Koty - część VII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 08:20   #4711
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty - część VII

Malla samym wypuszczeniem go zabiję. Milka chodzi na trzech nogach, ale ten w ogóle nie może się przystosować, do kuwety chodzi robiąc trzy przystanki. Fundacji nie ma, tzn. jest coś na wzór fundacji, ale mojej pomocy nie chcieli tylko kasę. Czyli myślisz, żeby nic nie robić?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:22   #4712
mycha9393
Zakorzenienie

U mnie mizianki-mruczanki od rana.
Uwielbiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:36   #4713
Gosia X
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Malla samym wypuszczeniem go zabiję. Milka chodzi na trzech nogach, ale ten w ogóle nie może się przystosować, do kuwety chodzi robiąc trzy przystanki. Fundacji nie ma, tzn. jest coś na wzór fundacji, ale mojej pomocy nie chcieli tylko kasę. Czyli myślisz, żeby nic nie robić?
Ja już jak bym go przygarnęła to bym wyleczyła, nie mogłabym tak patrzeć jak się męczy, no popatrz na ten pysio.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
uwielbiam, gdy mój kot z byle powodu leje mi na torbę od rana
Moja koleżanka ma kotkę. Jak się 'pokłócą' i kotka czuje, że przegrała to biegnie i jej sika w buty.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sheena84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moglabym prosic Was o zaglosowanie na Nasza Myszke? Dziekuje.

http://radiogdansk.pl/index.php/najs...6758045-n.html

W sobote wrocilismy po urlopie i 2-tygodniowej rozlace z Mysza i wszystko wrocilo do normy, dalismy rade, ale malo co a nie pojechalibysmy bo Mysza sie rozchorowala przed wyjazdem.
Głos oddany

Edytowane przez Gosia X
Czas edycji: 2014-01-08 o 08:37
Gosia X jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:44   #4714
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Gosia X Pokaż wiadomość
Ja już jak bym go przygarnęła to bym wyleczyła, nie mogłabym tak patrzeć jak się męczy, no popatrz na ten pysio.
Mam za miękkie serce, już przygarnęłam tak kotę trzynożną połamaną, wyciachałam pół sąsiedztwa, miałam kotkę z białaczką, ze śrutami w łapie, ostatnio odświerzbiłam całe towarzystwo, odrobaczane są w miarę regularnie, ale resekcja kości udowej no nie wiem, może Malla z tym kijem źle nie chciała doradzić , tylko kijem nie w kota a we mnie chyba.

Stary 2014-01-08, 08:44   #4715
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Gosia X Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Moja koleżanka ma kotkę. Jak się 'pokłócą' i kotka czuje, że przegrała to biegnie i jej sika w buty.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Głos oddany
To też kotka, uściślając. Dzisiaj mi się "oberwało" pewnie przez to, że dłużej niż do 6:00 spałam

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:07   #4716
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
uwielbiam, gdy mój kot z byle powodu leje mi na torbę od rana
oj
Cytat:
Widać, że na fejsika nie zaglądasz! Kij nie ma nic wspólnego z patykiem.
Jak masz kasę na operację, to zrób ją, skoro Esfira pisze, że ma szanse powodzenia.
Szkoda, że nie możesz działać w ramach fundacji, może zgłoś się do jakiejś krakowskiej, np. AFN? Większe instytucje mają szpitaliki i kociarnie, nie musiałabyś go wypuszczać na ulicę.
Stary 2014-01-08, 09:09   #4717
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
(...)
Acana i Orijen są drogie. Prawie o połowę tańsze są: Power of Nature (mało węgli, dużo białka), Taste of the Wild (podobna ilość węgli co w Orijenie), Applaws, Porta21 zielona i niebieska. Bezzbożówki trzeba bardzo stopniowo wprowadzać do diety, bo potrafią zrobić zamieszanie w brzuszkach. U mnie niestety niektóre takie karmy mocno podrażniały żołądek.

Mój kocur na Royalu był wiecznie głodny (zawsze jest głodny, ale jedząc RC wpadał w szał, jak tylko kierowałam kroki do kuchni). Wersja Appetite Control dobrze się spisywała, ale okazało się, że nie muszę podawać zbóż, by nasycić kota, więc po co mam go karmić czymś, co nie przedstawia wartości.

Jak masz czas, to pilnuj ich, gdy jedzą. Ja wtedy myję naczynia albo robię herbatkę, a nogą odganiam złodzieja

Z tego co piszesz, są aktywne. Czy Klara woli bawić się rzadko i dłużej, czy często i krótko? Ile minut dzienne ją męczycie?
(...)
Powiedziałam już TŻ, że Wizażanki się wypowiedziały i następnym razem kupujemy karmę bezzbożową. Wie, że w tym momencie nie ma nic do gadania.

Dzisiaj pilnowałam, ale jadły bardzo równo, nie było czego podjadać jedna od drugiej.

Zdjęcia kotków również zamieszczę, żeby nie było, że się wyłamuję.

Klara lubi intensywnie i raczej krótko (chyba krótko). Np. zabawa 6-8 minut, taka na maksa (szał), aż pada ze zmęczenia. Potem odpoczywa i odżywa, wtedy może być druga runda. Zresztą Diana również - ona dąży do jak najszybszego pożarcia "ptaszka". Klara poluje raczej dla satysfakcji, że złapała. Ale nie jest również tak, że Klara zje wszystko, zawsze. Czasami nie jest zainteresowana jakimś przysmaczkiem.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:19   #4718
kaarooo
Zakorzenienie

Zagłosowałam na kociego modela

Gordi się na mnie obraził, albo mu przeszkadza otwarte okno na noc - śpi w innym pokoju. Chociaż wczoraj to nawet nie chciał się bawić.
I ciągle jak mu pstrykam zdjęcia to leży w tym samym miejscu

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:39   #4719
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
I ciągle jak mu pstrykam zdjęcia to leży w tym samym miejscu
I gdzie te zdjęcia? Bezczelnie się chwalisz, że robisz, a nawet nie wrzucisz...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:31   #4720
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Widać, że na fejsika nie zaglądasz! Kij nie ma nic wspólnego z patykiem.
Jak masz kasę na operację, to zrób ją, skoro Esfira pisze, że ma szanse powodzenia.
Szkoda, że nie możesz działać w ramach fundacji, może zgłoś się do jakiejś krakowskiej, np. AFN? Większe instytucje mają szpitaliki i kociarnie, nie musiałabyś go wypuszczać na ulicę.
Nie mam czasu na fb .

Malla on zostanie w domu i nie będzie już wychodzący , chyba, że na smyczy, to już jest kotek mojej babci i się nawzajem potrzebują. Dzwoniłam, ortopeda dał 99,9% szans na powodzenie taki pewny siebie. Operacja kosmicznie droga nie będzie, jutro mam go przywieźć i tam zostanie aż mu zrobią operację i po operacji zostanie jeszcze na 4-6 dni. A w domu ma dochodzić do siebie po tym ok. 3 miesiące .

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Właśnie .

W ogóle witam nowe dziewczyny i kotki, idę nadrabiać wątek .

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Ja się minęłam z powołaniem, powinnam była iść na weterynarię, a teraz już jestem za stara na zmienianie zawodu, nawet na maturze biologii nie zdawałam, łeee .

Stary 2014-01-08, 10:33   #4721
Malla
Nie depcze krokusów

Monika - to nad czym się zastanawiasz, przecież to kotek babci
Koleżanka zrobiła magisterkę i poszła na technika weterynarii. Gdyby nie pracowała, poszłaby na samą weterynarię. Tu chyba nie czas jest problemem, a pieniądze na utrzymanie
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Powiedziałam już TŻ, że Wizażanki się wypowiedziały i następnym razem kupujemy karmę bezzbożową. Wie, że w tym momencie nie ma nic do gadania.
No tak, z Wizażankami się nie zadziera

Na kocich forach jest parcie na karmienie surowizną albo bezzbożówkami, ale nie każdy kot to toleruje, więc nie czuj się źle, jeśli się nie uda. Moje jedzą każdą zbożówkę, ale niektóre bezzbożówki podrażniają ich brzuszki.
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Klara lubi intensywnie i raczej krótko (chyba krótko). Np. zabawa 6-8 minut, taka na maksa (szał), aż pada ze zmęczenia. Potem odpoczywa i odżywa, wtedy może być druga runda. Zresztą Diana również - ona dąży do jak najszybszego pożarcia "ptaszka". Klara poluje raczej dla satysfakcji, że złapała. Ale nie jest również tak, że Klara zje wszystko, zawsze. Czasami nie jest zainteresowana jakimś przysmaczkiem.
Mają ładne imiona

Opisujesz normalne, aktywne koty. Jeśli zmiana karmy nie pomoże, to nie wiem, co.
Cytat:
Właśnie!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2014-01-08 o 10:35
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 10:40   #4722
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Monika - to nad czym się zastanawiasz, przecież to kotek babci
To decyzja sprzed kilku minut .

Cytat:
Koleżanka zrobiła magisterkę i poszła na technika weterynarii. Gdyby nie pracowała, poszłaby na samą weterynarię. Tu chyba nie czas jest problemem, a pieniądze na utrzymanie
Ja na technika nie poszłam, bo u mnie tylko o krowach uczą, dojeżdżać do Krakowa nie dam rady, chociażby dlatego, że pracuję w soboty i niedziele też . Gdybym tak miała nieprzyzwoicie bogatego męża rzuciłabym wszystko, poszła studiować (i dołączyła do grona bezrobotnych weterynarzy - ale to nic, jakby był ten bogaty mąż, nie? ).

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2014-01-08 o 10:41
Stary 2014-01-08, 11:19   #4723
Gosia X
Rozeznanie

Cytat:
on zostanie w domu i nie będzie już wychodzący , chyba, że na smyczy, to już jest kotek mojej babci i się nawzajem potrzebują. Dzwoniłam, ortopeda dał 99,9% szans na powodzenie taki pewny siebie. Operacja kosmicznie droga nie będzie, jutro mam go przywieźć i tam zostanie aż mu zrobią operację i po operacji zostanie jeszcze na 4-6 dni. A w domu ma dochodzić do siebie po tym ok. 3 miesiące .
Stary 2014-01-08, 11:26   #4724
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Dzwoniłam, ortopeda dał 99,9% szans na powodzenie taki pewny siebie. Operacja kosmicznie droga nie będzie, jutro mam go przywieźć i tam zostanie aż mu zrobią operację i po operacji zostanie jeszcze na 4-6 dni. A w domu ma dochodzić do siebie po tym ok. 3 miesiące .

Skoro ortopeda taki pewny, to widocznie nie jest to na tyle skomplikowany zabieg, że szanse są niewielkie. Trzymam mocno kciuki, aby kot śmigał jak durny

... Tak jak moja właśnie biega i demoluje dom w pogoni za frotką do włosów. Tak niewiele jej trzeba...

Stanisław Lem

Stary 2014-01-08, 11:28   #4725
monika_sonia
KOTerator

Milce ten sam ortopeda tyle szans nie dawał, jeszcze krzyczał co to za kot, że kości jak papier .

Stary 2014-01-08, 11:31   #4726
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Milce ten sam ortopeda tyle szans nie dawał, jeszcze krzyczał co to za kot, że kości jak papier .
Śliczny ten Twój maluch. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło. Drogi ten zabieg?
Stary 2014-01-08, 11:38   #4727
monika_sonia
KOTerator

Nie mój, nie mój, my się nawet nie bardzo lubimy .
Myślę, że będzie dobrze, operował Milkę dwa razy i za każdym razem byłam zadowolona i od razu było widać poprawę, dziewczyny tu pamiętają na pewno niektóre .
Czy drogi - za Młodą więcej wyszło a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej, więc zależy jak na to patrzeć, w każdym razie cena nie wielkomiejska tylko wręcz za niska, biorąc pod uwagę ile ktoś się musiał szkolić, żeby robić takie operacje (to ortopeda od koni głównie).

Stary 2014-01-08, 11:51   #4728
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mój, nie mój, my się nawet nie bardzo lubimy .
Myślę, że będzie dobrze, operował Milkę dwa razy i za każdym razem byłam zadowolona i od razu było widać poprawę, dziewczyny tu pamiętają na pewno niektóre .
Czy drogi - za Młodą więcej wyszło a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej, więc zależy jak na to patrzeć, w każdym razie cena nie wielkomiejska tylko wręcz za niska, biorąc pod uwagę ile ktoś się musiał szkolić, żeby robić takie operacje (to ortopeda od koni głównie).
Wiem o co chodzi. Jak kastrowałam kota to najpierw szukałam najtaniej, a jak już go miałam oddać to tak się przestraszyłam, że sie może nie wybudzić, że zaczęłam szukać jak najlepszego lekarza Z uczuciami się nie dyskutuje.
Pytam, bo można zrobic jakąś zrzutę na malucha.
Jak nie Twój? Wzięła do domu, leczy i się nie przyznaje
Stary 2014-01-08, 11:55   #4729
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Wiem o co chodzi. Jak kastrowałam kota to najpierw szukałam najtaniej, a jak już go miałam oddać to tak się przestraszyłam, że sie może nie wybudzić, że zaczęłam szukać jak najlepszego lekarza Z uczuciami się nie dyskutuje.
Pytam, bo można zrobic jakąś zrzutę na malucha.
Jak nie Twój? Wzięła do domu, leczy i się nie przyznaje
Nie Moniki bo Wojownik mieszka w czesci domu gdzie babcia mieszka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:01   #4730
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dziś u weta, odrobaczanie i takie tam, zostaliśmy pochwaleni, że kot taaaaki piękny i zadbany (obrastam w piórka ) i rozmawiałam z wetka o sterylce. Mała lada tydzień będzie miała 6 miesięcy i myślałam, żeby za miesiąc wziąć się za zabieg. Ale zastanawia mnie jedna kwestia: czy kot musi mieć badania przed sterylką? Bo wetka mi powiedziała, że przy młodym, zdrowym kocie robią tylko na prośbę właściciela. Czy tak powinno być? Robić czy nie robić?

Kusum, kicia dogania bliźniaka. Waży już 2,5 kg
No to ładnie. A Ty na nia narzekasz
Moje towarzystwo zostało wczoraj pierwszy raz samo. Przez miesiąc zawsze ktoś z nas był (urlopy, świeta itd.). I widziałam, że był niezły amok w dzień. Poduszki fruwały po pokoju (czyli był sprint przez kanapę ). Za to wieczorem dostałam leczniczy masaż chorego gardła od mojego pańciunia. A rano nie chciał mnie z domu wypuścić: ósemka, baranek i na plecki i tak przez pół godziny.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Nie Moniki bo Wojownik mieszka w czesci domu gdzie babcia mieszka
Nie rozumiem, ale ok

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Nowa jestem i nie znam się jeszcze
Stary 2014-01-08, 12:08   #4731
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozumiem, ale ok

Monika nie morduj za to wyjasnienie

Dom jest podzielony tak ze Monika ma swoja czesc z osobnym wejsciem a babcia swoja, kocurek przebywa caly czas z babcia i to do niej sie najbardziej lasi i do niej mruczy, chodzi za nia caly czas (na ile moze of course)

dlatego kocurek jest babci a Monika tylko pomaga mu dojsc do zdrowia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2014-01-08, 12:10   #4732
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Mają ładne imiona
(...)
Klara ma ksywkę Batman, bo autentycznie czasami stawia uszy tak, że wygląda jakby nosiła maskę Batmana. Obserwuje świat z okna, to się śmieszę, że pilnuje Gotham City. Diana to Księżniczka, elegancka, podziwiać ją i przytulać. Ma już na nas sposób: jak przychodzimy, to rozciąga się na dywanie i prezentuje, a my mamy się zachwycać i głaskać.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:14   #4733
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Monika nie morduj za to wyjasnienie

Dom jest podzielony tak ze Monika ma swoja czesc z osobnym wejsciem a babcia swoja, kocurek przebywa caly czas z babcia i to do niej sie najbardziej lasi i do niej mruczy, chodzi za nia caly czas (na ile moze of course)

dlatego kocurek jest babci a Monika tylko pomaga mu dojsc do zdrowia
dziękuję za oświecenie

A propos domu to marzy mi się właśnie taki dom na wsi (a mamy taką działeczkę na totalnym zadupiu) z wybiegiem dla moich bliźniaków. Żeby się mogły w końcu wybiegać. Może kiedyś...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 12:35   #4734
monika_sonia
KOTerator

Jest tak jak Rybiorek pisze, inaczej by nie miał prawa wstępu do domu, bo bym się bała, że zarazi czymś Sonię i Milkę, Milka dołączyła do Soni po testach na białaczkę.
Trzymać kciuki, żebym jutro trafiła do tego weta i się nie zgubiła po drodze .

Stary 2014-01-08, 12:41   #4735
esfira
Zakorzenienie

Monika_Sonia, Twoja Babcia to
super a jak kot się w sumie nazywa, Wojownik? Długo
widzisz, ortopeda mówi to samo, co ja, wszystko będzie super git majonez i kot będzie chodził bez tej głowy
kot ma 4 łapy, a nie 2 nogi jak człowiek, u czlowieka taka operacja by bardzo organiczała możliwość chodzenia, bo jednak każda noga ma obciążenie 50% masy ciała, ale u kota tylna noga to tylko jakies 20%, wiec po zabiegu wszystko działa jak trza

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 12:44   #4736
monika_sonia
KOTerator

Rybiorek na niego mówi Wojownik nie wiem czemu, dla nas to po prostu "Czarny" .

Stary 2014-01-08, 12:48   #4737
Malla
Nie depcze krokusów

Doris - w kotach bardzo podoba mi się wysoka samoocena. Niektórzy ludzie powinni się od nich uczyć szacunku do samych siebie.

Pojadę offtopem:

http://wawalove.pl/Wydlubali-psu-oko-a12540
nosz co za świat...

Esfira - jeździsz już? a propos podpisu
Stary 2014-01-08, 12:56   #4738
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
No to ładnie. A Ty na nia narzekasz
Narzekam? Ja? Nieee Wybredne toto, prawda, ale gdzieżbym śmiala narzekać

Komedia z tym kotem. Siedze sobie przy kompie na lóżku, na skos mam drzwi i kawałek przedpokoju widać. Wizażuję sobie, ale zerkam na bok. A tam co? Kot. Kot idzie, z oczami wytrzeszczonymi na mnie. Bezszelestnie. Jedna noga. Wzrok wciąż na mnie. Druga noga. Kontakt wzrokowy. Znów noga do przodu. Mało co się nie popłakałam ze śmiechu Polowała na mnie czy co?

Stanisław Lem

Stary 2014-01-08, 12:59   #4739
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek na niego mówi Wojownik nie wiem czemu, dla nas to po prostu "Czarny" .
Bil sie dzielnie z lisem i przezyl, nie dal sie, no Wojownik jak nic

ale moze byc tez Black Knight
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2014-01-08, 13:01   #4740
Malla
Nie depcze krokusów

My na siebie z Danielsem polujemy Jak idę w jego kierunku, gdy się skrada, to albo ucieka, albo rzuca się na moją nogę i udaje, że gryzie. Lubimy się gonić po mieszkaniu i bawić w berka. Z Niunią się nie da, ona zaraz siada na tyłku i zaczyna drzeć mordę. Chyba nie rozumie zabawy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości