Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 13:33   #4201
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
I tak jak mówię gdyby nie mała to bym się jakoś przemogła, zacisnęłabym zęby i poleciałabym żeby nie robić przykrości pomimo tego że nikt nie patrzył na mnie czy mi przykro było czy nie na moim slubie ale nie zamierzam się poświęcać siebie i dziecka w tak wczesnym etapie jego życia dla takich ludzi.
no to rzeczywiście nieciekawa sytuacja... ale myślę że masz rację z tym niepoświęcaniem dziecka

a tak sobie pomyślałam (już po późniejszych postach) skoro niby nic nie wiecie nie możecie na ten czas "niechcący" gdzieś wyjść albo wyjechać? a jak nie, to bym chyba teściowej naopowiadała historii o tym odbieraniu dzieci i jeszcze dodała jakieś krwawe opowieści co się dzieje (na pewno cos znajdziesz) jak policja wjedzie na chatę po imprezie z alkoholem.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
A ja nie wiem gdzie mam brzuch. Mówią, że wysoko a uciska mi na nogi
to ja mam odwrotnie- ciśnie mnie i w cyckach (nawet jak jeszcze coś mam pod plecami i półleżę) i na udach (ale to gdzieś od 6 miesiąca)
ale ostatnio usłyszałam, że brzuch opadł, więc widocznie i cycki za nim, ale tego mi nikt nie powiedział

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
z tego co widzę to pojemność ta sama, port USB taki sam, wielkość też, jedyna różnica jaką widzę po obrazku to ten pierwszy chyba się otwiera i można dysk wyjąć z kieszeni - ale głowy nie dam
dzięki, chyba rzucę monetą albo coś...

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
melduje się jeszcze w dwupaku,jak pisałam na fb rano miałam duże spadki tętna małej na ktg. wzieli mnie na blok porodowy i zaczeli obserwować, na szczęście po godzinie ktg się uspokoiło. wróciłam na salę i teraz ktg będę miała 4 razy dziennie. No i mimo ciąży donoszonej podali misterydy na płucka Małej. ide nadrabać bo widzę ze tutaj taka produkcja.
to dobrze, że jesteś pod obserwacją!

a powiedzcie mi, bo jakoś przegapiłam, o co chodzi z tą grupą na fb? były jakieś dokładne informacje? w jakim sensie ona jest tajna, że inni nie widzą tej grupy, czy że nie widzą, co się z nią dzieje? ostatnio trochę "odstawiłam" fb (włącznie z odinstalowaniem aplikacji z telefonu, bo mnie denerwowała) i nie jestem na bieżąco...
kto jest w tej grupie? i do kogo z tym się zgłasza? i co Wy tam robicie?;>
Stary 2014-01-07, 13:41   #4202
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
melduje się jeszcze w dwupaku,jak pisałam na fb rano miałam duże spadki tętna małej na ktg. wzieli mnie na blok porodowy i zaczeli obserwować, na szczęście po godzinie ktg się uspokoiło. wróciłam na salę i teraz ktg będę miała 4 razy dziennie. No i mimo ciąży donoszonej podali misterydy na płucka Małej. ide nadrabać bo widzę ze tutaj taka produkcja.
Dobrze,że z tętnem już OK!
No i że jesteś pod obserwacją.
Stary 2014-01-07, 13:49   #4203
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Zauważ że w treści artykułu jest tylko jedno odniesienie do tego, jak zapobiegać otyłości karmiąc piersią: żeby nie traktować piersi jako pocieszenia (to może oduczyć dziecko odczuwania głodu, co może prowadzić do otyłości). Wszystkie inne rady i wskazówki odnoszą się do mieszanki i stałych posiłków, bo to za ich pomocą zwykle popełniane są błędy żywieniowe.
Cytując z podsumowania tego artykułu który podlinkowałaś: "Według opinii lekarzy najskuteczniejsza profilaktyka przeciw otyłości u dzieci do 6 miesiąca życia to karmienie piersią."

Coby się upewnić że bzdur nie plotę (wszystko co wcześniej pisałam to była wiedza zachomikowana gdzieś na dnie mojego żelka, nie sprawdzałam tego), zrobiłam mały reserch na temat związków między skłonnościami do otyłości a sposobem karmienia w niemowlęctwie. I znalazłam dość konkretne dane na ten temat:

"Dzieci karmione piersią przez 3–5 miesięcy mają o 35% mniejsze prawdopodobieństwo otyłości w momencie rozpoczynania nauki w szkole"
źródło powyższego: August G.P., Caprio S., Fennoy I. i wsp.: Prevention and treatment of pediatric obesity: an endocrine society clinical practice guideline based on expert opinion. J. Clin. Endocrinol. Metab. 2008; 93: 4576–4599.
Strona z której zaczerpnęłam powyższe: http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=73883

Na stronie WHO jest napisane to samo, tyle że nie ma tam podanego źródła.

Wogóle znalazłam ciekawą stronę, polecam: http://pediatria.mp.pl/
Jest tam sporo informacji o szczepieniach, pierwszej pomocy i karmieniu.

E tam stara. Wnuki masz? Nie masz. No to gdzie stara
A Twoim zdaniem jakie inne rady mogli dać odnosnie kp?? Bo ani nie jesteś w stanie kontrolować ilości pidawanego pokarmu ani tez jego składu. Niemniej jednak dość wyraźnie napisane jest ze do otyłości moze przyczynić sie fakt nie tyle kalorycznodci pokarmów o ktorej wspominałeś a wlasnie przepełnienie brzuszków ( o ktorym tez wspominalas) i jesteśmy w stanie zrobic to i przy kp i przy mm. Śmiem zatem twierdzić ze przy mm jestem w stanie to jakotako kontrolować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:50   #4204
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
nattalli wizyta - niespodzianka. Nie wiedziałaś nic więc nie uszykowałaś.
A nie prościej powiedzieć jasno, że nie chcecie?

oczywiście że prościej ale ja i tak wiem że wpadną z tekstem przecież to dla nas nie problem, dzieci rodzą sie każdego dnia.

----
a tak z innej beczki dowiedziałam się że szpitalu w którym będę rodzić jest możliwość że trafię na zbiór studentów zaciekawionych moim kroczem i niestety muszę się na nich zgodzić,
a bardziej przyjemna sprawa odwiedzać na porodówce kobiety mogą tylko mężowie ewentualnie starsze dzieci kobiety która urodziła. Jeśli ktoś inny chce zobaczyć dziecko to owszem można ale albo na zewnątrz budynku albo w holu wejściowym. Inni goście, ciotki, mamy, babcie, siostry itd nie moga przebywać na sali ponieważ inne kobiety potrzebują spokoju po urodzeniu dziecka i szpital dba o ich prywatność i intymność (chodzi o karmienie przy tabunie obcych ludzi odwiedzających inne kobiety z pokoju). Podoba mi się to podejście bardzo
Dodatkowo mogę liczyć na pokój rodzinny pod warunkiem że poród przebiegnie bez komplikacji dla mnie i dla dziecka i że mala nauczy się w miarę sprawnie łapać pierś

żelek ciążowy; ugotować zupę i stwierdzić że nie ma się ani makaronu żeby ją zasypać ani śmietany żeby ją zabielić;p w efekcie mam czerwoną wodę na warzywach, mięsku i przyprawach. Cała reszta musi poczekać aż mój maż zrobi zakupy po pracy;p A tak ładnie pachnie POMIDOROWA

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:52   #4205
selena85
Wtajemniczenie

Kalendarz szczepień z objaśnieniami:

http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_.../0-3_lata.aspx
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:59   #4206
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
A Twoim zdaniem jakie inne rady mogli dać odnosnie kp?? Bo ani nie jesteś w stanie kontrolować ilości pidawanego pokarmu ani tez jego składu.

Ja tam jednak uważam,że mimo wszystko mleko z piersi jest najlepsze i przekarmić też nie idzie. Tutaj w grę wchodzi matka natura,która wie co robi. A nie tylko człowiek,ale inne ssaki też mleka z cycka wydzielanego nie mają
Stary 2014-01-07, 14:04   #4207
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tam jednak uważam,że mimo wszystko mleko z piersi jest najlepsze i przekarmić też nie idzie. Tutaj w grę wchodzi matka natura,która wie co robi. A nie tylko człowiek,ale inne ssaki też mleka z cycka wydzielanego nie mają

Podpisuję sie pod zdaniem Gosi
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 14:12   #4208
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
słyszałam kiedyś, że pierwszy rok po narodzinach dziecka jest sprawdzianem dla małżeństwa/partnerstwa :0

Tak, przerabiałam to na wykładach z psychologii małżeństwa i rodziny Pierwszy rok po narodzinach dziecka jest krytyczny dla małżeństwa, choć nasza w tym głowa, by wyciągnąć z niego jak najwięcej dobrego Kolejny taki trudny moment to dopiero syndrom pustego gniazda gdy dzieci odchodzą z domu, człowiek idzie na emeryturę i wtedy okazuje się, czy był przez lata związku stworzyć na tyle dobrą relację z mężem/żoną, by żyć sobie teraz tylko we dwoje. No, nie będę się rozpisywała... Wszystko przed nami

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja już chyba we większym rozkroku siedzieć nie mogę
Nie pamiętam kiedy ostatni raz założyłam sobie siedząc " nogę na nogę"
A ja cały czas jeszcze mogę wygodne to nie jest, ale w zasadzie żadna pozycja nie jest teraz wygodna

Cytat:
Ale, że po co ta maść? Ja po starszaku mam bliznę na wysokości włosów. Jak wszystko było ok to miała wielkość jakiś 7 cm (no, może 8) Teraz się rozrosła wraz z brzuchem. I swędzi
Stosowałam kiedyś cepan na bliznę po przypaleniu się żelazkiem. Co daje ta maść? Blizna jest mniej widoczna - skóra się wygładza, bardziej stapia z ciałem.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
A ja się właśnie zastanawiam nad baldachimem z Baby raju do łóżeczka i nie wiem - brać czy nie brać? Jak radzicie? Mamy jeden pokój, więc ten baldachim byłby w pewnym sensie takim oddzieleniem łóżeczka od reszty pokoju...
Ja bym nie brała. Nie jestem fanką czegokolwiek ograniczającego przestrzeń nad głową w czasie snu. Może to i ładnie dla kogoś wygląda, ale praktyczne nie jest...

A tak odnośnie wesel, to przypomniała mi się sytuacja z czasów studenckich, kiedy dorabiałam sobie jako niania. Pewne małżeństwo zatrudniło mnie (z ogłoszenia w internecie) do jednorazowej opieki nad ich synkiem w czasie wesela (mały miał jakieś 6 mc). Moja praca polegała na tym, że siedziałam z nim w samochodzie na parkingu przed domem weselnym na wsi całą noc, wołając tylko matkę na karmienie gdy się budził. Zwróćcie uwagę na skrajną nieodpowiedzialność tych ludzi - zostawili dziecko z całkiem obcą osobą (chłopiec zobaczył mnie pierwszy raz gdy obudził się na karmienie), nikt mnie nie wylegitymował itp... W dodatku na miejscu okazało się, że oni nie mają samochodu i oczekiwali, że zabiorę chłopca do swojego (a mnie podrzucił tata, który zaraz pojechał) i na gwałt kombinowali samochód od kogoś z rodziny. I tak sobie siedziałam w tym samochodzie, aż skończyło się wesele a oni zabrali się do autobusu i pojechali. Zarobiłam dobrze, bo coś ponad 100 zł, ale gdybym była jakąś psychopatką, to miałabym milion okazji, by to dziecko porwać, zrobić mu krzywdę, nikt mnie nie sprawdzał...
Stary 2014-01-07, 14:25   #4209
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Absolutnie sie zgadzam ze mleko mamy jest najlepsze!! Bez dwoch zdań żadna mieszanka nie bedzie sie z nim równać. Ale niezgadzam sie ze przekarmic sie nieda a i inne ssaki sa ograniczane przez swoje mamusie.

Stary 2014-01-07, 14:30   #4210
magnusia
Zakorzenienie

zaczęłam pakować torbę i się nie zmieściłam jak wróci mąż to musi wytargać większą.
a tak nie chciałam wyglądać jak w hali odlotów
Stary 2014-01-07, 14:32   #4211
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Podają na wypadek konieczności cc.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:32   #4212
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ale ostatnio usłyszałam, że brzuch opadł, więc widocznie i cycki za nim, ale tego mi nikt nie powiedział
a powiedzcie mi, bo jakoś przegapiłam, o co chodzi z tą grupą na fb? były jakieś dokładne informacje? w jakim sensie ona jest tajna, że inni nie widzą tej grupy, czy że nie widzą, co się z nią dzieje? ostatnio trochę "odstawiłam" fb (włącznie z odinstalowaniem aplikacji z telefonu, bo mnie denerwowała) i nie jestem na bieżąco...
Cycki w ciązy nie opadają. Zaraz po też nie Opadną później
Ja też ciekawa o co chodzi z fb
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki dowiedziałam się że szpitalu w którym będę rodzić jest możliwość że trafię na zbiór studentów zaciekawionych moim kroczem i niestety muszę się na nich zgodzić,
Kiedyś jak leżąłam na ginekologii (sprawy kobiece) to też przewijał się pochód studentów. Ale ja to wspominam dobrze. W sensie: oni byli bardziej zawstydzeni zaglądaniem niż ja leżąca rozłożona
Stary 2014-01-07, 14:34   #4213
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze ,że jesteś pod kontrolą

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

Też się pytam my mamy jakąś grupę na fb ? jeśli tak to do kogo się zgłosić ??
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:36   #4214
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Absolutnie sie zgadzam ze mleko mamy jest najlepsze!! Bez dwoch zdań żadna mieszanka nie bedzie sie z nim równać. Ale niezgadzam sie ze przekarmic sie nieda a i inne ssaki sa ograniczane przez swoje mamusie.
Serio są ograniczane??
Jak widziałam małe kotki czy pieski to one na początku piły non stop!
Stary 2014-01-07, 14:39   #4215
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Serio są ograniczane??
A my wyglądamy jak te matki piesków czy kotków?? Z cycami na wierzchu, takie leżące i zdechłe

Ale fakt, wciąz zwierzęta małe ciągną
Stary 2014-01-07, 14:40   #4216
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

WKLEJAM POSTA SELENY85 Z VIII CZ. WĄTKU

"UWAGA!
Biorąc pod uwagę współczesną popularność facebooka oraz fakt, że pełni on w dzisiejszych czasach również funkcję forum, miejsce pozyskiwania informacji, wymiany zdań i doświadczeń - OGŁASZAM, że na FB powstała:
"Tajna Grupa Noworocznych Mamuś Styczeń/Luty 2014 " do przyłączenia się której serdecznie Was zapraszam!!!

Jak zostac członkiem grupy?
Wystarczy podesłać mi na prv swój adres e-mail i podać nick z wizażu, ja wysyłam zaproszenie i gotowe

Grupa jest widoczna tylko dla jej członków, łącznie z postami/wiadomościami/zdjęciami dodawanymi na jej profilu. Dla znajomych z fb i innych osób nie należących do grupy, wszelkie umieszczane informacje są niewidoczne.

Czy warto? Oczywiście! Ponieważ to okazja by lepiej się poznać, zobaczyć, mieć kontakt także po narodzinach naszych maluszków i okazja do wymiany teraźniejszych a przede wszystkim późniejszych doświadczeń i przeżyć z naszymi pociechami (póki co obok naszego teraźniejszego tutejszego forum).
Nie wiadomo jak to będzie po rozpakowaniu się z tutejszym naszym forum - czy będzie czas na zakładanie co chwile nowych wątków a na fb wiadomo - zawsze stronka będzie aktualna i gotowa do kontaktu czy wglądu cały czas!).

Mało tego, zawsze będzie miło zobaczyć zdjęcie dorastającego maluszka naszych forumowych (brzuchatych obecnie) kompanek porozrzucanych po świecie i nie mogących się spotkać osobiście w realu - W końcu jesteśmy tutaj ze sobą całą ciążę a to prawie rok czasu! ! !

Sentyment napewno pozostanie dlatego szkoda by te nasze przyjacielskie internetowe przyjaźnie i kontakty się pourywały później. Na stronie jest również czat, gdzie będzie można automatycznie poklikac z dostępnymi osobami

Dlatego Serdecznie Zapraszam! Czekam na wasze adresy e-mail na prv. Dołączajcie! "

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2014-01-07 o 14:41
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:43   #4217
magnusia
Zakorzenienie

na TLC leci porodówka
Stary 2014-01-07, 14:43   #4218
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
witajcie,
wizyta w szpitalu ok-trafiłam na swojego lekarza. Szyjka długa jak cholera na tym etapie ciąży ( a połowę ciąży walczyłam ze skracającą się szyjką cóż za ironia). KTG wyszło bardzo dobrze. Podobno teraz trzyma ją magnez, który brałam w sporych ilościach. W piątek będę przyjęta na oddzial i bez dziecka nie wyjdę- każda ciąża się kiedyś kończy :P Jest mi o tyle lżej, że nie bedę się już tak martwić. Oficjalnie przeterminowana No cóż chciałam tak naturalnie i w ogóle a wygląda na to, że będę miała wywoływany poród-życie.
w sumie to dobrze się stało, że pójdziesz na oddział i bez dziecka już nie wyjdziesz będziesz pod stalą opieką, może do tego piątku przez twoje emocje samo się wszystko rozkręci grunt to teraz trafić na dobre towarzystwo w sali, bo odbieranie o 5 telefonu to dobre przegięcie

