|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
a tak sobie pomyślałam (już po późniejszych postach) skoro niby nic nie wiecie nie możecie na ten czas "niechcący" gdzieś wyjść albo wyjechać? a jak nie, to bym chyba teściowej naopowiadała historii o tym odbieraniu dzieci i jeszcze dodała jakieś krwawe opowieści co się dzieje (na pewno cos znajdziesz) jak policja wjedzie na chatę po imprezie z alkoholem. to ja mam odwrotnie- ciśnie mnie i w cyckach (nawet jak jeszcze coś mam pod plecami i półleżę) i na udach (ale to gdzieś od 6 miesiąca) ![]() ale ostatnio usłyszałam, że brzuch opadł, więc widocznie i cycki za nim, ale tego mi nikt nie powiedział ![]() Cytat:
Cytat:
a powiedzcie mi, bo jakoś przegapiłam, o co chodzi z tą grupą na fb? były jakieś dokładne informacje? w jakim sensie ona jest tajna, że inni nie widzą tej grupy, czy że nie widzą, co się z nią dzieje? ostatnio trochę "odstawiłam" fb (włącznie z odinstalowaniem aplikacji z telefonu, bo mnie denerwowała) i nie jestem na bieżąco... kto jest w tej grupie? i do kogo z tym się zgłasza? i co Wy tam robicie?;>
![]() |
#4202 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No i że jesteś pod obserwacją.
![]() |
#4203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście że prościej ale ja i tak wiem że wpadną z tekstem przecież to dla nas nie problem, dzieci rodzą sie każdego dnia. ---- a tak z innej beczki dowiedziałam się że szpitalu w którym będę rodzić jest możliwość że trafię na zbiór studentów zaciekawionych moim kroczem i niestety muszę się na nich zgodzić, a bardziej przyjemna sprawa odwiedzać na porodówce kobiety mogą tylko mężowie ewentualnie starsze dzieci kobiety która urodziła. Jeśli ktoś inny chce zobaczyć dziecko to owszem można ale albo na zewnątrz budynku albo w holu wejściowym. Inni goście, ciotki, mamy, babcie, siostry itd nie moga przebywać na sali ponieważ inne kobiety potrzebują spokoju po urodzeniu dziecka i szpital dba o ich prywatność i intymność (chodzi o karmienie przy tabunie obcych ludzi odwiedzających inne kobiety z pokoju). Podoba mi się to podejście bardzo ![]() Dodatkowo mogę liczyć na pokój rodzinny pod warunkiem że poród przebiegnie bez komplikacji dla mnie i dla dziecka i że mala nauczy się w miarę sprawnie łapać pierś ![]() żelek ciążowy; ugotować zupę i stwierdzić że nie ma się ani makaronu żeby ją zasypać ani śmietany żeby ją zabielić;p w efekcie mam czerwoną wodę na warzywach, mięsku i przyprawach. Cała reszta musi poczekać aż mój maż zrobi zakupy po pracy;p A tak ładnie pachnie POMIDOROWA ![]()
![]() |
#4205 |
Wtajemniczenie
|
Kalendarz szczepień z objaśnieniami:
http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_.../0-3_lata.aspx
#4206 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tam jednak uważam,że mimo wszystko mleko z piersi jest najlepsze i przekarmić też nie idzie. Tutaj w grę wchodzi matka natura,która wie co robi. A nie tylko człowiek,ale inne ssaki też mleka z cycka wydzielanego nie mają ![]()
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpisuję sie pod zdaniem Gosi ![]()
![]() |
#4208 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, przerabiałam to na wykładach z psychologii małżeństwa i rodziny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A tak odnośnie wesel, to przypomniała mi się sytuacja z czasów studenckich, kiedy dorabiałam sobie jako niania. Pewne małżeństwo zatrudniło mnie (z ogłoszenia w internecie) do jednorazowej opieki nad ich synkiem w czasie wesela (mały miał jakieś 6 mc). Moja praca polegała na tym, że siedziałam z nim w samochodzie na parkingu przed domem weselnym na wsi całą noc, wołając tylko matkę na karmienie gdy się budził. Zwróćcie uwagę na skrajną nieodpowiedzialność tych ludzi - zostawili dziecko z całkiem obcą osobą (chłopiec zobaczył mnie pierwszy raz gdy obudził się na karmienie), nikt mnie nie wylegitymował itp... W dodatku na miejscu okazało się, że oni nie mają samochodu i oczekiwali, że zabiorę chłopca do swojego (a mnie podrzucił tata, który zaraz pojechał) i na gwałt kombinowali samochód od kogoś z rodziny. I tak sobie siedziałam w tym samochodzie, aż skończyło się wesele a oni zabrali się do autobusu i pojechali. Zarobiłam dobrze, bo coś ponad 100 zł, ale gdybym była jakąś psychopatką, to miałabym milion okazji, by to dziecko porwać, zrobić mu krzywdę, nikt mnie nie sprawdzał...
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
zaczęłam pakować torbę i się nie zmieściłam
![]() a tak nie chciałam wyglądać jak w hali odlotów ![]()
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też ciekawa o co chodzi z fb ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też się pytam my mamy jakąś grupę na fb ? jeśli tak to do kogo się zgłosić ??
![]() |
#4214 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Jak widziałam małe kotki czy pieski to one na początku piły non stop!
![]() |
#4215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fakt, wciąz zwierzęta małe ciągną
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Wtajemniczenie
|
WKLEJAM POSTA SELENY85 Z VIII CZ. WĄTKU
"UWAGA! ![]() "Tajna Grupa Noworocznych Mamuś Styczeń/Luty 2014 " do przyłączenia się której serdecznie Was zapraszam!!! ![]() ![]() Jak zostac członkiem grupy? Wystarczy podesłać mi na prv swój adres e-mail i podać nick z wizażu, ja wysyłam zaproszenie i gotowe ![]() Grupa jest widoczna tylko dla jej członków, łącznie z postami/wiadomościami/zdjęciami dodawanymi na jej profilu. Dla znajomych z fb i innych osób nie należących do grupy, wszelkie umieszczane informacje są niewidoczne. Czy warto? Oczywiście! Ponieważ to okazja by lepiej się poznać, zobaczyć, mieć kontakt także po narodzinach naszych maluszków i okazja do wymiany teraźniejszych a przede wszystkim późniejszych doświadczeń i przeżyć z naszymi pociechami (póki co obok naszego teraźniejszego tutejszego forum). Nie wiadomo jak to będzie po rozpakowaniu się z tutejszym naszym forum - czy będzie czas na zakładanie co chwile nowych wątków a na fb wiadomo - zawsze stronka będzie aktualna i gotowa do kontaktu czy wglądu cały czas!). Mało tego, zawsze będzie miło zobaczyć zdjęcie dorastającego maluszka naszych forumowych (brzuchatych obecnie) kompanek porozrzucanych po świecie i nie mogących się spotkać osobiście w realu - W końcu jesteśmy tutaj ze sobą całą ciążę a to prawie rok czasu! ! ! ![]() Sentyment napewno pozostanie dlatego szkoda by te nasze przyjacielskie internetowe przyjaźnie i kontakty się pourywały później. Na stronie jest również czat, gdzie będzie można automatycznie poklikac z dostępnymi osobami ![]() Dlatego Serdecznie Zapraszam! Czekam na wasze adresy e-mail na prv. Dołączajcie! ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-07 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
na TLC leci porodówka
![]()
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie niestety nic się nie rozkręca. Od rana jestem na nogach, posprzątałam łazienkę, upiekłam 2 chałki, zrobiłam gar ogórkowej i zaraz chyba włączę odkurzacz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4220 | |||
Rozeznanie
|
dzien dobry!!
dzis mialam dosc zabiegane przedpoludnie i dopiero ok godzine temu wrocilam do domu (banki, poczta, praca - sprawdzic co sie dzieje beze mnie + zakupy). Przy okazji myslalam, ze moze mnie jakis skurcz zlapie, albo wody mi odejda, a tu ![]() poza tym wkurzylam sie dzis rano okrutnie, bo sie okazalo, z 1 klient mnie oszukal!! wystawil mi czek na ok 1000euro, po czym zglosil w swoim banku, ze ten czek zgubil!! Wiec jak ja go zanioslam do swojego banku, zeby go zrealizowac, to zostal odrzucony!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zgadzam sie w 100%!!! tez czekam tu na kilka nowych maluszkow (miedzy innymi na swojego ![]() Cytat:
![]() nattalli - tak czytalam ta Twoja historie i na poczatku myslalam, ze powinnas im wprost powiedziec, ze Ci nie odpowiada ich pomysl przyjazdu do Was na swieta i tyle. Bez tlumaczen co, jak i dlaczego. po prostu nie pasuje i koniec. Ale, teraz widze, ze oni sobie niespodzianke wymyslili - jeszcze lepiej!! Olej sprawe!! Przeciez to, ze przyjezdzaja, to nie znaczy, ze Ty musisz ich wszystkich przyjac, ugoscic i jeszcze przenocowac, zwlaszcza, ze piszesz ze tesc ma mieszkanie niedaleko. jak przyjada, to otwierasz drzwi w pizamie i mowiesz, ze zle sie czujesz, ale postarasz sie wieczorem/na obiad/na kolacje do tescia zajechac jak bedzie z Toba lepiej. A najlepiej jakbys znala dokladna date ich przyjazdu i jakby klamke pocalowali - no przeciez to niezapowiedziana wizyta, Ty ich nie zapraszalas, to nie musisz siedziec w domu. A jak chca sie wprosic, to niestety musisz byc twarda i tak jak napisalam na poczatku otwarcie powiedziec ,ze Ci to nie pasuje i ze to niemozliwe!! zwlaszcza jak Tz masz po swojej stronie, to nie widze problemu (choc wiem, ze ja jestem pod tym wzgledem specyficzna, bo ja wprost walnelam calej rodzince Tz kiedy o kto moze przyjechac i ze moga nam wstepnie podac daty i odpowiemy czy nam to pasuje, czy nie - byla mini obraza, ale trwala krotko zrozumieli chyba)
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj miejsca na oddziale bardzo dużo, tylko dwa pokoje były zajęte a reszta pusta. Na porodówce cc- bliźniaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
ja przestawiłam- nie mogę takich rzeczy oglądać bo tylko wzmagaa to moją panikę
właśnie Pawmaj odezwij się....
#4225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za chamstwo!!! brak słów- bardzo dobrze zrobiłaś że mu takie ultimatum postawiłaś
![]() |
#4227 | |
Wtajemniczenie
|
Do usług
![]() Cytat:
![]() Kootek_mamrotek i San_g, jesteście na mojej liście na dziś, proszę grzecznie zacząć rodzić ![]() Sadlaczyca, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
A mi sie znowu chce jeść. CHleba, kanapek znaczy. Z czymś. A po kanapkach, chlebie białym mam zgagę
![]()
![]() |
#4229 |
Wtajemniczenie
|
Na TLC zaraz się zacznie "Ciąża z zaskoczenia". Widziałam już kiedyś jakiś odcinek. To o kobietach, które przez długi czas nie wiedzą, że są w ciąży. Trochę science fiction jak dla mnie, ale popatrzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dawaj biały chlebek a zarz potem renie zapobiegawczo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.