![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzidziuś dupkę w nocnik mieści - zaściankowe opowieści. Mamy XI-XII 2012
jestem chora
![]() dziękować, choć to już nie takie pierwsze nie ma nowy Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mela zasła. Kurde, nie wiem jak to zrobić - Młoda śpi w pajacach ze stópkami, bo nie lubi być przykryta. A jak po kąpaniu ją w to ubiorę to ciężko jej w tym chodzić, bo ślisko. A wiadomo, nie zawsze od razu po kąpaniu idzie spać. A z kolei spać z gołymi girami to jej chyba za chłodno będzie - mi przynajmniej jest i nogi pod kołdrę muszę włożyć. I jeszcze jedno - pytałam kiedyś czy idziecie na jakiś bilans roczny? Bo nam nic nie kazali przychodzić, dopiero na szczepienie po 13. miesiącu. Ale się zastanawiam czy nie iść wcześniej, żeby mi tym szczepieniem nie truli głowy na razie.
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ewci zakładam antypoślizgi jak ma np. rajstopki bez. I śmiga w dwóch warstwach. Ale u nas nie ma 24 stopni ![]() Ja nic nie wiem o takowym. Ale my mamy na bakier z wizytami u lekarza. Chciałam z nią jutro iść na to szczepienie z 5/6 miesiąca ale przez te zęby się wstrzymam jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak ta ostatnia impreza z niedoszłymi narzeczonymi ![]() Ale serio to ja tak planuję, dlatego chciałam małą różnicę. Jakbym się teraz nie zdecydowała to następne pewnie za 10 lat. Teraz chcę się poświęcić ( głupie słowo i go nie lubię) dzieciom, a potem zająć się innymi sprawami. Dzieci oczywiście zawsze będą najważniejsze, ale teraz jakoś tak trudno mi się zająć czymś innym i skupić. Bo nawet jak mam na coś czas to jest to wszystko robione z przerywnikami. Cytat:
![]() Moja śpi z gołymi stopami. w pajacach by sie zabiła albo wybiła zęby ![]() Moja też się odkopuje. Jak zasypia to jej nie ruszam, bo i tak się rozkopie. Przykrywam ją jak już mocno zaśnie i wtedy zwykle śpi przykryta przez większą część nocy. Skarpetki jak pisałam zaraz ściąga. Ewentualnie możesz ją kłaść spać w jakiejś koszulce i rajstopkach. Moja normalnie śmiga czy to antypoślizgowe czy nie - ale to tez zależy od podłogi. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Edek znowu żre kupę
![]() Wyszorowałam podłogę a ta franca znowu w tym samym miejscu siedzi i żre ![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.smyk.com/gwiazdka-kredka-...y-dla-dzieci-p Idealnie mi się do niej komponuje coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20152281/ także możecie szykować kolejne zamówienia z ikei ![]() Ja też zawsze chciałam mieć dwójkę. Potem mi się zachciało mieć trójkę ale to nie przy tych warunkach finansowych i mieszkaniowych ![]() Ja przyznam Wam szczerze, że teraz im dłużej myślę o tej mojej nowej wizji przyszłości, tym na serio ona mi się wydaje coraz rozsądniejsza i nawet żałuję, że nie wpadłam na to wcześniej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Jestem w 37 dniu cyklu a moje dotychczasowe cykle trwały 60, 35 i 33 dni. I weź se coś babo policz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze jutro pojdziemy na ten bilans w koncu ![]() przy okazji popytam czym szczepia, chociaz na razie nie zamierzam Cytat:
![]() Ty sie najpierw sprecyzuj kiedy poleziesz do tej ikei ![]() ![]() no jest rozsadna Twoja wizja ![]() ![]() ja bym odrzucila ten cykl 60 dniowy, z reszty zrob se srednia ![]() Powiem Wam, ze mi smaczny obiad wyszedl, a myslalam ze spierdzielilam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
witajcie
właśnie odebrałam wynik posiewu moczu Córki i ma bakterie coli w moczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak też uczyniłam ![]() ![]() Co masz dobrego? Bo ja rosół tylko mi makaron wyszedł. I co Wam powiem to Wam powiem ale tym razem z braku laku zrobiłam na 2 udkach i dużej porcji warzyw i wyszedł bardzo smaczny. Posoliłam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klopsiki z mielonej szynki, ziemniaczki, gotowana marchewke w sosie wlasnym no widzisz, ja zawsze tylko na kuraku robie ![]() z wolowina dla mnie jest za ciezki i za tlusty, tescowa tylko taki robi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() co do dni płodnych to najlepszym wyznacznikiem jest okres w którym Ci się najbardziej chce ![]() Ty to w ogóle masz super sytuację z dziadkami. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z wołowiną ma zupełnie inny smak. Ten mój niby na 2 udach a tłuszczu było tyle, że następnego dnia grubą warstwę ściągnęłam zastygniętego ![]() Tak a propos kiedyś Wam pisałam, że nieskładnie buduję zdania. Powyższe właśnie takie jest ![]() Cytat:
Tu może być ciężko bo mi się zwykle nie chce ![]() I właśnie dlatego zaszły te zmiany koncepcyjne ![]() Jezu dziewczyny cały dzień miałam wolny i nie zrobiłam nic konstruktywnego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kiedy trzeba kupić dzieciakom buty?
Jak już tak pewnie chodzą? Bo moja teraz już nawet cały pokój sobie przejdzie albo z pokoju na korytarz. I nie wiem czy już czas kupić czy jeszcze nie ![]() Myślałam, że ominie nas kupowanie kozaków ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja kupię jak Ewka wystartuje na tyle pewnie, że będzie zachodziło prawdopodobieństwo łażenia na nóżkach na spacerze. Póki co drepta sobie przy kanapie więc się nie pali u nas.
Tatuś pojechał po dziecko do dziadków testować nowy fotelik. Ewcia znowu ma gorączkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
My kupiliśmy butki w momencie kiedy zaczął się domagać stawiania na nóżki poza domem, kiedy stał pewnie, robił za rękę kilka kroczków. Wczoraj chyba pisałam Wam, że 5 metrów przeszedł. No więc dzisiaj już chodzi normalnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy dajecie dzieciakom kolację? Przed czy po kąpaniu? Tak mnie dzisiaj na pytania wzięło ![]()
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie kąpaliśmy go codziennie ![]() Ale jak kąpiemy, to po jedzeniu jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Wiecie co, mojemu dziecku chyba wychodzą zęby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My również w tym momencie kupiliśmy buty ![]()
![]() |
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
dobrze, że was to nie spotkało no nic został internet, piszą o antybiotyku ale nie wiem jak leczenie czy w domu czy szpitalnie...
... ale nauczyła się moja Nina chodzić już! ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- ja przed kąpielą z godzinkę |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas przez te zęby MASAKRA. 38,9 miała jak wróciła od dziadków. Rozpalona, marudna, płacząca i śnięta taka bidulka. Więc szybki czopek w pupę, butla i spanko bez kąpania. Spała 19-20 i obudziła się i chyba odżyła, bo gada, śmieje się i wcina biszkopty. Także zaraz kąpanko i podejście do usypiania docelowego i oby to był koniec na dziś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To kurna te 4 są takie ciężkie? My na razie mamy wszystkie 1 i trzy 2. Czwarta 2 wychodzi, ale jakiejś klęski nie ma. Temp przy zębach jeszcze nie miała nigdy ![]() A jakie termometry macie? Zwykłe i w pupie mierzycie czy jakieś dotykowe? Bo my mamy dotykowy do ucha i czoła, ale on jakiś taki niedokładny, co rusz to inną temp pokazuje ![]()
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
my mamy zbliżeniowy microlite chyba, taki do zbliżania do czoła, ale jest mocno "w przybliżeniu", używam go jak mam wątpliwość czy jest gorączka czy nie ma. Jak jest, a chcę wiedzieć jak wysoka, to termometr do pupy idzie w ruch, taki z elastyczną końcówką, pomiar jest w 5 sekund. nie pamiętam firmy w tej chwili, później sprawdzę jeśli będziesz chciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oci.piała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i w sumie nie wiem, co mu jest. Wczoraj miał wodnisty katar, dziś już praktycznie bez kataru za to z gorączką powyżej 38. Po czopku spadała, ale po 6 godz. znów rosła. Podejrzewałam zęby jak Dzika, ale w sumie nie bardzo widzę, żeby coś się miało przebijać. Być może jakiś wirus ![]() Mój by zjadł. On je wszystko, ostatnio świeczkę zapachową dorwał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam bezdotykowy Medisana i taki zwykły elektroniczny pod pachę, w razie wątpliwości sprawdzam dwoma, ale ten bezdotykowy pokazuje dobrze. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A właśnie, gdzie Judka? ![]() Mówisz ![]()
![]() |
#149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam bezdotykowy, nie pamiętam nazwy. Średnio mi pasi ale nie umiałabym włożyć Ewci termometra do pupy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zgupłaś. Zboczuch. Teraz to go będę dopuszczać tylko prokreacyjnie. W celach reprodukcji ![]() ![]() J.w. ![]() Wyjdzie w praniu jak ją obsypie ![]() Cytat:
![]() ![]() Młodzież odżyła kompletnie, próbuję ją od godziny uśpić ale leży z otwartymi oczami i za chiny nie zasypia. Teraz ją M przejął i słyszę jak się chichrają. Ten to ma podejście do tematu no ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
AAA! miałam pisać o kredce! u nas tymczasowo leży w szufladzie, bo jest jedzona przez Daśka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.