|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Ja chyba zażyczę sobie od męża zawieszkę na szyję w kształcie serca - chodzi za mną już kilka lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kreska pozioma 6,5cm to są niedrapki ze smyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/srebrna-zawieszka-...838129215.html Fajne są wzory z chłopcem lub dziewczynką, na nich tylko data porodu i pamiątka jak marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Rozeznanie
|
byłam u ginka, ale tylko zwolnienie dał, wizyta, na której w końcu popatrzę na dziecię 23 stycznia
zaniosłam zwolnienie, a tam co druga spotkana osoba pyta, czy wracam do pracy ( ![]() ![]() najlepszy był szef - bo babki z kl. 1-3 będą jechały najprawdopodobniej do Anglii i ktoś by musiał z nimi jechać (w sugestii ja) - o dziwo powiedział, że druga koleżanka ang tym bardziej nie pojedzie (dziecię ma w przedszkolu), zapomniałam go zgasić tym, że jest jeszcze jedna ang :P albo niech jedzie sam :P (a śniło mi się 4 dni temu, ze chciał mnie wkręcić w prowadzenie zajęć wf "bo nie ma komu") :P:P:P:P:P widzę było o chrzcie - myślałam już i ja o tym, na pewno szwagierka, ale... ja nie mam kogo :| nie mam rodzeństwa, ani jakichś super bliskich kuzynów.. przyjaciółki też już zapowiadały kiedyś, ze mają po kilku chrześniaków i więcej nie chcą... nie wiem jak to rozwiążemy, jakoś pewnie tak :P
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-01-07 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Moderator
|
Pytam, bo ja też mam taki misiowy, gruby - i zastanawiam się czy nie będzie mi w nim za gorąco... Bo cienki to musiałabym kupić, co średnio mi się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co jednak wiking się nie obrocil, no i duży skubany, a wciąż rośnie... Dlatego nie wiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3037 |
Wtajemniczenie
|
we 3
![]() ja mam gdzies w piwnicy, ale one sa takie malusienkie, wydaje mi sie, ze ok 5-6 cm
![]() |
#3038 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem często, na pewno 1-2 na godzinę a jak duzo chodzę wydaje mi się ze co chwila, oczywiscie nieregularnie
ostatnio są już dłuzsze, trwają tak koło minuty ![]() mmhym sliczne serduszko ![]() tez bym takie chciała ![]() ja też nie mam siary ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-07 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj się potwierdza teoria, że córki są bardziej tatusine ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Będzie inaczej, będzie ciężko, ale trzeba pamiętać, te fajne chwile i te uśmieszki ![]() Cytat:
![]() Co do reklamówek ![]() A fanty ekstra ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3043 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trisdom wystraszylas mnie teraz z tą endometrioza. Co sugerowalabys w moim przypadku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- I tak w kwestii zrozumienia, bom jelop: ta aktywna tkankę z wnętrza macicy ma się nie w zw z cesarka, tylko taka uroda lub skutek czegoś tam? Czyli jesli ich nie mam, to by mi się w ranę nic bie przeniosło? Właśnie dygam trochę z tym nieobkurczaniem i krwotokami, jedna laska na styczniowkach mało nie zeszla na stole z powodu krwotoku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3045 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Castia, Asienka mam nadzieję, że tym razem mnie sie trafi takie grzeczne maleństwo jak Wam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Side piekne rzeczy! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam, chyba jak każda z nas, dni kiedy mała kopie jak szalona, ja czuję się świetnie i jedyne o czym myślę, to to jakie sobie majtki kupić albo fajny stanik do karmienia, pięćdziesiąty raz czytam opinie o wózkach albo kupuję tysięczną sukieneczkę dla mojej Laurki ![]() Ale mimo wszystko wolę moje pozytywne podejście i liczenie na to, że wszystko z małą i ze mną po porodzie będzie w porządku, bo tak jak dziewczyny już tutaj kiedyś pisały - to że słyszymy/czytamy o przypadkach, że coś poszło nie tak nie znaczy że tych pozytywnych historii nie ma, a wręcz przeciwnie jest ich o wiele więcej. Wystarczy spojrzeć na "statystyki" poszczególnych wątków - na każdym jest ok 60-70 mam, a złych historii jednak niewiele... Oczywiście lepiej byłoby, gdyby wcale ich nie było, ale nie mamy na to wpływu. Ciągłe zamartwianie się nic nie da, po raz któryś powtórzę - maluch czuje nasze nerwy, które wpływają na niego niezbyt dobrze. a jakie to są? Czym się objawiają? Mnie dziś po raz pierwszy dość mocno boli brzuch, tak dość wysoko, zaraz pod biustem i nie mam pojęcia co to ![]() jeden cienki, do kompletu z koszulą, kupiony specjalnie na okazję porodową ![]() i mam też taki gruby, puchaty, ale chyba sobie odpuszczę zabieranie go do szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie chodzi mi o to, że źle że kompletujemy wyprawkę, sama to robię. I moje dziecko będzie miało śliczne używane ubranka, a nie byle co. I broń boże nie będzie leżało w brudzie bo staram się też jakoś aranżować przestrzeń by było ładnie i schludnie. Po prostu mnie rozbraja momentami jaka jest dziwna ekscytacja niektórymi rzeczami. Ale już milczę. Nie można się odezwać. I od razu wiedziałam że tak będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zadomowienie
|
Cayenne:
Wszystkie zabiegi wiążą się z większym lub mniejszym ryzykiem. Ale u Ciebie raczej nie ma wątpliwości- przy takim Wikingu i szacowanej masie (to nie pierwszy raz, że mały jest duży, tylko przy każdym USG Ci tak wychodziło) + ułożeniu pośladkowym. Jak Cie zgaga męczyła bardzo mocno przed ciążą, to rzeczywiście omep teraz, a potem gastroskopia. Miałaś już kiedykolwiek jakaś?? Jesli nie- to u Ciebie sa ewidentne wskazania . Zreszta z małym możesz miec czasowo problem po porodzie skoczyc od razu i zobaczyć, co sie w środku dzieje. I tak najpierw leczenie to 2x 40 pantoprazolu przez dłuższy czas (ale to w zależności od tego, co wyszło gołym okiem w gastro).
#3049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu. Wiem co muszę jeszcze kupić, czasem zainteresuję się czymś co jest lepsze, jaki kosmetyk. Ani też nie myślę tylko o tym, że moje dziecko może być chore. Po prostu. Ale nie mogę też nie martwić się jeśli mam cukrzycę, biorę insulinę i nie mogę zapanować nad cukrem. To jednak jest chyba powód chociaż do niepokoju, prawda? Nie wiem czy w ogóle ktoś rozumie o co mi chodzi. Dżizas. Może ja jestem za stara na to wszystko. Przykro mi że tak to odbieracie. ![]() Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-07 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Le La miała wrośnięte łożysko- zupełnie inną przypadłość. I zdarzyłoby sie to niezależnie od CC czy SN. Cayenne- nie martw się na zapas, bo jest to bezcelowe teraz. Nastaw się na cesarkę i ciesz się, że synka będziesz miała zaraz obok siebie ![]()
![]() |
#3051 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A proszki dla dzieci to już w ogóle różnica wielka. ![]()
![]() |
#3052 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wyboru chrzestnych - chyba na razie się wstrzymam, żeby nie wszczynać wojny w rodzinie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dopiero dziś zrobiłam fotki wózka ![]() Jak na używany jest w super stanie ![]() Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2014-01-07 o 15:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak więcej tutaj jest "stukniętych" mamuś, które rozmyślają 3 dni nad majtkami ![]() ![]() A co do cukrzycy twojej, rozumiem, że jest to problem i ryzyko, ale mamy tutaj chyba kilka słodkich mam na wątku a nie czytam ciągle w ich postach że taki to jest straszny problem i to napewno sprawi, że coś będzie z maleństwem nie tak. Poza tym, któraś pisała ci już, żebyś ogarnęła swoje nerwy, bo to też nie służy dobrym wynikom cukru. A więc dieta i spokój - to twoi sprzymierzeńcy - może jednak zacznij czytać o majtkach i się nad nimi porozczulaj, trochę wyluzujesz ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-01-07 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzałam dlatego, bo do Biedronki nie jeżdżę w ogóle ![]() W tesco bywam często, poza tym tż pracuje obok tesco więc po pracy zawsze moze pieluchy dokupić. Patrząc na ceny pieluch, to jesli dady jedynki wychodzą 0,49 gr za sztukę, a pampersy w tesco moim 0,52 gr za sztukę, to jest różnica tylko 3 groszy. Używając 10 pieluch dziennie, to jest 300 miesięcznie, to tylko 9 zł drożej mnie wyjdą pampersy, a do biedronki bym musiała specjalnie autem jechać i spalić paliwo. Niestety u mnie w tesco mam do wyboru tylko tescowe i pampersy, więc chyba jednak spróbuję pampersów ![]()
![]() |
#3057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to tylko zostało źle odebrane. Ja jestem po prostu może za bardzo samodzielna. Pytam o radę tylko kiedy naprawdę coś mnie trapi. Może dlatego nie przeżywam tych zakupów tak mocno. Nie chcę żeby ktoś pomyślał znowu o mnie czegoś co jest nieprawdą. Ja jestem z tych "martwiących się na zapas" i "a co będzie jeśli". Tylko tyle. Stąd moje "przeżywki co do cukrzycy" Nie odbierajcie mnie źle, bo nie miałam zamiaru nikogo atakować. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-07 o 15:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wózek pewnie nówka, tylko nas tu ściemniasz, ze używka, żebyśmy Ci zazdrościły ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.