minimalistek. Zrobiłam rewolucje w szafie (3 worki poszły), w książkach (dwa kartony do biblioteki/na allegro) i w kosmetykach. Dobrze mi, lepiej mi, lżej mi.

I nie wylądowałam na koniec ze 100 rzeczami. Jest ich dużo więcej, ale są tylko te, których naprawdę potrzebuje i z nich korzystam.

Teraz czeka mnie większe zadanie, o wiele trudniejsze: powywalać niepotrzebne aktywności, poukładać życiowo...
Opulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:29   #2092
Charlotta11
Zadomowienie

Zgadzam się, najtrudniejszy jest minimalizm "w głowie", zmiana nawyków myślowych. Ja się często łapię na "chcę to miec ! ". Całe szczęście zazwyczaj później przychodzi opamiętanie.

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...l#TRNajCzytSST

Znalazłam przez przypadek, dla mnie artykuł ku przestrodze.
Stary 2014-01-17, 14:59   #2093
istari
Paul's girl

Cytat:
Zgadzam się, najtrudniejszy jest minimalizm "w głowie", zmiana nawyków myślowych. Ja się często łapię na "chcę to miec ! ". Całe szczęście zazwyczaj później przychodzi opamiętanie.

Niezły artykuł.
W tym roku czeka mnie remont mieszkania i przeprowadzka i jestem szczęśliwa, że dwa lata temu zainteresowałam się minimalizmem Gdyby nie to to po pierwsze nie miałabym w planach przeprowadzki a po drugie nie dałabym rady jej logistycznie ogarnąć
Stary 2014-01-17, 18:49   #2094
Charlotta11
Zadomowienie

Ja nawet nie chcę myślec co by było gdybym nie trafiła na "minimalizm". Pewnie utonęłabym w stosie brzydkich, tandetnych, niepotrzebnych przedmiotów ... I wcale nie byłabym dzięki nim szczęśliwsza ...
Stary 2014-01-18, 17:11   #2095
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:

Moja Mama to zazwyczaj przesadzała w drugą stronę - większość rzeczy paliła.
Do tej pory wypominam Jej moją lalkę, piłkarzyki z Białorusi i różowo-fioletową sukienkę po Babci.

Ja z kolei powinnam zabrać się za porządki w ozdobach do włosów i biżuterii wszelakiej, ale jakoś nie mam mocy .
Stary 2014-01-18, 18:03   #2096
201608160903
Konto usunięte

u mnie minimalizm przechodzi właśnie cieżką próbę - wróciłam dziś ze swojego ślubu i nasze miniaturowe mieszkanie tonie w kwiatach i prezentach, nie zawsze trafionych. hmm
Stary 2014-01-18, 18:34   #2097
istari
Paul's girl

Cytat:
u mnie minimalizm przechodzi właśnie cieżką próbę - wróciłam dziś ze swojego ślubu i nasze miniaturowe mieszkanie tonie w kwiatach i prezentach, nie zawsze trafionych. hmm
Gratulacje z okazji ślubu! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Opowiadaj jak było Minimalistycznie?
Stary 2014-01-18, 18:38   #2098
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:

Gratuluje

Prezenty trzeba będzie przejrzeć po miesiącu miodowym
Stary 2014-01-18, 18:52   #2099
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
Gratulacje z okazji ślubu! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Opowiadaj jak było Minimalistycznie?
tak a było magicznie skromnie, ale elegancko. wszyscy zadowoleni, a my zachwyceni nawet. bez wesela, tylko obiad

Cytat:
Gratuluje

Prezenty trzeba będzie przejrzeć po miesiącu miodowym
jaki miesiąc miodowy, w poniedziałek do pracy
Stary 2014-01-18, 18:57   #2100
Cindy28
Lux Mundi

Rise, gratuluję .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości