Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 22:44   #1561
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cos nie pocytowało wszystkiego

Lineczka To nie ma się co dziwić że Nela tak długo śpi skoro od poczatku tak miała.Dla mnie byłoby to nie do przyjęcia bo my mamy inny rytm po prostu.Zresztą na początku wybudzałam do jedzenia,ale to dlatego że Tymek trochę mniejszy sie urodził,a poza tym lekarka kazała budzić

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
śliczny Tyumulek
ja żałuję że nie zrobiliśmy sesji ale pierwsze tygodnie były ciężkie. Ale może na roczek sobie strzelimy
Jest tyle okazji że na pewno jeszcze skorzystacie.A taki większy dzieciaczek to i minki,uśmiechy,pozy.Sama radość.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Jaka piękna sesja ale to zasługa modela!!! Super.

A tu jaka piękna czupryna...Jej jakie te zdjęcia wszystkie są super, dzieciaki takie piękne. I pomyśleć że za jakiś czas z łezką w oku będziemy wspominać jakie te nasze cudowności były malutkie i piękniutkie i grzeczniutkie.
Czasem chciałabym żeby czas się zatrzymał
Dzieciaczki takie malutkie są kochaniutkie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Mao jak pieczesz z czystej mąki chlebowej to tak, ale ja wyczaiłam kilka fajnych przepisów tylko z dodatkiem chlebowej albo żytniej, to różnica jest. Ale jak Ci pasują mieszanki to szybciej jest bez wątpienia. Cudny ten zapaszek jak się chlebuś piecze

Aaby nie wpadłam na to, że to może skok, bo u nas też ostatnimi dniami Hania się wybudza z takim płaczem strasznym jakby własnie czymś przerażona, już się martwiłam, a może to "tylko" skok
U nas tez czasami jest nagły ryk podczas snu przeważnie.Potem już po spaniu dopóki nie uspokoję.Ale ostatnio spokój.
Czasem mam wrażenie że coś złego sie śni.

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Przepiękne zdjęcia. Cudowna pamiątka będzie Aż się zaczęłam zastanawiać czy też nie zrobić
Polecam,fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Ja też polecam Octenisept, nam pomógł również na biały nalot na języczku, chyba ze 2 razy zastosowałam i śladu nie było
My już po szczepieniu, mój dzielny synek płakał tylko w chwili ukłucia, a gdy go przytuliłam od razu w śmiech
Rybko - waga Alex - 7 tydz - 5135 g

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale zdjęć nawrzucały
Muszę w wolnej chwili (o ile będzie taka) wejść na komputer.

Chusteczki te zielone dady były dzisiaj, a ja nie wzięłam, bo nie wiedziałam, że fajne. Jutro może jeszcze będą to wezmę razem z pamerami.

No i muszę się pożalić. Mężowi skończył się urlop dzisiaj Cały czas od narodzin małego byliśmy we trójkę, aż tak dziwnie i smutno tu dzisiaj. Poszedł godzinę temu, a już tęskni on, tęsknimy my Wczoraj śmiał się, że w końcu odpocznie, a ja mu zazdrościłam. Dziś już nie jest mu tak wesoło, nam też nie. Na szczęście zaraz babcia kończy pracę i wpada do nas, to trochę się rozerwiemy

Aa i jeszcze o wkładkach laktacyjnych miałam napisać od dwóch dni. Kupiłam na spróbę z rossmana, chyba babydream i albo jakieś felerne mnie się trafiły, albo są beznadziejne. One jakby tych boków nie mają dobrze sklejonych. Po godzinie jak wyjełam pierś do karmienia, to się przeraziłam. Sutek miałam cały oblepiony tą watką ze środka Sprawdziłam resztę i jest to samo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiem co czujesz,też tak miałam
Ale spokojnie to kwestia przyzwyczajenia.Ter az nawet więcej w domu zrobię bo wiem że muszę się zmobilizować.Skończyło sie lenistwo
No i mam więcej dopołudniowego czasu na wizaż

Co do wkładek to ja je lubię i wata mi nie osiada

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 22:49   #1562
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
My dzis z Leosiem bylismy na Usg bioderek. I wszystko z bioderkami ok
Normalnie jestem dumna z mojego syna bo bardzo grzeczny byl w przychodni
Mam nadzieje ze uda mi sie wejsc pozniej na kompa coby zdjecia poogladac
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
Fajnie że z bioderkami ok
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie ochy i achy pod adresem Niny Też jestem w niej zakochana
Macie jeszcze moje ukochane foto

Załącznik 5535961
(usunę za parę godzin)

Ze spraw bieżących:
- herbatka koperkowa - od początku piłam sporo herbatki koperkowej, wszak pomaga na brzuszek itp. Ale jakiś czas temu odstawiłam (w sumie przypadkiem, po prostu nie piłam parę dni) i Ninie nagle przeszły nocne prężenia! Myślę, że to ta herbatka Także jeśli pijecie, a dzieciaki mają problemy, to może to kwestia właśnie koperku?
- czy Wasze dzieciaki też tak uparcie patrzą w tv? Jak leży z nami w pokoju i tv jest włączony, to Nina wpatruje się jak w obraz Czy to MiniMini, czy jakieś durne rozmowy w toku Może jej to zaszkodzić? Nie chcę popsuć jej wzroku czy coś
- jak Wasze maluchy spędzają aktywne godziny? Bawicie się z nimi jakoś? Bo ja już nie wiem, co z nią robić Mam wrażenie, że jestem złą matką i nie dostarczam jej odpowiedniej ilości rozrywki, zabaw itp.
- Mała od paru dni tak fajnie podnosi nóżki i pupę Uwielbiam ją! Schrupałabym na miejscu! Kiedy dzieciaki łapią się za stópki i biorą je do buzi?

A poza tym martwią mnie bioderką, bo Nina w ogóle nie chce leżeć na brzuszku Tak jak na samym początku leżała chwilę, miała główkę na bok i wszystko było ok, nawet 2x usnęła, tak teraz uparcie próbuje główkę dźwigać, a jak już się zmęczy, to ma nos w podłożu i się wkurza, bo nie może oddychać. Nie pomyśli, żeby główkę położyć na boku. I jak te bioderka mają dojść do siebie Przeraża mnie, że mogą ją wsadzić w jakieś rozpórki - a do wizyty coraz mniej czasu

Tak w ogóle w weekend zamówiłam zaproszenia na chrzciny, wczoraj były wysłane i czekam (wiem wiem, dość późno biorąc pod uwagę, że chrzciny 19.01. No ale to i tak formalność, bardziej na pamiątkę dla dziadków... i tak wszyscy wiedzą, kiedy są chrzciny ). Zamówiłam też na dzień babci i dziadka fotoksiążki Zastanawiałam się nad tymi za 20zł, ale nie chciało mi się czytać ich obszernego regulaminu, a ja jako człowiek podejrzliwy węszę podstęp i np. nie wiem, czy nie roszczą sobie praw do wykorzystywania zdjęć itp. Zamówiłam więc w Fotojokerze - do wczoraj był kod rabatowy, także za jedną zapłaciłam 40zł. 2x więcej, no ale... trudno. Raz w roku mogą dziadkowie dostać (choć nie wiem, czy zasłużyli ).

Jak czasem leżaczka nie przestawię to wielkie oczaki wpatrują się w tv z zainteresowaniem
Ale szybko go odwracam-zdecydowanie to jeszcze nie czas na tv
Ja w ramach zabawy śpiewam,tańczę,pokazuję grzechotki i ksiażeczki(kontrastowe).B awimy się w nie ma nie ma -jest!
Ogólnie duzo gadam.
Kładę Tymka na podłodze i wydaję nad nim dziwne dźwięki i całuję rączki,nóżki.Czasem kladę też brzuszkiem do brzuszka i ćwiczymy podnoszenie główki.
To chyba tyle

Sanrioo,olenka 350 zł za 25 ujęć(15x21) plus płytka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-08, 22:54   #1563
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Anka, ale on duży a na ten spacer nie mogłas sie ubrać choć w jakieś gacie?

Dziewczyny, ja znów z głupim pytaniem.. czy jak Wasze dzieciaczki jedzą to słyszycie jak im sie w brzuchu przelewa?
Ja czasami.
A miałam pytać ..
Kacperek Ci przespał taki długi shoping? Nie płakał ?
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Rybka, piżamkowe spodnie mam pierwsza klasa. W różową krateczkę, sexy!
Tutaj często widze ludzi w piżamach. Nikt się nie przejmuje, na spacerze 2 babulinki spotkałam, to mnie tylko pozdrowiły ja na pustkowiu mieszkam
Potwierdzam.
Tu ludzie w pizamach to Norma. Prosto z lozka do supermarketu .

Cytat:
AAAA zachorowałam na te buty: http://wojas.pl/produkt/7686 ale szkoda mi tyle dać kasiory, może jeszcze przecenią
Łoo matko. Kark skręcony w 4 miejscach ..

Pisałyście o TV. U mnie problem też jest, bo Majka patrzy, wiec czesto wyłanczam.
Mam bardzo mały salon I bardzo duży telewizor I jestem przekonana ze był moment kiedy ja rozdrazniał tv.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 23:02   #1564
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Potwierdzam.
Tu ludzie w pizamach to Norma. Prosto z lozka do supermarketu .
ja codziennie jak ubieram małego śmieje się z tych rajtuz założonych na chłopca na IP, co babka poznała że dziecko Polki (ostatnio o tym pisałaś)... no nie moge

ja zarzuciłam na siebie bluze i kurtke a te gatki do spania to takie normalne raczej, nie lubie jak na pierwszy rzut oka widać że się w piżamce paraduje

health vis powiedziała dzisiaj, żebym cieplej ubierała małego na spacery, żebym miała pewność że będzie mu ciepło, bo charczy. zdziwiłam się, bo zazwyczaj angole na takie rzeczy to nie zwracają uwagi.
mały dalej mi charczy, najbardziej jak pije z butli, mam wrażenie że całe płucka albo oskrzela ma zawalone. ale nie ma żadnej temperatury, mierze codziennie i nic

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 23:08   #1565
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kurcze, widzę, ze w Kościele dziwne rzeczy się dzieją. Świadek chrztu jest wtedy,gdy chrzczony jest dorosły. Księża to chyba wlasne prawo tworzą

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Dziewczynie ktora ma byc chrzestna odmowił ksiadz - oczywiscie polski dlatego , że jest przed ślubem, aktualnie u tego samego ksiedza pobiera nauki przedmalzenskie. Powiedział, ze zgadza sie na to zeby była "świadkiem chrztu" a jak juz weźmie ślub to mozna chrzest odnowic
Dlatego bede chrzciła w angielskim kościele , tam nikt nie ma nic przeciwko, pieniedzy nie chce , nauki nie potrzebne, zapisow nie ma. Podobno spowiedzi też nie ma , bo spowiadac masz sie przed Bogiem a nie przed Ksiedzem (???)

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Oj gapi nam się córka w TV też, czasem aż się bulwersuje jak ją odwrócę.

Jaki fajny kudłacz z tej Twojej córki

mąż sobie świetnie poradził. Jak wróciłam z pierwszych zajęć, dziecko spało i pogardziło moimi cyckami, bo była świeżo nakarmiona. Wciągnęła w czasie mojej nieobecności jakieś 160 ml mleka. Akurat moja mama wpadła i wzięła ją na spacer. Wróciły po godzinie a Natalia dalej spała, więc wtedy skończyło się tylko na odciąganiu. Aż się poczułam niepotrzebna, jak dostarczyciel mleka. A skoro im tam dobrze poszło to wybrałam się na drugie zajęcia i po powrocie nie spała to dostała pierś, ale tak w sumie bardziej pociumkała niż cokolwiek zjadła, bo znowu wciągnęła chwilę wcześniej 150 ml.

mi się najbardziej podobają trampki, ale jakoś mało chrzcielnie mi się kojarzą
Zazdroszcze
Ale bardzo sie cieszę , z Waszego sukcesu.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Znalazla ktoras sposob na nie budzenie sie dziecka po odlozeniu po wymiekam.Od 17 do teraz odkladalam malego, usypialam,a on padniety zasypial szybciutko a odlozony budzi sie po 2 minutach maks.Lezalam z nim, glaskalam, zasnal i po chwili znow wielkie oczy i strach, gdzie on jest i nici ze spania.Teraz zasnal przy cycku ale tez dlugo trwalo. Ide spac do drugiego lozka, a go zostawie na tym niskim, nie bede go przekladac bo znow sie obudzi
De a sprobuj go odkladac na boczek?
U nas to wydłuzyło czas drzemki z 5 do 20 minut
Cytat:
Pierwsze słysze o tym zakopywaniu

znacie jeszcze jakieś "zabobony"?

Ja wierze że niektórzy mają coś na styl złego oka, albo po prostu źle życzą, z zazdrości czy nienawiści i dziecko później dostaje nieźle po tyłku jak jakiś urok zostanie rzucony. Albo zła aura i dziecko robi się niespokojne, płaczliwe. To akurat na własne oczy widziałam.
Ciężko było mi w to uwierzyć, ale coś w tym jest.

Zmieniłam dzisiaj mleko na aptamil comfort. zobaczymy co z tego będzie... to mleko jest absolutnie obrzydliwe, jak to zwykle bywa spróbowałam troche tego proszku i prawie to zwróciłam na wykładzine co to za świństwo!!! nie umiem nawet opisać tego smaku, jakbym wypiła butelke 150ml to rzygałabym dalej niż widziała.
Szkoda mi mojego dziecka że takie wstrętne mleko pije.
SMA extra hungry baby było pyszniutkie na sucho, mogłabym całą puche wciąć
Kurde a mi sie wydawalo, ze jakos smierdzi to mleko .. Fuj!

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-08, 23:13   #1566
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, ja też chcałam w tesco z dostawą sobie zrobić zakupy, ale u mnie jeszcze nie ma

będzie dobrze, zobaczysz!!!

za bioderka

Mao- az mam ochote na chlebek
a do potówek- przyemywaj przegotowaną wodą, i nie przegrzewaj

sukienka- http://www.sin-say.com/pl/pl/collect...x/sinsay-dress
[siostra mi kupiła. która kazała mi ją "naciągnąć?"
teraz musze tylko buty dokupić

CZY JEST TU KTOS NA BEBILON PEPTI??
Fajna kieca,teraz ogólnie chyba czarno biały w modzie jest bo dużo sukienek w takich zestawieniach.
Ja ja i widzę udało się.Kochana siostrzyczka

Cytat:
Abby odnośnie dostarczania rozrywki, to mam podobne odczucia, że jestem złą matką, która własnego dziecka nie potrafi zabawić. Mój trochę poleży na macie, albo w leżaczku, trochę pogadamy, pośmiejemy się, poczytamy wierszyki, oprowadzam go po mieszkaniu, pokazuje różne rzeczy, śpiewam kołysanki itp. Niestety każda z tych czynności nudzi mu się po 15 min.

Bo jeszcze małe te nasze dzieciaki i dłużej nie skupią uwagi na czynnościach,ale warto próbować.Myślę że zaprocentuje na przyszłość
Mój np uwielbia opowieści i "oprowadzenia" po domu przez babcię.Kojaco to na niego wpływa
Cytat:
tez sie zastanawiałam

Kacper dzisiaj 7h spacer zaliczył. Ale słonko świeciło, myślę ze sie nic nie stanie 3h po galerii potem 2 na zewnątrz i 2 pół na pół. I tylko raz jadł ;)

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

nabijasz sie ze mnie?

Dziewczyny, wrzucałam ostatnio linka z "zabawami" dla dzieci od 0 do iluś tam
Spoko dzisiaj było tak cieplutko że tylko siedzieć od rana do popołudnia na zewnątrz.
Skoro mały zadowolony to służą mu takie wypady

za neuro
Cytat:
hello!

no masakra wczoraj była. ale dzisiaj jest okey.
byliśmy dwa razy na spacerze. raz sama, z samego rana wybyłam (nawiasem mówiąc małe spało 11 godzin) a później dziadek zabrał.

dzisiaj zarzuciłam kurtke i w piżamie poszłam na około osiedla. kij tam ze mną, mały był zadowolony

spróbowałam, przetarłam małego tsirtem po ogólnym odświeżeniu wacikami i dodatkowo mam kokardki - sztuk dwie.
zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże.
z tych "zabobonów" to można się śmiać, ale jak to mówią, wszędzie ziarno prawdy...

ten ciężar sprawia że czasem wręcz płaczę

nie wiem czy był zmęczony. nie było po nim widać, bo jak pisałam, miał regeneracyjne 5 minutowe drzemki.

Była dzisiaj u mnie health visitorka i mnie zaskoczyła. Zupełnie zapomniałam o tym że mnie odwiedzi.
Pytałam się o mleko i ilości jakie pije. Warzyliśmy, mierzyliśmy i wszystko jest OK, siatki centylowe mamy jak najbardziej w porządku i jesteśmy trochę ponad środkową linie.
pani powiedziała że jak głodny to karmić, widocznie tyle musi jeść. Pani dodała że nadwagi żadnej nie ma i nie zanosi się, poza tym mały wygląda na o wiele starszego dzieciaczka z wyglądu.
także nic nie zmieniam.
ograniczyłam herbatkę do jednej dużej butli i gitara gra. była dzisiaj spora i ładna kupka.

Rybko, plis dopisz.
waga 5,38 kg
Czyli spacerki mu służą
Klocuszek

Cytat:
Anka, ale on duży a na ten spacer nie mogłas sie ubrać choć w jakieś gacie?

Dziewczyny, ja znów z głupim pytaniem.. czy jak Wasze dzieciaczki jedzą to słyszycie jak im sie w brzuchu przelewa?
Yhy,nieraz burczy,odbija sie w środku i właśnie przelewa.Ogólnie dziwne dźwięki

Cytat:
W ogóle, jak dostaniemy jakis hajs na chrzciny to prawdopodobnie kupimy nosidełko dla Kacpra, bo dzisiaj z tym wózkiem było mega niewygodnie, małego miałam na rękach, bo chciał "oglądać " .. chciałam chuste ale jednak boje sie sama zawiązywać. no chyba ze nie bedzie kasy tylko same pezenty ;P

a Kacper dzisiaj o 9,30zjadł 150ml, potem o 14:30 150ml i do teraz nic. chyba sie zmęczył zakupami bo śpi...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

nie wiem,

ale to tak samo jak z tym przelewaniem wody...
Też z tego min. powodu planuję nosidełko tylko szukam sponsora

Cytat:
Innego wyjścia nie mamy
Ale jeszcze muszę napisać, że całe szczęście, że po miesiącu Tż nie wrócił do pracy.
Filip do miesiąca to było idealne dziecko. Spał, jadł i pampery brudził. Tyle. Równo po miesiącu zmiana i śpi tylko do południa i na spacerze. Reszta dnia schodzi nam na marudzeniu i cycoleniu i tak do 22. I gdyby po miesiącu Tż poszedł do pracy, to by myślał, że ja tylko siedzę i bąki zbijam. A tak przyszedł wczoraj jak widział, że się martwię i mówi, że przecież do południa zrobimy wszystko razem, a później mogę z małym leżeć, nic nie robić i nikt nie będzie miał pretensji, więc mam się nie martwić. Kochany jest czasem

Ja to czasem mam wrażenie, że cały przewód pokarmowy Filipa słyszę

Brawo za zrozumienie ze strony męża.

Cytat:
AAAA zachorowałam na te buty: http://wojas.pl/produkt/7686 ale szkoda mi tyle dać kasiory, może jeszcze przecenią
Chyba raczej nie,akurat ta firma w tej kwestii jest uparta
Ale jakościowo ok.
Lubimy z mężulem ich buty, ale z cenami to szaleją nawet po %

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-08, 23:20   #1567
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy Wasze dzidzie też sa takie blade jak śpia?

Majka jest czasem aż biała, nie wiem czy tak powinno byc

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-08, 23:21   #1568
nemosek
Zakorzenienie

MaomamiNosz kurcze dziecko masz to i nieraz dom nieogarnięty musi być.
Dzidzia Miałam kiedyś do obczajenia 40 stron
Nie lubię aplikacji

Cytat:
http://allegro.pl/dekoracja-na-tort-...834032160.html

http://allegro.pl/buciki-do-chrztu-d...858707169.html

http://allegro.pl/buciki-cukrowe-na-...858702683.html
\

które Wam sie najbardziej podobają? ;> bo to na tort na chrzciny ma byc. Ceną sie nie sugerujcie, bo jest w cenie tortu. NIestety nie ma tych co ja chciałam- z koronki, a znajoma nie zrobi bo nie ma czegoś tam.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

u mnie to sie nazywa świadek chrztu
Według mnie pierwsze

Cytat:
No właśnie nie czytałam, za długi Dlatego zamówiłam w fotojokerze

Właśnie nie podoba mi się, że Nina w tv patrzy, ale jak leży w pokoju na kanapie to się patrzy. Mam w ogóle nie włączać tv? A też nie chcę, żeby sama w sypialni leżała, bezsensu...
Ooo, to widzę aktywności podobne

No właśnie Ja jestem chyba zbyt podejrzliwa

Wiem wiem, że jeszcze chwila - i to długa. Tak się zastanawiam

Ładna
Ja też muszę coś kupić A chrzciny też 19tego

Otóż to

Super!

Normalnie słyszę jak mleko wpływa do pustego żołądka

Ja też myślałam o nosidle, ale czaję się na Tulę, a to jest ogromna kasa A co, jeśli użyłabym 5x?

Nie obraź się, ale są paskudne
Też o Tuli marzę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-08, 23:33   #1569
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Przyjechałam dzisiaj na noc do rodziców, chyba mi potrzebny taki odpoczynek od męża... Rano padło za dużo słów i zrobiło mi się przykro ale mniejsza o to.
Byłam dzisiaj na masażu i dowiedziałam się że mam nerw kulszowy uszkodzony i ogólnie zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej
Na pocieszenie zrobiłam sobie pazurki na chrzciny

Jaś dziś ma jakiś leniwy dzień bo ciągle śpi
O żesz to boliiiiiii...
I co teraz w dalszym ciagu masaże???To przez cc?

Cytat:
bo mam lydki jak uda no moze nie az tak, ale mam z tym problem...;/ i halluksy [ale z tym to lajt, gorzejz tymilydkami]

aaby- tez si e o to boje, bo jednak kasa ogromna [ [patrzalam na te ergonomiczne i ok 400zl........]
Ergonomiczne najlepsze,ale fakt to spora inwestycja ale i zdrowa inwestycja.
Tylko co jak dziecko nie będzie lubiało się nosidełkować

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A jak juz chcecie zeby Wasze dzieci byly takie grzeczne i wierzycie w zabobony to palilyscie bety? Ubiera sie kukle w ubranka dziecka i sie zakopuje.

Rybka, kiecka super! pokaz sie w niej a dekoracje wybralabym 1 :P

Moje dziecko znowu usnelo :O i to po cycku:O ciekawe o ktorej sie obudzi

Ide robić kukiełkę i zakopię jutro pod blokiem

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Oj gapi nam się córka w TV też, czasem aż się bulwersuje jak ją odwrócę.

Jaki fajny kudłacz z tej Twojej córki

mąż sobie świetnie poradził. Jak wróciłam z pierwszych zajęć, dziecko spało i pogardziło moimi cyckami, bo była świeżo nakarmiona. Wciągnęła w czasie mojej nieobecności jakieś 160 ml mleka. Akurat moja mama wpadła i wzięła ją na spacer. Wróciły po godzinie a Natalia dalej spała, więc wtedy skończyło się tylko na odciąganiu. Aż się poczułam niepotrzebna, jak dostarczyciel mleka. A skoro im tam dobrze poszło to wybrałam się na drugie zajęcia i po powrocie nie spała to dostała pierś, ale tak w sumie bardziej pociumkała niż cokolwiek zjadła, bo znowu wciągnęła chwilę wcześniej 150 ml.

mi się najbardziej podobają trampki, ale jakoś mało chrzcielnie mi się kojarzą
Czyli droga wolna-masz wychodne!
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Znalazla ktoras sposob na nie budzenie sie dziecka po odlozeniu po wymiekam.Od 17 do teraz odkladalam malego, usypialam,a on padniety zasypial szybciutko a odlozony budzi sie po 2 minutach maks.Lezalam z nim, glaskalam, zasnal i po chwili znow wielkie oczy i strach, gdzie on jest i nici ze spania.Teraz zasnal przy cycku ale tez dlugo trwalo. Ide spac do drugiego lozka, a go zostawie na tym niskim, nie bede go przekladac bo znow sie obudzi
Dzisiaj po kapieli było podobnie.Najedzony przykimał przy piersi,odłozyłam i płacz.Wzięłam na ręce,pobujalismy sie w fotelu przysnął i za chwile znowu gotowy.Wyladował u tż na klacie i w końcu odpuścił.Po odłożeniu spi do teraz.
Ostatnio przytulasek straszny sie zrobił
Cytat:
nie wiem chyba w jakims zabezpieczeniu...

no bez kitu, malo tego uslyszalam [ale nie potwierdzone przez najblizszych] ze ksiadz u nas na tych naukach bierze dospowiedzi twarza w twarz [w zakrystii] i tych chrzestnych co kawaler/panna wypytuje o szczegoly ich zycia i jak znajdzie jakis punkcik [np. ze owy kawaler jest z dziewczyna i pomieszkuja] to odmawia chrztu:confused: dlaatego w piatek musze pogadac z chrzestnym...

hahahahahaha

a to wrzuce cos z chrztu , po19tym;p bo nie mam butow i rajstop jeszcze

no malo chrzcielne..;p ale ladne

eee no to super ze sobie tak poradzili i nie patrz na to ze estes niepotrzebna tylko ze mozesz zawsze wychodzic no prawie zawsze

Ciekawe jak tam Trele
dzidziu i cos sie dowiedzialas/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-08, 23:35   #1570
paulinaizabela
Zakorzenienie

Jednak nie byłyśmy na spacerku, bo się zapowiadało na deszcz a zaczęło padać dopiero koło 7 Ale poszłam sama na miasto, bo musiałam zdjęcia odebrać i przy okazji w sklepie obok kupiłam spodnie
Ale dziś Majeczkę przestraszyłam Jadłam obiad a ona spała w łóżeczku i spadł mi widelec na talerz....ta się rozryczała chyba na 10 minut i już było pospane....

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
ja zawału dostanę..znowu jest zaitubowana bo ma jakąś wydzielinę znów, którą musza odsysać...ja
Kochana to dla jej dobra Lekarze na pewno robią wszystko, żeby Anulka wyzdrowiała!

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
My dzis z Leosiem bylismy na Usg bioderek. I wszystko z bioderkami ok
Normalnie jestem dumna z mojego syna bo bardzo grzeczny byl w przychodni
Mam nadzieje ze uda mi sie wejsc pozniej na kompa coby zdjecia poogladac
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
Super

Cytat:

Macie jeszcze moje ukochane foto

Załącznik 5535961
(usunę za parę godzin)

- czy Wasze dzieciaki też tak uparcie patrzą w tv? Jak leży z nami w pokoju i tv jest włączony, to Nina wpatruje się jak w obraz Czy to MiniMini, czy jakieś durne rozmowy w toku Może jej to zaszkodzić? Nie chcę popsuć jej wzroku czy coś
- jak Wasze maluchy spędzają aktywne godziny? Bawicie się z nimi jakoś? Bo ja już nie wiem, co z nią robić Mam wrażenie, że jestem złą matką i nie dostarczam jej odpowiedniej ilości rozrywki, zabaw itp.

A poza tym martwią mnie bioderką, bo Nina w ogóle nie chce leżeć na brzuszku Tak jak na samym początku leżała chwilę, miała główkę na bok i wszystko było ok, nawet 2x usnęła, tak teraz uparcie próbuje główkę dźwigać, a jak już się zmęczy, to ma nos w podłożu i się wkurza, bo nie może oddychać. Nie pomyśli, żeby główkę położyć na boku. I jak te bioderka mają dojść do siebie Przeraża mnie, że mogą ją wsadzić w jakieś rozpórki - a do wizyty coraz mniej czasu

Śliczna jest z tą czuprynką
Moja czasem patrzy ale staram się ją odwracać zawsze jak widzę, że się interesuje telewizorem.
Jak mam ją na kolanach czy na przewijaku to dużo rozmawiamy, bawimy się w kosi łapci, idzie raczek nieboraczek, pokazuję jej grzechotki i maskotki, bawimy się w nie ma i jest. Chodzimy po domu, jej ulubionym miejscem do oglądania jest nasze czarno-białe zdjęcie ślubne nad kominkiem i choinka. W łóżeczku ma karuzelkę i też lubi się na nią gapić, wymachując przy tym nóżkami i rączkami z prędkością światła. Poza tym mamy matę, leżaczek i bujawkę i dziennie po trochu sie w nich bawi.
Majka też nie lubi na brzusiu, staram się codziennie ją choć na chwilę tak kłaść, ale złości się już po minucie. Za to na moim brzusiu na leżąco/półleżąco jej pasuje i unosi główkę.

Cytat:

sukienka- http://www.sin-say.com/pl/pl/collect...x/sinsay-dress
[siostra mi kupiła. która kazała mi ją "naciągnąć?"
teraz musze tylko buty dokupić
Świetna jest i cena też
Co do dekoracji to mi się też trampeczki podobają najbardziej

Cytat:

Ogolnie czuje sie tak zestresowana tym wszystkim... jutro neuro, potemchrzciny, niewiadomo co z nich wyjdzie bo ten kurs.. i jeszcze te kupki od małego, normalnie jakbym "nie miała swoich problemów" Mój mózg jest tak przepełniony że nie umiem rozmawiać, bo nie moge skupić się na rozmowie ...
Rybko na pewno się wszystko ułoży!
za wizytę jutrzejszą

Cytat:

Była dzisiaj u mnie health visitorka i mnie zaskoczyła. Zupełnie zapomniałam o tym że mnie odwiedzi.
Pytałam się o mleko i ilości jakie pije. Warzyliśmy, mierzyliśmy i wszystko jest OK, siatki centylowe mamy jak najbardziej w porządku i jesteśmy trochę ponad środkową linie.
pani powiedziała że jak głodny to karmić, widocznie tyle musi jeść. Pani dodała że nadwagi żadnej nie ma i nie zanosi się, poza tym mały wygląda na o wiele starszego dzieciaczka z wyglądu.
także nic nie zmieniam.
ograniczyłam herbatkę do jednej dużej butli i gitara gra. była dzisiaj spora i ładna kupka.

Rybko, plis dopisz.
waga 5,38 kg
To super, że wszystko ok z Gabrysiem

Cytat:
Czesto słyszę

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-01-08 o 23:37
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 23:44   #1571
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
współczuje bólu i sytuacji z męzem

mu na spacerze 1.5 godziny, jakbym poszła w innym kierunku to doszłąbym do Ciebie i kiedyś zapewne się tam wybiore

NIE NADAJE SIĘ NA STUDIA, nie ogarniam materiału, jutro pisze maile do wykładowców ze w sobote nie mam z kim dziecka zostawić i czy mogę zdawać w innym terminie. Choćby za tydzień.
A magisterka nawet nie zaczęta.

Jutro idę do lekarza po wyniki czy wsio ok z moczem i krwią moją mężowi zapowiedziałam żę od popołudnia z nia siedzi.
Trzeba się kiedyś spotkać w połowie drogi
Nadajesz się ja Ci to mówię.Do końca semestru już niedługo.Dasz radę.A obronić możesz się przecież we wrześniu jak wcześniej nie dasz rady.Nie łam sie.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
pewnie czul,ze zmiana jest
...

super!

moj mowi tak samo

widzi,ze z mala to sie noe da nic zrobic:p

a,nie mozesz jej w poprzek kanapy polozyc?
ja tak robie

mala spi w lozeczku!!!!!!!

A co wcześniej nie spała?

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:

No jak kreda i sprawdzam czy oddycha

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-08, 23:47   #1572
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynie ktora ma byc chrzestna odmowił ksiadz - oczywiscie polski dlatego , że jest przed ślubem, aktualnie u tego samego ksiedza pobiera nauki przedmalzenskie. Powiedział, ze zgadza sie na to zeby była "świadkiem chrztu" a jak juz weźmie ślub to mozna chrzest odnowic
Dlatego bede chrzciła w angielskim kościele , tam nikt nie ma nic przeciwko, pieniedzy nie chce , nauki nie potrzebne, zapisow nie ma. Podobno spowiedzi też nie ma , bo spowiadac masz sie przed Bogiem a nie przed Ksiedzem (???)

My po kościelnym a i tak chrzcimy u irlandakiego księdza, mniej ceregieli i szybka akcja bo nie trzeba całą mszę siedzieć tylko się umawiasz na konkretną godzinę, chrzest trwa pare minut, dziecko się nie męczy i wszyscy są zadowoleni

Cytat:

Czasami faktycznie jest jakaś blada, ale nie zawsze... więc chyba to normalne
Stary 2014-01-09, 00:18   #1573
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

biały jak papier, patrzę często czy oddycha, bo wydaje mi się że dosłownie zamarł.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ale dziś Majeczkę przestraszyłam Jadłam obiad a ona spała w łóżeczku i spadł mi widelec na talerz....ta się rozryczała chyba na 10 minut i już było pospane....

oj biedna Majeczka, mój się tak przestraszył jak drzwi od przeciągu trzasnęły. Ale nie płakał, nie wiele brakowało do ryku.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 01:00   #1574
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Jednak nie byłyśmy na spacerku, bo się zapowiadało na deszcz a zaczęło padać dopiero koło 7 Ale poszłam sama na miasto, bo musiałam zdjęcia odebrać i przy okazji w sklepie obok kupiłam spodnie

Kochana to dla jej dobra Lekarze na pewno robią wszystko, żeby Anulka wyzdrowiała!

Super

Śliczna jest z tą czuprynką
Moja czasem patrzy ale staram się ją odwracać zawsze jak widzę, że się interesuje telewizorem.
Jak mam ją na kolanach czy na przewijaku to dużo rozmawiamy, bawimy się w kosi łapci, idzie raczek nieboraczek, pokazuję jej grzechotki i maskotki, bawimy się w nie ma i jest. Chodzimy po domu, jej ulubionym miejscem do oglądania jest nasze czarno-białe zdjęcie ślubne nad kominkiem i choinka. W łóżeczku ma karuzelkę i też lubi się na nią gapić, wymachując przy tym nóżkami i rączkami z prędkością światła. Poza tym mamy matę, leżaczek i bujawkę i dziennie po trochu sie w nich bawi.
Majka też nie lubi na brzusiu, staram się codziennie ją choć na chwilę tak kłaść, ale złości się już po minucie. Za to na moim brzusiu na leżąco/półleżąco jej pasuje i unosi główkę.

Świetna jest i cena też
Co do dekoracji to mi się też trampeczki podobają najbardziej

Rybko na pewno się wszystko ułoży!
za wizytę jutrzejszą

Czesto słyszę
Nie przyzwyczajone dzieciaki do takich ostrych dzwiekow
Tymek nieraz caly podskoczy i az rekami zamacha.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-09, 04:17   #1575
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Tak Rybko. Dowiedziałam sie. U Kruszynki i Krzysia wszystko gra. Miała trudności z karmieniem i chciała zrezygnować ale jakoś się zyski i teraz praktycznie wyłącznie piers.
Maly lekko przeziebiony.
Wybieram się po 19.01 do niej to zdam relacje .

Nemosku ja nie daje rady az tyle nadrobic .

Aaaale Alisa idzie do przedszkola lada dzień! Będzie mniej stresu :d!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 05:15   #1576
nasturcja7667
Zadomowienie

TRELE - chrzcicie w kościele angielskim (katolicki,tylko po angielsku mówią) czy anglikańskim? Bo opisalas anglikański a to co innego niż katolicki...

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 07:04   #1577
Kociak85
Zadomowienie

Dzidzia to nie nadrabiaj. Może jak Alisa pójdzie do przedszkola to będziesz na bieżąco. A na jak długo będzie chodzić?

Babku, musicie się przyzwyczaić. I tak super że tak długo mogliście razem w domu siedzieć.

Dziewczyny macie czasami takie myśli że tak codziennie to samo robicie i takie sama nie wiem... Znużenie. Jak sobie pomyślę że najbliższe m-ce będą wyglądać tak samo to jakoś brak mi werwy na wszystko.

Stary 2014-01-09, 07:24   #1578
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak przedszkole czynne od 6.30 do 17. Będzie lenie od 8 do 15/16. Zależy jak się dzień ułoży.

Znużenie Ci zaraz przejdzie jak Iga zacznie mniej spać, przyjdzie wiosna i będziesz jej świat pokazywać

Witek ma chyba zaparcie. Nadal na piersi, ładnie przybiera ale kupki zrobily soe bardzo gęste i ciężko mu wydusić. Chyba musze zacząć inaczej jeść.

. Witaj Kochanie

Stary 2014-01-09, 07:26   #1579
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tak Rybko. Dowiedziałam sie. U Kruszynki i Krzysia wszystko gra. Miała trudności z karmieniem i chciała zrezygnować ale jakoś się zyski i teraz praktycznie wyłącznie piers.
Maly lekko przeziebiony.

no to pozdrów ją od nas!
ale fajnie z tym przedszkolem dlugo bedzie? ;>
edit- doczytalam
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzidzia to nie nadrabiaj. Może jak Alisa pójdzie do przedszkola to będziesz na bieżąco. A na jak długo będzie chodzić?

Babku, musicie się przyzwyczaić. I tak super że tak długo mogliście razem w domu siedzieć.

Dziewczyny macie czasami takie myśli że tak codziennie to samo robicie i takie sama nie wiem... Znużenie. Jak sobie pomyślę że najbliższe m-ce będą wyglądać tak samo to jakoś brak mi werwy na wszystko.

tak, taka monotonia.. ale już z tego "wychodzę"

Trele- no coś Ty, spał mało. najpierw leżał grzecznie w wózku, ale jak mu sie znudziło, to na zmianę go nosiłyśmy "przodem do świata" stąd pomysł nosidełka..potem usiadłysmy w kawiarni to dałam mu pić to potem godzinkę polezał, na 30minut zasnął a jak sie obudził to był głodny, wiec znów w kawiarni usiadłyśmy, zjadł i poszedłspac. Wstał po niecałych 2h i znów na rączki i zasnal dopiero w drodze do domu

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-09 o 07:27
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 07:39   #1580
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka z wieczora

Ale dzisiaj pospacerowaliśmy -2,5 godzinki na świeżym powietrzu.
Po południu żeby dopakować zużyte kalorie robiłam po raz pierwszy gofry i nie chwaląc się wyszły pyszne

Polecam pieluchy tetrowe od rp 77 jakby ktos chciał jeszcze zamówić-bardzo dobre jakościowo.Stacjonarnie płaciłam 4,20 za sztukę a na all 2,39(taki sam rozmiar
Teraz mam zapas że ho ho

Ponadrabiam trochę
ja tez od nich polecam

Trele moja to chyba wiecej niz godzine zabrala bo spala dzis 1,5 w dzien i pozniej znow...no a teraz lozeczko...jestem w szoku!

u mnie przelewania,nie slucjac, ale slysze jak przelyka jakies zalegloscii charczy wtedy...

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Trzeba się kiedyś spotkać w połowie drogi
Nadajesz się ja Ci to mówię.Do końca semestru już niedługo.Dasz radę.A obronić możesz się przecież we wrześniu jak wcześniej nie dasz rady.Nie łam sie.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

A co wcześniej nie spała?

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

No jak kreda i sprawdzam czy oddycha
nie...u nas w lozku spi

ogolnie teraz drugie karmienie i chyba jeszcze pospimy.

moja to ogolnie sniada jest- nie wiem w kogo:p- i ja przy niej,wygladam jak trup

Stary 2014-01-09, 08:18   #1581
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł lepiej późno niż wcale ..
Mała troche dziś spała , to ogarniałam chate , I pakowałam nas powolutku ..
IDE poczytać!

LINECZKA - z kad ta koszulka do fitnesu , bo ja też taka chce !!

MAO - te nasze mamy to chyba zapomniały jak same dzieci miały. Moja co prawda nie wpieprza sie w mòj bałagan bo mieszkamy osobno, ale wczoraj np wpadła na pomysł zeby dać Majce czekolade

PEPPER - witaj z powrotem

Tak czytam I stwierdzam ze Majka porozdawała po godzinie swojego snu Waszym dzieciom

Musze koniecznie wejsc dzis na kompa zobaczyc Tymusia sesje. Przy okazji przypomniałyscie ze nasza sesja też tuż tuż )

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Też musze wyprobowac

Długo Twòj Tż miał wolne, że dopiero do pracy idzie. pomyśl ze mòj właśnie od 3 do chyba 9 tyg pracowal 14-22 6 dni w tygodniu. Teraz 10-18 bo dalej czekamy na zmiane :/

Dasz rade! Kwestia przyzwyczajenia.

RYBKA - kiecka bomba. Z Twoimi włosami bedzie wygladała super

Z allegro pozniej wrzuce Ci linka

Cytat:

Tez jes blada najbardziej zawsze na spacerze bo cere ma lekko sniada (ale tu akurat mniej wiecej wiadomo po kim brat dziadka ma taka karnacje i jakis gen sie przyplatal ale fajnie :P)

Cytat:

Tez mam taka monotonnie ale juz sie przyzwyczailam do tego

Hej hej
Spalysmy do prawie 8 dzisiaj

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:37   #1582
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dziewczyny z tą śniadą cerą to nie musi tak być. Kolor skóry niemowlaka zależy bardzo od poziomu hemoglobiny we krwi. Tak przy 3/4 miesiacu życia dziecka wystapi naturalny spadek i wszystko może się zmienić.
Ale nie musi oczywiscie.

. Witaj Kochanie

Stary 2014-01-09, 08:51   #1583
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej! Nadrobilam ale nie jestem w stanie odpisać.

Noc dluga, Mariana i przy cycu. Ale dobrze ze przy cycu bo wczoraj coś mi się zaczęło z lewa piersią dziać, cala nabrzmiała pelna i bolaca z jednej strony, do tego temp 38 st i takie rozbicie i bol mięśni jak na grype... Przystawialam Mikiego, zrobiłam lekki masaż pod prysznicem, potem okłady z gniecionej kapuchy i apap - wszystko to pomogło i czuje się ok, a juz się bałam ze pójdzie w złym kierunku... Nie wiem co to było, nawał, zastoj,zapalenie...

Sylwia tak Miki ma juz okresy aktywności ale ta aktywność jest taka mało rozwinieta :P patrzy, wodzi oczami, wydaje gardłowe dźwięki. Ja mu pokazuje mieszkanie, choinkę, sadzam w foteliku, pokazuje czarno -biala zabawkę, kładę na brzuszek albo mate. Ale nie długo go te rzeczy interesują.

Miki ma chyba wzmożone napięcie, lekarka ostatnio zwróciła uwage, nosze go teraz w inny sposób żeby się tak nie prezyl. Ciekawe jakie są kolejki do neurologa...

Nemosku ja nie widziałam zdjęć =[ usunelas? Czytam z telefonu ale zawsze widziałam zdjęcia a teraz nie i nie wiem...

My mamy w poniedziałek sesje a nas się wladnie dowiedział ze musi być w poniedziałek służbowo w bydzi...płakać mi się chce. Najbliższy inny termin dopiero w lutym i chyba pojadę sama

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:53   #1584
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
TRELE - chrzcicie w kościele angielskim (katolicki,tylko po angielsku mówią) czy anglikańskim? Bo opisalas anglikański a to co innego niż katolicki...

Chrzcić będe w katolickim po angielsku.
Ale jesli chodzi o kwestie spowiedzi to tak tylko słyszałam, nie zagłebiałam sie bo to akurat nie ma dla mnie znaczenia.
Możliwe, że ktoś coś namieszał, albo sam chrzcił w anglikańskim.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Maly lekko przeziebiony.

Fajnie, że Aliska załapała się na przedszkole.
Ty bedziesz miała wiecej czasu na wszystko, a ona jak wróci to też nie będzie już miała tyle siły żeby w domu urzędować

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-09, 09:02   #1585
89Beatka
Wtajemniczenie

U nas nocka pieknie przespana, o 4 podudka na jedzenie i o 8 wstałyśmy, i teraz już śpi.

Mam już pieluchy dada, brat był w biedronce to mi zakupił, mam też gazetki są promocje:

ROSSMAN z kartą rossnę: od 10.01

Babydream- żel do kąpieli( z pąpką) za 6.99

Babydream- chusteczki 4-pak, niebieskie i różowe 11.99

Babydream- pampresy Premium Dry- różne rodzaje 16.99

Babydream- deserki od 4 miesiąca za 2.79

Babydream- podkłady do przewijania 10 szt, 8.99

a bez karty: Babydream mleczko i oliwka dla kobiet w ciąży na rozstępy za 9.99
Stary 2014-01-09, 09:06   #1586
lineczka1989
Zakorzenienie

Trele, proszę link do koszulek
http://allegro.pl/xl-koszulki-fitnes...861096209.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:09   #1587
ryba91
Zakorzenienie

http://bi.gazeta.pl/im/7/14862/m1486...NIEMOWLAKA.pdf to tak do poczytania
Stary 2014-01-09, 09:10   #1588
89Beatka
Wtajemniczenie

dzidzia dobrze zze Alisa idzie do przedszkola i się jej udało, jakieś dziecko zrezygnowało ze się miejsce zrobiło? jak udało sie załatwic?
Stary 2014-01-09, 09:12   #1589
Kabriela
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, poszalałyście ostatnio mniej nadrabiałam.

Ania jest silna i będzie dobrze!!!! Trzymam kciuki.

A propo zabobonów, można się śmiać ale porzekadła ludowe i prawdy ludowe czy chcecie czy nie potrafią się sprawdzać...poza tym myślę, że skoro jest to nieszkodliwe dla dziecka otoczenia to może dla świętego spokoju warto spróbować.
Wycieranie majtkami, bluzkami które mają bezpośredni kontakt z Twoim ( Mamy) ciałem, ma na celu oczyścić dziecko z rzuconego na Niego uroku.
Mówiłam już, że moja Teściowa przeżyła to na swojej skórze i w sumie to od Niej się o tym dowiedziałam. Ona kiedyś spotkała na mieście swoją znajomą, której nie widziała ohohoho a jechała na miasto ze swoim synkiem i właśnie córką(niemowlakiem). I jak do tej pory dzieciaki Jej się chowały bardzo spokojnie i po tym spotkaniu powymieniały się zdaniami, koleżanka Teściowej nachwaliła się nad dzieckiem i każda poszła w swoją stronę. Teściowa wracając do domu z dzieciakami nagle przeżyła szok, bo córa śpiąc tak zaczęła płakać i krzyczeć jakby ze skóry ją obdzierali i tak przez całą drogę do domu i w domu i nic nie pomagało, ani ręce, ani mleko, ani noszenie po prostu nie było sposobu i wtedy Jej Mama Jej powiedziała, że dziecko pewnie zauroczono i niech przetrze Małą bielizną. Teściowa jak usłyszała tak zrobiła i wyobraźcie sobie, że córa się uspokoiła. Jak ręką odjął przestała płakać i już później nigdy nie powtórzyła się sytuacja takiego płaczu.

Nie mam powodu by nie wierzyć mojej Teściowej więc może rzeczywiście w tych zauroczeniach coś jest.

Wypowiem się jeszcze bo widziałam, że rozmawiałyście o sesji, ja też taką miałam, ale ja miałam to szczęście i wygrałam sesję. Jednak pytałam się Pani fotograf i w dniach promocyjnych w tzw happy hour to koszt 150 zł, a tak poza tymi promocjami 250 zł za 1-2 godzinną sesję.

I jeszcze któraś z Was pytała czy ktoś małej podaje Bebilon Pepti- TAK, JA!!!!
My z Agatą jemy to mleko i na razie sobie je bardzo chwalimy.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:15   #1590
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
j
mały dalej mi charczy, najbardziej jak pije z butli, mam wrażenie że całe płucka albo oskrzela ma zawalone. ale nie ma żadnej temperatury, mierze codziennie i nic
Ja bym jednak do lekarza sie wybrala. Bo z takiego czegos to moze sie zapalenie pluc rozwinac.
Cytat:

Taaaa..mi jeszcze dokucza,ze nie mamy z tzetem wogole czasu dla siebie. Rano wgramola sie nam do lozka starszak, wieczorem ja spie z mlodszym. EhhKiedys minie. I dzidzia ma racje-wiosna bedzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej! Nadrobilam ale nie jestem w stanie odpisać.

Noc dluga, Mariana i przy cycu. Ale dobrze ze przy cycu bo wczoraj coś mi się zaczęło z lewa piersią dziać, cala nabrzmiała pelna i bolaca z jednej strony, do tego temp 38 st i takie rozbicie i bol mięśni jak na grype... Przystawialam Mikiego, zrobiłam lekki masaż pod prysznicem, potem okłady z gniecionej kapuchy i apap - wszystko to pomogło i czuje się ok, a juz się bałam ze pójdzie w złym kierunku... Nie wiem co to było, nawał, zastoj,zapalenie...

Sylwia tak Miki ma juz okresy aktywności ale ta aktywność jest taka mało rozwinieta :P patrzy, wodzi oczami, wydaje gardłowe dźwięki. Ja mu pokazuje mieszkanie, choinkę, sadzam w foteliku, pokazuje czarno -biala zabawkę, kładę na brzuszek albo mate. Ale nie długo go te rzeczy interesują.

Miki ma chyba wzmożone napięcie, lekarka ostatnio zwróciła uwage, nosze go teraz w inny sposób żeby się tak nie prezyl. Ciekawe jakie są kolejki do neurologa...

Nemosku ja nie widziałam zdjęć =[ usunelas? Czytam z telefonu ale zawsze widziałam zdjęcia a teraz nie i nie wiem...

My mamy w poniedziałek sesje a nas się wladnie dowiedział ze musi być w poniedziałek służbowo w bydzi...płakać mi się chce. Najbliższy inny termin dopiero w lutym i chyba pojadę sama
Napiecie odpowiednio leczone szybko mija

Cytat:
ryba, ja też słyszę jak się w brzuchu przelewa
Co do bucików na tort - zdecydowanie pierwsze trampki. Przecież nie muszą wyglądać chrzcielnie

Nie, ale jak już znajdziesz to daj znać bo też szukam takiego sposobu. Całe popołudnie spędzam nad cycoleniem, usypianiem i próbami odłożenie jak już zaśnie. Efekty odkładania takie jak u Ciebie. Dzisiaj już się pogodziłam z tym, że cały dzień leżę z pilotem w ręku i Igą na klacie.
Tylko, że Ty pewnie tak nie możesz z racji starszaka swojego.

Dobra, lecę ściągać mleczko
No niestety nie. W dzien jeszcze przejdzie, wpakuje go w nosidelko i gut. Albo pojde na spacer. Ale wieczorem jak chce sama spac to musze spac z nim bo inaczej panika, ze mnie nie ma.I tez sie zaczal budzic z placzem.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości