|
|
#3841 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
![]() Cytat:
Jakoś od początku podejrzewałam co jest w beczce.
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#3843 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ten film zdenerwował, ale też właśnie z takich niestandardowych powodów Dla mnie to prostu bardzo drastyczny chłam, który ktoś nazwał normalnym filmem, udało mu się to puścić w świat, i tak sobie krąży pod przykrywką. Już się tu nawet kiedyś bulwersowałam
|
#3845 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#3846 |
|
Konto usunięte
|
Czytałam kiedyś o Martyrs i chciałam obejrzeć, ale przeraziły mnie komentarze jaki jest drastyczny itp. Chyba sama się boję go oglądać, więc na razie nie ruszam.
|
|
|
|
#3847 |
|
Holy Crap!
|
Jest mocno drastyczny, długo zbierałam się po nim, szczególnie po końcówce.
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
"Kronika opętania" (2012) - horror
http://www.filmweb.pl/film/Kronika+o...ia-2012-190315 Naprawdę bardzo dobry horror oparty na prawdziwej historii, trzyma w napięciu. Mała niesamowicie zagrała, szczególnie oczami. Skrzynka mówiąca po polsku-no cóż, dla nas Polaków to zabawne, ale gdyby mówiła w innym jakimś egzotycznym języku, to byłoby ciekawiej. A tak momentami mnie to śmieszyło (szczególnie jak skrzynka mówi po polsku, a Emily odpowiada jej po angielsku ;P). Co nie zmienia faktu, że to bardzo dobry film. 9/10 P.S. Ktoś wie gdzie można poczytać o tej historii, co to za rodzina? ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- A według mnie wcale nie jest aż taki drastyczny. Taka trochę "Piła" jak dla mnie.
|
|
#3849 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() W niczym to piły nie przypomina Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-01-07 o 18:34 |
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi to przypomina Piłę pod względem rodzaju tortur i ran.
|
|
#3851 |
|
BAN stały
|
W Niemczech było więcej - czemu po niemiecku nie mówił? I to nie zmienia, że Żydzi mają własny język, więc żydowski duch powinien w nim umieć mówić... A jak był aktualnie w USA to czemu nie mówił po angielsku w takim razie ?
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Rana ranie podobna, więc mozna powiedzieć , że każdy film jest do każdego podobny W Pile nikt nikogo ze skóry nie obdzierał o ile pamiętam. A Jigsaw był kulturalnym człowiekiem o bardzo wysokim poczuciu sprawiedliwości i wysokiej etyce , to sprawia, że to zupełnie inna bajka. Ludzie byli zawsze czemuś winni no i on nikogo nigdy nie zabił.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-01-07 o 20:37 |
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to podobne tortury (jedynie różnica polega na tym, kto i z jakich przyczyn je zadaje).
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię po prostu tradycyjnie kręcone thrillery i horrory itp, a te z ręki niestety mniej lubię. Ja zaczęłam raz "Kronikę opętania", ale nie wiem czy miałam zły dzień czy film po prostu nie dla mnie, bo wyłączyłam dość szybko, nie podobało mi się jakoś chyba, ale może kiedyś zrobię drugie podejście :P No sama nie wiem nawet czemu, ale jakoś nie miałam ochoty dalej oglądać. Ktoś napisał, że z początku nudzi, czyli, że chyba potem jest lepiej, więc może niepotrzebnie sugerowałam się nudniejszym początkiem tym razem, a potem jest lepiej. Obejrzę innego dnia, bo jak mówię widziałam bardziej początek, a w końcu pozory mylą, może jednak mi się spodoba jak obejrzę cały, więc obejrzę A wiele filmów np podoba mi się od początku, np "Obecność" od razu mnie wciągnęło i podobało mi się, tak jak o tym też już pisałam ![]() Oj tak, "Martys" jest mocny. Dla mnie jest mocny te tortury itp. No i jak to zestawię z zakończeniem, tzn z powodem dla którego to robili to dla mnie tym bardziej jest mocny. No, ale czasem i takie mocne kino lubię, że tak powiem. Co nie oznacza, że kręci mnie jak kogoś torturują, przecież wiadomo, że to jest film, a nie rzeczywistość, w bezpiecznym domu i takie tortury mogę przetrwać, na żywo, wiadomo, że tego bym nie przetrwała i byłoby to dla mnie zbyt straszne. No ale oczywiście każdego rusza co innego. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-01-08 o 06:32 |
|
|
|
|
#3854 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
"Śmiertelna wyliczanka" z Sandrą Bullock, polecam
|
|
|
|
#3856 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Pewno, że jest istotna. To jakby porównać Batmana do Supermana- obie postacie są komiksowe, ale całkiem różne.
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam Maniac, z Elijah Wood. Nie zachwyca, ale dobrze się ogląda. Główny bohater, ma problemy z psychiką i jest ofc mordercą
|
|
|
|
#3858 | |
|
Buc
|
Cytat:
i dla tego jest dla mnie jednym z lepszych.
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu obejrzałam "Kronikę opętania" i muszę przyznać, że nawet mi się podobało
Całkiem zgrabny horror na wieczór.
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj obejrzałam film "Stoker", całkiem dobry thriller. Nie polecam jednak oglądania trailera, trochę spoileruje
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Parę fajnych pozycji, które zdążyłam obejrzeć w ostatnim czasie zanim Kinomaniak "zniknął"....
Lokator (2009) The Frozen (2012) Tragedia na przełęczy Diatłowa (2013) - czad Na filmwebie słaba ocena, ale już się przekonałam nie raz, że czasem ogólne oceny są zupełnie nieadekwatne do tego co akurat mi przypadnie do gustu. Rozumiem, że ta historia może się nie podobać, ale ja byłam otwarta na wszystko i dostałam pokręconą akcję z prawdziwą tragedią sprzed lat, która stworzyła fajne tło wydarzeń.I coś z kina koreańskiego, które mocno polubiłam. Tam naprawdę kręcą świetne filmy ![]() Zagadka zbrodni (2003) W pogoni (2008) Apartament (2006) Norweskie klimaty z Niemcami w rolach głównych Naprawdę ciekawy film poruszający przy okazji temat winy i przebaczenia.Litość (2012)
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj obejrzę "Dźwięk mojego głosu" http://www.filmweb.pl/film/D%C5%BAwi...su-2011-614782
Jutro chyba obejrzę te "Kroniki opętania", w końcu przejdę przez ten początek, skoro polecacie ![]() Miss kitch, jak Ci się podobał "Frozen" (2012), ja pamiętam, że chyba miałam kiedyś go obejrzeć, ale wtedy miał jeszcze tak bardzo złe opinie, ocenę dużo niższą, że wtedy poddałam się. No, ale teraz widzę, że może jednak warto, nawet ocena podskoczyła, o ile tego filmu nie pomyliłam z innym, ale chyba nie. Dzięki, że podałaś te tytuły, w razie czego będę miała co oglądać, bo jak szukam thrillerów i horrorów to albo posucha albo filmy, które już oglądałam, w końcu bardzo dużo thrillerów i horrorów obejrzałam w swoim życiu jeszcze dość krótkim 22 letnim, uwielbiam je jak wiecie ![]() Też często mam tak, że coś ma słabe oceny, ale mi się jednak podoba, ale wtedy dałam sobie spokój z tym "Frozen". No, ale w większości jednak kieruje się swoją intuicją itp, a nie oceną filmweb, bo są gusta i guściki. Tego "Aparatamentu" koreańskiego chyba nie oglądałam, aż dziwne jak na mnie, a resztę to sama nie wiem, bo jakoś średnio lubię koreańskie kryminay i też nie wiem czemu. No, ale może spojrzę za parę dni. To o tej przełęczy chętnie obejrzę, ocena nie jest tragiczna, ja oglądałam czasem filmy lub oglądam z oceną np 4,5 i czasem mi się nawet podobają, owszem nie arcydzieła, ale moim zdaniem zasługują np na ocenę chociaż 5,5 na filmweb. Także nawet te z oceną np 4,5 na filmweb czasem mi się podobały Dlatego ocena tej przełęczy mnie nie zraża, w końcu to prawie 6 :P A te filmy mówisz na kinomaniaku, ale spojrzę, może jeszcze gdzieś indziej są. Oby Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-01-13 o 15:01 |
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ocena na filmwebie sprawiła, że ściągnęłam go jako film, który miał lecieć w tle przy robieniu przeze mnie paznokci, ale okazał się naprawdę niezły ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
pisałam o nim z miesiąc temu, a dalej nie zabrałam się do obejrzenia tego drugiego filmu tej pani. Zapomniałam
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miał malusieńki budżet i z tego co pamiętam to czyjś debiut jest, więc tym bardziej spojrzałam łaskawym okiem Końcówka mnie totalnie rozczarowała niestety, domyśliłam się paru rzeczy i nie było żadnego WOW ale jak najbardziej warto go sobie włączyć wieczorem, choćby jako dodatek do, powiedzmy na przykład, obierania ziemniaków ![]() Cytat:
Też często puszczam film żeby mi przy paznokciach towarzyszyły
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatni dom po lewej bardzo mi sie spodobał, świetny scenariusz i gra aktorska
|
|
|
|
#3866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz czas na The frozen
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, to ja też chyba z wszystkich oglądanych przeze mnie filmów z pętla czasu, to ten był najbardziej zagmatwany
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak się złożyło, że wybitnie wszystko skumałam ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() A może przychodzi Ci coś na myśl w takich klimatach, chętnie bym coś jeszcze sobie obejrzała takiego zapętlonego A widziałaś może Triangle? Też tam fajny klimacik panował
|
|
#3869 |
|
BAN stały
|
Z ostatnio obejrzanych Event Horizon - świetny, choć czegoś mi brakowało tam. Mój chłopak uważa, ze przypomina Hellraisera, ale mi nie za bardzo przypomina... Cube 2 i Cube Zero, tylko po to, aby przekonać się, że jak zwykle pierwsza Cube najlepsza, a następne obniżają poziom w tempie geometrycznym
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-01-14 o 10:26 |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Oo skoro dyskusja o "Frozen" to też się przyłaczę
Oglądałam ten film ponad rok temu i jestem pewna, że miał ocenę powyżej 5, czyli teraz ma chyba niższą. Dałam na początku 7 za klimat który uwielbiam, ale po namyśle zmieniłam na 6, film z dużym potencjałem, ale wykonany średnio
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Jakoś od początku podejrzewałam co jest w beczce.