|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Znalazłam wczoraj taki wózek: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...853877434.html. Jak myślicie będzie dobry?
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Jestem i ja - przepraszam że nie udało mi się wczoraj wejść, ale na lapku siadł mi net a przy tel zasnęłam
Wizyta ok. Franek nadal jest Frankiem. Główka, brzuszek, serduszko, rączki, nózki, kość nosowa wszystko na swoim miejscu - pani gin nie ma się do czego przyczepić. Znów pytała z 10 razy czy napewno nie chcę L4 jakoś chciałaby żebym poszła na zwolnienie, a ja nie... chcę do pracy![]() Następna wizyta 5 lutego 18,30 - Niki proszę o wpisanie. Od ostatniej wizyty przytyłam 1,5 kg. Gosius także od początku ciąży jakieś 7 kg - to chyba dużo jak na połowę 25 tc czy nie ??? wydaje mi się że wagę mam jak u słonia - nigdy tyle nie ważyłam ![]() Light limara ale wstawiłaś załącznik - zaśliniłam się ![]() Magdii sto lat sto lat, niech żyje żyje nam martuszka0 super że wizyta udana, dla twojej dziewczynki, współczuje cukrzycy... Ale wiem że po ciązy znika przeważnie jak ręką odjął... a do porodu już ci nie daleko Ilkas, zytus, za udane wizyty i potwierdzenie płci. Oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj Kasiab odnośnie porządków to mam pytanie... Może głupie, ale mnie nurtuje, czym ich dokonujesz i jak sobie radzisz z odrastaniem ??? Paulka za tc, no i nie dobrze że rzyganko cię dopadło, a sio...Nadrobiłam tak pobieżnie, ale obiecuje dzisiaj postaram się do was częściej zaglądać, chociaż nie wiem co przyniesie dzień w pracy ![]() a po pracy czeka mnie papierologia do zus Ale jutro już zaczynamy weekend
|
#3933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to przerabiałam, od wczoraj, ale w końcu się udało!Cytat:
![]() W razie czego TŻ ma jeszcze 2 dni na żądanie... ![]() Mamuśki, poczytajcie sobie: http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html Tylko nie polecam mamą ze skurczami, bo ja już się zwijam ze śmiechu i co post to bardziej
|
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ja tam dobrze przeczytałam waga wózka 27 kg... ?? to ciężki troszkę chyba... Po za tym fajny tylko ta waga
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Uffff. Ja już trochę porobiłam, ale teraz musiałam się zwinąć do siebie do pokoju - bo przyjechał rzeczoznawca, odnośnie tego auta.. ilkas - Gratulację potwierdzenia LEOSIA!! ![]() Zytus - Tobie również Gratuluję potwierdzenia ALICJI! ![]() Nikii89 - Fajnie, że Młody śpi teraz - dzięki temu sama się możesz wyspać I kawał chłopa z niego już! ![]() sylvuniaa84 - spokojnie doczekasz się na ruchy ![]() madziuuula - a co ten TŻ tak zmienia te auta ? (O,doczytałam już - jasne skóry przy dzieciach szał..)kasiab91 - 4 godziny na wizaż hehe ( dla małego braciszka - zawsze zastanawiałam się jak to jest młodsze rodzeństwo, a My chyba z tego samego rocznika 1991 ? )Aldrin - dziękuje, a dlaczego Cię lekarz ochrzani, że niby za szybko tyjesz, czy co ? ![]() VwVampirka - super, że udało Ci się w końcu zarejestrować - ja z reguły dodzwaniam się za 2-3 razem ![]() anulka3999 - zwątpisz w nadrabianiu - i zrobisz się głodna ![]() ab_cd - nie wiem, jak u Ciebie, ale ja miałam wrażenie że brzuch mi się stawia Biorę od 3 dni nospe forte, jest zdecydowanie lepiej, nie boli tak, ale to pewnie wszystko się rozciąga tam.. auuuuuć, plecy mnie na szczęście przestały boleć, krwawienie z zębów sporadycznie, i miejmy nadzieję, że jak pójdziesz na zwolnienie to odpoczniesz Myska0 - ja Ci nie pomogę, najlepiej będzie jak jutro na wizycie wypytasz o wszystko. (Ja śpię, z trzema poduszkami, jedna mała pod głową, druga pod brzuchem, a trzecia między nogami Ramona_85- nie przejmuj się, że usnęłaś na prawym boku - jak będzie coś nie tak, maleństwo na pewno Cię kopnie, że jest mu nie wygodnie. Magdi555 - coś mi pokazało na FB, że masz urodzinki ![]() Życzę Ci zdrowego bobasa, I abyś po porodzie szybko wróciła do chodzenia na obcasach. Życzę Ci życia lat stu, I czego sobie jeszcze wymarzysz, tak jak jesteś tu. Życzę Ci tego, abyś nigdy nie chorowała, I abyś piękne prezenty na te urodziny dostała! (Nadrobiłam - WSZYSTKO PS - dla WSZYSTKICH WIZYTUJĄCYCH!
|
|
|
|
#3936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zaraz zadzwonię i powiem żeby pogadał z kim trzeba
|
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
paulka planowany urlop zawsze można zmienić
![]() Justyna super, że z Frankiem wszystko oknadal wytrwale próbuję się dodzwonić heh
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zdrowego Franusia ![]() Cytat:
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
Martuszka widzisz wszystko jest ok. Dzidzia zdrowa, a plamka przed porodem zniknie. Gratuluje corki
![]() Ilkas gratuluje zdrowego syna ![]() Magdi, mnostwa radosci na codzien i lekkiego porodu. Ab_cd mi tez czesto twardniej brzuch i czasai trwa to kilkanascie minut, przechodzi na chwile i znow wraca. Moja lekaraka stwierdzila, ze miescie sie to w normach . Kazala brac tylko luteine, magnez i nospe w razie potrzeby. Raz na takie twardnienie pomaga lezenia, a raz chodzenie. Dla mnie najgorsze jest wtedy siedzenie, bo jakos najbardziej sie wtedy spina. Dziewczyny za wizyty
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na samym początku mnie nie ważył tylko pytał o moją wagę, wiec powiedziałam 56 kg tyle wpisał w karcie ciąży a teraz mnie waży ale w ubraniach i czasem w butach i waga bardzo podskoczyła i stwierdził, że za szybko tyje ale ja mam go w nosie teraz waże 60-61 ale w domu to u niego pewnie w całym ubraniu z 63 i znowu się będzie czepiać |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kapeć od ubrania ochronnego założony na głowę mnie rozwalił
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula nie musi być tak źle z tymi jasnymi skórami
My mamy ciemne obicia , ale i tak ani razu nie zdarzyło się aby Oskar ubrudził ![]() Kasiab za brata A wagą się nie przejmuj bo ją idzie zrzucić co do rozstępów to jak tu już było pisane są to ordery macierzyństwa ![]() Ab_cd z tego co wiem to twardnienie brzucha jest normalne o ile nie trwa zbyt długo i często. Jeśli trwa to zbyt długo to może spróbuj iść do lekarza wcześniej niż w poniedziałek. Co do skurczy nóg mnie strasznie łapało w pierwszej ciązy i jadłam orzechy włoskie i mi bardzo pomogły Jeśli chodzi o krwawienie dziąseł idź do dentysty bo może to być zapalenie dziąseł , które w ciąży często występuje.Ramona ja śpię różnie ![]() Magdi no jak na razie pamiętam że wyszło chłopak a dziś się ma potwierdzić czy tak czy nie ![]() Paulka gratuluję 20tc i współczuję ![]() Urlopem się nie przejmuj , u mojego TŻ w pracy też tak jest. A potem i tak idzie zmienić. A tak w ogóle to jeszcze TŻ będzie miał 2tyg tacierzyńskiego Agaaga co 3 głowy to nie jedna i pewnie z czasem wybierzecie ![]() Madziwnia zawsze przy kolejnej ciąży mogą się trafić ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- zaczynam wielkie odliczanie do 13.30 i lekko już się stresuję
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję wizyt
![]() A mnie koło północy dorwałyskurcze 10-20sekundowe co 10 minut dosyć bolesne nie powiem, nieco się wystraszyłam, bo były regularne. Po godzinie przeszły, został tylko napięty brzuchol. Od rana to samo, ale na szczęście skurczy nie ma. Pewnie to te przepowiadające. Przy Igorze nie miałam tak silnych to raz, i nie miałam tak wcześnie. Przy nim to miałam na krótko przed porodem i to takie prawie nieodczuwalne. Oj chyba kolejny trudny poród się szykuje
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdziwiłabym się, jakby wyszło przy porodzie dopiero
![]() Kciuki za Twoją wizytę
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać, jaką dawkę Ci przepisze, bo ja byłam u dwóch lekarzy i jeden kazał mi brać 80mg, a drugi aż 160mg dziennie..
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, czy ja poznam że to już ten moment
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Waga 27 kg to chyba wszystkiego. Sam stelaż 9 kg. |
|
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja mam 16 msc a nie 12 jak przy jednym dzidziusiu![]() KCIUKI wielkie za wizytę
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Myska wózek jak najbardziej
pompowane koła , przednie skrętne 3 w 1 Justyna super że Franek jest Frankiem , a co do wagi to moim zdaniem OK. ![]() Lucynka z wagą chyba się pomylili bo w opisie pisze stelaż 9kg , gondola 4,8kg, spacerówka- 4,5kg, fotelik 3 kg to masz 9+4,8=13,8kg lub 9+4,5=13,5 albo 9+3=12
|
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ginka dalej w zaparte z tym żelazem mnie ciśnie..
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-09 o 10:32 |
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka sama szukałam ale znalazłam tylko że matce przysługuje dłuższy a ojcu nie. Ale może w tym roku wprowadzili zmianę.
|
|
|
|
#3958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to teraz pasuje To pewnie się pomylili
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
poznasz
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
paulka - z tego co wiem to dla tatusiów po urodzeniu teraz przysługują dwa tygodnie wolnego
No i dodatkowo 2 dni wolnego z okazji narodzin dziecka. U mnie będzie tak. Mąż rozpisze urlop taki wypoczynkowy na sierpień, bo wtedy chcemy wyjechać no i chrzciny urządzić. A po urodzeniu weźmie ten tatusiowy na 2 tygodnie. Justynka - jak sobie radzę z oporządzeniem... Hmmm.... Pomaga mi mąż ![]() ![]() gosuis - młodszy brat dla mnie to jak syn. Jesteśmy bardzo ze sobą zżyci serio. Jak mi dziś mama powiedziała o tym egzaminie to miałam łzy w oczach, bo ja zapomniałam o tym i powinnam rano zadzwonić i mu życzyc powodzenia Nikii - wagą to się nie przejmuję, a rozstępy też jakoś zniosę, najważniejsze że mała daje mi taką ogromną radość
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

jakoś chciałaby żebym poszła na zwolnienie, a ja nie... chcę do pracy
sto lat sto lat, niech żyje żyje nam
dla twojej dziewczynki, współczuje cukrzycy... Ale wiem że po ciązy znika przeważnie jak ręką odjął... a do porodu już ci nie daleko

Też to przerabiałam, od wczoraj, ale w końcu się udało!

♥♥ 
)