Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 08:55   #3931
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Znalazłam wczoraj taki wózek: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...853877434.html. Jak myślicie będzie dobry?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:58   #3932
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Jestem i ja - przepraszam że nie udało mi się wczoraj wejść, ale na lapku siadł mi net a przy tel zasnęłam

Wizyta ok. Franek nadal jest Frankiem.
Główka, brzuszek, serduszko, rączki, nózki, kość nosowa wszystko na swoim miejscu - pani gin nie ma się do czego przyczepić. Znów pytała z 10 razy czy napewno nie chcę L4 jakoś chciałaby żebym poszła na zwolnienie, a ja nie... chcę do pracy
Następna wizyta 5 lutego 18,30 - Niki proszę o wpisanie.

Od ostatniej wizyty przytyłam 1,5 kg.
Gosius także od początku ciąży jakieś 7 kg - to chyba dużo jak na połowę 25 tc czy nie ??? wydaje mi się że wagę mam jak u słonia - nigdy tyle nie ważyłam

Light limara ale wstawiłaś załącznik - zaśliniłam się

Magdii sto lat sto lat, niech żyje żyje nam wszystkiego co najlepsze

martuszka0 super że wizyta udana, dla twojej dziewczynki, współczuje cukrzycy... Ale wiem że po ciązy znika przeważnie jak ręką odjął... a do porodu już ci nie daleko

Ilkas, zytus, za udane wizyty i potwierdzenie płci.

Oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj będzie dobrze.

Kasiab odnośnie porządków to mam pytanie... Może głupie, ale mnie nurtuje, czym ich dokonujesz i jak sobie radzisz z odrastaniem ???

Paulka za tc, no i nie dobrze że rzyganko cię dopadło, a sio...

Nadrobiłam tak pobieżnie, ale obiecuje dzisiaj postaram się do was częściej zaglądać, chociaż nie wiem co przyniesie dzień w pracy
a po pracy czeka mnie papierologia do zus
Ale jutro już zaczynamy weekend

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 08:59   #3933
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
a ja dziś w łóżku i próbuję dodzwonić się do poradni diabetologicznej
Walcz dzielnie Też to przerabiałam, od wczoraj, ale w końcu się udało!

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Kurcze, właśnie dzwonił tż że musi wypisać urlop na cały rok ...
A skąd ja mam wiedzieć kiedy urodzę
u mnie w pracy też są takie plany, ale potem plany sobie, a życie sobie
W razie czego TŻ ma jeszcze 2 dni na żądanie...

Mamuśki, poczytajcie sobie: http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html
Tylko nie polecam mamą ze skurczami, bo ja już się zwijam ze śmiechu i co post to bardziej

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:01   #3934
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Znalazłam wczoraj taki wózek: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...853877434.html. Jak myślicie będzie dobry?

Czy ja tam dobrze przeczytałam waga wózka 27 kg... ?? to ciężki troszkę chyba... Po za tym fajny tylko ta waga

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:02   #3935
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Uffff. Ja już trochę porobiłam, ale teraz musiałam się zwinąć do siebie do pokoju - bo przyjechał rzeczoznawca, odnośnie tego auta..

ilkas - Gratulację potwierdzenia LEOSIA!!
Zytus - Tobie również Gratuluję potwierdzenia ALICJI!
Nikii89 - Fajnie, że Młody śpi teraz - dzięki temu sama się możesz wyspać I kawał chłopa z niego już!
sylvuniaa84 - spokojnie doczekasz się na ruchy Ja nie jadę na zero - wstydzę się tak paradować - nie to co przy mężu..
madziuuula - a co ten TŻ tak zmienia te auta ? (O,doczytałam już - jasne skóry przy dzieciach szał..)
kasiab91 - 4 godziny na wizaż hehe ( dla małego braciszka - zawsze zastanawiałam się jak to jest młodsze rodzeństwo, a My chyba z tego samego rocznika 1991 ? )
Aldrin - dziękuje, a dlaczego Cię lekarz ochrzani, że niby za szybko tyjesz, czy co ?
VwVampirka - super, że udało Ci się w końcu zarejestrować - ja z reguły dodzwaniam się za 2-3 razem
anulka3999 - zwątpisz w nadrabianiu - i zrobisz się głodna
ab_cd - nie wiem, jak u Ciebie, ale ja miałam wrażenie że brzuch mi się stawia Biorę od 3 dni nospe forte, jest zdecydowanie lepiej, nie boli tak, ale to pewnie wszystko się rozciąga tam.. auuuuuć, plecy mnie na szczęście przestały boleć, krwawienie z zębów sporadycznie, i miejmy nadzieję, że jak pójdziesz na zwolnienie to odpoczniesz
Myska0 - ja Ci nie pomogę, najlepiej będzie jak jutro na wizycie wypytasz o wszystko. (Ja śpię, z trzema poduszkami, jedna mała pod głową, druga pod brzuchem, a trzecia między nogami i jest mi przyjemnie- na prawdę)
Ramona_85- nie przejmuj się, że usnęłaś na prawym boku - jak będzie coś nie tak, maleństwo na pewno Cię kopnie, że jest mu nie wygodnie.

Magdi555 - coś mi pokazało na FB, że masz urodzinki

Życzę Ci zdrowego bobasa,
I abyś po porodzie szybko wróciła do chodzenia na obcasach.
Życzę Ci życia lat stu,
I czego sobie jeszcze wymarzysz, tak jak jesteś tu.
Życzę Ci tego, abyś nigdy nie chorowała,
I abyś piękne prezenty na te urodziny dostała!

(Nadrobiłam - WSZYSTKO )

PS - dla WSZYSTKICH WIZYTUJĄCYCH!

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:03   #3936
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a nie może później podania napisać o przeniesienie urlopu na inny termin - wiem że w mojej firmie można tak zrobić
Cytat:
My też zawsze wypełniamy druczki kiedy planujemy urlop, a później i tak wychodzi inaczej. Nic się nie martw. To nie jest chyba takie zobowiązujące. Tak mniej więcej niech się TŻ określi.
Oby tak było bo już się zestresowałam zaraz zadzwonię i powiem żeby pogadał z kim trzeba

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:03   #3937
martuszka0
Rozeznanie

paulka planowany urlop zawsze można zmienić

Justyna super, że z Frankiem wszystko ok

nadal wytrwale próbuję się dodzwonić heh
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:04   #3938
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Czy ja tam dobrze przeczytałam waga wózka 27 kg... ?? to ciężki troszkę chyba... Po za tym fajny tylko ta waga
pewnie chodzi o wagę spacerówki
moja waży 21 kg w wersji właśnie spacerowej
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:05   #3939
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Główka, brzuszek, serduszko, rączki, nózki, kość nosowa wszystko na swoim miejscu - pani gin nie ma się do czego przyczepić. Znów pytała z 10 razy czy napewno nie chcę L4 jakoś chciałaby żebym poszła na zwolnienie, a ja nie... chcę do pracy
dla zdrowego Franusia
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Mamuśki, poczytajcie sobie: http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html
Tylko nie polecam mamą ze skurczami, bo ja już się zwijam ze śmiechu i co post to bardziej
ja wczoraj szpiegowałam Noworoczne i prawie popuściłam jak jedna pisała jak męża z łóżka zwaliła bo chrapał, a on myślał że coś mu się przyśniło

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:05   #3940
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Stawiam na Basię lub Ulę
Ja chcę już poznać płeć, bo z imionami jesteśmy w lesie.. Zresztą nie tylko z imionami...
Żadnych typów narazie?

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
To brawo, niech Franek dalej rośnie zdrowo!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:07   #3941
agus7ia
Raczkowanie

Martuszka widzisz wszystko jest ok. Dzidzia zdrowa, a plamka przed porodem zniknie. Gratuluje corki

Ilkas gratuluje zdrowego syna

Magdi, mnostwa radosci na codzien i lekkiego porodu.

Ab_cd mi tez czesto twardniej brzuch i czasai trwa to kilkanascie minut, przechodzi na chwile i znow wraca. Moja lekaraka stwierdzila, ze miescie sie to w normach. Kazala brac tylko luteine, magnez i nospe w razie potrzeby. Raz na takie twardnienie pomaga lezenia, a raz chodzenie. Dla mnie najgorsze jest wtedy siedzenie, bo jakos najbardziej sie wtedy spina.

Dziewczyny za wizyty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:08   #3942
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aldrin - dziękuje, a dlaczego Cię lekarz ochrzani, że niby za szybko tyjesz, czy co ?

PS - dla WSZYSTKICH WIZYTUJĄCYCH!

Bo na samym początku mnie nie ważył tylko pytał o moją wagę, wiec powiedziałam 56 kg tyle wpisał w karcie ciąży a teraz mnie waży ale w ubraniach i czasem w butach i waga bardzo podskoczyła i stwierdził, że za szybko tyje ale ja mam go w nosie teraz waże 60-61 ale w domu to u niego pewnie w całym ubraniu z 63 i znowu się będzie czepiać
Stary 2014-01-09, 09:08   #3943
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dla zdrowego Franusia

ja wczoraj szpiegowałam Noworoczne i prawie popuściłam jak jedna pisała jak męża z łóżka zwaliła bo chrapał, a on myślał że coś mu się przyśniło
hehe ja tez wczoraj je czytałam i podobała mi się teoria, że ja facet chrapie to znaczy, że ma luźne jajka i trzeb ścisnąć
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:14   #3944
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Bo na samym początku mnie nie ważył tylko pytał o moją wagę, wiec powiedziałam 56 kg tyle wpisał w karcie ciąży a teraz mnie waży ale w ubraniach i czasem w butach i waga bardzo podskoczyła i stwierdził, że za szybko tyje ale ja mam go w nosie teraz waże 60-61 ale w domu to u niego pewnie w całym ubraniu z 63 i znowu się będzie czepiać
Ja staram się do lekarza, ubierać tak luźno - i zawsze ściągam buty - bo to przecież waży, a i tak dużo mi się wydaję..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 09:14   #3945
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

popłakałam się ze śmiechu
a kapeć od ubrania ochronnego założony na głowę mnie rozwalił
Stary 2014-01-09, 09:15   #3946
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula nie musi być tak źle z tymi jasnymi skórami My mamy ciemne obicia , ale i tak ani razu nie zdarzyło się aby Oskar ubrudził

Kasiab za brata
A wagą się nie przejmuj bo ją idzie zrzucić co do rozstępów to jak tu już było pisane są to ordery macierzyństwa

Ab_cd z tego co wiem to twardnienie brzucha jest normalne o ile nie trwa zbyt długo i często. Jeśli trwa to zbyt długo to może spróbuj iść do lekarza wcześniej niż w poniedziałek. Co do skurczy nóg mnie strasznie łapało w pierwszej ciązy i jadłam orzechy włoskie i mi bardzo pomogły Jeśli chodzi o krwawienie dziąseł idź do dentysty bo może to być zapalenie dziąseł , które w ciąży często występuje.

Ramona ja śpię różnie

Magdi no jak na razie pamiętam że wyszło chłopak a dziś się ma potwierdzić czy tak czy nie

Paulka gratuluję 20tc i współczuję
Urlopem się nie przejmuj , u mojego TŻ w pracy też tak jest. A potem i tak idzie zmienić. A tak w ogóle to jeszcze TŻ będzie miał 2tyg tacierzyńskiego

Agaaga co 3 głowy to nie jedna i pewnie z czasem wybierzecie

Madziwnia zawsze przy kolejnej ciąży mogą się trafić

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

zaczynam wielkie odliczanie do 13.30 i lekko już się stresuję
Stary 2014-01-09, 09:15   #3947
Carmenaa_88
Zakorzenienie

gratuluję wizyt

A mnie koło północy dorwałyskurcze 10-20sekundowe co 10 minut dosyć bolesne nie powiem, nieco się wystraszyłam, bo były regularne. Po godzinie przeszły, został tylko napięty brzuchol. Od rana to samo, ale na szczęście skurczy nie ma. Pewnie to te przepowiadające. Przy Igorze nie miałam tak silnych to raz, i nie miałam tak wcześnie. Przy nim to miałam na krótko przed porodem i to takie prawie nieodczuwalne. Oj chyba kolejny trudny poród się szykuje Przypomniał mi się telefon kumpeli z przed kilku dni, że jej się szyjka skróciła w 28tc. Ale nie chcę nigdzie jechać na razie tego sprawdzać, poczekam na rozwój zdarzeń. Może akurat będzie dobrze i to fałszywy alarm.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:16   #3948
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Agaaga co 3 głowy to nie jedna i pewnie z czasem wybierzecie
Nie zdziwiłabym się, jakby wyszło przy porodzie dopiero
Kciuki za Twoją wizytę !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:16   #3949
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja tez wczoraj je czytałam i podobała mi się teoria, że ja facet chrapie to znaczy, że ma luźne jajka i trzeb ścisnąć
też to czytałam

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:16   #3950
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Trochę mnie uspokoiłaś, ale coś czuję, że i tak jakieś żelazo dostanę.
Ja przy prawie identycznych wynikach dostałam żelazo.. chociaż niby mieścimy się w normach dla ciężarnych, to podobno jak te wyniki zaczynają lecieć, to już lecą, więc lepiej zareagować szybko zanim rozwinie się faktycznie anemia.. tak mi to mój lekarz wytłumaczył daj znać, jaką dawkę Ci przepisze, bo ja byłam u dwóch lekarzy i jeden kazał mi brać 80mg, a drugi aż 160mg dziennie..
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:17   #3951
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

muszę dziś wypróbować
na mojego pomaga gwizdanie albo go gilgoczę w dziurce nosa, wtedy się przebudza, a nie wie co jest kaman
Stary 2014-01-09, 09:18   #3952
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
gratuluję wizyt

A mnie koło północy dorwałyskurcze 10-20sekundowe co 10 minut dosyć bolesne nie powiem, nieco się wystraszyłam, bo były regularne. Po godzinie przeszły, został tylko napięty brzuchol. Od rana to samo, ale na szczęście skurczy nie ma. Pewnie to te przepowiadające. Przy Igorze nie miałam tak silnych to raz, i nie miałam tak wcześnie. Przy nim to miałam na krótko przed porodem i to takie prawie nieodczuwalne. Oj chyba kolejny trudny poród się szykuje Przypomniał mi się telefon kumpeli z przed kilku dni, że jej się szyjka skróciła w 28tc. Ale nie chcę nigdzie jechać na razie tego sprawdzać, poczekam na rozwój zdarzeń. Może akurat będzie dobrze i to fałszywy alarm.

Czasami mam wrażenie, czy ja poznam że to już ten moment

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 09:22   #3953
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Waga 27 kg to chyba wszystkiego. Sam stelaż 9 kg.

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:23   #3954
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Paulka gratuluję 20tc i współczuję
Urlopem się nie przejmuj , u mojego TŻ w pracy też tak jest. A potem i tak idzie zmienić. A tak w ogóle to jeszcze TŻ będzie miał 2tyg tacierzyńskiego

zaczynam wielkie odliczanie do 13.30 i lekko już się stresuję
Muszę poszukać w necie info czy przy bliźniakach nie jest dłuższy urlop tacierzyński Bo ja mam 16 msc a nie 12 jak przy jednym dzidziusiu

KCIUKI wielkie za wizytę

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:29   #3955
Nikii89
Zakorzenienie

Myska wózek jak najbardziej pompowane koła , przednie skrętne 3 w 1

Justyna super że Franek jest Frankiem , a co do wagi to moim zdaniem OK.

Lucynka z wagą chyba się pomylili bo w opisie pisze stelaż 9kg , gondola 4,8kg, spacerówka- 4,5kg, fotelik 3 kg to masz 9+4,8=13,8kg lub 9+4,5=13,5 albo 9+3=12
Stary 2014-01-09, 09:30   #3956
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Ja przy prawie identycznych wynikach dostałam żelazo.. chociaż niby mieścimy się w normach dla ciężarnych, to podobno jak te wyniki zaczynają lecieć, to już lecą, więc lepiej zareagować szybko zanim rozwinie się faktycznie anemia.. tak mi to mój lekarz wytłumaczył daj znać, jaką dawkę Ci przepisze, bo ja byłam u dwóch lekarzy i jeden kazał mi brać 80mg, a drugi aż 160mg dziennie..
A ja dalej nie kumam,bo tez mam podobne wyniki,lecą w dół..Ginka przepisała żelazo 105mg niby 2 razy dziennie,ale nie biore bo rozwolnienie od razu jak nic.. a z hemoroidem i tak walcze już. Biore 60 mg i zrobiłam poziom żelaza i ferrytyny i oba są git a ginka dalej w zaparte z tym żelazem mnie ciśnie..

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:32
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:32   #3957
Nikii89
Zakorzenienie

Paulka sama szukałam ale znalazłam tylko że matce przysługuje dłuższy a ojcu nie. Ale może w tym roku wprowadzili zmianę.
Stary 2014-01-09, 09:38   #3958
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Lucynka z wagą chyba się pomylili bo w opisie pisze stelaż 9kg , gondola 4,8kg, spacerówka- 4,5kg, fotelik 3 kg to masz 9+4,8=13,8kg lub 9+4,5=13,5 albo 9+3=12

ooo to teraz pasuje To pewnie się pomylili

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:38   #3959
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Czasami mam wrażenie, czy ja poznam że to już ten moment
poznasz skurcze są regularne najpierw co 10minut potem co 7 co 5 co 3 i co 1 i są coraz mocniejsze. Jak zacznie Cię zginać w pół przy skurczu to będziesz wiedziała, że to TO

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:39   #3960
kasiab91
Zakorzenienie

paulka - z tego co wiem to dla tatusiów po urodzeniu teraz przysługują dwa tygodnie wolnego Jest to urlop ojcowski Trzeba wykorzystać go do ukończenia 12 miesięcy dzieciątka. A wniosek o takowy urlop trzeba złożyć 7 dni przed pójściem na niego.
No i dodatkowo 2 dni wolnego z okazji narodzin dziecka.
U mnie będzie tak. Mąż rozpisze urlop taki wypoczynkowy na sierpień, bo wtedy chcemy wyjechać no i chrzciny urządzić.
A po urodzeniu weźmie ten tatusiowy na 2 tygodnie.

Justynka - jak sobie radzę z oporządzeniem... Hmmm.... Pomaga mi mąż Golę się zawsze maszynką. A odrosty no wiadomo jak długo się zapuszczę to jest busz i ciężko wykosić ale jak regularnie raz w tygodniu to dajemy radę

gosuis - młodszy brat dla mnie to jak syn. Jesteśmy bardzo ze sobą zżyci serio. Jak mi dziś mama powiedziała o tym egzaminie to miałam łzy w oczach, bo ja zapomniałam o tym i powinnam rano zadzwonić i mu życzyc powodzenia Jak się urodził to był piękny dzien dla mnie, miałam wymarzonego brata. Nigdy nie chciałam siostry. Mamy super kontakt ze sobą, a róznica między nami 10lat. Tak jestem 91 rocznik

Nikii - wagą to się nie przejmuję, a rozstępy też jakoś zniosę, najważniejsze że mała daje mi taką ogromną radość I po cichu powiem, że mężowi też powoli
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości