|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Dziekuje za odpowiedzi. Chyba sie mieszcze w waszej normie.
Mam szczotkr TT, uzywam lagodnych naturalnych szamponow bez sls, jestem w 3 miesiacu kuracji na wypadanie od zewnatrz ( ducray neoptide) i od wewnatrz ( cysteina b6). Pije skrzypo pokrzywe. Wiec poelegnuje. Czasem olejuje. Ja powinnam chyba ciut podciac ale dop po slubie. Wypadaly bardzo ale jest juz o wiele lepiej. Po prostu nie wiem juz ile to jest normalnie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście że przyjmujemy nowe PMki ![]() ![]() co do zmian stroju to ja nie przewiduje nic poza podpieciem trenu i zmianą obuwia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to? Ja moge!! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Zamowilam dzisiaj sukienke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, zapomniałabym! W piątek mam próbną fryzurę ślubną! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duzo z Was bedzie mialo 2, czy ja jestem jakis wyjątek z 1 ? :P ( i u mnie to nie kwestia pieniedzy, po prostu ja nie chce dlugiego welonu do kosciola a krotkiego na sale, bo te dziewczyny ktore tak maja to rozumiem, ze beda mialy 2 ![]()
02.05.2012 ![]() 14.04.2017 Maksymilian ![]() ![]() 13.05.2022 Filip ![]() Edytowane przez gornek Czas edycji: 2014-01-08 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1843 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie ślubne kazania w kościele są naprawę fajne, nie wiem jak to wygląda w kościele katolickim, dlatego wydaje mi się że nie jest jakieś mega powalające to co mówi ten ksiądz. Chociaż fajnie, że tak z uczuciem, jakby naprawdę był zainteresowany. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u ciebie w kościele są jakieś inne tradycje niż w katolickim? macie jakieś specjalne obrzędy? może napiszesz coś jak u ciebie to wygląda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opiumalfa mi ilość wypadających włosów zmalała odkąd używam właśnie TT. Jak wcześniej TŻ widział ile po czesaniu zostaje ich na szczotce zawsze był przerażony i mówił że lnieję ![]() To jeszcze w offtopowym temacie włosów, może macie do polecenia jakiś dobry szampon przeciwko ich przetłuszczaniu?? ![]() ![]() edit: Dziewczyny czy zamawiała któraś z Was welon z tiulu muślinowego? Czy on naprawdę różni się czymś od zwykłego? Ja chyba zamówię najprostszy, myślę nad takim: http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...owy-p-351.html
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą ![]() Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2014-01-08 o 22:52 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
sensuall
witaj ![]() Kaigara - siostra bedzie pamietac ![]() ![]() jutro przymiarki ![]()
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja caly czas szukam. Mialam jeden ale przed koncem butelki przestal byc skuteczny niestety ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamy zwyczaj ze świeczkami: Matki zapalają dwie skrajne świeczki, a potem młodzi odpalają wspólnie trzecią, środkową świeczkę i gaszą te dwie. Symbol nowego, wspólnego życia - to chyba jasne. ![]() Kazanie zwykle mówi o Bożej miłości, pastor stara się opowiedzieć coś o młodych, o ich związku, o potencjalnych problemach, jak mogą je pokonywać i jak mogą sobie okazywać miłość, dzięki temu jacy są. Czyli że jak ktoś jest skrupulatny to na pewno zrobi dobry obiad, ale też będzie się złościł jak nie będzie idealnie posprzątane. ![]() ![]() Wspólnie śpiewamy pieśni, każda para sama wybiera jakie pieśni chce. My mamy dopiero jedną wybraną, ale jeszcze planujemy ze dwie. Nasz zespół uwielbienia to będzie osoba grająca na klawiszach i druga śpiewająca, ale można zrobić dowolnie. Czasem gra cały zespół - perkusja, gitara, klawisze, czasem tylko jeden instrument. Co kto woli. ![]() Mamy trochę inną przysięgę małżeńską. Mamy ten amerykański fragment "w zdrowiu i w chorobie, w dostatku i biedzie..." i oczywiście zwrot do Boga. Protestanci nie modlą się do świętych, ani do Marii. Nie przetoczę całej przysięgi, bo my mamy specyficzną, autorską pastora, więc nie znam jej (jeszcze?) na pamięć. To tak na szybko, jak są jeszcze jakieś pytania to odpowiem. ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1851 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit. Cytat:
![]() Powodzenia na przymiarkach! Zazdroszczę ![]() Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-08 o 23:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Nie zdazylam pstryknac foty
![]() ![]() Weszlam przymierzylam pierwsza sukienke i wiedzialam ze juz blisko ![]() zainspirowana jeszcze jeszcze innymi sukienkami wprowadzilam male zmiany (gorset serduszko ale u dolu w ksztalcie litery v) i wyjdzie cos takiego- kroj jak pierwsza suknia, gorset jak na drugim zdjeciu wyszywany na gorze krysztalkami swarovskiego, czyli suknia mojego projektu ![]() 5_s.jpg suknie_slubne_1334250317 (1).jpg Edytowane przez mmona24 Czas edycji: 2014-01-09 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
mmona zapowiada się bardzo obiecująco!
![]()
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zaliczka za salę - 3000zł zaliczka za video - 300ł zaliczka na suknie - 500zł zaliczka za barmana - 100ł zaliczka za foto - 700ł zaliczka za zespół - 300zł zaliczka na cista - 300zł wódka - 2080zł kolczyki - 175zł bielizna ślubna - 300zł moje buty - 370zł TZ buty - 380zł literki ~ 80zł obrączki - 350zł obrazek do poświęcenia - 190zł zaproszenia ~180zł poradni - 100zł razem ponad 9300zł ![]() Cytat:
![]() powodzenia na przymiarkach! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nmona zapowiada się bosko! ![]()
![]() 2015 ![]() Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2014-01-08 o 23:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
oby
![]() ![]() Edytowane przez mmona24 Czas edycji: 2014-01-09 o 00:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, przeczytałam 17 stycznia
![]() ![]()
#1858 |
Zakorzenienie
|
swiat_katarzyny Mnie też kółeczko i ta piosenka przeraża. Planujemy rodzicom zadedykować pokaz taneczny - niespodziankę, a potem wręczyć prezenty.
Kishlaczkowa Urzekł mnie ten filmik - widać, że dla młodych ceremonia była przeżyciem, a nie dodatkiem. I to, że całość była taka niewymuszona, bez fajerwerków w stylu - skoro klip ślubny, to koniecznie migawki ze skoków na bungee albo paintballa. anannke Oj, ja też nie spotkałam się z takim kazaniem. Albo trafiają się bardzo szablonowe i ogólnikowe (jakby większość księży miała blade pojęcie o miłości i małżeństwie), albo szokujące. To ostatnie bywa zabawne - ksiądz na ślubie znajomych rzucił na dzień dobry, że młodzi będą mieli dziecko. Rodzina młodych, moherowe ciocie w szoku; dopiero pod koniec wyjaśnił, że chodziło o to, że wspierają potrzebujące dziecko ![]() wenedka Ysia podpowiedziała dobry pomysł ze slajdami ze zdjęć i delikatną muzyką. Co do dziękowania świadkom - zastanawiam się, jak to jest w zwyczaju - znam pary, które odstawiają wielką szopkę również i z tym - księgi pamiątkowe, dyplomy, sesje zdjęciowe. Aż głowa boli. czekooczekolada Też jestem za 4 - piękny i dobry tekst. A że przedtem miała go Twoja siostra - naprawdę nie szkodzi. Mało kto pamięta dokładne teksty (chyba, że jest to "teatr umyślnie straconej wolności" ![]() hjarta Podobają mi się ![]() Lemon_Drop A propos efektu pandy u wzruszonej panny młodej - zawsze można uczulić makijażystkę na to. U mnie będą kępki rzęs, bez tuszu i mogę ryczeć do woli ![]() Anesthesia Powodzenia ze wszystkim ![]() ![]() iza Ciężki orzech do zgryzienia, wszystkie zamieszczone kolczyki wg mnie będą pasować - perły idealnie dopełniają sukienkę ![]() misia ![]() madzixx Tym bardziej gratuluję makijażystki. Makijaże Agi uwielbiam, jesteś w dobrych rękach ![]() mojakaren Wg mnie podpisanie umowy naprawdę nie zaszkodzi (tak na wszelki wypadek). asiulek Co do dekoracji kościoła - u nas dekoracjami zajmuje się siostra zakonna. Po cichu liczę, że ma ukryte talenty w tej materii. Zawsze jest jeszcze opcja dogadania się z innymi parami, które biorą ślub i złożenie się w kilka osób. sensuall Witaj ![]() mimi_77 Podobają mi się la body - mam nadzieję, ze są tak wygodne, jak zachwalają ![]() mmona24 Sukienka zapowiada się bardzo pięknie ![]() gornek Jestem jeszcze niezdecydowana w kwestii welonu. Na pewno do kościoła będzie dłuuugi welon - chciałabym tak iść majestatycznie (modlę się, zeby się o niego nie zabić ![]() ![]() cashmere Dołączam się do pytania o tiul muślinowy. Zamawiałam próbki zaproszeń ze zwykłego tiulu; a to zupełnie inny rodzaj tiulu niż na mojej sukience (jaki to jest - nie wiem; może ten muślinowy). Faktycznie - w dotyku bardziej miękki, trochę bardziej lejący. I oczka są gęściej ułożone. Kaigara Piękne zwyczaje (tego ze świeczką w ogóle nie znałam). Katolicy śpiewają, zapewniam ![]()
#1859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapowiada sie pieknie! Cytat:
![]() cornflower_girl, niestety, slajdy i muzyka w tle nie sa w naszym stylu...
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.