Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 21:32   #2761
mamasierpniowa
Zadomowienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
gratulacje

wiecie co, zauważyłam, że moje dziecko zaczyna interesować się jedzeniem

tzn, bawi się, przebiera nóżkami i rączkami, a jak tylko zauważy, że jemy to dosłownie zastyga w bezruchu jak zaczarowany, cały czas nie spuszcza nas z oka i jeszcze przy tym rusza delikatnie buzią i mlaska

jesteśmy tylko kp i planuje tylko mleczko do 6 miesiąca, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to jego zachowanie może świadczyć o tym, że brakuje mu już jedzonka? miała/ma tak któraś?
jeśli maluszek mlaska, rusza języczkiem i patrzy z zainteresowaniem to jest to jedna z oznak gotowości do pierwszej łyżeczki.Moja córka też się tak zachowuje. Patrzy bez ruchu albo wyciąga raczki do talerza i denerwuje się ze nie dosiega. Jeśli zauważysz jeszcze inne oznaki, np wkłada raczki i zabawki do buzi, rusza buzią jakby gryzła to juz możesz spróbować podać pierwsze danie: )

dziewczyny, co to jest za zabawka ten konik o którym piszecie?
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:33   #2762
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a macie wylaczone poduszki i siedzenie na maxa odsuniete? wiesz ze przy wypadku poduszka moze polamac nogi dziecku ktore jest w foteliku 15-36? pomijajac ze ogolnie na przednim siedzeniu dzieci nie powinny jezdzic.

w ogole ostatnio chrzestna Blanki mnie zabila... ma corke mlodsza rowno o miesiac od Amelki, mieszkaja na poludniu Polski i jechali na swieta nad morze w nocy.... i co mi powiedziala, co zmrozilo mi krew w zylach? wyciagnela mloda na karmienie, nie to ze sie obudzila, tylk ona, a jak juz nakarmila to mlodej do fotelika nie wlozyla tylko jechala z nia z godzine czasu na kolanach...... bo martwila sie o kregoslup
Poduszka jest wyłączone a siedzenie odsunięte bo tak wyczytałam u nas w książce serwisowej kiedyś.

Widziałam kiedyś filmik z wypadku jak dziecko wypada przez tylnią szybę. Tir w ostatniej chwili wymija je. Spało pod kołdrą na siedzeniu

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dobra, idę spać, może chłopaki z Just 5 mi się przyśnią
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:36   #2763
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Was trzyma lekarz ma dalej jakiś pomysł?

Ja ; ) mogliby od razu powiedzieć a nie trzymać w niepewności

dobra, idę spać, może chłopaki z Just 5 mi się przyśnią

Inwersja, Snow, odezwijcie się!

z just 5?o matko ja juz zapomnialłam ze tacy byli

jakciukasy za bioderka
a dla bajeczki kciuki za szczepienie

samba często o Was mysle

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

mamusiusierpniowa-o tym koniku piszemy
http://pwtoys.pl/fisher-price-zabawk...084618778.html
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:37   #2764
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hejka

Nic się nie stało panikaro

rozwalasz mnie dziś
a kciuki za bioderka trzymam od dawna napisz koniecznie jak wyniki, to standardowo przeczytam koło 4 w nocy. Zauważyłam, że wtedy ostatni wpis jest Twój

Trzymam kciuki Emcia też ma jutro i 520 zł znowu zostawię w przychodni
Dzieki,tez trzymam za Emilke,az tyle te szczepionki kosztuja w Polsce.My na szczescie tutaj mamy je za darmo
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:40   #2765
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
W srode mamy druga dawke szczepionki,wiec tez juz prosze o kciuki,zeby dobrze zniosla,bidulka moja
my tez w środebede trzymac kciuki i za Was kochana.

jai-ko a czemu az taka kwota?
Stary 2014-01-06, 21:41   #2766
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Używacie smoczka uspokajajacego.?
tak ale ostatnio coś niebardzo pomaga

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Czekamy właśnie na usg bioderek wiec proszę zacisnąć mocno kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kciuki oczywiście były i nadal są

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

czy ktos mnie tu jeszcze pamieta? na swieta bylismy w polsce, a tam szal pal i nie bylo czasu na neta...strasznie szybko to zlecialo... teraz ogarniam chalupe...wczoraj szalalo 5 pralek...dobrze ze w bloku w ktorym mieszkamy jest suszarka automatyczna to wysuszyla

dzis napadlam na rossmana i przytargalam pol wozka sloiczkow maz nie mogl sie doczekac co Bartosz na marchewke wiec juz dzisiaj troche mu dalismy... ale nie byl zbyt szczesliwy
hej

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , jestem przewrażliwiona i mam pytanie: dziś w czasie kąpieli przez nieuwagę chlapnęłam Julkowi na buzię i oczka wodą z Oilatum Czy wyrządziłam mu krzywdę? Od razu go wyjęłam i zapuściłam do oczu sól fizjologiczną. Mały nie płakał ani nic nie było widać na powieczkach, ale martwię się, bo to w końcu parafina
spokojnie Myślę, że nic mu nie będzie.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jasiek skonczyl po 7dniach antybiotyk, inhalacje a ja nie widze poprawy ;( dalej kaszle mokro ze az go dusi, ma katar. Dzisiaj dodatkowo doszla chrypka mniej tylko charczy. jutro ide na kontrole zobaczymy co bedzie zla jestem bo tyle fajnej pogody na spacery stracilismy
Czy szczepienie na pneumo dziala wlasnie na zapalenie oskrzeli i pluc?

o kurcze, biedactwo dalej się męczy. Dużo zdrówka życzę!

Cytat:
W srode mamy druga dawke szczepionki,wiec tez juz prosze o kciuki,zeby dobrze zniosla,bidulka moja

Cytat:
a w ogole ostatnio chrzestna Blanki mnie zabila... ma corke mlodsza rowno o miesiac od Amelki, mieszkaja na poludniu Polski i jechali na swieta nad morze w nocy.... i co mi powiedziala, co zmrozilo mi krew w zylach? wyciagnela mloda na karmienie, nie to ze sie obudzila, tylk ona, a jak juz nakarmila to mlodej do fotelika nie wlozyla tylko jechala z nia z godzine czasu na kolanach...... bo martwila sie o kregoslup
głupota, bezmyślność i brak odpowiedzialności

Szymusiowi przez ten skok coś się poprzestawiało. Do tej pory nie było opcji, że zje bez silikonowej nakładki, a od wczoraj jak próbuję go karmić w tej osłonce to pociągnie 2-3 razy i zaczyna krzyczeć. Jak ją ściągnęłam i wcinał gołego cyca, to było zdecydowanie lepiej. Może mu w nakładce za wolno leci
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:43   #2767
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze któras skorzysta.Znalazłam dzis na YT .Chyba najlepiej pokazany masaz Shantala.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 21:44   #2768
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
bidula, zdrowiej szybko - a raczej Twoje cyce niech szybko zdrowieją

To zabawka po prostu Moja dostała od dziadka na mikołaja, ale narazie jej nie kręci, więc schowałam i dostanie za pare tygodni

w rzeczy samej

Ja używam, ale tylko jak jest bardzo niespokojna/nie może zasnąć - wtedy ją uspokaja. Jak uśnie to wypluwa i wtedy już wiem, że śpi mocnym snem. Jak jeszcze dobrze nie zaśnie i wypluje to marudzi, więc wkładam znów.
Ale do buźki aktualnie pakuje wszystko co znajdzie się w jej pobliżu, łącznie z całymi piąstkami

Hehe, znam to uczucie Moja też bardzo polubila na brzuszku, a strasznie się wkurzała przez długi czas na początku. Teraz jak może głowe trzymać to nawet się chichra z radości, bo wszystko widzi z innej perspektywy. A jak leży na brzuchu na przewijaku albo stole to w ogóle jest radość ogromna

Moja mama już pomroziła zebrane z ogródka warzywa dla Poli na nasz przyjazd a u cioci na wsi zamówiła króliki Też już nie mogę się doczekać rozszerzania diety, ale u nas jeszcze czas..

Myślałam, że chodzi o takie gołąbki z kapusty

Czytałam o tym artykuł, ale kurde nie mogę linka znaleźć. Generalnie pisali, że jedną z oznak gotowości na rozszerzenie diety jest zainteresowanie dziecka jedzeniem dorosłych. Ja też planuje mleczko do 6 miesiąca o ile natura pozwoli. Ale jeśli Pola będzie się domagała wcześniej to nie będę uparcie czekać
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zgadzam się

mnie się wydaje że to zwykła ciekawość świata ja w każdym bądź razie nie zamierzam podawać nic póki co mimo że Hania też się przygląda bardzo jak my jemy

Boja, bo to nie chodzi tylko o metkę przecież
zamówiłam ostatnio konika dla kogoś na prezent, tego za 49 zł, i bardzo mnie zdziwiło że zdecydowanie różni się od tego którego ja

aha, Hania nadal bezsmoczkowa i tak już raczej zostanie
hmm sama juz nie wiem

co prawda jestem raczej przepisowa wiec chcialam sie stosować do zaleceń, no ale moje dziecko nie raz juz uświadomili mi, ze planować to sobie moge

no i to jego zachowanie dość mocno mnie zdziwiło bo pojawilo sie nagle i powtarzało przy każdym naszym posiłku

ale głodny myślę że nie jest bo nie placze, przy cycu nic z tych rzeczy

ja, dodinha, bajka
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:45   #2769
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Super
Trochę potańczyłyśmy sobie
Powiedz, powiedz, gdzie byłyście

Cytat:
a macie wylaczone poduszki i siedzenie na maxa odsuniete? wiesz ze przy wypadku poduszka moze polamac nogi dziecku ktore jest w foteliku 15-36? pomijajac ze ogolnie na przednim siedzeniu dzieci nie powinny jezdzic.

w ogole ostatnio chrzestna Blanki mnie zabila... ma corke mlodsza rowno o miesiac od Amelki, mieszkaja na poludniu Polski i jechali na swieta nad morze w nocy.... i co mi powiedziala, co zmrozilo mi krew w zylach? wyciagnela mloda na karmienie, nie to ze sie obudzila, tylk ona, a jak juz nakarmila to mlodej do fotelika nie wlozyla tylko jechala z nia z godzine czasu na kolanach...... bo martwila sie o kregoslup

Napiszę Wam niesamowitą historię w K.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:47   #2770
policzanka
Wtajemniczenie

motylku zazdroszcze Wam warzywek i mięska.Ja niestety mam tylko ziemniaczki ze sprawdzonego źródła..
Stary 2014-01-06, 21:49   #2771
Larysa88
Zakorzenienie

zastanawiam się właśnie czy kupować drugą wanienkę do kąpieli? bo tą którą mam to dostałam, za free więc używałam, jednak ona była z tych mniejszych 82cm i zastanawiam się nad tą 102cm? wy już pozmieniałyście czy jakie macie rozwiązanie?

w ogóle w razie czego opłaca mi się kupować tą większą jeszcze?

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jula darła się przy butelce. Nie chce pić
spróbuj włączyć suszarkę i wtedy karmić, w kryzysowych sytuacjach to mnie ratowało

Cytat:
Dziewczyny,Julia tak strasznie płacze jak dajemy jej butlę z mlekiem
Ja już nie wiem... ostatnio cały czas daje ręce do buzi, ssie moje jak ją trzymam i okropnie się ślini... myślicie,że to mogą być zęby?! Ręce mi opadają

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Napisałam do sprzedajacego BEMISIE, tego ktory sprzedaje koniki za 49 zł z informacja ze konik nie jest oryginalny i żądam zwrotu pieniedzy, to co mi odpisali:

"
Witam Produkt jest orginalny, pochodzi z dystrybucji Wielkiej Brytanii.Legalnosc konika była juz sprawdzana przez innych naszych kupujacych. Opakowanie oraz inne szczegóły może różnić się od modeli z polskiej dystrybucji dostępnej na naszym rynku. Widocznie polski sprzedawca który powiedział Pani tę bzdurę kompletnie nie zna się na marce Fisher Pirices i nie ma pojęcia że ten sam produkt może posiadć inne opakowanie oraz inne detale w zależności od kraju dystrybucji. Wystarczy póść do sklepu Smyk, a później do sklepu ToysRUs (ten sam produkt będzie się znacznie różnił od siebie). W 100% produkt jest orginalny. Ma Pani oczywiście prawo do zwrotu i oczywiście ten zwrot przyjmniemy. Proszę podać dzień w kórym kurier ma przyjechać po produkt, który oczywiście jest fabrycznie zapakowany i nie używany. "

Juz nie wiem co myslec... moze faktycznie jest oryginalny ??
ja też mam tego za 49zł i też pisałam już tutaj że jest on oryginalny

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Antoś był dziś grzeczny i kochany przez cały dzień czyżby skok mijał hmm
W środę idziemy na kontrolę do pediatry i szczepienie boje się bo młody ciężko znosi kłucie
my też mamy szczepienie w środę

Cytat:
Dziewczyny , jestem przewrażliwiona i mam pytanie: dziś w czasie kąpieli przez nieuwagę chlapnęłam Julkowi na buzię i oczka wodą z Oilatum Czy wyrządziłam mu krzywdę? Od razu go wyjęłam i zapuściłam do oczu sól fizjologiczną. Mały nie płakał ani nic nie było widać na powieczkach, ale martwię się, bo to w końcu parafina
spokojnie nic się nie stało moja to kiedyś nawet napiła się tej wody :P a buźkę zawsze jej myje przy kąpieli, a czasem tak się wierzga że jakieś kropelki wpadną do oczu ale nie płacze więc chyba nic się nie dzieje

Cytat:
chyba bym obie posadziła z tyłu
np dzisiaj jechałam sama z Mają, więc chcąc nie chcąc Jej nie widziałam, ale misio zawsze grzeczny w aucie
ja w 98% jeżdżę z Olą sama, i zawsze jest z tyłu i nigdy jej nie widzę, ale ona spokojna jest, śpi przeważnie, ewentualnie jak zasnąć nie może to marudzi jak jej smoczek wypadnie, więc wtedy zjeżdżam na pobocze/zajazd czy gdzie tam się da i daje smoczka i jadę dalej bo jest spokój ale tak to ze 3 razy może się zdarzyło a jeździmy bardzo często

Cytat:
kolejna środa też

ja ika i bajka a za Was kciuki na jutro a raczej za dziewczynki
Stary 2014-01-06, 21:49   #2772
87czarna
Zakorzenienie

Natala U nas dziewczyny jeżdżą z tyłu. Też czasem się obawiam,ale Maja nad wszystkim czuwa i nadzoruje młodszą siostrę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:49   #2773
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam posiadających więcej dzieci niż jedno
jak jeździcie w aucie?
bo my teraz tak, ze Marysia z przodu a Hania ze mną bądź z mężem z tyłu.
ale doczytałam, że Marysia raczej z przodu nie powinna jeździć i mam zagrychę dać ją do tyłu do Hani a ja do przodu? trochę się boję, bo Hania jeździ tyłem do kierunku jazdy więc bym jej nijak nie widziła.., czy gnieść się obiema z tyłu
My co prawda jedno dziecko ale Amelka jezdz z tylu a ja zazwyczaj siedze z przodu. Siadam z tylu jak jest nie w sosie i ryczy. No ale my tez raczej krotkie trasy robimy.

Cytat:

A ze z corki w razie wypadku zostalaby miazga to sie nie martwila? Jeny... skad sie tacy ludzie biora???

teacherka pytalas o szerokie pieluchowanie. Odpowiem Ci w srode co i jak bo mamy kontrole, zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieje ze bedzie ok I prosimy o kciuki

A i byla dyskusja o powrocie do pracy. Ja najchetniej bym nie wracala, moglabym siedziec z Amelka i pewnie z jakims bobasem jeszcze Chociaz prace swoja lubilam, ale dobrze mi teraz na tym macierzynskim No ale ze wzgledu na kase, niestety trzeba bedzie sie zebrac do roboty...

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:50   #2774
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
tak ale ostatnio coś niebardzo pomaga

kciuki oczywiście były i nadal są

hej

spokojnie Myślę, że nic mu nie będzie.

o kurcze, biedactwo dalej się męczy. Dużo zdrówka życzę!

głupota, bezmyślność i brak odpowiedzialności

Szymusiowi przez ten skok coś się poprzestawiało. Do tej pory nie było opcji, że zje bez silikonowej nakładki, a od wczoraj jak próbuję go karmić w tej osłonce to pociągnie 2-3 razy i zaczyna krzyczeć. Jak ją ściągnęłam i wcinał gołego cyca, to było zdecydowanie lepiej. Może mu w nakładce za wolno leci
Dziekuje wam dziewczyny

Cytat:
hmm sama juz nie wiem

co prawda jestem raczej przepisowa wiec chcialam sie stosować do zaleceń, no ale moje dziecko nie raz juz uświadomili mi, ze planować to sobie moge

no i to jego zachowanie dość mocno mnie zdziwiło bo pojawilo sie nagle i powtarzało przy każdym naszym posiłku

ale głodny myślę że nie jest bo nie placze, przy cycu nic z tych rzeczy

ja, dodinha, bajka

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-06, 21:50   #2775
gorgulek
Zakorzenienie

Madziuchna najpierw w Makaronie na uszy ale tam muza dziewczynom nie odpowiadała (house). Później trafiłyśmy do Rococo i tam zostałyśmy
Aaa nie sory. Poszłyśmy najpierw do Rejsu bo ktoś powiedział naszej koleżance, że tam fajnie uciekałyśmy szybciej niż weszłyśmy nawet bramkarz nas skomentował, że wiedział, że tak szybko pójdziemy
EDIT: Już szkoda nam było kasy, żeby szukać dalej bo w Rejsie i Makaronie placiłysmy wejściówki

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:52
Stary 2014-01-06, 21:51   #2776
87czarna
Zakorzenienie

Laryska Ja mam tą większą wanienkę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:52   #2777
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzieki,trzymam za was też i powodzenia życzę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-06, 21:56   #2778
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna najpierw w Makaronie na uszy ale tam muza dziewczynom nie odpowiadała (house). Później trafiłyśmy do Rococo i tam zostałyśmy
Aaa nie sory. Poszłyśmy najpierw do Rejsu bo ktoś powiedział naszej koleżance, że tam fajnie uciekałyśmy szybciej niż weszłyśmy nawet bramkarz nas skomentował, że wiedział, że tak szybko pójdziemy
EDIT: Już szkoda nam było kasy, żeby szukać dalej bo w Rejsie i Makaronie placiłysmy wejściówki
Super!
Ja w tym Makaronie nie byłam, bo powstał jak już nie imprezowałam, bo Julek w brzuszku stukał i pukał, ale słyszałam same pozytywne opinie. Co do Rejsu to tamta wersja była lepsza Teraz to lokal dla małolatów kochających hip-hop...

Stary 2014-01-06, 21:56   #2779
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Natala U nas dziewczyny jeżdżą z tyłu. Też czasem się obawiam,ale Maja nad wszystkim czuwa i nadzoruje młodszą siostrę
hehe ja tez czesto Blanke pytam co Amelka robi

Laryska, ja przy Blance mialam mala wanienke i jak mloda miala 4 miesiace zmienialam na wieksza bo sie nie miescila, bylo mi niewygodnie i jeszcze nie siedziala. kapala sie w niej do 3 roku zycia, wsadzalam wanienke w brodzik napuszczalam jej wody i sie kapala teraz zmienilismy na gleboki to tylko Amelka z niej korzysta heh a u mojej mamy od samego poczatku B. kapala sie w malej i kapie sie do dzis
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:58
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 21:59   #2780
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
Ja w tym Makaronie nie byłam, bo powstał jak już nie imprezowałam, bo Julek w brzuszku stukał i pukał, ale słyszałam same pozytywne opinie. Co do Rejsu to tamta wersja była lepsza Teraz to lokal dla małolatów kochających hip-hop...
Makaron to taki porządny lokal. A byłaś w tym obok Rococo - Łóżko? Bo miałysmy dylemat gdzie wejść
Stary 2014-01-06, 22:08   #2781
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Też karmię wyłącznie piersią i zaobserwowałam u Antka podobne zachowania jak Ty u swojego dziecka. Między innymi to skłoniło mnie do podawania słoiczków Teraz młody wcina marchewe, jabłko, ziemniaka

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Możliwe że to ząbki. Przejedź jej palcem po dziąsełkach może coś wyczujesz

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Antoś był dziś grzeczny i kochany przez cały dzień czyżby skok mijał hmm
W środę idziemy na kontrolę do pediatry i szczepienie boje się bo młody ciężko znosi kłucie
Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
jeśli maluszek mlaska, rusza języczkiem i patrzy z zainteresowaniem to jest to jedna z oznak gotowości do pierwszej łyżeczki.Moja córka też się tak zachowuje. Patrzy bez ruchu albo wyciąga raczki do talerza i denerwuje się ze nie dosiega. Jeśli zauważysz jeszcze inne oznaki, np wkłada raczki i zabawki do buzi, rusza buzią jakby gryzła to juz możesz spróbować podać pierwsze danie: )

dziewczyny, co to jest za zabawka ten konik o którym piszecie?
no to mam zagwozdke
raczki i w ogóle wszystko co sie da ląduje do buzi ale to chyba wszystkie dzieciaczki nasze tak robią

no nic będę go jeszcze obserwować

Edytowane przez Little_Spark
Czas edycji: 2014-01-07 o 09:32
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:08   #2782
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

To ja mam lepszy hit, moja była sąsiadka, matka szóstki dzieci, zawsze trzymała je podczas jazdy na rękach, bo uważała że nigdzie dziecko nie jest bardziej bezpieczne niż w ramionach własnej mamy ale o tej kobiecie i jej sposobach wychowawczych można książkę napisać

Po wieczornej awanturze Bartka idę spać zmęczona do granic wytrzymałości

Oczywiście są kciuki dla Poli ja daj znać jak wyniki!
Dobranoc

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:09   #2783
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja tez czesto Blanke pytam co Amelka robi

Laryska, ja przy Blance mialam mala wanienke i jak mloda miala 4 miesiace zmienialam na wieksza bo sie nie miescila, bylo mi niewygodnie i jeszcze nie siedziala. kapala sie w niej do 3 roku zycia, wsadzalam wanienke w brodzik napuszczalam jej wody i sie kapala teraz zmienilismy na gleboki to tylko Amelka z niej korzysta heh a u mojej mamy od samego poczatku B. kapala sie w malej i kapie sie do dzis
aha czyli się przyda właśnie Ola skończyła 4mc i jednak odbija mi się nogami od końca wanienki i prawie głową uderza w drugi koniec
to jak będzie siedziała to będzie miała więcej miejsca, wsumie dobrze bo mamy wielką wannę i żeby tak lać jej tyle wody codziennie to pewnie z torbami byśmy poszli
chociaż jeśli wrócę do rodziców to tam jest mniejsza wanna

no nic, ale jednak pewnie kupię
Stary 2014-01-06, 22:12   #2784
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

300 zł kosztuje 6w1, a 320 rota

Stary 2014-01-06, 22:25   #2785
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
zastanawiam się właśnie czy kupować drugą wanienkę do kąpieli? bo tą którą mam to dostałam, za free więc używałam, jednak ona była z tych mniejszych 82cm i zastanawiam się nad tą 102cm? wy już pozmieniałyście czy jakie macie rozwiązanie?

w ogóle w razie czego opłaca mi się kupować tą większą jeszcze?

spróbuj włączyć suszarkę i wtedy karmić, w kryzysowych sytuacjach to mnie ratowało

ja też mam tego za 49zł i też pisałam już tutaj że jest on oryginalny

my też mamy szczepienie w środę

spokojnie nic się nie stało moja to kiedyś nawet napiła się tej wody :P a buźkę zawsze jej myje przy kąpieli, a czasem tak się wierzga że jakieś kropelki wpadną do oczu ale nie płacze więc chyba nic się nie dzieje

ja w 98% jeżdżę z Olą sama, i zawsze jest z tyłu i nigdy jej nie widzę, ale ona spokojna jest, śpi przeważnie, ewentualnie jak zasnąć nie może to marudzi jak jej smoczek wypadnie, więc wtedy zjeżdżam na pobocze/zajazd czy gdzie tam się da i daje smoczka i jadę dalej bo jest spokój ale tak to ze 3 razy może się zdarzyło a jeździmy bardzo często

kolejna środa też

ja ika i bajka a za Was kciuki na jutro a raczej za dziewczynki
to będziemy nawzajem trzymać kciuki

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
no to mam zagwozdke
raczki i w ogóle wszystko co sie da ląduje do buzi ale to chyba wszystkie dzieciaczki nasze tak robią

i to, że ewentualnie jest gotowy do rozszerzenie diety oznacza, że powinnam mu coś zacząć wprowadzać czy jak kp to mogę czekać do tego 6 miesiąca?
sorki za może głupie pytania ale znów mi się przez to włączyła rozkminka dotyczaca rozszerzania
no nic będę go jeszcze obserwować
Myślę, że to kwestia indywidualna
Jeśli zaczniesz wprowadzać to moim zdaniem nie zrobisz w ten sposób dziecku żadnej krzywdy a wręcz przeciwnie.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:26   #2786
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Makaron to taki porządny lokal. A byłaś w tym obok Rococo - Łóżko? Bo miałysmy dylemat gdzie wejść
Beznadziejnie jest

Stary 2014-01-06, 22:26   #2787
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
motylku zazdroszcze Wam warzywek i mięska.Ja niestety mam tylko ziemniaczki ze sprawdzonego źródła..
a co do sprawdzonych źródeł to skąd wziąć dobre mięso z gołąbka? z jakiś hodowli ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 22:27   #2788
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Beznadziejnie jest
O to może nie trafiłyśmy najgorzej
Stary 2014-01-06, 22:27   #2789
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
300 zł kosztuje 6w1, a 320 rota

dla mnie to chore , że szczepienia tyle kosztują :| w marcu zaczynam szczepić na pneumo więc też się wykosztuje

Stary 2014-01-06, 22:29   #2790
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, podpowiedzcie, czy bepanthen można stosować jakby zamiennie z sudocremem czy linomagiem????? W sensie, czy można go stosować codziennie zapobiegawczo czy tylko w razie odparzeń????

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
O to może nie trafiłyśmy najgorzej
W Rococo fajnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości