|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja w poprzedniej ciazy miałam nie ciążowy i bez kłopotu zakładałam.... jak jest wiązany a nie na zamek to bez problemu założysz
Naj wyżej nie zwiazesz sie szczeline tylko luźno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
shedub, zazdroszczę
Ja sam koniec czerwca....
Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-06 o 21:42 |
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Moje zdanie odnosnie szlafroków -
ja rodzilam na poczatku maja, wiec na dworze nie bylo goraco (byla nawet dosyc chlodno), natomiast na calej porodowce jest zawsze mega cieplo! Nie dalo sei wytrzymac nawet w cienkim szlafroku. lazienka byla wspolna na korytarzu , wiec ewentualnie po niej zeby przejsc do pokoju moglam na chwile zalozyc, ale wlasciwie moglam i nie koszulek mialam chyba 3, przy samym porodzie u mnie nic sie nie poplamilo bo ja mialam cesarke w szpitalnym wdzianku A potem na jednej mialam plamke taka jak czasami zdarzy sie w nocy jak ma sie okres. Wiec normalnie, do sprania. Natomiast to co dla mnie bylo problemem, to koszulki ktore nie mialy podtrzymywacza biustu (miseczek pod spodem, czy takiej jakby koszulki) zeby wlozyc wkladki laktacyjne. Bo mleko mi sie lalo a pod zwykla luzna koszulka wiadomo - nic na cycku sie nie utrzyma. Widzialam duzo kobiet z mokrymi plamami na cyckach bo mialy ten sam problem ![]() Aha szlafrok IMHO wcale nie musi byc ciazowy, jak trafiamy na prodowke to rodzimy, i on raczje nie jest potrzebny. A po porodzie brzuszek jednak jest duuzo mniejszy i wystarczy normalny szlafroczek. schedub - gratulacje powoli sie dowiadujemy ciekawe jakie beda statystyki ktorej płci wiecej
|
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, o tym nie pomyślałam. Dobrze że mówisz Moni.
Masz na myśli coś konkretnego czy takie zwężenie pod biustem wystarczy? ![]() Jednak dziewczyny które już rodziły mogą nam sporo podpowiedzieć
Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-06 o 21:45 |
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gdzie ja znalazlas? |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Dopóki mi się nie unormowala laktacja na tyle, że mnie nie zalewalo mleko w nocy, to spałam w miękkich biustonoszach, takich sportowych bezszfowych. Tylko nie mogę sobie przypomnieć, jak długo to trwało
|
#2497 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I kolejne gratulacje Cytat:
![]() Gratulacje wspaniałe wieści, ciekawa jestem czy i moje przypuszczenia się sprawdzą ![]() Cytat:
Cytat:
---------------------- Wiecie co? Od tego siedzenia w domu dostaję już szału... Zazdroszczę Wam tego przechadzania się, zakupów, sprzątania, nawet pracy W domu można jajko znieść -szczególnie, że muszę się bardzo oszczędzać po szpitalu więc poza przygotowywaniem posiłków nic innego nie robię...Z nieobecnością na uczelni też wyszło tak sobie - jedno wredne babsko robi mi problem z zaliczeniem ćwiczeń - nie rozumiem jak tak można... Są różne wypadki losowe i nie zawsze człowiek musi w danym dniu być dostępny...Widziałam, że macie różne kręgosłupowe dolegliwości... A czy którąś z Was bolą biodra? Ja nie mogę spać, bo ból chwilami jest nie do wytrzymania... Zmiana pozycji przynosi chwilową ulgę, ale ciekawe co będzie później... Czytałam gdzieś, że to może być wina hormonu o nazwie relaksyna, który rozluźnia te części i przygotowuje do porodu... Ale czy to już by tak działało? |
||||
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---- Co do plam od mleka to wiele kobitek u mnie używało biustonosza do karmienia pod koszulę i pewnie teraz tak zrobię. Ja nie wzięłam, bo jakoś nie przyszło mi do głowy.Zresztą ja raczej nie miałam tego problemu, raczej w drugą stronę i mleko się ze mnie nie lało strumieniami i ogólnie to był ciężki temat
|
|
|
|
|
#2499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie długo, oj długo... Ale może dzieki temu karmiłam sobie 13 miesiecy i pewnie bym dluzej karmila gdyby nie praca
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest ich cała masa i są tanie. |
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
A ten biały trojkącik się nie odpina?
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle że ja od okresu dojrzewania mam kiepski prawy staw biodrowy, boję się że będzie coraz gorzej.---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
A co polecasz w takim razie? Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-06 o 22:00 |
||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem najlepiej sprawdzają się koszule odpinane po środku. Mam też takie po bokach, ale jakoś taka z zapięciem po środku jak dla mnie lepiej się spisywała. Jakoś tak szybciej to wszystko szło.
|
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie tak, jest przyszyty tylko od góry i wystarczy go podnieść. To już sama nie wiem...
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- No patrz, a ja myślałam, że jak rozpięcie jest na środku to trzeba ciągnąć pierś do tego odpięcia jeśli dekolt nie jest wystarczająco wielki :/ |
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Te z tym materiałem wszywanym tylko ładnie wyglądają ale sa nie praktyczne...przy większych piersiach problem z wyjeciem...
Ogólnie duzo osób ich nie poleca.Ja polecam rozpinane na środku sa najwygodniejsze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie czyli coś takiego jak tu pewnie : http://www.vertbaudet.de/nachthemd-f...uleur=6429&t=1 To jest wygodne, natomiast rozpinanie na środku jest takie, ze trzeba wywalić całą piers na wierzch zeby nakarmic Co jest oczywiscie bardzo wygodne ale troche mniej dyskretne jak np przyjdzie w odwiedziny teściowa hihihi
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się nosiło biustonosz pod koszula, było jeszcze gorzej. Najlepsze według mnie to koszule z guziczkami pośrodku, kopertowe, ale bez dodatkowych wstawek i na ramiączkach
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to pierworódki mają problem - ja guzików nie lubiłam, po pierwsze że calego cycka trzeba wyjmowac na wierzch, po drugie ze nie trzymaja wkladek, a po trzecie w jednej mi sie wszystkie guziki poobrywaly i w efekcie spalam w domu w takiej rozwalonej (chyba nie mialam sily ich przyszyc ))
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak widać opinie są różne jak we wszystkim Odwiedzin w szpitalu poza mężem, ewentualnie jakąś najbliższą rodziną nie planuję. Czas na wizyty będzie później jak stanę na nogi.
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację, ja też zapowiem rodzinie, że absolutnie nikt ma nie przyjeżdżać do szpitala. W pierwszych paru dniach do domu też najlepiej nie, chyba że sama poproszę o pomoc... Bo to wiadomo, człowiek obolały, nie ma siły o siebie dbać, w domu bałagan itd. Nie przyjmuje się w takich warunkach miło nawet najbliższej rodziny.
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Zresztą ja jestem bakteriofobką |
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
TroppoSensibile współczuję baby na studiach, zawsze się musi taka trafić, żeby krwi trochę popsuć, ale nie możesz się nią teraz przejmować, wiem z doświadczenia, że jak nie w tym terminie to w następnym się zda, a teraz co innego jest ważne
![]() Z głupimy koszulkami jest tyle wyboru i zachodu, a to taka błahostka, aż się boję co będzie dalej
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubiłam koszul nocnych z guzikami, ale dostałam takową od teściowej
ale szybko się do niej przekonałam, szczególnie że była z przyjemnej bawełny. A guzików to nie zapinalam wszystkich ![]() A piersią karmiłam 2 lata i prawie 9 miesięcy
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
A pożalę się Wam jeszcze... Nie wiem jak Wy, ale ja wyobrażałam sobie, że czas narodzin i pierwsze dni w domu z maluszkiem spędzę sama z mężem. Żeby spokojnie rozeznać się w nowej sytuacji... Szczególnie jak rodzinę mam na drugim końcu Polski.
Cały czas myślałam, że rodzice przyjadą jak ja trochę dojdę do siebie, a tu mama już mi się zapowiedziała, że ona przyjedzie jeszcze przed porodem, a jak zapytałam po co i stwierdziłam, że lepiej później na spokojnie to zdążyła się już obrazić, widziałam, że bardzo smutno jej się zrobiło, a później udawała, że nie ma tematu... Wiem, że chciałaby pomóc, ale może powinna postawić się w mojej sytuacji i zastanowić czego ja chcę, a nie od razu zakładać wszystko po swojemu? Mam cały czas ogromne wyrzuty sumienia, że się w język nie ugryzłam bo do czerwca może by się coś jeszcze wyjaśniło i może sama będę prosić ją o przyjazd i pomoc... Co innego jak się mieszka koło siebie, można w każdej chwili podjechać coś pomóc i jechać do siebie, a tak to będziemy "skazani" na ta wizytę przez tygodnie... Nie wiem, może dziwna jestem i zbyt idealnie sobie to wszystko wyobrażam, a tak na prawdę powinnam już zamawiać termin u mamy, żeby mi pomogła? |
|
|
|
#2515 | |||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Ja rodziłam w grudniu i w szpitalu było mega gorąco. Na położniczym chyba zawsze jest gorąco bez względu na porę roku. Czy zakładałam szlafrok to nie pamiętam, ale w tym okresie był zakaz odwiedzin więc na oddziale same babki były i nikt się za bardzo nie krępował. Więc spokojnie można było sobie do łazienki przejść nawet w samej piżamie. Zresztą ja byłam po cesarce, jak w końcu wstałam i szłam zgięta pod prysznic z mega bólem brzucha to naprawdę było mi wszystko jedno. Do tego położne nie kazały chodzić w majtkach Mleko dostałam dopiero w piątej dobie po porodzie, jak już byłam w domu, także zalewanie koszuli mlekiem na szczęście mnie ominęło w szpitalu Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zaciśnięteGratulacje! Napisz coś o sobie Cytat:
|
|||
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odp.
u mnie jednak to coś z pęcherzem było nie tak...od kilku dni piłam sok z żurawiny i dużo wody i dziś już jest lepiej. Aaa i to zaczęło się od kłucia ok 5 cm pod pępkiem dziś już prawie nie kluje i wszystkie inne dolegliwości z tym związane przechodzą.
|
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
No to mega długo
ja tylko pół roku, ale mleka miałam tyle co na trojaczki, strasznie mnie to męczyło. Jak już się unormowało to laktacja się skończyłaPater każda pomoc się przyda na początku ... Albo może umów się z nią od razu na konkretny termin, np. na 2 tygodnie
|
|
|
|
#2518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jakie masz relacje z mama, na pewno dacie sobie rade sami, nie mniej ja sobie mojej obecnosc przez pierwsze dni bardzo cenilam. Mialam cesarke i jest to przerabana sprawa na poczatku, dokladnie jak pisze Kamila - chodzi sie zgieta w pol (cesarki ci oczywiscie nie zycze!)takiego maluszka w nocy trzeba czesto karmic, na poczatku jest sie nieprzywyczajonym i rano wstaje sie jak zombie. Mi mama brala wtedy malego i moglam jeszcze 1,5 godzinki pospac. takze moja rada - pomysl jeszcze zastanow sie, moze jej pomoc nie jest takim zlym pomyslem, pogadaj z mezem co on o tym mysli. Bo moj np to nie jest w stanie obiadu ugotowac a i ze sprzataniem u niego kiepsko, ale sa mezczyzni co wszystko w domu umieja zrobic i dzieckiem sie zajac (ja takiego nie widzialam ale ponoc są ))malin30 - no z dlugoscia karmienia to cie tu chyba zadna nie pobije!
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-06 o 23:09 Powód: . |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i ja się w język nie ugryzę Nie mieszkam w domu już baaardzo długo i odzwyczaiłam się od jej poglądów, zachowań itd. a ona nie nauczyła się do tej pory, że mam swój dom i rodzinę. Wiem, że mama się bardzo cieszy z wnuka i ogromnie by chciała uczestniczyć w jego życiu najbardziej jak się da, a to że mieszkamy tak daleko ją dobija :/ ale sama nie wiem jak rozwiązać tą sytuację, żeby nikogo nie urazić i zachować przy tym zdrowie psychiczne
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Naj wyżej nie zwiazesz sie szczeline tylko luźno 

Ostatecznie na własne życzenie wyszłam, w razie czego mam wrócić. Dostałam końską dawkę magnezu i nospy do końca dnia, więc liczę, że jak będę grzecznie leżała to wszystko się uspokoi, jestem dobrej myśli
Byle zdrowo do czerwca 
Bo mam wątpliwości czy taki typowy "nieciążowy" da się zawiązać :/
Są różne wypadki losowe i nie zawsze człowiek musi w danym dniu być dostępny...

ale szybko się do niej przekonałam, szczególnie że była z przyjemnej bawełny. A guzików to nie zapinalam wszystkich