|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Fakt, przepraszam. Bardziej mi chodziło o ten motyw z resocjalizacją, że czasem przynosi efekty i że to media szerzą panikę i żeby nie przesadzać.
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było - ja to akurat już wcześniej słyszałam
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tusk wolał podwyższać wiek emerytalny, żeby ludzie szybciej umierali.
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Większość więźniów zdiagnozowanych jako psychopaci / osoby o cechach psychopatycznych, odpowiada to, co podała Aimee_J (że kobieta zabiła siostrę, aby ponownie spotkać tego faceta).
Oczywiście to jeden z wielu testów, diagnozowanie osobowości psychopatycznej to złożony proces, jest szereg kryteriów etc.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zainteresowało w sprawie Trynkiewicza i tej całej amnestii coś innego. Nie jestem jakoś super w temacie i może ktoś kto więcej wie o sprawie jest w stanie mi to wytłumaczyć. Mianowicie przeczytałam, że facet w 1989 dostał czterokrotnie karę śmierci - w sensie za każdą ofiarę z osobna. Rozumiem, że wtedy nie było możliwości przełożenia kary na dożywocie ale czy w tym przypadku nie byłoby logicznym, gdyby dostał 100 lat więzienia? (wiem że to dziwnie brzmi ale moim zdaniem powinien dostać po 25 lat za każde zabójstwo) Czy to jest kwestia tego, że proces był jeden a nie cztery czy po prostu prawo nie przywidywało w ogóle takiego łączenia (?) kar?
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam pierwsze skojarzenie, że ten facet zabił siostrę
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Właśnie w tym cały problem, że nikt tego nie ogarnia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie [COLOR="Silver"]edit: btw - widziałyście już ten artykuł http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...y,nId,1085704?
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2014-01-08 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Czego byscie oczekiwaly od rzadu teraz w sprawie takich zwyroli, ktorzy teraz wyjda na wolnosc?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Pękalski się nie zmieni. Jeszcze nie tak dawno był z nim nakręcany materiał przez media i wprost powiedział,że on dalej tak będzie postępował
interesowałam się bliżej jego przypadkiem i po prostu szkoda słów... do więzienia zażyczył sobie nawet dmuchaną lalkę, a po odmowie jej dostarczenia napisał skargę do RPOEdytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-01-08 o 16:54 |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś była już taka sytuacja,że tak samo morderca sie deklarował,że jak wyjdzie to będzie zabijał. Oczywiście jeszcze dobrze nie wyszedł i już to zrobił. Nasza zdolna policja chyba nawet go wtedy nie mogła złapać,ale całe szczęście w tym nieszczęściu świnia szybko padła,bo na coś był chory. Nie chcę mylić,ale coś takiego było.
Dla mnie to jest pomyłka,że w przypadku takich zwyrodnialców nie ma kary śmierci i tyle. Proszę mi tylko mojego zdania nie podważać,bo tacy "ludzie" dla mnie powinni być eliminowani.A tak teraz będzie coraz więcej tych wyjść i dopiero będzie strach wyjść o 10 w dzień.
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nowych przypadków też było trochę takich "gwiazd" i oni już dostawali niższe wyroki. dobrym przykładem jest sprawa "willi chimera" tam facet podejrzewany jest o kilka morderstw, nakłanianie do morderstw, zlecanie uprowadzeń itd i prokuratura nie jest pewna czy uda się go wsadzić na dożywocie. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez powinni byc eliminowani. Nie potrafia zyc w spoleczenstwie, stwarzaja dla niego zagrozenie, nie sa jego czescia.
Ale panowie politycy nie maja sie o co martwic. Kolo nich taki nie zamieszka Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest kara łączna
Czyli kary powyżej 15 lat a poniżej 25 lat nie da się dostać ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Pisałam o stanie prawnym. Co ja myślę o tych ludziach nie ma tu nic do rzeczy, zresztą nie dałam chyba nigdzie temu wyrazu. A od mojej rodziny i argumentów ad personam proszę trzymaj się z daleka Co do resocjalizacji - tak, uważam, że warto. Po pierwsze, wskaźnik recydywy w Polsce wg różnych badań to około 40%. Oczywiście, do jednego worka wrzucone są osoby skazane za różne typy przestępstw. Ale uważam, że jeśli choć jedna osoba nie wróci na przestępczą drogę, to warto I tak, wiem, że resocjalizacja osób skazanych za czyny pedofilne to są wartości oscylujące w okolicach zera. Bo ktoś mnie tu o optymizm posądzał Akurat tu optymistką nie mam jak być
|
|
|
#79 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ile się gadek można nasłuchać, że to niby państwo katolickie a ludzie by wszystkich wieszali, że to dwulicowość, że powinno się wybaczać ![]() Sądzę, że przyjdzie jeszcze czas że ta kara wróci i to nie tylko w Polsce ale i w Europie, bo co raz więcej chodzi takich zwyrodnialców co zabijają za 5 zł albo dla żartu, a społeczeństwo już ma dosyć utrzymywania takich potworów. Ja rozumiem oburzenie, bo sama jestem za ty takich bydlaków wieszać, same korzyści: tanio i mało ofiar. Cytat:
Cytat:
1. Byli tak ciemni że nie ogarniali iż w więzieniach oprócz więźniów politycznych siedziały jeszcze takie bydlaki i ustanawiali prawo na huurrra. 2. Bo idioci myśleli tylko o tym jak dorwać się do władzy. A tak poważnie to nikt tego nie wie. I boleje nad tym ze nie ma odpowiedzialności rządzących za swoje decyzje, bo to może by zmusiło wreszcie ludzi władzy do logicznego myślenie, jeśli takie posiadają ![]() Cytat:
Ponieważ ta sytuacja jest skutkiem zaniedbań i lekkomyślności polityków, bo zamiast się kłócić między sobą nie dostrzegali takich poważnych problemów. Zresztą większość dzisiejszego rządu (i nie mówię tylko o partii rządzącej) to są ludzie, którzy wówczas przejmowali stery - wciąż te same twarze ale ubrane w inne partie ![]() Cytat:
nie ma odpowiednich przepisów, bo takowymi powinno się zająć już kilkanaście lat temu, a nie jak problem kluje w oczy i budzi duże oburzenie społeczne a przepisy robi się na kolanie i mamy takie kwiatki ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż ja osobiści jestem za powrotem za karą śmierci, ale jak zwykle obrońcy praw człowieka dadzą o sobie znać Z takiego bydlaka nic dobrego nie będzie,po co dawać jeść, leczyć po za kolejkami, utrzymywać. Przecież oni mają lepiej niż nie jeden pacjent w szpitalu czy emeryt ze swoją śmiesznie niską emeryturą. Albo stryczek, albo kamieniołomy. Cytat:
Niestety to jest znak dzisiejszych czasów: dbanie o prawa mordercy, bo a nóż widelec zresocjalizuje się.
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2014-01-08 o 21:23 |
||||||||
|
|
|
|
#80 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Niestety, coraz czesciej wydaje mi sie ,ze resocjalizacja nie ma zadnego sensu... http://nasygnale.pl/kat,1025341,titl...wiadomosc.html
Ale i tak w tej calej sytuacji wine najwieksza ponosi matka, która dała w obce ręce swoje dziecko....
Edytowane przez Miviki666 Czas edycji: 2014-01-08 o 22:21 |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Mama tż dzisiaj oglądała program czy cos nie wiem dokładnie szczerze mówąc i tam ludzie z tego więzienia mowią, że on tylko czeka żeby jakiegoś chłopca... żę to jego marzenie, nie może się doczekać :d
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
To straszne.
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
no, ale nie wiem skąd ona to wie, może podkoloryzowała. Może ktoś się wypowie jeszcze
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie sam temat jest straszny. Nie rozumiem jak można wprost słuchać kiedy seryjny morderca zapowiada, że po wyjściu będzie nadal to robił i nic z tym nie robić tylko czekać. Czy musi dojść do kolejnych tragedii? Ale cóż, przecież mamy prawo jakie mamy.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
||
|
|
|
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo może gośc po prostu miał zespół Aspergera, tj. Einstein, który dla swojej żony byl podobno naprawdę "szorstkim" człowiekiem. A co do osobowości socjopatycznych czy psychopatycznych (ogólnie dyssocjalnych) to ponoć stanowią 2-3% ludzi na świecie. Problemem jest dorastanie w rodzinie, gdzie rodzice nauużywali przemocy lub byli oziębli, oschli wobec dziecka, nie okazywali mu miłości. Edytowane przez bentkuff Czas edycji: 2014-01-09 o 10:09 |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Jak on przeżył w więzieniu? Przecież ponoć pedofile w więzieniach nie mają zycia.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pękalski na moje oko ma coś z głową konkretnie. To, w jaki sposób się wypowiada, jak widzi tylko seks jest przerażające. Najlepsza była jego odpowiedź na pytanie czy będzie jeszcze to robił. Powiedział, że nie, bo wie, że może być ukarany za to. Spoko i tylko dlatego A i tak myślę, że będzie.A Trynkiewicz... nie chcę wiedzieć co on teraz ma w głowie kiedy wie, że za miesiąc wyjdzie.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Darmozjady.

[COLOR="Silver"]

A i tak myślę, że będzie.