|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca
Po nagłośnieniu tej sprawy cała Polska najchętniej by tego faceta wsadziła na dożywocie - ja również tak sądzę, ale niestety za zaistniałą sytuację należy podziękować naszym inteligentnym politykom, kiedy uchwalali moratorium a nie myśleli o takich przypadkach jak powyższy
to po pierwsze.Po drugie, prawo nie działa wstecz, więc podejmowanie jakiś kroków niby w celu zamknięcia w szpitalu jest po porostu śmieszne, bo prawo nie działa wstecz, zabił - dostał wyrok - odsiedział go - może wyjść. Po trzecie, gdzie były te osły z wiejskiej, co nie wiedzieli że takie kreatury istnieją i siedzą w więzieniu.... nie lepiej było sobie na tablecie oglądać gołe baby ![]() Po czwarte facet jak wyjdzie na wolność, w każdej chwili może przepaść, a kontrolowanie go przez policję nic nie da, bo do takich rzeczy potrzebne są przesłanki. Po piąte nie wierze w resocjalizację takiego człowieka, prędzej zaszyje się gdzieś, przeczeka i ponownie może spróbować zabijać. A mogę tak zakładać ponieważ: facetowi będzie ciężko znaleźć pracę, nic nie ma oprócz matki, która sama się go boi, dzisiejsza rzeczywistość może być dla niego szokiem, ale i również narzędziem do wyszukiwania ofiar. I niestety nie trafia do mnie argumentacja, że 25 lat temu powiedział że nadal będzie mordował, a bo nóż widelec się z resocjalizował i jednak tego nie będzie robił, no sory ale to już za duży optymizm w tym widzę, bo prawo i resocjalizacja jaka jest w Polsce każdy widzi I tak szczerze rodzice powinni 100 razy się zastanowić wstawiając zdjęcia swoich dzieci na profile społecznościowe, swoje dane adresowe itp bo to może być tylko zachęta dla wszelkiej maści takich pedofilów i zboczeńców, dla których to jest istna darmowa i legalna baza ofiar. I mam tylko nadzieję, że faktycznie ludzie zaczną pilnować dzieci i nikomu nic się nie stanie z ręki takiego potwora.
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
nie tak dawno, kara śmierci w polsce była i miała się całkiem dobrze
ale potem zachciało się nam łaskawości |
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż tutaj chodzi bardziej o te zmiany kary śmierci na 25 lat odsiadki Ja osobiści ale to Ja, może i ostro ale: niech się teraz nie daj Boże coś stanie komukolwiek przez tych zwyrodnialców, to o współudział oskarżyłabym także ówczesny rząd. może szalone, ale to do czego doprowadzono nie powinno mieć miejsca.
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślę, że jak wycieknie jego obecny wygląd i miejsce zamieszkania to jacyś życzliwi się nim zajmą. Tylko szkoda by było gdyby poszli siedzieć jak za człowieka.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na bank zostanie wyśledzony, tak jak było w przypadku pewnego kierowcy bmw co drogę zajechał innemu ale szkoda żeby poszli siedzieć jak za człowieka chociaż czegoś takiego nie popieram, ale jeśli miałoby zginąć nie winne dziecko to jak najbardziej.
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ofiary nie miały prawa............. trudno no są okreslone prawa w świecie w społecznościach. Nie można robić tego i tego - jak zrobisz to jesteś wygnany, zabijany. I każdy powinien sie tego trzymać. Niektórych to nawet i kara śmierci nie powstrzymuje. To o czymś świadczy. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
O tym, że on wychodzi wiadomo od dawna. Gdzie byli panowie i panie politycy np. rok temu?
Darmozjady.
|
|
|
|
|
#38 |
|
... choć nie Westwood
|
To jest porażka polskiego wymiaru sprawiedliwości Nigdy nie zrozumiem dlaczego? Czy koś w ogóle myślał nad konsekwencjami swoich decyzji? A teraz reszta świata drży o siebie, swoje rodziny. Najbardziej żal mi bliskich ofiar. Porażka.
Mam nadzieję, że przypadkiem ktoś ich potrąci
|
|
|
#39 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja w ogóle nie do końca ogarniam, nie znam się na prawie szczególnie
, że teraz się mówi "prawo nie działa wstecz, jak ma wyjść to wyjdzie", a wcześniej zmieniono wyroki śmierci na te 25 lat i co? Jakoś nikt nie mówił, że jak śmierć zasądzona, to egzekucja powinna się odbyć, bo prawo nie działa wstecz i nie można nic zrobić by to zmienić? Pewnie to jakiś kruczek czy coś, ale mimo wszystko... dziwnie tak.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Na przykładzie tego przypadku:
Trynkiewicz został skazany na karę śmierci we wrześniu 1989 roku. Prawo nie działa wstecz, ale jeśli podczas wykonywania kary zmienią się przepisy (w tym przypadku Ustawa z 7 grudnia 1989r. o amnestii) i są one korzystniejsze dla skazanego - zamienia się na korzyść - tutaj 25 lat. Zabronione jest natomiast stosowanie prawa surowszego - w związku z czym gdyby w tym momencie weszła w życie ustawa zmieniająca np. wszystkie wyroki 25 letnie na dożywocie - Trynkiewicz nie może być nią objęty. |
|
|
|
|
#41 |
|
Szalony Kapelusznik
|
Ja myśle, że po nagłosnieniu on wyjedzie. Badz co - ma nareszcie otwarte granice. Nie kazdy, nawet swir lubi sie lansowac w gazetach.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
. Czy nie było tego rodzaju kary? Przyznam, ze się nie orientuję.
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Pogratulować naszym politykom, naprawdę. Najgorsze jest to, że nie są to jedyni mordercy, którzy do 2017 roku wyjdą na wolność, ich liczba to nawet około sto!
Wiara w resocjalizację, prawa człowieka dla takich kanalii, wolne żarty. A potem jeszcze takie wrzody społeczeństwa dostają równe prawa, mieszkania i żyją pośród normalnych ludzi, tylko czekać następnej tragedii. Dopiero, jak ofiarą padnie ktoś z rodziny polityka jednego z drugim, to się zaczną nad tym zastanawiać. Co to za prawo, które daje jakiekolwiek przywileje i możliwość funkcjonowania w społeczeństwie takim zwyrodnialcom? Dla takich, moim zdaniem, kara jest tylko jedna. Jak to jest, że najpierw sąd uznaje czyny oskarżonego za tak odrażające, że wyznaczoną za nie karą jest całkowite wyeliminowanie ze społeczeństwa, a potem, że jednak spoko, wystarczy 25 lat odsiadki i można go znowu wypuścić do ludzi? Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-01-08 o 10:40 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz że ktoś taki się zmieni? ja w to nie wierzę, za dużo naczytałem się o psychice seryjnych morderców (między innymi i tego pana) aby wierzyć w cuda. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
O RLY?
|
Jeśli chodzi o tego pedofila - myślę, że skończy się tak jak Włodowie.
Ludzie go zlinczują. |
|
|
|
|
#47 | |||
|
Konto usunięte
|
Hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Cytat:
1. Czemu amnestia nie dotyczyla tylko wiezniow politycznych? 2. Czemu zamieniono kare smierci na 25 lat? Czemu nie na dozywocie? Rozumiem, ze wtedy nie bylo takiej kary, ale skoro ktos wpadl na pomysl amnestii, to czemu do prostytutki biedy nie pomyslal o dozywociu? Czemu? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety szkoda, że nikt nie pomyślał wtedy żeby najpierw zmienić zakres kar a potem likwidować karę śmierci ![]() Co do naszych dzisiejszych polityków to nie psioczyłabym na nich aż tak, bo z przykrością stwierdzam, że nie mają zbytnio możliwości ruchu w tej sprawie. Jak już wiele wizażanek zauważyło prawo nie działa wstecz, więc jakakolwiek próba zmian prawa i tak by ich nie obejmowała. EDIT: Tu jest dokładniej opisane. http://karasmierci.manifo.com/rozdzial-6 Edytowane przez Yenes Czas edycji: 2014-01-08 o 12:39 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, że jak taki zwyrodnialec wyjdzie to nie ma nad nim żadnej kontroli? Nawet żadnego kuratora czy coś? |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nich działa po prostu instynkt. Są bardzo głupi i jedyna rzecz jaka ich jest w stanie zainteresować to właśnie seks. Jak zwierzęta. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- praktycznie tak. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
tacy ludzie sie nie zmieniaja. powinni byc odizolowani od innych.
z pol roku temu byla sprawa gwalciciela ktory zaczal wychodzic na ^terapie^ na koniach w Szwajcarii. bodajze zgwalcil i zabil terapeutke a potem pojechal do...Polski gdzie wiedzial ze mieszkala jego byla...terapeutka. na szczescie go zlapali ale wiecej o sprawie nie slyszalam.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
mnie i tak rozwaliło określenie chyba na wikipedii
"przymusowa terapia empatii" niestety tak to nie działa. Trzeba by mu było ten obszar mózgu zoperować. Ale to też by nic nie dało. |
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałaś, że pisałam o Norwegii, prawda?
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() Ćwiczę od czasu do czasu Spełniam swoje małe marzenia Edytowane przez simone2010 Czas edycji: 2014-01-08 o 13:40 |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Trynkiewicz pochodzi z mojego miasta. Rodzice zamordowanych chłopców, ci którzy jeszcze żyją oczywiście, zapowiedzieli zemstę. W mieście powoli wybucha panika, policja przygotowuje się na jego wyjście, ale przecież nie mogą go zamknąć zanim czegoś nie zrobi, a policja krok w krok też nie będzie za nim chodzić. Myślę, że sam zainteresowany nie jest na tyle odważny i bezmyślny, aby tu wracać. Wiadomo, że 25 lat zrobiło swoje, pewnie zmienił się fizycznie, bo nie sądzę, że psychicznie, ale mimo wszystko nie skaże sam siebie na publiczny lincz.
Zapowiedział, że wyjdzie i dalej będzie zabijał. Myślę, że taki człowiek nigdy się nie zmieni, a czy to zrobi nie wiadomo. Z drugiej strony to prawda, że ludzie sami się nakręcają, o czym świadczy chociażby fakt, że wiele osób "widziało" Trynkiewicza w okolicznych lasach podczas jego odsiadki.
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że w czasach Internetu można się wszystkiego dowiedzieć i wszystko błyskawicznie się rozchodzi. Dlatego nie wierzę w to, że ujawnią do jakiego miasta go zsyłają... Nie znam się na prawie, wiec też się zastanawiam jak to wygląda, po takiej odsiadce, czy będzie jakoś pilnowany, obserwowany czy nie. Z jednej strony, to przecież nie zawiasy, żeby miał mieć kuratora i zgłaszać się regularnie na komisariat, zreszta jak to by miało kogokolwiek uchronić?
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jeszcze jedno: w społeczeństwie żyje wielu psychopatów. Nie wszyscy popełniają przestępstwa. Nie wszyscy w oczywisty sposób łamią prawo. Wielu z nich bardziej łamie jakieś normy społeczne, krzywdzi bliskich na inne sposoby (np. kłamiąc). Niewielu z nich zostaje mordercami. W amerykańskich więzieniach robi się m.in. taki test na skłonności psychopatyczne - prosi się więźniów na odpowiedzenie na poniższą historię: Kobiecie zmarł ktoś z rodziny (powiedzmy, że wujek). Poszła na pogrzeb, było bardzo dużo ludzi. Potem typowa amerykańska stypa. Na sypie poznała czarującego faceta, po prostu mężczyzna jej marzeń. Nigdy wcześniej go nie spotkała, chociaż okazało się, że ma powiązania z jej rodziną (dość dobrze znał m.in. jej siostrę). Nie wymienili się jednak numerami - wiadomo, podryw na pogrzebie wyglądałby głupio. Dwa tygodnie później odbył się pogrzeb jej siostry. Dlaczego? Należy podać pierwsze skojarzenie. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-08 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- W sumie to i nazwanie go zwierzęciem, to obraza dla zwierząt.
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

to po pierwsze.

w Szwajcarii. bodajze zgwalcil i zabil terapeutke a potem pojechal do...Polski gdzie wiedzial ze mieszkala jego byla...terapeutka. na szczescie go zlapali ale wiecej o sprawie nie slyszalam.