|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Nie wiem ![]() ![]() Ja mam jakiś cienki. Pewnie starczy. Cytat:
Jakbym miała kasiorę, to pewnie poekscytowałabym się nad wyborem wózka za te 2,5 tysiąca, ale mnie nie stać, a że kogoś innego stać, to niech szaleje. Ja zamiast wózka mogę poszaleć przynajmniej nad wyborem majtek poporodowych, podkładów i innych pierdół ![]()
![]() |
#3062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ekscytujcie się ile wlezie. Słowa już nie powiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
Za chwilę jadę na wizytę, a jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić
![]() Kiedys się uda ![]()
#3064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba za bardzo bierzesz sobie wszystko do siebie. Wyluzuj, bo przy Twojej cukrzycy to naprawdę ważne. I nie bój sie na zapas cesarki- jesli trzeba będzie, to dla zdrowia Twojego syna.
![]() |
#3065 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przepraszam, jakos tak .... musialam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bebe jak Ci tego zycze z calego serca ![]() choc moje dziecie takie aniolkowe bylo przez pierwszy rok, teraz to diabel wcielony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj jest ciężko ;P
![]() |
#3067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Spoko nikt się nie czepia, każda jest inna i ma inne priorytety i będąc na forum ma prawo wyrażać swoje zdania, obawy i opinie. Ty wyraziłaś swoje my swoje i sądzę, że na tym możemy skończyć ten temat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ciąży to mam podwójne jazdy ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Zostałam odebrana tak że aż mi się przykro zrobiło. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W tej syt, gdyby się jednak ksieciulkowi Henrykowi chcialo obrócić, co byś mi radziła? Co do refluxa, no właśnie do tej cholernej gastro nie mogłam się zmobilizować, bo ja mam cofki już przy myciu zębów czasem, przy psikaniu Tantum Verde, a co dopiero przy gastro, lekarz mi zasugerował narkoze ![]() Przepraszam, ze jestem dziś taka nachalna z pytaniami, pani wyśle Pani doktor rachunek ![]() Aaaa, i coś co mnie jako księgowa nurtuje: skoro jestem w 33+6 SSW, to w którym tyg jestem: w 34 czy w 33 licząc po niem? Bo cc robią tu w Starnberg w 38 i nie wiem czy zalapalabym się na koniec stycznia czy początek lutego, jakbys mi mogła jeszcze objasnic? W razie co służę pomocą w ESTErklärung ![]() I miałam się nie wtrącać, bo nie cierpie się klocic, ale jednak doloze swoje trzy grosze a propos "nadmiernego podniecania się", którego notabene w moim odczuciu nie ma. Dziewczyny dziela się tu swoimi emocjami i z zalozenia po to chyba ten wątek powstał. Powiedziałabym, że nie wazne jak która co przeżywa, nie zostanie olana, wręcz przeciwnie, co uwazam za niezwykle budujące i cieple. Może właśnie dzięki "podniecaniu" się dziewczyny w natłoku postów pamietaja o problemach, potrzebach, zdaniach itp (vide: np moja cesarka). Osobiscie przezywalam moja niedoszla pepowine dwunaczyniowa tudzież niedoszla cukrzycę i zawsze dostałam wsparcie. Jeśli komus nie podoba sie "nadmierne" przezywanie, przecież jest opcja przewijania. A w ogóle jestem przeciwna komentowaniu reakcji na coś, każdy reaguje jak chce, lubi i umie. trochę tolerancji.. Amen. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3070 | |
Moderator
|
Cytat:
Zdrowie dziecka jest najwyższą wartością i to jest tak logiczne, że nawet nie trzeba o tym mówić - a użalanie się i zamartwianie niczego nie zmieni, więc lepiej skupić się na innych rzeczach i nie zarażać tą depresją malucha, który potrzebuje naszej siły. I nie wydaje mi się żeby to były zbędne rzeczy - jak zobaczymy bobaska to owszem będziemy szczęśliwe, ale jak wózek rozwali się na pierwszym lepszym krawężniku to nie wiem jak Ty, ale ja bym żałowała że nie przyłożyłam się lepiej do zakupów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam pojecia czy mam
![]() A to sa jakies bolesne skurcze czy po prostu twardnienie brzucha. Bo brzuch mi twardnije czasami ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na poprawę humoru - powinnaś się cieszyć, bo pisząc jeden post wywołujesz takie zainteresowanie całego wątku, jak chyba nikomu nie udało się nigdy wywołać ![]() Lecę szykować się na wizytę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Wtajemniczenie
|
Trisdom, super to podsumowanie SN vs CC.
Jesteś lekarzem/położną? Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przesadzasz trochę. Bo teraz to jest naprawdę lincz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Ja robiłam gastro zawsze w znieczuleniu- tzn pacjent spał. 5 minut i po badaniu, tylko po propofolu i midazolamie trzeba było 1,5 poleżeć i odespać. Ale zrób gastro dla swojego spokoju. I mojego ![]() 3. Z tego co wiem, to musi byc SKOŃCZONE 38 tygodni do planowej cesarki. Czyli robią w 39. tygodniu. A my mamy terminy na koniec 40. Przynajmniej ja to tak rozumiem. A co do Erklaerungów... To raczej tylko Steuer potrzebuję na covdzień. W zeszłym roku mój TZ przyjechał do Niemiec ze mna mieszkac, ale 5 miesięcy jeszcze pracował na polskiej umowie... i źle nam policzyli podatki. Dopłata że huhuhuhu. Mała ma czkawkę... chyba siódmą dzisiaj.
![]() |
#3077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dajcie już spokój, bo naprawdę można oszaleć. Nic się nie można odezwać. Afera na sto fajerek. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-07 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo je lubię, są to sznurkowe bransoletki, sznureczek można wyprać. http://www.kellymelu.pl/ http://www.lilou.pl/pl Cytat:
![]()
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
Lekarzem. Aktualnie mam swoja przychodnie na wizażu, bo w De 6 tygodni przed porodem już sie nie pracuje.
Rachunków nie wysyłam (żeby Cayenne tu nie szerzyła plotek ![]() ![]() W razie pytań służę pomocą ![]()
#3081 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zadomowienie
|
Side - podasz link do sprzedawcy od którego kupowałaś kocyk Womar?
![]()
#3083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za podpowiedzi, dla Twojego spokoju melduję, ze rady czytam, a decyzje podejmuje sama, żebyś się nie martwila, że mi coś zasugerowalas, jednakowoż uważam Twoje rady za bardzo cenne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3084 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Sciagacz na dole 4 cm. dl 6 cm a cala dlugosc z tym a'la sciagaczem 8cm..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3087 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek to jak Trisdom pisała pewnie nówka tylko nas nabierasz, że używany ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha i dziewczyny nie martwcie się brakiem siary w ciąży. Ja tez miałam suche piersi do samego porodu, a pokarm w końcu się pojawił. Suche czy mokre grunt że wieeeelkie ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie dobrze nie jest
szyjka skróciła sie o 60% ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |||
Zakorzenienie
|
chyba te najmniejsze są określane mianem newborn
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nadzwyczajna nie bierz tego tak do siebie. Ja też się raczej nie ekscytowałam tu na forum zakupem podkładów, czy szczoteczki do włosów (chociaż wiem że się o nie pytałam) czasem może się wydawać że tutaj panuje jakaś ekscytacja ale to raczej wynika z tego że każda daje jakąś radę lub pisze co znalazła ciekawego na dany temat. A dodatkowo mózg ciążowy czasem spłata figla i człowiek zanim się zdecyduje to wieki mijają i w kółko pyta o to samo ![]() Też myślę, że takie zakupy są po części dla nas emocjonujące (dla jednych bardziej dla innych mniej) bo każda nawet najmniejsza drobnostka w pewien sposób coraz bardziej zbliża nas do tego maleństwa Cytat:
![]() ![]() Skórcze przepowiadające: ja mam czasem twardnienie brzucha niebolesne a czasem bolesne. Często boli mnie dół brzucha. Dziewczyny jak będziecie miały to się zorientujecie po pierwszych dwóch razach. Nagle robi się twardy cały i tak przez kilka chwil. Czasem też jak kichnę to mam wrażenie że ta macica kicha ale "wolniej" ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.