Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 17:50   #1591
wzet
Raczkowanie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Olena, już Ci dziewczyny zwracały wczoraj uwagę: spamuj proszę trochę mniej..
Co post, to pytanie: a co sądzicie, a co myślicie, a co wstawić/zrobić - nie można by było zebrać tego jakoś w miarę w jednym poście?
Stary 2014-01-07, 18:13   #1592
Opiumalfa
Zakorzenienie

jak ktos jeszcze nie ma zaproszen http://feszyn.com/zaproszenia-slubne-2014/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:39   #1593
asiulek8
Wtajemniczenie

Widzę, że był poruszony temat wierszyków – u nas nie będzie bo… się nie zmieścił chciałam prosić o jakieś winko albo coś słodkiego, no ale trudno. A nie chcę dodawać dodatkowej karteczki w środku bo mi to popsuje koncepcję mojego projektu zaproszenia. Z resztą teraz to i tak każdy daje kopertę, mniejszy problem, nie musi latać po sklepach

gornek – wcale się nie dziwię, mi kuzynkę dwa dni po weselu okradli w domu, a przetrzepali wszystko w poszukiwaniu kopert….

Kosztorys – wyjdzie lekko ponad 50 tys., nie wiemy ile przeznaczyć na garnitur dla TŻ’ta
Foto + Kamera – 5.000
Talerzyk – 210 (bez poprawin)
Suknia 2.900 (ogólnie mam już prawie wszystko, oprócz bielizny, wyszło łącznie 4.000) - z tym, że to nie mój koszt
Zespół – 3.900
Florystka – 1.700 (może jutro umowę podpiszemy, to się jeszcze potarguję )
Obrączki – 1.600 (jeszcze nie ma, ale wybrane)
Alkohol – 5.000 (wódka, wino, whisky, jakieś smakowe, giny i inne takie tam)
Makijażystka – hmmm… koło 700 ? Wiem, że przepłacam, ale strasznie się na nią napaliłam
No i jeszcze z większych wydatków wyjdzie tort, bo chcę od Sowy
No i sama się załamałam, mimo tego, że wszystko w excelu mam pod kontrolą.

A ze spraw ruszających do przodu to tak: może jutro podpiszemy umowę z florystką i chciałabym jeszcze w tym miesiącu zaproszenia podrukować i koperty zakupić, a i zamówić pieczątkę-stempelek na kopertę . A na luty zostawiam tylko nauki

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-01-07 o 18:41
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:42   #1594
Kaigara
Rozeznanie

Kupiliśmy zaproszenia!
Tato ma garnitur do ślubu!
109 dni do ślubu!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:42   #1595
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

A ja właśnie zaczęłam rozglądać się za florystką u mnie w mieście i jestem zielona... Chyba nie zostało mi nic innego jak przejść się do kilku kwiaciarni, poprosić o kosztorys i wtedy podejmować decyzję. Widzę, że kwestia kwiatów nie będzie należała do najtańszej
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:45   #1596
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynkie, na skórki też polecam olejowanie, u mojego TŻta super widać efekty, bo dziad jeden wcześniej ciągle obdzierał skórki, a dzięki olejowaniu już tego nie robi
Dzięki, muszę spróbować! Ja też mam nawyk obgryzania skórek bo robią się tzw. zadziory, ale jak się oberwie za mocno to wtedy wygląda brzydko, czasami leci krew. No i to jest moja zmora. Jak byłam dzieckiem to obgryzałam paznokcie ale wyleczyłam się będąc 3 tyg na obozie pod namiotem gdzie było mnóstwo kurzu i stwierdziłam że nie będę pchać brudnych paluchów do buzi. Czemu ta sama metoda nie oduczyła mnie obgryzania skórek???

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kupiłam wino, 14 szt

Moje obrączki są od dawna do odbioru a my nie mamy kiedy odebrać

A dziś druga lekcja tańca, szkoda, że mam zapalenie pęcherza i mnie boli
za wino!
Jak Robert prowadzi zajecia? Sam wymyśla układ czy mówicie co chcecie, jakie figury i on tylko prowadzi żeby dobrze zatańczyć. I najważniejsze: ile płacicie?
My teraz do końca lutego mamy kurs grupowy, w marcu koniecznie musimy iść na indywidualne lekcje pierwszego tańca właśnie do Roberta.

A na zapalenie pęcherza polecam zioła Urosan. Miałam 2 razy, przeszło już po 2 herbatkach

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej Wpadłam na chwilę się przywitać, ogień dziś w pracy zaraz lecę do domu bo dziś ksiądz będzie chodził. Może uda mi się jeszcze wpaść wieczorem do Was
Wczoraj zrobiłam z tż kosztorys i jestem przerażona... Wyszło nam ok 45 tys Wesele na 100-110 osób + poprawiny
My mamy tyle za 80 osób bez poprawin I bez żadnych udziwnień, barmanów, dekoracji. Po prostu, tak wyszło... Nie da się przyoszczędzić, jedynym szaleństwem jest garnitur szyty dla TŻ ale widziałam że dziewczyny w Vistuli płaciły 1700 zł a u nas wyjdzie 1900 więc niewielka różnica.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn zapewniających nocleg gościom - po lekturze wątku o faux pas Młodych, musimy przemyśleć kwestie noclegowe. Mama TŻ-ta bardzo chce, żeby goście z tej części rodziny nocowali u nich w domu lub po domach krewnych mieszkających w okolicy. Warunki komfortowe (czyli nie 2 osoby na jednoosobowym dziecięcym łóżku lub podłoga do spania). Czy z perspektywy gościa taki nocleg to faux pas? Mamy jeszcze czas, żeby załatwić noclegi w hotelu; musimy mieć jednak rzeczowe argumenty do rozmowy; nie chcę urazić mamy TŻ-ta.

Za chwilę zmykam do florystki, dowiem się co w tryndach ślubnych na 2014 piszczy
My akurat załatwiamy w hotelu ale nie mamy innej opcji - moi rodzice mają małe mieszkanko.
Dla mnie nocleg u krewnych to żadne faux pas o ile znałabym tych krewnych. Nocleg u kompletnie obcych ludzi może byc trochę krępujący, po weselu niektórzy potrafią spać do wieczora, albo w stanie upojenia urządzać przechadzki po czyimś domu w samej bieliźnie.
Ale ja to jestem bezkonfliktowa, na jednym weselu przebierałam się w autobusie bo nie było innej opcji a jechaliśmy ze strojami w pokrowcach bo droga liczyła 300 km. I nie marudziłam. Mi wystarczy że dostanę zaproszenie, jedzenie i picie. Ale są osoby dla których trzeba załatwiać nocleg w hotelu, najlepiej już dzień przed i jeszcze dzień po
Zależy od rodziny, ich upodobań no i własnie tego czy znają osoby u których mieliby spać.

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2014-01-07 o 18:50
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:47   #1597
aneczka25057
Rozeznanie

Nadrobiłam ostatnie strony, któraś wkleiła bardzo ładny makijaż - podkradam

Jeśli chodzi o wierszyki nt. pieniędzy i innych zamienników to może zamiast pisać takie info. na zaproszeniu lepiej wypisać prośbę na osobnym bileciku
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 18:48   #1598
dziewczynka z zapałkami
Raczkowanie

GG do dziewczynka z zapałkami

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości, jaka jest różnica cenowa między tymi zwykłymi, a tymi ręcznie robionymi?
szczerze mówiąc to nie wiem, bo ta koleżanka zaproponowała nam zrobienie zaproszeń jako część prezentu weselnego
dziewczynka z zapałkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:59   #1599
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy któraś z Was wybiera się na targi ślubne do Warszawy w ten weekend? Nigdy na żadnych targach nie byłam i nie wiem, czy opłaca się na nie jeździć... Akurat te targi wymagają kupienia biletu 20 zł od osoby - to chyba delikatna przesada...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:01   #1600
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

na nowo szukam sali... szukam oszczędności... TŻ stwierdził teraz że po co ta cała szopka. Cywilny , obiad i nara

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was wybiera się na targi ślubne do Warszawy w ten weekend? Nigdy na żadnych targach nie byłam i nie wiem, czy opłaca się na nie jeździć... Akurat te targi wymagają kupienia biletu 20 zł od osoby - to chyba delikatna przesada...
w Łodzi też są po 20zl.. tyle że mozna wejsc na ten sam w niedziele

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:02   #1601
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
w Łodzi też są po 20zl.. tyle że mozna wejsc na ten sam w niedziele
a Warszawie znalazłam informację, że jest to bilet jednorazowy, więc ważny na jedno wejście jednego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:03   #1602
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hjarta Pokaż wiadomość
Nasz ślub będzie 26 kwietnia macie w ten sam dzień?
My bardzo chcieliśmy obiad dla najbliższych,ale nasi rodzice nalegali na wesele no i skonczylo sie tak,ze planujemy wesele na 130 zapraszanych osób..
i tak jak mówiłam, utknęliśmy w punkcie z listopada - tj. mamy termin w kościele i salę, wstępnie sukienkę i to by było na tyle
kurcze,kiedy zapraszacie gości? my jeszcze nie mamy zaproszeń ... niech to gęś...trzeba się zabrać za robotę
Ten sam dzień ! Zaproszenia mamy w projekcie , teraz tylko wydrukować i rozdać . Najpóźniej będziemy rozdawać miesiąc przed , no i tak wszyscy wiedza i nikt nie bedzie zaskoczony naszym ślubem ale jak robicie kościelny z weselem to musicie wcześniej , zeby Panie zdążyły zamówić fryzjera i kupić sukienki

Na dzisiaj mamy
- moja suknie
-moje buty
- mój welon
- garnitur
- projekt zaproszeń
- projekt menu
- zarezerwowany termin w restauracji
- zarezerwowany termin w urzędzie
- ustalone menu (razem z tortem)
- zamówiony fotograf (zaliczka)

A jeszcze tyle roboty

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:03   #1603
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba się przejdę, byłam na Torwarze, tam znalazłam to co mnie interesowało. Ale teraz bardziej do towarzystwa z siostrą, bo rok po nas bierze ślub, a my już praktycznie to co można zaklepać wcześniej mamy. Ale co do ceny, zgadzam się - zdzierstwo

Chodzą za mną te buty http://butyslubne.com.pl/buty-slubne...285627,c,33220 kupowała może któraś z was w tym sklepie? Z resztą nie wiem czy to nie będzie od czapy - do kościoła pomarańczowe (http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...3p1328724.html), a potem do tańczenia ecru (sukienka też ecru)

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-01-07, 19:06   #1604
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja chyba się przejdę, byłam na Torwarze, tam znalazłam to co mnie interesowało. Ale teraz bardziej do towarzystwa z siostrą, bo rok po nas bierze ślub, a my już praktycznie to co można zaklepać wcześniej mamy. Ale co do ceny, zgadzam się - zdzierstwo
A można bylo znaleźć fajne oferty promocyjne? Nas interesują głównie obrączki i garnitur dla TŻ Właściwei to nie wiem jakimi prawami się maja takie targi

Stary 2014-01-07, 19:08   #1605
IwciaxD
Rozeznanie

Cytat:

Kosztorys – wyjdzie lekko ponad 50 tys., nie wiemy ile przeznaczyć na garnitur dla TŻ’ta
Foto + Kamera – 5.000
Talerzyk – 210 (bez poprawin)
Suknia 2.900 (ogólnie mam już prawie wszystko, oprócz bielizny, wyszło łącznie 4.000) - z tym, że to nie mój koszt
Zespół – 3.900
Florystka – 1.700 (może jutro umowę podpiszemy, to się jeszcze potarguję )
Obrączki – 1.600 (jeszcze nie ma, ale wybrane)
Alkohol – 5.000 (wódka, wino, whisky, jakieś smakowe, giny i inne takie tam)
Makijażystka – hmmm… koło 700 ? Wiem, że przepłacam, ale strasznie się na nią napaliłam
No i jeszcze z większych wydatków wyjdzie tort, bo chcę od Sowy
No i sama się załamałam, mimo tego, że wszystko w excelu mam pod kontrolą.
Ja niestety jestem zdana na mnie i mojego TŻ'ta. Nikt nam w niczym finansowo nie pomoze.

Walczę!

