|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
o boziu a juz mialam chec sie wybrac z mlodym do fryziera chyba jeszcze zaczekam ![]() Cytat:
![]() a u nas takie wiatrzycho ze łoalabogarety ![]() a widzisz....... to dlatego dzis nie bylo ani jednej paczki u nas ![]() o jejku... ![]() jak po wizycie??????????? ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
ja tez ostatnio mialam podobna akcje. zamowilam m.in. dwie pary szelek a dostalam jedna. napisalam mejla zeby zobaczyc reakcje bo szczerze mowiac nie nastawialam sie na nic a tu mila niespodzianka - za 2 dni mialam szeleczki ![]() cudnie!!!! Cytat:
ale extra!!!! moj tam nie chce powtarzac ![]() przykro mi Cytat:
dla Anulki!!!! Ciesz sie kobito ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
kupiliśmy z małżem lampeczkę słoneczko
![]() nie mogę się doczekać jak przyjdzie ![]() Fewciu, zdecydowaliśmy się w końcu na Britę - jesteśmy zachwyceni tzn mamy ją dopiero od 4 dni
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanka, i jak tam u Was??
|
#3065 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa, w buzi zawsze COŚ musi być, klocek, kulka, cokolwiek. Bez tego ani rusz ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44498378]Misia, zwyczajnie, mam twórczy nieład Dorka ma górne jedynki :d ale wiecie, co robi? zgrzyta zębami o zęby i płacze :/[/QUOTE] Młody zaraz po wyjściu najpierw górnych dwójek, potem jedynek zgrzytał aż uszy puchły i ciarki przechodziły. Na szczęście nie płakał. Znudziło mu się już. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44498378] Dorka ma górne jedynki :d ale wiecie, co robi? zgrzyta zębami o zęby i płacze :/[/QUOTE] Boi się?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Lady ![]() Laurko świetnie Cię rozumiem. Uwielbiam patrzeć na zabawy męża z Blanka ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Pytanie mam ![]() W naszym żłobku organizowane są dwie uroczystości: bal karnawałowy i dzień babci i dziadka. Powiedzcie co nakazuje "etykieta" rodzica? Powinnam być na tych uroczystościach? Owszem, mogę zapytać Pań, ale nie chcę popełnić faux pas ![]() By the way, zastanawiam się za co przebrać Blankę - dynia ( ), biedronka czy księżniczka/wróżka/czarodziejka/czarownica??
|
||||
|
|
|
#3067 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dziewczyny używające pieluszek pampers tych pomarańczowych. W netto sa po 19.99 |
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, to
dla Polci Dadol też przydeptał kilkanaście razy dzisiaj roczek ![]() Pstryniu może i jakoś uczcić ale ja ciotę dostałam dzisiaj.. O dziewczyny i tu mam pytanie (szczególnie te po CC) Bo niby tam na dole jest u mnie ok wsio, ale mam taką @ po ciąży nie dość że obfita to mam strasznie jasna krew jak z rany normalnie.. U Was jak to wygląda? (sorry za takie pytania )
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale unormowało się Neti -szukaj w koszu ,bo u mnie jest oczekujące
|
|
#3070 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie musisz być na uroczystościach, tzn. na dniu babci/dziadka będę ale na balu nie byłam rok temu, rodzice inni też nie. Biedronkę wiesz, na księżniczki, wróżki itd. przyjdzie czas, sama będzie chciała u nas 14 bal i już wiem - księżniczka, na dodatek w czerwonej sukni Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka dzis nie zrobila zadnego samodzielnego kroczka;>>> hmm usnela przed chwilą moja malutka
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Troszke nadrobiłam ale nie cytowałam, wiec napisze z pamieci...
![]() Mała moje kondolencje dla Dadusia i Pietraszka Najlepszego Nawijko ja nie mam problemu z drugim daniem, moje dziecko uwielbia ziemniaczki np z buraczkami i jakims mieskiem drobno pokrojonym, ostatnio zjadl ryz z rybka tez tak drobno pokrojona, zjadl by wszystko jak widzi ogorka kiszonego lub kapuste to az piszczy z zachwytu i chce jesc, ostatnio kopytka nawet wcinal ![]() Pamietacie jak Wam pisalam ze u Nas masakra bo 6 zebow na raz wychodzi, przebily sie dopiero 2 gorne jedynki, dwojki górne juz praktycznie na wierzchu ale jeszcze dokuczaja no i jeszcze dolne ida ale powolutku, takze nie mamy dalej spokoju ;/ za to z pracy jestem bardzo zadowolona, ciesze sie ze ją znalazłam i mam nadzieje że załapie sie na dłużej ![]() buziaki dla Was
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3075 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mój Domiś dziś samodzielnie stanął (nie licząc bułki, której się trzymał
) Muszę coś zrobić z tym moim kompem, bo nie widzę, jak synek Laurki się puszcza Jak to jest, że niektóre linki widzę normalnie, a inne nie. EhTo spóźnione życzenia: wszystkiego naj naj!! Współczuję... Cytat:
udała się? No i gratulacje za przedłużoną umowęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakie fajne rozrywki ma Blanka w żłobku
|
||||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawijko, właśnie mi chodzilo o to ze dla Antonia to duzo... U nas: 8-9 rano mleko zageszczone kaszka ok 210/180ml 10-12o zależy jak drzemka wypadnie-jest deserek, owocek, jogurt...(najczęściej np duży skoczek owocow +maly jogurt bd lub nestle) 15-17(przed albo po drzemce) sloiczek ten duzy ok 190 lub większy 220g 18-19 kanapeczka/owoc/jogurt(jeśli wszystko jest wcześniej to jest podwieczorek, jeśli drzemki oboznily posilek-wyedy zdarza sie ze podwieczorek wypada wogole. 20-21 mleko Moj nie jest niejadkiem az takim, ale jest wybredny-nie raz, wyrzucam to co ugotuje, bo kiljakrotne podejscia nic nie daja .. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż mój to jeszcze taki maleńki w porównaniu z Waszymi... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44498378]Misia, zwyczajnie, mam twórczy nieład Dorka ma górne jedynki :d ale wiecie, co robi? zgrzyta zębami o zęby i płacze :/[/QUOTE] oj mój też zgrzyta :/ przerażający dźwięk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
masakra... polepszył się mu humor, jak tylko tż wrócił do domu. Chyba Kuba ma mnie dosyć
|
|||
|
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44503257]wiesz, chyba nie tyle się boi, co mam wrażenie zabolało ją ![]() Nie musisz być na uroczystościach, tzn. na dniu babci/dziadka będę ale na balu nie byłam rok temu, rodzice inni też nie. Biedronkę wiesz, na księżniczki, wróżki itd. przyjdzie czas, sama będzie chciała u nas 14 bal i już wiem - księżniczka, na dodatek w czerwonej sukni też obficie i długo :/[/QUOTE] wymagająca panna ![]() Cytat:
![]() Mała strasznie współczuję przytulam...
|
||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co niby oznacza jak weżmie pieniądze? będzie biznesmenem ?ja nie będe nic stawiać :P A wiecie co.... Hania nie zgrzyta zębami ![]() Co do jedzenia Mi Hania na raz zjadła ten mały słoiczek to się cieszyłam, teraz obiadków w ogóle nie chce, jak ja jem to zje może troche kartofla albo makaronu, i po może 5 razach juz nie chce. jedyne co zjada to kaszkę rano a tak to mleko mleko mleko dzis jeszcze zjadla może z 5 kawałeczków banana.... nie wiem co jej sie dzieje ale zaczynam się martwić
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44503257]
Biedronkę wiesz, na księżniczki, wróżki itd. przyjdzie czas, sama będzie chciała u nas 14 bal i już wiem - księżniczka, na dodatek w czerwonej sukni [/QUOTE] hehe u Nas teraz tez faza ksiezniczek, koron itd itp. my mamy jasna rozowa suknie i czasem w domu sie bawi w ksiezniczke ![]() koniecznie Nam pozniej pokaz zdjecie tej swojej ksiezniczki
|
#3081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym przebrala za dynie ![]() i zapytalabym jednak panie, w kazdym zlobku/przedszkolu/szkole moga "oczekiwac" czego innego od rodzica ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: za kroczki!!!!Karusia - ode mnie tez najlepsze Zyczenia z okazji roczku!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Nie pamietam ktora to (mala ???) kupowala takie fajne butki dla juz chodzacego babla... Poprozsze o nazwe/linka ![]() Szajka, Ty tez pisalas o tych butkach... mlody ile ma te butki, chyba ze 3 tyg i juz sie porozklejaly, doopa doopa doopa
|
|||
|
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku małe sprostowanie: kroczków jeszcze nie było, samo puszczenie się, ale coś jest na rzeczy, bo już mi 3 razy wstawał z płaczem a śpi od 20.00
jakiś skok pewnie Ale dziękujemy za brawa
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Butki Befado
A jakie teraz macie?
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
Lady ja też planuję kupić, powiedz mi co ile trzeba wymieniać wklady? w saturnie widziłam za 59 zł i wkłady za 99zł.
|
#3085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do butów: wiecie, kupiłam takie jakby kapcie - ale oddam jutro bo za duże. Okazuje się, że dziecię moje ma rozmiar 19, bo 20 są za duże. Stopa 11cm. (zależy jak mierzę, ciężko jej zmierzyć). No ale tak czy siak boi się jak jej coś założyć - zaczyna płakać. Mamy chyba małą stópkę? Powiem Wam, że szybko się rozkręca z chodzeniem. Przez pół dnia jakby zapomniała, że umie, a potem potrafi przedreptać cały pokój i w ogóle się nie wywraca, tylko usiądzie jak coś. Przychodzi dać mi buzi jak wołam i ręce wyciągam. Cudnie wyglądają takie małe dreptusie! Jutro może nagram filmik, siostra mi pomoże. |
||||
|
|
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za pracęLence też bardzo wolno wychodzą od momentu przecinania do przebicia całego zęba conajmniej tydzień schodzi. Mała przykro mi z powodu dziadka
|
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a ja nie daję 2 dań (nooo BARDZO rzadko), zwyczajnie - ja sama nie robię 2daniowych obiadów, nie jemy tak. A jak pójdzie do przedszkola do tego oddziału żłobkowego od września, to myślę, że da radę
u nas tak7-8 rano kaszka mleczna ok. 11 (czasem 10, czasem 12, jeśli poszła spać) kanapka albo owoce 14 obiad 16-16 kanapka albo owoce -19-20 kaszka przy czym dzisiaj dzień śmiecia był rano kasza, potem pół zupki mojej, bo tata ugotował źle makaron no to wiadomo, nie dojedzona, akurat zaraz wracałam z pracy to dałam pół banana w łapę, zjadła, do tego 2 chrupki. Potem kanapka z szynką nieduża, potem znów pół banana + kawałek chałki w łapkę, bo przecież jak zobaczyła, że tata je... na kolację kasza i znów kawałek chałki, bo znów jadł... |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, też nad tym myślałam..muszę spróbować dać np.przed drzemka i po, ale nutę też on lepiej zje jak bardzuej glodny..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

Powiedziała fryzjerka że zwykle płacz jest i się nie udaje i takie dzieci do połowy ostrzyżone zostają bo wisk i zanoszenie się płaczem nie pozwalają na dokończenie roboty. Powodzenia, może i Dawid będzie dzielny ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pisałam Wam wczoraj,że dostałam uszkodzoną kokardę do włosów którą zamawiałam na all. Wczoraj cyknęłam parę fotek i złożyłam reklamacje (nie liczyłam nawet na odpowiedź bo to zaledwie o 4 zł chodzi, z resztą jakbym się uparła to przecież da się to zrobić
dziś zrobiła kupę do nocnika (pierwszą w życiu
[COLOR="Silver"]

nie dość że obfita to mam strasznie jasna krew jak z rany normalnie.. U Was jak to wygląda? (sorry za takie pytania 

klask i: za kroczki!!!!