|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oooo!!!za☠☠☠iaszczy też chcęCytat:
Cytat:
Tamlin dobrze prawi weź 98Kamil nie chce brać tego antybiotyku pluje,ma odruch wymiotny...Mam receptę na Amoksiklav od naszej rodzinnej myślicie że mogę sama zmienić anty.?Wiem,wiem powinnam się poradzić lekarza ale on przyjmuje tylko we wtorki
|
|||
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam nieprzespane noce od 16 miesięcy ![]() Ciekawe kiedy to sie skończy bo działają mi na nerwy te pobudki już czasem... Może 10 nocy odkąd mały na świecie sie zliczy że spał ciągiem z 7 godzin... Więcej na pewno nie było. cosmoewuu witaj z powrotem ![]() Marta tatuaż super ![]() A co do bólu to zależy w jakim miejscu sie robi. Najgorzej jest podobno na kostce przy stopie. Mnie sie marzy jeszcze chociaż jeden ale guzik z tego będzie chyba ![]() Mały śpi, ide sie serialować ![]() Aha, co do pampków to my używamy 4 i jest git w nocy i w dzień. W nocy czasem połowę zasika ale rzadko. Przeważnie mniej
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tych sprawach wole zeby lekarz decydowal
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś właśnie stwierdziłam, że i u nas 16-sty się właśnie przebił, także chyba będzie spokój na jakiś czas
![]() Ale dziś był marud, pewnie go właśnie ta czwóreczka męczyła. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Dziewczynki informuję, że od dziś zaczynam marudzić... Już mnie mega boli kręgosłup, ledwie chodzę, na spacerku dreptam w żółwim tempie, a wejście na 3 piętro .... A przede mną 3 najgorsze miesiące. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od wczoraj płacz,marudzenie,już nie pamiętam nocki przespanej a dopiero jedna czwórka się przebiła
![]() Tamlin Josef to mąż mój kochany
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie pieluch. Tak myślę, że poszukam może gdzieś na sztuki, bo w niektórych sklepach tak sprzedają.
Cytat:
Kiedyś w dzień nam strzelił w nie i było rozcinanie boczków. ![]() Wow jaki duży! Podziwiam za odwagę! ![]() Cytat:
Chociaż u nas to głównie sprawka dużej ilości siuśków.
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Marta suuuper!
![]() Ja myślę nad trzecim tylko nie wiem gdzie ![]() Co do bólu to jest takie dziwne uczucie jak dla mnie ![]() Ula ja sama bym nie zmieniła leku,nie wiem co doradzic ![]() Z Dandim miewam tak samo. Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Lewek marudz ile chcesz Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię za to wstawać na pierwsza zmianę do pracy, wole drugie zmiany. Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-01-08 o 21:16 |
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
u mnie też bylo bardzo mało przespanych całych nocy
|
|
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
marta1986222 śliczny tatuaż
![]() Lewek bidulko
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2014-01-08 o 21:35 |
|
|
|
#2682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie Tamlin, chodziło o ilość! Ostatnio idą po 3-4 pajace w nocy do przebrania...
Cytat:
![]() Cytat:
A i tych było kilka tylko. Normalnie co 2-3 godziny pobudka, jęki, stęki i cycu musi być.Niektóre dzieci tak mają. Układ nerwowy dojrzewa do lepszego snu około 3-4 roku życia. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak pojde do pracy to do żłobka oddam pewnie, wiec wtedy to bedzie musial isc spac jak wszyscy, wiec zobaczymy jak to bedzie
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak zasypia to po równo 30 minutach sie kręci, marudzi i inne takie po czym zasypia przeważnie. Potem za godzine powtórka. W nocy przyśnie sam, albo sie rozpłacze bo jeszcze zanim sie wybudził smoka wypluł więc potem kilka minut marudzenia zanim zasnie. No i nocą tak w kółko. A w dzień sie wybudzi bo albo psa za oknem usłyszy, albo auto czy coś innego. Jak to bedzie trwało do tych 3-4 lat to w tym czasie zestarzeje sie w wyglądzie o 10 lat. Wszystko przy dziecku robie sama i do tego nocki beznadziejne... żeby tak chociaż 2 nocki w tygodniu spał te 7-8 godzin ciągiem to byłaby duża ulga. |
|
|
|
|
#2686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak myślałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
to chyba jednak nie wody, bo dziś jest suchutko... śliczny!
Cytat:
![]() byłyśmy dziś z Zuzanką na tych zajęciach muzycznych. tylko ją rozebrałam i od razu pobiegła do zabawek nawet sie nie odwracajac i nie patrzac na mnie. i od razu za gotowanie sie zabrala ![]() zajęcia bardzo fajne. Zuzance tez chyba sie podobalo, bo podczas drogi do domu non stop sobie cos spiewala ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Miałabym jeszcze do Was prośbę o 1 % podatku dla Antośka (jeśli oczywiście nikomu nie przekazujecie) http://antek.lcts.com.pl/antos_kozlowski.pdf Tamlin, mam nadzieję, że Matiemu niedługo przejdzie. jak nie zęby to nie mam pomysłu, o co chodzi?
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-01-08 o 22:56 |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula nie zmieniała bym sama lekarstwa. biedny Kamil
DEarlie my używamy 5 a Giulia ma 9,5 kg 4+ nam przesikiwała. i polecam te majtki pampersa, my ubieramy na noc i problem z przesikwaniem sie skończył a po 2 razy nieraz musiałam ja przebierać! dziewczyny PLL już sa online
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Fabiś pije mleko 2 razy w nocy
![]() Teraz odkąd zasypia sam mam tyle lepiej,że zje,kładę go do lozeczka,daje smoka,wlaczam karuzele (jest jego miloscia-bez niej nie ma spania) i zasypia .Wcześniej było 30 min noszenia na rękach ![]() A pieluszek w nocy nie zmieniam. Ogólnie w nocy i tak wstaje do niego mąż ![]() Ja wstaje tylko gdy ma nocki ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pielucha daje radę całą noc.
A Alicja od kilku nocy śpi od 20:00 do 7:00 |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie każdy człowiek się wybudza w nocy, tylko jedni tego nie pamiętają, bo zasypiają od razu dalej, a inni muszą np. napić się wody czy coś takiego. Być może nasi synkowie, to będą ci którzy będą pić wodę w nocy ![]() A o ząbki się nie boisz? |
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci jedzą w nocy? Byłam pewna, że w tym wieku już nie dostają mleka w nocy.
Cytat:
![]() Super, że Zuzi się podobało. W tym roku będę w rozliczeniach wpisywała Antosia. Zaraz sobie druknę, aby mieć pod ręką. W zeszłym roku była Hania Sojki. Co roku przekazujemy na inne dziecko. A że tych firm trochę rozliczam to i pieniądz z tego leci fajny. |
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
dyien dobry
![]() Polcia w nocy poplakiwala,wiec wzielam ją do nas do łózka ![]() dzisiaj humorek idealnu do rozrabiania co chwile ściągam ją z parapetu w pokoju![]() ja jakas przeziebiona od niedzieli.katar kaszel,ból głowy.ratuje sie czym moge...do tego boli mnie kolano.ostatnio zeskoczylam z łóżka i coś mi szczelilo.nie jest spuchniete ani woda sie nie zbiera ![]() marta śliczny tatuaz Pola mleka w nocy nie pije juz od dawna. co do pieluszek to nosi 5-tki z babydream.trzumają całą noc i nie przemakają
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian je w nocy,nie da się oszukać go ani woda ani smokiem.
Raz lub dwa musi dostać mleko. Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga też jeszcze nie przespała nocy, dzieci siostry mojego M. zaczęły przesypiać noce ok 3 rz, no cóż mi się chyba też trafił taki egzemplarz. Do tego te dzieci piły mleko w nocy do tego wieku i siostrzenica ma mleczaki całe w próchnicy... Siostrzeniec jest już dorosły, ale też ma ciągłe problemy z zębami, leczenie kanałowe i już miał nawet jakiś ząb usuwany, bo nie nadawał się do leczenia.
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- a teściowa mi doradzała, że mam karmić Kingę w nocy to będzie lepiej spała, bo jej córka tak długo dawała jeść, świetna myśl
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2014-01-09 o 11:03 |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od razu mówię nie ma znaczenia ile zje na kolację. Czasami po całęj butli 300 ml potrafi się obudzić o 1:00, a czasami po 150 ml śpi do rana. Nie ma reguły. Na szczęście tych przespanych nocek jest coraz więcej
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() zawiozłam Lenę do babci i właśnie zdałam sobie sprawę, że gdyby nie Mała nie miałabym żadnego kontaktu z teściową. nie chcę i nie mam ochoty z nią rozmawiać a kiedyś potrafiłyśmy przegadać kilka godzin dziennie. traktowałam ją jak przyjaciółkę, chyba nawet niekiedy byłam z nią bliżej niż z własną mamą a teraz ... niby ona próbuje mnie zagadać ale ja ucinam każdy temat, jedynie o Lenie chwilę pogadamy. zawiodłam się na niej strasznie i chyba nic tego nie zmieni ![]() Lenka nadal nie chodzi samodzielnie, tzn za rękę chodzi i przy meblach również, puszcza się, zrobi kilka kroczków i na tym koniec ![]() za to sprawnie nauczyła się zasuwać na kolanach, nawet podskakuje ![]() my używamy pieluch z biedronki, dają radę, w nocy nigdy nie przebieram. Cytat:
ona zresztą nigdy "nie lubiła" jeść w nocy, nawet jak była noworodkiem budziła się 1, max 2 razy na mleko a całą nockę przesypia odkąd skończyła 3 miesiące ![]() śpi nadal z nami ale to nie problem. jak będzie gotowa to przeniesie się do własnego pokoju. oby
|
|
|
|
|
#2700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia też już większość ładnie przesypia w podobnych godzinach nam dziewczynki śpią. Ostatnio budzi sie tak ok 3-4 w nocy i mówi -juś dzieńń-ale od dwóch nocy udaje że nie słyszę i nawet sie nie ruszam i chyba znów zasypia. za to rano nie daje sie oszukać- mamuś tatuś dziiieńń juś! I koniec spania ![]() Cytat:
może teraz jak tak sie napiją to później od razu będą zasypiac udanej? ![]() Cytat:
jeszcze raz dziękujemy za ten 1% ![]() Zuzia czasami jeszcze je. Dokładnie jak u Iwy to wygląda. Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

biedna spala przez cały jeden dzien ale po malutku doszla do siebie i zdązyla babci niezle napsocić

też chcę
Tamlin dobrze prawi weź 98
A przede mną 3 najgorsze miesiące. Trzymajcie kciuki