|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
,ale mężul ma kupić dzisiaj jakie takie zamknięcie to zostawię go na pólpiętrze i będę gondolę targać-jeszcze nie wiem jak ale mam nadzieje że dam radę.Znieść to luz,najgorzej wnieść![]() A że w klatce prawie sami emeryci to chyba nikt nie ukradnie. ![]() I rozglądam się za nosidłem ergonomicznym na jakieś krótsze wypady,miałam chustować ale jednak za dużo z tym zachodu i zrezygnowałam. |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, polecacie jakieś podgrzewacze do butelek? Bo ja odgrzewam w kubku z gorącą wodą, ale czasem się mnie zapomnie, by ją wcześniej mieć i wtedy całość imprezy trwa 10 minut... A syrena wyje
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie sianko wytarte Trele Może w Polsce w końcu się wyśpisz co?
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja ja mam jakiś no name
Nemosek- waga Ci się musiała spsuć i tyle co za zapięcie?? bo mnie targanie wózka też doprowadza do szału, mimo że lekki stosunkowoMao my mamy kółko z boku Trele to Ci się dziś tż w łóżku golił?
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1326 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sanrioo ja polecam Bepanthen maść po każdym karmieniu i odcisganiu. Maltanu też zuzylam tubke i był o wiele gorszy. Rob tak jak dziewczyny mowie, wyjdziecie na prosta. Chyba ze juz absolutnie nie chcesz kp to nikt cię nie zmusi. Ale sama pomysł, jak karmisz z tej zdrowej piersi to sama przyjemność co? Cytat:
Cytat:
Kabriela sesja die zapowiada suuuuper! My jedziemy w poniedzialek sie obfocic ![]() A ja się teraz będę chwalić. Mikus wazy 4160 G czyli w 5 dni + 330 tylko na moim mleku. Jestem z siebie cholernie dumna. Naprawdę! Tylko chciałabym mieć tyle mleka żeby robić zapasy i najlepiej jakbym nie musiała dokarmiać swoim bo czasem jednak muszę. Walczymy dalej, ale juz jest super, extra
|
|
#1327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja nie...jeszcze nie ![]() Cytat:
no wlasnie,u,nas nie ma gdzie przypiac...i tez,sami emeryci mieszkaja,ale czasem,klatka otwarta,wiec nie bedziemy ryzykowac. u mnie w tej gondoli to mega ciezko.juz,lepiej w,nosidelku. a,jeszcze takie materialowe mam,ze dziecko lezy to moze je wyprobuje. ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sanrioo, karm ze zdrowej piersi, z krwawiącej ściągaj laktatorem. Jak nie leci - ciepły okład albo ciepły prysznic i ściągaj do momentu poczucia ulgi. Do końca to się nigdy nie ściągnie. Takie karmienie z bólem nie ma sensu. Postaraj się skorygować przystawianie, próbuj jakoś inaczej. Teściem i innymi ludźmi się nie przejmuj. My po wizycie. Klusek waży 3654 gr Rybko wpisz proszę wagę *Kociak85-06.12.13 Iga - 3654g (4,5 tyg) kp Krostki prawie zeszły - to prawdopodobnie potówki. Co do plamek z tyłu głowy - uszczypnięcie bociana. Tzn naczyniaki płaskie. Co do tych naszych paznokci u dużych paluszków stopek - mam się nie martwić, prawdopodobnie wyjdą poza opuszki po jakimś czasie. O ile nie boli, nie jest czerwone to się nie martwić. Także w sumie wszystko ok
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
pamietam, ze dłużej piekłam chyba 1h10 min i jeszcze miało mały zakalec. Rybka wpisz też nas: *Ktosiula-07.12.13 Mikołaj- 4160g (4,5 tyg) kp
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
wrócilysmy ze spaceru i kawki u mojej mamy. teraz obiadek sie robi i karmienie.
co do wagi, to mi spadło 7-10kg (nie wiem ile ostatecznie wazylam :P ) teraz stoi waga Rybka mozesz wpisac wage: niunia32 - 03.12.2013 Hania, 4060g (4tyg) kp |
|
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1332 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to od leżenia się włoski wycierają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dziękuję za przepis ![]() my już po spacerze i zakupach na obiad o i jeszcze dosypia dziecko me ![]() no i zjadłam mandarynkę! zobaczymy jak Mała zareaguje, czy w ogóle zareaguje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:06 |
|||||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały ma zakola i łysieje na skroniach
a takie ładne włoski były oby szybko odrosło.dawno Elvutus nie widziałam
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, my dziś pierwszy dzień sami w domku, jakoś sobie radzimy, choć spaliśmy z maluchem do 10, potem przyszła położna, potem Tomaszek chciał jeść i świat pooglądać i dopiero teraz zdążyłam zjeść śniadanie
![]() Tak w ogóle to moje sumienne nadrabianie wyssał maluch razem z mleczkiem, co próbowałam podczytać wieczorem to mi się oczy kleiły, masakra jakaś Całe szczęście przeziębienie odpuszcza, zostało mi tylko zatkane ucho ![]() Stęskniłam się za Wami, wiecie?
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oto, moja 2 miesięczna dosypiająca po spacerze Nelka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:42 |
|
|
|
|
#1336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nelunia
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento, chyba tak
![]() przyszły 2 pierwsze tomy Wiedźmina dla TŻ, spakowałam w torebkę ozdobną i postawię pod choinką powiem że Mikołaj zabłądził
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
To i mojego miesięczniaka Wam pokaże
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32 |
|
|
|
#1339 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mała śpi to mam chwilę ![]() Majka ładnie nockę przespała. Zjadła po 22 i przed 23 zasnęła a na karmienie obudziła się dopiero o 6.30 dopiero rano spytałam męża o której jadła, bo w nocy byłam nietomna... Buziaki dla wszystkich maluszków kończących miesiące Ryba - pisałam wczoraj o tym smoku a jej się odwidziało chyba, bo wieczorem i w nocy wogóle nie chciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak nasze chrzciny będą wyglądały...chociaż my idziemy tylko na chrzest, żadnej mszy wtedy nie ma Wczoraj babcia zaszła z małą do kościoła i ta się w środku rozryczała diablica mała Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no pięknie przybrał na mamusinym mleczku Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie bardzo do Ciebie podobny jest co
![]() w ogóle to Rysiek wskoczył do leżaczka jak Nelka spała i to prosto na jej buzie dobrze że jej nie podrapał i że Mała się nie wystraszyła, od razu wyleciał na dwór...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:34 |
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że już lepiej się czujesz ![]() My za Tobą też Rozkoszna Lecę wodę wstawić, bo za godzinkę będzie szamanko Kurde ta pogoda mnie denerwuje, co 5 minut inaczej i nie wiadomo czy wychodzić na spacer czy nie
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie przerobiliśmy z 2-3 dni i potem już ściągałam tylko, żeby ta "twardość" puściła. W ogóle na początku jak miałam nawał to też nic prawie nie chciało lecieć, ale to mi powiedziano, że muszę udrożnić kanaliki i faktycznie - męczyłam się parę godzin jak same kropelki było, a potem jak poszło to leciało jak z kranu I tak jak dzidzia pisała - ciepłe okłady przed karmieniem/odciąganiem.
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja my mamy z Canpolu i jest ok, cały czas mamy włączony, butelka się mieści z aventa spokojnie
Sorento my też za Tobą tęskniłyśmy, pochwal się Tomeczkiem ![]() Wiem że włoski od leżenia się wycierają tylko zastanawiałam sie czy Wasze bobasy też tak mają Zuza ma takie śmieszne kółko na środku z tyłu My już po spacerku byłyśmy godzinkę na polku, na szczęście wiatr się uspokoił a teraz jeszcze Zuza dosypia w gondoli, ściągnęłam ze stelaża i wniosłam do domku i śpi ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy?? Jakieś tabletki dobre??? Kurde tak się cieszyłam że nie wypadają mi po porodzie a od jakiegoś tygodnia lecą garściami
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
[ATTACH][/ATTACH]Ktosiula super!!! a tak sie martwilas
![]() ja siedze w otwartych drzwiach na balkon a mals spi w nosidelku:p no i dzisiejsze podsypianie: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-07 o 17:15 |
|
|
|
#1346 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapięcie jakies takie zwykłe w formie U bo podobno takie najtrudniej przepiłować ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Gołym okiem widać i czuć że podbudowana jesteś Jakie mam wielkie oczęta Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze że zdrówko powraca Teraz z nadrabianiem to mogą być małe kłopotki ale generalnie da się ![]() Myslałam sobie ostatnio o Was też teskniliśmy Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka jeszcze śpi....a minęlo 4h od jedzenia Moglaby się obudzić zjeść i na spacerek byśmy skoczyły póki widno
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Ech, i poczucie obowiązku zwyciężyło
Zamiast czytać zrobiłam pranie i ogarnęłam kuchnię ![]() Ale Mikuś cudny ![]() Wszystkiego najlepszego dla miesięczniaka Cytat:
dla Ryśka, dobrze, że jej nic nie zrobił, ciekawe co go napadło...sanrioociepłe okłady przed karmieniem/ściąganiem, albo ciepły prysznic jeszcze lepiej. Ja miałam taką akcję w szpitalu jeszcze, w cyckach było mało mleczka, to po wieczornym ważeniu kazali mi małego dokarmiać, bo sporo z wagi poleciał. I akurat wtedy mleczarnia ruszyła, maluch ssać nie bardzo chciał bo się najadł z butli, na wieczornym obchodzie lekarka jak dotknęła moich cycków to się przeraziła, że eksploduję zaraz, całą noc położne do mnie na zmianę przychodziły-ja przystawiałam Tomcia, żeby ssał, a one mi piersi masowały, ugniatały, wyciskały i cuda wianki robiły. Leciało po parę kropelek, ale rano już mogłam się normalnie dotknąć(gorzej z brodawkami ), jeszcze przez dzień trochę walczyłam, ale potem jak ręką odjął, obrzęk minął i do teraz jest ok. Także ściągaj ile się da i zatrudnij męża do delikatnego masowania podczas ściągania Ale dzieciaczków dziś świętuje Majeczka, Kacperek za 3 miesiące!!! Gerald, Krzyś za 2 miesiące !!Bartuś i Mikuś raz jeszcze za miesięcznicę lusesita Paulina, Nemosek proszę
|
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
Zamówiłam sobie pierwszy raz zakupy z Tesco i właśnie mi je przytargał miły pan
Ale wygoda, chyba będziemy częściej praktykować
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

,ale mężul ma kupić dzisiaj jakie takie zamknięcie to zostawię go na pólpiętrze i będę gondolę targać-jeszcze nie wiem jak ale mam nadzieje że dam radę.Znieść to luz,najgorzej wnieść

a takie ładne włoski były
dopiero rano spytałam męża o której jadła, bo w nocy byłam nietomna...
dobrze że jej nie podrapał i że Mała się nie wystraszyła, od razu wyleciał na dwór...

dla Ryśka, dobrze, że jej nic nie zrobił, ciekawe co go napadło...