|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]()
![]() |
#3032 |
Raczkowanie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
![]() mam jednego pełnego cyca a mała śpi Pobudka ok3 na papu idę myć laktator bo jutro wielki dzień dzidzia zostaje z dziadziem w domu na kilka godz. a dziadzio jeszcze z nią nie zostawał i nie często bawił na rękach Nie wie nic mam stracha bo nawet tel. nie będe mogła odebrać czy sobie poradzi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny HELP co robicie/podajecie jak Wasze dzieciaczki pare dni nie mogą zrobic kupki i sie męczą? juz kilka dni jak Julka nie moze zrobic ,masuje jej brzuszek, ogrzewam suszarką, kąpie w cieplej wodzie, klade na brzuszek, robie cwiczenia nozkami i nic nie dziala a bidulka się męczy
![]() a tak wogole pisalam ze malutka strasznie placze i to dalej trwa od nowego roku,kolki powrocily ![]() ![]() i jeszcze jedno pytanie...czy ktores z waszych dzieci tez spi tylko na rękach w ciągu dnia?moja Julka spi tylko na moich rękach,czasem w chuscie i na spacerze w wozku i to by bylo na tyle.Jak mozna niemowle oduczyc spania na rekach poprzedzone bujaniem....boje sie ze jak bedzie wieksza to nie dam rady jej tak nosic caly czas ![]()
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mała usypia tylko na rękach bo akurat tak się nauczyła że jak ją odbijam po ssaniu to usypia, i inaczej nie chce Ale potem ją odkładam na łóżko. Chyba ze w kołysce ja babcia ukołysze ale to rzadko bo babcia rzadko bawi a ostatnio wcale tylko rączki . Też miałam taki okres że spała tylko na rękach bo zaraz się budziła jak odłożyłam, ale to minęło jak się zrobiła większa Chodzi o to żeby nie trzymać zbyt długo po zaśnieciu bo potem się już nie da położyć Dziecko czuje różnicęLepiej ja zaśnie połóż ją na łóżku i połóż się koło niej żeby cię czuła Może to pomoże Ale trzeba trochę czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rozszerzac bede wg wlasnego planu a nie planu Macka ![]() swoja droga chyba rozszerzac bede diete wg widzimisie cyckow nie mam pojecia co sie stalo po prpstu pokarm znikl probuje na weekend uzbierac cos do zamrazalnika dla tz ale nic nie jestem.w stanie odciagnac, odciagam po 20-60ml i koniec dodatkowo raz dziennie podaje mm bo widze ze mojego jest malo to kp to jakas chora akcja jest jestem.pozytywnie nastawiona, nie spinam.sie ze nie ma przystawiam.ile sie da, sciagam, jak nie ma daje mm i staram sie w zamian podobna ilosc sciagnac zeby popyt-podaz sie zgadzaly ale ilez mozna? dziewczyny jestem totalbie w tyle z forum bie umiem was nadrabic jutro wyjezdza siositra tz, tz skonczyl. urlop to moze bede miala troche czasu zeby byc na biezaco w weekend jade do warszawy i juz mi slabo na rozlake z.maciusiem ahhh dzieki za rady odnosnie mojego.samopoczucia tsh mam w normie w czwartek zrobie morfologie niestety moj stan sie nie poprawia, biore witaminy, duzo pije, spie ale na g. to wszystko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3037 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję ze nic więcej Jaśkowi nie dolega ![]() Cytat:
ja też tak czytam, czytam ale nie "przyswajam" informacji bo dla mnie to jeszcze odległy temat. A potem będziemy zasypywać dziewczyny po raz setny tymi samymi pytaniami ![]() i jak spodobała się Poli? ![]() ja jeszcze ciągle nie zamowiłam. A moje dziecko ostatnio sobie piąstki obgryza namiętnie ![]() Cytat:
![]() ![]() [ Cytat:
poki co jeszcze nic z tym nie robiłam, ale trzeba będzie się wziąć do roboty, bo ak jak piszesz będzie coraz ciężej odzwyczaić tą moją przylepę ![]() chciałam napisać że uwielbiam mojego Jaśka nad zycie ![]() ostatnio zrobił się taki "rozgadany", ciągle się uśmiecha - jest po prostu cudownym dzieckiem. Zakochana jestem w nim "po uszy" ![]()
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
Maciej wyrosl mi z wanienki i kupilismy lezaczek plastikowy do wanny
ale jest problem.bo odpycha sie pietami i podnosi pupe do gory powyzejtgo zabezpieczenia i trzeba go caly czas trzymac nie chce kupowac waniebki bo nie mam gdzie tego trzymac nie wiem jak rozwiazac ten.problem ma ktos jakas idee? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3040 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobra noc!
![]() Zrobiłam "Wasz" teścik i mi wyszło, że mam 25 lat ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dostałam kilka dni temu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
To sobie narobiła,
![]() ![]() ![]() ![]() Ja-ika, do kogo się zwracałaś o pomoc przy problemach z piersiami? Do lekarz rodzinnego? do położnej? do ginekologa? Bo nie wiem co robić... Jutro Tż będzie ok. 13 w domu to moze zdążę gdzieś podskoczyć, a w czwartek mamy tę wizytę w szpitalu z Zuzią. Boję się, że mi pokarm przez stres zaniknie i nie wiem co wtedy zrobie, skoro Zuzia nie chce butelki. Jestem załamana, nie wiem co robić. ![]() A w ogóle to dostałam dziś okres. Życie jest niesprawiedliwe. Karmię co 2-3 godziny,mało kiedy mamy dłuższą przerwę a tu 2,5 miesica po porodzie przylazł... 2 dni mi brakowało, a byłby okrąglutki rok bez okresu.
#3042 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do drugiego też tak mam ![]() Cytat:
A co do piersi to nie wiem, nie pomoge ale trzymam kciuki za poprawe ![]() ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ![]() Cytat:
Teraz nie konsultowłam się z nikim. Miałam zamrożone liście kapusty i od razu się nimi okładałam, poza tym masowałam i ściągałam laktatorem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
hello, mam pytanie o kupę
![]() ![]() A więc, Pola nie robiła kupki przez 2 dni, poprzedniej nocy zrobiła jedną małą i wsio. Nie bolał jej brzuszek, był miękki i szły bąki - ogólnie była szczęśliwa. Do tej pory robił kupki z grudkami. Wieczorem posadziłam ją na bujaczku i strzeliła tak, że ufajdała się od kolan po pachy. Kolor taki jak zwykle, ale dość rzadka i bez grudek jak do tej pory. Jak zaczęłam ją przebierać to strasznie się rozdarła co nigdy jej się nie zdarza. Po kilku minutach już się uspokoiła i humor jej wrócił. I teraz nie wiem: - czy taka nagła zmiana częstotliwości kupki jest ok? - czy taka nagła zmiana konsytencji (rzadsza niż zwykle i bez grudek) tez jest ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
Podobno to jest normalne, bo już brzuszek zaczyna lepiej trawić. Częstotliwość kupek też może się przez to zmienić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja-ika, na Ciebie zawsze mogę liczyć jeśli chodzi o odpowiedzi na moje nocne (tzn moje dzienne, ale Wasze nocne) posty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
hej.
czy to normalne, ze moje dziecko zaczyna robic brzuszki ? i warczy na karuzelkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana- totalnie niewyspana!!!
![]() To była moja pierwsza noc sam na sam z dziewczynami i oczywiście lekko nie było ![]() Maja przyszła do nas do pokoju po 2, więc musiałam iść się z nią położyć. Kiedy wróciłam była 3 i wtedy jak na złość Julia zaczęła się niemiłosiernie wiercić...ja jej smoczka,ta go wypluwała- i tak do 4.30! Wkurzyłam się,dałam jej butlę, uspałam (skacząc na łóżku ![]() Tż już wrócił i Julia z nim spi-oby jak najdłużej!!! Maja jeszcze u góry,także zrobiłam sobie własnie kawkę i zbieram siły ![]()
![]() |
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedyś obiecałam sobie - zero elektroniki blisko dziecka. Wytrzymałam ze 3 dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
czaszka Ja też miałam taki problem,ale od jakiegoś czasu siadam z nią na łożko w sypialni i lekko skaczę. Usypia w 10 minut
![]() Wiem, że usypianie na rękach to nic przyjemnego,tym bardziej jak maluch przybiera na masie :P Nie wiem,co mogłabyś zrobić... u nas tez było cięzko i Julia tylko na rączkach zamykała oczy. Z Mają nie miałam żadnych problemów. Od 7 tygodnia życia praktycznie wcale jej nie nosiłam na rękach. W dzień leżała w leżaczku, w łóżeczku albo spała w wózku na dworze. Jesli chodzi o noce- zasypiała mi sama w łóżku i spała do samiutkiego rana. No cóż... za dobrze mieć nie mogę :P ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- misia Hahaha, nasza mała też powarkuje, ale tylko wtedy jak uda jej się złapać jakąś zabawkę ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Aa, no i coś czuję,że Julia wita się z katarem :/ W nocy coś charczała, więc pewnie to kwestia godzin... Czułam,że tak będzie,bo Maja chodzi z zawalonym nosem.
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Misia mój też brzuszki strzela, co najgorsze wczoraj zaczął to robić w wózku- takie to dziecko ciekawskie ![]() ![]() ![]() Czarna ja też miałam kiepską noc, ale nie przez Mikiego bo on spał w najlepsze, a przez siebie- jakoś nie mogłam spać, teraz mnie głowa boli, niedobrze mi ![]()
#3055 |
Zakorzenienie
|
ja Ja swoją Sophie wysłałam do reklamacji
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- kaska Oooo, a cóż tak? ![]() Patrz jakie dziecko masz grzeczne ![]()
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to jak jej przykładam do buzki to gryzie w najlepsze ![]() ![]() Współczuje niewyspania kochana. Ja chyba powinnam juz sie położyć bo u mnie północ dochodzi a ja jak głupek gram w gry na telefonie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
kaska Co do spacerówki- kilka dni temu wpięłam siedzisko, bo chciałam zobaczyć jak Jula będzie w nim leżeć. Śmiać mi się chciało jaką miała minę,hahaha
![]() ![]() Ty to masz dobrze z tą spacerówką. Pamiętam,że Maja przesiadła mi się do spacerówki jak miała 3,5 miesiąca, tylko, że wtedy miałam (tak jak Ty) rozkładaną na płasko... wózek casualplay,za którym baaaaardzo tęsknie ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- ja No ja właśnie miałam podobne spostrzeżenia ![]() ![]()
![]() |
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to. Czas spac! Miłego dnia mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
jaDobranoc,pchły na noc!
![]() ![]()
![]() |
#3060 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie dziala mi to obiecywanie cos a co do kupy to Macius jakos ok 11-12 tydzien przeszedl taka metamorfoze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.