|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Dziękuję
![]() Dzisiaj robię bułeczki kukurydziane. I chleb. Oh oh ![]()
#3962 |
Zakorzenienie
|
Ale że czysto kukurydziane? Błagam o przepis jak wyjdą, ja 2 razy na tym już poległam
![]() ![]()
#3963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obecnie chleb mi się piecze - kolejny eksperyment, dałam dużo więcej nasion/pestek i zastanawiam się czy w ogóle wyrośnie ![]() Z ryżowej jeszcze nic nie piekłam, się skuszę pewnie niedługo ![]()
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wyjdzie to wklej przepis ![]()
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na bułeczki poczekamy, bo jakoś mniej czasu mi się ostatnio zrobiło ![]()
![]() |
#3966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Polecam jeszcze pana nazwiskiem Taubes na pewno "Dlaczego tyjemy i co na to poradzić" (Why we get fat and what to do about this) a drugi jego tytuł bardzieł "naukowy "Good Calories, bad calories" Ciekawe rzeczy pisze M. Sisson (Zadna jego książka nie wyszła po polski, strona www.marksdailyapple.com), R. Wolf (to są panowie od primal (Sisson) i paleo (Wolf). Od paleo jest Cordain, ale go nie lubie bardzo (bo wpadł na genialny pomysł, żeby opatentować nazwę paleo). Sisson ma raczej naukowe podejscie, jego strona jest pełna róznych informacji, on sam tez się ciągle uczy, zmienia pewne rzeczy, o których pisał w książkach, stara sie też radzić ludziom, którzy np trenują maratony itp (Primal jako taki jest wrogiem chronicznego wysiłu areobowego) art szukać przepisów opatrzonych etykietą primal/paleo. polecam Wam: PaleoOMG, NOM NOM Paleo i Civilised Caveman Cooking Creations.
![]() |
#3967 | |
Zadomowienie
|
Ok zrobiłam bułeczki z tego przepisu tyle, że dałam prawie dwa kubki mąki :P Wyszły jak zwykła zagryzka do zupy, ale tyłka nie urwały mimo dodatku soli. Będę musiała pokombinować
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 |
Zadomowienie
|
Ja też w końcu znalazłam czas i wczoraj coś poczytałam. Spróbuję zrobić test najpierw na sobie, bo u nas idzie dużo makaronu i chleba (aktualnie żytniego, mąż sam piecze).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
Floria, ja mam pytanie odnośnie oczyszczania : jakie masz modyfikacje techniczne, o których wspominałaś?
Bo szykowwlam sie na dzisiaj, a tu doopa mi wyszła bo nie mam ornityny - gdzie ty to kupujesz? Czy to konieczne? bo znalazlam przepis bez tego...
#3970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Modyfikacja to taka, że używam cytryn, bo nie cierpię smaku grejprutów, i niczego nie mieszam. Piję niecałe pół szklanki oliwy i zaraz to zapijam połową, a raczej 3/4 szklanki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego. Około 5-6 cytryn wychodzi. Mam taki elektryczny wyciskacz do cytryn, robię sok tuż przed wypiciem. Trzymam się tych godzin, które są podane, i bardzo ważne - zmykam natychmiast do łózka, z termoforem, który przykładam do prawego boku, tam gdzie jest wątroba, i nie ruszam się co najmniej 20 minut. W dzień I lepiej coś zjeść (śniadanie, lekki obiad), i pić wodę, póki można (do 14). Raz zrobiłam jakoś tak na głodniaka, to efekt był gorszy, i szybko zaczęła lecieć sama żółć (co dość piecze w okolicy odbytu). Często się podmywam na II dzień po tych wypróżnianiach, czasami smaruję Bepantenem czy czymkolwiek innym, żeby nie piekło. W największej ilości możesz zaobserwować coś w rodzaju "piasku" i właśnie to zmywam, bo trudno dotrzeć papierem. Między tym są takie różnej wielkości zielone cosie, czasami brązowe - to są te złogi. Jako pierwsze w ogóle odeszło mi coś w rodzaju błony, trudno to opisać, trochę jak cienka meduza. Nie powiem, że nie byłam lekko zdziwiona ![]() Na pierwszy "posiłek" po lubię wypić sok z marchewki, z sokowirówki, ale to nie jest jakiś warunek konieczny. Aha - przy pierwszych razach bolała mnie głowa i czułam się osłabiona, mój mąż tak samo. Znaczy byliśmy podtruci i się toksyny uwalniały. Teraz to nam idzie jak z marszu. Uciążliwe, ale da się prawie normalnie funkcjonować - coś tam sobie robić i wizytować łazienkę od czasu do czasu. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-01-05 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę mam pietrachę, ale szykuje się na piątek teraz. Któraś chetna, żeby dołączyć? Najgorsze to brak picia od 14, chyba umre, ja piję duuużo ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Azi - czy Tu coś schudłaś po odstawienu glutenu? tak z ciekawosci pytam, bo czytam właśnie biblię Davisa. czytam sobie i najlepsze ze wg niego nieważne czy jemy chleb biały czy jakiś ciemny kupny - to samo ![]()
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny bezglutenowe, myslicie ze to mozliwe ze po 6 dniach bez glutenu po wypiciu dwoch drinkow z whiski mialsm na drugi dzien male rewolucje zoladkowe przez gluten?czy to za szybko i raczej o cos innego chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko, że ona ma cycki ![]() Zważę się za jakiś czas i zobaczymy. Cytat:
![]() ![]() Już chyba 3ci miesiąc jestem bez glutenu, a moja rodzicielka dziś wpada i woła od progu "Kupiłam Ci jogurty zbożowe!" ![]() Albo jak się dowiedziała, że z kumpelą mamy rewolucje żołądkowe jak teraz zjemy coś glutenowego to mimo wszelkich moich tłumaczeń, poprawy cery, włosów, samopoczucia itd. stwierdziła, że "musimy" znowu zacząć jeść gluten. ![]()
![]() |
#3975 |
Raczkowanie
|
a ja wróciłam do biegania
![]() po kontuzji jest ciężko ![]() co do chleba - ja najbardziej odchorowuje jakieś razowe żytnie na zakwasach niż zwykłe buły. jak na razie nowy rok zaczęty z impetem, zobaczymy jak to dalej.
#3976 |
Zadomowienie
|
Hej. Przy tej kuracji oczyszczania wątroby, nie czuje się głodu, ani pragnienia, serio, więc się tego nie bójcie.
Mąż piecze chleb z mąki żytniej, z ziarnami. Robił na drożdżach, a teraz nastawił zakwas. Podobno będzie do użycia za 3 tygodnie. Jogurt i kefir robimy sami. Ale zaczęliśmy robić zapasy ugotowanej jaglanki w lodówce. Może jakoś dam radę się wykręcić od zboża i sprawdzę na sobie. Nie nastawiam się na już, bo za miesiąc jedziemy do Włoch na narty, raczej zboża tam nie uniknę. Po powrocie można zacząć od nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale co do schudnięcia. Ja ćwiczę (z Zuzką na przemian z lżejszymi treninagami - Jillian, Xhit Daily, Mel B), więc to też inaczej, na pewno dużo szybciej mi się ciało "rzeźbi" bez mącznego jedzenia. Schudłam może z 1,5 kg przez 2 miesiące chyba. Też mi zgubiła się oponka na dole. Ogólnie brzuch się mocno spłaszczył. Zrobiła mi się jakakolwiek talia. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() A jak wrażenia po Zuzce? Ja jeszcze jej nie testowałam, po skończeniu p90x weszłam na nowość również Tony'ego - p90x3 i trwa ono dziennie krócej, energetyczny trening a nie taki tradycyjny rypacz jak p90x i na razie wrażenia po 4 dniach boskie ![]()
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Zuzkę uwielbiam, jestem po niej przetyrana bardzo, ale może dlatego, że ja nie mam super kondycji - bo spotkałam się z opiniami, że Zuzka jest średnio męcząca. No nie wiem, ja wykonuję jak ona wszystkie ćwiczenia (w filmikach zapowiadających są prostsze wersje zawsze) i konam po tym 12-18 minutach, bo tyle zwykle trwają jej treningi. Dzień "Zuzkowy" wygląda u mnie zwykle tak, że robię rozgrzewkę 7-8 minut, ZWOWa Zuzki, 10 min jakieś ćwiczenie typu Mel B czy XHiit Daily (normalnie one są super lajtowe, ale zaraz po Zuzce mnie męczą ![]() Nie jest to więc długi trening, a efekty się pojawiły natychmiast w porównaniu do tego, jak wcześniej ćwiczyłam tylko Mel B, Jillian, Tiffany (ale to krótko z nią, bo jakoś mi się średnio podobało), XHiit Daily i inne tego typu. Ogólnie sama idea ćwiczeń Zuzki jest taka, żeby połączyć trening siłowy (na miarę tego, co ma się w domu, nie na siłowni) z cardio, może raczej interwałami. Zwykle jest to tylko 3-5 ćwiczeń w trakcie całego treningu i robi się serie jedna za drugą. I właśnie ilość tych serii męczy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha fajna mama ![]() No chcialam sie tylko upewnic, ze to jeszcze za wczesnie na takie reakcje ![]() Cytat:
ale zazdroszcze wyjazdu! ![]() Cytat:
Ja pytalam sie mamy czy nie chcialaby przeczytac sobie davisa to powiedziala,ze nie bo pewnie by chciala przestac jesc make i wtedy juz nic by nie mogla jesc ![]() a ja wczoraj mialam maly kryzys, ho mama ugotowala pierogi ruskie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3982 |
Zadomowienie
|
A ja się cieszę jak głupia, bo udało mi się przytyć 2kg
![]() Byłam jak wychudzona szkapa i nie wiedziałam dlaczego. Z innej beczki: używacie past do zębów bez fluoru? Jakich? Nęci mnie ta od agafii, ale szybciej może kupię jakąś Himalaya Herbals w rossmanie albo superfarmie. A może polecicie coś innego, co mogę kupić w tych sklepach, ewentualnie w Hebe? Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-01-07 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma różne problemy, wiele lat temu też miałam niedowagę
![]() A czemu chcesz używać pasty bez fluoru?
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Oo, piszecie o bezglutenie
![]() Ja Wam powiem, że jak zjem nawet przypadkiem coś z niewielką ilością glutenu, to za kilka godzin mam zawroty głowy, napęczniały brzuch, a na drugi dzień czarne myśli, poważnie. Moja mama na szczęście widziała, jakie miałam zdrowotne problemy przez gluten i poważnie mnie traktuje, nawet w święta myślała o mnie i nie przemycała mi nic glutenowego ![]() Do czytania Davisa biorę się drugi raz, jak dziecię pozwoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz mi kochana od początku o co chodzi. Rozumiem , że oczyszczanie organizmu z toksyn tak? Pijesz oliwę a potem sok i do wyrka. Robisz tak raz na ile? Na miesiąc? Może dwa dni pod rząd? Ale jestem ciekawa. A te złogi to co ? Ok, edytuję, znalazłam że 2 razy w roku ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zadomowienie
|
http://gabinet-zdrowie.com/index.php...115&Itemid=124
Daję jeszcze raz tego linka, tam jest dość dobrze opisane. Na razie tyle, bo zaraz idę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj zrobiłam na deser mus jaglano-daktylowo-karobowo-maślano-bananowy i o dziwo nawet mój padre zjadł ze smakiem, mimo tego, że nie przepada za "wynalazkami". Inną kwestią jest to, że dopiero jak jadł to mu powiedziałam co w tym jest ![]()
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Himalaya hrebs - uwielbiam
![]() Pisałam wczoraj ale mi zniknęło ![]() Marta ![]() Ajzi - coś w tym jest. Ale jam zbyt niecierpliwa by czekać na tydz wolny od tabsów... Floria - jak myślisz - moge to zrobic w trakcie przyjmowania tabletek?
#3990 |
Rozeznanie
|
Witajcie, jeszcze mnie tu nie było
![]() Aziddee, specjalnie dla Ciebie: ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2014-01-08 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.