|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Kochana - intensywnie! To szybciej zleci
Jutro już 235 ![]() Cytat:
![]() piękne są! ![]() Dotka ja tnę nożyczkami, zamawiałam przez allegro nożyk do papieru, ale mimo wszystko nożyczkami (najzwyklejszymi) wychodzi mi najlepiej ![]() Kasia bierz Gałczyńskiego! Ja przemyciłam na nasze zaproszenia taki cytacik ks. Jana Twardowskiego: Bóg zaczyna i Bóg kończy - zakochane serca łączy, a obrączki dobre duchy zakładają na paluchy. TŻ zaakceptował ![]() iza przeraziła mnie ta kwota..my płacimy 1500zł za fotografa (przygotowania, ślub, zabawa do 1:00 + sesja w plenerze)
|
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja najbliżej mam do Poznania jakbym chciała sukienkę od Anny i to nie ma pewności, że trafię na wymarzony model. Znalazłam za to ogłoszenie, dziewczyna chce odsprzedać suknię własnie taka jak mi się podoba, tylko rozmiaru nie podała, ale obawiam się, że się w nią nie wcisnę a do września dużo nie schudnę raczej... no chyba ze będę żyła o wodzie i sucharach ![]() Dlaczego zdołować?
|
|
#1323 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ze Śląska - czy któraś z Was rozważa opcję samodzielnego strojenia kościoła/sali żywymi kwiatami i ma w planach odwiedzić giełdę kwiatów w Tychach? Może któraś ma jakieś doświadczenie z tą giełdą związane? Czy warto, czy się opłaca ?
Druga kwestia - gipsówka. Jak mniej więceh wygląda 25 dag tegoż kwiatka Sprawdziłam, że sprzedaję się to w takich paczkach. Tylko jak określić tego ilość Może któraś miała styczność z gipsówką, w samych łodygach, a nie tylko w bukietach i może coś powiedzieć?
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko my jesteśmy z mniejszych miejscowości więc pewnie ceny też niższe niż w miastach. Za video własnie 1800, a foto 2300. To i tak max naszych możliwości finansowych. Dobrze, że znajomi z branży i nam po stówce opuścili. Ale TŻ powiedział, że to jedyny dzień w życiu i nie będzie oszczędzał... mocno ![]() Cytat:
super pomysł
|
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
Kupujecie może pudełko na koperty
![]() Może któraś z was robi je sama
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam na all
|
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir o kosmosie z tym kościołem... co to bierzmowanie, że jakieś sprawdzanie wiedzy robią? masakra ;/
właśnie przez te ceny w sukniach jestem zakochana od dawna, ale mój max cenowy za suknię to 2500 więc u Anny będzie ciężko się w nim zamknąć.. tyle tylko, że najbardziej podobają mi się modele z 2012r. więc cena też będzie znośniejsza ![]() my płacimy baaaardzo podobnie - kam też 1800zł a foto 2500 uważam, że to jeszcze całkiem okej ceny za profesjonalistów
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Enzunio robi sama
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir nie wiem co to u was wymyślają u mnie z parafii:
Potrzebne dokumenty: 1. Metryka chrztu (ważna 6 miesięcy) 2. Metryka zgonu współmałżonka (dotyczy owdowiałych) 3. Dowód osobisty 4. Świadectwo nauki religii z ostatniej klasy szkoły średniej lub zawodowej 5. Zaświadczenie o przyjętym sakramencie bierzmowania 6. Zaświadczenie o udziale w konferencjach dla narzeczonych (kurs przedmałżeński) i rozmowach w Katolickiej Poradni Rodzinnej - trzy rozmowy 7. Zaświadczenie o wygłoszonych zapowiedziach (gdy były głoszone poza naszą parafią) 8. Zaświadczenie o odbytych spowiedziach przed ślubnych (dostarczamy bezpośrednio przed ślubem) 9. Zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego (niezbędne gdy małżonkowie chcą, aby ślub kościelny pociągał za sobą skutki cywilno-prawne - tzw. ślub konkordatowy) lub akt ślubu, jeśli wcześniej zawarto związek cywilny pierwsze słyszę o różnych katechezach małżeńskich i przedmałżeńskich:confused : moja karen wrzuć swoje typy sukni
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-06 o 22:51 |
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
O, stad zamawialam klik jeszcze od nich kilka innych rżeczy zamawialam, zeby taniej za przesylke wyszlo
![]() Cytat:
ja mam kompletny brak takich zdolnosci. Takie pudlo chyba lepiej ode mnie obkleilby moj 6letni siostrzeniec jak ja bym sie do tego zabrala to to by bylo cale pomarszczone, krzywe i upaprane klejem Dlatego w moim wypadku bardziej oplaca się kupic
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1337 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tej sukni nie ma w klubie bo to mój najnowszy wymysł, który jeszcze nie wiadomo czy uda się zrealizować![]() Dzięki za opinię o winach, musimy spróbować el sol, kilka osób już go poleca Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego zanim umówię się na przymiarkę dowiem się czy nie jest już za późno na zamówienie jej ![]() Pamiętasz jaka była jej cena? W jakim salonie ją mierzyłaś? Cytat:
to jest narazie moje marzenie, które nie wiadomo czy będzie można urzeczywistnić
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-01-06 o 23:01 |
|||||
|
|
|
#1338 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Właśnie też sie zastanawiam co to za cuda wianki bo ja miałam dokładnie to samo przynieść.
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w parafi sa tez podobne dokumenty potrzebne:
na 3 miesiace przed slubem wstawic sie do kancelarii spisac protokul z dowodem osobistym, swiadectwo chrztu ( wazne 3 miesiace), swiadectwo bierzmowanie ( moj TZ nie musi, bo sie dogadalismy), swiadectwo katechezy( na naukach nam ksiadz mowil, ze to niby nie obowiazkowe, wiec nie wiem), swiadectwo kursu i poradni przemalzenskiej oraz zaswiadczenie od USC. Na dodatek osoby spoza parafii zanosza rodzinnej parafii zapowiedzi, ktore trzeba po 2 lub 3 niedzielach odebrac i przyniesc spowrotem do parafii. Strona finansowa slubu musza byc zalatwione na 2 tygodnie przed slubem ( lacznie z ubraniem kosciola, organistka itp) a w dniu slubu przyniesc kartki od spowiedzi.
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
anannke moje typy w załączniku: proste i "lejące"
![]() ale idę o zakład, że przymiarki zweryfikują moje marzenia :P
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2014-01-06 o 23:02 |
|
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Szukam teraz bolerka
Szczęśliwa Żona 01.03.14r. ![]() Szczęśliwa Mama![]() 01.11.16r. Edytowane przez Lady Million Czas edycji: 2014-01-06 o 23:02 |
|
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam Musę od Annais Bridal i ciągle myślę że może jest zbyt skromna. Chcę już ją zmierzyć ponownie, żeby się w niej na nowo zakochać. A Twoje typy urocze- dokładnie takie o jakich marzyłam i podobne do tej którą wybrałam, zwłaszcza ta 2 właśnie Cieszę się że nie tylko ja lubię takie proste i trzymam kciuki, że będą Ci pasować!
Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-06 o 23:03 |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Ania mierzyłam u "siebie" w mieście (Bielsko) niestety nie mam ceny zapisanej ale o ile dobrze kojarzę to 3000zł (a jeśli nie dokładnie tyle to w przedziale 2900-3100 bo mierzyłam jeszcze 2 inne i wszystkie były w tego przedziału)
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu to, co możemy zrobić sami, zrobimy sami ![]() Zresztą, na wyglądzie pudełka niespecjalnie mi zależy, ot byle było oklejone i tyle ![]() My zrobimy sami, ale wcześniej też myślałam o zamawianiu |
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak czy siak - piękna i jeśli to Twój typ 1 na razie to w dobrym kierunku podążasz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
mojakaren za Yvonne w salonie współpracującym babeczka policzyła mi 2 920 zł
Tragedi nie ma, jakby co Te 500 zł, zawsze gdzieś się tam wliczy. No i chyba to jest mój faworyt !A co to za model, ta 3? Piękna
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do El Sol to nam bardzo smakowało, mam nadzieję ze znajdziemy w trochę niższej cenie to wtedy na bank byśmy kupili
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Ci jeszcze nie gratulowałam awansu choc nie jest to łatwy chleb, oj nie jest ![]() Jesli chodzi o wino...nie wiem jak ono sie nazywa, ale jest takie pyszne w biedronce, w takiej okrąglej 1litrowej butelce z uszkiem, białe półsłodkie, jest pycha i kosztuje chyba 13,99 czerwone tez jest, ale nie piłam, wiec nie doradze
|
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
missmalezji Dziękuję
Kwaśna truskawka A jaki jest Twój wymarzony model sukni ? Co do cen za kamerzystę, to tanio.mimi_77 Co do straplessów, to bardzo polecam Agio - ten model. Cenowo wypada bardzo korzystnie. Co do samego Esotiqa- ma kilka modeli staników z odpinanymi ramiączkami, ale to nie to samo, co strapless. Paulette Myślę, że połączenie kolczyki plus bransoletka będzie idealne. Naszyjnik - ew. gdyby to była delikatna perełka/ kryształek. fascinataA nie chciałabyś pójśc w kolorystykę typu pawie oko? Przyjaciółka na ślubie miała przepiękny makijaż - połączenie fioletu z niebieskim. Wyglądała cudnie. Inspiracja dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() gornek Fioletowe muchy istnieją, widziałam nawet takie w kolorze wściekłego różu ![]() Cytat:
pysia1987 Dobrze dobrany garnitur to inwestycja na lata, więc nie musisz się niczego bać. Dodatki u Twojego TŻ-ta na pewno sprawią, że będzie widać od razu, ze to pan młody. I to raczej kwestia kroju niż wieku garnituru - te 10 lat temu łatwiej było o popularne obszerne garnitury z wielkimi barami niż klasykę, która podoba się i dziś ![]() asioonia Piękna sukienka, po dopasowaniu będzie idealna Co do dodatków - koronkowe bolerko, sweterek czy żakiet też powinno być ok. Natomiast jeśli zdecydujesz się na jakieś niestandardowe okrycie, to bym się trochę zastanowiła nad kolorem butów (wg mnie będą pasować do samej sukienki, tylko czy np. w połączeniu z marynarką czy sweterkiem będzie tego trochę za dużo). A bukiet - podoba mi się polączenie kolorów, bardzo oryginalne ![]() dziewczynka z zapałkami W kwestii dodatków do sukienki (nie wyświetlają mi się wszystkie zdjęcia) - ja bym Cię widziała w sweterku, takim miękkim (ale tylko wtedy jak będzie zimno). A jakby miał jeszcze hafty przypominające liście, to byłoby mistrzostwo ![]() Lemon_drop Dziękuję za polecenie ![]() ijaa Gratuluję obrączek - barzdo podoba mi się Wasz wzór ![]() KasiaK Najpbardziej mnie urzekły pierwsze, trzeci z laserową wycinanką też jest super ![]() kroooliczek89 Obłędny kolor butów, wyglądają też na wygodne ![]() MoTyleKsw Cudna dziewczynka Dotka90 Gratulacje ![]() say-hello A jakich butów szukasz? Ja też póki co nie mam butów (poza butami na zmianę do tańca )netty Witaj alucior Bardziej do mnie przemawia pierwsza makijażystka - makijaże dopasowane do urody PM, bardzo staranne. Dopytaj się o kosmetyki na jakich pracują, ceny. I dorbze przestestować na własnej skórze trwałość ![]() velika Świetne te menbury. Natomiast mam trochę mieszane odczucia z tą marką, w sobotę wpadłam do ich salonu rozejrzeć się za butami. Kilka modeli ślubnych było niestarannie ykonanych, na srebrnych widać było ślady żółtawego kleju ![]() rabbitka Kolczyki super wyglądają na żywo ![]() anka1897 Piękna suknia, mam nadzieję, że na żywo wygląda tak świetnie jak w katalogu ![]() lupinka Wg mnie Victoria ma zgrabniejszy przód. A co do odcienia - jedna z dziewczyn zamawiała próbki i wstawiała zdjęcia. Nie pamiętam niestety która ![]() Kate Noir a to nie te buciki? Wg strony mają 8,5 cm. pysia Bardzo dobra oferta ![]() KasiaK_080290 Piękny wybór pieśni, my też będziemy chcieli chór. marlenqa22 za zarezerwowanie godziny - jak na tę porę roku, to idealnie trafiliście Kiedy chciecie ostateczny termin potwierdzeń? mam ślub tydzień przed Tobą i chyba będziemy zapraszać trochę wcześniej, od marca.Lady Million Mnie ta kwota nie przeraża - mniej więcej u nas wyjdzie to samo za film plus foto. Ot, oszczędzamy na dodatkach, wiele rzeczy wykonuję sama. Z TŻ-tem ustaliliśmy że chcielibyśmy uwiecznić jak najwięcej chwil i stąd tacy, a nie inni wykonawcy. Choć bywają i drozsi - dostałam ofertę samego filmu za 8 tys., a wcale nie powiedziałabym, że warto tyle zapłacić. mojakarenCenowo się nie wypowiem (jeszcze za mało siedzę w temacie), ale bardzo podobają mi się jej bukiety. Nowoczesne, świetnie dobrane kolory. A Twoje typy sukni piękne Lemon_drop, Anesthesia Gratuluję tych 250 dni
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

30.08.2014 
Ja najbliżej mam do Poznania jakbym chciała sukienkę od Anny i to nie ma pewności, że trafię na wymarzony model. Znalazłam za to ogłoszenie, dziewczyna chce odsprzedać suknię własnie taka jak mi się podoba, tylko rozmiaru nie podała, ale obawiam się, że się w nią nie wcisnę a do września dużo nie schudnę raczej... no chyba ze będę żyła o wodzie i sucharach 

ja mam kompletny brak takich zdolnosci. Takie pudlo chyba lepiej ode mnie obkleilby moj 6letni siostrzeniec
Tej sukni nie ma w klubie bo to mój najnowszy wymysł, który jeszcze nie wiadomo czy uda się zrealizować

i kosztuje chyba 13,99