U mnie niestety nic się nie rozkręca. Od rana jestem na nogach, posprzątałam łazienkę, upiekłam 2 chałki, zrobiłam gar ogórkowej i zaraz chyba włączę odkurzacz Wcześniej, godzinne stanie w kuchni kończyło się uczuciem, że zaraz zgubię dziecko - tak mi się pchała a teraz... 4 godz na nogach i duupaa
Stary 2014-01-07, 14:46   #4219
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
na TLC leci porodówka
Oglądam .

PawMaj13, daj znać co u Ciebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 14:46   #4220
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dzien dobry!!

dzis mialam dosc zabiegane przedpoludnie i dopiero ok godzine temu wrocilam do domu (banki, poczta, praca - sprawdzic co sie dzieje beze mnie + zakupy). Przy okazji myslalam, ze moze mnie jakis skurcz zlapie, albo wody mi odejda, a tu nic z tego...
poza tym wkurzylam sie dzis rano okrutnie, bo sie okazalo, z 1 klient mnie oszukal!! wystawil mi czek na ok 1000euro, po czym zglosil w swoim banku, ze ten czek zgubil!! Wiec jak ja go zanioslam do swojego banku, zeby go zrealizowac, to zostal odrzucony!! ludzie to jednak nie sa uczciwi!! ale znalazlam rozwiazanie problemu, bo sie okazalo, ze to co zrobil jest nielegalne i grozi mu kara wiezienia i pieniezna i sankcje z jego banku, wiec jak do konca tygodnia nie przyniesie gotowki to ide na policje (choc na tym etapie ciazy, to srednio mi sie usmiecha bieganie po posterunkach i sadach, ale nie odpuszcze dziadowi!!!!

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Po prostu nie odczuwam żadnych skurczy.. I się martwię..
Boję się wywoływania porodu, szczególnie że to pierwszy poród..
no przeciez w koncu musza sie zaczac... trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiazanie (i jak najbardziej naturalne)

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Za to mam fantastyczną wiadomość! Tż właśnie wrócił z rozmowy i dostał pracę! W pt jedzie na szkolenie i prawdopodobnie od poniedziałku zaczyna Praca finansowo na razie bez szału ale i tak lepsza niż poprzednia,przede wszystkim na umowę o pracę a nie na śmieciuchu. Jesteśmy przeszczęśliwi
super!! gratulacje dla Tz!! widzisz, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - Tz ma teraz nawet lepsza prace niz u tego poprzedniego goscia

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
No nie, mogłoby któreś maleństwo wyleźć
zgadzam sie w 100%!!! tez czekam tu na kilka nowych maluszkow (miedzy innymi na swojego )

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

co do imienia to zdecydowałam będzie Sandra a co do drugiego to jeszcze się zastanowię czy dam.
wczoraj juz nie odpisywalam, ale ja uwazam, ze Sandra to bardzo ladne imie!!

nattalli - tak czytalam ta Twoja historie i na poczatku myslalam, ze powinnas im wprost powiedziec, ze Ci nie odpowiada ich pomysl przyjazdu do Was na swieta i tyle. Bez tlumaczen co, jak i dlaczego. po prostu nie pasuje i koniec. Ale, teraz widze, ze oni sobie niespodzianke wymyslili - jeszcze lepiej!! Olej sprawe!! Przeciez to, ze przyjezdzaja, to nie znaczy, ze Ty musisz ich wszystkich przyjac, ugoscic i jeszcze przenocowac, zwlaszcza, ze piszesz ze tesc ma mieszkanie niedaleko. jak przyjada, to otwierasz drzwi w pizamie i mowiesz, ze zle sie czujesz, ale postarasz sie wieczorem/na obiad/na kolacje do tescia zajechac jak bedzie z Toba lepiej. A najlepiej jakbys znala dokladna date ich przyjazdu i jakby klamke pocalowali - no przeciez to niezapowiedziana wizyta, Ty ich nie zapraszalas, to nie musisz siedziec w domu. A jak chca sie wprosic, to niestety musisz byc twarda i tak jak napisalam na poczatku otwarcie powiedziec ,ze Ci to nie pasuje i ze to niemozliwe!! zwlaszcza jak Tz masz po swojej stronie, to nie widze problemu (choc wiem, ze ja jestem pod tym wzgledem specyficzna, bo ja wprost walnelam calej rodzince Tz kiedy o kto moze przyjechac i ze moga nam wstepnie podac daty i odpowiemy czy nam to pasuje, czy nie - byla mini obraza, ale trwala krotko zrozumieli chyba)
Stary 2014-01-07, 14:47   #4221
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Wcześniej, godzinne stanie w kuchni kończyło się uczuciem, że zaraz zgubię dziecko - tak mi się pchała a teraz... 4 godz na nogach i duupaa
mam to samo teraz nagle sił nabrałam i nawet przez te dwa dni postaram się ogarnąć mieszkanie bo jednak mąż mimo, że się stara to sama robię to lepiej

Dzisiaj miejsca na oddziale bardzo dużo, tylko dwa pokoje były zajęte a reszta pusta. Na porodówce cc- bliźniaki

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:48   #4222
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
[B][COLOR=Red]WKLEJAM POSTA SELENY85 Z VIII CZ. WĄTKU
Dziękuję
Stary 2014-01-07, 14:49   #4223
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Serio są ograniczane??
Tak serio. Pieski czy kotki piją non stop pierwsze dni po narodzeniu potem juz matka stara sie je ograniczać w sensie niepozwala do niej dochodzić albo pyskiem odstawia młode od sutka.

Stary 2014-01-07, 14:49   #4224
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Oglądam .

.
ja przestawiłam- nie mogę takich rzeczy oglądać bo tylko wzmagaa to moją panikę

właśnie Pawmaj odezwij się....
Stary 2014-01-07, 14:49   #4225
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
mam to samo teraz nagle sił nabrałam i nawet przez te dwa dni postaram się ogarnąć mieszkanie bo jednak mąż mimo, że się stara to sama robię to lepiej

Dzisiaj miejsca na oddziale bardzo dużo, tylko dwa pokoje były zajęte a reszta pusta. Na porodówce cc- bliźniaki
U Was coś na kształt wicia gniazda Poród blisko. Ja leżę i nie robię nic
Stary 2014-01-07, 14:51   #4226
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
1 klient mnie oszukal!! wystawil mi czek na ok 1000euro, po czym zglosil w swoim banku, ze ten czek zgubil!! Wiec jak ja go zanioslam do swojego banku, zeby go zrealizowac, to zostal odrzucony!! ludzie to jednak nie sa uczciwi!! ale znalazlam rozwiazanie problemu, bo sie okazalo, ze to co zrobil jest nielegalne i grozi mu kara wiezienia i pieniezna i sankcje z jego banku, wiec jak do konca tygodnia nie przyniesie gotowki to ide na policje (choc na tym etapie ciazy, to srednio mi sie usmiecha bieganie po posterunkach i sadach, ale nie odpuszcze dziadowi!!!!

co za chamstwo!!! brak słów- bardzo dobrze zrobiłaś że mu takie ultimatum postawiłaś
Stary 2014-01-07, 14:54   #4227
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Dziękuję
Do usług .
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja przestawiłam- nie mogę takich rzeczy oglądać bo tylko wzmagaa to moją panikę

właśnie Pawmaj odezwij się....
A ja lubię się tak podkręcać

Kootek_mamrotek i San_g, jesteście na mojej liście na dziś, proszę grzecznie zacząć rodzić

Sadlaczyca, za pracę męża! Nie ma tego złego...
Stary 2014-01-07, 14:57   #4228
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

A mi sie znowu chce jeść. CHleba, kanapek znaczy. Z czymś. A po kanapkach, chlebie białym mam zgagę
Stary 2014-01-07, 14:58   #4229
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Na TLC zaraz się zacznie "Ciąża z zaskoczenia". Widziałam już kiedyś jakiś odcinek. To o kobietach, które przez długi czas nie wiedzą, że są w ciąży. Trochę science fiction jak dla mnie, ale popatrzę
Stary 2014-01-07, 14:59   #4230
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie znowu chce jeść. CHleba, kanapek znaczy. Z czymś. A po kanapkach, chlebie białym mam zgagę

to dawaj biały chlebek a zarz potem renie zapobiegawczo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości