Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 01:16   #31
katepew
Rozeznanie

Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca

Po nagłośnieniu tej sprawy cała Polska najchętniej by tego faceta wsadziła na dożywocie - ja również tak sądzę, ale niestety za zaistniałą sytuację należy podziękować naszym inteligentnym politykom, kiedy uchwalali moratorium a nie myśleli o takich przypadkach jak powyższy to po pierwsze.
Po drugie, prawo nie działa wstecz, więc podejmowanie jakiś kroków niby w celu zamknięcia w szpitalu jest po porostu śmieszne, bo prawo nie działa wstecz, zabił - dostał wyrok - odsiedział go - może wyjść.
Po trzecie, gdzie były te osły z wiejskiej, co nie wiedzieli że takie kreatury istnieją i siedzą w więzieniu.... nie lepiej było sobie na tablecie oglądać gołe baby
Po czwarte facet jak wyjdzie na wolność, w każdej chwili może przepaść, a kontrolowanie go przez policję nic nie da, bo do takich rzeczy potrzebne są przesłanki.
Po piąte nie wierze w resocjalizację takiego człowieka, prędzej zaszyje się gdzieś, przeczeka i ponownie może spróbować zabijać. A mogę tak zakładać ponieważ: facetowi będzie ciężko znaleźć pracę, nic nie ma oprócz matki, która sama się go boi, dzisiejsza rzeczywistość może być dla niego szokiem, ale i również narzędziem do wyszukiwania ofiar.

I niestety nie trafia do mnie argumentacja, że 25 lat temu powiedział że nadal będzie mordował, a bo nóż widelec się z resocjalizował i jednak tego nie będzie robił, no sory ale to już za duży optymizm w tym widzę, bo prawo i resocjalizacja jaka jest w Polsce każdy widzi a tacy psychopatyczni ludzie - mordercy, oni już to mają ostro zakodowane w głowie, że jedynym lekarstwem na nich jest całkowita izolacja od społeczeństwa. A teraz nie będzie powtarzał tego co 25 lat temu, by sobie pomóc w cichym opuszczeniu kraju bez rozgłosu i ewentualnego linczu społecznego.

I tak szczerze rodzice powinni 100 razy się zastanowić wstawiając zdjęcia swoich dzieci na profile społecznościowe, swoje dane adresowe itp bo to może być tylko zachęta dla wszelkiej maści takich pedofilów i zboczeńców, dla których to jest istna darmowa i legalna baza ofiar. I mam tylko nadzieję, że faktycznie ludzie zaczną pilnować dzieci i nikomu nic się nie stanie z ręki takiego potwora.

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść
katepew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 02:09   #32
201604181004
Konto usunięte

nie tak dawno, kara śmierci w polsce była i miała się całkiem dobrze
ale potem zachciało się nam łaskawości
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 02:22   #33
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
nie tak dawno, kara śmierci w polsce była i miała się całkiem dobrze
ale potem zachciało się nam łaskawości
Prawa człowieka
chociaż tutaj chodzi bardziej o te zmiany kary śmierci na 25 lat odsiadki szczerze ja to winię bardziej za zaistniałą sytuację myślących inaczej rządzących którzy dokonywali wówczas zmian, no co trzeba mieć za łeb żeby nie brać pod uwagę takich przypadków
Ja osobiści ale to Ja, może i ostro ale: niech się teraz nie daj Boże coś stanie komukolwiek przez tych zwyrodnialców, to o współudział oskarżyłabym także ówczesny rząd. może szalone, ale to do czego doprowadzono nie powinno mieć miejsca.

Stary 2014-01-08, 02:27   #34
201604191001
Konto usunięte

Ja myślę, że jak wycieknie jego obecny wygląd i miejsce zamieszkania to jacyś życzliwi się nim zajmą. Tylko szkoda by było gdyby poszli siedzieć jak za człowieka.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 02:44   #35
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jak wycieknie jego obecny wygląd i miejsce zamieszkania to jacyś życzliwi się nim zajmą. Tylko szkoda by było gdyby poszli siedzieć jak za człowieka.
O tym samym pomyślałam, w dobie takiej komunikacji i internetu nikt nie przemknie niezauważony na bank zostanie wyśledzony, tak jak było w przypadku pewnego kierowcy bmw co drogę zajechał innemu ale szkoda żeby poszli siedzieć jak za człowieka chociaż czegoś takiego nie popieram, ale jeśli miałoby zginąć nie winne dziecko to jak najbardziej.

Stary 2014-01-08, 02:47   #36
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
Prawa człowieka
chociaż tutaj chodzi bardziej o te zmiany kary śmierci na 25 lat odsiadki szczerze ja to winię bardziej za zaistniałą sytuację myślących inaczej rządzących którzy dokonywali wówczas zmian, no co trzeba mieć za łeb żeby nie brać pod uwagę takich przypadków
Ja osobiści ale to Ja, może i ostro ale: niech się teraz nie daj Boże coś stanie komukolwiek przez tych zwyrodnialców, to o współudział oskarżyłabym także ówczesny rząd. może szalone, ale to do czego doprowadzono nie powinno mieć miejsca.
prawa człowieka?
ofiary nie miały prawa............. trudno no są okreslone prawa w świecie w społecznościach. Nie można robić tego i tego - jak zrobisz to jesteś wygnany, zabijany. I każdy powinien sie tego trzymać. Niektórych to nawet i kara śmierci nie powstrzymuje. To o czymś świadczy.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 09:11   #37
201803290936
Konto usunięte

O tym, że on wychodzi wiadomo od dawna. Gdzie byli panowie i panie politycy np. rok temu? Darmozjady.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 09:52   #38
Vivienne
... choć nie Westwood

To jest porażka polskiego wymiaru sprawiedliwości Nigdy nie zrozumiem dlaczego? Czy koś w ogóle myślał nad konsekwencjami swoich decyzji? A teraz reszta świata drży o siebie, swoje rodziny. Najbardziej żal mi bliskich ofiar. Porażka.

Mam nadzieję, że przypadkiem ktoś ich potrąci

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:02   #39
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja w ogóle nie do końca ogarniam, nie znam się na prawie szczególnie , że teraz się mówi "prawo nie działa wstecz, jak ma wyjść to wyjdzie", a wcześniej zmieniono wyroki śmierci na te 25 lat i co? Jakoś nikt nie mówił, że jak śmierć zasądzona, to egzekucja powinna się odbyć, bo prawo nie działa wstecz i nie można nic zrobić by to zmienić? Pewnie to jakiś kruczek czy coś, ale mimo wszystko... dziwnie tak.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:27   #40
lena_90
Raczkowanie

Na przykładzie tego przypadku:

Trynkiewicz został skazany na karę śmierci we wrześniu 1989 roku.

Prawo nie działa wstecz, ale jeśli podczas wykonywania kary zmienią się przepisy (w tym przypadku Ustawa z 7 grudnia 1989r. o amnestii) i są one korzystniejsze dla skazanego - zamienia się na korzyść - tutaj 25 lat.
Zabronione jest natomiast stosowanie prawa surowszego - w związku z czym gdyby w tym momencie weszła w życie ustawa zmieniająca np. wszystkie wyroki 25 letnie na dożywocie - Trynkiewicz nie może być nią objęty.
lena_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:29   #41
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Ja myśle, że po nagłosnieniu on wyjedzie. Badz co - ma nareszcie otwarte granice. Nie kazdy, nawet swir lubi sie lansowac w gazetach.
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:34   #42
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez lena_90 Pokaż wiadomość
Na przykładzie tego przypadku:

Trynkiewicz został skazany na karę śmierci we wrześniu 1989 roku.

Prawo nie działa wstecz, ale jeśli podczas wykonywania kary zmienią się przepisy (w tym przypadku Ustawa z 7 grudnia 1989r. o amnestii) i są one korzystniejsze dla skazanego - zamienia się na korzyść - tutaj 25 lat.
Zabronione jest natomiast stosowanie prawa surowszego - w związku z czym gdyby w tym momencie weszła w życie ustawa zmieniająca np. wszystkie wyroki 25 letnie na dożywocie - Trynkiewicz nie może być nią objęty.
No a zmiana z kary śmierci na dożywocie? Też jest korzystniejsza . Czy nie było tego rodzaju kary? Przyznam, ze się nie orientuję.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:36   #43
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Pogratulować naszym politykom, naprawdę. Najgorsze jest to, że nie są to jedyni mordercy, którzy do 2017 roku wyjdą na wolność, ich liczba to nawet około sto!
Wiara w resocjalizację, prawa człowieka dla takich kanalii, wolne żarty. A potem jeszcze takie wrzody społeczeństwa dostają równe prawa, mieszkania i żyją pośród normalnych ludzi, tylko czekać następnej tragedii. Dopiero, jak ofiarą padnie ktoś z rodziny polityka jednego z drugim, to się zaczną nad tym zastanawiać.
Co to za prawo, które daje jakiekolwiek przywileje i możliwość funkcjonowania w społeczeństwie takim zwyrodnialcom? Dla takich, moim zdaniem, kara jest tylko jedna. Jak to jest, że najpierw sąd uznaje czyny oskarżonego za tak odrażające, że wyznaczoną za nie karą jest całkowite wyeliminowanie ze społeczeństwa, a potem, że jednak spoko, wystarczy 25 lat odsiadki i można go znowu wypuścić do ludzi?

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2014-01-08 o 10:40
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:50   #44
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Ja myśle, że po nagłosnieniu on wyjedzie. Badz co - ma nareszcie otwarte granice. Nie kazdy, nawet swir lubi sie lansowac w gazetach.
akurat on lubił media, zawsze chętny był do wywiadów i wcale nie ukrywał w nich że to nie koniec morderstw, bo przecież ONE SAME CHCIAŁY żeby je gwałcił.
myślisz że ktoś taki się zmieni? ja w to nie wierzę, za dużo naczytałem się o psychice seryjnych morderców (między innymi i tego pana) aby wierzyć w cuda.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 10:52   #45
lena_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
No a zmiana z kary śmierci na dożywocie? Też jest korzystniejsza . Czy nie było tego rodzaju kary? Przyznam, ze się nie orientuję.

Nie. Dożywocie zostało wprowadzone w 1997 roku.
lena_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 11:03   #46
aer
O RLY?

Jeśli chodzi o tego pedofila - myślę, że skończy się tak jak Włodowie.

Ludzie go zlinczują.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 11:47   #47
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blue Jeans Pokaż wiadomość
Zmienił nazwisko. Źródło wikipedia.
Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Nie zmienił. Źródło wikipedia.
Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
we wloszech za morderstwo jednej osoby i wyrazenie skruchy mozna dostac MAKSYMALNIE 21 lat.
Wiem, ze byl tez jeden morderca co zostal skazany na 131 lat wiezienia za zabojstwo dziesieciu kobiet.
21 to zalosnie malo.

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
Prawa człowieka
Przyznaje, ze zupelnie sie nie orientuje, ale nasuwaja mi sie dwa pytania:
1. Czemu amnestia nie dotyczyla tylko wiezniow politycznych?
2. Czemu zamieniono kare smierci na 25 lat? Czemu nie na dozywocie? Rozumiem, ze wtedy nie bylo takiej kary, ale skoro ktos wpadl na pomysl amnestii, to czemu do prostytutki biedy nie pomyslal o dozywociu? Czemu?

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 12:29   #48
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Właśni problem w tym, że powstała swego rodzaju luka w prawie. Kiedy znoszono karę śmierci nie istniała kara dożywocia. (no i w sumie to dość logiczne bo teraz jest to kara, którą otrzymują przestępcy łapiący się w dawnych czasach na karę śmierci) Automatycznie wszystkim skazanym zamieniono karę śmierci na kolejny najwyższy możliwy wyrok czyli 25 lat.

Niestety szkoda, że nikt nie pomyślał wtedy żeby najpierw zmienić zakres kar a potem likwidować karę śmierci

Co do naszych dzisiejszych polityków to nie psioczyłabym na nich aż tak, bo z przykrością stwierdzam, że nie mają zbytnio możliwości ruchu w tej sprawie. Jak już wiele wizażanek zauważyło prawo nie działa wstecz, więc jakakolwiek próba zmian prawa i tak by ich nie obejmowała.

EDIT:
Tu jest dokładniej opisane.
http://karasmierci.manifo.com/rozdzial-6

Edytowane przez Yenes
Czas edycji: 2014-01-08 o 12:39
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 12:54   #49
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez simone2010 Pokaż wiadomość
Ale teoretycznie mają możliwość nieograniczonego przedłużania kary pozbawienia wolności. Przy okazji procesu Breivika była o tym mowa Dostał 21 lat, a będą mu mogli karę przedłużyć jeśli będzie nadal stanowił zagrożenie dla społeczeństwa. No ale tam nie ma dożywocia.
Na jakiej podstawie?

Rozumiem, że jak taki zwyrodnialec wyjdzie to nie ma nad nim żadnej kontroli? Nawet żadnego kuratora czy coś?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 13:02   #50
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
akurat on lubił media, zawsze chętny był do wywiadów i wcale nie ukrywał w nich że to nie koniec morderstw, bo przecież ONE SAME CHCIAŁY żeby je gwałcił.
myślisz że ktoś taki się zmieni? ja w to nie wierzę, za dużo naczytałem się o psychice seryjnych morderców (między innymi i tego pana) aby wierzyć w cuda.
no tak gość jest lekko upośledzony i ma joba na punkcie seksu. Tak jak facet z bloku obok u mnie. Wyglądają nawet bardzo podobnie. On jest strasznie niebezpieczny kto wie co on tam robi. I nic. Też lekko upośledzony.

U nich działa po prostu instynkt. Są bardzo głupi i jedyna rzecz jaka ich jest w stanie zainteresować to właśnie seks. Jak zwierzęta.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie?

Rozumiem, że jak taki zwyrodnialec wyjdzie to nie ma nad nim żadnej kontroli? Nawet żadnego kuratora czy coś?
praktycznie tak.
Stary 2014-01-08, 13:14   #51
kennedy
Zakorzenienie

tacy ludzie sie nie zmieniaja. powinni byc odizolowani od innych.

z pol roku temu byla sprawa gwalciciela ktory zaczal wychodzic na ^terapie^ na koniach w Szwajcarii. bodajze zgwalcil i zabil terapeutke a potem pojechal do...Polski gdzie wiedzial ze mieszkala jego byla...terapeutka. na szczescie go zlapali ale wiecej o sprawie nie slyszalam.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 13:15   #52
chwast
Zakorzenienie

mnie i tak rozwaliło określenie chyba na wikipedii

"przymusowa terapia empatii"

niestety tak to nie działa. Trzeba by mu było ten obszar mózgu zoperować. Ale to też by nic nie dało.
Stary 2014-01-08, 13:20   #53
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Zależy od kraju. W Norwegii długo nie siedzą
Ale tez Breivik to inny kaliber, jego intencje wynikaly z polityki i obyczajowosci, nie sadze by byl psychopata ktorego kręci zabijanie.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 13:24   #54
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ale tez Breivik to inny kaliber, jego intencje wynikaly z polityki i obyczajowosci, nie sadze by byl psychopata ktorego kręci zabijanie.
też tak na to patrzę.
Stary 2014-01-08, 13:38   #55
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie?

Asia nie mam aż tak dokładnej wiedzy Domyślam się, że gdy 21lat k.p.w. zbliża się do końca sąd zleca badania takiego delikwenta (no albo z automatu przechodzi takie badania). I na podstawie opinii biegłych psychologów i ew. psychiatrów sąd decyduje czy przedłużać czy nie.

Doczytałaś, że pisałam o Norwegii, prawda?

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia

Edytowane przez simone2010
Czas edycji: 2014-01-08 o 13:40
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 14:12   #56
sensualitat
Wtajemniczenie

GG do sensualitat

Trynkiewicz pochodzi z mojego miasta. Rodzice zamordowanych chłopców, ci którzy jeszcze żyją oczywiście, zapowiedzieli zemstę. W mieście powoli wybucha panika, policja przygotowuje się na jego wyjście, ale przecież nie mogą go zamknąć zanim czegoś nie zrobi, a policja krok w krok też nie będzie za nim chodzić. Myślę, że sam zainteresowany nie jest na tyle odważny i bezmyślny, aby tu wracać. Wiadomo, że 25 lat zrobiło swoje, pewnie zmienił się fizycznie, bo nie sądzę, że psychicznie, ale mimo wszystko nie skaże sam siebie na publiczny lincz.
Zapowiedział, że wyjdzie i dalej będzie zabijał. Myślę, że taki człowiek nigdy się nie zmieni, a czy to zrobi nie wiadomo. Z drugiej strony to prawda, że ludzie sami się nakręcają, o czym świadczy chociażby fakt, że wiele osób "widziało" Trynkiewicza w okolicznych lasach podczas jego odsiadki.
Stary 2014-01-08, 14:26   #57
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Oczywiście, że w czasach Internetu można się wszystkiego dowiedzieć i wszystko błyskawicznie się rozchodzi. Dlatego nie wierzę w to, że ujawnią do jakiego miasta go zsyłają... Nie znam się na prawie, wiec też się zastanawiam jak to wygląda, po takiej odsiadce, czy będzie jakoś pilnowany, obserwowany czy nie. Z jednej strony, to przecież nie zawiasy, żeby miał mieć kuratora i zgłaszać się regularnie na komisariat, zreszta jak to by miało kogokolwiek uchronić?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 14:32   #58
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Brevik jak najbardziej ma częściowo osobowość psychopatyczną, a może trafniej: socjopatyczną (a na pewno narcystyczną, aspołeczną). Może nie przejawiać wszystkich cech psychopaty (jest ich bardzo wiele), ale nie znaczy to, że jego osobowość jest prawidłowa. Oczywiście tego, że ktoś jest psychopatą nie znaczy, że jest to wytłumaczenie dla jego czynów. W chwili ich popełnienia był w pełni poczytalny. Więc mówienie o nim "psychopata" w potocznym rozumieniu tego słowa (osoba skupiona na sobie, nie wykazująca współczucia dla swoich ofiar...), jest jak najbardziej prawidłowe. Z zaznaczeniem: psychopata nie równa się "szaleniec".

I jeszcze jedno: w społeczeństwie żyje wielu psychopatów. Nie wszyscy popełniają przestępstwa. Nie wszyscy w oczywisty sposób łamią prawo. Wielu z nich bardziej łamie jakieś normy społeczne, krzywdzi bliskich na inne sposoby (np. kłamiąc). Niewielu z nich zostaje mordercami.

W amerykańskich więzieniach robi się m.in. taki test na skłonności psychopatyczne - prosi się więźniów na odpowiedzenie na poniższą historię:

Kobiecie zmarł ktoś z rodziny (powiedzmy, że wujek). Poszła na pogrzeb, było bardzo dużo ludzi. Potem typowa amerykańska stypa. Na sypie poznała czarującego faceta, po prostu mężczyzna jej marzeń. Nigdy wcześniej go nie spotkała, chociaż okazało się, że ma powiązania z jej rodziną (dość dobrze znał m.in. jej siostrę). Nie wymienili się jednak numerami - wiadomo, podryw na pogrzebie wyglądałby głupio. Dwa tygodnie później odbył się pogrzeb jej siostry. Dlaczego? Należy podać pierwsze skojarzenie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:44
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 14:36   #59
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simone2010 Pokaż wiadomość
Nie ma podstaw, żeby go nie wypuszczać, odsiedział cały wyrok. Nie można komuś przedłużyć kary pozbawienia wolności czy też skazać go ponownie za ten sam czyn

Poza tym to deklaracja sprzed 25 lat, facet będzie miał teraz 52 lata, może swoje przemyślał. A resocjalizacja też czasami przynosi skutki Kwestia nadzoru i tyle. Nie przesadzajmy, media specjalnie szerzą panikę
Ciekawe czy byś twierdziła, ze nie ma podstaw, jakby zaatakował Ciebie lub kogoś z Twoich bliskich. Niektórzy ludzie są po prostu niereformowalni i na miano "człowieka" nie zasługują. Zwierzęta niegodne nawet więzienia. Aczkolwiek mam nadzieję, że został tam ostro potraktowany przez równych sobie...

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

W sumie to i nazwanie go zwierzęciem, to obraza dla zwierząt.
Stary 2014-01-08, 14:44   #60
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
Ciekawe czy byś twierdziła, ze nie ma podstaw, jakby zaatakował Ciebie lub kogoś z Twoich bliskich. Niektórzy ludzie są po prostu niereformowalni i na miano "człowieka" nie zasługują. Zwierzęta niegodne nawet więzienia. Aczkolwiek mam nadzieję, że został tam ostro potraktowany przez równych sobie...

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

W sumie to i nazwanie go zwierzęciem, to obraza dla zwierząt.
Akurat to, co pogrubilas to zdaje sie byc fakt, nie poglad.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości