|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Ściskanie przy masażu jest jakby wstawianiem stawu. Czyli tak na prawdę nie tyle ściskamy, ile dociskamy staw do stawu w torebce (to nam powiedziała neurologopeda, można to robić wszędzie, nawet w paliczkach palców).
20 stron w aplikacji ja juz chyba wypadam z obiegu :<Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm... no to teraz mam dwie różne informacje. A jeszcze mąż pytał na parafii i ksiądz powiedział, że w takiej sytuacji w papierach będzie tylko matka chrzestna, a szwagier byłby "towarzyszem w życiu" i miałby normalnie na mszy siedzieć z nami. Ale dziwne to takie mi się wydawało. A jak byłam na naukach na chrzestną 2 lata temu to coś kojarzę że mówili że musi być matka i ojciec.
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Mao wg prawa kan. Jeden chrzestny może być w sytuacji wyjątkowej, np zagrożenia życia. Powinno być dwoje. Ale czasem sie na jednego zgadzają
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/dekoracja-na-tort-...834032160.html
http://allegro.pl/buciki-do-chrztu-d...858707169.html http://allegro.pl/buciki-cukrowe-na-...858702683.html \ które Wam sie najbardziej podobają? ;> bo to na tort na chrzciny ma byc. Ceną sie nie sugerujcie, bo jest w cenie tortu. NIestety nie ma tych co ja chciałam- z koronki, a znajoma nie zrobi bo nie ma czegoś tam. ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak probuje dostawic go bez to jest straszny ryk. Jutro chciałabym iść na wagę, tak dokarmiam ale staram się jak najmniej. Ktosiula a Mikus ma już jakieś godziny aktywności? Bo mój to albo jest przy cycu, albo go przebieram albo spi, sam nie polezy bo odrazu jest płacz, na brzuszku ciężko go nam kłaść przez ten gips ![]() A ja się opuscilam w czytaniu i nadrabiam was teraz
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzba dla mnie 2
czemu pisałaś że z butamimega problem? A Kacper jak prawdziwy facet- zakupy go wykończyły Firjal fajne laczki
|
|
|
|
#1538 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ooo, to widzę aktywności podobne ![]() Cytat:
Ja jestem chyba zbyt podejrzliwa ![]() Wiem wiem, że jeszcze chwila - i to długa. Tak się zastanawiam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też muszę coś kupić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1539 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie to pierwsze butki ![]() Cytat:
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
Przyjechałam dzisiaj na noc do rodziców, chyba mi potrzebny taki odpoczynek od męża... Rano padło za dużo słów i zrobiło mi się przykro ale mniejsza o to. Byłam dzisiaj na masażu i dowiedziałam się że mam nerw kulszowy uszkodzony i ogólnie zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej Na pocieszenie zrobiłam sobie pazurki na chrzciny ![]() Jaś dziś ma jakiś leniwy dzień bo ciągle śpi
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaby- tez si e o to boje, bo jednak kasa ogromna [ [patrzalam na te ergonomiczne i ok 400zl........]
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Ryba mi pierwsze butki najbardziej podchodzą. W ogóle fajne te dekoracje. Mnie babcia będzie robiła torty, to może zamówie taką dekoracje. Tylko jak oni to wysyłają??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle ciężko mi Was nadrobić pomimo tego że nie piszecie wcale tak dużo
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
A jak juz chcecie zeby Wasze dzieci byly takie grzeczne i wierzycie w zabobony to palilyscie bety? Ubiera sie kukle w ubranka dziecka i sie zakopuje.
![]() Rybka, kiecka super! a dekoracje wybralabym 1 :PMoje dziecko znowu usnelo :O i to po cycku:O ciekawe o ktorej sie obudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-08 o 21:17 |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki fajny kudłacz z tej Twojej córki ![]() mąż sobie świetnie poradził. Jak wróciłam z pierwszych zajęć, dziecko spało i pogardziło moimi cyckami, bo była świeżo nakarmiona. Wciągnęła w czasie mojej nieobecności jakieś 160 ml mleka. Akurat moja mama wpadła i wzięła ją na spacer. Wróciły po godzinie a Natalia dalej spała, więc wtedy skończyło się tylko na odciąganiu. Aż się poczułam niepotrzebna, jak dostarczyciel mleka. A skoro im tam dobrze poszło to wybrałam się na drugie zajęcia i po powrocie nie spała to dostała pierś, ale tak w sumie bardziej pociumkała niż cokolwiek zjadła, bo znowu wciągnęła chwilę wcześniej 150 ml. mi się najbardziej podobają trampki, ale jakoś mało chrzcielnie mi się kojarzą |
|
|
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazla ktoras sposob na nie budzenie sie dziecka po odlozeniu
po wymiekam.Od 17 do teraz odkladalam malego, usypialam,a on padniety zasypial szybciutko a odlozony budzi sie po 2 minutach maks.Lezalam z nim, glaskalam, zasnal i po chwili znow wielkie oczy i strach, gdzie on jest i nici ze spania.Teraz zasnal przy cycku ale tez dlugo trwalo. Ide spac do drugiego lozka, a go zostawie na tym niskim, nie bede go przekladac bo znow sie obudzi
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie dziecięce Marzanny
|
|
#1552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba w jakims zabezpieczeniu...Cytat:
dlaatego w piatek musze pogadac z chrzestnym...Cytat:
a to wrzuce cos z chrztu , po19tym;p bo nie mam butow i rajstop jeszcze Cytat:
![]() eee no to super ze sobie tak poradzili i nie patrz na to ze estes niepotrzebna tylko ze mozesz zawsze wychodzic no prawie zawsze ![]() Ciekawe jak tam Trele ![]() dzidziu i cos sie dowiedzialas/
|
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to już w ogóle jakaś masakra. Wszystko pod górkę,a potem się dziwią jak same berety w Kościele siedzą
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka z wieczora
Ale dzisiaj pospacerowaliśmy -2,5 godzinki na świeżym powietrzu. Po południu żeby dopakować zużyte kalorie robiłam po raz pierwszy gofry i nie chwaląc się wyszły pyszne ![]() Polecam pieluchy tetrowe od rp 77 jakby ktos chciał jeszcze zamówić-bardzo dobre jakościowo.Stacjonarnie płaciłam 4,20 za sztukę a na all 2,39(taki sam rozmiar![]() Teraz mam zapas że ho ho ![]() Ponadrabiam trochę |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Wy sie smiejecie ale ja slyszalam ze niektorzy tak robili
![]() Gorzej jak ktos obcy zobaczy takie zakopywanie kukly i pomysli ze to prawdziwe dziecko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i kiedyś zapewne się tam wybiore![]() NIE NADAJE SIĘ NA STUDIA, nie ogarniam materiału, jutro pisze maile do wykładowców ze w sobote nie mam z kim dziecka zostawić i czy mogę zdawać w innym terminie. Choćby za tydzień. A magisterka nawet nie zaczęta. Jutro idę do lekarza po wyniki czy wsio ok z moczem i krwią moją mężowi zapowiedziałam żę od popołudnia z nia siedzi.
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znacie jeszcze jakieś "zabobony"? ![]() Ja wierze że niektórzy mają coś na styl złego oka, albo po prostu źle życzą, z zazdrości czy nienawiści i dziecko później dostaje nieźle po tyłku jak jakiś urok zostanie rzucony. Albo zła aura i dziecko robi się niespokojne, płaczliwe. To akurat na własne oczy widziałam. Ciężko było mi w to uwierzyć, ale coś w tym jest. Zmieniłam dzisiaj mleko na aptamil comfort. zobaczymy co z tego będzie... to mleko jest absolutnie obrzydliwe, jak to zwykle bywa spróbowałam troche tego proszku i prawie to zwróciłam na wykładzine co to za świństwo!!! nie umiem nawet opisać tego smaku, jakbym wypiła butelke 150ml to rzygałabym dalej niż widziała.Szkoda mi mojego dziecka że takie wstrętne mleko pije. SMA extra hungry baby było pyszniutkie na sucho, mogłabym całą puche wciąć
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
ryba, ja też słyszę jak się w brzuchu przelewa
Co do bucików na tort - zdecydowanie pierwsze trampki. Przecież nie muszą wyglądać chrzcielnie ![]() Nie, ale jak już znajdziesz to daj znać bo też szukam takiego sposobu. Całe popołudnie spędzam nad cycoleniem, usypianiem i próbami odłożenie jak już zaśnie. Efekty odkładania takie jak u Ciebie. Dzisiaj już się pogodziłam z tym, że cały dzień leżę z pilotem w ręku i Igą na klacie. Tylko, że Ty pewnie tak nie możesz z racji starszaka swojego. Dobra, lecę ściągać mleczko
|
#1559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie czul,ze zmiana jest ... Cytat:
super! Cytat:
moj mowi tak samo ![]() widzi,ze z mala to sie noe da nic zrobic:p Cytat:
ja tak robie ![]() mala spi w lozeczku!!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
lepiej późno niż wcale .. Mała troche dziś spała , to ogarniałam chate , I pakowałam nas powolutku .. IDE poczytać! LINECZKA - z kad ta koszulka do fitnesu , bo ja też taka chce !! MAO - te nasze mamy to chyba zapomniały jak same dzieci miały. Moja co prawda nie wpieprza sie w mòj bałagan bo mieszkamy osobno, ale wczoraj np wpadła na pomysł zeby dać Majce czekolade PEPPER - witaj z powrotem Tak czytam I stwierdzam ze Majka porozdawała po godzinie swojego snu Waszym dzieciom Musze koniecznie wejsc dzis na kompa zobaczyc Tymusia sesje. Przy okazji przypomniałyscie ze nasza sesja też tuż tuż ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Cytat:
pomyśl ze mòj właśnie od 3 do chyba 9 tyg pracowal 14-22 6 dni w tygodniu. Teraz 10-18 bo dalej czekamy na zmiane :/ Dasz rade! Kwestia przyzwyczajenia. RYBKA - kiecka bomba. Z Twoimi włosami bedzie wygladała super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

ja juz chyba wypadam z obiegu :<

Ja dziś znów szukałam i znowu pudło - jedna w Orsayu mi się podobała ale nie było xl a l troche za upięta. Do 26 jeszcze troche czasu.
Kciuki za Anię

A leżaczek ma mega wypasiony. Corkaczarownic przypomnij mi ile płacilas?

pomyśl ze mòj właśnie od 3 do chyba 9 tyg pracowal 14-22 6 dni w tygodniu. Teraz 10-18 bo dalej czekamy na zmiane :/