|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
oj a czemu cc w końcu?
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co jeśli mylą się o te około pół kg i Marcelek jest mniejszy niż im się wydaje? czy to ze względu na twój pępek? |
||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały waży 3600 kg i co pomiar to waga wzrastała, dlatego jest mi tak ciężko, lekarz dwa razy oglądał mój brzuch i jest w szoku, że tak duże dziecko, a Ja mam taki mały brzuszek - chociaż jedno pocieszenie
Na 90% będę miała cesarkę, mały z pomiarów wychodzi na 39t 5 d, więc jest sporawy , szyjka delikatnie skrócona, nic nie zmieniła się od poprzedniej wizyty, do porodu długa droga i jak będzie rósł tym tempem to do 4,5-5 kg dojdzie . Lekarz powiedział, że ma obawy co do mojego pępka, bolącego spojenia (rozchodzi mi się i dlatego boli mnie mała jak bym miała w niej zakwasy) i wielkości dziecka i dlatego On jest za cc bo On by nie ryzykował, ale czekamy jeszcze przyszłej wizyty, wtedy będą znów pomiary i umówimy się na wizytę w szpitalu i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję, jeśli cc to do 24.01 powinno się już odbyć, musi być pełne 39 tc. To tyle, Lekarz powiedział, że synuś dorodny i po jego wadze widać, że mu dobrze u mnie w brzuchu - waga mówi swoje, wyniki się minimalnie poprawiły, ale nadal mam brać żelazo, więc nie są rewelacyjne, dostałam skierowanie na badania: mocznik, krea, kw. moczowy, jeśli badania będą niepokojące mam natychmiast dzwonić do lekarza. Mam nakaz leżenia, nic nie robienia całkowitego, woda mocno się zatrzymuje w organizmie i widać to na skórze, gdzie robi się czerwona :/ lekarz powiedział, że jestem wyjątkowym książkowym pacjentem, rzadko się ktoś taki zdarza, więc zostałam wyróżniona przez los... ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - z tą waga coś musi być bo to nie pierwszy raz mówią ci, że dziecko spore
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
justi- faktycznie cc to chyba lepsze wyjście bo spory ten Twój dzieć- jak masz się męczyć sn to bez sensu bo i tak nie wiadomo jaki efekt. Do tego jeszcze ten pępek.
Będzie dobrze
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczynki na info nt. kwasu foliowego
jesteście skarbnicą wiedzy Justiii współczuję Ci dolegliwości, bo rzeczywiście sporo Cię tego dopadło... Jeśli są medyczne wskazania do cc, to chyba nie ma co rozmyślać i trzeba się zdać na profesjonalizm lekarzy choć pewnie łatwo mi się mówi... magnusia, ale Ty wybierasz się na porodówkę- zostaw w domu bikini, słomkowy kapelusz i płetwy do nurkowania i już jedna torba mniej Justyna fajny prezent na pewno przydatny Wczoraj byłam pierwszy dzień w pracy i jak zwykle był siwy dym... do tego miałam jakieś duszności, oblewały mnie poty i byłam jakaś roztrzęsiona nie spodziewałam się żadnej aferki, więc nie wiem o co mi chodziło... normalnie jestem chyba nienormalna a może mam alergię na swoją pracę? powiem Wam, że zwykle nie wierzę w takie rzeczy, ale kilka moich koleżanek w pracy często skarży się, że ten budynek, to miejsce działa na nie dziwnie... może coś w tym jest chociaż szczerze powiedziawszy to raczej nie jest kwestia budynku, murów, a raczej szefa i atmosfery między ludźmi... na szczęście dziś się ogarnęłam i było OK a teraz siadam do pracowego pisania... miłego wieczorku
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - mam nadzieję, że szybko te wszystkie dolegliwości ci przejdą... dbaj o siebie.
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki jestem
![]() Byłam cały weekend i moich rodziców i miałam kiepski dostęp do neta więc się nie odzywałam , u lekarza miałam być w czwartek ale odwołali mi wizyte i byłam dopiero wczoraj Z dzieckiem wszystko w porządku i wyjaśniło się skąd były te plamienia , mianowicie zrobił mi się krwiak ale jest on w takim miejscu ,że powinno być wszystko ok , co prawda plamień nie mam już od prawie tygodnia więc możliwe ,że ta resztka krwiaka się wchłonie. Zmieniła mi luteinę na dhuposton i chwała jej za to bo ta luteina podjęzykowa jest tak obrzydliwa ,że mi było po niej wiecznie niedobrze. No i nie mam już zalecenia bezwzględnego leżenia mam tylko nic nie dźwigać no i oczywiście zero sexu. Ale najważniejsze ,że z bąblem wszystko ok cieszmy się ogromnie ![]() Od lekarki dostałam całą reklamówkę próbek , gazet i płyt z czasopismem Dziecko Termin porodu wg OM mam na 8,08,2014 lecę nadrobić co tam napisałyście
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-09 o 08:57 |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
niki-- strasznie się cieszę, że wszystko jest OK
odpoczywaj, nie przemęczaj się i fajna data porodu
|
|
#2230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale damy radę Cytat:
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-09 o 10:12 |
|||
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby Twoje dolegliwości się już nie powtarzały ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Spokojnych 7 miesięcy odpoczynku , fajna data porodu
|
||
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - baaardzo cieszę się, że wszystko się układa i z dzidziusiem jest dobrze
ale nie było innej możliwości o kurcze! jak będzie zwlekać jeden dzień z narodzinami to urodzi się w moje urodzinki
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie pospieszy o 2 dni to urodzinki mojego małża
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Justi faktycznie dorodne to twoje chłopisko
Niki super że u ciebie ok. Tak trzymaj Ja miałam wczoraj wizytę. Franek ciągle jest Frankiem Wszystko dzieć ma na swoim miejscu, serduszko, nóżki, kość nosowa itp. Nie miała się pani ginka do czego na szczęście doczepić... I znów z 10 razy pytała czy napewno nie chce iść na zwolnieni??? aż zapytałam czy powinnam... Ale odpowiedź brzmiała że jeśli nie czuję potzreby to ona takowej nie widzi Przytyłam już mam 64 kg a zaczynałam od 55 - ta waga wydaje mi się jak słoniowa nigdy tyle nie ważyłam
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - w każdym bądź razie będzie charakterny lew
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Franka ![]() a waga niestety będzie coraz większa, ale nie martw się, teraz myśl o dziecku, później będziemy walczyły z kg
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - super, że z Frankiem wszystko OK
a tyjesz bo.... uwaga .... jesteś w ciąży!! dasz sobie potem z tym radę ![]() a który to u ciebie tydzień? |
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - dziwne, co nie? ale słyszałam, że kobiety tak mają
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się bo taki urok ciąży - potem szybko mozna zrzucić.Ja też mam taką wagę co nigdy nie miałam
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko chyba tańczy w brzuchu, tak szaleje, a mnie tylko skręca bo co chwilkę a to o pęcherz, a to o żebra uderza ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Magnusia - kiedy masz teraz wizytę? mi skurcze dziś całkowicie przeszły, więc pewnie to były Braxtona Hicksa ... ehhhh jak ja nie lubię tak nic nie robić .... (dzisiaj jestem wyjątkowo marudna) |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
MALGOS w pon zaczynam.26 tc.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - o kurcze, to już nieźle... niedługo 3 z przodu będzie
ja mam wrażenie z jednej strony, że ja od zawsze jestem w ciąży i u mnie te tygodnie lecą wolniej, a teraz to już kompletnie się zatrzymały
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
delikatna różnica |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no na pewno
|
||
|
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() spoko tyjesz "prawidłowo" ja na tym etapie też miałam ok 8-9 kg na plusie, nie masz co się stresować, najwazniejsze, że dzieć zdrowy ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- faktycznie Ci te nogi puchną strasznie... współczuję. Nie łaź nigdzie i trzymaj je wyżej- aha polecam też taki żel do opuchniętych nóg, mi spuchły ze dwa razy po całodziennym lataniu i żel mi przyniósł ulgę (wymoczyłam stopy w misce i małż wmasował ten żel) http://www.bangla.babyonline.pl/opin...orska-mentolem
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale już bliżej końca dam radę
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na pocieszenie co Nas czeka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

16.06.2012 

Jedna dla siebie, druga dla małego
jesteście skarbnicą wiedzy
nie spodziewałam się żadnej aferki, więc nie wiem o co mi chodziło... normalnie jestem chyba nienormalna

boję się i tyle.
aż zapytałam czy powinnam... Ale odpowiedź brzmiała że jeśli nie czuję potzreby to ona takowej nie widzi
dla Franka
, ale już bliżej końca