|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
o matko ile wasze dzieciaczki jedza 400 na raz no chyba u nas nie mozliwe u nas teraz dobre czasy wiec tak to wyglada
8- kaszka ok 160-180 lub bula jak jedzie na reha ok 11 jogurt 100 ok 14 obiad ok 80-100 mamy bunt na obiadki 17 deser- jablko, banan, jakis deserek 120, budyn itd 19 kolacja jajko, jajecznica plus kromka chleba w miedzyczasie mandarynka herbstniczek Kiepsko wypadamy na tle watkowych dzieciaczkow a mo i uu na noc w nocy i popoludniu troch Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2014-01-08 o 22:27 |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to może 60 ml gęstej kaszki zje...
|
#3123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uciekam spać, miłej nocki, śpiącuch dzieciaczków i przyjemnych snów
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44505945] Hje, na moje oko zwyczajnie za dużo dajesz. 400ml kaszki??? dziewczyno, to jest więcej niż porcja doroslego! popatrz, sama się wkurzasz, że chcesz mniej ważyć, a tu małej rozpychasz żołądek? dziecko ma żołądeczek wielkości swojej pięści. Nawyki żywieniowe od dziecka się ustalają...[/QUOTE] Szaja, czyli ja tez daje za duzo? Kurcze, ale Kuba ewidetnie sie upomina... Oczywiscie, ze boje sie, ze mu rozepcham zoladek, ale z drugiej strony skoro tyle potrzebuje, a chudy jak szkapa...? Cytat:
I wielkie za chodzenie ![]()
|
||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
A Pola tej kaszy gęstej nie je, tylko to jest bardziej taka zupa mleczna, a zagęszczona owocami, o
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
oczami wyobrazni widzialsm mojego tadkaniejadka jedzacego 400 ml przez 3 godziny w krzeselku chyba na klej przyklejonego bo inaczej dawno by uciekl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
rzmawialam dzis z "kolezanka" z pracy, kobitka jest babcia, ta dziewczynka jest z poczatku grudnia '12, ze 2 tyg starsza od Kuby.
No i babka pyta sie mnie (po raz 958645213) czy Kuba chodzi ![]() no to ja sie tez pytam jak hania, bo wiem ze jeszcze nie chodzila przed swietami... no i dalej nie chodzi - ok, spoko... mowie ze przyjdzie i na nia czas ze narazie radzi sobie jak moze i ze pewnie niedlugo zalapie o co chodzi w chodzeniu itd a ta kobitka - no no , radzi sobie swietnie, tak smiesznie odpycha sie dupka ![]() dalej daje jazzu ![]() ale jak corka przyjechala z wnusia do nas na swieta to z dziadiem wzielismy mala w obroty, ja z jednej strony za raczke, dziadek z drugiej i uczylismy ja chodzic...
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-01-08 o 22:34 |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Poli schodzi zazwyczaj 30 min, no czasem do godziny. |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
czesc!
![]() Muszę pochwalic sie Olcią, wczesniej nie chciałam, co by nie zapeszyc Otóż moj córa znowu polubiła wózek
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Hje...ale wiesz ile z nas przez chwile mialo wytrzeszcz na
Tą cztery setkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dżizas..jak sobie takie rzeczy wyobrażam to mi żal tej dziewczynki :banghead::banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
co do jedzenie, to odkąd Oli zaczelo sie cos dział na dzisłach (w sensie zabkowania
) to niestety odstawiła jedzenie (po 9m-cu), jedyne co Nas ratowało to chleb i jabłko Chleb dalej jest hitem, wiec dostaje knapki z serem, twarogiem,jogurtem, pomidorem itp. Natomiast - tu nasze odkrycie - jezeli nie chce kaszy a wsypie jej amaratusa to zje! Nie całą porcję ale pare łyzeczek ładnie machnie, moze nawet ze 60ml Niestety owoce nie wchodza dalej, oprócz pomaranczy i ew. czasem kiwi
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Tress, jakie te dzieci są różne
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
szklanko kciuki zaciśnięte
oby to nie było nic poważnego...Wy piszecie to i ja napiszę, a co ![]() rano 7-8 - kaszka łyżeczką ok. 80-120 ml, częściej 80 ml potem kawałek chlebka z masełkiem, bułeczka - kromeczka/pół bułeczki obiad koło 13-14 jak ma dobry humor to ok. połowy dużego słoiczka jak jest gorszy dzień to dwie łyżeczki, zupka z żółtkiem ugotowanym na twardo ok. 17-18 owoc/deserek, albo kawałek banana, albo mały słoiczek czegośtam i cyc, cyc, cyc non stop... a tak w ogóle to po czym poznajecie, że Wasze dzieci są gotowe np na dwa dania? mieliśmy już dwie pobudki, dobrze, że śpi, bo limit cierpliwości na dziś się skonczył :/ |
|
|
|
#3139 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, nie wiem jak z rozmiarówką, bo ja po prostu mierzyłam zawsze, a na paluszki narysowane nie trafiłam nigdy :d
Hje, uff Nawijko, ale u was odstępy czasu są z jedzeniem, a tu dziewczyna pisze o jednorazowym dawaniu 400ml popatrzcie na roczek... ja nadal myślę http://nasze-zabawki.pl/klocki,lego-...0_Produkt.aspx pod choinkę dostała pierwszy zestaw i tam 2 buzie są, szał
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
moja JESLI zje kaszke to maks 80ml - najczesciej 60.
Ale od 2 tygodni nie zjadla kaszki wiecej niz pare lyzeczek....jutro przyjda z tesco nowe smaki, zobaczymy.. Cytat:
Chcecie miec kontrast? od razu przychylniej spojrzcie na jedzenie Waszych pociech.. Rano : proba kaszy zdrowy brzuszek z owocem ( bo mleczne sie skonczyly) - niet. 2 gryzy chleba z maslem zjadla. Po drzemce zrobilam nam jajecznice - zalezy mi na jajku z powodu zelaza w zoltku. Zjadla ode mnie z reki moze 5 razy. Sama tez cos probowala, ale ze 2 razy to zjadla, reszte wyplula. Potem zjadla chrupka kukurydzianego. Obiadu niet. odmowa. Ja robilam sobie makaron ze szpinakiem, pelnoziarniste penne mialam - dalam takie suche , ugotowane - zjadla 2 makarony. Probowalam dac ze szpinakiem, smak wyrazny bo czosnek tam, moze zasmakuje? Alez ja wykrzywilo! Wyplula zanim na dobre smak do niej dotarl. Potem probowalam z owocem : zjadla 5 lyzeczek moreli hippa, dalej juz bunt. Na koniec kilka platkow kukurydzianych. TYLE NA CALY DZIEN. |
|
|
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Mordki moje
Najlepszego dla roczniaków : Piotrusia, Dawida i zaległe dla Poli i Fifka Zdrówka dla wszystkich chorowitków Przepraszam, że mnie niema głupio mi strasznie bo nawet życzeń urodzinowych ostatnio dzieciaczkom nie napisałam Depresja mnie jakaś ogarnęła, mąż po ponad miesiącu wrócił do pracy i znów siedzimy sami z Pietrem , a tak fajnie było we trojkę. Poza tym po ostatnich chorobach mały znów nie chce nic jeść poza kaszką i UU No i mam doła, że to prze ze mnie że na co mi było przez 3 miesiące ryczeć z bólu przy każdym karmieniu jak teraz może przez te UU on nie chce nic innego? ![]() Przepraszam, za smuty Postaram się ogarnąć
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehh Piotrek dziś rano zjadł 1/4 szklanki kaszy, później gryza bułki, na wieczór dałam mu owoc ze słoiczka, znów z kaszką pomieszany, bo samego nie chciał zjadł może z 5 łyżek ![]() a obiad zrobiłam mu pulpeciki z indyka, spróbował raz i nie chciał. Próbowałam dać makaron pełnoziarnisty to nawet nie spróbował, banana też nie chciał
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah a jak robisz jajecznicę? I kiedyś pisałaś o omleciku....to też proszę przepis
![]()
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalas "moje dziecko.."? Bo sie gubie czasem ktora co pisala. Moge uzyczyc swojego egzamplarza lub podlinkowac wywiad z gonzalezem. |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie Twoja wina, że Piotruś nie chce jeść, taki etap/zęby/coś
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : jajecznice robie normalna, z odrabina maselka i soli - zwyczajnie, dla siebie, a malej troszeczke odkladam. Bo nie mialam nerwow do robienia na parze przy 90% prawdopodobienstwa ze wyrzuce. A mikrofalowki nie posiadam.
Omlecik tez jak dla mnie - tak jak ja robie sobie biszkoptowy : czyli normalnie piana z bialek + zoltko + lyzek mleka tyle ile jajek (ja robilam z dwoch, czyli 2 lyzki) i maki tyle ile mleka (tez 2 lyzki), szczypta soli. I to na maselku, powoli. Bialko chyba juz mozna dac, prawda? jesli dziecko nie ma zadnych alergii itepe? Czy dajecie dzieciom jajecznice taka jak ja, czy wszystkie robicie na parze jeszcze? ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Mleka krowiego nie podaje jeszcze. Tyle co te 2, łyżki w omlecie całym a ona jeśli zje to kawałeczek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah dziekuję
![]() aaaa masełko dajesz takie normalne, czy klarowane? ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- ja daję białko przy okazji jedzenia żółtka, kroję na plasterki i daję, sam musi sobie wziąć i zapakować do buzi, ode mnie nie zje myślę, że jak nie ma żadnej alergii to spokojnie możesz dawać ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- neti widziałaś moje zapytanie na fb? |
|
|
|
#3149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja niby wiem, że to nie moja wina, ale czasem takie głupie myśli się pojawiają W rodzinie ma przykład dziecka prawie 2 i pól rocznego na mm i on też nie chce nic próbować, na każdy nowy smak są wymioty ![]() Debrah, tak, czytałam Ja jajecznice robiłam i w mikrofali i na parze, ale niestety moje dziecko nią pogardziło
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neti http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-sowy ![]() kurcze a może zrobie rainbow cake ??? ![]() dobra serio juz ide
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

za chodzenie
klask i:

oby to nie było nic poważnego...
głupio mi strasznie bo nawet życzeń urodzinowych ostatnio dzieciaczkom nie napisałam