Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 00:25   #2941
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
tam na Wojska Polskiego?? ja jeszcze w tym sezonie nie byłam Mój TŻ nie jeździ (w ogóle od kiedy złamał noge na snowbordzie, to omija WSZYSTKIE zimowe sporty szerokim łukiem)a samej mi sie chodzić nie chce, no i jakoś tak sie zbiera, że akurat nikt nie ma czasu wtedy co ja ale może mi się uda chociaż ze 2 razy wybrać w tym sezonie jeszcze
Tak, tak, mówię o Tosirze na Wojska Polskiego . W sumie innego lodowiska w Tarnowie chyba nie mamy? Bo ani na rynku ani za Pałacem Młodzieży nie robią już od dawna chyba.

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
180 zł.od os. W cenie 4 dania gorące bez napoi wogóle- oni dają tylko soki ciasta i owoce tyle co na stołach i nie więcej przystawek koło 10 to tak normalnie. Ale te inne.. Eh szkoda gadać
Uhhh... chciałabym, żeby w mojej sali tyle brali . My płacimy 200zł od osoby, bez alkoholu, bez ciast i bez tortu. Do tego, dopiero w lipcu dadzą nam ostateczne info, czy cena stoi czy podskoczyła.

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
W ogóle w małopolsce to są drogie wesela..A zwłaszcza w okolicach Tarnowa Tak ostatnio zauważyłam
Ej masz rację! sądzę podobnie hahaha

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
W ogóle odkąd zaczęliśmy planować wesele to się pokłóciliśmy już z 5 razy, jak nigdy Ostatnim razem o to ile ma być dań gorących Oj, dużo emocji nas czeka przez 20 miesięcy
Jak mowa o kłótniach, to my z TŻ'tem oboje trochę wybuchowi jesteśmy i uparci :P. No, więc się zdarza :P. Ale takie kłótnie, żeby gromy leciały, to chyba większe po zaręczynach były! W pierwszy dzień świąt było na tyle ostro, że miałam ściągnąć pierścionek i oddać . Ale jednak wolę mieć podejście do związku "starodawne", jak coś się psuje to się to naprawia, a nie wyrzuca/ wymienia . Szkoda byłoby mi tego, co razem przeżyliśmy... wiem, że bywają i lepsze i gorsze chwile, ale zawsze patrze pozytywnie na przyszłość i wiem, że i po burzy wyjdzie słońce . A wtedy potrafimy się świetnie dogadywać i mamy tak genialne dni, jak np. dzisiaj .
Stary 2014-01-07, 00:26   #2942
JSC90
Raczkowanie

Dobranoc, ja tez uciekam, bo rano na 6 do pracy, ale najprawdopodobniej to mój ostatni dzień, bo umowa mi sie skończyła w grudniu a teraz koncze pewne sprawy juz na umowe o dzieło :-( Spokojnej nocki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-07, 00:40   #2943
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Tak, tak, mówię o Tosirze na Wojska Polskiego . W sumie innego lodowiska w Tarnowie chyba nie mamy? Bo ani na rynku ani za Pałacem Młodzieży nie robią już od dawna chyba.

Uhhh... chciałabym, żeby w mojej sali tyle brali . My płacimy 200zł od osoby, bez alkoholu, bez ciast i bez tortu. Do tego, dopiero w lipcu dadzą nam ostateczne info, czy cena stoi czy podskoczyła.

Ej masz rację! sądzę podobnie hahaha

Jak mowa o kłótniach, to my z TŻ'tem oboje trochę wybuchowi jesteśmy i uparci :P. No, więc się zdarza :P. Ale takie kłótnie, żeby gromy leciały, to chyba większe po zaręczynach były! W pierwszy dzień świąt było na tyle ostro, że miałam ściągnąć pierścionek i oddać . Ale jednak wolę mieć podejście do związku "starodawne", jak coś się psuje to się to naprawia, a nie wyrzuca/ wymienia . Szkoda byłoby mi tego, co razem przeżyliśmy... wiem, że bywają i lepsze i gorsze chwile, ale zawsze patrze pozytywnie na przyszłość i wiem, że i po burzy wyjdzie słońce . A wtedy potrafimy się świetnie dogadywać i mamy tak genialne dni, jak np. dzisiaj .
200zł to sporo, dla nas to już górna granica za jednodniowe i w takiej cenie chcielibyśmy już ująć wszystko poza alkoholem (czyli 5 dań gorących na półmiskach, zakąski, stół wiejski, bufet słodki, szampan na powitanie, pokój dla nas itp.)

U nas to szantaż przy kłótniach i tekst "bo za ciebie nie wyjdę!", gdy chcę postawić na swoim U mnie ja jestem bardzo wybuchowa i nerwowa, tż raczej nie, on to zazwyczaj ze spokojem do wszystkiego podchodzi, ale czasami też potrafi dać mi popalić po ponad 5 latach mieszkania razem niewiele nas już chyba dziwi
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 01:19   #2944
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
200zł to sporo, dla nas to już górna granica za jednodniowe i w takiej cenie chcielibyśmy już ująć wszystko poza alkoholem (czyli 5 dań gorących na półmiskach, zakąski, stół wiejski, bufet słodki, szampan na powitanie, pokój dla nas itp.)

U nas to szantaż przy kłótniach i tekst "bo za ciebie nie wyjdę!", gdy chcę postawić na swoim U mnie ja jestem bardzo wybuchowa i nerwowa, tż raczej nie, on to zazwyczaj ze spokojem do wszystkiego podchodzi, ale czasami też potrafi dać mi popalić po ponad 5 latach mieszkania razem niewiele nas już chyba dziwi
Ja nawet nie wiem ile mamy dań .... a i tak mamy pakiet "standardowy" (środkowy, bo ekskluzywny mało co się różni a cena 220zł za osobę). Stół wiejski możemy dokupić za 1200/1700zł (zależy czy z dzikiem czy nie :P ), słodki bufet robię sama, pozostałe rzeczy mamy w cenie .
Stary 2014-01-07, 07:42   #2945
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

dzień doberek <zieeew>...
do pracy czas...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:42   #2946
aga99792
Zakorzenienie

Witam. Zaspalam i nie wiem co robić więc leżę na lozku..[B]magda_mjt u nas jest to najdroższa sala. Ale w ofercie praktycznie nic nie ma. No i dla nas 180 to dużo a ta lepsza opcja 200 zł.to już całkiem. A ile co.gdzie kosztuje to zależy od regionu. Ta sala jest na wsi i ceny ma większe niż w mieście. A inna poza nią nam się nie podobała.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:55   #2947
pati0090
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
A mnie w styczniu jeszcze czeka wesele... babci ;D tzn mają 50 lat po weselu i robią imprezę.. najgorsze, że nie wiem co dać na prezent..
Ale super. Ciekawe czy my dotrwamy do takiego stażu małżeńskiego mam nadzieję, że
Tak

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
chyba wczoraj była dyskusja na ten temat

dla mnie efekty były już wtedy, jak mi nowe rury połozyli
mam zdjęcie z kilkoma płytkami na ścianie, ale nie wiem czy już się łapie.

te jaśniejsze płytki u Ciebie są białe? czy zdjęcie przekłamuje? mnie osobiście nie podobają się białe płytki, ale to Tylko moja opinia, to Twoja łazienka i Tobie ma się podobać
Płytki są kremowe ale tak wychodzą na zdjęciu telefonem robionym w złym świetle

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-01-07 o 07:49
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:03   #2948
tunia89
Zakorzenienie

Dzień dobry ja idę do lidla bo jest tydzień sportowy

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:04   #2949
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja idę do lidla bo jest tydzień sportowy

Ja stoję w korku, a jadę na 8 00 do pracy :banghead: już jestem spóźniona

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-01-07 o 08:05
Stary 2014-01-07, 08:23   #2950
iixi
Zakorzenienie

dzień dobry. ja od 7 na nogach.. po świętach to straaaaszne no nic, lece na uczelnie.. miłego dnia wam.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:24   #2951
olusia92
Rozeznanie

Cześć.
A ja ledwo wstałam to już jestem wkurzona, 15 minut próbowałam się dodzwonić do ośrodka zdrowia. Ciągle było zajęte a ośrodek 2 domy obok mnie to wstałam ubrałam się i tam ide. A co się okazało rejestracja na telefon a najpierw rejestrują tych pod okienkem czyt. stare wiecznie niezadowolone baby, które patrzyły na mnie jak na kosmite bo przecież młoda osoba nie może chorować. Grr... Ajak już siedze w poczekalni i słysze jaki to fajny doktor bo taki miły i można z nim o życiu porozmawiać to mnie coś bierze, bo każdy tam czeka a te po 30 czasem minut w gabinecie u takiego faceta siedza. Jak dobrze że ja do takiej młodej babki idę.

Uff... Aż mi ulżyło bo znów z moim nie wyparzonym dziubem bym się tam odezwała. Ale musze zachować zimną krew i nie reagować na te baby ktore siedza 3 krzesła dalej a obgaduja kazdego ze az glowa boli.

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:38   #2952
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
dzień dobry. ja od 7 na nogach.. po świętach to straaaaszne no nic, lece na uczelnie.. miłego dnia wam.
ja też ledwo wstałam

Stary 2014-01-07, 09:24   #2953
tunia89
Zakorzenienie

Olusia Ja miesiąc temu załatwiałam babci lek. Ponieważ na miesiącjechała do cioci do Niemiec. Dosłownie minutę byłam w gabinecie. Jak przyszłam to zapytałam się czy mnie przepuszczą. Usłyszałam jedno wielkie NIE. Lepiej nie chorować bo poźniej się człowiek uzera z takimi. Ja się przez to nauczyłam, aby nie być miła. Dodam do tego, że musiałam jeszcze iść dać babci leki bo zapomina czy brała.

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:04   #2954
Bacardi_
Wtajemniczenie

Hej Tż pojechał dzisiaj o 4:30, ależ mi smutno.. przy dobrych wiatrach zobaczymy się za miesiąc, a przy złych dopiero na święta porażka..
co tam u Was?

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:17   #2955
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Hej Tż pojechał dzisiaj o 4:30, ależ mi smutno.. przy dobrych wiatrach zobaczymy się za miesiąc, a przy złych dopiero na święta porażka..
co tam u Was?
Ciężkie są takie rozłąki. Nie wiem czy bym dała radę ale jakbym musiała to co zrobić

Stary 2014-01-07, 10:31   #2956
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ciężkie są takie rozłąki. Nie wiem czy bym dała radę ale jakbym musiała to co zrobić
A daj spokój, to było chyba najcięższe rozstanie.. a te 2 tygodnie urlopu minęły jak jeden dzień, ale po coś to robimy

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:36   #2957
Kelpie
Zakorzenienie

Hej.

Jakaś nieprzytomna dziś jestem.

Dzwoniłam do kancelarii w moim kościele i nic się nie dowiedziałam bo na każde moje pytanie ksiądz odpowiadal, że trzeba przyjść do proboszcza. A ja tylko chciałam odpowiedzi czy już można ustalać datę ślubu na 2015...

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:57   #2958
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem ile mamy dań .... a i tak mamy pakiet "standardowy" (środkowy, bo ekskluzywny mało co się różni a cena 220zł za osobę). Stół wiejski możemy dokupić za 1200/1700zł (zależy czy z dzikiem czy nie :P ), słodki bufet robię sama, pozostałe rzeczy mamy w cenie .
u nas jest tak samo, mamy ten środkowy bo ten następny też za 220zł różni się jedynie tym, że do poszczególnych kolacji mam więcej do wyboru do menu ale i tak podadzą to co wybiorę a nie że np. goście będą mieć wybór więc bez sensu dla nas no ale stół wiejski już w naszym pakiecie mamy w cenie to jedynie taka różnica. A z gwarancją ceny to my się jakoś dowiemy niedługo jak to jest
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
co tam u Was?
to trzymam kciuki za dobre wiatry u nas...ja już się nie mogę pogodzić z powrotem do rzeczywistości i już za zakrętem sesja...
Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Hej.

Jakaś nieprzytomna dziś jestem.

Dzwoniłam do kancelarii w moim kościele i nic się nie dowiedziałam bo na każde moje pytanie ksiądz odpowiadal, że trzeba przyjść do proboszcza. A ja tylko chciałam odpowiedzi czy już można ustalać datę ślubu na 2015...

najlepiej pójść bo ja też próbowałam tak "na około". W prawdzie odp na maila dostałam po miesiącu no ale dostałam jednak najlepiej osobiście my od zeszłego roku jesteśmy ołówkiem a w lutym (wtedy mam ferie) idziemy się przepisać długopisem i zapłacić 50zł zaliczki bo tak się praktykuje w mojej parafii
Stary 2014-01-07, 11:03   #2959
viva91
na przekór do celu

Jak tak piszecie o wczesnym wstawaniu i o powrocie do rzeczywistości, to czuję, jakbym o czymś zapomniała, od 20 grudnia mam wolne i trwa ono do połowy lutego i jakoś tak dziwnie mi

Ale czuję się okropnie, bo do 5:00 nie mogłam zasnąć A za godzinkę zaczyna się rekrutacja na mgr
Stary 2014-01-07, 11:05   #2960
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak piszecie o wczesnym wstawaniu i o powrocie do rzeczywistości, to czuję, jakbym o czymś zapomniała, od 20 grudnia mam wolne i trwa ono do połowy lutego i jakoś tak dziwnie mi

Ale czuję się okropnie, bo do 5:00 nie mogłam zasnąć A za godzinkę zaczyna się rekrutacja na mgr
ja się dopiero szykuję na powrót bo mam w czwartek zajęcia ale już chce mi się płakać no i zaraz się uczyć muszę zacząć a gdzie jeszcze pisanie mgr, której mam połowę...wiem, mam czas ale promotorka chce 3 rozdział na 17 stycznia a ja go jeszcze nie zaczęłam
my poszliśmy dziś spać o 2 no to viva kciukasy! pięknie się tam zarekrutuj
Stary 2014-01-07, 11:10   #2961
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja się dopiero szykuję na powrót bo mam w czwartek zajęcia ale już chce mi się płakać no i zaraz się uczyć muszę zacząć a gdzie jeszcze pisanie mgr, której mam połowę...wiem, mam czas ale promotorka chce 3 rozdział na 17 stycznia a ja go jeszcze nie zaczęłam
my poszliśmy dziś spać o 2 no to viva kciukasy! pięknie się tam zarekrutuj
o kurcze, ciśnie was strasznie z tymi rozdziałami. ogólnie to dobrze, no ale nadgorliwość gorsza od faszyzmu ja jutro jadę ze swoją pracą, zostały mi ostatki, dziś ją skończę a potem część graficzna do roboty

o 2 spać mówisz
Stary 2014-01-07, 11:13   #2962
existence
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, ciśnie was strasznie z tymi rozdziałami. ogólnie to dobrze, no ale nadgorliwość gorsza od faszyzmu ja jutro jadę ze swoją pracą, zostały mi ostatki, dziś ją skończę a potem część graficzna do roboty

o 2 spać mówisz
no ona ma taki styl ale my ją musimy sprowadzić na ziemię bo ja mam teraz niestety inne rzeczy do roboty niż pisanie, na które mam czas na dobrą sprawę do końca maja a egzaminów sobie na ten czas nie przełożę
hyhyhy...
Stary 2014-01-07, 12:05   #2963
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest tak samo, mamy ten środkowy bo ten następny też za 220zł różni się jedynie tym, że do poszczególnych kolacji mam więcej do wyboru do menu ale i tak podadzą to co wybiorę a nie że np. goście będą mieć wybór więc bez sensu dla nas no ale stół wiejski już w naszym pakiecie mamy w cenie to jedynie taka różnica. A z gwarancją ceny to my się jakoś dowiemy niedługo jak to jest

to trzymam kciuki za dobre wiatry u nas...ja już się nie mogę pogodzić z powrotem do rzeczywistości i już za zakrętem sesja...

najlepiej pójść bo ja też próbowałam tak "na około". W prawdzie odp na maila dostałam po miesiącu no ale dostałam jednak najlepiej osobiście my od zeszłego roku jesteśmy ołówkiem a w lutym (wtedy mam ferie) idziemy się przepisać długopisem i zapłacić 50zł zaliczki bo tak się praktykuje w mojej parafii
No tak podejrzewalam. Ale kosciol w mojej rodzinnej miejscowosci jest i musimy specjalnie jechac i chcialam wiedziec czy juz zapisuja na 2015...ale sie nie dowiedzialam

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:32   #2964
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
My poruszymy temacik ślubu na mojej kolędzie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:38   #2965
viva91
na przekór do celu

I uj bombki strzelił, nie mogę wybrać kierunku w systemie, dopóki nie wgram zdjęcia, którego nie mam
Stary 2014-01-07, 12:41   #2966
asiaczek87
Zakorzenienie

I tylko problemy z tym internetem

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:45   #2967
existence
Zakorzenienie

Cytat:
I uj bombki strzelił, nie mogę wybrać kierunku w systemie, dopóki nie wgram zdjęcia, którego nie mam
to zaawansowaną macie tą rekrutację, że zdjęcie się elektronicznie nawet wgrywa ja dałam na mgr nowe zdjęcia, a oni nam kazali dalej używać naszych starych legitek bo ta sama uczelnia, a zdjęcia wcięło
Stary 2014-01-07, 13:07   #2968
viva91
na przekór do celu

Cytat:
to zaawansowaną macie tą rekrutację, że zdjęcie się elektronicznie nawet wgrywa ja dałam na mgr nowe zdjęcia, a oni nam kazali dalej używać naszych starych legitek bo ta sama uczelnia, a zdjęcia wcięło
no w rekrutacji na I stopień też wgrywało się elektronicznie zdjęcia, ale można to było zrobić w dowolnym momencie do końca terminu i niczego to nie blokowało, a tu zonk jak dam radę to jutro będąc we Wrocławiu zrobię, ale nie lubię zdjęć lewego profilu
Stary 2014-01-07, 13:07   #2969
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Witajcie
My poruszymy temacik ślubu na mojej kolędzie
my też

Stary 2014-01-07, 13:10   #2970
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no w rekrutacji na I stopień też wgrywało się elektronicznie zdjęcia, ale można to było zrobić w dowolnym momencie do końca terminu i niczego to nie blokowało, a tu zonk jak dam radę to jutro będąc we Wrocławiu zrobię, ale nie lubię zdjęć lewego profilu
mnie tż robi takie zdjęcia w domu, wywołuję w rossmanie i wycinam już w sumie od początku studiów tak praktykujemy bo ja nienawidzę tej "sztywności" u fotografa niedługo mi będzie musiał znowu do dyplomu zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości