|
|
#4711 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty - część VII
Malla samym wypuszczeniem go zabiję. Milka chodzi na trzech nogach, ale ten w ogóle nie może się przystosować, do kuwety chodzi robiąc trzy przystanki. Fundacji nie ma, tzn. jest coś na wzór fundacji, ale mojej pomocy nie chcieli tylko kasę. Czyli myślisz, żeby nic nie robić?
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mizianki-mruczanki od rana.
Uwielbiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4713 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
“I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.” J.R.R. Tolkien Edytowane przez Gosia X Czas edycji: 2014-01-08 o 08:37 |
|||
|
|
|
#4714 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
, tylko kijem nie w kota a we mnie chyba.
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#4716 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak masz kasę na operację, to zrób ją, skoro Esfira pisze, że ma szanse powodzenia. Szkoda, że nie możesz działać w ramach fundacji, może zgłoś się do jakiejś krakowskiej, np. AFN? Większe instytucje mają szpitaliki i kociarnie, nie musiałabyś go wypuszczać na ulicę.
|
|
|
#4717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj pilnowałam, ale jadły bardzo równo, nie było czego podjadać jedna od drugiej. Zdjęcia kotków również zamieszczę, żeby nie było, że się wyłamuję. ![]() Klara lubi intensywnie i raczej krótko (chyba krótko). Np. zabawa 6-8 minut, taka na maksa (szał), aż pada ze zmęczenia. Potem odpoczywa i odżywa, wtedy może być druga runda. Zresztą Diana również - ona dąży do jak najszybszego pożarcia "ptaszka". Klara poluje raczej dla satysfakcji, że złapała. Ale nie jest również tak, że Klara zje wszystko, zawsze. Czasami nie jest zainteresowana jakimś przysmaczkiem. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam na kociego modela
Gordi się na mnie obraził, albo mu przeszkadza otwarte okno na noc - śpi w innym pokoju. Chociaż wczoraj to nawet nie chciał się bawić. ![]() I ciągle jak mu pstrykam zdjęcia to leży w tym samym miejscu
|
#4719 |
|
... choć nie Westwood
|
I gdzie te zdjęcia? Bezczelnie się chwalisz, że robisz, a nawet nie wrzucisz...
|
|
#4720 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
.Malla on zostanie w domu i nie będzie już wychodzący taki pewny siebie. Operacja kosmicznie droga nie będzie, jutro mam go przywieźć i tam zostanie aż mu zrobią operację i po operacji zostanie jeszcze na 4-6 dni. A w domu ma dochodzić do siebie po tym ok. 3 miesiące .---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
. W ogóle witam nowe dziewczyny i kotki, idę nadrabiać wątek .---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ja się minęłam z powołaniem, powinnam była iść na weterynarię, a teraz już jestem za stara na zmienianie zawodu, nawet na maturze biologii nie zdawałam, łeee .
|
||
|
|
|
#4721 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Monika - to nad czym się zastanawiasz, przecież to kotek babci
![]() Koleżanka zrobiła magisterkę i poszła na technika weterynarii. Gdyby nie pracowała, poszłaby na samą weterynarię. Tu chyba nie czas jest problemem, a pieniądze na utrzymanie ![]() Cytat:
![]() Na kocich forach jest parcie na karmienie surowizną albo bezzbożówkami, ale nie każdy kot to toleruje, więc nie czuj się źle, jeśli się nie uda. Moje jedzą każdą zbożówkę, ale niektóre bezzbożówki podrażniają ich brzuszki. Cytat:
![]() Opisujesz normalne, aktywne koty. Jeśli zmiana karmy nie pomoże, to nie wiem, co. Właśnie!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-01-08 o 10:35 |
||
|
|
|
#4722 | |
|
KOTerator
|
To decyzja sprzed kilku minut
. Cytat:
. Gdybym tak miała nieprzyzwoicie bogatego męża rzuciłabym wszystko, poszła studiować (i dołączyła do grona bezrobotnych weterynarzy - ale to nic, jakby był ten bogaty mąż, nie? ).
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-01-08 o 10:41 |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4724 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Skoro ortopeda taki pewny, to widocznie nie jest to na tyle skomplikowany zabieg, że szanse są niewielkie. Trzymam mocno kciuki, aby kot śmigał jak durny ![]() ... Tak jak moja właśnie biega i demoluje dom w pogoni za frotką do włosów. Tak niewiele jej trzeba...
|
|
|
#4725 |
|
KOTerator
|
Milce ten sam ortopeda tyle szans nie dawał, jeszcze krzyczał co to za kot, że kości jak papier
.
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny ten Twój maluch. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło. Drogi ten zabieg?
|
|
#4727 |
|
KOTerator
|
Nie mój, nie mój, my się nawet nie bardzo lubimy
. Myślę, że będzie dobrze, operował Milkę dwa razy i za każdym razem byłam zadowolona i od razu było widać poprawę, dziewczyny tu pamiętają na pewno niektóre . Czy drogi - za Młodą więcej wyszło a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej, więc zależy jak na to patrzeć, w każdym razie cena nie wielkomiejska tylko wręcz za niska, biorąc pod uwagę ile ktoś się musiał szkolić, żeby robić takie operacje (to ortopeda od koni głównie). |
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z uczuciami się nie dyskutuje. Pytam, bo można zrobic jakąś zrzutę na malucha. Jak nie Twój? Wzięła do domu, leczy i się nie przyznaje
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje towarzystwo zostało wczoraj pierwszy raz samo. Przez miesiąc zawsze ktoś z nas był (urlopy, świeta itd.). I widziałam, że był niezły amok w dzień. Poduszki fruwały po pokoju (czyli był sprint przez kanapę ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Nie rozumiem, ale ok ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Nowa jestem i nie znam się jeszcze
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Monika nie morduj za to wyjasnienie
Dom jest podzielony tak ze Monika ma swoja czesc z osobnym wejsciem a babcia swoja, kocurek przebywa caly czas z babcia i to do niej sie najbardziej lasi i do niej mruczy, chodzi za nia caly czas (na ile moze of course) dlatego kocurek jest babci a Monika tylko pomaga mu dojsc do zdrowia
|
#4732 |
|
Konto usunięte
|
Klara ma ksywkę Batman, bo autentycznie czasami stawia uszy tak, że wygląda jakby nosiła maskę Batmana. Obserwuje świat z okna, to się śmieszę, że pilnuje Gotham City. Diana to Księżniczka, elegancka, podziwiać ją i przytulać. Ma już na nas sposób: jak przychodzimy, to rozciąga się na dywanie i prezentuje, a my mamy się zachwycać i głaskać.
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos domu to marzy mi się właśnie taki dom na wsi (a mamy taką działeczkę na totalnym zadupiu) z wybiegiem dla moich bliźniaków. Żeby się mogły w końcu wybiegać. Może kiedyś...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
KOTerator
|
Jest tak jak Rybiorek pisze, inaczej by nie miał prawa wstępu do domu, bo bym się bała, że zarazi czymś Sonię i Milkę, Milka dołączyła do Soni po testach na białaczkę.
Trzymać kciuki, żebym jutro trafiła do tego weta i się nie zgubiła po drodze .
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Monika_Sonia, Twoja Babcia to
super ![]() widzisz, ortopeda mówi to samo, co ja, wszystko będzie super git majonez kot ma 4 łapy, a nie 2 nogi jak człowiek, u czlowieka taka operacja by bardzo organiczała możliwość chodzenia, bo jednak każda noga ma obciążenie 50% masy ciała, ale u kota tylna noga to tylko jakies 20%, wiec po zabiegu wszystko działa jak trza |
|
|
|
#4736 |
|
KOTerator
|
Rybiorek na niego mówi Wojownik nie wiem czemu, dla nas to po prostu "Czarny"
.
|
|
|
|
#4737 |
|
Nie depcze krokusów
|
Doris - w kotach bardzo podoba mi się wysoka samoocena. Niektórzy ludzie powinni się od nich uczyć szacunku do samych siebie.
Pojadę offtopem: http://wawalove.pl/Wydlubali-psu-oko-a12540 nosz co za świat... Esfira - jeździsz już? a propos podpisu
|
|
#4738 |
|
... choć nie Westwood
|
Narzekam? Ja? Nieee
Wybredne toto, prawda, ale gdzieżbym śmiala narzekać ![]() Komedia z tym kotem. Siedze sobie przy kompie na lóżku, na skos mam drzwi i kawałek przedpokoju widać. Wizażuję sobie, ale zerkam na bok. A tam co? Kot. Kot idzie, z oczami wytrzeszczonymi na mnie. Bezszelestnie. Jedna noga. Wzrok wciąż na mnie. Druga noga. Kontakt wzrokowy. Znów noga do przodu. Mało co się nie popłakałam ze śmiechu
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze byc tez Black Knight
|
|
#4740 |
|
Nie depcze krokusów
|
My na siebie z Danielsem polujemy
Jak idę w jego kierunku, gdy się skrada, to albo ucieka, albo rzuca się na moją nogę i udaje, że gryzie. Lubimy się gonić po mieszkaniu i bawić w berka. Z Niunią się nie da, ona zaraz siada na tyłku i zaczyna drzeć mordę. Chyba nie rozumie zabawy.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

, tylko kijem nie w kota a we mnie chyba.

おはよう! 
) i rozmawiałam z wetka o sterylce. Mała lada tydzień będzie miała 6 miesięcy i myślałam, żeby za miesiąc wziąć się za zabieg. Ale zastanawia mnie jedna kwestia: czy kot musi mieć badania przed sterylką? Bo wetka mi powiedziała, że przy młodym, zdrowym kocie robią tylko na prośbę właściciela. Czy tak powinno być? Robić czy nie robić?
nosz co za świat...