Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 19:06   #3241
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
O analogach też czytałam ale aż taka zaawansowana nie jestem Ja na razie bawię sie kitowym ale jak się foty robi w rawach to i tak fajnie można z nich powyciągać co się chce taki mały of top bo widzę, że też lubisz focić
Jak będę miała już Antka u boku to będę go pstrykac ile maszyna dała biedactwo.
Muszę tylko ten kompakt jeszcze kupić no.
Bardzo lubię chociaż głównie zwierzaki do tej pory obfotografowywałam. Ale szczerze mówiąc to nie opanowałam jeszcze tych wszystkich obiektywów które mam

No babka od stojaka ewidentnie zakręcona. Umówiliśmy się pod marketem, więc pewnie przyjechała po prostu po zakupy.
Stary 2014-01-07, 19:07   #3242
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Bardzo lubię i jeść, i robić naleśniki, proszek dodaje, ale triku z olejem nie znałam. Jaki olej dodajecie, oliwę z oliwek?
Olej rzepakowy. Ma wyższy punkt dymienia, czyli lepiej nadaje sie do smażenia. No i ma jeszcze więcej kwasów omega-3 niz oliwa. Takze na zimno oliwa z oliwek (tudziez olej lniany), a do smażenia rzepakowy.
Moja siostra jest dietetykiem z wykształcenia, ja dla moich pacjentów z zamiłowania.
Stary 2014-01-07, 19:08   #3243
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
A odnośnie podkreślonego: poszłam do rossmana po chusteczki do prania i pilniczek do paznokci, wyszłam z pastą do zębów i niczym więcej
Ja byłam dzisiaj w tesco i dwóch rzeczy zapomniałam, będę jechała po tżta do pracy to pojadę drugi raz

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale dziś szalństwo z postami.. Strach to toalety pójść bo boję się że nie nadrobie
No i moj brzucholek z lokatorka - 32tc
Ostatnio mam wrazenie, że w oczach rosnę
Z przodu nic nie widać, ale z boku ładnie odstaje

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:09   #3244
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Mi lekarz powiedział, że na drugi dzień rano mam się nie wystraszyć, bo może dużo lecieć. Chyba podkład poporodowy zużyję
To przynajmmniej Cie ostrzegł. A mi oczywiście "zapomniał" powiedzieć i zadreczalam sie, żę wody mi się sacza..
Hhaha.. A podklad wyprobujesz w akcji Sprobuj w samym bez gaci sie przemieszzcac.. trening jak nic
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:11   #3245
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie dobrze nie jest

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się
Nie martw się, jesteś pod opieką lekarza. dziewczyny już Ci pisały, że to nie boli a pomoże, więc musi byćdobrze
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a mnie też przez weekend tż zaczął podnosić jak wstawałam to krzyczałam "uwolnić orkę" i tż przychodził

Cytat:

elunka88 i jak tam sesja ciążowa? Jak wrażenia, pochwalisz się
A w porządku ogólnie miłe młode małżeństwo. Nie chcieli kasy, powiedzieli, że oni sie rozliczają zawsze na koniec, więc mnie zaskoczyli. Podobno w tym tyg ma być kilka wstępnych zdjeć to Ci pokażę

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

moje dziecko ułożone jest poprzecznie...główkę ma po jednej stronie brzucha a dupkę po drugiej i się mega rozpycha na boki...nóżki cisną pęcherz- ała!
Moje też tak leży i zawsze wiem, gdzie ma głowę, bo mam większą górkę

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Ostatnio koleżanka mi powiedziała, że taki brzuch jak ja mam teraz to ona miała tuż przed porodem F
Mnie w pt klientka powiedziała, że chyba już z 37 tydz miałam jej dać w zęby
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy macie pojęcie, ile dzisiaj nastukałyśmy?
Tiaaaaaaaa
Cytat:

Wizyta w porządku Płeć się nie zmieniła.
31 tydzień 2 dzień - 1882g jeszcze dwójeczki z przodu nie ma
Szyjka zamknięta do kości krzyżowej - cokolwiek to znaczy, ale znaczy dobrze Dostałam Nystatynę dopochwowo, bo sie lekarzowi moja wydzielina nie podobała ale mam aplikować co 3 dni, więc na luzie. Termin porodu wg dzisiejszych pomiarów to 27 luty mnie to cieszy, ale znając życie przenoszę co najmniej do 10 marca
Kruszynka
Ale za wizytę. Licząc termin z OM jesteś dzień przede mną teraz
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Oj dziewczyny jest tyle spraw, które spędzają mi sen z powiek a o których Wy nie macie nawet pojęcia... Czasem Wam tego troszkę zazdroszczę . Choć staram się nie martwić i nie denerwować z wiadomych względów to nie jest to na pewno dla mnie stan i czas błogosławiony, szczęśliwy...

Jutro wybieram się do ZUSu i może jeszcze NFZu i, wybaczcie że dziś piszę tak egoistycznie ale nie mam do niczego głowy, jutro czeka mnie kolejna przeprawa a ZUSów nie cierpię. Proszę tylko, żebyście trzymały kciuki żeby wszystko poszło po mojej myśli .
To dawaj te problemy tutaj, coś poradzimy albo przytulimy
I powodzenia z ZUSem
Cytat:
Napisane przez koziemleko;44483223

A ja dzisiaj nabyłam to:
[URL
http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bujaczek-ID2YSM7.html#4.537805e+97[/URL]
za 35 zł

Cytat:

Specjalnie dla Ciebie, żebyś się nie nudziła

A mnie dzisiaj przyszły 2 kocyki z UK od przyjaciółki wyglądają trochę jak pościele ale nie znalazłam suwaka zamówiłam też wczoraj u rp_77 rzeczy za 200 zł, jutro jadę oglądać łóżeczka, potem materac, pościel i mogę rodzić

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:11   #3246
frogutka
Zadomowienie

od godziny szukam swojego telefonu... myślę, kminię już nawet w wc i łazience i lodowce patrzyłam a teraz zerkam na pufę i leży jak byk podpięta do ładowania
tego już chyba nawet ciążowym mózgiem nie można nazwać
Stary 2014-01-07, 19:13   #3247
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Bujam brzuchem
Nagniatam delikatnie po obu stronach brzucha rękoma kilka razy i po chwili się budzi Taka jestem niedobra matka
Też się zrobię wredną matką jak się młoda uspokoi

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Olej rzepakowy. Ma wyższy punkt dymienia, czyli lepiej nadaje sie do smażenia. No i ma jeszcze więcej kwasów omega-3 niz oliwa. Takze na zimno oliwa z oliwek (tudziez olej lniany), a do smażenia rzepakowy.
Moja siostra jest dietetykiem z wykształcenia, ja dla moich pacjentów z zamiłowania.
No właśnie o to mi chodziło, dobrze, że jest ktoś kumaty i to wytłumaczył

Cytat:
To przynajmmniej Cie ostrzegł. A mi oczywiście "zapomniał" powiedzieć i zadreczalam sie, żę wody mi się sacza..
Hhaha.. A podklad wyprobujesz w akcji Sprobuj w samym bez gaci sie przemieszzcac.. trening jak nic
i w tej seksi koszuli będe paradowała przed tż, bo akurat ma drugie zmiany i rano jest w domu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:14   #3248
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj przyszły 2 kocyki z UK od przyjaciółki wyglądają trochę jak pościele ale nie znalazłam suwaka zamówiłam też wczoraj u rp_77 rzeczy za 200 zł, jutro jadę oglądać łóżeczka, potem materac, pościel i mogę rodzić
poka
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:15   #3249
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Do smażenia używam oliwy z oliwek rafinowanej - ona także nie pali się w wysokich temperaturach (nierafinowana z pierwszego tłoczenia nadaje się faktycznie tylko na zimno).
Do smażenia dobry jest ten olej z pestek winogron.

Ale znawcą nie jestem w tym temacie, tyle tylko co dla siebie.
Stary 2014-01-07, 19:15   #3250
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Kruszynka
Ale za wizytę. Licząc termin z OM jesteś dzień przede mną teraz

Z OM mam 10 marca. z USG mam 27 luty

Może to prześcieradła

Cytat:
od godziny szukam swojego telefonu... myślę, kminię już nawet w wc i łazience i lodowce patrzyłam a teraz zerkam na pufę i leży jak byk podpięta do ładowania
tego już chyba nawet ciążowym mózgiem nie można nazwać
ja zawsze wody do picia tak szukam wkoło krzesełka od kompa, w końcu tż zawsze wstaje i mi podaje jak widzi, że szukam, a woda ZAWSZE obok

Stary 2014-01-07, 19:16   #3251
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Wiecie jak TŻ mnie wku@@....

Nie ma go w chacie od pt, bo wyjechał i dziś dzwonie do niego pytam co tam i takie tam...

On do mnie czy są wózki 2w1 (docelowo chcemy kupić 3w1 używke) mówie, że tak pomyslałam, że gondola+spacerówka, a fotelik dokupimy inny.

A on do mnie bo w tym głębokim będziesz i tak wozić chwile to może bedziesz wozić małego w foteliku, bo gadał z mamą i jego siostry tak woziły swoje.
No kur.... on jest czasem takim sknerą, że sie w pale nie mieści!!
Toć to jest niezdrowe dla dziecka!!!!

Już widze jak będzie marudził, jak będziemy go kupować !!! Dodam, że nie narzeka na brak kasy, ale strasznym dusigroszem!!!

I będe słuchac a po co Ci to, a czy to na pewnie potrzebne?

Zaraz wyjde z siebie i stane obok!!!
Dopiero sie zacznie, bo narazie mam tylko ciuszki dla małego, a gdzie cała reszta!!!!!
Tylko, że jak ciepło będzie (nawet wiosną bo wiadomo, że dziecko i tak trzeba grubiej ubrać niż my się ubieramy) i miałabyś wozić dziecko w foteliku a nie w gondoli to może mu się to nie podobać i Ci płakać. W foteliku chyba dziecko za bardzo nie ma się nawet jak ruszyć i będziesz miała problem, żeby z nim na spacery chodzić. Tak przynajmniej mi kiedyś kumpela opowiadała o swoim bracie. W końcu skończyło się na tym, że musieli i tak gondolę kupić.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:18   #3252
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

i w tej seksi koszuli będe paradowała przed tż, bo akurat ma drugie zmiany i rano jest w domu
Ale na nude na pewno narzekać nie będzie
Stary 2014-01-07, 19:19   #3253
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ale dziś szalństwo z postami.. Strach to toalety pójść bo boję się że nie nadrobie
Dlatego ja chodzę do wc z telefonem
Z przodu nie widać w ogóle brzucha a z boku już okazały

Cytat:

Wiecie jaki mam dylemat dotyczący mojej torby na porodówkę? Jaką czekoladę ze sobą zabrać Czy czekoladę z Lindt za 10zł która jak dla mnie jest najpyszniejszą czekoladą, czy z Milki za 10zł ale tą dużą ?
Już nie mów, że nie znajdziesz w torbie miejsca na obie?
Cytat:
Virginia o chrzest sie nie martw bo rozmawiałam z księdzem i powiedział ze samotna mama tez ma prawo ochrzcić swoje dziecko
Pewnie, że tak. Przecież to nie wina matki, że ojciec kutas

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-07, 19:22   #3254
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Do smażenia używam oliwy z oliwek rafinowanej - ona także nie pali się w wysokich temperaturach (nierafinowana z pierwszego tłoczenia nadaje się faktycznie tylko na zimno).
Do smażenia dobry jest ten olej z pestek winogron.

Ale znawcą nie jestem w tym temacie, tyle tylko co dla siebie.
Ja ostatnio do smażenia używam masla sklarowanego, też się nie pali

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:24   #3255
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Jaki ładny brzuszek

Cytat:
JA jutro bede robic. Przetestuje zakupiona dzis w biedrze patelnie
Ooo a co to za patelnia ?

Cytat:
No dobra pora na reprymendę.
Proszę mi tutaj o słodkościach nie pisać Czy Wy nie wiecie, że to nie zdrowe dla organizmu? Karmicie tym Candidę, psujecie sobie zęby, a na dodatek zmuszacie organizm do wydzielania większej ilości insuliny, a później się organizm przyzwyczai i co? cukrzyca.

Wiecie jaki mam dylemat dotyczący mojej torby na porodówkę? Jaką czekoladę ze sobą zabrać Czy czekoladę z Lindt za 10zł która jak dla mnie jest najpyszniejszą czekoladą, czy z Milki za 10zł ale tą dużą ? Wiem, że po urodzeniu od razu mi cukrzyca nie zejdzie, ale zaszkodzę tylko sobie, dziecku już nie, więc mam zamiar na porodówce ją zjeść całą nie dzieląc się z nikim Ewentualnie kupie drugą, żeby współlokatorki nie pomyślały, że sknera jestem i tą drugą podzielę, bo u mnie sale są pięcioosobowe Serio. Nie wiem czy iść na ilość, czy jakość
Oj przepraszam Elu nie chciałam po porodzie zapraszam Cię na blok czekoladowy mojego męża pasuje?

Weź sobie koniecznie czekoladę podobno położne zaraz po porodzie często każą zjeść kostkę bo tracisz krew czy coś w tym stylu. To pewnie Trisdom wie lepiej . Skoro bierzesz taką wypasioną czekoladę to kładę sie do porodu razem z Tobą bo mąż to nawet mówi że jestem ciateczkowy potwór

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Bujam brzuchem
Nagniatam delikatnie po obu stronach brzucha rękoma kilka razy i po chwili się budzi Taka jestem niedobra matka
Poczekaj podrośnie jeszcze trochę i już Ci pougniata dziecie za te Twoje ugniatanie Moja codziennie mi pokazuje gdzie mam żebra, wątrobę, pęcherz i kilka innych narządów

Cytat:
No dobra kochana jak się dostać do Waszej rodziny ? Jedna lekarz druga dietetyk, adoptujecie mnie ?

Cytat:

A w porządku ogólnie miłe młode małżeństwo. Nie chcieli kasy, powiedzieli, że oni sie rozliczają zawsze na koniec, więc mnie zaskoczyli. Podobno w tym tyg ma być kilka wstępnych zdjeć to Ci pokażę

Koniecznie masz pokazać zdjęcia z sesji , kocyki już w tej chwili proszę pokazywać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:25   #3256
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dobrze rozumiem, że pytają się, czy TERAZ (przed porodem) jeszcze wracasz do pracy?
otóż to :P myślałam, że to ja mam ciążowy mózg, a to ludzie, których spotykam w pracy go mają :P:P:P:P chyba że nic innego nie przychodzi im do powiedzenia i tak walą głupim pytaniem na oślep... sama już nie wiem
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:25   #3257
asienka213
Wtajemniczenie

bylam tylko na zakupach i 5 stron

Cytat:
Podatkowo super
czemu

monka wybacz, nic takiego nie mialam na mysli Po prostu nasunely mi sie takie wnioski po tych postach Jest tu wiele dziewczyn o przeroznych sytuacjach finansowych, co nie znaczy, ze te co maja mniej sa gorsze czy kupuja mniej fajna wyprawke Zreszta jak dziewczyny wklejaja swoje lupy z lumpow to sama zazdroszcze i zaluje, ze u nas nie ma Baaa nawet wkurza mnie, ze ja musze wydac z tego powodu wiecej Tylko jak ktos pisze, ze my sie zachwycamy glupimi, malo istotnymi pier.dolami podczas gdy zdrowie dziecka jest najwazniejsze - co jest chyba dla kazdej z nas oczywiste - a zaraz potem ze sam nie moze wybrzydzac, bo go na cos tam nie stac to wnioski sie same nasunely Nie mialam zamiaru nikogo tym urazic

Cytat:
Daj znać, bo u Nas ten sam problem. Tez wolałabym dwie chrzestne. Facetów brak- TZ siostra, ja dwie.
TZ przy ostatniej bytności w polskim przybytku kościołowym przeczytał całą tablicę ogłoszeń- i trzeba mieć wg tego, co tam było napisane- albo parę albo jednego chrzestnego.
my wzielismy dla Natalii naszych braci i tym sposbem ma 2 ocjow chrzestnych Nikt nam nie robil problemow z tego powodu

Cytat:
J
W ogóle to liczyłam, że urosną mi cyce jak donice, a tu tylko hmm tak jakby nabrzmiały
ciesz sie i z tego

Cytat:
mam dziwne pytanie:
byłam dziś w rosmmanie, chciałam kupić kosmetyki dla Małej. Po blogu sroki wybrałam Hipp różowy. W rosmmanie tylko zielona seria była i teraz patrze na all też tylko zielone, na stronie Hipp-zielone.
Czy te różowe juz wycofali
u mnie jest, wiec chyba nie wycofali

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Teoretycznie nie ma takiej możliwości wg Kościoła. Nie wiem jak jest z jedną osobą, ale na pewno nie mogą być dwie osoby tej samej płci. Mieliśmy taki przypadek w rodzinie, szwagierka chciała dwóch ojców chrzestnych bo mieli z męzem po jednym bracie i nie chcieli żadnego skrzywdzić, ale ksiądź się nie zgodził. Oglądałam program w tv w którym ksiądź tłumaczył że nie ma takiej możliwości przewidzianej przez Kościół. Myślę jednak że to jak ze wszystkim może ktoś ci na rękę pójść...
moze i tak jest w pl, jak juz wyzej pisalam moja corcia ma 2 chrzestnych i ksiadz nam nic nie powiedzial

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:25   #3258
teQiba
Moderator

Cytat:

Nie ma go w chacie od pt, bo wyjechał i dziś dzwonie do niego pytam co tam i takie tam...

On do mnie czy są wózki 2w1 (docelowo chcemy kupić 3w1 używke) mówie, że tak pomyslałam, że gondola+spacerówka, a fotelik dokupimy inny.

A on do mnie bo w tym głębokim będziesz i tak wozić chwile to może bedziesz wozić małego w foteliku, bo gadał z mamą i jego siostry tak woziły swoje.

Już widze jak będzie marudził, jak będziemy go kupować !!! Dodam, że nie narzeka na brak kasy, ale strasznym dusigroszem!!!

Dopiero sie zacznie, bo narazie mam tylko ciuszki dla małego, a gdzie cała reszta!!!!!
W glebokim chwile? Przeciez to co najmniej pol roku codziennych spacerow + ja jeszcze bede w domu jako bujaczek uzywac.
A fotelik jest niezdrowy przy dluzszym siedzeniu - nie daj sie.

Cytat:
Ja byłam dzisiaj przy okazji w Lidlu i na szczęście nie było anie jednej torby Pojechałam, bo mam te dresowe spodnie i je kocham, chciałam drugą parę, ale już rozmiarów nie było
Szkoda ze spodni nie trafilas - a z torba to faktycznie mozna to nazwac szczesciem ze juz nie bylo

Cytat:
Cieszę się, że mogłam pomóc i na coś się moje gapiostwo przydało

A odnośnie podkreślonego: poszłam do rossmana po chusteczki do prania i pilniczek do paznokci, wyszłam z pastą do zębów i niczym więcej

Moja Hanka od tygodnia dostała jakiegoś powera, albo szaleju się najadła Nie ma dnia, żeby nie dokazywała i to tak, że raz widze głowę vel. dupkę, raz jakby stopa, za chwilę coś małego kościstego łokieć/kolano Poza tym ma czkawkę kilka razy dziennie, przekręca się i hmm... popierduje albo beka bo coś się konkretnie przelewa
Pomoglas - dziekuje
A co do gapiostwa to Ty jestes w ciazy, a dla tamtej kobiety nie ma usprawiedliwienia

Moj spokojny jak zawsze, ale ostatnio zaczal fajnie wypychac nozki (chyba nozki) - uwielbiam te gulki na brzuchu
Stary 2014-01-07, 19:29   #3259
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
No dobra pora na reprymendę.
Proszę mi tutaj o słodkościach nie pisać Czy Wy nie wiecie, że to nie zdrowe dla organizmu? Karmicie tym Candidę, psujecie sobie zęby, a na dodatek zmuszacie organizm do wydzielania większej ilości insuliny, a później się organizm przyzwyczai i co? cukrzyca.

Wiecie jaki mam dylemat dotyczący mojej torby na porodówkę? Jaką czekoladę ze sobą zabrać Czy czekoladę z Lindt za 10zł która jak dla mnie jest najpyszniejszą czekoladą, czy z Milki za 10zł ale tą dużą ? Wiem, że po urodzeniu od razu mi cukrzyca nie zejdzie, ale zaszkodzę tylko sobie, dziecku już nie, więc mam zamiar na porodówce ją zjeść całą nie dzieląc się z nikim Ewentualnie kupie drugą, żeby współlokatorki nie pomyślały, że sknera jestem i tą drugą podzielę, bo u mnie sale są pięcioosobowe Serio. Nie wiem czy iść na ilość, czy jakość

oczywiście, że to nie zdrowe, poza tym ile zaoszczędzi na tym? Do fotelika i tak potrzebuje stelaża, a taka gondola wtedy drogo chyba nie wychodzi... Oj... Ja bym zrobiła awanturę, bo, że ktoś tak sobie nosił, to nie znaczy, że Ty musisz tak dziecko wozić

Ja dodawałam zawszę oliwę z oliwek, ale jak nie miałam to zwykłego też odrobinę można.
No bo niby na oliwie się nie powinno smażyć i nie wiem czy to mieszanie oliwy w tej masie się liczy czy nie.

Ela ja też myslę jaką czekolade zapakować do szpitala. Zjem całą chyba już na porodówce

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:34   #3260
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ooo a co to za patelnia ?
W biedronie kupiłam za całe 12,99 zl. Specjalna do nalesnikow niby O takie cudenko. Duzo osób zachwalalo to za ta cene sie skusiłam
http://tugazetka.pl/biedronka/2014.0...,do,nalesnikow
Stary 2014-01-07, 19:35   #3261
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Oj dziewczyny jest tyle spraw, które spędzają mi sen z powiek a o których Wy nie macie nawet pojęcia... Czasem Wam tego troszkę zazdroszczę . Choć staram się nie martwić i nie denerwować z wiadomych względów to nie jest to na pewno dla mnie stan i czas błogosławiony, szczęśliwy...

Jutro wybieram się do ZUSu i może jeszcze NFZu i, wybaczcie że dziś piszę tak egoistycznie ale nie mam do niczego głowy, jutro czeka mnie kolejna przeprawa a ZUSów nie cierpię. Proszę tylko, żebyście trzymały kciuki żeby wszystko poszło po mojej myśli
Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli

Cytat:
Tak mi się zachciało lodów, że myślałam, że się udlawie z pragnienia... Synuś poleciał, postawił kg przede mną z hasłem "na zdrowie"
I to jest argument za dużą różnicą wieku między rodzeństwem

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy z Lidla i kupilam torbe Ostatnia byla, o maly wlos a by sie nie udalo
I stojac w kolejce doszlam do wniosku, ze moj portfel nie lubi wizazu - podrzucacie czlowiekowi okazje i sie opanowac nie mozna
A jaką torbę kupiłaś, jaką?????
Taką sportową???
Szkoda, że w mojej mieścinie nie ma Lidla

Cytat:

Ale byłabym zła, gdyby TŻ w rozmowie ze mną powoływał się na to, co powiedziała teściowa i jego siostry...
Powołuj się właśnie na argument, że dziecko powinno leżeć na płasko, a nie wciskać się jak jakiś przykurczony kociak w fotelik - to bardzo niezdrowe dla kręgosłupa!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:38   #3262
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli

I to jest argument za dużą różnicą wieku między rodzeństwem
I zapłacił swoją kartą, czytaj: nie musiałam się podnosić z kanapy po portfel, tylko Przelalam pozniej przez tel, miodzio
Chyba, jak już nie będę karmić, będzie mi po piwo latał

Stary 2014-01-07, 19:38   #3263
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Z OM mam 10 marca. z USG mam 27 luty

Może to prześcieradła
Ja mam z OM 28.02 z USG 20.02

Chyba za ładne na prześcieradła. Może zrobię potem zdjęcia

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:39   #3264
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie dobrze nie jest

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się
będzie dobrze, musi być trzymamy kciuki - a jak będzie trzeba, to z krążkiem dotrwasz do kwietnia
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:42   #3265
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tylko, że jak ciepło będzie (nawet wiosną bo wiadomo, że dziecko i tak trzeba grubiej ubrać niż my się ubieramy) i miałabyś wozić dziecko w foteliku a nie w gondoli to może mu się to nie podobać i Ci płakać. W foteliku chyba dziecko za bardzo nie ma się nawet jak ruszyć i będziesz miała problem, żeby z nim na spacery chodzić. Tak przynajmniej mi kiedyś kumpela opowiadała o swoim bracie. W końcu skończyło się na tym, że musieli i tak gondolę kupić.
Dodałabym jeszcze, że dużo dzieci w fotelikach się poci bardzo bo zawsze to inny materiał niż w gondolce.

Cytat:
Ale na nude na pewno narzekać nie będzie
Ale czy mnie później zechce?

Cytat:
Już nie mów, że nie znajdziesz w torbie miejsca na obie?
Dobra, namówiłaś mnie

Cytat:
Ja ostatnio do smażenia używam masla sklarowanego, też się nie pali

Takie masło podobno najlepsze do smażenia, ale mi w ogóle nie smakuje

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Oj przepraszam Elu nie chciałam po porodzie zapraszam Cię na blok czekoladowy mojego męża pasuje?

Weź sobie koniecznie czekoladę podobno położne zaraz po porodzie często każą zjeść kostkę bo tracisz krew czy coś w tym stylu. To pewnie Trisdom wie lepiej . Skoro bierzesz taką wypasioną czekoladę to kładę sie do porodu razem z Tobą bo mąż to nawet mówi że jestem ciateczkowy potwór
Boję się czasu po porodzie, bo chyba polegnę w kupie słodyczy
A na nadrobienie krwi to chyba gorzka jest dobra, na gorzką mogę sobie czasami pozwolić, ona nawet ochotę na słodkie zabija, ale brakuje mi po prostu innych słodkich smaków. Zwykłej czekolady, naleśników z cukrem. I nie wiem czy pomoże tłumaczenie, że tyłek mi od tego urośnie mam nadzieję, że się szybko postawię do pionu i rzucę słodycze forever

Stary 2014-01-07, 19:42   #3266
cayenneOna
Zadomowienie

Virginia, chciałam Ci jeszcze napisać, że a propos spraw, o których nie mamy pojęcia.. nie zdajesz sobie sprawy, jak moje życie w tej chwili jest skomplikowane, nie ma dnia, zebym nie myslala, by poprosić dziewczyny o przyjęcie do klubu, wygadac się raz a porządnie, może dostać j.oby, ale wysłuchać zdania...Bo może jak tego nie zrobię to zwariuje..i...nie poprosiłam o ode przyjęcie do klubu i mecze się z tym sama, bo jak wiesz (lub nie) siostrę mam jaką mam...
Tym samym chciałam Ci powiedzieć, że kazdy ma swojego mola....

Stary 2014-01-07, 19:42   #3267
Tequillla
Zadomowienie

Przenajlepciejsze naleśniki na świecie robi się z tego przepisu: http://mojapasjasmaku.blogspot.com/2...hela-roux.html
U nas ZAWSZE są te naleśniki na niedzielne śniadanko
Wieczorem naleśniki nam tak nie smakują

Cytat:
Ale powiem Wam po cichu, że mam w rodzinie wujka, ktory był prezydentem Bydgoszczy (nie mamy tu laski z Bydzi? ), generalnie z Komorowskim się szlaja i jego mama po porodzie powiedziała, że jak nic będzie kimś ważnym, bo mial 6 kg jak się urodził
Nooo nieźle, 6 KG!!

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Tequillla zmieniłaś avatar ?

A co do pereł: KOCHAM! Zwłaszcza w złocie. Masz pierścionek z Apartu? Który? Ja teraz od św. Mikołaja dostałam ten komplecik: http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,perly,946 i http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,perly,4595

Cytat:
A to w ogóle możliwe, żeby noworodek miał 6kg??? Chyba takie przypadki zdarzają się baaaaaaardzo rzadko
i przy cukrzycy

Cytat:

i
za jutro

Cytat:
Ja już sobie nawet u TŻta kasę wydebilam, kazalam mu obiecać, na cycki i brzuch w razie co także śpię sspokojnie
Mogliby takie zabiegi łączyć z cesarką, wychodzisz z dzieckiem a przy tym cała szczupła, jędrna, gładziutka
Cytat:
A raz jak miałyśmy w kancelarii taka solidna myślowe, zzadzwonilam, czy by mnie wsparł magnezem zawartym w czekoladzie. Przyniósł do kancelarii 4 czekolady, dla moich koleżanek też niezły fircyk, nie?
Kocham Twojego syna
Ale Ciebie nie, bo przez Ciebie lodów mi sie chce
Cytat:
Hmmm skoro siostry tak robiły to sknerostwo chyba u nich rodzinne

Basia piękne mieszkanko ma Twoja lokatorka

A co do rozstępów to jakieś niesamowicie złośliwe stwory są. Ja mam za sobą kilka operacji i brzuch poorany bliznami. Dlatego w poprzedniej ciąży stwierdziłam że rozstępy mi nie straszne, bo i tak brzucha nigdy nikomu nie pokazuję, niech sobie są jak chcą. Moja mama ma strasznie wielkie po ciąży, więc byłam pewna że i ja ich nie uniknę. Niczym się nie smarowałam, bo nie znosze się paćkać. I co? I ani jednego nie mam! A 20 kg przytyłam wtedy
Teraz się smaruję balsamem Isany z urea bo mnie skóra swędzi. Mam też emulsję Babydreama ale nie używam bo ten zapach mnie zabija

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:44
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:44   #3268
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Ela ja też myslę jaką czekolade zapakować do szpitala. Zjem całą chyba już na porodówce
No nie ma innego wyjścia, ja zaszaleje na pewno

Cytat:
I zapłacił swoją kartą, czytaj: nie musiałam się podnosić z kanapy po portfel, tylko Przelalam pozniej przez tel, miodzio
Chyba, jak już nie będę karmić, będzie mi po piwo latał

Szkoda, że kazał zapłacic

Cytat:
Ja mam z OM 28.02 z USG 20.02

Chyba za ładne na prześcieradła. Może zrobię potem zdjęcia
Już wiem o co chodziło, zamuliłam

Stary 2014-01-07, 19:44   #3269
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
W biedronie kupiłam za całe 12,99 zl. Specjalna do nalesnikow niby O takie cudenko. Duzo osób zachwalalo to za ta cene sie skusiłam
http://tugazetka.pl/biedronka/2014.0...,do,nalesnikow
Fajna, ale mąż by mnie zatłukł bo już jedną patelnię do naleśników mamy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:45   #3270
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Przenajlepciejsze naleśniki na świecie robi się z tego przepisu: http://mojapasjasmaku.blogspot.com/2...hela-roux.html
U nas ZAWSZE są te naleśniki na niedzielne śniadanko
Wieczorem naleśniki nam tak nie smakują

Nooo nieźle, 6 KG!!

A co do pereł: KOCHAM! Zwłaszcza w złocie. Masz pierścionek z Apartu? Który? Ja teraz od św. Mikołaja dostałam ten komplecik: http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,perly,946 i http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,perly,4595

i przy cukrzycy

i
za jutro

Mogliby takie zabiegi łączyć z cesarką, wychodzisz z dzieckiem a przy tym cała szczupła, jędrna, gładziutka
Ale łączą z plastyka pochwy w ramach hasła: pochwa piękna jak twarz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości