|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
dla siostry Tż. Już niedługo my będziemy na miejscu siostry twojego Tż. Sylvunia, gosius 3majcie się dziewczyny- odpoczywajcie a jutro może będzie lepeij. carolyna widzę że miałyśmy podobne zajęcia dziś. Ja też przejrzałam 2 wory ciuszków... No i czekam na jeszcze jedną przesyłkę od bratowej Light limara widzę że dzień udany... No i zakupy martuszkao syrop z cebuli powinien ci pomóc... Wiem że to nienajlepiej smakuje ale bardzo pomaga. Lucynka to na pewno ruchy bobaska
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
seksta tyle ze ja mieszkam przy czeskim cieszynie, ktory jest jeszcze mniejszy niz ciueszyn, wiec raczej nie uswiadcze tu tej drogerii... no ale jesli tesco jest.... musze to sprawdzic
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja tylko chciałam napisać, że trochę mi lepiej. Przez noc mam nadzieję, że przejdzie, zaraz idę wziąć kąpiel i będziemy oglądać KEVINA
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius najważniejsze że jest ci już zdecydowanie lepiej... Odpoczywaj...
Ja jestem sama w domu i zastanawiam się czym się zająć
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zmykam się polenić do łóżka i oglądać Kevina
![]() Spokojnej nocy
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
My dzisiaj w końcu wyszliśmy z domu, ale nie na spacer tylko do siostry męża podjechaliśmy, Hania się trochę pobawiła innymi zabawkami z kuzynem Ostatecznie spacer odpuściłam, bo wiało mocno i w ogóle nieprzyjemnie się zrobiło, więc bez sensu było iść jak Hania jeszcze nie do końca zdrowa. Jutro idziemy do lekarza na kontrolę, zobaczymy co mi powie ![]() Ja dzisiaj spędzam wieczór sama, bo mój mąż jeszcze gdzie? Oczywiście w biurze! Jutro też go cały dzień nie będzie, więc jesteśmy same, a jeszcze przed południem mam pod opieką siostrzeńca, więc pewnie będę go musiała zabrać razem z nami do lekarza, no bo sam nie zostanie.. Także jutro ciężki dzień ![]() Justyna i co zrobiłaś na obiad? Bo dzisiaj przecież wszystko pozamykane ![]() Gratulacje za tydzień No mąż widzisz w jednym ma niezłą prędkośc, w drugim trochę gorszą nie no on absolutnie nie chciał 3 dziecka, jak coś wspominałam, że może za parę lat mu się odmieni, że jak dziewczynki pójdą na studia np. to zostaniemy sami a tak by jeszcze trzecie zostało trochę w domu to gadał, że absolutnie nie, że nigdy w życiu itp. dzisiaj coś zaczął temat, nie wiem czemu ![]() Selenity, to chyba fajny film co? Tylko długi lepiej go obejrzeć w zaciszu domowym na leżąco ![]() Karolak, u nas to samo, najwcześniej gdzieś za 5 lat i też 3 córy by mąż nie zniósł Madziuula super, ze siostra TŻta w końcu urodziła Agaaga no właśnie niekoniecznie mu się to podoba, tzn nie wiem, bo właśnie dzisiaj była rozmowa przy tym temacie trzeciego dziecka czy w takim razie w ogóle nie chce wracać do pracy. Ale ja chcę, bardzo i on o tym wie Sylvunia i jak tam sytuacja? Light to ja się pisze na studentska zawsze na nartach kupowaliśmy cały zapas, bo my jednak do Czech mamy kawałek ale rodzice moi byli w Karpaczu latem i kupili czekolad za 4 stówy szybko poszły u nas ale znalazłam sklep internetowy czeski market, gdzie można zamówić sobie z dostawą I super, że zakupy udane ![]() Ja jadłam kiedyś truskawki ale chyba nie suszone tylko kandyzowane? Ale pyszne były ![]() Gosius ciesze się, ze już Ci lepiej ![]() Miłego wieczoru dziewczyny, ja sobie chyba obejrzę jakiś odcinek serialu starego, może Lostów dawno nie widziałam, a fajnie jakby się przyśnił Sawyer kiedyś |
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() późno trochę się odzywam, ale od wczoraj była u nas siostra tż z rodziną, potem przyjechał brat i dopiero przed chwilą pojechali i mam teraz spokój w końcu ![]() a już na sobotę mamy zaproszenie następne, no nie wyrobię chyba, jak tak to cały rok w domu siedzieliśmy ![]() siedziałam na dole u teściów, teraz boli mnie cały brzuch, ale to podejrzewam że jelita od wzdęć
|
|
|
|
#3428 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z TŻ u moich rodziców... mama mi zrobiła wełniany ocieplacz na brzuszek
Jak wracaliśmy, to się pokłóciliśmy, że brzuch zaczął mnie boleć... a potem jakiś durny pies wyskoczył mi pod koła, a TŻ tak zaczął krzyczeć, jakbym zaraz dziecko miała potrącić i dopiero mnie brzuch zabolał, taki mocny skurcz mnie złapał... psa wyminęłam, a dzidzia się rusza, ale bałam się przez chwilę, że coś mogło się jej stać... na szczęście jest Jej pora na ruchy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lucynka, za ruchy!ps, Jest tu jeszcze jakaś nieskopana ![]() Widziałyście to: http://www.wprost.pl/ar/431136/9-lat...a-porod-matki/
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na obiad miałam gotowy makaron do pomidorówki, więc go wykorzystałam i dorzuciłam biały ser i miałam pyszny obiad Smakował jak nigdy ![]() Czyli wieczór spędzamy podobnie - same bez mężów
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bez męża, w pracy jest
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam Tżtowi oponki no bo karnawał
Dobrze, że ja nie lubie Swoją drogą moje małe w brzusiu też ma karnawał dziś centralnie cały dzień sie wierci a teraz mi pod ręką chyba dupkę wypina jak pisze i opieram na brzuszku złośnik mały Własnie sobie przypomniałam, że mamy jutro kontrolę u dermatologa z Olafem, myśłałam że na 14 a to 9.10 dobrze, że teraz sprawdziłam Będę musiała pognębić lekarza, bo młody urodził sie z naczyniakiem na przedramieniu, niby nic groźnego, ale na moje to nie naczyniak, bo one do 2r.ż. znikają, no i rośnie razem z nim, a naczyniaki nie rosną . . . Na moje to malformacja i do końca życia nie zniknie, tylko pediatra uparty nie chce dać skierowania do chirurga, mimo że w książeczce młody ma zapisane kontrolę u chirurga a bez skierowania nie przyjmą ![]() A jeszcze muszę nas spakować, bo Tżtowi strasznie się spieszy nas wywieźć, będzie nocował kumpla, a my mu przeszkadzamy strasznie
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Tak dziewczyny cały czas chodzi o ta brązową plamkę,wiem panikuje może no ale martwię się.Ja juz pokochałam tego szkraba jak i cała nasza rodzinka i boję sie o niego.
Puki co plamienie sie nie powtarza.Było tylko rano. Jutro najpierw zadzwonię do gina i powiem mu o tym i tez spytam o luteine bo dziś mam ostatnia tabletkę wziąć... Zobaczymy co powie,czy każe przyjechać..
|
#3433 | |||
|
Zadomowienie
|
Też oglądam Kevina
, Dzidzia imprezuje w brzuszku, a starsza Dzidzia śpi.Cytat:
co to za straszenie ciężarnejCytat:
![]() Cytat:
Kasian za jutrzejszą wizytę Hani oczywiście trzymam kciuki
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia kwartalnie płacę 113zł za ubezpieczenie , niestety na ten czas nie pamiętam dokładnie ile za dzień pobytu jest , ale coś mi świta w głowie że coś 70zł , ale nie jestem 100% pewna.
Lucynka to TO ![]() Madziula dla siostry no i waga książkowa wręcz ![]() Kasian oby jutro lekarz zobaczył poprawę ![]() Jak mnie wkurza to , że jak są święta to w TV gówno co leci ;/ Byliśmy dziś u dziadków i o dziwo jak nigdy często chodziłam sikać (chyba babcia mi herbatkę moczopędną zrobiła
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że przed słońcem chronić trzeba i na plaży z opaską na ręce ale mam już na to patenty ![]() No ale jak wypukłe to gorzej, bo rzeczywiście może zadrapać... A lekarze mówią, że usunięcie niczym nie grozi? To nie słuchajcie babć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
paulka, kaorlak kolejne same mamy beż mężów... skandal
![]() Czyli kolejna sama dziś wieczór... ![]() Vampirka nie stresuj się i nie daj Tż denerwować. Powiedz mu żeby się otrząsnął bo mówi do kobiety w ciąży i na ciebie nie można krzyczeć ![]() madziula 3mam kciuki za udaną wizytę u dermatologa z Olafciem ![]() Niki ja też jestem rozczarowana że nic nie ma w tv... A babcia jest the best... Ciąża to problem z nietrzymaniem moczu hihih
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
jutro glukoza a mi sie tak czekolady chceeeeAga mam nadzieje, ze juz Ci lepiej Vampirko rozumiem Cie doskonale, u nas miala byc Milena, tz sie bardzo podoba i mi w sumie tez sie podobalo i tak sie dogadalismy, ale po kilku tygodniach mimo ze imie podoba mi sie nadal wiem, ze do tego dziecka nie pasujei juz. Tz nie potrafi tego zrozumiec, jak moze mi nie pasowac imie do dziecka, ktorego nawet nie widzialam. Mowie mu, ze to tak samo, jakby Filip nazywal sie np. Robert ''no ale jego widze i znam to wiadomo ze nie pasuje''. No i wez chlopu wytlumacz no ale na szczescie stanelo na Justynce, za to teraz moi rodzice kreca nosem, ze czemu nie Ola jak mialo byc z 1 ciazy... ale od ur sie Filipa pojawilo sie w rodzinie 2 Olkow i 1 Oliwka i jeszcze nasza Ola do tego lolitko te Twoje twardnienia raz na kilka dni to spokojnie, nawet nie ma co magnezu brac, tak ma byc i tyle, wydaje mi sie ze niepotrzebnie ta lutke chcesz brac ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem tu zupełnie nowa i póki co nie zaglądałam w ogóle na forum, ale za kilka dni wybieram się już na chorobowe i bardzo przyda mi się mieć z kim pogadać i kogo spytać o rady. Mieszkam w małej miejscowości i bezpośrednio nie znam żadnej ciężarnej, tylko TŻta kuzynka która mieszka pod nami ma synka 3,5 roku to z nią trochę o tych ciążowych rzeczach rozmawiam. Wy tu się tak strasznie wszystkim ekscytujecie i czasem mam wrażenie, że może aż za bardzo ale każdy to odczuwa po swojemu. Wiem, że wiele par ma problem z zachodzeniem w ciążę a nam zdarzyła się przed czasem. Chcieliśmy się starać o dziecko od listopada a "zrobiło się" w sierpniu ;-)Ja tak szczerze mówiąc, to właściwie nie pamiętam, że w ciąży jestem. Nie miałam żadnych objawów (nudności, złe samopoczucie etc.). Teraz rozpoczął się 21 tydzień i jesteśmy po USG jak to mówicie połówkowym i wszystko jest dobrze choć płci nie znamy bo między nogami była pępowina i wiemy tylko, że będzie dziecko, najważniejsze że zdrowe. Najbardziej nie mogę doczekać się ruchów bo możecie wierzyć lub nie ale ja nie umiem ich wyczuć. Jakoś nie mam potrzeby siedzieć i się głaskać po brzuchu a jak leżę to nie wiedzę czy mi coś tam drga czy nie drga. To co ja czuje to moim zdaniem bicie serca, tzn. serce bije przy piersi a na brzuchu jakbym tętno wyczuwała i tyle.
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-06 o 21:21 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka 3mam kciuki za glukozę. też wybrałaś sobie moment na chęć na czekoladę
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
A powie mi ktos co jest w tym ze zachcianki ciężarnej trzeba spełniać?Dzis mi teściowa mowi ze jak na cos mam smaka to mam sobie nie odmawiać i choć by w nocy to jechac do nocnego i kupić...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
justiwi Witaj
Udało mi się wylicytować spodnie za 10.50 plus 9zł przesyłka Oglądam Kevina ale jakoś oczy mi się zamykają, i głowa zaczęła boleć ![]() Idę po malutku spać, buziaczki w brzusie mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wylicytowane gacie no i dobrej nocy
|
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niki Niezła babcia ![]() Jutro idę na glukoze....! Zobaczymy czy to takie straszne |
|
|
|
|
#3446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A obiad super No ja już obejrzałam lostów i idę się myć zaraz i do łożka, bo nie chce mi się siedzieć ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że sprawdziłaś tą godzinę ![]() A to gdzie Wy idziecie spać jak TŻ nocuje u kumpla? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się też urodziłam ze znamieniem, ale na plecach. Takie brązowe, tzw myszka nie rosło ani się nie zmieniało, ale samo w sobie było dosyć duże, gdzieś tam 1cm średnicy około. Nie kazali nic z tym robić tylko chronić przed słońcem. W końcu jak już byłam nastolatką to mama się zdecydowała mi to usunąć, zrobili od razu badanie, nic nie wyszło, żadne zmiany chorobowe to nie były, do teraz mam się dobrze, pomimo, ze ruszone zostalo tylko blizna brzydka została, bo to w takim miejscu, ze przy każdym zgięciu mi się rozchodziło to ale do dziś pamiętam jak leżałam na głupim jasiu a oni mi dali do ręki słoik z tym wycinkiem, bo musieli mnie przewieźć i nie miał kto trzymac
|
|||||
|
|
|
#3447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też wkurza, ja w ogóle rzadko tv odpalam ostatnio.. Babcia boska To zjedz czekoladę, a na glukozę idź w środę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę się wykąpać i spać, do jutra |
|||
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jedne spodnie ciążowe H&M mama odkupiłam od koleżanki w pracy za 25 zł, a przed świętami byłyśmy z moją młodszą siostrą w H&M na wyprzedaży i kupiłam nowe z materiału na przecenie za 60zł i legginsy za 20zł (to chyba nawet taniej niż z allegro z wysyłką, hehe). Siostra tak się wczuła w rolę cioci, że zaczęła mi już dziecko ubierać. Mam od niej kilka nowych ciuszków kupionych w anglii, łącznie z 2 paprami rękawiczek takich bawełnianych przeciwko zadrapaniom, welurowe trzewiki i nawet jeden śliniaczek. Do kompletnego ubioru brak mi tylko czapeczki
|
|
|
#3449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już się żegnam. Zmykam spać...
Za wizytujące jutro i "glukozujące" 3mam mocno kciuki Spijcie dobrze Kochane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Ale wiem tylko, że dziewczynka i 3,5kg, no i dużo krwi straciła, ale zdrowe to najważniejsze
dla siostry Tż. Już niedługo my będziemy na miejscu siostry twojego Tż.

Ostatecznie spacer odpuściłam, bo wiało mocno i w ogóle nieprzyjemnie się zrobiło, więc bez sensu było iść jak Hania jeszcze nie do końca zdrowa. Jutro idziemy do lekarza na kontrolę, zobaczymy co mi powie
szybko poszły u nas 

co to za straszenie ciężarnej
a mi sie tak czekolady chceeee