|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
ktosiula- nie no wczoraj zrobił taką brzydką, a dzisiaj nic. Chodzi o to ze on puszcza głosne,śmierdzące i bolące bąki, stęka, popłakuje, pręzy się i kupki nie ma. Pewnie jutro cos będzie bo jakos tak ma ze jeden dzien jest kupka [zazwyczaj cos z nia nie tak, ale zmieniamy mleko na comfort i zobacze] a kolejny nie, potem znów tak.. tyle ze on codziennie od paru dni stęka, popłakuje.. męczy sie po prostu. I ja to przeżywam że on tej kupki nie umie zrobić, a jak już zrobi, to jest ze śluzem, śmierdzi, jest taka dość rzadka, ostatnio pienista byla a wczoraj lekko podbarwiona zielenią, al tak bardzo delikatnie.. sama nie wiem od czego, ale sprawdze tą laktoze tak jak radziła mi nasturcja i mam nadzieje ze coś wyniknie w jedną bądź drugą stronę...
Idę spać dziewczyny
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
nemosku
![]() Przepraszam, że ostatnio zniknęłam. Czytam Was na bieżąco na telefonie - najczęściej przy karmieniu, ale cholery dostaję jak mam pisać z telefonu. Z resztą ja przy karmieniu niestety mam jedną wolną rękę (muszę uwalniać Małą od mojego wielkiego cyca i pozwalać jej oddychać ), także w sumie nie mam nawet jak pisać. A kompa rzadko włączam. My chyba kończymy właśnie skok ten z 11-12 tygodnia. Bo jeśli to nie był skok, to ja nie wiem co może być podczas niego ![]() Nina od piątku spała po godzinę dziennie A jak nie spała, to musiała mnie mieć w zasięgu wzroku. Co gorsza - potrafiła się chichrać i nagle w jednej sekundzie tak się rozpłakać, że nie dało się jej uspokoić. Ależ ona płakała - a ja wnet z nią Wyglądało to tak, jakby czegoś się przeraźliwie przestraszyła. Bidulka ![]() Dziś już dużo lepiej, sporo spała, trochę marudna tylko... Także oby już przechodziło ![]() Poza tym wszystko w porządku Za tydzień w nd chrzciny, a ja nic nie mam i chora jestem na myśl o zakupach Niestety na telefonie nie widzę zdjęć, teraz przeleciałam strony pobieżnie... Ciekawa jestem Waszych wstawionych kiecek chrzcinowych. A dzieciaki wszystkie słodziaki Z tego, co mi zapadło: - Ninie pojawiło się wytarte kółko z tyłu główki ![]() - mao - u nas też piąstki zaciśnięte. Wygląda jakby chciała komuś przywalić ![]() - dzidzia - u nas od dawna leży tylko ruszona paczka dwójek PC, nie jestem zadowolona, przyklejają się i przeciekały, ale Nina powoli wyrasta z dwójek Active Baby i uznałam, że na koniec wykorzystam te PC i przejdę na trójki. Chyba że się tak wkurzę, że wyrzucę je w diabły. A Ty jesteś zadowolona? - lineczka - super ten leżaczek ![]() Tyle pamiętam Jak mi się coś przypomni, to postaram się napisać.
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Usunęłam zdjęcie
![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-01-17 o 08:58 |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
|
#1415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wykąpaliśmy Majkę 2h po kąpieli i zasnęła bez jedzenia. Od popołudnia była marudna, bo nie spała od 17 ani chwili. Za godzinkę pewnie się obudzi na szamkę
Miałam pytać...dziewczyny co zamawiały fotoksiążkę, czy każdej wysłali podwójnie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, że dostaliśmy od znajomych maszynę do pieczenia chleba...jak mąż postawił karton za kanapą to do dziś tam leży Kiedyś już mieliśmy i stała nieużywana aż oddałam koleżance... może kiedyś spróbuję coś upichcić ![]() Cytat:
Cytat:
Ryba - super pakę dostałaś trzeba Kacprowi szafę dokupić
|
||||||
|
|
|
#1416 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ile taki bąbel może zjeść??? Nie chcemy go głodzić, ale przekarmić też nie ![]() aaby
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka czym jej podpadłaś?? Moja się dzisiaj tak na mnie obrazila, jak ją na brzuszku położyłam, że się później kilka minut tacie żaliła
|
|
|
|
|
#1418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale Ci dlugo na piersi wisiala glodomorek ale pewnie chciala sie poprzytulac.Cytat:
![]() Mam ten sam problem z cycem,musze reka podtrzymywac niejednokrotnie,odgarniac ,przekladac itp. ![]() Nie masz przypadkiem kodu znizkowego na Intymna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
przy kp nie przekarmisz U nas przy nadwyzce jest zwrot ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-01-08 o 00:03 |
||||
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kumam... Wykapaliscie po kapieli... Dwa razy kapiecie?
![]() Tez ja uwielbiam ![]() To ojciec
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
PAULINA wykapaliscue Majke 2 godziny po kapieli???
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Spokojnych i przespanych nocek zycze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Haha miało być po jedzeniu
Powinna się teraz obudzić a śpi w najlepsze mąż już kima i mnie się oczy kleją
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku nie byliśmy na spacerze, bo brudna jak kocmołuch byłam. 11,5 godziny mały dzisiaj nie spał... masakra, nie wiedziałam że taki mały bąbel może tyle nie spać.
Aktualnie śpi i czasem cos mruknie a ja modle się, żeby pospał. Najgorsze jest to że głód go może obudzić bo ostatnia butla była o 19:30
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Aaby, ale ta Twoja Nina fajna ![]() Paulina, fajnie ze kapiecie po kapieli ![]() Nela jadla ostatni raz wczoraj o 20 30 i to cycka a po kapaniu padla jak betka i nawet butli nie jadla i spi dalej :O ladnie sobie rytm nocny ustalila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka tu cisza w nocy była.
U nas nocka nawet, nawet, nie narzekam Miki słuchał mamy i taty i ładnie sam zasypiał. Teraz mieliśmy maraton kulkowy ale udało się zrobić i teraz przysypia przy cycu. Aaby Ninka jest swietna! Jak bojowo nastawiona do życia ![]() Anka trzeba było iść na ten spacer choćby z workiem na głowie żeby dziecko odespalo Pewnie juz zasnąć nie mógł z tego przemęczenia... Rybka no niepokojąco to brzmi, biedny Kacperek. Mam nadzieje ze uda się dojść o co chodzi. A ta kupkę udało ci się zebrać do badania? Skąd ci się trafiła taka super paka ubranek? Wybacz jeśli pisałaś a nie doczytałam.
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
U nas nocka też spokojna tylko coś Iga bąków sadzi sporo i tam coś stęka pod nosem wtedy ale nawet się nie budzi. Tylko mnie to budzi.
Rybka, ja bym z tą kupą chyba jednak się przeszła do lekarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Milek usypia na rękach obudził rano tatę do pracy strzelil przez sen taką kupę,że TŻ malo nie padl Aaby - rozumiemy nienawiść do pisania na telefonie. ![]() Lineczka - co Ty jadasz, ze Nela tak śpi? ![]() Paulina - a mnie się marzy maszyna do wypieku chleba... Może na następną gwiazdkę sobie sprawię ... Ryba - jak comfort po tygodniu nie pomoże to idź do lekarza. Bo do tygodnia juz powinien coś wnieść. A może Kacper po tych antybiotykach ma zaburzona florę bakteryjną? Choć w sumie u nas bylo bardzo podobnie i byla to wina laktozy. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby- swietna fotka i zazadroszcze Ninie włosków
ktosiula- siostra przyjechałą z zagranicy. A tak w styczniu przeceny i nakupowała w h&m za 1,2,3€ ciuszków ;D Dziewczyny, jeśli chodzi o tą kupkę, to tak jak nasturcja mowi bede sprawdzac tydzien a potem do lekarza.zebralam ta kupke ale jak maz pojechal to lab. nieczynne bylo, wiec trzeba znow, lekarka mowila zebym podawala ;lakcid-osłone bo moze po tych antybiotykach to, ale mialam podawac do nd tylko. a wszystko bez zmian. i jeszcze odstawiłam w razie czego witaminę D z ta pompka ale tez nie widze zwiazku. maly przybiera ladnie wiec tu chociaz sie nie stresuje Lekarka powiedziałą ze jak już będą zielone i mega pieniste to odrazu do niej przychodzić. Narazie wszystko pod kontrolą mam. Wczoraj z przychodni dzwonili jak tam mały wiec lekarka wie na bieżąco. Witam rankiem ![]() nic mi sie nie chce, a siostra mnie na zakupy wyciąga szukać kreacji na chrzciny
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego podajemy na dobe maks.100-150 ml mm,ale nie wiem czy to duzo czy malo... Rybko u nas tez baki i kupy smierdzace. i takie czesciowo wsiakajace w pieluszke. srodowiskowa powiedziala,ze moze to byc od kropelek- ale mamy podawac i nie przestawac,bo to jej pomaga, albo od mojej herbatki laktacujnej na,bazie kopru wloskiego. i kazala kupic Trilac i rozpuszczac w mleku.. te moje dziecie to dzien w dzien tak na cycu wisi ![]() ale odrywam ja czasem, do odbicia,do przebrania,albo do lozeczka wkladam i wlaczam karuzele.... ona ma po prostu mega potrzebe ssania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki, po ciężkiej nocce...ale jeszcze daję radę. Moja Mała od 1:30 do 4 spać nie chciała, a skoro Ona nie śpi to nie śpi też Mama bo i po co komu sen?!
![]() AGNIESZKA- super wiadomość!!!! Ania to cudowne dziecko, trzymam kciuki za następne postępy i na następne dni, teraz będzie już tylko lepiej!!! Trzymaj się dzielnie jeszcze troszkę, na pewno dasz radę!!! ANKA_85- wiem, że to co napiszę na temat uroków może zaszokować, ale w sumie spróbować warto, nawet jeżeli nie zadziała to się ma świadomość, że próbowało się wszystkiego. Mianowicie, na rzucone uroki na małe dzieci pomaga wytarcie bielizną Mamy. Należy wytrzeć całe dziecko majtkami, podkoszulką czymś co ma bezpośredni kontakt z Twoją skórą. Kiedyś wycierano dzieci halkami itp a teraz nie nosi się halek stąd majtki i podkoszulki. Moja teściowa kiedyś miała taką sytuację i wytarła dziecko i podobno natychmiast zmiana zachowania o 360 stopni. może spróbuj...
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
w nocy mleko sie lalo z piersi,bo byla przerwa 3 godz.
ach...w dzien jakby tak jadla to mm by nie trzeba bylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
mandarynki wczoraj jadłam
![]() swoją drogą wczoraj Mała jadła, chwile sobie przerwy zrobiła a mi z piersi ciurkiem leciało mleko :O i Nelka się krztusiła nim nie miałam tak jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry za chwilkę wszystko nadrobię i odpisze ale najpierw spieszę z informacją os Pepper, pozwoliłam sobie do niej napisać i mi odpisała: u nich wszystko dobrze, Tymuś się często śmieje i gaworzy jak najęty, zdarzy mu się przespać nockę. Postara się nas odnaleźć ( chociaż później mi napisała że już nas odnalazła) i trochę poczyta, wszystkie mamy buziaki od niej i od Tymusia
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas nocka nawet nawet, synek pospał do 8:30 z przerwą o 5 na jedzenie Na 12 idziemy na pierwsze szczepienie, niestety nie bierzemy skojarzonej i już mi się serce kraje na trzy ukłucia, ale mam nadzieje, że dobrze to mój śmieszek zniesie Czego mogę się spodziewać po szczepieniu?? Marudzenie, gorączka, spuchnięcie?? Jak Wasze maluchy reagowały?? Trochę mam stracha przed dzisiejszym dniem.. :/
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-08 o 09:33 |
|
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
dobra,zguba sie znalazla we wlasnej osobie...z silnym postanowieniem przeczytania wszystkiego od poczatku,ale niestety poddaje sie:/ moze jeszcze pozniej poczytam,jak bede pewniejsza,ze Tymus nei obudzi sie za 5min.
maomami-dziekuje za smsa i przekazanie info ![]() a u nas tak jak juz mowilam (odpukac) wszystko ok,Tymus robi sie jak ludek michellina powoli,cyc mu sluzy (chociaz czasem dostanie flache na noc-dluzej i spokojniej spi-flacha z moim mlekiem sciagnietym,albo sztucznym jak sie nie uda przygotowac).zasypiamy juz coraz lepiej-zaakceptowal w swieta smoczek,ktory bardzo nam to ulatwil i lozeczko okazuje sie,ze nie gryzie juz w dupke.pozatym mamu takiego osiolka co imiuje niby bice serca i zawsze mu go wlaczam i mu puka cichutko przy uchu-nie wiem ile to zasluga tego osiolka ile smoczucia,a ile przytulenia przed odlozeniem,ale w wiekszosci wypadkow idzie nam sprawnie pisalam kiedys o potowkach...niestety okazalo sie,zebylo ich wiecej i wiecej i wiecej...wyslalam wkoncu mmsa do mojej poloznej i napisala,ze to moze byc skaza bialkowa i zeby calkiem odstawic nabial...10 dni i ani jednej krosteczki-wiec nic mlecznego juz nie jem (tesknie za zoltym serkiem na kanapce i jogurtami-no ale chociaz Tymus piekny jest )kolki pokonalismy delicolem-ale mysle o powolnym odstawianiu tego,bo kurcze...troche tego idzie,a nie wiem czy jeszcze potrzeba i co...najwieksza radosc teraz z naszych pogaduszek..."eeejjj".... i " a guuuu" mamy w kazdym dialogu ![]() generalnie i nas z kazdym dniem chyba coraz lepiej i coraz latwiej- obym nie zapeszyla a teraz wracam do czytania od poczatku,oby w koncu udalo mi sie do Was wrocic,bo slyszalam,ze zwolnilyscie troche tempo co narobilo mi nadzieji
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Super Pepper cieszę się, że u Was tak dobrze idzie.
My z Agatą właśnie się karmimy, jest całkiem cudaczna przy tym karmieniu, np teraz łapie się za ucho, hihihi ![]() a już najlepiej kiedy stwierdza, że trzeba się powiercić i poprzeciągać mając cyca w buzi ( przecież nie należy się zastanowić czy Mamę przypadkiem takie ciągnięcia w każdą stronę nie bolą) ![]() ech....słodki ciężki ciężar macierzyństwa |
|
|
|
#1437 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jedną ![]() pospałyśmy dzisiaj do 9 z przerwą o 7 na wielkie kupsko, którym mnie obudziła
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przeciagania tez sa ![]() Pepper fajnie,ze u Was tak dobrze! tez sie boje szczepienia- mamy 15.01 i znow probuje zlapac mocz w woreczek... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1439 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heja
Ale sobie przed chwilą pogadałam z synkiem Dzwoniłam do przychodni zapisać się na szczepienie ale dzisiaj dużo dzieciaków mają i dopiero jutro.A jutro z kolei mamy ortopedę znaczy się muszę prosić czy nas przyjmie bo już terminu nie było. Babka poszła mi na rękę i kazała przyjść jak już wszystko zalatwię.Normalnie bym musiała dwa razy chodzić bo szczepienia dopiero od 14, a tak to za jednym zamachem.Miła kobieta Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idź na zakupy,humor Ci sie poprawi.Naciągnij siostrę niech Ci coś kupi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nich wszystko ok,odezwie się. |
|||||||
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
U nas była masakryczna noc... Natalia od 19 nie spała, medela
Jadła, ulewała i znowu chciała jeść, a znów przy piersi był płacz i nie chciała łapać. Już nie wiedzieliśmy co robić... Najbardziej mnie martwi to ulewanie, bo tyle to nigdy chyba nie ulewała. Teraz znów mija 6 godzin a ona śpi. Ten wieczór i noc ja mocno wymęczyły. A dziś ma zostać sama z TŻ, ciekawe jak sobie dadzą radę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Wyglądało to tak, jakby czegoś się przeraźliwie przestraszyła. Bidulka 
Za tydzień w nd chrzciny, a ja nic nie mam i chora jestem na myśl o zakupach 

Liwka ma ledwo ponad 4 kg, Lila ok 8

glodomorek