|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Śliczne ciuszki
![]() Cytat:
Ja nie wyczuwałam żadnej różnicy między sensitive a zwykłymi, obydwie były mocno zapachowe, tak samo "grube" i po żadnych nie mieliśmy alergii chociaż Mały długo miał bardzo wrażliwą skórkę.Cytat:
Kochana, nie chcę Cię martwić, ale nie wiem czy w ciągu jednej nocy dużo się zmieni, może niepotrzebnie się umawiałaś na wizytę tak szybko... Ale może temu lekarzowi uda się Ciebie trochę uspokoić ![]() Cytat:
moja Mała w połowie 19 tc miała 290 g, więc gdzie jej tam gonić ![]() Ja miałam na początku zwykłą gruszkę, ale strasznie się motałam, bo nie była rewelacyjna. Trzeba było sobie pomagać patyczkami do uszu żeby wyciągnąć kózkę, trochę takie czyszczenie noska trwało i tylko denerwowałam Filipka... Przerzuciłam się na fridę i do dzisiaj u nas funkcjonuje
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
dorwały mnie koło północy skurcze co 10 minut i nie powiem nieco się wystraszyłam ze względu na ich regularność
już się zastanawiałam co ja mam zrobić z Igorem na szczęście po godzinie przeszło i tylko napinał mi się brzuch. Od rana znów mam napięty i obolały, ale skurczy nie ma. Pewnie to te przepowiadające. Przy Igorze nie miałam tak mocnych Cytat:
ciuszki super! a co do gruchy i fridy, to ja miałam gruszkę, ale tą taką bardziej "nowoczesną" i niektóre były o kant dupy rozbić. Także kwestia kupienia. Z Canpola zdaje się była okej. Ale tak jest przydatna Fride ma moja bratowa i też mnie to obrzydza chociaż ona bardzo ją sobie chwali, a miała te zwyczajne gruszki. Cytat:
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Tak właśnie czytam swojego suwaczka, a tam, że maluszek waży 200g... Śmiesznie, akurat pisałam, że moja Mała ma 290 g, a myślałam, że chociaż córa będzie w normie ![]() Poza tym wybraliśmy wczoraj ostatecznie 3 imiona Nie wiem jak się zdecydujemy, bo wszystkie mi bardzo pasują do Małej... Ale jeszcze czas
|
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie nas dogonisz ![]() No pewnie z tą fridą kwestia przełamania się, wiadomo, że smarków nie wciągniesz do buzi, ale widok jest ohydny ![]() Cytat:
Żeby się nie powtórzyło ![]() Zapamiętam sobie, żeby znaleźć nowocześniejszą wersję jakby co ![]() Ja od rana znów buszuję... ale tym razem jestem mocno zadowolona Wrzucam wam linka ![]() TU trochę pewnie za duże te rzeczy na początek, ale na pewno później się przydadzą ![]() A TO ląduje w wyprawce ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
My ostatnio przestaliśmy się kłócić i pod lupę wzięliśmy Stasia Więc może będzie tak |
|||
|
|
|
#2346 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super ciuszki ![]() Ja przy córci miałam gruszkę i to kwestia wprawy i wszystko pięknie wychodziło z noska, ale coś trzeba mieć bo dzidziuś musi mieć czysty nosek, żeby przez buźkę nie oddychał... Cytat:
Cytat:
Czy Wasze dzidzie dadzą radę to wszystko wynosić A ten zestaw super Ile takie coś kosztuje?Cytat:
|
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na końcu mój brzuch. Jest większy niż wasze bo i ja taka szczupła to nie jestem :P proszę o wyrozumiałość :P
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2014-01-09 o 10:01 |
||||
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
łoł ale świetne ciuszki
choć dla mnie ten dziewczęcy zestawik zdeka za różowy ![]() a mnie dopada bezsenność dziś usnełam po 1
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staś mi się bardzo podoba ![]() Cytat:
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło śliczny brzuszek ![]() nie martw się ja już mam widoczny ale szkoda że to nie ciążowy więc się nie przejmuj :P nie jesteś jedyna co do gruszki a fridy ja jak przypominam sobie używanie fridy przez siostry to o matko od razu mnie zbira na wymioty
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie nie chce panikować...poczekam. jak dzisiaj brzuch będzie długo dokuczał i skurcze wrócą to wtedy będę myśleć. Niby mam rodziców, ojciec co prawda pracuje na różne zmiany, bratowa i brat też są, siostra jest na wycieczce, przyjaciółka nie daleko mieszka, ale też pracuje. no niby wszyscy zobowiązali się pomóc no ale wiecie. Nie chciałabym niepotrzebnie jeździć zostawiać Igora po rodzinie i jechać na ip żeby się dowiedzieć, że nic się nie dzieje. Niby mam nr telefonu do tego mojego ginekologa na pieczątce, ale nigdy nie mówił, że mam z niego korzystać w razie jakichś pytań (NFZ wiecie).
agaaga imiona ładne, pewnie jeszcze 3 razy zmienisz zdanie ![]() fan Staś mi się podoba, Stanisław już mniej jagodzia ale duży
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
no i co i co??? dałam radę zapamiętać i nawet fotencję zgrać więc proszę mnie ładnie pochwalić a co
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładny Chyba już się nie da go ukryć co? ![]() Witam w klubie Siedzieć mogłabym do nocy, ale rano wstać to makabra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam ten sam dylemat, że ten Stanisław już nie jest jakiś piękny, ale kwestia przyzwyczajenia pewnie Mój mąż jest Janusz, też mi się za Chiny nie podobało to imię, a teraz nie chciałabym dla niego innego
|
|||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zmyłaś z czoła ?
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uspokajasz samą siebie, fajnie, ale skąd masz pewność, że nic się nie dzieje? Ja jechałam z głupimi twardnieniami i myślałam, że też to pryszcz, ale położna na izbie mówiła, że to bardzo dobrze, że się jeździ z każdą nieprawidłowością, bo oni po to są i już nie raz dziewczyny przyjeżdżały z czymś błahym a okazywało się, że zagrożenie ciąży a nawet poronienie ![]() Masz magnez? Nospę?
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
a mnie to tak po świętach jakoś wywaliło także z dnia na dzień. haaaaaa i tu kolejne zaskoczenie bo nie napisałam na czole sama pamiętałam
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dopiero mogę powiedzieć, że to jest to..A ja już chyba wspominałam, że mam słabość do staromodnych imion więc i Stanisław dla mnie brzmi dobrze. A pasuje do nazwiska? Poza tym znaleźliśmy wczoraj taką stronę: http://www.ksiegaimion.com/ i praktycznie dużo rzeczy się sprawdzało w charakterystykach imion
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spojrzysz na synka po porodzie to będziesz wiedziała
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
50zł z przesyłką ale to mąż kupował
![]() Cytat:
![]() Mała ładnie rośnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bałam się, że mąż będzie kręcił nosem a jemu się podobają Cytat:
jestem z Ciebie dumna
|
|||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie skończyłam rozpisywać wyprawkę, zaznaczałam na zielono co mam i czerwono co mam dokupić i oprócz bieżących rzeczy typu pieluchy, kremy nie jest tak dużo!
Może w tym tygodniu przytargam ubranka z piwnicy i zrobię rozeznanie jeszcze w ciuszkach, taki mam plan Cieszę się, że wcześniej się za to wzięłam Kochane, bo sporo tu nas, które będą rodzić w ciepłym okresie od maja do wakacji, planowałyście jakie ubranka zabrać do szpitala? Jak rodziłam w marcu to Filipkowi wystarczyło body z długim rękawem, a w czerwcu nie będzie na długi rękaw za ciepło? Znowu w samym krótkim rękawku też nie wiem czy nie chłodno? Sama nie wiem, a chciałabym do szpitala kupić jakieś nowe ubranka póki są przeceny w tesco...
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przecież w święta pojechałam na IP z pęcherzem! A skurcze to o wiele poważniejsza sprawa.A swoją drogą w szoku jestem, że ci położna tak dobrze powiedziałam, ja to zawsze trafiam na takie pielęgniarki co łaskę robią, że raczą się zająć tobą... Cytat:
![]() Cytat:
Trochę jest przydługie to imię, bo tak samo długie jak Aleksander ale jakoś tak zwięźlej wygląda i brzmi No to wam się udało Super cena ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj dziewczynki śliczne te wasze ubranka. Jak wy to robicie, że na tym all za takie pieniądze kupujecie. Ja szukam, szukam no i ostatecznie klops.
Jagodzia, brzuszek śliczny i jak na 24 tydzień nie jest taki duży U mnie szwagierka przy dwójce używała Fridę właśnie i jest zadowolona. Mnie znowu ta gruszka jakoś nie przekonuje i my z małżem na Fridę się chyba zdecydujemy |
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubioru w szpitalu to myślałam nad body krótki rękaw i na to pajacyk i do rożka ?! Cytat:
widziałam Twoje ciuszki z tych 2 aukcji i są prześliczne !!! dużo ci jeszcze rzeczy brakuje ??Co do brzucha to mi zaczął tak szybko rosnąć od 16t |
||
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
agaga, fan przyrzekam, że jak brzuch nie przestanie twardnieć to wieczorem podjadę na ip
![]() będę Was informowała na bieżąco Cytat:
![]() w szpitalu którym rodzę podono nie trzeba ciuszków..jedynie na wyjście. Jak rodziłam Igora w innym to też nie potrzebnie wzięłam, bo pielęgniarki ubierały.także ten problem mam z głowy na Twoim miejscu wziełabym body na krótki rękaw i ewentualnie jakąś narzutkę, a zawsze może Ci mąż dowieźć
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-09 o 12:08 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masz rację jak znów będziesz mieć skurcze to trzeba będzie jechać na ip. |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moja mama ze mną w 5 czy 6miesiącu też miała skurcze, bo pchałam się na świat ale wtedy, to ją tam zaszyli w środku, bo nie było jeszcze żadnych krążków.
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedzi, bo już sama zgłupiałam co brać
Jeżeli będę rodziła w tym szpitalu co poprzednio, to tam musiałam mieć swoje ubranka, ba! nawet przebierałam Filipka sama, położne tylko pierwszy dzień myły Małego i ubrały po narodzinach, a potem już kazały same ![]() Fan tam właśnie w tym szpitalu trafiłam na super zmianę, bo położna ciągle mi mówiła "serduszko", "kwiatuszku" i taka była bardzo troskliwa, rzadko się zdarza Tak samo doktor, próbował rozładować atmosferę, żartować... Aż się zastanowiłam czy nie zmienić szpitala ![]() Cytat:
A jak twardnienia? Pojawiają się od rana?
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość to panny a jak już jakaś ma dziecko to nie z mojego województwa |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czas leci, dla mnie 25 to idealny wiek na takie sprawy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Ja nie wyczuwałam żadnej różnicy między sensitive a zwykłymi, obydwie były mocno zapachowe, tak samo "grube" i po żadnych nie mieliśmy alergii chociaż Mały długo miał bardzo wrażliwą skórkę.
Mam przyjść znowu za tydzień a jutro zrobić bętę przecież ja osiwieję, oszaleję i zbankrutuję Mam dość

już się zastanawiałam co ja mam zrobić z Igorem
Muszę wreszcie się wybrać do lumpka jakiegoś stacjonarnego, bo na all nie mogę znaleźć żadnego pajaca/śpiochów w rozsądnej cenie (używanych)...
i niektóre były o kant dupy rozbić. Także kwestia kupienia. Z Canpola zdaje się była okej. Ale tak jest przydatna 

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

Siedzieć mogłabym do nocy, ale rano wstać to makabra 
Znowu w samym krótkim rękawku też nie wiem czy nie chłodno? Sama nie wiem, a chciałabym do szpitala kupić jakieś nowe ubranka póki są przeceny w tesco...