|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
mój to w ogóle nie jest zbliżony
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Ale ty o rok młodsza
No to jesteśmy niedojrzałe![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2913 |
|
BAN stały
|
Jak dziecko zje jarzynki to juz potem nie da rady zjeść tyle mleka ile normalnie. Chyba, że przy pierwszych probach jak dziecko tylko podziubie.Moja piła mniej albo i nawet wcale.
|
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
Jestem najglupsza i najgorsza matka ever !
![]() Wczoraj bylam tak strasznie chora (goraczka, gardlo, kaszel i katar), ze za namowa rodzicow po wieczornym karmieniu wzielam polopiryne s 2 tabletki, bo tylko to mialam w domu. niestety nie bylo ulotki nastepne karmienie bylo o 6.30. Dopiero dzisiaj wygooglowalam ulotke i sie zalamalam, jakie moga byc skutki uboczne ![]() teraz sie zamartwiam, ze przez moja glupote mu zaszkodzilam niby uplynelo od polkniecia 8 godzin do nastepnego karmienia, ale nie wiem, ile czasu moze ten lek utrzymywac sie w pokarmie? Boze jak mu zaszkodzilam, to sobie w zyciu nie daruje ![]() |
|
|
|
#2915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też 88 i jakoś tak wręcz byłam przekonana (nie wiem czemu), że logoasia i bajka są starsze ![]() Zaliczyliśmy ponad 2 godzinny spacerek, podczas gdy TŻ latał po mieście i załatwiał zaległe sprawy, np. dokumenty do becikowego. Był też w żłobku miejskim wpisać Szymonka na listę dzieci oczekujących i dowiedział się, ze jest szansa, że załapie się od września. Zawsze to kilka stów taniej niż w prywatnym żłobku czy klubie malucha. No i tak jakoś mi się smutno zrobiło jak pomyślałam, że będę musiała go zostawić Tym bardziej, że pracuję ponad 80km w jedną stronę od domu i przez naszą polską kolej spędzałam w podróży naprawdę duuużo czasu. Wcześnie wychodziłam, późno wracałam. Dobrze, że dopiero styczeń i zostało jeszcze kilka miesięcy. Może do tego czasu coś się zmieni i nasza kolej zakończy chociaż część remontów, które trwają już kilka lat
|
||
|
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Joasiek towidzę,że nasi TZci dzisiaj to samo załatwiali. Mój też od rana po urzędach.
Ech mój mąż to nawet nie chce słyszeć,żeby małą zostawić z kimś czy w żłobku.Zresztą ja też nie chcę o tym myśleć ![]() Cytat:
I bądź tu człowieku mądry.
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
polknac to chyba nic nie polknal
tylko pomemlal, pomemlal i wyplul, a na koniec sie rozplakal ale on ma dopiero 3,5 miecha (maz sie upieral zeby sprobowac z ta marchewka) wiec pewnie nie jest jeszcze gotowy ![]() Cytat:
co do jazdy z dzieckiem w aucie to mnie maz wygonil na tylny fotel na krotkich trasach maly jest grzeczny ale jak jechalismy do polski to pod koniec drogi musielismy stawac co 20 minut bo maly jechal na syrenie maz tez mowil zebym go polozyla na kanapie, bo w naszych czasach tak sie jezdzilo, ale powiedzialam mu ze zgupial no ale potem malego meczyl brzuszek bo jednak dlugo musial siedziec a nie jest przyzwyczajonya my w piatek mamy 1 szczepienie... oj przerazona jestem... jakie byly proporcje do okladow z sody?? a w ogole to zastanawialam sie czy zawartosc sloiczkow mozna zamrazac? bo taki maly sloiczek to dla mojego bobo chyba na tydzien by starczyl poki co wczoraj przygrzalam mu kilka lyzek tej marchewki ale i tak 3/4 poszlo do wywalenia a 3/4 sloiczka jest jeszcze pelna i dzisiaj sprobuje mu jeszcze dac ale calego na pewno nawet nie pomemla, a dluzej niz 2 dni w lodowce stac nie moze i zastanawiam sie czy nastepnego sloiczka od razu po otwarciu nie zamrozic w polowie ale nie wiem czy nie straci wartosci odzywczych
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2014-01-07 o 14:59 |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, zdrówka dla Synka życzę Ja, super, że z bioderkami ok
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze mialam sie pozalic ze moje dziecko w dalszym ciagu wstaje minimum 2 razy w nocy i kurcze zamiast jesc to sobie degustuje i karmienie trwa nieraz godzine... chociaz i tak w nocy szybciej mu idzie niz w dzien...niejadek po tatusiu...
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2014-01-07 o 14:59 |
|
|
|
#2921 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Ile pija wasze dzieci poza mlekiem? |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oki ksiaze wstal, wiec ide karmic...
|
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję konieczności zostawienia Szymonka moje dziecko właśnie sprawdzało jak najgłębiej może włożyć sobie kciuk do buzi i się bidulek zadławił
|
|
#2924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla Jaska!! U nas taka pogoda ze szok. Sloneczko swieci, cieplutko. Az mi sie do domu ze spacerku nie chcialo wracac, ale przeciez malej jesc trzeba dac ![]() Bylysmy dzisiaj zrobic zdjecie do dowodu dla Amelki Maly szogunek wyszedl na zdjeciu
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, widzę, że wszystkie lubicie rozesłany przeze mnie teścik na wiek umysłowy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
co do fotelikow, w niektorych autach poduszka z przodu wyłącza sie automatycznie przy wpiętym foteliku
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak z mrożeniem,ale przecież te słoiczki są tak przetworzone,że już dawno straciły wiele wartości odżywczych.
|
|
#2929 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Teraz witam sie z Wami po weekendzie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamietam, jak pierwszy raz jechalam to mialam strasznego stresa i martwilam sie, ze nie bede go widziec, wiec zamocowalam sobie dodatkowe lusterko z tylu, tak aby go widziec w lusterku wstecznym. Zadzialalo do pierwszego dolka i sie przesunelo poprawialam je jeszcze ze trzy razy podczas drogi, az w koncu stwierdzilam, ze to bezsens Ale chyba sa takie specjalne lusterka ![]() Cytat:
Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:01 |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
o boziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuu zrobiła, też ten test i mi wyszło 35
![]()
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:07 |
|
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od tej pory uzywamy i problem zniknal
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my neurologa mamy 24-go ![]() co. jak neurolog bada takie małe dziecko ![]() ja też ![]() ato nie jeste tak, że jeden posiłek melczny zastępujemy zupą? |
||
|
|
|
#2933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama go mierzysz? Bo moja jest tak ruchliwa, że raz mi rośnie raz maleje .Po porodzie to nie wiadomo jakie cykle będą. Ja pierwszą @ od porodu dostałam w Wigilię , zobaczymy jaki będzie cykl. Jak jesteś tylko na kp to tym bardziej @ tak szybko nie dostaniesz. Ja karmiłam Kp+MM. W momencie kiedy przestałam ściągać mleko po kilku dniach dostałam plamienia i @ przylazła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
córka rzecz jasna, my, moja mama, teściowa (ojców nie mamy), rodzeństwo z rodzinami i koniec. Oczywiście zero alkoholu. Chrzestną będzie moja siostra, ze strony męża jest duży problem, bo nie mamy nikogo . Albo są innej wiary, albo nie mają bierzmowania (szwagier-ale on w ogóle w te klocki nie zbyt). Brać kolege? Musimy pamiętać, że ta osoba będzie się pojawiała w życiu Amelki np. na Komunii Św. Tak i to bardzo.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
ale Miki się fajnie bawi na macie
zastanawiam się czy nie sprzedać tej co ma (dostał od mojej kuzynki) i kupić mu tą z pianinkiem do kopania ![]() bo jest chyba taka z FP i z TL zaraz wyliszę na all ile kosztują ![]() Marta ja go mierzyłam w domu, ale tak samo wyszło przy szczepieniu gdy pielęgniarka go mierzyła
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:37 |
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!Co to za test,o ktorym piszecie?Mozna prosic o linka tutaj,bo nie mam dostepu do waszych facebook'ow
Jutro szczepienie,brrrr
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
A ja małą ubieram na noc tylko w pajacyka i śpi w rożku, w nocy się rozkopuje. Kark ma ciepły. Żadnych kocyków i innych przykryć jej nie serwuje, kiedy nie mam jej pod kontrolą, bo już dwa razy przydusiła się kocykiem i nie mogła złapać powietrza.
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

Widzę,że mamy podobne charaktery 

nastepne karmienie bylo o 6.30. Dopiero dzisiaj wygooglowalam ulotke i sie zalamalam, jakie moga byc skutki uboczne 

, zobaczymy jaki będzie cykl.
zaraz wyliszę na all ile kosztują