19.07.2014 - WIELKI DZIEŃ
IwciaxD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:11   #1606
asiulek8
Wtajemniczenie

no_doubt w sumie były tam same obrączki, kiecki, ze trzy florystki, kilku fotografów i szalona skrzypaczka Na obrączki się nie zapatrywałam, ale te stoiska były najbardziej oblegane, promocje były (ale nie wiem czy nie było jakiś podstępów, że cenę wcześniej podnieśli ), w jednym chyba 15% nawet, a jeszcze w innym dorzucali gratis diament. Teraz w Pałacu na pewno będą większe, ale pewnie i tłumy przyjdą...

Edit: Ale ja nie żałuję, że poszłam, znalazłam florystkę i makijażystkę dzięki temu

IwciaxD - ja bym sama kupowała, ale mam tak kochaną babcię, która powiedziała, że wnuczkę musi ubrać do ślubu. A jak odmawiałam łzy stanęły jej w oczach, także zostało przesądzone

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:15
Stary 2014-01-07, 19:12   #1607
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
XXX
i
XXX
Postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym
wobec Boga i świadków
i rozpocząć wspólną drogę życia zawierając
związek małżeński dnia
28 czerwca 2014 roku o godzinie 18:00
w Kościele p.w. Św. XXX
Serdecznie zapraszamy
Sz.P. XXX

na przeżycie wraz z nami tej uroczystej chwili.
Rodzice i Narzeczeni

edit: ja tez uwazam ze to jasny komunikat, ale on upiera sie ze nie dotrze ;/
Moim zdaniem ten tekst dotrze do wszystkich. Piszecie przecież nie ma ani słowa o "weselu", "obiedzie" czy "przyjęciu". Wiadomo, że mogą się zdarzyć nadgorliwi, ale na takich nic się nie poradzi.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
No to oświadczam, że robimy przyjęcie weselne na 35 osób 72 zł od osoby
Super! My mamy przyjęcie także. Zapraszamy ok 60 osób. Mniej się nie da. :P

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dziś kupiłam toczek o taki
Bardzo fajny.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o tej fryzurze?
Myślałam o innej na ślub ale w tej się zakochałam
Czy któraś wie co za kwiatki ma we włosach te ala goździki (białe poszczępione)
Super!

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
czemu zmiana planów to już pisałam kilka dni temu a przyjęcie planujemy gdzieś na 3-4 h, najpierw drugie danie, potem szampan + tort, potem zimna płyta z alkoholem, deser i na sam koniec barszczyk z krokietem w formie ciepłej kolacji i tyle. Chyba nie będzie tak źle
Wow, dużo tego! Na pewno będzie fajnie - i to co Ysia pisała - dłużej nacieszysz się suknią i rodziną

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Zamówiłam próbki zaproszeń

http://allegro.pl/show_item.php?item=3829928023

O takie
Bardzo ładne!

Cytat:
Napisane przez IwciaxD Pokaż wiadomość
Na pewno taką sukienkę. Ale w sumie sama nie wiem, bo mam szerokie biodra (100 cm) i łydkę 38. Nie wiem czy rozkloszowana mnie nie pogrubi. (ponoc niby wyszczupla)
Ładniutka. To na ślub czy poprawiny?

Cytat:
Świat Katarzyny - nienajgorszy ten wierszyk
Co do pielęgnacji, próbowałać OCM? Olejowe Oczyszczanie Twarzy - mi bardzo pomaga na maksymalne, dogłębne oczyszczenie i nawilżenie twarzy.
Poza tym peelingi, maski, krem nawilżający. Ew. pójdę sobie w sierpniu do kosmetyczki na jakiś zabieg na twarz.

No i chętnie bym wysłała TŻta, a jak nie, to zrobię mu peeling i maskę w domu (czasem sobie daje zrobić ).

Poza tym olejuję włosy, paznokcie, zaczęłam miesiąc temu dietę, piję dużo wody, jem mnóstwo warzyw i owoców, piję yerba mate i liczę, że będzie ok
Jak go namówiłaś? Taką zwykłą maseczkę czy jakąś specjalną? Opowiedź coś więcej
Stary 2014-01-07, 19:13   #1608
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
A można bylo znaleźć fajne oferty promocyjne? Nas interesują głównie obrączki i garnitur dla TŻ Właściwei to nie wiem jakimi prawami się maja takie targi
na targach zwykle sa rabaty, upusty itd. ide teraz ze wzgledu na sale. moze ktos bedzie sie wystawial

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:13   #1609
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IwciaxD Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki macie kosztorys ślubu i wesela całego. Ja z TZ myślałam, że kościelny zrobimy za 20 tys. ze wszystkim.
110 osób - 46 tys zł (z poprawinami)

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dziś kupiłam toczek o taki
Świetny

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Tak szybko piszecie, że ledwo nadrabiam
wierszyki o pieniądze uważam za totalny nietakt, lepiej rozpuścić taką informacje tzw pocztą pantoflową i po prostu jak ktoś zapyta to odpowiadać, że najbardziej przydadzą się wam piedziądze
Dla mnie nie jest to żaden nietakt. My mamy swój wierszyk o pieniądzach. Początkowo się bałam jak rodzina to odbierze, ale w zeszłym roku siostra TŻ ślubowała i również był wierszyk o pieniądzach. Zdaniem rodziny to dobry pomysł, że para podpowiada, co by woleli.
Zdanie mojej rodziny też znam, więc się nie obawiamy, że ktoś źle odbierze.
W zeszłym roku dostaliśmy również 3 zaproszenia z prośbą o pieniądze

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja muszę zadbać o dłonie, mam straszne skórki. Z twarzą nigdy nie miałam problemów, od roku szukam dobrego kremu na naczynka. Planuję zdrowe odżywanie, trochę sportu, ujędrnienie ciała. I odżywienie włosów.
Ja również zaczęłam dbać o skórki, używam oliwki i oleju rycynowego.

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam z tż kosztorys i jestem przerażona... Wyszło nam ok 45 tys Wesele na 100-110 osób + poprawiny
U nas bardzo podobnie 100-110 osób + poprawiny = 46 tys zł
Zrobiliśmy w zeszłym roku kosztorys na 45 tys zł, przez rok w miarę zakupów przybył tysiąc złotych.

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Kupiliśmy zaproszenia!
Tato ma garnitur do ślubu!
Gratulacje

Przyszły dzisiaj moje 2 welony z butterfly
Na dniach obfocę i wrzucę do klubu.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:23   #1610
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Chodzą za mną te buty http://butyslubne.com.pl/buty-slubne...285627,c,33220 kupowała może któraś z was w tym sklepie? Z resztą nie wiem czy to nie będzie od czapy - do kościoła pomarańczowe (http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...3p1328724.html), a potem do tańczenia ecru (sukienka też ecru)
Może zamień? Do ślubu ecru a na wesele pomarańczowe?
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Gratulacje

Przyszły dzisiaj moje 2 welony z butterfly
Na dniach obfocę i wrzucę do klubu.

Wszystko jest w klubie, nic nie mogę zobaczyć
Stary 2014-01-07, 19:24   #1611
IwciaxD
Rozeznanie

[QUOTE=Kaigara;44484037

Ładniutka. To na ślub czy poprawiny?

[/QUOTE]
na slub cywilny

Sukienka juz mowilam lejdi.sklep.pl

Walczę!

19.07.2014 - WIELKI DZIEŃ
IwciaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:29   #1612
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
W Poznaniu też sa w ndz.i bilet 22 zł...
Myślimy czy jechać...?
Dziewczyny, Wy płaciłyście za poradnie? Bo ja byłam przekonana ze za to się płaci, a podobno nie?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:29   #1613
gornek
Zakorzenienie

My z kosztami zmiescimy sie w 25 tysiacach, wesele 1 dniowe ok 70 osob nie znamy jeszcze dokladnie ceny garnituru oraz wódki, ale to wszsytko wyjdzie juz niedlugo.
Moj tata i mama tez juz obkupieni na wesele, bo stroje mają :P
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:33   #1614
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cornflower girl - mam takie samo zdanie jak dziewczyny: jeśli to są ludzi znani sobie, rodzina i nie przeszkadza im nocowanie u kogoś to można tak zrobić, tylko warto wcześniej o tym poinformować, lub powiedzieć że jest możliwość noclegu w hotelu/pensjonacie. Nie ryzykowałabym lokowania gości u nieznanych im ludzi, bo to różnie może być.

Co do wierszyków: nie mam nic przeciwko nim, chociaż nie wiem czy my będziemy zamieszczać. Z tego co zauwazyłam na weselach w naszych rodzinach prezenty sa dużą rzadkością więc nie spodziewam się też i u nas. Jedynie co to może umieścimy wierszyk o czymś zamiast kwiatów.

Dziewczyny dziękuję za opinie nt. grzebyków. Jeszcze na 100% nie zdecydowałam ale prawdopodobnie będą to któreś z TEGO LINKA, może wezmę 2

Miałam wam dziś dać znać o skierowaniach na nauki, ale nie dałam rady wyrobić się do kancelarii - będę jutro i wtedy o wszystko zapytam

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:35
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:41   #1615
czekooczekolada
Zakorzenienie

pomóżcie
miałam dziś zamawiać zaproszenia, ale się wstrzymam, bo mam pare dylematów.

1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko"
2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ?

3) cały czas zastanawiam się nad tekstem zaproszenia, wymyśliłam tak

" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? błagam

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-01-07, 19:46   #1616
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Myślimy czy jechać...?
Dziewczyny, Wy płaciłyście za poradnie? Bo ja byłam przekonana ze za to się płaci, a podobno nie?
My płaciliśmy 40 zł za 3 spotkania, ale udało nam się zrobić w 2 spotkania.

W zeszłym roku byliśmy na targach w Pzn, bo mieliśmy darmowe wejściówki, ale w tym roku już się nie wybieramy, bo już prawie wszystko mamy

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:49   #1617
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
pomóżcie [/SIZE]
Czeko może zamiast:
"Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " dać:
"Po ceremonii miło będzie nam ......."

a co do dzieci: my będziemy pisali: Annę i Jana Kowalskich z Magdą/Ewą i Bartoszem itd.
Już nie będziemy bawić się w dopisywanie "córek" i "synów" bo to zajmuje za dużo miejsca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 19:50   #1618
ana909
Erudycja

Cytat:
Cytat:
pomóżcie
miałam dziś zamawiać zaproszenia, ale się wstrzymam, bo mam pare dylematów.

1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko"
2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ?

3) cały czas zastanawiam się nad tekstem zaproszenia, wymyśliłam tak

" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? błagam
związek małżenski tez masz dwa razy :P ja to gotowca wzielam, nie znam sie na takich rzeczach.
Jestesmy juz w 3/4 drukowania zaproszen
Stary 2014-01-07, 19:51   #1619
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
pomóżcie

to na różowo na pewno trzeba wykasowąć. A dzieci wypisz po przecinku, bez syna itp.. tylko Ania, Tomek, Dawid

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:52
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:53   #1620
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Myślimy czy jechać...?
U mnie jest 20 zł od pary.
Dostałam dzisiaj telefon z salonu, żebym podjechała na zdjęcie miary. A ja się na luty nastawiłam! W tym tygodniu nie dam rady, bo w czwartek mam spotkanie z dekoratorką, a jutro mi się nie chce i zapowiada się sajgon w robocie, ale w przyszłym tygodniu podjadę. A ja bez butów i bielizny, no ładnie
Teściowa z chłopem zrobili listę gości od swojej strony, więc lista gości zamknięta Wyszło jakieś 80 osób do zaproszenia.
Co do noclegów, to ja na pewno będę rezerwować jakieś pokoje, jeszcze nie wiem ile. Na pewno dla gości ze Szczecina, o ile potwierdzą przybycie i w jakim składzie. Plus jeden pokój dla dziadków. Co do reszty to nie wiem, czy u mnie w domu czy w pokojach na sali - muszę to obgadać z ojcem. Reszta rodziny jest na miejscu albo ma max 40 km.
Był też temat transportu - wstępnie planujemy zapłacić jakiemuś znajomemu stówkę, żeby rozwoził miejscowych. Wśród tych co mają dojazd ok. 30-40 km są osoby niepijące, które zawsze prowadzą, więc nie ma problemu. Na salę z kościoła dowozów nie będzie Jest 3 km za miastem, bez przesady ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości