|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.22
Badałaś tarczycę?
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
O szarymi nie pomyślałam. Brązów nie noszę.Dzięki ![]() Dzięki za pomysł, ale żółtego też nie noszę
|
|
#4713 |
|
Konto usunięte
|
Tak. Na poczatku lutego mam wizyte u endokrynologa. A gdy bylam u lekarza POZ, to wywrocil oczami, powiedzial, ze moga byc rozne przyczyny (czyli jakie?), a tarczyca jest w normie (bo wedlug norm laboratoryjnych wynik byl prawidlowy)
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-01-08 o 12:24 |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to ma jakiś związek? Mam niedoczynność, ale wyniki są w porządku. Zimno doskwiera mi od 2 lat, ale ostatnio to nawet w ciepłym pociągu/autobusie, gdzie wszyscy są rozebrani, nie zdejmuję kurtki. Noszę szal, czapkę i rękawiczki i mam wełnianą, ciepłą parkę i mimo tego marznę (mam też porządne buty z grubą podeszwą). Mojej Mamie zawsze było tak zimno, myślałam, że to może jakieś genetyczne czy coś. |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, ma związek
http://www.niedoczynnosc-tarczycy.pl/objawy.php |
|
|
|
#4717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-01-08 o 12:25 |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Średnio mi ostatnio jedzenie idzie, nie przejadałam się ostatnio (nawet w święta i w sylwestra!), ale nawet spożycie jednego posiłku w niewielkiej ilości czuję później w żołądku przez godzinę Wczoraj na I śniadanie zjadłam płatki kukurydziane z ciepłym mlekiem, z pół kubka, później do południa źle się czułam, nie mogłam nic jeść, czułam żołądek w gardle. Płatki kukurydziane albo owsiane jem prawie codziennie i zawsze było ok. Dziś zjadłam kawałek ryby gotowanej i znowu to samo. Boję się powrotu dyspepsji, która zabrała mi w tamtym roku 1,5 miesiąca Czy dieta oczyszczająca może mi zaszkodzić? Pomyślałam, że dzień przejdę na wodę, i tak teraz mało jem, więc na weekend mogłabym sobie z tym poradzić, do tego czasu się przygotuję. Biorę leki z pantaprazolem w składzie, czasem piję mleczko, ale mimo naprawdę dosyć ścisłej diety czuję się źle Lekarz mi niewiele pomoże, bo diagnozę już mam, a jedyną opcją sprawdzenia sytuacji jest gastroskopia, która chyba nie jest potrzebna.Macie jakieś pomysły płynnych, delikatnych dań? Oczywiście surowe produkty i ostre odpadają. |
|
|
|
|
#4719 |
|
seriously? no.
|
Dziewczyny, czy możecie polecić mi jakieś książki o obyczajach, tradycjach czy kulturze w Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Rosji lub Norwegii?
Po polsku lub po angielsku
|
|
|
|
#4720 |
|
Konto usunięte
|
Asia_aisa, mam pytanie. Nie raz pisalas tu zarowno o swoich podrozach, jak i problemach z zoladkiem. Jak u Ciebie wyglada zywienie na wyjezdzie? Robisz swoje czy normalnie jesz na miescie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz byłam na Ukrainie, wszędzie tłuszcz, olej, smalec (nawet gotowany makaron był pełen oleju!), ale jakoś nic mi nie było, bo nie jadłam ichniejszej śmietany, mięsa gotowane, na śniadania chodziłam do kawiarni, bo są tanie. Niby było super pod względem samopoczucia, ale może ten wyjazd mi zaszkodził ;/ Jestem od 4 dni w domu. |
|
|
|
|
#4722 |
|
Konto usunięte
|
Jakie mleczko?
Moze jednak to ten wyjazd. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jak nadam paczkę na poczcie to dostarcza ja kurier?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do wyjazdu - naprawdę uważałam jak zwykle Nie czułam się źle ani nic. A od 3 dni czuję się bardzo, bardzo zapchana.
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nic nie mogłam zjeść, bo wystarczyło niewiele, a ja do końca dnia byłam 'pełna i objedzona' (pomimo, że prawie nic nie zjadłam) i kiepsko się czułam przeszło samo po paru dniach
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podejrzewam refluks. Sama go mam i objawy są mi znane, jednego dnia mogę zjeść dużo smażonego, niezdrowego jedzenia i czuję się dobrze, a jednego po kawałku chleba źle się czuję. Wiem, że z tego nie da się wyleczyć, są okresu kiedy choroba się nasila i kiedy w ogóle się nie objawia. Jaką dawkę pantoprazolum bierzesz?
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4449490 9]miałam coś takiego przez święta, makabra ![]() nic nie mogłam zjeść, bo wystarczyło niewiele, a ja do końca dnia byłam 'pełna i objedzona' (pomimo, że prawie nic nie zjadłam) i kiepsko się czułam przeszło samo po paru dniach [/QUOTE]Współczuję. Mam nadzieję, że jak jeszcze bardziej docisnę swoją dietę to przejdzie W weekend jednak mam wyjazd, więc będzie kiepsko z ciepłym jedzeniem, ale będę się starała bardzo pilnować. Cytat:
Nie dostałam skierowania na żadne poszerzone badania dot. motoryki. W wakacje będę miała wolne 2 miesiące, więc postaram się pójść wcześniej prywatnie do lekarza, gdzie w szpitalu wykonują te badania. Może zmiana leków przyniesie bardziej długofalową ulgę. Mam ataki bólowe w klatce piersiowej, zacisk w okolicach mostka, zazwyczaj 1-2 dniowe incydenty, ostatnio duuużo dłużej.Dla jasności, gastro miałam na przełomie września/października po końskich dawkach pantaprazolu (przyjmowałam 'nielegalnie', bo lekarze nie stawiali mi diagnozy, mimo że byli gastroenterologami), wszystko było ok, wyszło delikatne zapalenie błony śluzowej - ale badanie miałam robione po ok. 15 dniach nie przyjmowania pokarmu. Teraz przyjmuję 20 mg rano i wieczorem. Takie mam zalecenia od gastrolog z listopada. Przyjmuję lek IPP. Teraz piję sobie koper włoski i myślę, że musi być dobrze, że przejdzie. Ryba chyba w miarę przeszła. Później przejdę się na spacer, a wieczorem może pojeżdżę trochę na rowerku stacjonarnym. Może za dużo odpoczywałam w domu, choć właściwie przez wszystkie 4 dni miałam jakąś aktywność poza domem, chodziłam na spacery itd. |
||
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4449490 9]miałam coś takiego przez święta, makabra
![]() nic nie mogłam zjeść, bo wystarczyło niewiele, a ja do końca dnia byłam 'pełna i objedzona' (pomimo, że prawie nic nie zjadłam) i kiepsko się czułam przeszło samo po paru dniach [/QUOTE]Też to miałam po świetach- chyba z przejedzenia Przeszło samo. |
|
|
|
#4730 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
macie jakiś pomysł jak wykorzystać skorupki z kokosa? ma ich sporo (na razie ze 20), bo uwielbiam kokosy... w internecie są tylko pomysły do akwarium, którego nie mam, albo na jakieś świeczniki i pojemniki, ale mi to nie odpowiada... może ktoś to kupi na allegro za niewielkie pieniądze? : D albo coś innego można z tego zrobić? ewentualnie można to spalić w piecu?
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Mam dziwne pytanie, ale może ktoś będzie wiedział.
Czy są jakieś sposoby na spranie czarnej koszulki? Żeby miała taki sprano-szarawy odcień? ![]()
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- może wystaw na słońce?
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tylko intensywne pranie. Tylko nie w płynie do czarnego ale najlepiej w proszku do białego (byle nie za dużo bo może koszulkę odbarwić w plamy).
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- nie wiem czy możesz to pić, ale mi pomaga herbata z kopru włoskiego. nie działa jakoś gwałtownie, w smaku jest średnia ale nawet mój królik ją pije i nic mu nie zaszkodziło. tylko ostrzegam, że po tym ma się wiatry. |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
doradźcie mi
po goleniu w miejscu styku skóry z brzegiem majtek na drugi dzień robią mi się czerwone, swędzące kropki. Po około 3-4 dniach bledną i samoistnie znikają, ale wolałabym, żeby nie pojawiały się w ogóle. Co robić?
|
#4739 |
|
Konto usunięte
|
Po goleniu od razu oliwka lub sudocrem. Ale OD RAZU jak wyjdziesz spod prysznica.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też użyć pudru Babydream jesli nie lubisz się tłuścić oliwką lub Sudocremem. On zawiera tlenek cynku jak Sudocrem. Aha tak mi się przypomniało - po depilacji bikini unikam zakładania majtek o kroju fig - kończących się w pachwinach bo to dodatkowo podrażnia. Wybieram raczej coś na kształt bokserek.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2014-01-08 o 16:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

O szarymi nie pomyślałam. Brązów nie noszę.

Wczoraj na I śniadanie zjadłam płatki kukurydziane z ciepłym mlekiem, z pół kubka, później do południa źle się czułam, nie mogłam nic jeść, czułam żołądek w gardle. Płatki kukurydziane albo owsiane jem prawie codziennie i zawsze było ok.
Po polsku lub po angielsku

W weekend jednak mam wyjazd, więc będzie kiepsko z ciepłym jedzeniem, ale będę się starała bardzo pilnować.