|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
hey xd przepraszam ze dopiero teraz ale wlasnie na zajęciach siedze a moj laptop odmawia posłuszeństwa i ledwo go włącze i juz sie tnie zawiesz i nic sie nie da zrobic xd a do tego wczoraj do filmu zjadłam prawie cala milke ,pol paczki chipsów i pol miski popcornu
![]()
#1172 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Cytat:
![]() U mnie -0,4 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. zawsze mnie zastanawia jak można jeść chipsy pomieszane z czekoladą (w sensie w małym odstępie czasu) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale muszę jechać bo mam fryzjera (mam już 3miesięczny odrost! masakra) i zarejestrować samochód, bo jeżdżę na tymczasowym dowodzie... No i mama przyjeżdża jutro na zakupy ![]() ![]()
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
ja kiedys jadła czeków razem z chipsami xd albo czekoladę nadziewana truskawkowa z katchupem
![]()
#1175 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ja tu włażę dla motywacji a nie czytać Twoje grzeszne menu ![]() Dziewczyny dziś wracam na uczelnię, ale w ogóle tego nie czuję. Za dużo wolnego było. W ogóle niedługo sesja a ja jak zwykle z ręką w nocniku się budzę ![]() ![]()
![]() |
#1176 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Moje dziecko to nocny potwór. Niewiem o co mu chodzi, drze się, szarpie, bije. Kuwa tak mnie skopał, że plecy ledwo prosto trzymam. Nie mam pojęcia o co mu chodzi, jeść nie chce, pielucha sucha, śpi z nami. Polowanko było, pod Lidlem grupka ludzi, ale na buty się rzucali. Kupiłam dwa staniki, szału nie robią, ale jeden muszę oddać bo za mały. Drugi obleci, ale nie jestem w pełni zadowolona. W ogóle ta rozmiarówka tragedia: 75B, 80b, 85b, 85c. Wzięłam najmniejszy, bo reszta by wisiała pod cyckami, a ten choć trzyma. Spodni nie wzięłam ani bluzek bo za duże wszystko i materiał lichy. Cytat:
Nie chce mi się wierzyć w 115 w biodrach, wybacz ale przy tym wzroście, wadze, jeśli byś miała tyle w tyłku to w pasie chyba z 50. Totalnie zaburzone proporcje. Cytat:
Albo chcesz do pracy albo nie chcesz. Bo to się złościsz, że laskę zatrudnili, a teraz kombinujesz co zrobić by w domu zostać. Cytat:
Cytat:
Wyślijcie mi swoje adresy to i ja Wam coś podeślę. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Asia zauważyłaś że coraz częściej płyniesz?
![]() Marta, dziewczyny już ci wszystko napisały. U mnie -0,4. Czyli -0,2 od podpisu. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Tamlin nie kombinuję bo w domu jestem, a do pracy mnie nikt nie wysyla ;-) Wiesz, u mnie musi być wszystko na tip top ustalone, muszę wiedzieć co i jak, gdzie, kto by w razie co. Będę na pewno o tym myśleć no ale póki mam wątpliwości to jest jak jest. Dla samych kontaktów z ludźmi .. kasa też by się przydała.. kupić jakieś nowe buty czy spodnie. Boże, czemu tż nie mógł gdzie indziej pracować. On potrafi przyjść z pracy i powiedzieć że pojutrze jedzie na miesiąc 500 km od domu. Kur 9 rano a strzelają, nie wiem, fajerwerki? :-\ ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Koleżanka się mnie pyta czy jadę w wakacje do krakowa.. ja zaś miałam plan lecieć do grecji z rodzicami, choć w to wątpię bym miała 7 tyś. Ja na wyjazd nad polskie może rok zbierałam. I zaś chcieliśmy nowy komputer ja aparat. Ale problemy mam. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Tak, na pewno zapytam nicki, jak się w końcu z nią zobaczę. Ostatnio widziałyśmy się we wrześniu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
a skąd wy sie tam w tym Giż znalazłyście. znacie się z kiedys kiedyś czy jak?
oj nadalija jak zwykle. my ci sie sprężamy, doradzamy, a tobie nie pasi i na koniec mówisz, że nikt cie do pracy nie wygania ![]() my też mamy noworoczne postanowienie z J. zaoszczedzić na polskie morze. plus moja urlopówka i może styknie. a ja wysupłałam kasę na portki z lidla. fakt materiał wyglada na taki co to zaraz puści farbę, ale takich 3/4 mi brakowało. rozmiary masakrycznie zawyzone. nie dziwie sie, ze nie było dla ciebie. jak ja wziełam M i myslę, ze będą spadały. L była przeogromna. szkoda, ze w stanikach sie tak nie zdarza ![]() Ashya dziewczyno to już nie jest smieszne ![]() co robi Duśka? ![]()
#1179 |
Zadomowienie
|
Marta to samo powiedz sobie przed lustrem jeśli jeszcze raz najdą Cię takie myśli jak ostatnio. Potrzebujesz motywacji? Zobacz ile miałaś na liczniku jak zaczynałaś.
#1180 |
Zakorzenienie
|
Mara, ja bardzo doceniam wasze rady, ale przecież pisałam że "chcę a nie muszę".
Tylko ja się po prostu tak boję tej organizacji, że masakra, boję się że to nie wyjdzie, dlatego to mnie jeszcze powstrzymuje. Gdybym miała pod ręką ciocię, babcię, siostrę to w tej chwili pewnie byłabym w pracy. nie, my się poznałyśmy na forum dla tych większych w ciąży na babyboom i nicki mnie ściągnęła na wizaż na mamusiowy. No i jak się tu przeprowadziłam to się spotkałyśmy. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- u nas też kasy trochę przychodzi, tż 13, potem mundurówka i urlopówka, ale to zawsze na to, to trzeba kupić , a to, samochód coś zrobić, ubezpieczenie. a potem patrzę a tu kasy nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
swinka dzieki. ja każdy kubeł na łeb przyjmę jeśli mnie otrzeźwi. dziś się trzymam ok i z czego się cieszę od 1 stycznia nie słodzę
![]() nadalko a w naszej rodzinie i wsrod znajomych krąży raczej opinia, ze tak super mieć męza żołnierza. nie pod wzgledem tego czy oni tacy za☠☠☠isci, ale raczej pod wzgledem kasy i wolnego. Adam jest żołnierzem i pracuje do 15:00 zarabia nieźle (nie zarobiłby tyle ze srednim mysle nigdzie w naszym miescie), ma duzo dni wolnych, fajne szkolenia wyjazdowe.
#1182 |
Zakorzenienie
|
Żołnierz pod względem oranizacyjno-rodzinnym jest beznadziejny.
Przychodzi z pracy i dzień lub dwa dni przed wyjazdem dostaje rozkaz na poligon i nikogo nie obchodzi że ma np jakieś plany - tak samo ze służbami (24h), często w weekendy. Wolne ma ale przy okazji np świąt bierze jakieś dni by np nie iść do pracy na dwa dni. Dni wolne też nie biorą się z niczego, to są albo nadgodziny, albo za służby (za służbę w weekend dostaje się dni wolne). Te wyjazdy czy są fajne ? Nie wiem? On na szkoleniu był ostatnio po naszym ślubie na śląsku - w sumie może i fajnie bo i pojedzie i zobaczy (tego to mu zazdroszczę) no ale jednak nie ma go w domu a kasę dostaje za to npormalną - za poligon ma płacone.. pracuje do 15,30.. często mają strzelania nocne, wraca np o 24 i na 5 znowu karzą przyjść. Wiesz ja jako "matka polka" siedząca w domu jakoś nie narzekam mocno na jego pracę, bo to praca i co zrobisz, tylko właśnie ciężko coś zorganizować, jakiś wyjazd czy coś bo on może chcieć wolne ale nie wie czy mu zatwierdzą, mogą mu śmiało odmówić. Urlop też nigdy nie wie kiedy będzie miał bo wosjko przydziela z góry - dwa lata temu miał urlop grudzień/styczeń. W 2013 zarezerwowałam miejsce nad morzem w marcu w tych okolicach kiedy "prawopodobnie" będzie miał urlop, na szczęście wyszło tak jak zarezerowałm inaczej pojechałabym sama z koleżanką. No kasa zła nie jest, z mieszkaniówką 3tys. ale jak zapłacę rachunki, kupię to co trzeba to jakoś mało się wydaje że zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
no ba. 3 tys to jesli ktoś ma kredyt to nawet nie starczy. wy to mieszkanie zwyczajnie wynajmujecie i wam dopłacają? nie ma szans na mieszkanie z Armii? juz chyba tego nie ma, co?
każda może ponarzekac na "dyspozycyjnosc" swojego faceta, prawda tamlin? ![]()
#1184 |
Zakorzenienie
|
wypłaty ma 2,5 a mieszkaniówka to 500. z armii nawet jak by dawali to na tyle samo by wyszło bo zabrali by nam mieszkaniówkę a rachunki takie same jak tu.
Choć tż mówił że wojskowe mieszkania są pod większym odstrzałem złodziei. |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, dyspozycyjni są, tyle, że nie dla nas
![]() Ale mój ma teraz 3 tygodnie bez wydzwaniania, że trzeba jechać ![]() ![]() Ale tak czytam co Nadalka pisze i w szoku jestem, bo kuzynki mąż jest wojskowym i bratowej siostry mąż też i mają labę. Fakt, poligony nie raz po kilka dni, szkolenia, ale ogólnie więcej są w domu niż ich nie ma. Urlopy mają według swojej potrzeby a nie narzucone. Święta to jak chcą, a jak chętnych brak to na zmianę robią. I to nie jest jedna jednostka, bo i w Poznaniu i w Sulechowie. Może u Twojego Tż-ta po prostu jednostka jakaś walnięta jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
nadalka witaj w klubie,ja też się boję tej całej organizacji
![]() Ale chcę też za******cie wyjść z domu ![]() Ciężko mi będzie przeciąć z nim pepowinę ale myślę, że jemu też się ze mną nudzi,a taka opiekunka to i zajmie go i do dzieci innych wyjdzie... To wszystko nie zmienia faktu,że cholernie się boję tych wiecie "różnych" historii z opiekunkami,ale przecież więcej chyba na świecie tych normalnych... Marta ![]() Właśnie dostałam plytki z pl ![]() Będzie dzisiaj nowy trening z Ewką ![]() Nie pytajcie co mam za oknem ![]()
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
pada? u mnie też
![]() ceaturka ty to masz juz niezłą kolekcję ![]() nie ma się co uszukiwac, ze bedzie lekko, szczegolnie gdy dzieciaczek choruje, ale da się!
#1188 |
Zakorzenienie
|
Tamlin no to super
![]() Ja też zawsze słyszałam opinie,że wojskowi mają niezłą kasę... Kiedyś nawet kolega poszedł na zawodowego, kasa super, zwłaszcza że on kawaler ![]() Jak się później okazało padło mu na głowę, no i tyle z jego przygody z wojskiem ![]()
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
wcale się nie dziwię. jak można znosić to "czołobicie" przed kimś tylko dlatego, że wyższy stopniem, a że głupi jak but...
#1190 |
Zakorzenienie
|
No on mówił że jego kompania jest poj.ebana. Jak w sylwestra wszyscy wychodzili o 10 do domu a im kazali do końca siedzieć
![]() A co najlepsze to moi 2 braci jest w tej samej więc wszyscy mają przeee ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- były tam afery że dowódca walnął szeregowego, była awantura jak nie wiem, przesłuchania, wykrywacze kłamstw, nawet mój tż był.. albo że kapral zgarnął kasę za poligon na którym go nie było.. kradzieże i znowu wykrywacze kłamstw.. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- No my mamy 3 tyś na życie miesięcznie - rachunki mleko pampersy przeżycie fajki dla tż choć jak sam pali to dużo nie idzie. Jak ma się wyższy stopień to i więcej zarabia ale i obowiązków więcej. Mój jest st szeregowym, musi awansować , nie wiem jak to zrobi ale musi. st szer. może 13 lat pracować tylko (takie przepisy) a mój już 6 lat pracuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | ||||
Zakorzenienie
|
odpisuję hurtem, sorki za długiego posta (to tak do Marty i Tamlinki)
![]() Cytat:
Potem na studiach też na w-fie jak mieliśmy basen to można bylo z sauny korzystać- było super. Ale...poszłam kiedyś sama z TŻem i musiał mnie wynosić, bo zasłabłam, od tamtej pory jakoś się trochę boję. Swinko, ale na cerę to sauna i basen robią extra (ściągnięcie po godzinie basenu i wizycie w saunie, wszystkie syfki prawie na wierzchu- coś wspaniałego ![]() Jak masz opcję pójścia z kimś- to gorąco polecam, samej bym się nie wybierała. Cytat:
śniadaniowo -jogurt naturalny Bakoma- 1,19pln za sztukę -owoce: banany, śliwki suszone(z lidla są tanie), jabłka, jak masz rodzynki po świętach się nadadzą, albo inne bakalie, jakieś jabłuszka zasmażałaś może do słoików? no to pyk to w jogurt i masz śniadanko. Otręby kosztują ze dwa złote a starczą ci na miesiąc drugie śniadanko: -jajka na miękko/twardo/jajecznica -wieśniaki z biedro, nie pamiętam ceny- Nadalka na pewno zna ![]() obiady: -nakup cyców kurzych na zaś, poporcjuj, zamroź, wyciagaj po 1-2 tyle ile potrzeba. -marchew z biedro możesz chrupać na przekąski warzywa na patelnię z biedro też są extra. podwieczorki tu mi najtrudniej coś doradzic, bo to u mnie stale "grzeszny" posiłek tj. najczęściej w moim przypadku to jest kawa z czymś czego jeść się nie powinno na diecie (czeko, albo jakieś ciastka bezglutowe) kolacja- to samo co 2 sniadanie, ewentualnie pieczony kurak, śledzie (mniam), ryby z biedro są dość tanie... raz na jakis czas (czytaj- według mnie raz na tydzień) pozwól sobie na czekoladę, ale dobrej jakości, a nie badziewie niesmaczne. Naucz dzieci jeść zdrowo (bo to tańsze niż wywalanie gory kasy na cukierki i słodkości). Marta, ja na jedzenie staram się wydać max 1200pln w miesiącu. A nie jem wcale pieczywa normalnego (taniego), dzieciak i stary dostają makarony bezglutenowe i kupne pieczywo bezglutenowe (8pln za bochenek), smazę na oleju kokosowym (drogi w porównaniu z rzepakowym, czy nawet oliwą), piję litrami butelkowaną wodę i zrę od groma drogiej czekolady (lindt 7pln za tabliczkę w markecie) Nie wiem czy spisujesz na co idzie u was kasa, pewnie tak, ale zapisujesz co jecie? Ile np. w tygodniu/miesiącu wydajecie na pieczywo, na mięso, na słodycze/przyjemności, ile na owoce/warzywa? U nas takie spisywanie przez parę miesięcy bardzo się przydało- okazało się, że ok.500pln wydawaliśmy na syf typu ciastka, gotowe jedzenie, fast foody itp. Poczytaj tego gościa- jest według mnie geniuszem ![]() http://jakoszczedzacpieniadze.pl/spis-tresci ma takie niektóre pomysły fajne, że az człowieka boli, że sam na to nie wpadł wcześniej kaciamocha....Tamlin, zrobiłaś mi dzień ![]() ![]() Nadalka, chyba w Biedrach się teraz mocno poprawiło, u nas (nie wiem czy wszędzie tak jest) widziałam parę razy ogłoszenia o pracy- podobno dają normalną umowę (cud nad Wisłą! nie wiem jak w innych miastach ale w Wawie umowa o pracę a nie zlecenie to ewenement), dają chyba jakąś prywatną opieke med. i ostatnio widziałam 1980pln netto- całkiem według ok. Przy um. to ok.2,6 brutto chyba?! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Narzekasz że nie masz z kim pogadać- to rozumiem, bo tez jak siedziałam z małym w domu to miałam taki czas, ze wszyscy znajomi się zajęli swoim życiem, a ja mogłam co najwyżej z synem i kotem gadać...ale dziewczyny ci już pisały- szukaj! No ja wiem że to nie łatwe pojść na plac zabaw (w tą pogodę ![]() Zrób ogłoszenia, ze szukasz niani na godziny. Za 10pln za godzinę pewnie się ktoś znajdzie. Na 2-5 godzin w tygodniu, zebyś ty mogła sobie sama bez dziecka oblecieć sklepy, popatrzeć na ogłoszenia w sprawie pracy itp. Przeciez możesz iśc do pracy na pół etatu. Niani nie musisz od razu do domu wpuszczać i zostawiać z dzieckiem- moze łazić za tobą/przed tobą w odległości 20 metrów, zeby Iga się przyzwyczajała- ja tak swojego przyzwyczajałam do niani. U mnie to byla kwestia 2 miesięcy takich spacerków, pod koniec tego czasu już się nie bał zostawać z nią całkiem sam np. na placu zabaw, albo w domu (ja wychodziłam np. na 15min, wracałam, znów wychodziłam i tak w kółko) Dziecko tez musi się powoli uczyć, ze bedziesz je zostawiać, a nie rach-ciach! na głęboką wodę na 8 godzin samo z nianią, albo do żłoba! to proces trwający jakiś czas, warto, zebyś miała to na uwadze, że np zaplanowanie powrotu do pracy gdy nie masz babci/cioci czy kogoś innego kto jest znajomy i zostanie z dzieckiem trwa, może być miesiąc, a moze i pół roku...Tobie by dobrze zrobiło jakbyś czasem na godzinkę czy dwie zostawiła małą z kimś a sama poszła do ludzi. A na pracę- jeszcze będziesz miała czas, wszystko po kolei.
![]() |
#1192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja już po jednych zajęciach, spotkałam w sklepie szwagra TŻta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1193 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie byśmy mieli za tą kasę super wakacje, albo motocykl dla mnie ![]() Też uważam tak jak Marta- nie ma co dziecka tak długo w domu trzymać, warto posłać do innych, szczególnie gdy nie ma rodzeństwa, albo bliskiego kuzynostwa/koleżanek i kolegów z bloku (takich co się z nimi prawie codziennie widzi), bo dzieci uczą się nawzajem od siebie. Cytat:
Na pełny etat, to praktycznie tak czy siak musisz jeszcze nianię zatrudniać do odbierania albo prowadzenia dziecka przy nieregularnych godzinach pracy, bo w żłobku masz stałe godziny i np. dziecko musi być na 8 najpóźniej i odebrane do 17 a potem się dodatkowo płaci za godziny. Cytat:
Ja osobiście wolę żlobki/przedszkola a to dlatego, ze tam jest więcej dzieci co za tym idzie- wiecej rodziców kontroluje co się z dzieciakami dzieje. Ja mam fisia na punkcie bezpieczeństwa (tego psychicznego też) mojego dziecka, bałabym się, ze nianka może sobie np. telewizję ogladać albo gadać godzinami przez tel. gdy powinna się skupić na moim dziecku Cytat:
Nie wiem jak reszta(ale jest wysokie prawdopodobieństwo, ze myśli podobnie) ja powiem tyle- nie chce się doopska ruszać, to głoduj i wyglądaj jak wieszak z luźną skórą. Sorry...180 cm i 55 kg?! buhahaha....druga Anja Rubik się znalazła...tylko jakaś taka obwisła. Laska, nie chcę być niemiła, ale zdrowe ciało jest sprawne, nie tylko chude. ...a skoro sama piszesz że jesteś "flakowata" to weź się za poprawę tego, a nie chcesz jescze większego flaka mieć ze skóry Cytat:
Sorry- wiem, ze człowiek woli nie myślec w ten sposób, ale co by było gdyby?! Naprawdę warto mieć alternatywę w postaci nawet tej niziutkiej pensyjki którą w 4/5 będziesz oddawać niani, czy opłacać żłobek. Cytat:
Cytat:
Dużo z tym zachodu? ja bym chętnie sama kiełki siała...ale wstyd się przyznać- nie mam tyle wolnego parapetu ![]() Cytat:
Insane ja mam na razie tylko minus 18kg na liczniku...a czekoladę jem praktycznie co drugi dzień. Teraz muszę sie trochę ograniczyć, bo sobie przez święta i sylwka folgowałam za bardzo i przyzwyczaiłam do słodkiego, ale minimum raz w tygodniu wciągnę połowę tabliczki jak nic ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wiem, La'Mbria, że Ty patrzysz bardzo zdrowotnie na wszystko i że to nie jest idealne, ale skoro wklepujesz nam w główki, że całe życie mamy jeść tak jak teraz, żeby trzymać wagę, to nie możemy całkiem eliminować rzeczy które lubimy, albo które nam z sukcesem coś zastępują- jak mi to musli - słodycze ![]()
![]() |
#1195 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na mieszkania wojskowe też narzekał, ze wspólnie sobie koledzy muszą dobytku dogladać gdy któregoś nie ma, bo okradają takie mieszkania jakoś statystycznie częściej ![]() Cytat:
No ale jak wolisz swoją łyżkę cukru to looz ![]() ja tam zawsze będę za czekoladą ....nno i lodami ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-01-07 o 12:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
Pewnie masz rację, że czeko zdrowa, ale nie wierzę, że schudnę szybciej/bardziej/a nawet tak samo, jedząc 150 g milki z orzechami tygodniowo niż parę łyżek musli :P
#1197 |
Zakorzenienie
|
La'Mbria a co jeśli nam smakują te wszystkie E ?
![]() kot mi leje na psudo-łóżko. już nie mogę :/ ciagle piorę wszystko i dalej czuję. lejek jeden ![]()
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
laM'bria moja znajoma płaci tutaj (w wawie) za przedszkole 4tys.
![]() a niania też kosztuje, wiem bo sama się nad tym zastanawiałam jako pracą dorywczą. gdybym wzięła pełen etat tak jak pani sobie życzyła (nie mogłam bo przecież studiuję dziennie)-czyli rano zaprowadzić dzieci, po szkole/przedszkolu odebrać i zająć się do powrotu rodziców 17-18 to zarabiałabym więcej niż mój TŻ teraz ![]() a co do diety/cery to uwierz, że ja już próbowałam wszystkiego. również diety bezglutenowej i nawet innych dziwnych rzeczy, których nie będę tu wymieniać żeby Was nie obrzydzić. 10 lat się męczę i mam dosyć, zdecydowałam się na lek i koniec. a co do tabletek to nie anty, tzn anty biorę ale z własnego wyboru. a lek na trądzik to izotretynoina. ciężki kaliber, wiem-ale tak jak napisałam, przemyślałam i podjęłam decyzję.
#1199 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak chwilowo mieszkałam w Warszawie, to też słyszałam o takich cenach, bo znajomi z pracy dzieci posyłali do przedszkoli gdzie tyle płacili, dla mnie to nie do pomyślenia. W moim małym miasteczku za darmoszkę wszyscy mają:P
![]() |
#1200 |
Zadomowienie
|
Martolina i jak tam w pracy? Ogarniasz?
Nie mam kota, ale chyba takie kocie zapaszki, to ciężko wyeliminować, no nie? Nadalka z góry przepraszam, jeżeli coś źle zrozumiałam, bo czytałam pobieżnie, bo dopiero do domu z przedszkola wróciłąm , ale odniosłam wrażenie, że Ty do końca sama nie wiem, czego chcesz. Taka postawa typu chciałabym, ale mi się nie chce ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.