Kiedy nowy rok nastanie to dwa lata nam zostanie czyli PM 2016! Cz. 4 :D - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 23:51   #3271
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Kiedy nowy rok nastanie to dwa lata nam zostanie czyli PM 2016! Cz. 4 :D

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
300zł?!!!! ojej...
No.Ale oni robią w restauracji,na 34 osoby,więc ich to tak bardzo nie boli. No i tylko cywilny,więc też mniejsze koszta. Ale nie podobał mi się ton tej cioci,bo ze wszystkiego się wyśmiewała - suknie teraz nie takie - bo jak ksieżniczki, zabawy na weselach nie takie - bo żałosne, wódki się już nie pija- tylko wina z najlepszej półki, disco polo absolutnie - będzie jazz,którego nie znosze,bo dla mnie to miauczenie zarzynanego kota.Ale przynajmniej się nażrę,bo zarąbista wyżera się szykuje
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:56   #3272
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
No.Ale oni robią w restauracji,na 34 osoby,więc ich to tak bardzo nie boli. No i tylko cywilny,więc też mniejsze koszta. Ale nie podobał mi się ton tej cioci,bo ze wszystkiego się wyśmiewała - suknie teraz nie takie - bo jak ksieżniczki, zabawy na weselach nie takie - bo żałosne, wódki się już nie pija- tylko wina z najlepszej półki, disco polo absolutnie - będzie jazz,którego nie znosze,bo dla mnie to miauczenie zarzynanego kota.Ale przynajmniej się nażrę,bo zarąbista wyżera się szykuje
Też nie lubię jazzu Widać ona chce takie wielkomiejskie przyjęcie po prostu w zagranicznym stylu. Moja ciocia mieszka w USA to tam np. niepojęte są wesela do rana jak w Polsce, trwają do północy. Ciotka musiała dopłacać grubą kasę żeby salę mieć do 2 O_o Także wesele do 2 i wszyscy znajomi stamtąd byli padnięci. A ja bym była smutna gdyby ode mnie zaczęli wychodzić przed 3-4
Lilly Greace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 00:00   #3273
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Też nie lubię jazzu Widać ona chce takie wielkomiejskie przyjęcie po prostu w zagranicznym stylu. Moja ciocia mieszka w USA to tam np. niepojęte są wesela do rana jak w Polsce, trwają do północy. Ciotka musiała dopłacać grubą kasę żeby salę mieć do 2 O_o Także wesele do 2 i wszyscy znajomi stamtąd byli padnięci. A ja bym była smutna gdyby ode mnie zaczęli wychodzić przed 3-4
JAk chce,tak będzie miała,ale ja szczerze mówiąc trochę żałuję,bo bym się wybawiła na fajnym weselichu a nie na słodkopierdzącej imprezce ze sztywniakami,gdzie każdy będzie ĄĘ.Ale jej wesele,jej sprawa,ja będę miała swoje,to zrobię tak jak ja chcę
A słyszałam o tym,że tak krótko sie bawią.Chociaż dla mnie to dobrze,bo ja 00:00 mam włączony tryb spanie (akurat teraz,wiec idę się kąpać ) i nie wytrzymam zwykle dłużej niż do 1:00. teraz coś mi się po sylwestrze przestawiło,ale walczę z tym,walczę
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 00:18   #3274
Alancia
Zadomowienie

Dziewczyny, przez Was o mały włos nie zostałam zdemaskowana!!! Ale najpierw odpiszę

Cytat:
Napisane przez nieopisany pierwiastek Pokaż wiadomość

Alancia, ja też mam taką nieogarniętą grupę... Dziś czekałam 3h na zajęcia, przyszłam, to okazało się, że ODWOŁALI! Okej, spoko, fajnie, że nie ma zajęć, ale trzeba się było organizować wcześniej...
No dokładnie, ja byłam niesamowicie wkurzona ale TŻ i Wy poprawiliście mi humor

Cytat:
Alancia, ja też jestem nocnym markiem Tylko ja wersja hardkor - zasypiam o 2 albo 3 głównie :P
Ja jak mam wolne to tak samo albo jak na następny dzień jest kolos, wtedy to siedzę jeszcze

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Ja też tak mam i śpie do 11 minimum ale tak to jest jak się nie ma zajęc
Ooo właśnie, ja też

Cytat:
Ja powtarzam: "Miało być dobrze, a wyszło... jak zawsze!"
Ostatnio robiłam sernik (z torebki) i co...? Nie wyszedł! Moja mama skwitowała to słowami: "W życiu nie widziałam bardziej z*ebanego sernika!"
I w tym momencie parsknęłam śmiechem a dalej cytować nie będę, bo z każdym postem było ze mną coraz gorzej, a podczytywałam Was w ukryciu! TŻ myślał, że gadam z dziewczynami na fb i koniecznie chciał wiedzieć, co mnie tak rozśmieszyło gdy nie byłam zbyt chętna, by mu powiedzieć, wstał i zbliżył się na niebezpieczną odległość do mojego laptopa, więc ja w popłochu szybko go zamknęłam a to go tylko jeszcze bardziej zaintrygowało, chciał się do niego dorwać, a ja go siłą odsuwałam dopóki nie obiecałam, że opowiem, z czego się tak śmieję
No i opowiedziałam mu.... moją rozmowę z dziewczynami, z której się śmiałam, ale 2 dni temu dobrze, że miałam ją w zanadrzu, ale było już gorąco
Alancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 00:19   #3275
_groooszek_
Zakorzenienie

Ja też wędruję spać, bo za niecałe 6 godzin pobudka

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 00:42   #3276
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

Cytat:
Żeby nie prasować tiulu, to akurat wiem, częstsze są wpadki kulinarne, wynikające z mojego roztargnienia i pośpiechu. Ostatnio chciałam sprawić Tż przyjemność-byłam sama w domu, więc paradoksalnie nie musiałam się śpieszyć, ale jak to ja-zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę! Chciałam mu zrobić ulubione brownies. To rach, ciach, miska (szklana!) na kąpiel wodną i czekam, aż czekolada się rozpuści... Nagle słyszę, jak coś pęka. Aha. Tak, to MISKA! Temperatura pary była tak wysoka, że szlag miskę trafił. Ale nie, nie daje za wygraną... Wyłowiłam szkło z czekolady (o zgrozo! ), na szczęście były duże kawałki. Dosypałam kakao i jazda Tż się nawet nie zorientował!

Kolejny raz, kolejne ciasto dla Tż-a. Tym razem francuskie z jabłuszkami. Podśpiewuje sobie radośnie w kuchni, kilo jabłek się praży z cynamonem, ślicznie pachnie, ja cała w skowronkach, idylliczny obrazek! Jabłka się uprażyły, po czym ja bez zastanowienia przełożyłam je gorące na ciasto francuskie. I co? Ano, spłynęły razem z ciastem na podłogę. Tego już nie dałam rady uratować!

A historię o "najbardziej z*ebanym serniku" już znacie.

Przewidujecie dla mnie jakąś nagrodę?
najs!
ja robiłam TŻowi, jak byliśmy na Syberii, ciasto z okazji dnia chłopaka. znalazłam przepis na sernik na zimno, z tym że zamiast trzepaczki miałam do dyspozycji widelec, a zamiast blachy/tortownicy musiałam użyć patelni. nie mieściła się w lodówce (lodówka była rozmiarów mikrofali), więc postawiłam na parapet do schłodzenia - połowa sernika zamarzła jestem jak bear grylls w fartuchu, kuchnia przetrwania

innym razem TŻ dowiedział się, że można gotować jajka w mikrofali. wsadził 3 do kubka i włączył, ja zostałam sama z tym ustrojstwem w pokoju. jajka wybuchając, rozsadziły kubek, szklany talerz, na którym się obracały i wysadziły drzwiczki mikrofali i rozbryzły się po całym pokoju. takiego smrodu i syfu nikomu nie życzę, a spróbuj pokój wywietrzyć, jak na zewnątrz -40C.

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
W restauracji

Ja bardzo lubie piec i zazwyczaj mi to niezle wychodzi ale w kuchni mistrzynia jest mama Tz - pysznie gotuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
myślałam, że masz jakąś biurową pracę, wizaż-friendly stąd się zdziwiłam, czemu tak do późna
Stary 2014-01-08, 06:34   #3277
Promyk03
Zakorzenienie

Witam z samego rana widze byl temat gotowania uwielbiam piec i gotowa i wszyscy zyja haha nawet chawla

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 06:46   #3278
_groooszek_
Zakorzenienie

Ja tez witam sie z trasy do pracy

Musze dzis poszukac dzialajacego wplatomatu, bo trzy w ktorych bylam nieczynne, a za telefon i zakupy z allegro musze zaplacic

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:22   #3279
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
Witam z samego rana widze byl temat gotowania uwielbiam piec i gotowa i wszyscy zyja haha nawet chawla

Dzień dobry

Ja nigdy nie lubiłam gotować ani piec, ale odkąd jestem z tż to zaczęłam się uczyć i całkiem nieźle mi to wychodzi (chyba odziedziczyłam to po mamie) więc przez 2 lata troszkę się nauczyłam i muszę przyznać że polubiłam pichcić

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:27   #3280
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pisze z telefonu żebyście o mnie zupełnie nie zapomniały; p
po 10 jadę do szpitala, potem na uczelnie, a potem do taty i jeszcze zawieźć mój laptop gdzieś.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:31   #3281
Goosssia
Rozeznanie

hej wszystkim
po prostu padłam jak czytałam wasze opowieści z gotowania i musze wam przyznać ze u mnie to w sumie nie mam z tym problemu i zawsze ludzie chwala to co im gotuje (no może niektorzy z grzecznosci, bo lubie dobrze przyprawić)

Ale musze wam powiedziec ze raz przez wlasna glupote wywalilam szarlotke. a dokladniej cala blache

A było to tak, że nie mialam gdzie postawic cieplego ciasta, wiec postawilam na krzesle tak ze blacha wystawała troche, i pozniej wzielam sie za sprzatanie o ciescie zapomnialam kompletnie i przyszlo na odkurzanie... i rurka od odkurzacza zaczeplilam o ciasto i cale poszlo na ziemie, rozwalilo sie na duzo czesci i niestety nie dalo sie go uratować

wiec za gapostwo sie placi jak to u mnie mowia xD

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

i dziś rozbieram choinke
Goosssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:35   #3282
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pisze z telefonu żebyście o mnie zupełnie nie zapomniały; p
po 10 jadę do szpitala, potem na uczelnie, a potem do taty i jeszcze zawieźć mój laptop gdzieś.
Nie zapomnimy!

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Goosssia Pokaż wiadomość
hej wszystkim
po prostu padłam jak czytałam wasze opowieści z gotowania i musze wam przyznać ze u mnie to w sumie nie mam z tym problemu i zawsze ludzie chwala to co im gotuje (no może niektorzy z grzecznosci, bo lubie dobrze przyprawić)

Ale musze wam powiedziec ze raz przez wlasna glupote wywalilam szarlotke. a dokladniej cala blache

A było to tak, że nie mialam gdzie postawic cieplego ciasta, wiec postawilam na krzesle tak ze blacha wystawała troche, i pozniej wzielam sie za sprzatanie o ciescie zapomnialam kompletnie i przyszlo na odkurzanie... i rurka od odkurzacza zaczeplilam o ciasto i cale poszlo na ziemie, rozwalilo sie na duzo czesci i niestety nie dalo sie go uratować

wiec za gapostwo sie placi jak to u mnie mowia xD

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

i dziś rozbieram choinke
Hahaha
Ja wpadkę z pieczeniem miałam raz... zamiast do ciasta dodać sody oczyszczonej to dodałam żelatyny. Żelatyna była mi potrzebna ale do masy.... a dlaczego pomyliłam sodę z żelatyną to nie wiem
Ciasto upiekłam... ale w ogóle nie urosło, jakieś twarde... i dopiero wtedy się zorientowałam co jest i na nowo piekłam ciasto

My choinkę po kolędzie rozbieramy... a kolędę mam w moje imieniny 21.01 -.-

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2014-01-08 o 09:37
Stary 2014-01-08, 09:43   #3283
Goosssia
Rozeznanie

u nas tez zawsze tak bylo, ze po koledzie, a nie wiem kiedy bede ja miala;P ale facet ma nam panele ukladac(nie wiem dlaczetego teraz??)

i dlatego musze ja rozebrać, i mam nadzieje ze w moje urodziny koledy nie bede miala ^^ ale to sie okaze w ta niedziele :P
Stary 2014-01-08, 09:45   #3284
agnieszka_2612
Zakorzenienie

A no to choinka by aby przeszkadzała
Ja niedawno miałam urodziny
A teraz w niedzielę na Targi jadę do Poznania, pewnie ludzi mnóstwo będzie

Czas edycji: 2014-01-08 o 09:46
Stary 2014-01-08, 10:00   #3285
Goosssia
Rozeznanie

o to wszystkiego dobrego )

pewnie masz racje co do ludzi ale mysle ze bedzie warto
Stary 2014-01-08, 10:01   #3286
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Zuziku Pokaż wiadomość
najs!
ja robiłam TŻowi, jak byliśmy na Syberii, ciasto z okazji dnia chłopaka. znalazłam przepis na sernik na zimno, z tym że zamiast trzepaczki miałam do dyspozycji widelec, a zamiast blachy/tortownicy musiałam użyć patelni. nie mieściła się w lodówce (lodówka była rozmiarów mikrofali), więc postawiłam na parapet do schłodzenia - połowa sernika zamarzła jestem jak bear grylls w fartuchu, kuchnia przetrwania

innym razem TŻ dowiedział się, że można gotować jajka w mikrofali. wsadził 3 do kubka i włączył, ja zostałam sama z tym ustrojstwem w pokoju. jajka wybuchając, rozsadziły kubek, szklany talerz, na którym się obracały i wysadziły drzwiczki mikrofali i rozbryzły się po całym pokoju. takiego smrodu i syfu nikomu nie życzę, a spróbuj pokój wywietrzyć, jak na zewnątrz -40C.

myślałam, że masz jakąś biurową pracę, wizaż-friendly stąd się zdziwiłam, czemu tak do późna
Oooo a co robiliście na Syberii??

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
My choinkę po kolędzie rozbieramy... a kolędę mam w moje imieniny 21.01 -.-
U mnie była kolęda jeszcze zanim choinkę ubraliśmy

Ej właśnie dziewczyny, wie któraś jak dokładnie wyglądają śluby w USA? Bo jak oglądam seriale to wydaje mi się, że są w południe, lub popołudniu, chwilę się pobawią, a potem państwo młodzi się zmywają w podróż poślubną, goście wychodzą, a ledwo ciemno się robi To seriale czy serio jest coś takiego?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:02   #3287
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
o to wszystkiego dobrego )

pewnie masz racje co do ludzi ale mysle ze bedzie warto
Na pewno warto, ale ja tak nie lubię tłumów... lubię jak jest luźno

Stary 2014-01-08, 10:05   #3288
Goosssia
Rozeznanie

Agnieszka -heh no ja się nie dziwie :P bo tez zabardzo za tym nie przepadam, ale zawsze siebie pocieszam ze napewno coś wyjdzie z tego poswiecenia xD
Stary 2014-01-08, 10:09   #3289
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Oooo a co robiliście na Syberii??

U mnie była kolęda jeszcze zanim choinkę ubraliśmy

Ej właśnie dziewczyny, wie któraś jak dokładnie wyglądają śluby w USA? Bo jak oglądam seriale to wydaje mi się, że są w południe, lub popołudniu, chwilę się pobawią, a potem państwo młodzi się zmywają w podróż poślubną, goście wychodzą, a ledwo ciemno się robi To seriale czy serio jest coś takiego?
Powiem Ci szczerze że nie wiem, próbowałam coś w necie poszukać ale o tym nic nie ma... jest o druhnach itp... moze byłoby trzeba bardziej wnikliwie poszukać

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Agnieszka -heh no ja się nie dziwie :P bo tez zabardzo za tym nie przepadam, ale zawsze siebie pocieszam ze napewno coś wyjdzie z tego poswiecenia xD
Oby! Nie no, na pewno zdobędę jakieś ciekawe informacje...

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

stokrotenka18 Znalazłam takie coś na stronce:
Cytat:
Czas trwania – amerykańskie wesela nie trwają do białego rana. Biorąc pod uwagę fakt, że rozpoczynają się nieco wcześniej niż polskie, wcześniej się także kończą. Rzadko zdarza się, aby trwały dłużej niż do 22:00-23:00. Z punktu widzenia polskich upodobań byłoby to zdecydowanie za krótko

Czas edycji: 2014-01-08 o 10:18
Stary 2014-01-08, 10:14   #3290
Goosssia
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
Oby! Nie no, na pewno zdobędę jakieś ciekawe informacje... [COLOR=Silver]
no i to jest najwazniejsze

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

i po choince nie ma śladu
Stary 2014-01-08, 10:15   #3291
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
no i to jest najwazniejsze

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

i po choince nie ma śladu
Mi się nigdy choinki rozbierać nie chce....
Ja mam dzisiaj lenia takiego że szok... jeszcze w piżamie paraduję

Stary 2014-01-08, 10:20   #3292
201803090921
Konto usunięte

Przeglądam sobie kiecki i znalazłam takie cuś, nietypowa, krótka ale niesamowicie urocza (przynajmniej moim zdaniem) http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...l#showroomList
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:22   #3293
Goosssia
Rozeznanie

Cytat:
Mi się nigdy choinki rozbierać nie chce....
Ja mam dzisiaj lenia takiego że szok... jeszcze w piżamie paraduję
cooo?? ja to niestety nie moge sobie na to pozwolić musze się uczyc xD a tak mi się nie chce.. kto to widział wracac do szkoly i od razu kolokwium, wejsciowka i prezentacja... masakra ;/

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

co do nietypowości to się zgadzam apropo sukni/ sukienki? ale niestety nie w moim guście
moze to przez modelke i jej nietypowy wyglad??

i tez korzystam z tej strony jesli chodzi o suknie

Edytowane przez Goosssia
Czas edycji: 2014-01-08 o 10:23
Stary 2014-01-08, 10:31   #3294
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Przeglądam sobie kiecki i znalazłam takie cuś, nietypowa, krótka ale niesamowicie urocza (przynajmniej moim zdaniem) http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...l#showroomList
Bardzo urocza

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
cooo?? ja to niestety nie moge sobie na to pozwolić musze się uczyc xD a tak mi się nie chce.. kto to widział wracac do szkoly i od razu kolokwium, wejsciowka i prezentacja... masakra ;/
A ja mogę, jestem bezrobotna a szkołę mam za 2 tyg (zaocznie), do nauki akurat nic nie mam, projektu do zrobienia też nie więc korzystam

Stary 2014-01-08, 10:34   #3295
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
świetna!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:35   #3296
Goosssia
Rozeznanie

Cytat:

A ja mogę, jestem bezrobotna a szkołę mam za 2 tyg (zaocznie), do nauki akurat nic nie mam, projektu do zrobienia też nie więc korzystam
a to straciłaś czy jeszcze nie znalazłaś?
Stary 2014-01-08, 10:37   #3297
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
a to straciłaś czy jeszcze nie znalazłaś?
Nie znalazłam tak ciężko z praca jak u mnie w okolicy to chyba nigdzie nie ma -.-

Stary 2014-01-08, 10:41   #3298
Goosssia
Rozeznanie

wiesz u mnie moj brat tez w sumie szuka. chociaz ja stwierdzilam ze z jego szukaniem to nigdy nie znajdzie xD
Stary 2014-01-08, 10:43   #3299
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz u mnie moj brat tez w sumie szuka. chociaz ja stwierdzilam ze z jego szukaniem to nigdy nie znajdzie xD
ja szukam sumiennie

Stary 2014-01-08, 10:49   #3300
Goosssia
Rozeznanie

super bede trzymac kciuki w poszukiwaniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości