|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Rozeznanie
|
Tygrys gratulacje!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
#2073 |
Lux Mundi
|
Tygryhna, gratulacje
![]() ![]()
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Dzięki Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Niemniej jednak pół godziny temu zdążyłam się już raz poryczeć, przyczyna: "choćbym zdała jeszcze 500 egzaminów to i tak będę beznadziejna". Strach pomyśleć co by było, gdybym nie zdała ![]() ![]() Patri, jak się miewasz? Kocurek, trenujesz rysowanko ![]()
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Ehh, Tygrys, Tygrys...opowiadałam o Tobie TŻowi, jaka jesteś fajna z tym, że tyle rzeczy próbujesz i jakie masz różne ciekawe zainteresowania i stwierdził, że chociaż Cię nie zna, to jemu też się to wydaje strasznie sympatyczne..i takie wesołe
![]() Ja się nie ćwiczę chwilowo w rysowaniu, bo...w ogóle w niczym się nie ćwiczę, jakiś mam zastój. Tzn. co i rusz wychodzę gdzieś na jakąś imprezę, wyjście na piwo, jedzenie, cokolwiek...ale poza tym to jakoś czuję się dość niemrawo, całą resztę czasu leżę i nic nie robię ![]() ![]() No i jestem przeziębiona...a więc marudna ![]() Ale za to postanowiłam nie robić postanowień noworocznych...w zamian za co, mam zamiar przygotować sobie nie za długą listę zasad, których będę się trzymać. Dla własnego zdrowia psychicznego. Pierwszą na pewno będzie to, że nie będę opowiadać nikomu o swoich zamierzeniach, planach, celach. Nikomu. To moja sprawa co sobie zamierzam. Jak tylko wchodzę na tematy tego co chcę, to zaraz od kogoś "uprzejmego" słyszę, że: to głupie, naiwne, nie nadaję się, bez sensu, po co ci to, zrób inaczej. A jeśli to coś nie wychodzi, to słyszę pytania: "no i jak tam twoje plaaaanyyy?". Po co ja mam się tak denerwować? ![]()
#2077 |
Zakorzenienie
|
Tygrysie gratuluję! Jesteś piekielnie zdolna! Może chciałabyś udzielić mi korepetycji?
![]() Nie wiem jak Ci pomóc, ale uważam, że jesteś bardzo wartościową osobą i postępujesz nie fair wobec samej siebie, że się tak ciągle nie doceniasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
Tygrysku gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
Witajcie ponownie
![]() Wojaże świąteczno-noworoczne pochłonęły mnie na tyle że zupełnie zapomniałam o wizażowaniu (za co serdecznie przepraszam i składam baaardzo spóźnione życzenia wszystkiego naj w Nowym Roku ![]() Ale już jestem i z pewnym opóźnieniem startuję w 2014 ![]() ![]() Póki pamięci - dziekuję Indze za link do tekstu i (chyba) Elle za obrazek z tekstami które właśnie przeskrobałam do kalendarza i mam zamiar co rano czytać ![]() Odwlekanie robienia planów było chyba zwiazane z reakcją obronną na podsumowanie 2013 roku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
#2081 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Ja tak szybko, jakoś tak czas mi leci na różnych rzeczach (niekoniecznie produktywnych :/) i dopiero teraz do Was dotarłam. Spóźnione życzenia noworoczne: żebyście były pełne energii do działania, motywacji, zacięcia, ale również żebyście nie zaniedbywały siebie! Dopóki nie uleciało mi z pamięci: wielkie gratulacje Tygrysie!!! ![]() ![]() Patri, przykro mi, że tak się potoczyło z Twoją pracą, ale (jak już ktoś zdążył zauważyć) może i nawet lepiej skoro atmosfera była jaka była. A Ty jesteś bogatsza o doświadczenie i do następnych rozmów na pewno będziesz podchodziła bardziej pewna siebie ![]() Ja również postanowiłam zacząć ten rok bez listy postanowień. Są pewne rzeczy, w których chcę być lepsza (dotyczą głównie kwestii rodzinnych), generalnie wiem co chciałabym udoskonalić/wypracować w sobie, ale nie podchodzę do tego w kategorii "do tego i tego chcę zrobić to" "wtedy i wtedy pozbyć się tego". Po prostu jest to za duża presja. Małymi kroczkami, codziennie, po trochu. No dobra, na jedną rzecz mam deadline: napisać pracę i się obronić!!!!!!! Najlepiej do czerwca. W najgorszym wypadku mam jeszcze wrzesień. Ale kurczowo trzymam się terminu przed wakacjami! trzymajcie za mnie kciuki ![]() Mam do Was takie pytanie: nie raz wspominałyście tutaj o jakimś klubie. Mogę wiedzieć o jaki klub chodzi? ![]() A to taki dodatek humorystyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny,
mam nadzieję że mnie jeszcze trochę pamiętacie ![]() ![]() Tygrysie gratuluję egzaminu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
jednym z moich postanowień noworocznych było dołączenie do tego wątku. Podczytuję Was od roku i w pewien sposób stałyście mi się bliskie ![]() Ale żeby nie brzmiało to tak górnolotnie przechodzę do konkretów ;D Gratuluje Lilith dzieciaczka ![]() Tygrys gratulacje! Jesteś wielka i powiem Ci tylko jedno: nie pitol! Jesteś za☠☠☠ista. Patri, co u Ciebie? Czytam Was na tyle długo, żeby stwierdzić, że jesteś super dziewczyną i często myślę o Tobie. Jak sobie radzisz? Dziewczyny, czy robiłyście już spis planów na najbliższy rok? Czy są rzeczy na których chcecie specjalnie się skupić, bądź takie z którymi chcecie nadgonić? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę Wam miłego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() zabieram się za pisanie CV, wczoraj mozolnie uzupełniałam kompetencje w swoim profilu w urzędzie pracy. Straciłam rytm, energię, w Polsce budziłam się o 7 i miałam jej mnóstwo, tutaj nie mam siły na nic. Zrobię dziś plan na Nowy Rok. Może wtedy odzyskam motywację i energię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Emi
![]()
#2088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak Cię podziwiam, że całkiem od początku uczysz się niełatwego języka, a przy okazji zajmujesz się domem i rodziną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Raczkowanie
|
Widzę, że wątek poszedł już w trochę innym kierunku jednak widząc temat wątku od razu miałam skojarzenie z meme'em na którego ostatnio trafiłam więc pozwolę sobie wkleić linka:
http://weknowmemes.com/2013/02/procrastination-no/ Pozdrawiam;p |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze później napiszę o tym dokładniej w klubie, ale stwierdziłam że ma tu jeszcze udział takie "utajone" porównywanie się - utajone, bo są osoby przy których z automatu czuję się gorsza, już nawet bez dokonywania analizy porównawczej. Cytat:
![]() A właśnie Kot, umiesz rysować ludzkie postacie i stroje? Za pół roku będę świadkową na ślubie i zaprojektowałam sobie sukienkę, ale ani w ząb nie umiem jej ładnie narysować - może przesłałabym Ci skan mojego "rysunku" a Ty byś przerysowała ładnie? Jeśli masz ochotę ofkos i może bym się mogła jakoś za to odwdzięczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Klub to takie tajne miejsce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2091 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, to jeden podpunkt możesz już odhaczyć ![]() Dziękuję za komplement. Mam listę na ten rok, a jakże, nie przegapiłabym takiej okazji ![]() ![]() ![]() Miłego tygodnia Tobie też ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też już rozpisałam wstępnie swój plan na 2014, ale muszę go jakoś wyszczególnić. Przy niektórych planach ciężko mi określić do czego chciałabym dojść w najbliższym roku. Przykładowo chciałam skupić się na swoim charakterze, swoich słabościach, różnego typu barierach i walczyć z nimi, ale ciężko określić mi miejsce w którym to zadanie mogłabym uznać za odhaczone. To dobry pomysł z podziałem na kilka głównych działów, wtedy przynajmniej mamy wgląd czy zanadto nie skupiamy się na jednym, zapominając o drugim. Tygrysie, może podzielisz się swoim planem? Jesteś osobą zajmującą się nietypowymi sprawami, z ciekawością przeczytałabym Twój plan. Oczywiście jeśli chcesz się nim podzielić ![]() Ps. chyba nie masz innego wyjścia jak skupić się na tym, że chwilowo masz więcej czasu wolnego, a z pracą spokojnie - ułoży się. Wykorzystaj ten czas w jakiś fajny sposób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aż tak daje Ci w kość? ![]() Cytat:
![]() ![]() "Tajne miejsce"- brzmi intrygująco ![]() ![]() Udanego dnia Wam życzę dziewczęta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Zajęcia plastyczne brzmią super! ![]() Szczerze mówiąc...też bym pochodziła na różne zajęcia, ale ja kompletnie nie mam na nic pieniędzy...staram się oszczędzić i mam oszczędności, ale i tak ostatecznie mi się rozchodzą jakoś. Większość idzie na wyjazdy, podróże itd. Chciałabym wreszcie żyć zgodnie ze swoim wiekiem...mieć pracę, mieszkać samodzielnie, bez opieki rodziców ![]() ![]() ![]() A co do zmiany otoczenia...wiesz, nie mogę np. zmienić babci, która wypytuje o różne rzeczy, a następnie jak się jej powie zgodnie z prawdą to zaczyna biadolić, wymyślać, zniechęcać...łatwiej powiedzieć jej, że na ten temat nie będziemy rozmawiać i już. O ile jest w stanie to zrozumieć. Znajomych nie mam tak męczących. Zresztą, jakbym ich zmieniła, to już by mi nikt nie pozostał...to chyba jedyni rozsądni ludzie jakich znam. Jak wymyślę resztę zasad, to może się nimi podzielę - chociaż nie wiem czy to takie ciekawe ![]() ![]()
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tygrys, jesteś niesamowita!!! Też za pół roku świadkuję i nawet by mi do głowy nie przyszło by zaprojektować sobie sukienkę ![]() Czy jak czytasz po ang to odznaczasz tylko te słówka, które kompletnie nie rozumiesz i nie możesz się domyślić (domyśleć?) z kontekstu? Ja mam właśnie ten problem, że zaznaczam absolutnie wszystkie słówka, których nie rozumiem, wychodzi tego sporo, no i się zniechęcam. Może powinnam zrobić tak, że czytam i dopiero jak czegoś kompletnie nie rozumiem i jest to ważne dla kontekstu to wtedy dopiero sięgam po słownik? świetne ![]() ![]() Gratulacje!!!! ![]() Cytat:
![]() Ja mam dziś dzień leżenia w łóżku i leczenia wirusa :/ Plus przeboje ze służbą zdrowia. Dobrze, że się wybrałam do lekarza, choć tego nie cierpię, ale przynajmniej wiem, że żyć będę ![]()
![]() |
#2097 | |
Zadomowienie
|
Tygrys graaatulacje ogromne!
![]() ![]() Ale się dziewczyny naprodukowałyście od wczoraj, aż ciężko mi nadrobić, a ja nolife jestem ![]() Cytat:
Apropo tego co napisałaś, ja mam podobnie z tym nad czym teraz staram się ciężko pracować, czyli ze zdobywaniem znajomych bliskich i w ogóle... Bardzo się zaaktywizowałam jak na siebie pod tym względem, staram się być spontaniczna (w sumie to mnie chroni od mysli - co inni powiedzą) i rezolutna, ale często brak odzewu albo minimalny bardzo mnie zniechęca... ![]() Mam ochotę czasem piznąć wszystkim w cholere i dać sobie spokój i wrócić do spędzania czasu samej ze sobą ![]() Oprócz spotkania wizażankowego, wzięłam się za organizację spotkania studenckiego, chciałam się spotkać z paroma koleżankami, z którymi prawie nie utrzymuje kontkatu i wyszło z tego spotkanie całego roku. Odzew jest naprawdę ogromny, bo na 70 osób mam chętnych 40... a możliwe, że nie wszyscy po prostu widzieli ogłoszenie, ale pierwsze hurra było na początku. Ofc byłam dumna, że to się spotkało z dobrym przyjęciem i się wybierają fajne osoby. Ale z kolei zdenerowała mnie reakcja wicestartosty i dj, którego w pierwszej kolejności się spodziewałam na tym wydarzeniu, gdzie będzie duża część jego paczki ![]() ![]() ![]() Teraz z kolei jakimś cudem zostałam wmanewrowana w akcję sprowadzenia pewnego artysty do PL i miałam pretekst do poznania kilku miłych chłopaków ![]() Styczeń wyszedł mi dosyć aktywny... W lutym skupie się głównie na pracy raczej... Plany (nie to, że lubie o nich mówić, ale mówienie bardziej motywuje do działania) - dwie rekrutacje i wysyłanie cv - wolontariat w Budziku (musze się tam wybrać) - spotkanie z kolezankami M, A - spotkanie z panią ze szpitala - spotkanie z wizazankami - sesja zdjeciowa - 3 wizyty u psych - wizyta u lekarza endo - ogarniecie Excela i Worda w bardziej zaawansowanej formie Ale generalnie przychodzą takie chwile, że dałabym sobie ze wszystkim spokój ![]() a tymczasem lece do nauki na jutro, którą jak zwykle zostawiłam na ostatnią chwilę i czeka mnie jeszcze napisanie maila do właścicielki mieszkania... Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Inga szybkiego powrotu do zdrowia ![]()
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” ― Mahatma Gandhi I) 10 kg ![]() II) 10 kg ![]() Edytowane przez change Czas edycji: 2014-01-07 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyprowadziłam się z domu na studia mając 18 lat i od tamtej pory mieszkam samodzielnie (w sensie bez rodziny) oraz mam stałą pracę, na pełen etat. Ale myślę, że nigdy nikomu nie dogodzisz na 100 %. Często czułam się samotnie mieszkając tutaj, znajomi/współlokatorzy to co innego niż rodzina. I tak jak na początku byłam bardzo zadowolona, bo jednak mogłam robić co chce i nie musiałam odpowiadać na pytania "co robisz", "kiedy wrócisz", to teraz gdy jestem starsza brakuje mi rodzinnego ciepła. Ale jeśli Tobie to przeszkadza to może zastanów się jakie masz możliwości? Czy dobrze pamiętam, że jeszcze studiujesz? Może pracę na pełen etat lepiej zostawić na później, kiedy nie będziesz miała na głowie zajęć i egzaminów? A samodzielne mieszkanie? Nie masz możliwości wynająć czegoś z TŻ? Czy sprawy finansowe i nieposiadanie stałego źródła utrzymania nie pozwalają na wspólne zamieszkanie? Cytat:
![]() A co to za przeboje ze służbą zdrowia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() Taka zupełna samodzielność ma więcej wad niż się wydaje ![]() ![]() W Twojej sytuacji, to że możesz mieszkać z facetem jest bardzo komfortowe w szukaniu swojego lokum i utrzymywaniu go ![]()
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.