Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 21:14   #2851
existence
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

e tam nie na miejscu z obrażania czasem są duże profity ale tylko jak jest faktycznie o co
Stary 2014-01-06, 21:21   #2852
JSC90
Raczkowanie

Oj Dziewczyny, nigdy nie jest w 100% idealnie, na początku wiadomo, cukierkowo, gdy ludzie jeszcze dobrze się nie znają. A bez kłótni wydaje mi się, że też nie jest za dobrze, jeśli któraś ze stron miałaby coś w sobie dusić.

n91adine - no powiem Ci, że nieźle gra ten Agat (fajnie, że tak duuużo demo mają na stronie), ale 5k to sporo, u mnie będzie grał zespół Variax (podpisywaliśmy z nimi umowę jakoś w lipcu-coś koło 4k, nie pamiętam dokładnie, musiałabym spr.)- są naprawdę ekstra, nie tylko super grają, ale bije od nich taka przebojowość i mega energia, że dosłownie porywają ludzi do tańca, a poznałam ich na weselu kuzynki dwa lata temu i od razu wiedziałam, że jak wesele to tylko z nimi Jak uda mi się zdobyć demo to Ci podeślę

A jeszcze o tej sukni co dziś wynalazłam na aliexpress he he, znalazłam identyczną, te same foty jest z firmy Mori Lee model 1959 (więc ta z ali to podróba szyta na wzór, tak mniemam) i CIUT ... droższa, tak więc z moim TŻ doszliśmy do nieprawdopodobnych obliczeń do najbliższego salonu gdzie można zobaczyć tę suknię mamy ponad 800 km w obie strony więc na paliwo wydamy mniej więcej tyle co na taką suknie z ali, więc niech ta suknia 'sama przyjedzie' . Tak w ogóle to myślałam, że mój TŻ dziś zwariuje bo non stop pokazywałam mu suknie ślubne i jak na początku zdarzało się, że do którejś miał jakieś tam 'ale' to pod koniec już każda była 'ładna', 'ładna', 'ładna'.. chyba jednak faceci nie lubią oglądać sukieneczek
JSC90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:21   #2853
aga99792
Zakorzenienie

I ja z checia bym co odlozyla ale nie mam z czego. Czasami pracuje dorywczo to jest parę groszy ale Teraz święta były to pieniędzy nie ma. Do pracy jeszcze też nie chodzę bo jest.zmniejszona liczba ludzi. I od nikogo pieniędzy nie dostaje. Planuje koło wakacji szukać pracy na stałe albo na początku jakiś staż. Jakby się udało byłoby.super. I jeszcze rok studiów
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:23   #2854
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
No my w tym roku też właśnie idziemy do chrześniaka mojego taty.
No i w tym problem bo właśnie na wszystkie 3 wesela ide, bo ja tez te koleżanki zapraszam a teraz jesteśmy na etapie wzajemnej pomocy w organizacji.
No to wspólczuję tyle wesel w 1 roku
To teraz kazda kazdej moze podunac jakis dobry pomysl co do organizacji co dwie głowy to nie jedna a w wszym przypadku to nie dwie

22.08.2015

czarnowlosa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:24   #2855
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Czyli wszystko z nami w porządku, dziewczyny! Związek bez kłótni nie jest związkiem, bo to oznacza, że partnerzy ze sobą nie rozmawiają.
dokładnie my chyba tylko raz, z 3/4 lata temu się tak strasznie pokłóciliśmy, ze zerwaliśmy.. na jakieś 3 dni a tak to się posprzeczamy, ja mam (wbrew pozorom ) dość wybuchowy charakter i jak mi się coś nie podoba to nie umiem tego spokojnie załatwić i podniosę głos na Tz, on sie zirytuje i potem leeeeci lawina.. a nie chciałabym żyć w takim pięknym cukierkowym związku.. bleee. sprzeczki są potrzebne moim zdaniem.

a ja w tym roku tylko jedno wesele. potem już moje. i to tyle z wiadomych mi imprez. kuzyn miał 18 4 stycznia ale nie robił dla rodziny. a tak to komunia czy dwie za rok też. szczerze to mnie to niezbyt interesuje i tak póki co za takie rodzinne imprezy rodzice wykładają kase.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:24   #2856
andion
Przyczajenie

A ja się zastanawiam, bo... mieliśmy wziąźć ślub w październiku 2015 ale sala nasza wymarzona zajęta i teraz jak myślicie, czekać na salę do maja 2016 (buuuu (( czy brać gdzie indziej w 2015 też bu...

Sama nie wiem co robić. Tyle że mamy duże wesele a inne sale są okropne.
andion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:28   #2857
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JSC90 Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny, nigdy nie jest w 100% idealnie, na początku wiadomo, cukierkowo, gdy ludzie jeszcze dobrze się nie znają. A bez kłótni wydaje mi się, że też nie jest za dobrze, jeśli któraś ze stron miałaby coś w sobie dusić.

n91adine - no powiem Ci, że nieźle gra ten Agat (fajnie, że tak duuużo demo mają na stronie), ale 5k to sporo, u mnie będzie grał zespół Variax (podpisywaliśmy z nimi umowę jakoś w lipcu-coś koło 4k, nie pamiętam dokładnie, musiałabym spr.)- są naprawdę ekstra, nie tylko super grają, ale bije od nich taka przebojowość i mega energia, że dosłownie porywają ludzi do tańca, a poznałam ich na weselu kuzynki dwa lata temu i od razu wiedziałam, że jak wesele to tylko z nimi Jak uda mi się zdobyć demo to Ci podeślę

A jeszcze o tej sukni co dziś wynalazłam na aliexpress he he, znalazłam identyczną, te same foty jest z firmy Mori Lee model 1959 (więc ta z ali to podróba szyta na wzór, tak mniemam) i CIUT ... droższa, tak więc z moim TŻ doszliśmy do nieprawdopodobnych obliczeń do najbliższego salonu gdzie można zobaczyć tę suknię mamy ponad 800 km w obie strony więc na paliwo wydamy mniej więcej tyle co na taką suknie z ali, więc niech ta suknia 'sama przyjedzie' . Tak w ogóle to myślałam, że mój TŻ dziś zwariuje bo non stop pokazywałam mu suknie ślubne i jak na początku zdarzało się, że do którejś miał jakieś tam 'ale' to pod koniec już każda była 'ładna', 'ładna', 'ładna'.. chyba jednak faceci nie lubią oglądać sukieneczek
ja mojemu TZ pokazalam kilka fasonów sukienek jakie mi sie podobaly i mial powiedziec jaki krój najbardziej by mu sie na mnie podobal, odpowiedzial i wiem mniej wiecej co mu sie podoba. I od teraz jesli chodzi o moją sukienke juz nic sie nie dowie. To wielka tajemnica jaka bedzie A najwazniejsze powiedzial ze to mi sie ma podobac i ja mam sie dobrze w niej czuc bo ja mu sie we wszystkim podobam

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
I ja z checia bym co odlozyla ale nie mam z czego. Czasami pracuje dorywczo to jest parę groszy ale Teraz święta były to pieniędzy nie ma. Do pracy jeszcze też nie chodzę bo jest.zmniejszona liczba ludzi. I od nikogo pieniędzy nie dostaje. Planuje koło wakacji szukać pracy na stałe albo na początku jakiś staż. Jakby się udało byłoby.super. I jeszcze rok studiów
To rodzice sponsoruja wesele??

22.08.2015

Stary 2014-01-06, 21:29   #2858
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
u nas łazienka była robiona od zera, a nawet od -1 () bo włącznie z wyburzaniem ścian właśnie i wymianą wszystkich rur, a też przyjęliśmy, że bez łazienki sie nie przeprowadzamy, no bo jak, do wiaderka potrzeby załatwiać?

a co do kłótni w związku - od czasu zamieszkania razem kłócimy się zdecydowanie mniej tak raz na rok zdarzy się mocna kłótnia po której mam szklane oczy, a pozostałe nasze niedogadanie to jakaś rozmowa, w której mamy różne racje, ale najczęściej po paru minutach dochodzimy do porozumienia kiedyś praktykowałam obrażanie się, ale teraz trochę nie na miejscu mi się wydaje
No i właśnie a gdzie tu kąpiel
Bo nawet nie masz gdzie zwiać skoro mieszkacie razem foszki mają wydźwięk jak się je puści i wróci do domu

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:30   #2859
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andion Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam, bo... mieliśmy wziąźć ślub w październiku 2015 ale sala nasza wymarzona zajęta i teraz jak myślicie, czekać na salę do maja 2016 (buuuu (( czy brać gdzie indziej w 2015 też bu...

Sama nie wiem co robić. Tyle że mamy duże wesele a inne sale są okropne.
a w 2015 to musi być koniecznie październik? Może wymarzona sala ma wolny jakiś termin we wrześniu pod koniec, nie sadziłam że i październik może być tak obleganym miesiacem.

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:31   #2860
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
dokładnie my chyba tylko raz, z 3/4 lata temu się tak strasznie pokłóciliśmy, ze zerwaliśmy.. na jakieś 3 dni a tak to się posprzeczamy, ja mam (wbrew pozorom ) dość wybuchowy charakter i jak mi się coś nie podoba to nie umiem tego spokojnie załatwić i podniosę głos na Tz, on sie zirytuje i potem leeeeci lawina.. a nie chciałabym żyć w takim pięknym cukierkowym związku.. bleee. sprzeczki są potrzebne moim zdaniem.

a ja w tym roku tylko jedno wesele. potem już moje. i to tyle z wiadomych mi imprez. kuzyn miał 18 4 stycznia ale nie robił dla rodziny. a tak to komunia czy dwie za rok też. szczerze to mnie to niezbyt interesuje i tak póki co za takie rodzinne imprezy rodzice wykładają kase.
...zeby pozniej się tak dobrze godzic

22.08.2015

Stary 2014-01-06, 21:31   #2861
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Bo nawet nie masz gdzie zwiać skoro mieszkacie razem foszki mają wydźwięk jak się je puści i wróci do domu
Nie, ta kwestia mi nie przeszkadzała, nawet jak mieszkaliśmy razem Po prostu wyrosłam
Stary 2014-01-06, 21:32   #2862
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnowlosa20 Pokaż wiadomość
ja mojemu TZ pokazalam kilka fasonów sukienek jakie mi sie podobaly i mial powiedziec jaki krój najbardziej by mu sie na mnie podobal, odpowiedzial i wiem mniej wiecej co mu sie podoba. I od teraz jesli chodzi o moją sukienke juz nic sie nie dowie. To wielka tajemnica jaka bedzie A najwazniejsze powiedzial ze to mi sie ma podobac i ja mam sie dobrze w niej czuc bo ja mu sie we wszystkim podobam

Y
To rodzice sponsoruja wesele??
Tak. Rodzice.
Stary 2014-01-06, 21:34   #2863
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
...zeby pozniej się tak dobrze godzic
Bo godzenie się jest najlepsze

Stary 2014-01-06, 21:35   #2864
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
do mojego związku tego odnieść nie umiem u nas po prostu przechodzi zazwyczaj i się zaczynamy normalnie zachowywać i ze sobą rozmawiać jak gdyby nigdy nic

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:35   #2865
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JSC90 Pokaż wiadomość

Dlaczego nie mogę znaleźć ŻADNEJ strony internetowej tylko fanpage?
Boże, JAKA PIĘKNA. <3
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:36   #2866
andion
Przyczajenie

Cytat:
a w 2015 to musi być koniecznie październik? Może wymarzona sala ma wolny jakiś termin we wrześniu pod koniec, nie sadziłam że i październik może być tak obleganym miesiacem.
Ja też nie sądziłam a teraz jest za późno. No planujemy duże wesele i tak chcemy dozbierać pieniążków. Wcześniej nie damy rady finansowo. Poza tym ta sala jest sliczna i nowa i ma duże obłożenie. Po prostu spać nie mogę od 3 dni bo nie wiem co robić. Jeśli maj to szybciutko musimy biec zaklepać... eh :\ A jeśli nie to remiza... br.... o tym to już w ogole nie chcę myśleć.
Stary 2014-01-06, 21:37   #2867
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:

oj tak

22.08.2015

Stary 2014-01-06, 21:38   #2868
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Ja też nie sądziłam a teraz jest za późno. No planujemy duże wesele i tak chcemy dozbierać pieniążków. Wcześniej nie damy rady finansowo. Poza tym ta sala jest sliczna i nowa i ma duże obłożenie. Po prostu spać nie mogę od 3 dni bo nie wiem co robić. Jeśli maj to szybciutko musimy biec zaklepać... eh :\ A jeśli nie to remiza... br.... o tym to już w ogole nie chcę myśleć.
od października do maja nie jest aż tak daleko...
a skoro to wymarzona sala, to może warto?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:40   #2869
JSC90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Dlaczego nie mogę znaleźć ŻADNEJ strony internetowej tylko fanpage?
Boże, JAKA PIĘKNA. <3
Mieli www, ale chyba mają awarię, napisałam do nich, żeby podesłali jakieś demo. Ewentualnie mam film z wesela w/w kuzynki Jedyne co póki co znalazłam Last Christmas

Edytowane przez JSC90
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:43
JSC90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:41   #2870
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Aha, gdybym ja musiała wybierać pomiędzy wymarzoną salą a remiza to wolała bym te w sumie pół roku do maja poczekać i mieć wesele na wymarzonej sali, a na dodatek i pieniążków można więcej odłożyć przez te pół roku.

Stary 2014-01-06, 21:42   #2871
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Tak szczerze to nie każda remiza wygląda tak jak kiedyś. My bd mieć w remizie właśnie. Która jest dostosowana do wesel jest po remoncie nowe krzesła zastawa duża kuchnia i chłodnia wystrój sali udekorowany ściany pomalowane na biało na których są kinkiety. Na korytarzu płytki.podiweszane sufity łazienki eleganckie. Ładniejsze niż w niejednym domu. Naprawdę. A że nazwa Remiza? Nic nie przeszkadza. No i tańsza i sala. Takie moje subiektywne zdanie. A co do wymarzonej sali. Moja wymarzona była taka gdzie jak później po zadzwonieniu dowiedziałam się za jaką cenę co jest w ofercie to tej sali mi.się odechcialo. Sala piękna ale oferta tragedia

Edytowane przez aga99792
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:45
Stary 2014-01-06, 21:43   #2872
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, gdybym ja musiała wybierać pomiędzy wymarzoną salą a remiza to wolała bym te w sumie pół roku do maja poczekać i mieć wesele na wymarzonej sali, a na dodatek i pieniążków można więcej odłożyć przez te pół roku.
Andion jestem tego samego zdania
kilka miesięcy nie robi róznicy. Brałabym wymarzoną salę a nie remize która i tak nie chcesz.

22.08.2015

Stary 2014-01-06, 21:43   #2873
andion
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
od października do maja nie jest aż tak daleko...
a skoro to wymarzona sala, to może warto?
Dzięki )
I ja tak skrycie myślę )
Ale potrzebowałam potwierdzenia, bo mój TŻ każe mi wybierać i decydować, co najwyżej odrzuca pewne pomysły
Stary 2014-01-06, 21:46   #2874
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak szczerze to nie każda remiza wygląda tak jak kiedyś. My bd mieć w remizie właśnie. Która jest dostosowana do wesel jest po remoncie nowe krzesła zastawa duża kuchnia i chłodnia wystrój sali udekorowany ściany pomalowane na biało na których są kinkiety. Na korytarzu płytki.podiweszane sufity łazienki eleganckie. Ładniejsze niż w niejednym domu. Naprawdę. A że nazwa Remiza? Nic nie przeszkadza. No i tańsza i sala. Takie moje subiektywne zdanie
widocznie Andion nie ma tak full wypasionej remizy jak ty

22.08.2015

Stary 2014-01-06, 21:48   #2875
andion
Przyczajenie

Cytat:
Tak szczerze to nie każda remiza wygląda tak jak kiedyś. My bd mieć w remizie właśnie. Która jest dostosowana do wesel jest po remoncie nowe krzesła zastawa duża kuchnia i chłodnia wystrój sali udekorowany ściany pomalowane na biało na których są kinkiety. Na korytarzu płytki.podiweszane sufity łazienki eleganckie. Ładniejsze niż w niejednym domu. Naprawdę. A że nazwa Remiza? Nic nie przeszkadza. No i tańsza i sala. Takie moje subiektywne zdanie
Wiem, wiem. Byłam też właśnie w takiej na weselu koleżanki, ale te które myśmy brali pod uwagę niestety nie są takie. Ale ze wszyskich minusów najgorszy jest parkiet z jasnych płytek. Na suficie te pomarańczowe wstęgi wieszają i za młodą Parą firanka z papierowymi gołąbkami. Koszmar. Oczywiście mogę wystroić po swojemu, ale parkietu nie zmienię i zdjęcia i film będzie brzydki.
Stary 2014-01-06, 21:49   #2876
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ta kwestia mi nie przeszkadzała, nawet jak mieszkaliśmy razem Po prostu wyrosłam
A to co innego
Dziewczyny a walentynki jakoś obchodzicie? Wychodzicie gdzieś razem?
My wyjątkowo traktujemy ten dzień bo się wtedy poznaliśmy stąd chce by TŻ zechciał coś zorganizować ze mną

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:50
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:51   #2877
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
widocznie Andion nie ma tak full wypasionej remizy jak ty
No gdyby u mnie takiej nie było to też bym nie chciała ;-)
Stary 2014-01-06, 21:56   #2878
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
no nic dziwnego, kiedy Ty kładłaś płytki, ja wyburzałam ściany
my z całym remontem jesteśmy do tyłu w porównaniu do was.

u nas łazienka była robiona od zera, a nawet od -1 () bo włącznie z wyburzaniem ścian właśnie i wymianą wszystkich rur, a też przyjęliśmy, że bez łazienki sie nie przeprowadzamy, no bo jak, do wiaderka potrzeby załatwiać?
Jak już będą jakieś efekty wstaw foty ja też wstawie więcej jak zrobię. To jest wanna jeszcze bez panela i widać że nie ma futryny jeszcze ale już niedługo. Teraz wykończeniówka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1389041691306.jpg (73,1 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:57
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:57   #2879
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
A to co innego
Dziewczyny a walentynki jakoś obchodzicie? Wychodzicie gdzieś razem?
My wyjątkowo traktujemy ten dzień bo się wtedy poznaliśmy stąd chce by TŻ zechciał coś zorganizować ze mną
Moj TZ powiedzial mi tak . Ja nie musze obchodzic walentynek dla mnie to glupie swieto. Caly rok mam na okazywanie ci milosci a nie tylko w ten dzien. A powiem wam ze czesto tak ma ze zaprasza mnie gdzies i zachowujemy sie jak goląbeczki hahah takie czeste randki. ale i tak zawsze jakis prezent mi kupuje. Ostatnio dostałam taki ładny piersionek ale w tym roku chyba nie bedziemy razem niestety...

22.08.2015

Stary 2014-01-06, 21:59   #2880
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
mnie czeka prawdopodobnie w sierpniu 2015 wesele przyjaciółki a poprawiny chyba będą w namiocie
Mnie też przyjaciółki (świadkowej) wesele

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości