Plotki, kłamstwo i związek ... Co mam zrobić ?!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 15:43   #1
Marta12345678900
Przyczajenie

Unhappy

Plotki, kłamstwo i związek ... Co mam zrobić ?!!!

Hey wszystkim . Jestem tutaj nowa ale stwierdziłam, że napiszę coś od siebie A więc mój problem zaczął się od tego że pewnego dnia dostałam telefon od mojego ciotecznego brata , że spotkał się przez przypadek ze starą znajomą(Kaśką) i ona (chyba) nie wiedząc czy jestem jego siostrą powiedziała mu i jego dziewczynie ( bo się przyjaźnią z moim chłopakiem) że właśnie mój chłopak mówił na mnie różne rzeczy , że jestem ciągle zazdrosna , że nie traktuje mnie poważnie , że ciągle do niego wypisuję ... Zapytałam o to mojego chłopaka a on stwierdził że napewno tak jej nie powiedział , mówił że studia to tamto że trudno pogodzić wszystko i że napewno powiedział że traktuje mnie poważnie bo mamy razem zamieszkać .. Mieliśmy spotkać się w piątkę (ja mój chłopak mój brat jego dziewczyna i ta Kaśka która rozpuszcza ploty) . Mój chłopak stwierdził że najlepiej będzie jeżeli spotkam się z nią sam na sam ponieważ wtedy nie będzie pod żadną presją . Napisałam do tej Kaśki a ona potwierdziła wersję mojego chłopaka że nie powiedział tego że nie jestem dla niego ważna i ona pierwsza słyszy bo mówił , że mnie bardzo kocha i bardzo mu zależy na mnie . Dziwi mnie to że nie chciał się spotkać w 5 osób , twierdził że ma ważne kolokwium a to już 3 termin , że jak spotkamy się razem to ta Kaśka będzie mówiła stronę swojej przyjaciółki a nie jego i że tylko wyjdzie jedna kłótnia a ja mu nie będę chciała uwierzyć ... Boli mnie to strasznie , nie wiem co mam zrobić bo chcę wierzyć mu a nie obcym . Już raz osoby z zewnątrz chciały popsuć nam związek ... i to moja najlepsza przyjaciółka .Mój brat twierdzi że ta Kaśka i mój chłopak obydwoje mają coś na sumieniu . Mój chłopak wczoraj mówił że mnie kocha i prosi mnie żebym się spotkała sama z nią . Ostatnio dzień przed tą awanturą kiedy się lekko pokłóciliśmy poszedł na lodowisko bo wiedział że tam będę (ja niewiedziałam że będzie) i mnie przepraszał i powiedział że nie da mi odejść , więc nie mam powodów by mu nie wierzyć .. Wczoraj zmienił status na wolny i strasznie się boję że go stracę ... Co mam zrobić ?! prosze was o pomoc
Marta12345678900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 15:56   #2
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Dot.: Plotki, kłamstwo i związek ... Co mam zrobić ?!!!

Masz słowo przeciwko słowu. Moim zdaniem, jeśli taka sytuacja że tego typu rzeczy na swój temat słyszysz pierwszy raz to powinnaś uwierzyć chłopakowi, tym bardziej że dziewczyna zaprzeczyła by coś takiego miało miejsce. Może ktoś coś wyolbrzymił i przekazał dalej. To jak zabawa w głuchy telefon.
Stary 2014-01-08, 15:57   #3
Marta12345678900
Przyczajenie

Boję się , że on już nie będzie chciał ze mną rozmawiać
Stary 2014-01-08, 16:11   #4
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Marta12345678900 Pokaż wiadomość
Hey wszystkim . Jestem tutaj nowa ale stwierdziłam, że napiszę coś od siebie A więc mój problem zaczął się od tego że pewnego dnia dostałam telefon od mojego ciotecznego brata , że spotkał się przez przypadek ze starą znajomą(Kaśką) i ona (chyba) nie wiedząc czy jestem jego siostrą powiedziała mu i jego dziewczynie ( bo się przyjaźnią z moim chłopakiem) że właśnie mój chłopak mówił na mnie różne rzeczy , że jestem ciągle zazdrosna , że nie traktuje mnie poważnie , że ciągle do niego wypisuję ... Zapytałam o to mojego chłopaka a on stwierdził że napewno tak jej nie powiedział , mówił że studia to tamto że trudno pogodzić wszystko i że napewno powiedział że traktuje mnie poważnie bo mamy razem zamieszkać .. Mieliśmy spotkać się w piątkę (ja mój chłopak mój brat jego dziewczyna i ta Kaśka która rozpuszcza ploty) . Mój chłopak stwierdził że najlepiej będzie jeżeli spotkam się z nią sam na sam ponieważ wtedy nie będzie pod żadną presją . Napisałam do tej Kaśki a ona potwierdziła wersję mojego chłopaka że nie powiedział tego że nie jestem dla niego ważna i ona pierwsza słyszy bo mówił , że mnie bardzo kocha i bardzo mu zależy na mnie . Dziwi mnie to że nie chciał się spotkać w 5 osób , twierdził że ma ważne kolokwium a to już 3 termin , że jak spotkamy się razem to ta Kaśka będzie mówiła stronę swojej przyjaciółki a nie jego i że tylko wyjdzie jedna kłótnia a ja mu nie będę chciała uwierzyć ... Boli mnie to strasznie , nie wiem co mam zrobić bo chcę wierzyć mu a nie obcym . Już raz osoby z zewnątrz chciały popsuć nam związek ... i to moja najlepsza przyjaciółka .Mój brat twierdzi że ta Kaśka i mój chłopak obydwoje mają coś na sumieniu . Mój chłopak wczoraj mówił że mnie kocha i prosi mnie żebym się spotkała sama z nią . Ostatnio dzień przed tą awanturą kiedy się lekko pokłóciliśmy poszedł na lodowisko bo wiedział że tam będę (ja niewiedziałam że będzie) i mnie przepraszał i powiedział że nie da mi odejść , więc nie mam powodów by mu nie wierzyć .. Wczoraj zmienił status na wolny i strasznie się boję że go stracę ... Co mam zrobić ?! prosze was o pomoc
no tak, fejsbuń... POROZMAWIAJ z nim.
po drugie - takie spotkanie z tą Kaśką jak dla mnie jest bez sensu. niekoniecznie w 5, ale przynajmniej w 3. no, chyba, że facet jest bliżej z tą laską i mydli jej oczy, żeby wyrwać/zaliczyć.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 16:15   #5
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Cytat:
Boję się , że on już nie będzie chciał ze mną rozmawiać
Nie wiem dlaczego miałby nie chcieć z Tobą rozmawiać. Wytłumacz, że miałaś mętlik w głowie i musiałaś sobie wszystko poukładać i tyle. A na przyszłość uważaj kto co klepie językiem i komu można wierzyć. I nie patrz na fb....
Stary 2014-01-08, 16:57   #6
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Takie spotkanie sam na sam z tą Kaśką nie ma sensu. Bardziej właśnie w 5. Jaa proponuje Tobie zapomieć o całej sprawie bo masz slowo przeciw słowu i możesz nigdy się nie dowiedzieć prawdy, a czyny Twojego chłopaka pokazują to, że traktuje Ciebie poważnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 19:24   #7
ladymezmerize
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio dzień przed tą awanturą kiedy się lekko pokłóciliśmy poszedł na lodowisko bo wiedział że tam będę (ja niewiedziałam że będzie) i mnie przepraszał i powiedział że nie da mi odejść , więc nie mam powodów by mu nie wierzyć .. Wczoraj zmienił status na wolny i strasznie się boję że go stracę ... Co mam zrobić ?! prosze was o pomoc
Właśnie, czemu nagle zmienił status na wolny, skoro niby było dobrze na koniec? Pojechał na lodowisko, mówił, że nie da Ci odejść a nagle ten wolny status? Skąd, dlaczego? Rozmawiałaś z nim później?
Stary 2014-01-08, 19:32   #8
Fleur_D
Zakorzenienie

A bierzesz pod uwagę jeszcze inną opcję: że i twój chłopak i ta Kaśka są niewinni? Twój kuzyn ich ewidentnie nie lubi (świadczy o tym ta wypowiedź, że "mają coś na sumieniu"). Poza tym to nieco dziwne, żeby Kaśka nie wiedziała, że jesteś jego kuzynką, w końcu dobrze zna i Twojego chłopaka i Twojego kuzyna. To tylko teoria, nie było mnie przy tym
Ale przemyśl to.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 21:18   #9
201803290936
Konto usunięte

A może se nawet trochę ponarzekał kiedyś, plus inni dorzucili po swoje "trzy grosze"? Zdarza się. Patrz na to, jak Cię traktuje i jak się zachowuje wobec Ciebie. Jeżeli jest OK, to tym razem odpuść.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 00:40   #10
ChodzmyNaSpacer
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj zmienił status na wolny i strasznie się boję że go stracę ... Co mam zrobić ?! prosze was o pomoc
No jak zmienił status to koniec świata

a tak serio to gdybym przejmowała się wszystkim, co usłyszę na swój temat, to chyba już bym z domu nie wychodziła. ludzie lubią interesować się cudzym życiem zamiast swoim. ktoś coś usłyszy, doda coś od siebie, poda dalej... lepiej pomyśl czy jesteś szczęśliwa z tym chłopakiem, jak do tej pory Cię traktował i czy takie sytuacje wcześniej miały miejsce, bo jeśli nie, ja bym chyba to zignorowała i nie doszukiwała się drugiego dna.
Stary 2014-01-14, 13:39   #11
Marta12345678900
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Plotki, kłamstwo i związek ... Co mam zrobić ?!!!

Po długim czasie spotkałam się z nim i uwierzyłam jemu .. Boli mnie samo to że teraz ma mało czasu bo studia , kolokwium jedno za drugim ... Chcę żeby znalazł dla mnie czas , wczoraj po zdanym kolokwium był ze znajomymi z grupy na piwie ale wrócił godzinę później ... smutno mi że laski z fbk wiedzą więcej o nim niż ja sama . i myślę że to ja jestem wpychana w grafik ... twierdzi że to nie prawda . widujemy się czw-pt-sob-ndz bo pon-śr ma zajęcia do wieczora . Dziś chcę się z nim spotkać bo mam dość tego że kłócimy się już kolejny dzień a chcę załatwić to na bieżaco ... Pytałam go o studniówkę , twierdzi że pójdzie jeżeli na 100% nie będę się czepiała jak z kimś pogada czy potańczy ... i że nie chce się kłócić przed studniówką i po studniówce bo to popsuje mi wieczór . Wymusiłam na dziś spotkanie bo czuję że on woli przebywać z ludźmi ze studiów niż z właśną dziewczyną .. twierdzi że to dziwne że dziś się mamy spotkać bo zawsze widujemy się w czwartek dopiero im mówi wiele na temat samej nauki a jak spytam jak w szkole po kolokwium to mówi że lipa albo nie chce o tym mówić ... jestem zazdrosna i ostatnio bardzo ale każda z was chyba by była jeżeli wasz facet miał by czas dla wszystkich tylko nie dla was ... twierdzi ciągle że jestem ważna dla niego i że przesadzam z innymi dziewczynami bo liczę się dla niego tylko ja ... Co mam zrobić ? pozwolić mu odejść by nacieszył się znajomymi czy ratować to ? szczerze wolałabym to drugie bo go bardzo kocham , ale jego mama nalega żeby wyprowadził się do Warszawy bo taniej wyjdą bilety ;(
Stary 2014-01-14, 14:21   #12
domiii91
Raczkowanie

Coż dla mnie to jest normalnie, że od czasu do czasu wychodzę na miasto ze znajomymi z roku, czy z koleżankami sama i tak samo jest z moim chłopakiem i jego kumplami, nie widzimy w tym nic dziwnego czy nienormalnego Poza tym, myślę, że powinnaś się troche uspokoić, jeżeli mu ufasz, to po co panikować co do jego koleżanek czy takich wyjść..
domiii91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:26   #13
Marta12345678900
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Plotki, kłamstwo i związek ... Co mam zrobić ?!!!

Chciałam się spotkać .. w pon był ze znajomi na piwie po kolokwium ,we wtorek nie wsiadł w ten uautobus co trzeba i nie wrócił na czas więc się nie spotkaliśmy , dziś powiedział że jego babcia miała atak serca i przeprasza mnie ale tel mu się rozładował i możemy spotkać się jutro ... już nie wiem czy zwyczajnie mnie nie zbywa ... nie bd się do niego odzywać już dziś ... ciekawe co jutro wymyśli ;(
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości